Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2022 11:03

Βίντεο-ντοκουμέντο με ηλικιωμένη να κακοποιεί ετοιμοθάνατη γάτα στη Νίκαια

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Η ηλικιωμένη παίρνει ενα λάστιχο και αρχίζει να το βρέχει προκειμένου να το απομακρύνει από την αυλή του σπιτιού της - Νωρίτερα της είχε ρίξει φόλα

Ένα ακόμη περιστατικό κακοποίησης ζώου σημειώθηκε στην περιοχή της Νίκαιας με δράστη μια 80χρονη, η οποία βασάνισε μια ετοιμοθάνατη γάτα, αφού πρώτα της είχε ρίξει φόλα.

Στο βίντεο-ντοκουμέντο που παρουσιάζει το protothema.gr, διακρίνεται η ηλικιωμένη την ώρα που καταβρέχει και στη συνέχεια χτυπά με ένα ξύλο το γατί.

Το άτυχο ζώο φαίνεται σε άσχημη κατάσταση να μην μπορεί καν να σηκωθεί καθώς νωρίτερα η 80χρονη το είχε δηλητηριάσει με φόλα.

Η ηλικιωμένη παίρνει ενα λάστιχο και αρχίζει να το βρέχει προκειμένου να το απομακρύνει από την αυλή του σπιτιού της.

Πηγή: protothema.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2022 11:24

Σχετικά Άρθρα

  • Νίκαια: Ξυλοκόπησαν 10χρονη μέσα στο σχολείο – Τι λέει ο πατέρας της ανήλικης
    Νίκαια: Ξυλοκόπησαν 10χρονη μέσα στο σχολείο – Τι λέει ο πατέρας της ανήλικης

    Ο πατέρας του παιδιού μίλησε το μεσημέρι του Σαββάτου στο Mega καταγγέλλοντας ότι το περιστατικό αποκρύφθηκε από το σχολείο

    Πολύ σοβαρές είναι οι καταγγελίες που έκανε ο πατέρας της 10χρονης μαθήτριας την οποία χτύπησαν συμμαθητές της στο σχολείο την ώρα του διαλείμματος, με αποτέλεσμα να στείλουν το κοριτσάκι στο νοσοκομείο.

    Παράλληλα, η μητέρα του παιδιού είπε ότι δέχθηκε άγρια επίθεση από τέσσερις συμμαθητές της. Είκοσι παιδιά παρακολουθούσαν χωρίς να αντιδρούν.

    Όταν η δεκάχρονη επέστρεψε στο σπίτι της ένιωθε έντονη αδιαθεσία, πονούσε το κεφάλι της και ζαλιζόταν. Τότε, οι γονείς της ανησυχήσαν και τη μετέφεραν στο γενικό κρατικό νοσοκομείο Νίκαιας.

    Τι συνέβη μέσα στο σχολείο

    Ο πατέρας της ανήλικης μίλησε στο MEGA και στην εκπομπή «Ακόμα δεν είδες τίποτα» για το συμβάν.

    «Ήταν χτυπημένη στο πρόσωπο, της έβαλαν αλοιφές για να μην φαίνονται οι μελανιές. Ήταν ατύχημα είπαν από το σχολείο και απέκρυψαν την αλήθεια. Την έβαλαν κάτω καμιά δεκαριά άτομα και τη χτυπούσαν. Δεν υπήρχε κανένας δάσκαλος στο προαύλιο εκείνη την ώρα. Μάλλον έπιναν καφέ μέσα στην αίθουσα», είπε αρχικά ο πατέρας του θύματος.

    «Την αποκάλεσαν ψωνάρα, την έβαλαν κάτω και τη χτυπούσαν. Έχουμε κάνει μηνύσεις», κατήγγειλε στην συνέχεια.

    Τόνισε μάλιστα ότι η 10χρονη δεν θέλει να επιστρέψει στο σχολείο ενώ ανέφερε ότι έχει προχωρήσει σε μηνύσεις.

    Πηγή: in.gr

  • Νίκαια: Ανήλικα χτύπησαν και τραυμάτισαν στο κεφάλι συμμαθήτριά τους στη διάρκεια του διαλείμματος
    Νίκαια: Ανήλικα χτύπησαν και τραυμάτισαν στο κεφάλι συμμαθήτριά τους στη διάρκεια του διαλείμματος

    Ακόμη ένα σοβαρό περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης (9/10), αυτή τη φορά σε δημοτικό σχολείο της Νίκαιας.

    Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές, τρία αγόρια και ένα κορίτσι χτύπησαν και τραυμάτισαν ελαφρά στο κεφάλι μία συμμαθήτριά τους κατά τη διάρκεια διαλείμματος.

    Το κοριτσάκι ένιωσε αδιαθεσία το απόγευμα και μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας για να διαπιστωθεί η κατάσταση της υγείας του.

    Πηγή: Ιefimerida.gr

  • Επικήρυξη 1000€ για τον δράστη που έδεσε και πέταξε σκυλίτσα σε ποτάμι στην Κρέστενα
    Επικήρυξη 1000€ για τον δράστη που έδεσε και πέταξε σκυλίτσα σε ποτάμι στην Κρέστενα

    Έκκληση από τον Πρόεδρο του Φιλοζωικού Συλλόγου να ανοίξουν επιτέλους τα στόματα

    Της Δήμητρας Βέλμαχου

    Σοκ και αποτροπιασμό έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία των Κρεστένων και όχι μόνο η άγρια κακοποίηση της σκυλίτσας, την οποία ο δράστης έδεσε και πέταξε σε ποτάμι κοντά στην περιοχή.

    Το τραγικό περιστατικό ήρθε στο φως της δημοσιότητας όταν ένα ζευγάρι Ελβετών αναζητώντας να απαθανατίσει τις ομορφιές του νομού, εντόπισε σε ποτάμι το τυφλό κυνηγόσκυλο με δεμένα και τα τέσσερα πόδια του μεταξύ τους.

    Άμεσα αναζήτησαν τον φιλοζωικό σύλλογο Κρεστένων "Νοιάζομαι" όπου ανέλαβε και τη διαχείριση του περιστατικού.

    Ο σύλλογος αντέδρασε γρήγορα και αποφάσισε να επικηρύξει τον άγνωστο δράστη με το ποσό των 1000€, προκειμένου να βοηθήσει στον εντοπισμό και την σύλληψή του.

    Μάλιστα ο πρόεδρος του Συλλόγου Διονύσης Λιαρομάτης σε επικοινωνία με το ilialive.gr απευθύνει έκκληση σε όλους όσοι έχουν οποιαδήποτε πληροφορία που θα μπορούσε να βοηθήσει στην σύλληψη του δράστη να την καταθέσουν, διαβεβαιώνοντας ότι θα διατηρηθεί η ανωνυμία των μαρτύρων.

    Σύμφωνα με τις δηλώσεις του προέδρου, ο σύλλογος είχε αφήσει αρχικά ένα μικρό περιθώριο με την ελπίδα ότι κάποιοι γνώστες του περιστατικού θα αποκαλύπτονταν.

    Ωστόσο, η επιτακτική ανάγκη για την ανακάλυψη και τη σύλληψη του δράστη οδήγησε το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου να λάβει μια σοβαρή απόφαση.

    Αποφάσισαν να επικηρύξουν τον δράστη με το ποσό των 1000€, ώστε να ενισχυθεί η έρευνα και να κινητοποιηθεί η τοπική κοινωνία.

    «Η πράξη αυτή είναι εξαιρετικά σκληρή και απάνθρωπη. Δεν γνωρίζουμε αν ο δράστης είναι κάτοικος του Δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων ή αν ήρθε από άλλη περιοχή», δήλωσε ο πρόεδρος του συλλόγου, επισημαίνοντας ότι η ακριβής ταυτότητα και τα κίνητρα του ατόμου που διέπραξε αυτό το έγκλημα παραμένουν άγνωστα.

    Όπως σημείωσε επιπλέον ο κ. Λιαρομάτης υποψίες και ενδείξεις για συγκεκριμένα άτομα υπάρχουν αρκετές ωστόσο λείπουν οι αποδείξεις που θα οδηγήσουν τον υπεύθυνο αυτής της κτηνωδίας στην δικαιοσύνη.

    Η υπόθεση έχει προκαλέσει κύμα αντιδράσεων και στα κοινωνικά δίκτυα, με αρκετούς πολίτες να εκφράζουν την οργή και τη θλίψη τους, ενώ άλλοι από την πλευρά τους κάνουν λόγο για γνωστές τακτικές ανθρώπων που δεν συμβαίνουν για πρώτη φορά.

    Άλλωστε όπως πολύ σωστά επισημαίνει και ο κ. Λιαρομάτης τέτοιες συμπεριφορές καταδεικνύουν εξαιρετικά επικίνδυνα άτομα, όχι μόνο για τα ζώα αλλά και για το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.

    Η επικήρυξη αυτή αποτελεί ένα ηχηρό μήνυμα ότι η κοινωνία δεν θα ανεχθεί τέτοιες απάνθρωπες συμπεριφορές και για τον λόγο αυτό ο φιλοζωικός σύλλογος "Νοιάζομαι" καλεί όποιον έχει πληροφορίες για το περιστατικό να καλέσει στο 6975 968631 τονίζοντας πως κάθε βοήθεια είναι κρίσιμη για την απόδοση δικαιοσύνης και την εξάλειψη της βίας κατά των ζώων.

    afisa epikirixi

  • Κρέστενα: Ελβετοί τουρίστες βρήκαν τυφλό κυνηγόσκυλο με δεμένα πόδια πεταμένο μέσα σε ποτάμι
    Κρέστενα: Ελβετοί τουρίστες βρήκαν τυφλό κυνηγόσκυλο με δεμένα πόδια πεταμένο μέσα σε ποτάμι

    Άλλη μια τραγική ιστορία με θύμα ένα σκύλο, έρχεται από την περιοχή της Κρέστενας. Ένα ζευγάρι Ελβετών αναζητώντας να απαθανατίσει τις ομορφιές του νομού, εντόπισε σε ποτάμι ένα τυφλό κυνηγόσκυλο με δεμένα και τα τέσσερα πόδια του μεταξύ τους.

    Άμεσα αναζήτησαν το φιλοζωικό σωματείο της Κρέστενας που ανέλαβε και τη διαχείριση του περιστατικού.

    Στην ανακοίνωσή του το σωματείο αναφέρει τα εξής:

    "Νομός Ηλείας. Εκεί που ξεκίνησαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Κοντά στο λίκνο του πολιτισμού. Σεπτέμβριος 2024. Ένα ζευγάρι Ελβετών ήρθε να επισκεφθεί τον τόπο μας και να θαυμάζει τις φυσικές ομορφιές μας. Κάποια στιγμή το ζευγάρι σταμάτησε δίπλα στο ποτάμι και προχώρησε προς το γεφυράκι για να βγάλει φωτογραφίες. Άκουσε κλαψούρισμα και σκύβοντας αντίκρυσε ένα κυνηγόσκυλο με τα τέσσερα πόδια δεμένα μεταξύ τους πεταμένο μέσα στο ποτάμι.

    Σοκαρισμένοι έψαξαν, μας βρήκαν και μας ειδοποίησαν. Δεν ξέραμε αν θα πρέπει να χτυπήσουμε το κεφάλι μας σε κάποιο βράχο ή να πηδήξουμε και εμείς μέσα στο ποτάμι.

    Το σκυλί είναι τυφλό και τα δερματικά και η κατάστασή του μας κάνει να υποψιαζόμαστε καλα αζαρ.

    Φυσικά και δεν το αφήσαμε εκεί το πήραμε. Το σκυλί βρέθηκε κοντά στην περιοχή της Κρέστενας. Να παρακαλέσουμε αν κάποιος γνωρίζει τον ιδιοκτήτη να μας ενημερώσει. Ή έστω να του δώσει συγχαρητήρια.

    Για την μεγάλη αγάπη και φροντίδα που έδειξε στο ζώο του, γιατί δεν το αποπαρασίτωσε ποτέ, γιατί δεν το στείρωσε, γιατί δεν το πήγε ποτέ κτηνίατρο και φυσικά γιατί όταν αρρώστησε αντί να το φροντίσει, το πέταξε από το γεφύρι για να πεθάνει με αργό και βασανιστικό τρόπο.

    Δεν είναι ο μόνος. Αυτή είναι κοινή τακτική όχι μόνο στην περιοχή μας αλλά σε πολλά μέρη της Ελλάδας. Αυτή είναι η Ελλάδα μας.

    Αυτή τη στιγμή το σωματείο μας είναι σε πολύ δύσκολη κατάσταση. Για να το πούμε λαϊκά, δεν έχουμε μαντήλι να κλάψουμε. Δεν μπορούμε όμως να τον αφήσουμε στον δρόμο.

    Αν θέλει κάποιος να συνεισφέρει στα έξοδα .

    Αν επιθυμείτε να βοηθήσετε τους σκοπούς του Συλλόγου μας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το λογαριασμό μας στην Τράπεζα Πειραιώς: 5531-093883-962 EUR ΙΒΑΝ GR77 0172 5310 0055 3109 3883 962 Δικαιούχος: 14845561 Φιλοζωικός Σύλλογος Kρεστένων Νοιάζομαι

    Ευχαριστούμε εκ των προτέρων. https://www.facebook.com/profile.php?id=100024815347723"

    skilos Krestena2

    skilos Krestena3

    skilos Krestena4

  • Νίκαια: Βίασε τη σύζυγό του και γρονθοκόπησε στο παιδί του - «Καλπάζει» η ενδοοικογενειακή βία
    Νίκαια: Βίασε τη σύζυγό του και γρονθοκόπησε στο παιδί του - «Καλπάζει» η ενδοοικογενειακή βία

    Δεν έχουν τέλος τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, με τους αστυνομικούς της Ασφάλειας να μη μπορούν να διανοηθούν την αγριότητα αρκετών εξ αυτών.

    Τελευταίο παράδειγμα φρικώδους επίθεσης αποτελεί υπόθεση που εκτυλίχθηκε στη Νίκαια. Εκεί ήταν 16.30 της 26ης Αυγούστου 2024, όταν ένας 36χρονος επέστρεψε στο σπίτι του από τη δουλειά του εμφανώς μεθυσμένος και άρχισε να βρίζει και να απειλεί την 36χρονη σύζυγό του και τα δύο μικρά παιδιά του (ηλικίας 6 και 9 ετών).

    Μπροστά στα ανήλικα δεν δίστασε να εξαπολύσει χυδαίες εκφράσεις εναντίον της 36χρονης, ενώ στη συνέχεια χτύπησε με μπουνιά στο πίσω μέρος του κεφαλιού την κόρη του.

    Μία ημέρα νωρίτερα, στις 23:00 το βράδυ, ο 36χρονος φέρεται -σύμφωνα με την καταγγελία- να βίασε τη σύζυγό του, αφού πρώτα την απείλησε και την εξύβρισε. Τελικά η γυναίκα βρήκε το κουράγιο και έκανε καταγγελία στην Αστυνομία. Οι άνδρες του Τμήματος Ασφαλείας Νίκαιας εντόπισαν τον κατηγορούμενο στη Νίκαια και του πέρασαν χειροπέδες.

    Τα παιδιά μαζί με τη μητέρα τους μεταφέρθηκαν σε δομή της Αστυνομίας για να είναι ασφαλείς, ενώ ο 36χρονος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.

    Τρομάζει η ενδοοικογενειακή βία

    Όπως είχε καταγράψει ρεπορτάζ του ieidiseis, η πραγματικότητα σε σχέση με την ενδοοικογενειακή βία είναι σκληρή. Κάθε πέντε ώρες μία απεγνωσμένη γυναίκα καλεί στην Αστυνομία για να ζητήσει βοήθεια.

    Το συμπέρασμα προκύπτει από τα στατιστικά της ΕΛ.ΑΣ. για την εβδομάδα από 19 έως 25 Αυγούστου 2024. Μέσα σε μόλις επτά ημέρες έγιναν 784 κλήσεις στην Άμεση Δράση. Τα περιστατικά με τα οποία χρειάστηκε να ασχοληθούν οι αστυνομικοί ήταν 468, ενώ έγιναν 321 συλλήψεις. Το ίδιο διάστημα σε 147 γυναίκες θύματα χορηγήθηκε η εφαρμογή panic button και μάλιστα πέντε εξ αυτών εγκατέλειψαν το σπίτι τους και μεταφέρθηκαν σε δομές φιλοξενίας με περιπολικά.

    Όσο περνάει ο καιρός όλο και αυξάνεται η ανάγκη απασχόλησης προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ. για συμβάντα ενδοοικογενειακής βίας, καθώς το θετικό είναι ότι όλο και περισσότερα θύματα σπάνε τη σιωπή τους. Αστυνομικές πηγές εξηγούν ότι υπάρχουν τρία σημεία-«κλειδιά» στο νέο νόμο για την αντιμετώπιση του φαινομένου, σε μία προσπάθεια να ξεπεραστούν χρόνιες παθογένειες που έθεταν σε αρκετές περιπτώσεις σε κίνδυνο γυναίκες που ήταν σε ευάλωτη θέση:

    1. Τίθεται σε ισχύ πρόβλεψη ότι δεν είναι υποχρεωτική η παρουσία τους στο δικαστήριο, καθώς θα αρκεί η ανάγνωση της κατάθεσής τους στις Αρχές και η καταγγελία τους, εκτός εάν το δικαστήριο κρίνει ότι η παρουσία τους είναι απαραίτητη. Κατά το παρελθόν είχαν υπάρξει υποθέσεις κατά τις οποίες οι δράστες εκμεταλλεύονταν την απουσία των θυμάτων από το δικαστήριο. Πολλές φορές τα θύματα δεν παρίστανται είτε γιατί μπορεί ακόμα να μην έχουν συνέλθει από κάποια επίθεση, είτε γιατί δεν είναι έτοιμα ψυχολογικά να αντικρίσουν τον κακοποιητή είτε γιατί μπορεί να μην έχουν ολοκληρωθεί οι απαιτούμενες μετακινήσεις τους στην ιατροδικαστική υπηρεσία.

    2.Δίνεται η δυνατότητα παράτασης της κράτησης των κατηγορουμένων έως πέντε ημέρες για τα αυτόφωρα εγκλήματα ενδοοικογενειακής βίας. Η υπόθεση που «έδειξε» με τον πιο τραγικό τρόπο την ανάγκη για τροποποίηση του νόμου ήταν η γυναικοκτονία που είχε γίνει το Μάιο του 2024 στο Μενίδι, όπου 50χρονος δολοφόνησε 40χρονη γυναίκα. Το θύμα είχε καταγγείλει τον δράστη για ενδοοικογενειακή βία. Ο 50χρονος συνελήφθη αλλά είχε αρθεί η κράτησή του μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης εννιά ημέρες μετά. Στο μεσοδιάστημα διέπραξε τη δολοφονία.

    3.Εντάσσεται στο ρυθμιστικό πεδίο του νόμου η απειλή μέσω επίμονης καταδίωξης ή αθέμιτης παρακολούθησης. Ουσιαστικά για πρώτη φορά θα διώκεται δραστικά το ενδοοικογενειακό «stalking» (διεθνής όρος για την εμμονική παρακολούθηση). Τα περιστατικά αυτά είναι πολλά, με τα θύματα να μη μπορούν αποτελεσματικά να αμυνθούν νομικά απέναντι στους διώκτες τους. Και αυτό παρότι η επίμονη καταδίωξη ή παρακολούθηση είναι μία μορφή ψυχολογικής κακοποίησης που προκαλεί ψυχολογική ασφυξία στα θύματα.

    Με φόντο την έξαρση της ενδοοικογενειακής βίας τα αρμόδια γραφεία της ΕΛ.ΑΣ. στα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα γίνονται από 18 -που ήταν μέχρι πρότινος- 63 σε όλη τη χώρα.

    O «χάρτης» των 63 γραφείων

    Τα γραφεία ενδοοικογενειακής βίας στεγάζονται στα Αστυνομικά Τμήματα στις παρακάτω περιοχές όλης της Ελλάδας:

    • Αττική: Ομόνοια, Καλλιθέα, Δημοτικό Θέατρο (Πειραιάς), Περιστέρι, Μενίδι, Αγία Παρασκευή, Άλιμος.
    • Θεσσαλονίκη: Κέντρο πόλης (Α.Τ. Λευκού Πύργου), Δυτική Θεσσαλονίκη (Α.Τ. Αμπελοκήπων-Μενεμένης), Χαριλάου
    • Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης: Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη, Ορεστιάδα, Ξάνθη, Δράμα, Καβάλα
    • Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Κιλκίς, Σέρρες, Έδεσσα, Βέροια, Κατερίνη, Πολύγυρος
    • Περιφέρεια δυτικής Μακεδονίας: Κοζάνη, Γρεβενά, Καστοριά, Φλώρινα
    • Περιφέρεια Ηπείρου: Ιωάννινα, Άρτα, Ηγουμενίτσα, Πρέβεζα
    • Περιφέρεια Θεσσαλίας: Λάρισα, Καρδίτσα, Βόλος, Τρίκαλα
    • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου: Μυτιλήνη, Σάμος Χίος
    • Στερεά Ελλάδα: Λαμία Λιβαδειά, Χαλκίδα, Καρπενήσι, Άμφισσας-Δελφών ΑΤ
    • Δυτική Ελλάδα: Πάτρα, Μεσολόγγι, Αγρίνιο Πύργος
    • Ιόνιο: Κέρκυρα, Ζάκυνθος, Αργοστόλι. Λευκάδα
    • Πελοπόννησος: Τρίπολη, Ναύπλιο, Κόρινθος, Σπάρτη, Καλαμάτα
    • Νότιο Αιγαίο: Σαντορίνη, Μύκονος, Ρόδος Κως
    • Κρήτη: Χανιά Ρέθυμνο, Ηράκλειο Άγιος Νικόλαος
    Πηγή: iEidiseis.gr
  • Μέγαρα: Έδεσαν σκύλο και τον πέταξαν στη θάλασσα – Τον βρήκε πνιγμένο ψαροτουφεκάς
    Μέγαρα: Έδεσαν σκύλο και τον πέταξαν στη θάλασσα – Τον βρήκε πνιγμένο ψαροτουφεκάς

    Ο δράστης της κτηνωδίας είχε βάλει στον σκύλο και πέτρα στον λαιμό για να σιγουρευτούν ότι θα πνιγεί

    Μια ασύλληπτη κτηνωδία ανακάλυψε τυχαία ψαροτουφεκάς στην παραλία της Αγίας Τριάδας, στα Μέγαρα, όταν εντόπισε μέσα στο νερό πνιγμένο σκύλο, δεμένο με μια πέτρα στον λαιμό.

    Το άτυχο σκυλάκι εντοπίστηκε μέσα στο νερό δεμένο και με μια πέτρα στον λαιμό

    Όποιος ασυνείδητος προχώρησε σε τέτοιο αποτρόπαιο έγκλημα, θα μπορούσε κάλλιστα να κάνει το ίδιο σε άνθρωπο. Το φρικιαστικό περιστατικό έκανε γνωστό με ανάρτησή του χρήστης του Facebook, ο οποίος ανέφερε ότι πρόκειται για καθαρή δολοφονία καθώς ο δράστης ή οι δράστες «του είχαν δέσει κεφάλι και ποδαράκια».

    Μόλις ο ψαροτουφεκάς σιγουρεύτηκε ότι πρόκειται για ζώο κι αφού συνήλθε από το σοκ, ειδοποίησε άμεσα το Λιμενικό. Το κλιμάκιο κατέφθασε στο σημείο και ανέσυρε τον σκύλο. Πρόκειται για έναν μαύρο μικρό ποιμενικό.

    Καταγγελία από φιλοζωική

    Στο ζώο έγινε σκανάρισμα, αλλά όπως διαπιστώθηκε δεν φέρει δυστυχώς τσιπάκι.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση της φιλοζωικής ομάδας «Αδέσποτος Παλμός», έχει γίνει καταγγελία στον εισαγγελέα με κοινοποίηση στον Άρειο Πάγο.

    Πηγή: in.gr

  • Βέροια: Ηλικιωμένος συνελήφθη μετά από καταγγελία ότι έσερνε σκυλί με το αγροτικό του αυτοκίνητο
    Βέροια: Ηλικιωμένος συνελήφθη μετά από καταγγελία ότι έσερνε σκυλί με το αγροτικό του αυτοκίνητο

    Ένας 84χρονος συνελήφθη σε περιοχή της Ημαθίας, ύστερα από καταγγελία ότι έδεσε ένα μεγαλόσωμο σκυλί στο αγροτικό του αυτοκίνητο και το έσερνε εν κινήσει.

    Περαστικός κατέγραψε με το κινητό του τηλέφωνο την συγκεκριμένη ενέργεια, αναρτώντας το βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Με βάση το υλικό αυτό ακολούθησε καταγγελία στην Αστυνομία, σε συνέχεια της οποίας ο ηλικιωμένος συνελήφθη και οδηγείται στον εισαγγελέα πρωτοδικών Βέροιας.

    Από το υλικό που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο δεν προκύπτει εάν το σκυλί ήταν εν ζωή ή νεκρό, κάτι που θα προκύψει από την κτηνιατρική εξέταση.

    Ο 84χρονος, κατά πληροφορίες, ισχυρίζεται ότι το ζώο ήταν ιδιοκτησίας του κι ότι το βρήκε δηλητηριασμένο σε κτήμα που διατηρεί, οπότε αποφάσισε να το μεταφέρει με τον παραπάνω τρόπο σε σημείο όπου το εγκατέλειψε, υποδεικνύοντας στις Αρχές το μέρος αυτό.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  • Αποτροπιασμός στην Ημαθία: Άνδρας έδεσε σκύλο και τον έσερνε με το αγροτικό του
    Αποτροπιασμός στην Ημαθία: Άνδρας έδεσε σκύλο και τον έσερνε με το αγροτικό του

    Περιστατικό κακοποίησης ζώου καταγράφηκε στα Παλατίτσια, στην Ημαθία, όπου ένας οδηγός αγροτικού έδεσε έναν σκύλο από τον λαιμό, και άρχισε να τον σέρνει με το όχημά του στον δρόμο.

    Σύμφωνα με το pelop.gr, ένας πολίτης της περιοχής στην Ημαθία είδε το συμβάν να λαμβάνει χώρα μπροστά του και με το κινητό του τράβηξε βίντεο και το ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

    Μάλιστα, η Γιάννα Καραγιαννάκη εκ μέρους της, ΑΜΚΕ «Εθελοντική δράση – Η γη των αδέσποτων», προέβη σε καταγγελία στις Αρχές, καθώς ο αυτόπτης μάρτυρας αν και τράβηξε το βίντεο αρνήθηκε να το καταγγείλει επίσημα.

    Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό αν το ζώο ήταν ήδη νεκρό όταν ο δράστης το έδεσε η το σκότωσε σέρνοντας το στην άσφαλτο, πράγμα το οποίο θα δείξει η νεκροψία νεκροτομή.

    Πηγή: ethnos.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο