Παρασκευή, 02 Δεκεμβρίου 2022 18:25

Εισαγγελική έρευνα για την κατολίσθηση στην Κακιά Σκάλα: Το πιθανό αδίκημα που εξετάζουν οι αρχές και η ανεπαρκής κατασκευή

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το κλείσιμο της εθνικής οδού Αθηνών – Κορίνθου λόγω πτώσης βράχων διέταξε ο Προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Αντώνης Ελευθεριάνος.

Στο πλαίσιο της έρευνας θα διερευνηθεί εάν έχει τελεστεί το αδίκημα της επικίνδυνης παρέμβασης στην οδική συγκοινωνία, ενώ παράλληλα θα εξεταστεί γιατί το ανάχωμα που είχε κατασκευαστεί αποδείχτηκε ανεπαρκές, αν είχε κατασκευαστεί με ατέλειες από την αρχή καθώς και αν υπήρχε υποχρέωση να συντηρείται αυτό.

Από ύψος 100 μέτρων έπεσε ο βράχος

«Αυτή τη στιγμή είναι κλειστές οι δύο λωρίδες κυκλοφορίας και είναι ανοικτή μία λωρίδα κυκλοφορίας. Κάνουμε τις επισκευές από τους φράχτες ανάσχεσης των βραχών, τους κοντινούς, που είναι εδώ κοντά και επίσης αποκαθιστούμε και τα στηθαία ασφαλείας που είχαν σπάσει», τόνισε μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ολυμπίας Οδού, Παναγιώτης Παπανικόλας.

Και πρόσθεσε: «Την Κυριακή, κανονικά, αν όλα πάνε καλά, θα δοθεί στην κυκλοφορία και η μεσαία λωρίδα. Επομένως για την επιστροφή της Κυριακής θα υπάρχουν δύο λωρίδες κυκλοφορίας, που για την τωρινή κυκλοφορία είναι επαρκέστατες».

Η πλήρης αποκατάσταση της κυκλοφορίας, με την παράδοση και της αριστερής λωρίδας στα οχήματα θα αργήσει αρκετές μέρες. «Στόχος μας είναι πριν τις γιορτές να δοθεί. Είναι εφικτό, εκτός αν έχουμε τίποτα εκπλήξεις καινούριες από μεγάλες βροχοπτώσεις, σεισμούς... όλα αυτά τα φαινόμενα της κλιματικής αλλαγής που παρατηρούμε», ανέφερε ο κ. Παπανικόλας.

Αποκάλυψε ότι «ο βράχος έπεσε από 100 μέτρα ψηλά» και ότι τα συνεργεία αποκατάστασης ακολούθησαν όλη την πορεία της πτώσης του. «Έγινε ξεσκαρτάρισμα από όλα τα χαλαρά υλικά, για να πέσουν κάτω να τα καθαρίσουμε. Σήμερα θα έρθουν οι Ελβετοί που παρακολουθούν την περιοχή εδώ και 8 χρόνια, και είναι καταγεγραμμένη, να κάνουν άλλον έναν έλεγχο και να ολοκληρώσουν μία επιθεώρηση που είχαν ξεκινήσει πριν από μερικές εβδομάδες».

Υπουργείο Υποδομών: Συγκροτεί Επιτροπή Διερεύνησης για την Εθνική

Παράλληλα το με απόφαση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, συγκροτείται επιτροπή διερεύνησης για τη διακοπή της κυκλοφορίας στην Εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου. Αναλυτικότερα:

Με απόφαση του υπουργού Υποδομών και μεταφορών Κώστα Καραμανλή συγκροτήθηκε επιτροπή διερεύνησης των αιτιών που προκάλεσαν τη διακοπή της κυκλοφορίας στην Εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου, τα ξημερώματα της Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου.

Η Επιτροπή συγκροτείται σύμφωνα με το άρθρο 65 του Νόμου 4663/2020 και θα υποβάλει το πόρισμα της ,το συντομότερο δυνατό, και σε κάθε περίπτωση εντός είκοσι ημερών.

Ειδικότερα: Έργο της Επιτροπής Διερεύνησης είναι η διερεύνηση και εξακρίβωση των αιτίων της διακοπής της κυκλοφορίας επί της Εθνικής Οδού Αθηνών Κορίνθου στο ύψος της Κακιάς Σκάλας στο ρεύμα προς Αθήνα κατά την 1η Δεκεμβρίου 2022 μετά την εκδήλωση των δυσμενών καιρικών φαινομένων (κακοκαιρία ΑΡΙΕΛ).

Επίσης έργο της είναι και ο επιμερισμός και καταλογισμός τυχόν διαπιστούμενων ευθυνών στους αρμόδιους φορείς λειτουργίας και συντήρησης της οδού.

Σύμφωνα με την απόφαση «προς τον σκοπό επιτέλεσης του έργου της, η Επιτροπή Διερεύνησης δύναται να πραγματοποιεί αυτοψίες, να καλεί σε ακρόαση τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες και φορείς και να ζητεί από αυτούς κάθε αναγκαίο έγγραφο και στοιχείο. Οι αρμόδιες υπηρεσίες και φορείς υποχρεούνται να συνδράμουν την Επιτροπή Διερεύνησης θέτοντας αμελλητί στην διάθεσή της κάθε στοιχείο και έγγραφο που είναι αναγκαίο ή που ζητείται από αυτήν για την άσκηση των αρμοδιοτήτων της. Η μη χορήγηση των ζητηθέντων στοιχείων προς την Επιτροπή από τις αρμόδιες υπηρεσίες συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα για τα αρμόδια υπηρεσιακά στελέχη».

Πηγή: Ethnos.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI/ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 02 Δεκεμβρίου 2022 19:03

Σχετικά Άρθρα

  • Βραζιλία: Δύο αγνοούμενοι μετά την κατολίσθηση σε παραπόταμο του Αμαζονίου
    Βραζιλία: Δύο αγνοούμενοι μετά την κατολίσθηση σε παραπόταμο του Αμαζονίου

    Καταστράφηκε ολοσχερώς το λιμάνι το οποίο εξυπηρετούσε σκάφη που μετέφεραν επιβάτες και εμπορεύματα

    Ένας 36χρονος και ένα εξάχρονο κοριτσάκι αγνοούνται μετά την κατολίσθηση που παρέσυρε λιμενική εγκατάσταση στη βραζιλιάνικη Αμαζονία, ανακοίνωσαν χθες Τρίτη οι τοπικές αρχές.
    Η κατολίσθηση σημειώθηκε τη Δευτέρα στις όχθες του Σολιμόες, ενός από τους κύριους παραπόταμους του Αμαζονίου. Κατέστρεψε ολοσχερώς το λιμάνι το οποίο εξυπηρετούσε σκάφη που μετέφεραν επιβάτες και εμπορεύματα στην πόλη Μανακαπουρού, περίπου 100 χιλιόμετρα από τη Μανάους – σημαντικό οικονομικό κέντρο στη βόρεια Βραζιλία.
    Δέκα άνθρωποι τραυματίστηκαν και δύο εξ αυτών εξακολουθούν να νοσηλεύονται.

    Εντυπωσιακά πλάνα που κατέγραψε εικονολήπτης του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP) αποτυπώνουν την έκταση της καταστροφής.

    Οι τοπικές αρχές εξήγησαν ότι η καταστροφή οφείλεται στη διάβρωση του εδάφους, την οποία επιδεινώνει η παρατεταμένη ξηρασία που πλήττει την Αμαζονία και αποδίδεται στην κλιματική αλλαγή.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - Protothema.gr
  • Λάρισα: Εισαγγελική έρευνα για το λευκό ποινικό μητρώο της 78χρονης ιδιοκτήτριας λούνα παρκ
    Λάρισα: Εισαγγελική έρευνα για το λευκό ποινικό μητρώο της 78χρονης ιδιοκτήτριας λούνα παρκ

    Σε εξέλιξη είναι η εισαγγελική έρευνα που διέταξε ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Λάρισας, σχετικά με την υπόθεση της 78χρονης ιδιοκτήτριας λούνα παρκ, που παρότι έχει αμετάκλητη ποινική καταδίκη, είχε καταφέρει να πάρει λευκό ποινικό μητρώο, συμμετέχοντας σε διαγωνισμό.

    Ο εισαγγελέας παρενέβη και ζητά να διερευνηθεί πώς και από ποιους είχε λάβει η ιδιοκτήτρια το έγγραφο που δεν εμφανιζόταν η αμετάκλητη καταδίκη της.

    Το λευκό ποινικό μητρώο της υπόδικης ιδιοκτήτριας

    Όπως είχε αποκαλύψει η ΕΡΤ3, με το λευκό αυτό ποινικό μητρώο η ιδιοκτήτρια του λούνα παρκ κατάφερε να κερδίσει τον πλειοδοτικό διαγωνισμό για να συμμετάσχει στην πανήγυρη της Λάρισας. Τελικά το λούνα παρκ δε στήθηκε μετά από τον θόρυβο, που προκλήθηκε.

    Ο εισαγγελέας της Λάρισας ψάχνει με ποιον τρόπο και από ποια πηγή κατάφερε και πήρε αυτό το λευκό ποινικό μητρώο παρ’ ότι είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση δύο ετών με τριετή αναστολή για το ατύχημα, που είχε γίνει το 2009 στο λούνα παρκ της Χαλκίδας όταν τραυματίστηκε ένα εννιάχρονο κορίτσι. Ο εισαγγελέας αναζητεί σε βάθος από το 2021 μέχρι και σήμερα πώς απέκτησε η συγκεκριμένη γυναίκα τα λευκά ποινικά μητρώα.

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Φωτιά στην Αθηνών-Κορίνθου μετά από ανατροπή βυτιοφόρου - Κλειστή η Εθνική Οδός στο ύψος της Κινέτας και στα δύο ρεύματα
    Φωτιά στην Αθηνών-Κορίνθου μετά από ανατροπή βυτιοφόρου - Κλειστή η Εθνική Οδός στο ύψος της Κινέτας και στα δύο ρεύματα

    Λόγω της πυρκαγιάς γίνεται εκτροπή κυκλοφορίας από τον κόμβο της Κινέτας

    Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική, καθώς το πρωί της Παρασκευής ανετράπη βυτιοφόρο στη Λεωφόρο Αθηνών – Κορίνθου στο ύψος της Κινέτας, με αποτέλεσμα να προκληθεί μεγάλη φωτιά και να δημιουργήσει πολλά προβλήματα στους οδηγούς.
    Λόγω της πυρκαγιάς, η Εθνική Οδός στο ύψος της Κινέτας έκλεισε και στα δύο ρεύματα. Γίνεται εκτροπή κυκλοφορίας από τον κόμβο της Κινέτας.
    Πυκνοί καπνοί έχουν υψωθεί πάνω από το σημείο όπου σημειώθηκε το τροχαίο, ενώ η κίνηση εκεί είναι ιδιαίτερα αυξημένη όπως φαίνεται και στους χάρτες της Google.
  • Τρόμος στην Εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου: Ζημιές σε 15 αυτοκίνητα όταν έσκασε λάστιχο από φορτηγό
    Τρόμος στην Εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου: Ζημιές σε 15 αυτοκίνητα όταν έσκασε λάστιχο από φορτηγό

    Υλικές ζημιές προκλήθηκαν σε τουλάχιστον 15 αυτοκίνητα όταν έσκασε λάστιχο σε φορτηγό στην Εθνική Οδό Αθηνών Κορίνθου στο ύψος των Αγίων Θεοδώρων.

    Σύμφωνα με το agioitheodoroi.com όταν έσκασε το λάστιχο του φορτηγού κατεύθυνση προς Αθήνα, διασκορπίστηκαν θραύσματα στον δρόμο, με αποτέλεσμα διερχόμενοι οδηγοί να πέσουν πάνω τους και έτσι να προκληθούν φθορές στα αυτοκίνητά τους.

    Οι οδηγοί τους έχασαν τον έλεγχο και τα οχήματα κατέληξαν στις μπάρες και στο προστατευτικό τοιχίο. Δεν σημειώθηκε τραυματισμός. Οι καθυστερήσεις ήταν μεγάλες μέχρι να καθαριστεί ο δρόμος και να δοθεί και πάλι στην κυκλοφορία.

    Στις εικόνες του agioitheodoroi.com, φαίνονται τα κυκλοφοριακά προβλήματα στο σημείο του ατυχήματος, που σημειώθηκε τα μεσάνυχτα.

  • Ινδονησία: Κατολίσθηση έθαψε χωριό και χρυσωρυχείο - Τουλάχιστον 10 νεκροί και 40 αγνοούμενοι
    Ινδονησία: Κατολίσθηση έθαψε χωριό και χρυσωρυχείο - Τουλάχιστον 10 νεκροί και 40 αγνοούμενοι

    Τον Μάιο, από πλημμύρες και κατολισθήσεις σκοτώθηκαν πάνω από 50 άνθρωποι στη Δυτική Σουμάτρα

    Τουλάχιστον 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 40 αγνοούνται αφού οι καταρρακτώδεις βροχές προκάλεσαν κατολίσθηση σε ένα χρυσωρυχείο, στο νησί Κελέβη της Ινδονησίας και η συνεχιζόμενη κακοκαιρία δυσχεραίνει τις προσπάθειες διάσωσης, σύμφωνα με τις αρχές.
    Από την κατολίσθηση, το πρωί της Κυριακής στην περιοχή Σουβάνα της επαρχίας Γκοροντάλο, σκοτώθηκαν εργαζόμενοι στο παράνομο ορυχείο και κάτοικοι του γειτονικού χωριού, ανέφερε ο Χεριγάντο, ο επικεφαλής της υπηρεσίας διάσωσης Μπασάρνας. «Έχουμε αναπτύξει 164 διασώστες, αστυνομικούς και στρατιώτες, αναζητώντας τους αγνοούμενους», σημείωσε.
    Νωρίτερα, η υπηρεσία του ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 18 αγνοούνταν, όμως στη συνέχεια αναθεώρησε αυτούς τους αριθμούς.

    Το απόγευμα, αφού έπεσε το σκοτάδι, οι διασώστες διέκοψαν το έργο τους επειδή η σφοδρή βροχόπτωση συνεχιζόταν. Οι διασώστες χρειάστηκε να περπατήσουν περίπου 20 χιλιόμετρα για να φτάσουν στο σημείο της κατολίσθησης, καθώς ο δρόμος είχε καλυφθεί με ένα παχύ στρώμα λάσπης. «Θα προσπαθήσουμε να χρησιμοποιήσουμε εκσκαφέα, αν είναι εφικτό», πρόσθεσε ο Χεριγιάντο.
    Φωτογραφίες του χωριού, που έδωσε στη δημοσιότητα η υπηρεσία δείχνουν ισοπεδωμένα σπίτια. Από την κατολίσθηση καταστράφηκε επίσης μια γέφυρα. Οι αρχές προειδοποίησαν ότι η βροχή θα συνεχιστεί σήμερα και αύριο στην επαρχία Γκοροντάλο και ζήτησαν από τους κατοίκους να είναι σε επαγρύπνηση.
    Τον Μάιο, από πλημμύρες και κατολισθήσεις σκοτώθηκαν πάνω από 50 άνθρωποι στη Δυτική Σουμάτρα.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην Αθηνών-Κορίνθου στο ρεύμα προς Κόρινθο
    Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην Αθηνών-Κορίνθου στο ρεύμα προς Κόρινθο

    Η γέφυρα υπέστη ζημιές μετά την έκρηξη του βυτιοφόρου

    Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου στο ρεύμα προς Κόρινθο καθώς ολοκληρώθηκαν τα ξημερώματα οι εργασίες που ήταν σε εξέλιξη στο ύψος της γέφυρας του Ισθμού μετά από το ατύχημα με το βυτιοφόρο που σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής.
    Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από τις εργασίες κατεδάφισης
    Η απόφαση για την κατεδάφιση ελήφθη τις πρώτες, πρωινές ώρες από το κλιμάκιο των μηχανικών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών που συνόδευαν τον υφυπουργό, κ. Νίκο Ταχιάο, ο οποίος βρέθηκε από τις πρώτες ώρες στο σημείο, μαζί με κλιμάκιο μηχανικών του υπουργείου. Ήδη, η φωτιά είχε σβηστεί και οι πυροσβεστικές δυνάμεις είχαν ολοκληρώσει στις 23:00 τη διαβροχή, ρίχνοντας ειδικό κατασβεστικό υγρό.
    Από τον έλεγχο που πραγματοποιήσαν οι μηχανικοί διαπίστωσαν πως η γέφυρα, η οποία συνδέει την παλαιά Εθνική Οδό με την παλαιά γέφυρα του Ισθμού, έχει προβλήματα στατικότητας εξαιτίας του υψηλού, θερμικού φορτίου από τη φωτιά και δεν είναι ασφαλής για την κυκλοφορία των οχημάτων.
    Από την εκτίμηση στατικότητας που έγινε αποφασίστηκε να ανοίξει λίγο αργότερα και να δοθεί στην κυκλοφορία το ρεύμα από Κόρινθο προς Αθήνα.

    Αντίθετα, στο ρεύμα από Αθήνα προς Κόρινθο η αερογέφυρα υπέστη βλάβες από την πυρκαγιά και τις υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύχθηκαν. Γι’ αυτό αποφασίστηκε εκτροπή της κυκλοφορίας και άμεσα καθαίρεση του τμήματος της αερογέφυρας που βρίσκεται πάνω από τον κλάδο καθόδου προς Ισθμό.

    Ήδη, με το που έγινε το ατύχημα εξεδόθη 112 για απαγόρευση εισόδου στην Ολυμπία Οδό από Ελευσίνα και Κόρινθο και από Κιάτο προς Κόριθμο, ενώ υπήρξε προειδοποίηση για μεγάλες καθυστερήσεις.
    Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ανακοίνωσε η Ολυμπία Οδός

    Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ανακοίνωσε και η Ολυμπία Οδός, λόγω των εργασιών κατεδάφισης της γέφυρας. Ήδη, από τις 6:00 το πρωί του Σαββάτου, γίνεται αποκλεισμός της κυκλοφορίας στην κατεύθυνση προς Κόρινθο στο 75,2ο χλμ, με ταυτόχρονη εκτροπή της κυκλοφορίας προς δύο εναλλακτικές διαδρομές.

    Η κυκλοφορία προς Αθήνα διεξάγεται από τη δεξιά λωρίδα και τη ΛΕΑ. Την Κυριακή 09.06.2024 το μεσημέρι περί τις 12:00, για την εξυπηρέτηση των εκλογέων και λόγω της κίνησης, θα αρθεί η αμφιδρόμηση και θα δοθούν στην κυκλοφορία στο ρεύμα προς Αθήνα όλες οι λωρίδες κυκλοφορίας (3 Λωρίδες και ΛΕΑ).

    Η Ολυμπία Οδός καλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται προς τη σχετική σήμανση και τις υποδείξεις της Τροχαίας, καθώς και να επιδείξουν αυξημένη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από την περιοχή.

    Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ολυμπίας Οδού

    Την Παρασκευή 07.06.2024 στις 21:00 το βράδυ σημειώθηκε σοβαρό τροχαίο ατύχημα με εκτροπή και πυρκαγιά βυτιοφόρου οχήματος στη χιλιομετρική θέση 75,6 (ύψος Κόμβου Λουτρακίου) στο ρεύμα προς Κόρινθο του αυτοκινητοδρόμου Ελευσίνα-Κόρινθος-Πάτρα. Λόγω των εκρήξεων και της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκαν, σημειώθηκαν σοβαρές εκτεταμένες ζημιές στη γέφυρα του κόμβου, σε τμήμα της οποίας από νωρίς σήμερα εκτελούνται εργασίες κατεδάφισης. Στην περιοχή εφαρμόζονται ήδη οι ακόλουθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

    Από τις 06:00 το πρωί του Σαββάτου 08.06.2024, αποκλεισμός της κυκλοφορίας στην κατεύθυνση προς Κόρινθο στο ύψος της Χ.Θ. 75,2 με ταυτόχρονη εκτροπή της κυκλοφορίας προς δύο εναλλακτικές διαδρομές:

    - προς την έξοδο του κόμβου Λουτρακίου, με κατεύθυνση προς τον Ισθμό Κορίνθου, την ΠΕΟ Αθηνών-Κορίνθου και στη συνεχεία επανείσοδο στον αυτοκινητόδρομο μέσω του κόμβου της Επιδαύρου (Χ.Θ. 76,8).

    - προς την αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας του κλάδου προς Αθήνα, στον οποίο εφαρμόζεται αμφιδρόμηση από τη Χ.Θ. 75,2 έως Χ.Θ. 76,2.

    Η κυκλοφορία προς Αθήνα διεξάγεται από τη δεξιά λωρίδα και τη ΛΕΑ.

    Την Κυριακή 09.06.2024 το μεσημέρι περί τις 12:00, για την εξυπηρέτηση της αναμενόμενης αυξημένης κυκλοφορίας επιστροφής των εκλογέων, θα αρθεί η ανωτέρω αμφιδρόμηση και θα δοθούν στην κυκλοφορία στο ρεύμα προς Αθήνα όλες οι λωρίδες κυκλοφορίας (3 Λωρίδες και ΛΕΑ).

    Λυπούμαστε για την ταλαιπωρία που υπέστησαν χθες οι οδηγοί εξαιτίας των απαραίτητων εκτροπών, καθώς και για τις καθυστερήσεις που θα επιφέρουν οι αναγκαίες για την ασφάλεια της κυκλοφορίας ρυθμίσεις, καθ’ όλη την διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών.

    Η Ολυμπία Οδός παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται προς τη σχετική σήμανση και τις υποδείξεις της Τροχαίας, καθώς και να επιδείξουν αυξημένη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από την περιοχή.


    Πώς έγινε το ατύχημα
    Μεγάλες ζημιές προκάλεσαν η πυρκαγιά και οι εκρήξεις που σημειώθηκαν χθες μετά την ανατροπή βυτιοφόρου στο 75,5ο χλμ της Αθηνών-Κορίνθου, στο ύψος της γέφυρας του Ισθμού.

    Η Πυροσβεστική κατάφερε να σβήσει τη φωτιά λίγο πριν τα μεσάνυχτα καθώς υπήρχε δυσκολία προσέγγισης στην αρχή λόγω του θερμικού φορτίου, με την γέφυρα, κάτω από την οποία συνέβη το ατύχημα, να έχει υποστεί σοβαρές ζημιές και να ελέγχεται η στατικότητά της.

    Στο σημείο βρέθηκε και ο υφυπουργός Υποδομών Νίκος Ταχιάος με μηχανικούς του υπουργείου οπού διενέργησαν τον έλεγχο στατικότητας της αερογέφυρας από την οποία περνά η παλαιά Εθνική Οδός με κλιμάκια της πυροσβεστικής, της αστυνομίας και εκπροσώπους των παραχωρησιούχων.

    Οι μηχανικοί εκτιμούν ότι θα πρέπει να γίνει καθαίρεση τμημάτων της αερογέφυρας στο σημείο, κάτι από θα χρειαστεί χρόνο. Το σενάριο που εξετάζεται είναι να γκρεμιστεί η γέφυρα, καθώς λόγω του τεράστιου θερμικού φορτίου που δημιουργήθηκε έχουν λιώσει τα σίδερα που την κρατούν και δύσκολα επισκευάζεται.
    Ο οδηγός απεγκλωβίστηκε σώος, δεν έφερε εγκαύματα, έχει όμως υποστεί χτυπήματα από την ανατροπή του οχήματος και διακομίστηκε στο νοσοκομείο Κορίνθου. Δεν υπάρχει άλλος τραυματίας.
    Μετά το ατύχημα τόσο η Νέα Εθνική Οδός Αθηνών-Κορίνθου, όσο και η παλαιά έκλεισαν με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μποτιλιάρισμα χιλιομέτρων. Εκτός από την εθνική είχε διακοπεί και η κυκλοφορία του προαστιακού.

    Η Πυροσβεστική ανέφερε επίσης ότι στο ατύχημα δεν ενεπλάκη άλλο όχημα, ενώ λίγη ώρα πριν τις 11.00 το βράδυ οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούσαν στο σημείο πραγματοποίησαν διαβροχή και έριξαν ειδικό κατασβεστικό υγρό.

    Διακοπές της κυκλοφορίας - Σε ισχύ εκτροπή οχημάτων

    Τελικά λίγο μετά τη 1 τα ξημερώματα του Σαββάτου η Τροχαία ενημέρωσε πως η κυκλοφορία των οχημάτων στη νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου στο ρεύμα προς Αθήνα είχε αποκατασταθεί και ο αυτοκινητόδρομος είχε ανοίξει.

    Ωστόσο κλειστό παραμένει το ρεύμα κυκλοφορίας της Εθνικής προς την Κόρινθο και η κυκλοφορία ρυθμίζεται μέσω εκτροπής στο σημείο της εξόδου προς Λουτράκι - παλιά Γέφυρα Ισθμού και μετά επανείσοδο στην Ολυμπία.

    Σε ότι αφορά την παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου στο ρεύμα προς Κόρινθο παραμένει κλειστή στο ύψος των Αγίων Θεοδώρων.

    Πηγή: Protothema.gr

  • Παπούα Νέα Γουινέα: «Καμπανάκι» για εμφάνιση ασθενειών μετά την κατολίσθηση
    Παπούα Νέα Γουινέα: «Καμπανάκι» για εμφάνιση ασθενειών μετά την κατολίσθηση

    Έξι ημέρες μετά την τραγωδία δεν είναι ακόμη σαφής ο αριθμός των νεκρών

    Οι επιζώντες της φονικής κατολίσθησης που καταπλάκωσε ένα ολόκληρο χωριό στην Παπούα Νέα Γουινέα είναι αντιμέτωποι «με σοβαρό κίνδυνο επιδημιών» και δεν έχουν λάβει ακόμη επαρκή τρόφιμα και πόσιμο νερό, προειδοποίησε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ). Τα ξημερώματα της 24ης Μαΐου μέρος του βουνού Μάιπ-Μουλιτάκα, στην επαρχία Ένγκα στο βόρειο τμήμα της Παπούας Νέας Γουινέας, κατέρρευσε.
    Έξι ημέρες μετά την τραγωδία δεν είναι ακόμη σαφής ο αριθμός των νεκρών. Σύμφωνα με την κυβέρνηση της χώρας, περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι εκτιμάται ότι έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ συνολικά 70.000 άνθρωποι στην περιοχή έχουν επηρεαστεί από την καταστροφή. Ωστόσο ειδικοί σε καταστροφές και τοπικοί αξιωματούχοι εκτιμούν ότι ο απολογισμός είναι πολύ μικρότερος. Σήμερα ο ΔΟΜ ανακοίνωσε ότι οι πηγές του νερού στην περιοχή έχουν μολυνθεί και ο κίνδυνος ασθενειών αυξάνει συνεχώς.
    «Οι παραπόταμοι που κυλούν ανάμεσα στα ερείπια έχουν μολυνθεί και παρουσιάζουν σημαντικό κίνδυνο επιδημιών», εκτίμησε η υπηρεσία του ΟΗΕ, τονίζοντας κυρίως τον κίνδυνο εμφάνισης ελονοσίας. Μετά την κατολίσθηση οι κάτοικοι δύο συνοικιών που επλήγησαν, του Γιαμπέλι και του Λαπάκ, έσκαβαν τα συντρίμμια αναζητώντας αγνοούμενους. Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι η οσμή που αναδίδουν τα πτώματα είναι ανυπόφορη. Οι τοπικές αρχές επεσήμαναν ότι έχουν βρεθεί έξι με 11 πτώματα.
    Από την πλευρά του ο ΔΟΜ ανακοίνωσε ότι παρείχε στους πληγέντες πόσιμο νερό, χάπια καθαρισμού του νερού και βασικά τρόφιμα. «Η απουσία συγκεκριμένων πληροφοριών για τις περιοχές και τους πληθυσμούς που έχουν πληγεί δυσχεραίνει τον αποτελεσματικό σχεδιασμό και παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας», προειδοποίησε. Ο Σάντις Τσάκα, διοικητής της επαρχίας Ένγκα, δήλωσε σήμερα ότι ο αριθμός των νεκρών πρέπει να ανέρχεται σε «εκατοντάδες» και όχι σε χιλιάδες.
    Σύμφωνα με τον ίδιο, οι επιζώντες, σε κατάσταση σοκ, δεν ήταν σε θέση να δώσουν αξιόπιστες πληροφορίες για τους συγγενείς τους που εξακολουθούν να θεωρούνται αγνοούμενοι. «Τα σωστικά συνεργεία αρχίζουν να συλλέγουν πληροφορίες για τους ανθρώπους που ήταν παρόντες (την ώρα της κατολίσθησης) και τον αριθμό των πληγέντων», εξήγησε ο Τσάκα, ο οποίος πρόσθεσε ότι ελπίζει πως θα υπάρξει επιβεβαίωση για τα πρώτα στοιχεία αύριο, Παρασκευή, στο τέλος της ημέρας.
  • Φόβοι για νέα κατολίσθηση στην Παπούα Νέα Γουινέα, 7.900 άνθρωποι απομακρύνονται εσπευσμένα από τα σπίτια τους
    Φόβοι για νέα κατολίσθηση στην Παπούα Νέα Γουινέα, 7.900 άνθρωποι απομακρύνονται εσπευσμένα από τα σπίτια τους

    Η κατολίσθηση έθαψε ζωντανούς πάνω από 2.000 ανθρώπους σε υψίπεδα της χώρας του Ειρηνικού τη νύχτα της Πέμπτης

    Οι αρχές στην Παπούα Νέα Γουινέα σπεύδουν να απομακρύνουν από τα σπίτια τους περίπου 7.900 ανθρώπους που κινδυνεύουν εξαιτίας πιθανής νέας κατολίσθησης στο κεντρικό τμήμα της χώρας, ανακοίνωσε αξιωματούχος σήμερα.
    «Προσπαθούμε να απομακρύνουμε εσπευσμένα» κόσμο, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Σάντις Τσάκα, ο επικεφαλής της αυτοδιοίκησης στην επαρχία Ένγκα. «Κάθε ώρα ακούμε βράχους να σπάνε. Είναι σαν βόμβα, ή σαν πυροβολισμός, και βράχια συνεχίζουν να πέφτουν», πρόσθεσε.
    Χθες Δευτέρα, οι αρχές αποκάλυψαν ότι κατολίσθηση «έθαψε ζωντανούς πάνω από 2.000 ανθρώπους» σε υψίπεδα της χώρας του Ειρηνικού τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή, ζητώντας βοήθεια από τη διεθνή κοινότητα.


    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - Protothema.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο