Παρασκευή, 09 Δεκεμβρίου 2022 11:56

Συναγερμός στη Λάρισα: Αυτοκίνητο παρέσυρε μαθητή

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Συναγερμός σήμανε το πρωί στη Λάρισα, με έναν μαθητή 14-15 ετών να παρασύρεται από ΙΧ στην οδό Φαρσάλων.

Το τροχαίο έγινε κάτω από αδιευκρίνιστες ως στιγμής συνθήκες μπροστά από την πλατεία Αβέρωφ, όταν σύμφωνα με πληροφορίες του onlarissa.gr, ο μαθητής επιχείρησε να διασχίσει την Φαρσάλων για να περάσει απέναντι όταν έγινε η παράσυρσή του από διερχόμενο όχημα.

Η ομίχλη ήταν σε πολλά σημεία της πόλης με αποτέλεσμα η ορατότητα μικρή, σύμφωνα με το τοπικό μέσο.

Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που παρέλαβε τον ανήλικο και τον μεταφέρει στο εφημερεύον Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

Τα αίτια του ατυχήματος διερευνά η Τροχαία.

Πηγή: Ethnos.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 09 Δεκεμβρίου 2022 11:31

Σχετικά Άρθρα

  • Λάρισα: Σοκάρει ο πατέρας του 14χρονου που έπεσε θύμα ακραίου bullying επί 4 μήνες
    Λάρισα: Σοκάρει ο πατέρας του 14χρονου που έπεσε θύμα ακραίου bullying επί 4 μήνες

    Ένα αδιανόητο περιστατικό bullying έρχεται στη δημοσιότητα στην Λάρισα: Θύμα ένα 14χρονο αγόρι που βίωνε επί 4 μήνες ένα μαρτύριο από μία συμμορία ανηλίκων. Τον εκβίαζαν, τον απειλούσαν, του άρπαζαν χρήματα, και τον εξευτέλιζαν, μέχρι που το θύμα, έσπασε την σιωπή του και αποκάλυψε τα πάντα στον πατέρα του.

    Εφιάλτης

    Οι νταήδες τον είχαν βάλει στο στόχαστρο και τον απειλούσαν πως αν τους αποκαλύψει καμιά αστυνομία δεν θα τον σώσει. Ο 14χρονος άρχισε να δέχεται απειλές από τα μέσα του καλοκαιριού, ότι θα ξυλοκοπηθεί άγρια αν δεν τους δώσει όσα ζητούσαν.

    «Με παίρνει τηλέφωνο κατά τις 10 η ώρα “μπαμπά με απειλούν, αν μέχρι την Παρασκευή δεν τους πάει 60 ευρώ θα με σκοτώσουν θα με κάνουν μαύρο στο ξύλο”», είπε ο πατέρας του, μιλώντας στο Mega.

    Όπως αποκαλύπτει ο πατέρας του παιδιού στο Mega , για να τον εξευτελίσουν τον έβαζαν να τους φιλάει τα πόδια. «Ήταν πολύ νευρικός με τα μηνύματα. Στις 26 Αυγούστου τα συγκεκριμένα παιδιά μαζί με έναν άλλον του είπαν σε μια ώρα να έχεις 30€ θα σε δείρουμε. Είχε το χαρτζιλίκι του που του δίναμε εμείς φυλαγμένα τα χρήματα. Πήγε και τους τα πήγε σε μια ώρα τα είχε εκεί πέρα και τον βάλανε γονατιστό να τους φιλήσει τα πόδια και τους ζήτησε συγγνώμη».

    «Άνοιξαν» τα στόματα στην Λάρισα

    Τα στόματα στην τοπική κοινωνία άρχισαν να ανοίγουν και όπως φαίνεται ο 14χρονος δεν ήταν το μοναδικό παιδί που δεχόταν κακοποίηση από τους ανήλικους νταήδες. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για μεγάλη συμμορία στην οποία συμμετέχουν και ενήλικες.

    «Συνελήφθησαν τρεις ανήλικοι μαθητές 14 ετών οι οποίοι είναι τα μικρότερα μέλη μιας μεγαλύτερης συμμορίας και με ενηλίκους οι οποίοι αποσπούσαν με δύο τρόπο και με απειλές χρήματα από ανήλικους μάλιστα ένας εξ’ αυτών έχουν ξανασυλληφθεί στο παρελθόν», δήλωσε ο δικηγόρος του θύματος, Στέλιος Σούρλας.

    Εκτός από τους ανήλικους συνελήφθησαν και οι γονείς τους για το αδίκημα της παραμέλησης εποπτείας. Σε βάρος των τριών ανηλίκων σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα εκβίασης ενώ το νεαρό θύμα άλλαξε σχολικό περιβάλλον.

    Πηγή: ethnos.gr Φωτογραφία: pexels

  • Πάτρα: Έκλεισαν 2 ΕΠΑΛ μετά από λιποθυμία μαθητή - Φόβοι για λοιμώδες νόσημα
    Πάτρα: Έκλεισαν 2 ΕΠΑΛ μετά από λιποθυμία μαθητή - Φόβοι για λοιμώδες νόσημα

    Κλειστά σήμερα το 6ο και το 2ο ΕΠΑΛ Πάτρας για υγειονομικούς λόγους.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του Σχολείου που εστάλη στους γονείς, προέκυψε υγειονομικό πρόβλημα, πιθανόν κάτι λοιμώδες ή ιός και το Νοσοκομείο στο οποίο προφανώς μαθητής νοσηλεύεται, ενημέρωσε να μην γίνουν σήμερα μαθήματα για να αποφευχθεί ο συνωστισμός. Σύμφωνα με πληροφορίες χθες το πρωί στη διάρκεια μαθημάτων λιποθύμησε ένα κορίτσι. Στο σχολείο μετέβη ασθενοφόρο και την παρέλαβε.

    Η ανακοίνωση της Διεύθυνσης του Σχολείου έχει ως εξής:

    Σας ενημερώνουμε ότι σε συνέχεια ενημέρωσης που λάβαμε πριν από λίγο από το Νοσοκομείο, να ακολουθήσουμε το πρωτόκολλο πρόληψης και να αποφύγουμε τους κλειστούς χώρους και τις επαφές. Δεν έχουμε πλήρη ενημέρωση για ότι συνέβη. Θα σας ενημερώσουμε αλλά το σχολείο θα μείνει σήμερα κλειστό.

  • Λάρισα: 45χρονος βιντεοσκοπούσε ερωτικές στιγμές με τη σύντροφό του και τις «ανέβαζε» εν αγνοία της το διαδίκτυο
    Λάρισα: 45χρονος βιντεοσκοπούσε ερωτικές στιγμές με τη σύντροφό του και τις «ανέβαζε» εν αγνοία της το διαδίκτυο

    Σε κάποιες περιπτώσεις, προχωρούσε και σε πώληση σχετικού περιεχομένου

    Χειροπέδες σε έναν 45χρονο από τον Βόλο πέρασαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, καθώς φέρεται πως για τέσσερα χρόνια βιντεοσκοπούσε τις ερωτικές τους πράξεις, εν αγνοία συντρόφου του και στη συνέχεια τις πουλούσε στο διαδίκτυο.
    Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελευθερία», διατάχθηκε η σύλληψη και προσαγωγή του για παραβίαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων, που αφορούν «τη σεξουαλική ζωή προσώπου, μέσω επεξεργασίας, μετάδοσης και διάδοσης σε μη δικαιούμενα πρόσωπα, τελεσθείσας κατεξακολούθηση από υπαίτιο που είχε σκοπό προσπορισμού περιουσιακού οφέλους».
    Ειδικότερα, η διευθύνουσα την Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου άσκησε δίωξη σε βάρος του 45χρονου, για τις πράξεις του από το 2016 και για τέσσερα χρόνια.
    Έχοντας τοποθετήσει στο σπίτι του τρεις κάμερες ασφαλείας, αλλά και με το κινητό του τηλέφωνο, κατέγραφε τις σεξουαλικές επαφές, τις οποίες αρχικά αποθήκευε και στη συνέχεια τις αναρτούσε σε ιστοσελίδες ερωτικού περιεχομένου.

    Μάλιστα, είχε δημιουργήσει και σχετικό λογαριασμό, μέσω του οποίου φέρεται να είχε αναρτήσει εκατοντάδες βίντεο ερωτικού περιεχομένου σε διάφορες ιστοσελίδες που περιγράφονται αναλυτικά στο Ένταλμα Σύλληψης, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις προχωρούσε και σε πώληση σχετικού περιεχομένου.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Κάστανο: Σε αναβρασμό οι παραγωγοί – Έμειναν εκτός αποζημιώσεων Daniel στη Μελιβοία Αγιάς
    Κάστανο: Σε αναβρασμό οι παραγωγοί – Έμειναν εκτός αποζημιώσεων Daniel στη Μελιβοία Αγιάς

    Σύσκεψη διοργανώνουν οι παραγωγοί το Σάββατο 19 Οκτωβρίου προκειμένου να συντονίσουν τα βήματά τους για τα προβλήματα στο κάστανο

    Σε αναβρασμό βρίσκονται οι παραγωγοί στην Μελιβοία Αγιάς Λάρισας, των οποίων η παραγωγή στο κάστανο έχει υποστεί σοβαρές ζημιές από τον Daniel και παρόλα αυτά έμειναν εκτός αποζημιώσεων.

    Το κάστανο αποτελεί βασική καλλιέργεια του τόπου μας, αφού 16,5 χιλιάδες στρέμματα καλλιέργειας στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αγιάς και περίπου 2,5 χιλιάδες στρέμματα καλλιέργειας στην κοινότητα Αμπελακίων απασχολούν εκατοντάδες αγρότες, που αποδίδουν το 40% της συνολικής παραγωγής κάστανου της χώρας.

    Η παραγωγή του κάστανου έχει υποστεί σημαντική μείωση λόγω των ασθενειών της σφήκας και της φαιάς σήψης που εμφανίστηκαν στην περιοχή πριν τρία χρόνια περίπου με αποτέλεσμα την συρρίκνωση παραγωγής και της οικονομίας της περιοχής. Την φετινή χρονιά, η πτώση της παραγωγής αγγίζει το 70% σε σχέση με την προπέρσινη χρονιά.

    Οι περσινές καταστροφικές πλημμύρες του Daniel προξένησαν μεγάλη ζημιά στην παραγωγή αγροτικών προϊόντων στον Δήμο Αγιάς, ανάμεσα σε αυτές στην παραγωγή κάστανου

    Προκειμένου να βρεθεί ο τρόπος αντιμετώπισης του προβλήματος, οι Αγροτικοί Σύλλογοι Μελιβοίας, Καρίτσας, Αγιάς, Ποταμιάς, Σκήτης και οι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί Μελιβοίας, Καρίτσας και Αμπελακίων, καλούν τους καστανοπαραγωγούς να συμμετέχουν στην σύσκεψη που διοργανώνουν το Σάββατο 19 Οκτωβρίου και ώρα 7.30 το βράδυ στην Μελιβοία στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων.

    «Είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τις πολύμορφες κινητοποιήσεις μας ξεκινώντας άμεσα», τονίζουν.

    Εκτός αποζημιώσεων έμεινε το κάστανο

    Όπως επισημαίνουν οι Αγροτικοί Σύλλογοι και Συνεταιρισμοί, οι περσινές καταστροφικές πλημμύρες του Daniel προξένησαν μεγάλη ζημιά στην παραγωγή αγροτικών προϊόντων στον Δήμο Αγιάς, ανάμεσα σε αυτές στην παραγωγή κάστανου.

    «Μετά τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις των παραγωγών του Δήμου Αγιάς, στις οποίες είχαν μαζική συμμετοχή και οι καστανοπαραγωγοί, αναγνωρίστηκε η αδικία που είχε συντελεστεί εις βάρος τους και μέσω De minimis θα δοθούν κάποια χρήματα για αποζημίωση», σημειώνουν, τονίζοντας όμως πως από αυτή την απόφαση, καταβολής αποζημιώσεων από τον Daniel, εξαιρέθηκαν εντελώς άδικα και αυθαίρετα οι καστανοπαραγωγοί.

    «Έχουμε δηλαδή τον παραλογισμό, σε έναν Δήμο που χαρακτηρίζεται πλημμυρόπληκτος να μην παίρνουν αποζημίωση οι καστανοπαραγωγοί ενώ είχαν ζημιά όπως και οι μηλοπαραγωγοί, αλλά να δίνεται αποζημίωση – και πολύ σωστά αφού υπήρχε απώλεια παραγωγής – για το ίδιο προϊόν, το κάστανο, στην περιοχή του Πηλίου», τονίζουν, επισημαίνοντας ότι «με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση χωρίζει τους αγρότες σε δυο κατηγορίες, και είναι κατάφωρη αδικία σε βάρος των καστανοπαραγωγών του Δήμου Αγιάς και των Αμπελακίων του Δήμου Τεμπών που είχαν απώλεια παραγωγής, απώλεια εισοδήματος και δεν θα πάρουν καμιά αποζημίωση».

    Οι καστανοπαραγωγοί προειδοποιούν ότι «αυτή η αδικία και ο παραλογισμός δεν θα περάσουν, δεν θα το ανεχτούμε και δεν πρόκειται να σταματήσουμε τους αγώνες και τις διεκδικήσεις μας για το δίκιο και την επιβίωσή μας».

    Διεκδικούν άμεσα να ενταχθεί και να αποζημιωθεί το κάστανο στην περιοχή για τις ζημιές από το Daniel και να σταματήσει ο διαχωρισμός σε βάρος των καστανοπαραγωγών της περιοχής.

    Πηγή: In.gr
  • Πάτρα: Πατριός μαθητή χτύπησε και απείλησε 14χρονο στο προαύλιο Γυμνασίου - Ενημερώθηκε Εισαγγελέας 
    Πάτρα: Πατριός μαθητή χτύπησε και απείλησε 14χρονο στο προαύλιο Γυμνασίου - Ενημερώθηκε Εισαγγελέας 

    Σοβαρό επεισόδιο έγινε χθες Τετάρτη το πρωί στο προαύλιο Γυμνασίου της Πάτρας, με πρωταγωνιστή πατριό ενός μαθητή.

    Όπως πληροφορείται το tempo24.news, ο Αφγανικής καταγωγής άνδρας χαστούκισε και απείλησε 14χρονο μαθητή στο προαύλιο του σχολείου, λίγη ώρα πριν χτυπήσει το κουδούνι για την εκκίνηση των μαθημάτων στις 8.15π.μ.

    Όλα έγιναν την ώρα που ο καταγγελλόμενος πήγαινε τα δύο παιδιά της συντρόφου του στο σχολείο, ένα αγόρι και ένα κορίτσι.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το αγόρι φαίνεται πως είχε διαπληκτιστεί την προηγούμενη ημέρα με τον 14χρονο, με αποτέλεσμα ο πατριός να του επιτεθεί και να τον χαστουκίσει, ενώ στη συνέχεια τον απείλησε.

    Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ

    Όταν έγινε γνωστό το περιστατικό ο διευθυντής του σχολείου κάλεσε στο γραφείο του τον δράστη ενώ τηλεφώνησε και στη μητέρα του θύματος η οποία και έφτασε λίγο μετά. Κατά πληροφορίες ο πατριός και η μητέρα κατόπιν αμοιβαίων εξηγήσεων εκτιμήθηκε πως αρχικά τα βρήκαν. Ωστόσο ο διευθυντής, ύστερα από συνεννόηση με στελέχη της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μετέβη στην Εισαγγελία Πατρών όπου και κατήγγειλε το περιστατικό.

    Η ΜΗΝΥΣΗ

    Το απόγευμα της ίδιας ημέρας η μητέρα του θύματος πήγε στο Β Αστυνομικό Τμήμα Πατρών όπου υπέβαλε μήνυση κατά του πατέρα, παρά τις εξηγήσεις που είχαν δοθεί το πρωί, με αποτέλεσμα ο δράστης να αναζητείται από τους αστυνομικούς προκειμένου να συλληφθεί στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας με την κατηγορία της σωματικής βλάβης και της απειλής.

    Πηγή: Tempo24.news
  • Λάρισα: Μάχη για τη ζωή του δίνει 62χρονος Τον παρέσυρε 27χρονος με το ΙΧ του λόγω ερωτικής αντιζηλίας
    Λάρισα: Μάχη για τη ζωή του δίνει 62χρονος Τον παρέσυρε 27χρονος με το ΙΧ του λόγω ερωτικής αντιζηλίας

    Μάχη για τη ζωή του δίνει 62χρονος τον οποίο χτύπησε με το αυτοκίνητο ένας 26χρονος την περασμένη τη Δευτέρα το απόγευμα στο χωριό Αμυγδαλέα Λάρισας.

    Ο 62χρονος νοσηλεύεται ακόμη διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, ύστερα από το χειρουργείο στο οποίο υποβλήθηκε στο κεφάλι καθώς φέρει κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, ενώ έχει επίσης σπασμένα πλευρά και γοφούς. Όπως αναφέρει στο onlarissa.gr, η Γεωργία Παπαδάμου, Παθολόγος – Επειγοντολόγος και Διευθύντρια ΤΕΠ του ΠΓΝΛ: «η κατάστασή του παραμένει σταθερή μετά το χειρουργείο, ωστόσο είναι ακόμη διασωληνωμένος και δεν μπορούμε ακόμη να πούμε με σιγουριά ότι έχει διαφύγει τον κίνδυνο».

    Υπόθεση σοκ στη Λάρισα: Τον παρέσυρε και τον κλωτσούγε λόγω ερωτικής αντιζηλίας

    Σύμφωνα με το onlarissa, ο 26χρονος που συνελήφθη για απόπειρα ανθρωποκτονίας ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς του τμήματος Κιλελέρ που διερευνά την υπόθεση ότι πρόθεσή του ήταν να προκαλέσει το θανάσιμο τραυματισμό του 62χρονου. Δήλωσε μάλιστα ότι προχώρησε στην παραπάνω πράξη για λόγους ερωτικής αντιζηλίας, καθώς η πρώην σύντροφός του είχε συνάψει σχέση με τον παθόντα.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι αν και στην αρχή το περιστατικό καταγράφηκε από την αστυνομία ως ένα τροχαίο ατύχημα με παράσυρση και εγκατάλειψη ατόμου, στη συνέχεια ο 26χρονος τηλεφώνησε στους αστυνομικούς και τους ζήτησε να παραδοθεί.

    «Τον άφησε αβοήθητο μέσα στα αίματα»

    Σοκαριστική είναι η μαρτυρία κατοίκου που ήταν μπροστά το συμβάν: «Είχε γυρισμένη την πλάτη και δεν έβλεπε το αυτοκίνητο που πήγαινε πάνω του. Είχε ανάψει φωτιά έξω από το σπίτι του, στο πεζοδρόμιο για να ψήσει και πέρασε ο 26χρονος, τον πήρε σβάρνα με το αυτοκίνητο και τον τίναξε πολύ μακριά. Σταμάτησε όταν το αυτοκίνητο του δράστη έπεσε πάνω στο αμάξι του θύματος που ήταν παρκαρισμένο. Αφού τον έσυρε με το αμάξι, ξαναέκανε πίσω και τον ξαναχτύπησε. Όταν το θύμα ήταν αναίσθητο, κατέβηκε ο 26χρονος και τον κλωτσούσε με μανία μέχρι που αποφάσισε να φύγει. Τον άφησε αβοήθητο μέσα στα αίματα. Όλος ο δρόμος είχε παντού αίματα. Στη συνέχεια ήρθε το ασθενοφόρο, το θύμα ήταν αναίσθητο και τον πήγανε στο νοσοκομείο. Αυτή τη στιγμή είναι πολύ δύσκολα τον έχουν στην εντατική. Η κατάσταση του είναι κρίσιμη, έχει κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, σπασμένα πλευρά και γοφούς, τον έχει σακατέψει».

    Πηγή: Ιefimerida.gr

  • Λάρισα: Έκρηξη από γκαζάκι σε κομμωτήριο - Με εγκαύματα στο πρόσωπο μια γυναίκα
    Λάρισα: Έκρηξη από γκαζάκι σε κομμωτήριο - Με εγκαύματα στο πρόσωπο μια γυναίκα

    Η γυναίκα έφτιαχνε καφέ στο γκαζάκι όταν αυτό κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες εξερράγη

    Έκρηξη από γκαζάκι σημειώθηκε χθες το απόγευμα της Δευτέρας σε κομμωτήριο στη Λάρισα και ειδικότερα στη συνοικία της Φιλιππούπολης.
    Η γυναίκα εκείνη τη στιγμή, κατά πληροφορίες του onlarissa.gr, προσπαθούσε να ψήσει καφέ στο γκαζάκι ωστόσο αυτό κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες εξερράγη με αποτέλεσμα τον τραυματισμό της στο πρόσωπο.
    Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και συγκεκριμένα μονάδα με γιατρό, που έσπευσε στο σημείο τη μετέφερε στο εφημερεύον χθες Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας με εγκαύματα στο πρόσωπό της.

    Πηγή: onlarissa - Protothema.gr
  • Τραγωδία στη Λάρισα: Βρέθηκε νεκρός μέσα στο αυτοκίνητο - «Έσβησε» στο τιμόνι
    Τραγωδία στη Λάρισα: Βρέθηκε νεκρός μέσα στο αυτοκίνητο - «Έσβησε» στο τιμόνι

    Τραγωδία στη Λάρισα, το πρωί του Σαββάτου, καθώς ένας 60χρονος άνδρας, μετά τις 9.30 το πρωί, άφησε την τελευταία του πνοή στο αυτοκίνητό του, σύμφωνα με πληροφορίες από παθολογικά αίτια, στην περιοχή της Ανθούπολης.

    Όπως αναφέρει το larissanet.gr, στο σημείο έσπευσε όχημα του ΕΚΑΒ μετά από κλήση – πιθανότατα του ίδιου του άνδρα – τον οποίο και μετέφεραν στο εφημερεύον Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της πόλης για τις πρώτες βοήθειες, αλλά ήταν ήδη αργά.

    Πηγή: newsbomb.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο