Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2022 13:58

Συναγερμός στην Ευελπίδων: Κακοποιός απέδρασε από τα δικαστήρια

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Οι πρώτες πληροφορίες για το περιστατικό στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων.

Συναγερμός στην Αστυνομία σήμανε το μεσημέρι της Δευτέρας (14/11) έπειτα από απόδραση κρατουμένου από τα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για αλγερινό κακοποιό, ο οποίος -κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες- κατάφερε να γίνει «καπνός» αιφνιδιάζοντας τους αστυνομικούς που τον συνόδευαν κατά τη μεταγωγή του.

Ο κρατούμενος είναι περίπου 25 ετών και απέδρασε από το βαν της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών.

Η ΕΛ.ΑΣ. έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του.

Πηγή: iEidiseis.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2022 13:50

Σχετικά Άρθρα

  • Κασσελάκης στο ΑΤ Αγ. Παντελεήμονα: Δεν έλαβα ξεκάθαρες απαντήσεις για το θάνατο του συνανθρώπου μας
    Κασσελάκης στο ΑΤ Αγ. Παντελεήμονα: Δεν έλαβα ξεκάθαρες απαντήσεις για το θάνατο του συνανθρώπου μας

    Ο Στέφανος Κασσελάκης βρέθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στο ΑΤ του Αγ. Παντελεήμονα.

    Το Αστυνομικό τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα επισκέφτηκε νωρίτερα το απόγευμα της Παρασκευής ο Στέφανος Κασσελάκης ζητώντας να ενημερωθεί για τις συνθήκες θανάτου του Μοχάμεντ Καμραν Ασίκ.

    «Δεν θεωρώ ότι έλαβα ξεκάθαρες απαντήσεις για το πώς αυτός ο συνάνθρωπός μας «έφυγε» από εδώ», δήλωσε ο Κασσελάκης και πρόσθεσε: «Χρειαζόμαστε πολύ περισσότερη διαφάνεια και εύχομαι να μας τη δώσει σύντομα η έρευνα που διενεργείται».

    «Όλοι οι συμπολίτες μας και όλοι οι συνάνθρωποί μας ανεξάρτητα από την υπηκοότητά τους, είναι ισότιμοι στον κόσμο τον οποίο ζούμε. Και πρέπει να σεβόμαστε την ανθρώπινη ζωή με τον ίδιο τρόπο πάντα. Είτε πρόκειται για μετανάστη είτε πρόκειται για Έλληνα πολίτη, είτε πρόκειται για γυναίκα είτε πρόκειται για άντρα» πρόσθεσε.

    «Έχω πραγματικά πολλές απορίες για το τι συνέβη εδώ. Αυτό ανήκει σε ένα ευρύτερο πλαίσιο το οποίο πρέπει να εξετάσουμε για το πώς η αστυνομία πρέπει να ανασυγκροτηθεί ώστε να υπάρχει πολύ μεγαλύτερη διαφάνεια και εμπιστοσύνη μεταξύ των πολιτών και της διοίκησης της αστυνομίας για το τι ακριβώς συμβαίνει μέσα σε αυτούς τους χώρους. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει κάποιος σε ένα κρατητήριο μόνος του και να φεύγει πεθαμένος από αστυνομικό τμήμα της Ελλάδας του 2024» επεσήμανε στις δηλώσεις του.

    «Θα πρέπει να υπάρχει διαφάνεια και υλικό και μεγαλύτερος έλεγχος για το τι ακριβώς γίνεται μέσα στα αστυνομικά τμήματα. Είναι σωστό αυτό για να χτιστεί μια σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ των πολιτών και της αστυνομικής ηγεσίας και των αστυνομικών.

    Η ασφάλεια είναι ένα δικαίωμα που πρέπει να έχει ο κάθε Έλληνας πολίτης και ασφαλώς ο οποιοσδήποτε πολίτης σε αυτή τη χώρα» ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης.

    Οι ακριβείς συνθήκες θανάτου του δεν έχουν ακόμα αποσαφηνιστεί, ωστόσο άτομα του περιβάλλοντός του και η οργάνωση ΚΕΕΡΦΑ καταγγέλλουν πως ο εκλιπών έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού από αστυνομικούς.

    ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα: «Ένα σώμα γεμάτο πληγές»

    Σύμφωνα με την ΚΕΕΡΦΑ, που πραγματοποίησε και συνέντευξη Τύπου για την υπόθεση, από τις 13 Σεπτέμβρη έως τις 21 Σεπτέμβρη, μέχρι και την ημέρα δηλαδή που το ΕΚΑΒ τον παρέλαβε νεκρό, ο άτυχος άνδρας είχε μεταφερθεί σε πέντε διαφορετικά Αστυνομικά Τμήματα.

    Βάσει πάντα της καταγγελίας, πριν καταλήξει στον ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα, ο Μοχάμεντ Καμράν Ασίκ είχε περάσει από τα ΑΤ Ομονοίας, Πατησίων, Κολωνού και Νέας Ιωνίας. Σε όλο αυτό το διάστημα δεν του επετράπη καμία επικοινωνία με τους συγγενείς και με τη δικηγόρο του.

    «Στο ΑΤ του Αγίου Παντελεήμονα η συγκάλυψη είναι προκλητική. Τον κρατούσαν στο μόνο σημείο όπου δεν υπάρχουν κάμερες καταγραφής (!!!) και τον εμφανίζουν να προκαλεί καταστροφές στον χώρο… Το ΕΚΑΒ πήγε για πρώτη φορά λίγες ώρες μετά την κράτηση στο ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα και απεχώρησε χωρίς να τον μεταφέρει σε κάποιο νοσοκομείο. Τρείς μέρες μετά πώς εμφανίζεται ένα σώμα γεμάτο πληγές που οδηγήθηκε στο θάνατο;», σημειώνει η ΚΕΕΡΦΑ.

    Στον Συνήγορο του Πολίτη η υπόθεση

    Εντολή να διαβιβαστεί η έρευνα στον Συνήγορο του Πολίτη σχετικά με τον θάνατο μετανάστη κρατούμενου στο ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα, έδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

    Όπως έγινε γνωστό, στόχος είναι να υπάρξει πλήρης και ταχεία διαλεύκανση της υπόθεσης, στο πλαίσιο του μηχανισμού διερεύνησης περιστατικών αστυνομικής αυθαιρεσίας, ώστε να μη μείνει καμία απολύτως σκιά.

    Η θέση της ΕΛ.ΑΣ. για τον θάνατο του μετανάστη μέσα στο τμήμα
    Από την πλευρά του, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας εξέδωσε ανακοίνωση, μέσω της οποίας δίνει διευκρινήσεις σχετικά με τον θάνατο του άτυχου Πακιστανού που ήταν κρατούμενος στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Παντελεήμονα.

    Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, ενημερώθηκε άμεσα ο αρμόδιος εισαγγελέας, ο οποίος παρήγγειλε τη διενέργεια προανακριτικής έρευνας, κατά την οποία -μεταξύ άλλων- λήφθηκαν καταθέσεις, ερευνήθηκε ο χώρος από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, ενώ αναμένεται το πόρισμα του αρμόδιου ιατροδικαστή.

    Τέλος, για την πειθαρχική διερεύνηση της υπόθεσης έχει ήδη διαταχθεί προκαταρκτική διοικητική εξέταση.

    Αναλυτικά η ανακοίνωση:

    «Με αφορμή δημοσιεύματα που αναπαράγονται στο διαδίκτυο σχετικά με θάνατο αλλοδαπού σε Αστυνομικό Τμήμα της Αθήνας, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διευκρινίζεται ότι:

    Πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης 18 Σεπτεμβρίου 2024, το Κέντρο Άμεσης Δράσης Αττικής ενημερώθηκε ότι άτομο το οποίο φέρει τραύματα στο πρόσωπο προσπαθεί με βίαιο τρόπο, χτυπώντας την πόρτα εισόδου, να εισέλθει σε πολυκατοικία στην περιοχή του Αγ. Παντελεήμονα, όπου διαμένει γυναίκα, την οποία προηγουμένως ακολουθούσε στον δρόμο.

    Άμεσα αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. μετέβησαν στο σημείο όπου προέκυψε ότι βρισκόταν άτομο εμφανώς χτυπημένο, σε κατάσταση αμόκ, υπό προφανή επήρεια ουσιών ή αλκοόλ και ως εκ τούτου ακινητοποιήθηκε και οδηγήθηκε στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα.

    Πρώτες ενέργειες των αστυνομικών που επιλήφθηκαν ήταν η εξασφάλιση της σωματικής ακεραιότητας του ατόμου και για τον λόγο αυτό κλήθηκε επί τόπου σταθμός ΕΚΑΒ.

    «Με αφορμή δημοσιεύματα που αναπαράγονται στο διαδίκτυο σχετικά με θάνατο αλλοδαπού σε Αστυνομικό Τμήμα της Αθήνας, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διευκρινίζεται ότι:

    Πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης 18 Σεπτεμβρίου 2024, το Κέντρο Άμεσης Δράσης Αττικής ενημερώθηκε ότι άτομο το οποίο φέρει τραύματα στο πρόσωπο προσπαθεί με βίαιο τρόπο, χτυπώντας την πόρτα εισόδου, να εισέλθει σε πολυκατοικία στην περιοχή του Αγ. Παντελεήμονα, όπου διαμένει γυναίκα, την οποία προηγουμένως ακολουθούσε στον δρόμο.

    Άμεσα αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. μετέβησαν στο σημείο όπου προέκυψε ότι βρισκόταν άτομο εμφανώς χτυπημένο, σε κατάσταση αμόκ, υπό προφανή επήρεια ουσιών ή αλκοόλ και ως εκ τούτου ακινητοποιήθηκε και οδηγήθηκε στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα.

    Πρώτες ενέργειες των αστυνομικών που επιλήφθηκαν ήταν η εξασφάλιση της σωματικής ακεραιότητας του ατόμου και για τον λόγο αυτό κλήθηκε επί τόπου σταθμός ΕΚΑΒ.

    Στη συνέχεια προσήλθε και ο σταθμός ΕΚΑΒ, που προηγουμένως είχαν καλέσει οι αστυνομικοί, όπου διαπιστώθηκε ότι τα τραύματά του δεν χρήζουν μεταφορά σε νοσοκομείο.

    Σε βάρος του αλλοδαπού σχηματίσθηκε δικογραφία και συνελήφθη για φθορά ξένης ιδιοκτησίας, διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας, απείθεια και άρνηση λήψης αποτυπωμάτων.

    Το πρωί της ίδιας μέρας (Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2024) με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα, δικάστηκε στο αυτόφωρο και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης -29- μηνών (από την οποία θα εκτίονταν οι -4- μήνες, δίνοντας αναστολή -3- ετών στους υπόλοιπους -25- μήνες) καθώς και χρηματική ποινή.

    Ακολούθησε ο επανεγκλεισμός του στο Αστυνομικό Τμήμα, μέχρι τη μεταγωγή του σε Σωφρονιστικό κατάστημα, όπως ορίζεται από το νόμο. Ωστόσο, κατά την παραμονή του στο κρατητήριο, εκδηλώθηκε μικρής κλίμακας επεισόδιο με συγκρατούμενούς του και άμεσα μετακινήθηκε σε διαφορετικό χώρο του Τμήματος.

    Πρωινές ώρες του Σαββάτου, 21 Σεπτεμβρίου 2024, εντοπίστηκε από αστυνομικούς χωρίς τις αισθήσεις του και κλήθηκε σταθμός ΕΚΑΒ, που διαπίστωσε τον θάνατό του.

    Από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε ο αρμόδιος Εισαγγελέας, ο οποίος παρήγγειλε τη διενέργεια προανακριτικής έρευνας, κατά την οποία -μεταξύ άλλων- λήφθηκαν καταθέσεις, ερευνήθηκε ο χώρος από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, ενώ αναμένεται το πόρισμα του αρμόδιου Ιατροδικαστή.

    Τέλος, για την πειθαρχική διερεύνηση της υπόθεσης έχει ήδη διαταχθεί Προκαταρκτική Διοικητική Εξέταση».

    Πηγή: iEidiseis.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI
  • Πάτρα: Κρατούμενος-ασθενής παραμένει "φυλακισμένος" στο νοσοκομείο Ρίου, παρότι έχει λάβει αποφυλακιστήριο
    Πάτρα: Κρατούμενος-ασθενής παραμένει

    Ένα απίστευτο περιστατικό απασχολεί εδώ και δύο ημέρες το Νοσοκομείο Ρίου με κρατούμενο των φυλακών Αγίου Στεφάνου ο οποίος αποφυλακίστηκε αλλά… παραμένει κρατούμενος στο Νοσοκομείο! Για ποιο λόγο;

    Γιατί δεν υπάρχει κρεβάτι σε θάλαμο νοσηλείας! Ο κρατούμενος νοσηλευόταν σε θάλαμο – κελί του Νοσοκομείου, όπως ο νόμος προβλέπει. Όμως από το μεσημέρι της Τρίτης έλαβε το έγγραφο της αποφυλάκισής του.

    Επρεπε λοιπόν αυτομάτως να τον… ξεκλειδώσουν και να τον μεταφέρουν σε θάλαμο της κλινικής για να συνεχίσει τη νοσηλεία του. Είναι χαρακτηριστικό πως μέχρι και ο Διευθυντής των φυλακών Αγίου Στεφάνου επικοινώνησε με την Διοίκηση του Νοσοκομείου ζητώντας επιτακτικά την «αποφυλάκιση» του ασθενή για να λάβει την απάντηση… θα τον βγάλουμε μόλις βρούμε κρεβάτι.

    Πάντως μέχρι χθες το απόγευμα κρεβάτι δεν είχε βρεθεί και ο ασθενής… παρέμενε κλειδωμένος στο «κελί» του Νοσοκομείου Ρίου.

    Πηγή: Tempo24.news

  • Τραγωδία στο Κονγκό: 129 νεκροί σε απόπειρα μαζικής απόδρασης από φυλακή
    Τραγωδία στο Κονγκό: 129 νεκροί σε απόπειρα μαζικής απόδρασης από φυλακή

    Τουλάχιστον 129 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, οι 24 εξ αυτών από σφαίρες, κατά τη διάρκεια απόπειρας απόδρασης τη νύχτα της Κυριακής (1/9) προς Δευτέρα (2/9) στη μεγαλύτερη φυλακή της ΛΔ Κονγκό, στην πρωτεύουσα Κινσάσα, σύμφωνα με επίσημο απολογισμό που δημοσιοποιήθηκε χθες Τρίτη.

    «Ο προσωρινός απολογισμός των θυμάτων είναι 129 νεκροί, συμπεριλαμβανομένων 24 από σφαίρες, έπειτα από προειδοποιήσεις», ενημέρωσε τον Τύπο ο Ζακμέν Σαμπανί, ο υπουργός Εσωτερικών. Ο κ. Σαμπανί έκανε επίσης λόγο για 59 τραυματίες, στους οποίους προσφέρεται η «προσήκουσα» ιατρική περίθαλψη.

    Το χρονικό

    Η φυλακή Μακαλά, η μεγαλύτερη της αχανούς χώρας της κεντρικής Αφρικής, είναι διαβόητη διότι έχει πάγια πλεονάζοντα αριθμό εγκλείστων: μετρά δεκαπλάσιους κρατούμενους (14.000 ως 15.000) από την ονομαστική χωρητικότητά της (1.500 θέσεις), κατά επίσημες στατιστικές.

    Περί τις 02:00 το πρωί της Δευτέρας, άρχισαν να ακούγονται πυροβολισμοί μέσα στη φυλακή, σύμφωνα με περίοικους που μίλησαν στο Γαλλικό Πρακτορείο. Συνέχισαν να ακούγονται πυρά για ατελείωτες ώρες στη λαϊκή συνοικία της πρωτεύουσας όπου βρίσκεται το κέντρο κράτησης, κατά τις μαρτυρίες τους. Ο Νταντί Σοσό, ηλεκτρολόγος, περίπου σαράντα χρονών, είπε πως είδε οχήματα των δυνάμεων επιβολής της τάξης να μεταφέρουν πτώματα τις πρώτες πρωινές ώρες.

    «Άκουσα πυροβολισμούς»

    Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Σαμπανί, που έκανε λόγο «ματαιωθείσα απόπειρα απόδρασης», πολλά θύματα πέθαναν επειδή ποδοπατήθηκαν, ή από ασφυξία. Ο υπουργός έκανε επίσης λόγο για «κάποιες» περιπτώσεις γυναικών που «βιάστηκαν», χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

    Δρόμοι γύρω από τη φυλακή αποκλείστηκαν από προχθές· μεγάλη δύναμη της αστυνομίας και του στρατού παρέμενε στην περιοχή χθες, διαπίστωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.

    Σύμφωνα με μαρτυρίες, ακούστηκαν εκ νέου πυρά χθες νωρίς το πρωί στην περιοχή. «Άκουσα πυροβολισμούς γύρω στις 05:00», αφηγήθηκε ο Σακρ, οδηγός ταξί που δεν θέλησε να δώσει τα πλήρη στοιχεία του. Είπε πως πανικοβλήθηκε, ενώ διαπίστωσε πως επικρατούσε ανήσυχη ηρεμία στους συνήθως μποτιλιαρισμένους δρόμους γύρω από τη φυλακή. Δεν έχει δοθεί καμιά διευκρίνιση από τις αρχές ούτε για τον αριθμό των κρατουμένων που αποπειράθηκαν να αποδράσουν.

    Οι «απάνθρωπες» συνθήκες εγκλεισμού

    Το κέντρο κράτησης, κατασκευασμένο από μπετόν, στο εσωτερικό του οποίου αναπτύσσονται θερμοκρασίες συχνά αφόρητες, έχει επικριθεί επανειλημμένα από οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για τις «απάνθρωπες» συνθήκες εγκλεισμού.

    «Οι συνθήκες είναι αξιοθρήνητες», υπογράμμισε ο ακτιβιστής Εμανουέλ Κολ, υπερασπιστής των δικαιωμάτων των κρατουμένων, ο οποίος κάνει συχνές επισκέψεις σε φυλακές. Προειδοποίησε εναντίον ενδεχόμενης «εξέγερσης» στη Μακαλά, όπου η κατάσταση μπορεί να «εκτραχυνθεί» καθώς οι αρχές απαγόρευσαν όλες τις επισκέψεις μετά την απόπειρα απόδρασης. Ο Ροστέν Μανκετά, διευθυντής της ΜΚΟ Voix des sans Voix (VSV, «Φωνή αυτών που δεν έχουν φωνή»), αξίωσε οι αρχές να αποκαλύψουν «τι πραγματικά συνέβη» και προκλήθηκε «το μακελειό». «Καταγγέλλουμε αυτή τη σφαγή», πλειοδότησε μέσω X το κίνημα πολιτών Lucha, απαιτώντας να διενεργηθεί ανεξάρτητη έρευνα.

    Πηγή: Ethnos.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ STR

  • Μύκονος: Αστυνομικός έκλεψε της χρυσή αλυσίδα κρατούμενης
    Μύκονος: Αστυνομικός έκλεψε της χρυσή αλυσίδα κρατούμενης

    Μέσα από την αξιοποίηση βιντεοληπτικού υλικού από τις κάμερες ασφαλείας του Τμήματος Γενικής Αστυνόμευσης Τουρισμού Τροχαίας της Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Μυκόνου διαπιστώθηκε ότι Υπαρχιφύλακας της ΕΛ.ΑΣ. ήταν εκείνη που έκλεψε τη χρυσή αλυσίδα που είχε πάνω μία χρυσή λίρα Αγγλίας, αξίας περίπου 2.500 ευρώ, η οποία ανήκε σε κρατούμενη υπήκοο Συρίας.

    Ειδικότερα η αστυνομικός, την 12:42 ώρα της 17-06-2024, όπως καταγράφηκε από τις κάμερες ασφαλείας φαίνεται να αφαιρεί μέσα από χώρο της υπηρεσίας την επίμαχη χρυσή αλυσίδα. Μάλιστα, δεν την είχε καταγράψει ως όφειλε στο Βιβλίο κρατουμένων και μεταγωγής αυτόν και παραδιδόμενων χρημάτων, τιμαλφών και λοιπών ειδών κρατουμένων.

    Η αστυνομικός, συνελήφθη από αστυνομικούς της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, στους οποίους προφορικά αποδέχτηκε την πράξη της και παρέδωσε το αφαιρεθέν αντικείμενο.

    Πηγή: Ethnos.gr

  • Χιλή: Κρατούμενη πήρε το όπλο αστυνομικού και άρχισε να πυροβολεί σε ζωντανή μετάδοση - Τρεις τραυματίες
    Χιλή: Κρατούμενη πήρε το όπλο αστυνομικού και άρχισε να πυροβολεί σε ζωντανή μετάδοση - Τρεις τραυματίες

    Ανάμεσα στους τραυματίες και ο εικονολήπτης που κατέγραφε τη σύλληψή της

    Δραματική κατάληξη είχε η επιχείρηση σύλληψης σε ζωντανή μετάδοση μιας γυναίκας σε αγορά της Χιλής τη Δευτέρα, όταν εκείνη αφού κατάφερε να αρπάξει το όπλο αστυνομικού, άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως με αποτέλεσμα τρεις άνθρωποι να τραυματιστούν.
    Δείτε το βίντεο

    Σύμφωνα με την εφημερίδα La Nacion, από τα πυρά της γυναίκας τραυματίστηκε ένας αστυνομικός στο γόνατο, ένας εικονολήπτης και άλλο ένα άτομο.
    Πιο σοβαρά τραυματίστηκε ο εικονολήπτης από την εκπομπή Contigo en la Mañana, ο οποίος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο. Η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερή.
    Η γυναίκα, η οποία εργάζεται στην αγορά, πυροβόλησε τέσσερις φορές. Σύμφωνα με πληροφορίες, νωρίτερα είχε τσακωθεί με αστυνομικούς.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Χαλκιδική: Κινηματογραφική απόδραση 26χρονης από παράθυρο τουαλέτας σε αστυνομικό τμήμα
    Χαλκιδική: Κινηματογραφική απόδραση 26χρονης από παράθυρο τουαλέτας σε αστυνομικό τμήμα

    Η 26χρονη επρόκειτο να μεταχθεί στον Κορυδαλλό και μέχρι τότε κρατείτο στο Αστυνομικό Τμήμα Σιθωνίας

    Αστυνομικές έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη για τον εντοπισμό 26χρονης, η οποία απέδρασε το βράδυ της Κυριακής (26/3) από το Αστυνομικό Τμήμα Σιθωνίας, στη Χαλκιδική, όπου κρατείτο ενόψει της μεταγωγής της στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, καθώς είχε κριθεί προφυλακιστέα για κλοπή κοσμημάτων αξίας 600.000 ευρώ από κοσμηματοπωλείο.

    Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η 26χρονη απέδρασε από το παράθυρο τουαλέτας του Τμήματος όπου ζήτησε νωρίτερα να την οδηγήσουν αστυνομικοί, επικαλούμενη τη φυσική της ανάγκη. Έκτοτε ξεκίνησαν έρευνες στην ευρύτερη περιοχή που μέχρι στιγμής όμως δεν απέδωσαν καρπούς, ενώ ενημερώθηκε σχετικά ο εισαγγελέας πρωτοδικών Πολυγύρου.

    Η 26χρονη είχε απολογηθεί στις 24 Μαρτίου στον ανακριτή Πολυγύρου και με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα κρίθηκε προσωρινά κρατούμενη. Επρόκειτο να μεταχθεί στον Κορυδαλλό και μέχρι τότε κρατείτο στο Αστυνομικό Τμήμα Σιθωνίας απ' όπου τελικά απέδρασε.

    Σύμφωνα με την αστυνομία, η κλοπή των κοσμημάτων για την οποία κατηγορείται έγινε στις αρχές του περασμένου Νοέμβρη, όταν παραβίασε κοσμηματοπωλείο στον Πολύγυρο. Την ίδια ημέρα, φέρεται να επιχείρησε να παραβιάσει το σπίτι της ιδιοκτήτριας του κοσμηματοπωλείου, αλλά δεν τα κατάφερε. Επανήλθε δύο εβδομάδες αργότερα όμως αφαιρώντας από το ίδιο σπίτι κοσμήματα και χρήματα, αξίας 1.100 ευρώ.

    Λίγο πριν από τα Χριστούγεννα ταυτοποιήθηκε από την αστυνομική έρευνα η εμπλοκή της στις κλοπές με αποτέλεσμα να εντοπιστεί στη Θεσσαλονίκη. Σε έρευνες που ακολούθησαν βρέθηκαν στην κατοχή της αντικλείδια τόσο από το κοσμηματοπωλείο όσο κι από το σπίτι της παθούσας, όπως επίσης ένα τηλεχειριστήριο για το μεταλλικό ρολό ασφαλείας του καταστήματος - «στόχου».

    Η δικογραφία είχε υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πολυγύρου και απολογήθηκε στο πλαίσιο τακτικής ανάκρισης.

    Πηγή: Cnn.gr

  • Βόλος: Απέδρασε από το κρατητήριο με... τηλεκάρτα - Συνελήφθη αστυνομικός
    Βόλος: Απέδρασε από το κρατητήριο με... τηλεκάρτα - Συνελήφθη αστυνομικός

    Ο δραπέτης που τελικά συνελήφθη, εκτίει ποινές φυλάκισης για ενδοοικογενειακή βία κατά της συζύγου και της πεθεράς του

    Με τηλεκάρτα άνοιξε, τα κλειδωμένα κρατητήρια του ΑΤ Βόλου και δραπέτευσε, ένας 48χρονος Αλβανός κρατούμενος, το απόγευμα της Πέμπτης, ενώ για την υπόθεση συνελήφθη ο σκοπός των κρατητηρίων, ο οποίος με προφορική εντολή εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία που θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία. Ο δραπέτης που τελικά συνελήφθη, εκτίει ποινές φυλάκισης για ενδοοικογενειακή βία κατά της συζύγου και της πεθεράς του και είχε μεταχθεί στον Βόλο για να δικαστεί για νέα υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας, ενώ πλέον κατηγορείται και για απόδραση.

    Όπως αναφέρει το magnesianews.gr, ο αλλοδαπός, που κρατούνταν για να οδηγηθεί σήμερα στα Δικαστήρια του Βόλου, το έσκασε από τα κρατητήρια, εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι ο σκοπός ήταν απασχολημένος. Η απόδραση έγινε άμεσα αντιληπτή, με αποτέλεσμα να γίνει μεγάλη κινητοποίηση του συνόλου των υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας και ο κρατούμενος των φυλακών Λάρισας, να εντοπιστεί στις 8.30 το βράδυ στο κέντρο του Βόλου.

    Ο αλλοδαπός θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα, στο πλαίσιο του αυτόφωρου με την κατηγορία της απόδρασης κρατουμένου.

    Για το περιστατικό αναμένεται να διαταχτεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση, προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες απόδρασης και πώς ο σκοπός στην είσοδο του αστυνομικού μεγάρου δεν αντιλήφθηκε τον 48χρονο.

    Πηγή: protothema.gr

  • Θεσσαλονίκη: Απέδρασε κρατούμενος από το δικαστικό μέγαρο - Αναζητείται από τις αρχές
    Θεσσαλονίκη: Απέδρασε κρατούμενος από το δικαστικό μέγαρο - Αναζητείται από τις αρχές

    Οδηγήθηκε στο γραφείο βεβαίωσης δικαστικών εξόδων απ' όπου φαίνεται πως διέφυγε της προσοχής των αστυνομικών και έτσι απέδρασε

    Συναγερμός σήμανε στο δικαστικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης, όταν απέδρασε 33χρονος κρατούμενος το πρωί της Τρίτης (28/2).

    Ο 33χρονος είχε καταδικαστεί, σε δεύτερο βαθμό, από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο για συνέργεια σε κλοπή και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 5 μηνών.

    Επειδή όμως δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις της αναστολής, το δικαστήριο αποφάσισε πως θα πρέπει να εκτίσει την ποινή του.

    Σύμφωνα με πληροφορίες κατάφερε να αποδράσει, όταν οδηγήθηκε στο γραφείο βεβαίωσης δικαστικών εξόδων απ' όπου φαίνεται πως διέφυγε της προσοχής των αστυνομικών.

    Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν έφερε χειροπέδες.

    Πηγή: Cnn.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο