Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2022 19:57

Πολυτεχνειούπολη: Αυτά είναι τα 14 από τα μέλη της συμμορίας του «Έσκο»

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Έκαναν ληστείες και διακινούσαν ναρκωτικά με ορμητήριο τις φοιτητικές εστίες στου Ζωγράφου

Στη δημοσιότητα έδωσε το Σάββατο η ΕΛΑΣ τα ονόματα και τις φωτογραφίες 14 εκ των μελών των συμμοριών που με ορμητήριο τις φοιτητικές εστίες της Πολυτεχνειούπολης στου Ζωγράφου έκαναν ληστείες και διακινούσαν ναρκωτικά.

Οι τρεις συμμορίες είχαν αποκαλυφθεί μετά από επιχείρηση της ΕΛΑΣ στις 27 Σεπτεμβρίου όταν τότε είχε δεχθεί επίθεση με κατσαβίδι μια ανθυπαστυνόμος από το «μεγάλο κεφάλι», τον Αλβανό «Έσκο», τον οποίο είχε τραυματίσει με πυροβολισμό για να γλιτώσει.

Οι 14 κακοποιοί

1. (επ) RUSHIT (ον) RAMAZAN του ILIRJAN και της GRETA , γεν. την 20-02-1995 στην Αλβανία,

alvanos-kakopoios1
alvanos-kakopoios1a

2. (επ) QAFA ή QIAFA ή SULCAJ (ον) MARKO ή ALBAN του ARBEN ή ASTRIT και της BEHIJE ή KOZETA , γεν. την 05-10-1989 ή 06-04-1997 ή 04-06-1997 στην Αλβανία,

alvanos-kakopoios2
alvanos-kakopoios2a
3. (επ) RUSTEMAJ ή ROSTEMAJ (ον) SIGI του ANDREA και της BARIME ή MBARIME , γεν. την 29-04-1994 στην Αλβανία,
alvanos-kakopoios3
alvanos-kakopoios3a

4. (επ) META (ον) ERMIR του BILBIL και της VERA , γεν. την 13-08-1991 στην Αλβανία,
alvanos-kakopoios4
alvanos-kakopoios4α

5. (επ) QOSE (ον) VELI του ASQERI και της TRENBELI , γεν. την 19-11-1997 στην Αλβανία,
alvanos-kakopoios5
alvanos-kakopoios5a
alvanos-kakopoios5b

6. (επ) ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ ή SULOTI (ον) Βασίλης ή VASIL του Λεφτέρ ή LEFTER και της Βασίλω ή VASILLO, γεν. την 23-05-1989 στην Αλβανία,
alvanos-kakopoios6
alvanos-kakopoios6a

7. ΠΑΠΠΑΣ Ηρακλής - Κωνσταντίνος του Παναγιώτη και της Παρασκευούλας, γεν. την 12-11-1992 στον Χολαργό Αττικής,
kakopoios7
kakopoios7a

8. ΜΑΛΚΑΣ Αλέξανδρος του Γεωργίου και της Δήμητρας, γεν. την 16-12-1987 στο Αμαρούσιο Αττικής,
kakopoios8
kakopoios8a

9. ΜΑΛΚΑΣ Νέστωρ του Γεωργίου και της Δήμητρας, γεν. την 11-07-1981 στο Αμαρούσιο Αττικής,
kakopoios9
kakopoios9a

10. ΜΠΙΡΔΑΣ Δημήτριος του Λάμπρου και της Χριστίνας, γεν. την 16-02-1983 στον Χολαργό Αττικής,
kakopoios10
kakopoios10a

11. (επ) FERHATI (ον) ERMIN του MIRSAD και της SILVANA, γεν. την 19-04-1995 στην Αλβανία,
kakopoios11
kakopoios11a

12. ΒΑΣΙΛΗ Βασίλ του Φιλίπ και της Ελένης, γεν. την 19-03-1992 στην Αλβανία,
kakopoios12
kakopoios12a

13. ΚΑΛΑΝΤΕΡΗΣ Γκρεάντ του Παντελή και της Κατερίνας, γεν. την 09-08-1989 στην Αλβανία
kakopoios13
kakopoios13a

14. (επ) DURA (ον) JORGIM ή JURXHINO του ALI και της BOULOURE ή BYLYRE ή BULURE, γεν. την 18-08-1994 στην Αλβανία.
kakopoios14
kakopoios14a

Όπως είχε ανακοινωθεί μετά τη μεγάλη επιχείρηση της ΕΛΑΣ, είχαν συλληφθεί 32 μέλη των συμμοριών αυτών, ανάμεσα στους οποίους και τα αρχηγικά τους μέλη. Οι συμμορίες αυτές σύμφωνα με την ΕΛΑΣ διέπραξαν συνολικά 29 ληστείες έχοντας ως ορμητήριο τις φοιτητικές εστίες στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου.

Συγκεκριμένα η πρώτη συμμορία αποτελείτο από 9 μέλη και είχε εμπλοκή σε 80 υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών. Η δεύτερη συμμορία απαριθμούσε 24 μέλη και είχε διαπράξει 27 ληστείες ενώ η τρίτη συμμορία είχε 18 μέλη με τους αστυνομικούς να αναζητούν ακόμα πέντε άγνωστα άτομα. Όπως διαπιστώθηκε, δε, από τις υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών, οι 28 συνέβησαν μέσα σε πανεπιστημιακό χώρο.

Η πρώτη απο τις τρεις συμμορίες χρησιμοποιούσε τις φοιτητικές εστίες και για να σχεδιάζει τα χτυπήματά της και για να μοιράζει τα κλοπιμαία.

Όσον αφορά το mondus operandi εξακριβώθηκε ότι τα μέλη της συγκεκριμένης σπείρας διέπρατταν τις ληστείες έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους με μάσκες full face και γάντια για να μην μπορούν να ταυτοποιηθούν. Παράλληλα διέθεταν πυροβόλα όπλα και μαχαίρια τα οποία προέβαλαν στα social media ως ένδειξη ισχύος ενώ χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικές συσκευές καταχωρημένες σε ονόματα ανύπαρκτων αλλοδαπών.

Η συμμορία είχε αναπτύξει μέχρι και σύστημα ελέγχου για την είσοδο ατόμων εντός του χώρου της Πανεπιστημιούπολης με ενόπλους που διενεργούσαν άτυπο face control σε άγνωστα ή ύποπτα για τους ίδιους άτομα στα οποία δεν δίσταζαν να προβάλουν τα όπλα τους.
Πηγή: protothema.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2022 18:50

Σχετικά Άρθρα

  • Πάτρα: Στον ανακριτή σήμερα ο πορτιέρης που διακινούσε ναρκωτικά και είχε πυροβολήσει τον κομμωτή Καλλίτση
    Πάτρα: Στον ανακριτή σήμερα ο πορτιέρης που διακινούσε ναρκωτικά και είχε πυροβολήσει τον κομμωτή Καλλίτση

    Ενώπιον του ανακριτή θα βρεθεί σήμερα το πρωΐ ο 50χρονος που συνελήφθη, προ ημερών, στην Πάτρα για διακίνηση ναρκωτικών, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε το πιστόλι με το οποίο πυροβόλησε τον κομμωτή Πάνο Καλλίτση το 2016 στο Λυκαβηττό.

    Η απολογία του επρόκειτο να γίνει την Τρίτη, ωστόσο, ζητήθηκε προθεσμία αναβολή εξαιτίας της αλλαγής δικηγόρου του.

    Οπως έγραψε το tempo24.news, το όπλο που βρέθηκε στην κατοχή του είναι το ίδιο με αυτό που είχε πυροβολήσει το 2016 στο στήθος τον Πάνο Καλλίτση στην είσοδο του πάρκινγκ του σπιτιού του στο Λυκαβηττό για να του αποσπάσει το χρηματικό ποσό που είχε μέσα στο αυτοκίνητό του. Το πιστόλι ταυτοποιήθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ όπου είχε σταλεί για βαλλιστικό έλεγχο

    Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών είχαν εδώ και καιρό πληροφορίες για τη δράση του 50χρονου άνδρα, ο οποίος φέρεται να διακινούσε ποσότητες ναρκωτικών σε κλαμπ της αχαϊκής πρωτεύουσας και συνελήφθη μαζί με ένα ακόμα άτομο ηλικίας 41 ετών.

    Εκτός από τον πυροβολισμό εναντίον του Πάνου Καλλίτση ο 50χρονος συμμετείχε και στη ληστεία της χρηματαποστολής των ΕΛΤΑ το 2009 με λεία 1.000.000 ευρώ.

    Όπως αποκάλυψε πρώτο το tempo24.news ο 50χρονος συλληφθείς στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν όπλα, σφαίρες και άλλα αντικείμενα, από τη ληστεία της χρηματαποστολής του 2009 είχε πάρει σύμφωνα με πληροφορίες μερίδιο 400.000 ευρώ. Το 2022 και μετά από συγχώνευση των ποινών του αποφυλακίστηκε για να συλληφθεί στις 12 Οκτωβρίου του 2024 για διακίνηση ροζ κοκαΐνης.

    Ο 50χρονος συνελήφθη όταν έβγαινε από το σπίτι του, ενώ σε έρευνες των αστυνομικών στο σπίτι του ίδιου αλλά και του 41χρονου εντοπίστηκαν 16,76 γραμμάρια κοκαΐνης, 1 γραμμάριο ΡΟΖ κοκαΐνης, τρεις ζυγαριές ακριβείας, 675 ευρώ, ένα πιστόλι των 32mm με σιγαστήρα και ένα γεμιστήρα με επτά φυσίγγια, μία συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης (tazer).

    Πηγή: Tempo24.news

  • Σπείρα εξαπατούσε ηλικιωμένες σε όλη την Ελλάδα
    Σπείρα εξαπατούσε ηλικιωμένες σε όλη την Ελλάδα

    Ύστερα από έρευνες, οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν το βράδυ της Τετάρτης τους «εισπράκτορες» στην πόλη της Λάρισας και να τους συλλάβουν

    Κοντά στην πλήρη εξάρθρωση ενός κυκλώματος απατεώνων που είχαν απλώσει τα “δίχτυα” τους σε διάφορες περιοχές της χώρας βρίσκονται οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Ιωαννίνων, οι οποίοι έφτασαν μέχρι τη Λάρισα για να συλλάβουν τους δυο “εισπράκτορες”, έναν 55χρονο Έλληνα και μία 52χρονη Ουκρανή.
    Είχε προηγηθεί, το μεσημέρι της Τετάρτης, τηλεφώνημα από έναν άγνωστο που παρίστανε τον νοσοκομειακό γιατρό σε μια 77χρονη στη Νεοκαισάρεια και της ζήτησε αρχικά 70.000 ευρώ για να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση η κόρη της, που δήθεν ήταν θύμα τροχαίου ατυχήματος. Η ηλικιωμένη δεν είχε παρά μόνο 250 ευρώ και ο “γιατρός” ζήτησε και τα τιμαλφή της, τα οποία παρέλαβε η Ουκρανή που πήγε στο σπίτι της με αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 55χρονος.

    Ύστερα από έρευνες, οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν το βράδυ της Τετάρτης τους “εισπράκτορες” στην πόλη της Λάρισας και να τους συλλάβουν. Από τη προανάκριση εξακριβώθηκε ότι σε άλλες τρεις περιπτώσεις κατά τη διάρκεια του καλοκαιρού είχαν ζητήσει 170.000 ευρώ από ηλικιωμένες κατοίκους της Σύρου, της Κεφαλλονιάς και της Φλώρινας, αλλά τελικά παρέλαβαν συνολικά 73.300 ευρώ.

    Στο πλαίσιο των ερευνών κατασχέθηκαν το αυτοκίνητο του 55χρονου, ένας σουγιάς και 400 ευρώ και οδηγήθηκε μαζί με την Ουκρανή στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων όπου τους ασκήθηκαν διώξεις για σύσταση συμμορίας και απάτη από κοινού και για παράβαση του νόμου περί όπλων. Η έρευνα της Ασφάλειας συνεχίζεται για την ταυτοποίηση των συνεργών τους και την εξιχνίαση τυχόν εμπλοκής τους και σε άλλες παρόμοιες απάτες.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Νέος Κόσμος: Δύο ληστείες τα ξημερώματα από μεγάλες συμμορίες - Τρία από τα θύματα διακομίστηκαν σε νοσοκομείο
    Νέος Κόσμος: Δύο ληστείες τα ξημερώματα από μεγάλες συμμορίες - Τρία από τα θύματα διακομίστηκαν σε νοσοκομείο

    Είκοσι άτομα επιτέθηκαν σε δύο διερχόμενους πολίτες για να τους πάρουν το πορτοφόλι - Αργότερα ομάδα 10 ατόμων ακινητοποίησαν τετραμελή παρέα και αφαίρεσαν ένα κινητό

    Δύο ληστείες, από άτομα που επέβαιναν σε μηχανές, σημειώθηκαν τα ξημερώματα, στην περιοχή του Νέου Κόσμου, ενώ τρία από τα θύματα διακομίστηκαν σε νοσοκομείο.
    Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, η πρώτη ληστεία διαπράχθηκε, λίγα λεπτά μετά τη 01:00, στη διασταύρωση των οδών Ηλία Ηλιού και Φραντζή. Περίπου είκοσι άτομα επιτέθηκαν σε δύο διερχόμενους πολίτες και αφού τους χτύπησαν, απέσπασαν το πορτοφόλι τους και το κινητό τηλέφωνό τους. Αμέσως μετά οι δράστες εξαφανίστηκαν, ενώ τα δύο θύματα διακομίστηκαν σε νοσοκομείο.
    Μισή ώρα αργότερα, στη συμβολή των οδών Ειρήνης και Βεργίνας, δέκα άτομα που, επίσης, επέβαιναν σε μηχανές, ακινητοποίησαν τετραμελή παρέα και αφαίρεσαν ένα κινητό τηλέφωνο.
    Παράλληλα, χτύπησαν ένα άτομο, το οποίο διακομίστηκε σε νοσοκομείο.
    Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες της ΕΛΑΣ για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Εξαρθρώθηκε σπείρα με θύματα ηλικιωμένους - Τα βίντεο από τη δράση τους
    Εξαρθρώθηκε σπείρα με θύματα ηλικιωμένους - Τα βίντεο από τη δράση τους

    Στα «χέρια» των Αρχών βρέθηκαν πέντε άτομα που προσποιούνταν τους υπαλλήλους εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας και αφού εισέβαλαν σε σπίτια ηλικιωμένων έκλεβαν και εξαφανίζονταν.

    Συνολικά συνελήφθησαν πέντε άνδρες από τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ και μέχρι στιγμής έχει διαπιστωθεί η συμμετοχή τους σε πάνω από οκτώ περιπτώσεις κλοπής με τον ίδιο τρόπο.

    Από τον περασμένο Απρίλιο, είχαν αποφασίσει τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης να στήσουν το κόλπο τους κυρίως σε Χολαργό και Αγία Παρασκευή. Χρησιμοποιούσαν ειδικό επιχειρησιακό όχημα, ενώ όπως αποτυπώνεται και στα βίντεο που δημοσιεύει το CNN Greece, προσπαθούσαν να φορούν χειρουργικές μάσκες πιστεύοντας πως με αυτό τον τρόπο καλύπτουν τα χαρακτηριστικά τους.

    Εντόπιζαν τους ηλικιωμένους κυρίως σε μίνι μάρκετ και περίπτερα και αφού τους προσέγγιζαν, προσποιούνταν τους τεχνικούς και ΔΕΗ για να τους κερδίσουν την εμπιστοσύνη.

    Στη συνέχεια, έμπαιναν στο διαμέρισμα μαζί με τον ηλικιωμένο και ο ένας από τους κακοποιούς έμενα μαζί με τα θύματα, ενώ ο δεύτερος ερευνούσε τους χώρους του σπιτιού αρπάζοντας ότι πολύτιμο έβρισε.

    Οι Αρχές εκτιμούν ότι το παράνομο όφελος έφτανε τις 685.000 ευρώ. Όλοι οι κρατούμενοι οδηγήθηκαν στον ανακριτή και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν.

    Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

    Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές από οικίες ηλικιωμένων, προσποιούμενοι τους υπαλλήλους παροχής ηλεκτρικής ενέργειας ή τους συντηρητές ασανσέρ.

    Συνελήφθησαν μεσημβρινές ώρες της 8-7-2024 στην Γλυφάδα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης, πέντε ημεδαποί (ηλικίας 48, 40, 38, 25 και 23 ετών) μετά από καταδίωξη.

    Νωρίτερα, ανωτέρω αστυνομικοί κατόπιν σήματος του κέντρου για ύποπτο όχημα εντόπισαν το εν λόγω όχημα με -5- επιβαίνοντες και τους κάλεσαν σε έλεγχο.

    Ο οδηγός δεν συμμορφώθηκε στις υποδείξεις των αστυνομικών και επιτάχυνε, κινούμενος ανάποδα σε παρακείμενη οδό όπου σταμάτησε εντός πιλοτής πολυκατοικίας με τους κατηγορούμενους να προσπαθούν να διαφύγουν πεζή.

    Ακολούθησε πεζή καταδίωξη, ότου εντοπίστηκαν και δεσμεύτηκαν όλοι οι επιβαίνοντες από τις αστυνομικές δυνάμεις.

    Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους για -κατά περίπτωση- συμμορία σε σκοπό τη διάπραξη διακεκριμένων κλοπών κατά συναυτουργία, κατ΄επάγγελμα και κατ’εξακολούθηση, επικίνδυνη οδήγηση, απείθεια, απάτη με υπολογιστή και κλοπές κατά συναυτουργία ενώ ταυτοποιήθηκε και αναζητείται ακόμα ένα μέλος της συμμορίας.

    Όπως προέκυψε από την προανακριτική έρευνα, οι κατηγορούμενοι, τουλάχιστον από τον Απρίλιο του 2024, είχαν συστήσει και ενταχθεί σε ομάδα με διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους μεταξύ των μελών της, με σκοπό τη διάπραξη κλοπών από οικίες ηλικιωμένων κυρίως σε περιοχές των Βορείων Προαστίων Αττικής.

    Ως προς τον τρόπο δράσης τους, τα μέλη της συμμορίας κατά τις πρωινές και μεσημβρινές ώρες, κινούνταν στις ανωτέρω περιοχές αναζητώντας οικίες όπου διέμεναν ηλικιωμένα άτομα που ενδεχομένως να πείθονταν από τα τεχνάσματα που χρησιμοποιούσε η συμμορία προκειμένου να εισβάλλει στις οικίες τους και με τη μέθοδο της απασχόλησης να ολοκληρώσουν την εγκληματικές τους πράξεις.

    Όταν τους εντόπιζαν, τους προσέγγιζαν υποδυόμενοι τους υπαλλήλους εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας ή τους συντηρητές ανελκυστήρων οι οποίοι τους επισκέπτονται δήθεν για εργασίες στο δίκτυο ρεύματος ή βλάβης του ασανσέρ.

    Όταν οι παθόντες πείθονταν για την ιδιότητα τους και οι κατηγορούμενοι κατάφερναν να εισέλθουν εντός των οικιών, ένα μέλος αναλάμβανε την απασχόληση του παθόντος, αποπροσανατολίζοντας τον με διάφορες προφάσεις (έλεγχος των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων ή οικιακών συσκευών), ώστε τα υπόλοιπα μέλη με γρήγορες και μεθοδευμένες κινήσεις να ερευνήσουν τους χώρους και να αφαιρέσουν κοσμήματα και χρηματικά ποσά.

    Ενίοτε τα μέλη της εγκληματικής ομάδας διέπρατταν κλοπές σε βάρος ανυποψίαστων οδηγών μετερχόμενοι το πρόσχημα της πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος, αφαιρώντας από το εσωτερικό των οχημάτων τσάντες και πορτοφόλια που περιείχαν χρηματικά ποσά και τραπεζικές κάρτες και εν συνεχεία, χρησιμοποιώντας τις αφαιρεθείσες τραπεζικές κάρτες, πραγματοποιούσαν ανέπαφες συναλλαγές σε διάφορα καταστήματα.

    Κατά την διάπραξη των κλοπών και με απώτερο στόχο την επιτυχή έκβαση των ενεργειών τους, ο οδηγός ανέμενε στο εσωτερικό του «επιχειρησιακού οχήματός» εκτελώντας παράλληλα και χρέη τσιλιαδόρου με σκοπό την άμεση διαφυγή από τα σημεία των κλοπών και αφετέρου την έγκαιρη ειδοποίηση των υπόλοιπων μελών σε περίπτωση ανακάλυψης της παράνομης δράσης τους.

    Από τη μέχρι στιγμής προανακριτική έρευνα έχουν εξιχνιαστεί -8- περιπτώσεις κλοπών σε Νέο Ψυχικό, Χολαργό, Κηφισιά, Αγία Παρασκευή.

    Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο «επιχειρησιακό όχημα» και την κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ρουχισμός, κοσμήματα, μάσκες και γάντια μιας χρήσης και κινητά τηλέφωνα.

    Το περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν από την εγκληματική τους δραστηριότητα υπολογίζεται ότι ξεπερνά τις -685.000- ευρώ.

    Σημειώνεται ότι σε βάρος δύο εκ των συλληφθέντων (38χρονος και 25χρονος), εκκρεμούσε δικαστική απόφαση, με την οποία καταδικάστηκαν σε συνολική ποινή κάθειρξης -8- ετών καθώς είχαν ενταχθεί σε συμμορία που διέπραττε διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και κατ΄εξακολούθηση.

    Ειδικότερα, οι -2- φυγόποινοι κατά τα έτη 2021 και 2022, είχαν ενταχθεί σε συμμορία η οποία διέπραξε πλήθος διακεκριμένων κλοπών από οικίες στην Αττική.

    Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών ενώ η έρευνα για τη εξακρίβωση του πλήρους εύρους της εγκληματικής τους δραστηριότητας συνεχίζεται.

    Πηγή: cnn.gr

  • Πάτρα: Βαριές ποινές σε 6 αντιεξουσιαστές για ληστείες με «άρωμα» τρομοκρατίας
    Πάτρα: Βαριές ποινές σε 6 αντιεξουσιαστές για ληστείες με «άρωμα» τρομοκρατίας

    Ανάμεσα στους αντιεξουσιαστές που δικάστηκαν στην Πάτρα και ο γιος του «Στέλιου» της 17Ν.

    Βαριές ποινές επέβαλλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Πάτρας σε έξι αντιεξουσιαστές, που κρίθηκαν ένοχοι γιά ληστείες με «άρωμα» τρομοκρατίας, καθώς ανάμεσα τους ήταν και ο γιος του καταδικασμένου για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη», του γνωστού ως «Στέλιου».

    Το δικαστήριο επέβαλλε ποινές κάθειρξης 26,5 και 22,5 χρόνια αντίστοιχα σε δύο από αυτούς, οι οποίοι οδηγήθηκαν στη φυλακή, καθώς εκτιτέα ποινή είναι τα 20 χρόνια.

    Οι άλλοι τέσσερεις καταδικάστηκαν σε ποινή κάθειρξης 4,5 ετών ο καθένας και αφέθηκαν ελεύθεροι.

    Συγκατηγορούμενη τους ήταν και μία γυναίκα, η οποία αθωώθηκε.

    Οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι, για επτά ληστείες σε καταστήματα τραπεζών, υποκαταστήματα των ΕΛΤΑ, market αλλά και κλοπές μοτοσυκλετών, ενώ για να μεγιστοποιήσουν το παράνομο κέρδος τους, φέρονται ότι, είχαν διαμορφώσει στις οικίες τους κατάλληλους χώρους με υδροπονικές καλλιέργειες κάνναβης, καθώς - σύμφωνα με το κατηγορητήριο κατασχέθηκαν περίπου 18 κιλά της ναρκωτικής ουσίας.

    Το δικαστήριο υιοθέτησε την καταδικαστική πρόταση του εισαγγελέα της έδρας Ηλία Κωνσταντακόπουλου, ο οποίος επικεντρώθηκε στις σχέσεις των κατηγορουμένων ευρύτερα με τον αναρχικό - αντιεξουασιαστικό χώρο και την πολυετή κατάληψη του παραρτήματος του Πανεπιστημίου στο κέντρο της Πάτρας.

    Ιδιαίτερο βάρος στην αγόρευση του εισαγγελέα δόθηκε στην ποσότητα του εκρηκτικού «C4», που βρέθηκε στην κατοχή των κατηγορουμένων και η οποία θεωρείται εξαιρετικά μεγάλη, καθώς εκτιμάται ότι αντιστοιχεί σε τέσσερις επιθετικές χειροβομβίδες του στρατού!

    Αντίθετα, η πρόταση του Εισαγγελέα ήταν αθωωτική για την 25χρονη γυναίκα από το Αγρίνιο, η οποία εξάλλου ήταν και η μοναδική εκ των κατηγορουμένων που δεν προφυλακίστηκε.

    Πηγή: iEidiseis.gr
  • iPhone: Η νέα λειτουργία του smartphone θα αυξήσει τις ληστείες στους δρόμους
    iPhone: Η νέα λειτουργία του smartphone θα αυξήσει τις ληστείες στους δρόμους

    Μία απλή κίνηση αρκεί

    Η τελευταία ενημέρωση του λογισμικού στα iPhone προσθέτει μία νέα λειτουργία στα δημοφιλή και αγαπημένα smartphone, η οποία όμως έχει προκαλέσει ιδιαίτερη ανησυχία, καθώς χρήστες λένε ότι θα αυξήσει τις ληστείες στον δρόμο.

    Το νέο χαρακτηριστικό επικεντρώνεται γύρω από τον τρόπο με τον οποίο πληρώνουμε για τις αγορές μας και προσθέτει μια επιπλέον δυνατότητα για τους κατόχους iPhone.

    Ο καθένας από εμάς έχει βρεθεί να πληρώνει ολόκληρο τον λογαριασμό της παρέας στο τέλος της εξόδου και έπειτα ο καθένας ξεχωριστά να στέλνει το ποσό που του αναλογεί. Συνήθως —ανάλογα την ημέρα και την ώρα— η διαδικασία αυτή μπορεί να πάρει αρκετές ώρες.

    Αυτό ακριβώς το ζήτημα θέλει να λύσει η Apple με την τελευταία ενημέρωση του iOS, επιτρέποντας στους χρήστες iPhone να στέλνουν χρήματα μεταξύ τους, απλά… τσουγκρίζοντας τις συσκευές τους.

    «Νέα μέθοδος κλοπής κυκλοφόρησε»

    Η περιγραφή στην ιστοσελίδα της Apple αναφέρει: «Οι χρήστες αποκτούν νέους τρόπους πληρωμής με το Apple Pay, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας εξαργύρωσης ανταμοιβών και πρόσβασης σε δόσεις από τις επιλέξιμες πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες τους».

    Υπήρχε όμως ένα πράγμα που ανησύχησε τους ανθρώπους, οι οποίοι βγήκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να μοιραστούν τις απόψεις τους.

    Ένας έγραψε: «Η απάτη θα είναι τόσο εύκολη σε λίγα χρόνια», ενώ ένας άλλος αστειεύτηκε: «Από εδώ και πέρα θα πέφτουμε επάνω στον καθένα έξω στους δρόμους».

    Εν τω μεταξύ, ένας τρίτος σχολίασε: «Νέα μέθοδος κλοπής πορτοφολιών μόλις κυκλοφόρησε».

    Πηγή: In.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-EPA/ APPLE INC. /HANDOUT
  • Αμαλιάδα: Ελεύθεροι μετά τις απολογίες τους τρεις κατηγορούμενοι για τις ληστείες στον Κάμπο
    Αμαλιάδα: Ελεύθεροι μετά τις απολογίες τους τρεις κατηγορούμενοι για τις ληστείες στον Κάμπο

    Ελεύθεροι με σύμφωνη γνώμη της κας Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών και του κου Ανακριτή Αμαλιάδος αφέθηκαν τρεις κατηγορούμενοι για την εμπλοκή τους σε ληστείες που διαπράχθηκαν τον περασμένο Δεκέμβριο στη Διασπορά της Κυλλήνης και στην περιοχή της Γαστούνης. Οι κατηγορούμενοι 19,20 και 22 ετών από την περιοχή της Γαστούνης και τα γύρω χωριά, κατηγορούνται για σύσταση Εγκληματικής Οργάνωσης, ληστεία από κοινού, παράνομη οπλοφορία κατ΄ εξακολούθηση, παράνομη πλοχρησία κατ΄ εξακολούθηση και επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συρροή.

    Ειδικότερα τα ξημερώματα της 13ης Δεκε,Βρίου 2023 στη 1:15 π.μ. από κοινού με άλλους εφτά δράστες, στο Νεοχώρι Ηλείας και στη περιοχή «Διασπορά» διέπραξαν ληστεία σε βάρος οκτώ ατόμων αλλοδαπών, υπηκόων Μπανγκλαντές, τους οποίους αρχικά απείλησαν με όπλα που κρατούσαν και συγκεκριμένα οι δύο εξ αυτών πυροβόλα όπλα (πιστόλια), κάποιοι άλλοι δύο κυνηγετικά όπλα (καραμπίνες), ένας εξ αυτών μαχαίρι και τρεις εξ αυτών σιδερολοστούς.

    Στη συνέχεια έσπασαν την πόρτα της κατοικίας όπου διέμεναν οι εν λόγω αλλοδαποί και ακινητοποίησαν αυτούς απειλώντας τους ότι θα τους σκοτώσουν, ενώ δεν δίστασαν να χτυπήσουν και κάποιους εκ των αλλοδαπών που επιχείρησαν να αντισταθούν, με το κοντάκι των όπλων που κρατούσαν καθώς και με γρονθοκοπήματα και λακτίσματα, προξενώντας τους σοβαρές σωματικές βλάβες.

    Δύο από τα θύματά τους τα είχαν πετάξει στο πάτωμα και τους πατούσαν με βία με τα πόδια τους στο λαιμό. Οι δράστες συνολικά αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 6.390 € καθώς και 7 κινητά τηλέφωνα από τα θύματά τους και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση. Τρεις από τους παθόντες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στη νοσηλευτική μονάδα Πύργου όπου και νοσηλευτήκαν.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι τα στοιχεία πέντε από τους δράστες ήδη απολογήθηκαν και οι τρεις εξ αυτών κρίθηκαν προφυλακιστέοι. Οι υπόλοιποι παραμένουν άγνωστοι μέχρι σήμερα και πρόκειται για ΡΟΜΑ και έναν αλλοδαπό υπήκοο Βουλγαρίας,

    Επίσης, όπως προέκυψε από την προανάκριση που διεξήγαγε το τμήμα Ασφαλείας Πύργου, οι ίδιοι ως άνω δράστες την ίδια ημερομηνία, στις 02:00 π.μ. στην περιοχή της Καθολικής στη Γαστούνη, λήστεψαν έναν υπήκοο Μπαγκλαντές, με την ίδια μεθοδολογία.

    Δηλαδή αφού πρώτα έσπασαν την πόρτα με σιδερολοστό, μπήκαν στο σπίτι ακινητοποίησαν το θύμα απειλώντας το ο ένας με κυνηγετικό όπλο, ο άλλος με πυροβόλο όπλο και τρίτος με μαχαίρι, το οποίο και έβαλε στο λαιμό του θύματος και του αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 300 € ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο μάρκας POCO.

    Στη συνέχεια αφού τον χτύπησαν με γροθιές σε όλο του το σώμα τον πέταξαν στο πάτωμα και του έδεσαν τα χέρια και τα πόδια με σεντόνι και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή εγκαταλείποντάς τον δεμένο. Επίσης την ίδια ημέρα τα ξημερώματα, κάποιοι από τους δράστες κινούμενοι πεζή κοντά στο καταυλισμό Ρομά στη Γαστούνη, επιτέθηκαν σε έναν 30χρονο κάτοικο Γαστούνης Ηλείας, ο οποίος κινούνταν πεζός προς το σπίτι του και με την απειλή μαχαιριών, του πήραντο ποσό 45 € και τράπηκαν σε φυγή.

    Σημειωτέον ότι το θύμα εκ των υστέρων αναγνώρισε ανεπιφύλακτα και με απόλυτη βεβαιότητα τους δύο εκ των δραστών που τον λήστεψαν, οι οποίοι και προφυλακίστηκαν.

    Νωρίτερα στις 26-11-2023, περίπου στις 22:40 τέσσερις εκ των ως άνω δραστών πήγαν σε αγροικία στη Γαστούνη όπου διαμένει πήκοος Πακιστάν και αφού τον χτύπησαν με γροθιές και κλωτσιές στη συνέχεια με απειλή μαχαιριών κατάφεραν να του αφαιρέσουν το κινητό του τηλέφωνο αξίας 260 € καθώς και άγνωστο χρηματικό ποσό.

    Και ο αυτός ο παθόντας αναγνώρισε ως δράστες της σε βάρος του ληστείας τους δύο προαναφερόμενους κατηγορούμενους ενώ παρέδωσε στις αστυνομικές αρχές DVD με βιντεοληπτικό υλικό όπου φαίνονται οι κινήσεις των δραστών.

    Τέλος το ίδιο βράδυ στις 22:30 τέσσερις από τους παραπάνω δράστες μπήκαν με τη βία στην οικία 57χρονου, υπηκόου Ρουμανίας και ενώ αυτός κοιμόταν τον χτύπησαν στο κεφάλι με τη λαβή μαχαιριού και το κοντάκι όπλου και απειλώντας αυτόν ότι θα τον σκοτώσουν του αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό 160€ και μια συσκευή κινητού τηλεφώνου.

    Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις οι κατηγορούμενοι κατά τη δράση τους έφεραν γάντια και είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με κουκούλα και μαντήλια ώστε να αποτρέψουν την αναγνώρισή τους.

    Από την έρευνα των αστυνομικών αρχών προέκυψε ότι οι περισσότεροι από τους δράστες των ληστειών, έχουν απασχολήσει επανειλημμένα στο παρελθόν τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές.

    Ο τρόπος δράσης τους μαρτυρά αντικοινωνικότητα και σταθερή ροπή στη διάπραξη εγκλημάτων καθ’ όσον αποδεικνύεται ότι διέπρατταν ληστείες κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια έχοντας αναγάγει την συγκερικένη παραβατική συμπεριφορά ως κύριο βιοποριστικό επάγγελμα.

    Οι κατηγορούμενοι είχαν δημιουργήσει εγκληματική οργάνωση – συμμορία, πρόκειται δε για άτομα επικίνδυνα για την δημόσια τάξη και ασφάλεια.

    Η υπερασπιστική γραμμή του συνηγόρου και των τριών νεαρών κατηγορουμένων, Δημήτρη Καραγιάννη, δικηγόρου του Πρωτοδικείου Αμαλιάδος, βασίστηκε στο γεγονός ότι η εμπλοκή και των τριών κατηγορουμένων - εντολέων του προήλθε αποκλειστικά και μόνο από τις προανακριτικές καταθέσεις που έδωσαν στην Ασφάλεια Πύργου τρεις έτεροι εκ των δραστών, οι οποίοι απολογήθηκαν ενώπιον του κ. Ανακριτή Αμαλιάδος στις 18 Δεκεμβρίου 2023, δύο δε εξ αυτών (και συνολικά 3) κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι, οι οποίοι όμως κατά την απολογία τους στον κ. Ανακριτή Αμαλιάδος ανασκεύασαν την αρχική τους κατάθεση.

    karagiannis

    Επίσης, σημαντικό υπήρξε το γεγονός ότι κανένα από τα θύματα δεν αναγνώρισε, ούτε κατονόμασε με βεβαιότητα, κάποιον εκ των τριών νεαρών κατηγορουμένων ως έναν από τους δράστες της σε βάρος του ληστείας, καθώς και κανένα τρίτο πρόσωπο, γείτονας ή κάποιος άλλος, δεν αναγνώρισε κάποιον εκ των τριών κατηγορουμένων. Τέλος κανένα έτερο αποδεικτικό στοιχείο δεν προέκυψε από την προανάκριση που να συνδέει τους τρεις συγκεκριμένου κατηγορούμενους με τις ως άνω αναφερόμενες ληστείες. Κατόπιν της απολογίας τους και οι τρεις κατηγορούμενοι αφέθησαν ελεύθεροι, με την επιβολή μόνο των περιοριστικών όρων, της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και την εμφάνισή τους στο Α.Τ. του τόπου κατοικίας τους το πρώτο πενθήμερο εκάστου μηνός, δίχως την επιβολή χρηματικής εγγύησης.

  • «Δεν θα το παίξω άγιος»: Τι απαντά ο ηθοποιός που κατηγορείται ότι ήταν μέλος της συμμορίας που έκλεβε αυτοκίνητα
    «Δεν θα το παίξω άγιος»: Τι απαντά ο ηθοποιός που κατηγορείται ότι ήταν μέλος της συμμορίας που έκλεβε αυτοκίνητα

    Νέες αποκαλύψεις έρχονται «στο φως» για τη σπείρα που έκλεβε αυτοκίνητα στην Αττική. Τουλάχιστον 40 κλοπές οχημάτων και δύο μοτοσικλετών, έχουν εξιχνιάσει οι αστυνομικοί ενώ έξι έχουν συλληφθεί, ανάμεσα τους και ένας ηθοποιός, ο οποίος είχε ρόλο σε πασίγνωστη σειρά της ελληνικής τηλεόρασης - στο Κωνσταντίνου και Ελένης.

    «Δεν θα το παίξω άγιος»

    «Δεν θα το παίξω άγιος» φέρεται να ανέφερε ο ηθοποιός στην κατάθεσή του σύμφωνα με τον Alpha. «Είμαι ιδιοκτήτης συνεργείου αυτοκινήτων και πώλησης ανταλλακτικών τα τελευταία 21 χρόνια. Είμαι καλός μάστορας και έχω δουλειά όλα αυτά τα χρόνια. Είμαι χωρισμένος και έχω ένα αγοράκι 11 ετών» είπε χαρακτηριστικά. «Δεν θα το παίξω άγιος, αλλά για τα αμάξια που μου λέτε, θα σας πω ό,τι έχει γίνει. Αρχικά, θέλω να σας πω ότι γνωρίζω τον (όνομα φερόμενου ως αρχηγού της σπείρας), τον οποίο φωνάζουμε (…) και το επώνυμό του το έμαθα σήμερα.

    Εγώ δεν είμαι κλέφτης αυτοκινήτων. Δεν έχω κλέψει ποτέ, αλλά γνωρίζω ότι στο χώρο μας δεν είναι όλα καθαρά. Εγώ θα σας μιλήσω για τέσσερα αυτοκίνητα. Επειδή εμπορεύομαι και ανταλλακτικά, πέρα από τις επισκευές των αυτοκινήτων που μου έφεραν στο συνεργείο, έκανα και κάποιες αποσυναρμολογήσεις πλημμυρισμένων αυτοκινήτων, τα οποία όμως είχαν ανταλλακτικά φανοποιίας και τα οποία ήταν σε καλή κατάσταση.

    Δηλαδή, έβρισκα αυτοκίνητα από ασφαλιστικές εταιρείες, τα έλυνα και μεταπωλούσα κάποια ανταλλακτικά μέσω ίντερνετ».

    Αποκαλυπτικοί για τη δράση της συμμορίας που έκλεβε αυτοκίνητα στην Αττική είναι οι διάλογοι των μελών της, που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

    «Ένα χιλιάρικο παίρνουμε» - «Στο φως» οι αποκαλυπτικοί διάλογοι

    «Στο φως» έρχονται και οι αποκαλυπτικοί τους διάλογοι όπου τα μέλη αναφέρονται στα χρηματικά ποσά που αποκόμιζαν.

    Αναλυτικά:

    • Ένα χιλιάρικο παίρνουμε. Γι’ αυτό το αυτοκίνητο.
    • (ακατάληπτο) οκτώ κατοστάρικα;
    • οκτώ παίρνουμε κόψιμο.
    • εφτά παίρνουμε κόψιμο σε τέτοια αυτοκίνητα
    • Ααααα. Πες μου τι να του πάρουμε.
    • Δεν ξέρω
    • Θα τον …τον ….
    • Κανένα οκτακοσάρι θα του πάρουμε. Χίλια έπρεπε να του παίρνω κανονικά. Του […] λέω
    • Ε ένα οκτακοσάρι. Αφού είναι καλυμμένος, τα πατάει, τα πετάει. Γιατι δεν έρχεται να βοηθήσει;;
    • Έρχεται δεν έρχεται τα νούμερα είναι αυτά φίλε. Είναι αυτοκίνητο πολυτελείας, τέλος. Τέλος.

    «Να προλάβουμε να πληρωθούμε…»

    Σε άλλη συνομιλία, τα μέλη της οργάνωσης συνεννοούνται για το τι θα κάνουν δύο άλλα οχήματα που έχουν κλέψει και τα ανταλλακτικά. «Βάλε τον άλλον να βάλει έναν ιμάντα να το φορτώσω κατευθείαν. Να προλάβουμε να πληρωθούμε και απ’ τα δυο», λέει ο ένας, σύμφωνα με τις συνομιλίες που έχουν καταγράψει οι αστυνομικές αρχές.

    • Έλα ρε μανάρι.
    • Με τα ραμ και του φιατ του στραπατσαρισμένου τι θα κάνεις;
    • Δε νομίζω να τα θέλουμε.
    • Εντάξει.
    • Να σου πω.
    • Λέγε.
    • Εγώ είμαι γυρισμό. Έχει βγει τίποτα από το άλλο το μπορντό;;
    • Τι ώρα έρχεσαι.
    • Ε;
    • Τι ώρα έρχεσαι ρε;;
    • Εγώ σε μισή ώρα το πολύ είμαι εκεί. Φιλαδέλφεια έχω φτάσει.
    • Ε εντάξει άντε έλα από εδώ και…
    • Το άλλο είναι έτοιμο δλδ, ε;;
    • Ναι μωρέ.
    • Βάλε τον άλλον να βάλει έναν ιμάντα να το φορτώσω κατευθείαν. Να προλάβουμε να πληρωθούμε και απ’ τα δυο.
    • Έλα, γεια.
    • Έλα.
    Πηγή: Ethnos.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο