Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2022 09:33

Ληστεία «μαμούθ» στη Rolex: Γιατί θεωρείται πιθανή η σύνδεση με τους «Ροζ Πάνθηρες» - Πού επικεντρώνονται οι Αρχές

Γράφτηκε από την
Ad Slot

«Σαρώνουν» το βιντεοληπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας του καταστήματος της Rolex στην Κολοκοτρώνη οι Αρχές. Οι αστυνομικοί αναζητούν στοιχεία που θα τους οδηγήσουν στον εντοπισμό των δραστών της μεγάλης ένοπλης ληστείας.

Οι αστυνομικές δυνάμεις, ειδικότερα, προσπαθούν να εντοπίσουν κάποιο ίχνος των δραστών στον χώρο της ληστείας, ενώ στο μικροσκόπιό τους βρίσκεται και το υλικό που συνέλεξαν από το κύκλωμα ασφαλείας του καταστήματος. Οι δράστες έχουν καταγραφεί από πολλές κάμερες ασφαλείας, αλλά, κατά τη διαφυγή τους, έκαναν ένα μεγάλο λάθος, καθώς τους έπεσε το σφυρί με το οποίο έσπασαν τη βιτρίνα του καταστήματος.

Οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. θα προσπαθήσουν να δημιουργήσουν όλο το σχέδιο της διαδρομής της διαφυγής τους από το κατάστημα, μέσω του υλικού των κυκλωμάτων ασφαλείας.

Έδρασαν αστραπιαία - Οι Αρχές χαρτογραφούν τη διαδρομή

Μάλιστα, όπως όλα δείχνουν, οι δράστες είχαν ετοιμάσει το σχέδιό τους με κάθε λεπτομέρεια και έδρασαν αστραπιαία. Μετά τη ληστεία επιβιβάστηκαν σε δύο μοτοσυκλέτες μεγάλου κυβισμού και διέφυγαν από το σημείο με μεγάλη ταχύτητά, προτού φτάσει ισχυρή αστυνομική δύναμη.

Υπάλληλος του καταστήματος σημείωσε ότι διέφυγαν μέσω της οδού Κολοκοτρώνη και διέσχισαν με ιλιγγιώδη ταχύτητα τη Σταδίου. Από εκεί ανέβηκαν την οδό Αμερικής και τα ίχνη τους χάθηκαν στο ύψος της οδού Πανεπιστημίου.

Η αστυνομία αναζητά οπτικό υλικό από τη διαδρομή που ακολούθησαν, ώστε να χαρτογραφήσουν πώς έφτασαν ως το κατάστημα, καθώς και τις οδούς μέσω των οποίων διέφυγαν.

Πώς συνδέονται με τη ληστεία οι «Ροζ Πάνθηρες»

Η αστυνομία παράλληλα, σύμφωνα με το Mega, εξετάζει το ενδεχόμενο οι τέσσερις δράστες να ανήκουν στη συμμορία των «Ροζ Πανθήρων», που δρα σε όλο τον κόσμο. Λεία της συμμορίας είναι πανάκριβα ρολόγια και κοσμήματα τα οποία, στη συνέχεια, διακινούνται σε χώρες των Βαλκανίων και όχι μόνο.

Δύο είναι τα στοιχεία στα οποία επικεντρώνουν οι αστυνομικοί: Το πρώτο, ότι και οι τέσσερις δράστες φέρονται να μιλούσαν ελληνικά. Το δεύτερο, ο συγκεκριμένος τρόπος με τον οποίο εισέβαλλαν στην μπουτίκ, καθώς προκειμένου να μπουν περίμεναν πρώτα να βγει κάποιος πελάτης. Δεν υποδύθηκαν ότι είναι πελάτες με οικονομική ευχέρεια, αντιθέτως, έδρασαν μέσα σε ένα λεπτό, ακολουθώντας το σχέδιό τους κατά γράμμα.

Ο τρόπος δράσης τους είναι που παραπέμπει και σε εντολή από διεθνές κύκλωμα που η ΕΛ.ΑΣ. αξιολογεί ότι είχαν. Οι άνδρες της αστυνομίας θεωρούν πως οι εμπνευστές πίσω από το σχέδιο δεν θα το έθεταν σε εφαρμογή αν εκ των προτέρων δεν γνώριζαν πού θα μπορούσαν να διοχετεύσουν τα 23 πανάκριβα ρολόγια που έκλεψαν. Πιθανόν, πρόκειται για ανθρώπους που, και στο παρελθόν, έχουν διαπράξει ληστείες αντίστοιχου βεληνεκούς.

«Ειδικοί» στις κλοπές πανάκριβων κοσμημάτων και ρολογιών

Για τη ληστεία της Τρίτης (20/12) νούμερο ένα ύποπτοι θεωρούνται οι «Ροζ Πάνθηρες», οι οποίοι είναι «ειδικοί» στις κλοπές πανάκριβων κοσμημάτων και ρολογιών. Τον Νοέμβριο του 2017, η οργάνωση είχε «χτυπήσει» κοσμηματοπωλείο στην Κοπεγχάγη από το οποίο είχε κλέψει 50 πανάκριβα ρολόγια. Ένα εξ’ αυτών εντοπίστηκε στην Αθήνα τον περασμένο Μάιο από το Τμήμα Εγκλημάτων Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής.

Τότε, οι τρεις δράστες της ληστείας είχαν μπει στο κοσμηματοπωλείο προσποιούμενοι τους πελάτες και, στη συνέχεια, ακινητοποίησαν τους εργαζόμενους του καταστήματος υπό την απειλή όπλου και σπρέι πιπεριού. Με το σπρέι, μάλιστα, ένας από τους δράστες ψέκασε στο πρόσωπο έναν από τους εργαζόμενους, όταν επιχείρησε να αντιδράσει. Οι Αρχές εκτιμούν ότι οι ληστές ήταν γνώστες του αντικειμένου. Άρπαξαν 50 πολυτελή ρολόγια διαφόρων εταιρειών και διέφυγαν με κλεμμένο αυτοκίνητο, το οποίο, στη συνέχεια, εντόπισε η δανέζικη αστυνομία.

Η δράση της οργάνωσης των «Ροζ Πανθήρων» εντοπίζεται, για πρώτη φορά, στα μέσα της δεκαετίας του ’80, και συνεχίζεται εδώ και τρεις δεκαετίες ακατάπαυστα. Το ιστορικό τους περιλαμβάνει πάνω από 350 ληστείες ενώ ο συνολικός τζίρος τους υπολογίζεται κοντά στα 280 εκατομμύρια ευρώ.

Η δράστη των «Ροζ Πανθήρων» και οι ομοιότητες

Ουκ ολίγα από τα μέλη της διαβόητης, πολυπληθούς συμμορίας, κατάγονται από την Ποντγκόριτσα της πρώην Γιουγκοσλαβίας. Υπολογίζεται ότι τα στρατολογημένα μέλη ξεπερνούν τα 200 ενώ είναι οργανωμένα σε υπό-ομάδες. Σύμφωνα με την Interpol, τους «Ροζ Πάνθηρες» συγκροτούν πολλοί πυρήνες οι οποίοι, τις περισσότερες φορές, δουλεύουν, ο ένας ανεξάρτητα από τον άλλο.

Χαρακτηριστικό τους είναι τα μασκοφόρα μέλη καθώς και το γεγονός ότι, στις δεκαετίες δράσης τους, δεν έχουν αφήσει πίσω τους νεκρό. Όπως έχει δηλώσει μέλους τους, «μας αρέσει να ληστεύουμε τους πλούσιους που έχουν τα πάντα, όταν όχι απλά δεν το περιμένουν, αλλά ούτε καν το φαντάζονται».

Όσο για το εκκεντρικό ονόμά τους, οι «Ροζ Πάνθηρες» προέκυψαν από ληστεία που διέπραξαν στο Λονδίνο το 2003, όταν μέλος της συμμορίας έκρυψε διαμάντι αξίας 700.000 ευρώ σε βαζάκι από κρέμα ομορφιάς, ακολουθώντας το σενάριο της εμβληματικής, ομώνυμης ταινίας με τον Peter Sellers.

Τότε, δύο άνδρες είχαν μπει στον διάσημο οίκο κοσμημάτων Graff στο Λονδίνο, από τον οποίο και έφυγαν με 47 αντικείμενα συνολικής αξίας 20 εκατομμυρίων ευρώ. Η επιδρομή της αστυνομίας στο σπίτι ενός υπόπτου, είχε σαν αποτέλεσμα να βρεθεί το βαζάκι με τον κρέμα προσώπου, το οποίο έκρυβε, ωστόσο, ένα δαχτυλίδι με ένα τεράστιο μπλε διαμάντι.

Μέλος της οργάνωσης που είχε μιλήσει τότε στον Guardian είχε σημειώσει πως «είμαστε ένα δίκτυο από ομάδες που δουλεύουν μαζί». Ο ίδιος είχε προσθέσει ότι, στους «Ροζ Πάνθηρες» υπάρχει ένας στενός κύκλος που επιδίδεται σε αντίστοιχες ληστείες πάρα πολλά χρόνια και πολλοί πιστεύουν ότι πρόκειται για μία οικογένεια. Υπάρχουν, ωστόσο, και μέλη, που συμμετέχουν στην οργάνωση χωρίς να έχουν ιδέα ποιος είναι ο αρχηγός.

Κάποια μέλη της οργάνωσης έχουν συλληφθεί κατά καιρούς, ωστόσο, τα υπόλοιπα συνεχίζουν ανενόχλητα τη δράση τους σε κάθε γωνιά του κόσμου -από το Λονδίνο και το Τόκιο μέχρι τη Σιγκαπούρη. Οι «Ροζ Πάνθηρες» ανάλογα με το ποιος είναι κάθε φορά ο στόχος τους επιλέγουν να ντυθούν γκόλφερ ή πλούσιοι τουρίστες με χαβανέζικα πουκάμισα, ακόμα και εργάτες. Το μόνο βέβαιο είναι ότι, πάντα, οι ληστείες τους επιτυγχάνουν, χάρη στον μεθοδικό και ακριβή τρόπο «χτυπημάτων» τους.

Πηγή: Ethnos.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2022 09:39

Σχετικά Άρθρα

  • Στεγαστική κρίση: Ακρίβυναν 90% τα ακίνητα στην Αθήνα την τελευταία εξαετία
    Στεγαστική κρίση: Ακρίβυναν 90% τα ακίνητα στην Αθήνα την τελευταία εξαετία

    Η στεγαστική κρίση αποτυπώνεται ανάγλυφα στα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο συνέδριο ακινήτων Prodexpo. Λιγότερα, ακριβότερα και παλαιότερα είναι σήμερα τα σπίτια προς πώληση.

    Φτηνή για τους ξένους επενδυτές και τις «χρυσές βίζες», πανάκριβη για τους Έλληνες μισθωτούς είναι η αγορά κατοικίας στην Ελλάδα. Δεν το λέει κάποιο κίνημα ενάντια στη στεγαστική κρίση, αλλά τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας (ΤτΕ), χτυπώντας καμπανάκι για το εξωφρενικό ράλι στις τιμές των οικιστικών ακινήτων.

    Τα οικιστικά ακίνητα στην Αθήνα ακρίβυναν σχεδόν κατά 90% από το 2017, όταν είχαν φτάσει σε ιστορικό χαμηλό εν μέσω της κρίσης. Πλέον έχουν ξεπεράσει κατά 4% το ιστορικό υψηλό του 2008, όταν οι τιμές ακινήτων βρίσκονταν στο ζενίθ.

    Το ίδιο διάστημα οι μισθοί των Ελλήνων έχουν μειωθεί κατά 20%, κάνοντας όλο και πιο δύσκολη την αγορά κατοικίας. Όσοι έχουν ακόμα τη δυνατότητα να αγοράσουν δικό τους σπίτι, θα δώσουν περισσότερα χρήματα, για ένα παλιότερο και ενώ τα ακίνητα που αγοράζουν είναι και ακριβότερα και παλιότερα.

    Τα παραπάνω στοιχεία, και πολλά περισσότερα παρουσιάστηκαν στο ετήσιο συνέδριο της Prodexpo για την αγορά ακινήτων, το μεγαλύτερο του είδους του στην Ελλάδα. Από τις τοποθετήσεις των ομιλητών αποτυπώνεται ανάγλυφα η στεγαστική κρίση και οι τρομακτικές της συνέπειες.

    Γερασμένα σπίτια

    Όπως είπε στο συνέδριο Prodexpo η κ. Βασιλική Βλαχοστεργίου, αναπληρώτρια επικεφαλής του τομέα ανάλυσης αγοράς ακινήτων της ΤτΕ, μια άλλη σημαντική διαφορά με την «προ κρίσης» εποχή, είναι ότι το απόθεμα των ακινήτων προς πώληση είναι σήμερα ποιοτικά υποδεέστερο, καθώς είναι «γερασμένο».

    Ο μέσος όρος παλαιότητας του ακινήτου που αγόραζαν οι Έλληνες το 2008 ήταν 20 ως 30 ετών, ενώ σήμερα είναι τα 40 έτη.

    «Tα ενοίκια στην Αθήνα είναι πλέον τόσο υψηλά που σε λίγο καιρό οι ενοικιαστές απλώς δεν θα μπορούν να πληρώσουν»

    Το έλλειμμα σε ποιοτικά ακίνητα που να καλύπτουν τις ανάγκες των νοικοκυριών οφείλεται και στο «βούλιαγμα» της οικοδομικής δραστηριότητας την περίοδο της κρίσης – που παρά την μερική ανάκαμψη δεν έχει επανέλθει. Για παράδειγμα, ο αριθμός των οικοδομικών αδειών που εκδόθηκε μέσα σε ένα μόλις χρόνο, το 2005, όταν ο κατασκευαστικός τομέας ζούσε ακόμα εποχές «μετα-ολυμπιακής» μέθης, αντισοιχεί στον αριθμό των αδειών που εκδόθηκαν από το 2011 ως τις αρχές του 2024.

    Μείωση ιδιοκατοίκησης

    Μια άλλη «παρενέργεια» της μείωσης του οικιστικού αποθέματος και της αύξησης των τιμών, είναι η μείωση της ιδιοκατοίκησης. Ενώ στις δεκαετίες του ’80 και ’90 τα ποσοστά ιδιοκατοίκησης στην Ελλάδα έφταναν το 80%, την πρώτη δεκαετία του 2000 κυμάνθηκαν μεταξύ 75-77%, ενώ πλέον έχουν φτάσει σε ιστορικό χαμηλό, στο 69,6% σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Eurostat.

    Στα αστικά κέντρα το ποσοστό ιδιοκατοίκησης είναι ακόμα χαμηλότερο, με την εκπρόσωπο της ΤτΕ να εκτιμά ότι στην Αθήνα κινείται γύρω στο 64%.

    Ο μισθός δε φτάνει ούτε για νοίκι

    Η πιο δυσοίωνη πρόβλεψη έρχεται από τον πρόεδρο του Συλλόγου Μεσιτών Αττικής Δημήτρη Ποταμιάνο: Τα ενοίκια στην Αθήνα είναι πλέον τόσο υψηλά που σε λίγο καιρό οι ενοικιαστές απλώς δεν θα μπορούν να πληρώσουν.

    Ο ίδιος εξέφρασε σκεπτικισμό για την αποτελεσματικότητα των μέτρων της κυβέρνησης για να αντιμετωπιστεί η στεγαστική κρίση. Είπε ότι τα προγράμματα «Σπίτι μου» είναι σε θετική κατεύθυνση, αλλά δημιουργούν πρόβλημα σε ό,τι αφορά τη ζήτηση.

    Πρόσθεσε ότι η αγορά πλέον «ακολουθεί τους δικούς της ρυθμούς», προβλέποντας ότι το ράλι θα συνεχιστεί.

    Το σοβαρότερο ζήτημα σύμφωνα με τον κ. Ποταμιάνο εντοπίζεται στις μισθώσεις: Τα υψηλά ενοίκια δεν θα μπορούν να πληρώνονται από τους μισθωτές σε λίγο καιρό και αυτό είναι κάτι το οποίο θα πρέπει να το δει η πολιτεία.

    Generation Rent

    H νέα γενιά των ενοικιαστών, η περίφημη Generation Rent, είναι σε μεγάλο βαθμό η γενιά του brain drain – που είναι με το «ένα πόδι έξω» από την Ελλάδα και δεν μπορεί ούτε θέλει να επενδύσει σε ακίνητα.

    «H γενιά του Πολυτεχνείου έχει δανειστεί σε μεγάλο βαθμό και έχει επιβαρύνει τις επόμενες γενιές όσον αφορά την ιδιοκατοίκηση»

    Αυτό προκύπτει από τις τοποθετήσεις ομιλητών όπως του Πάνου Λολώνη, προϊστάμενου της διεύθυνσης γεωχωρικών πηλοφοριών του φορέα «Ελληνικό Κτηματολόγιο».

    Σύμφωνα με τον κ. Λολώνη η στροφή στο ενοίκιο και η μείωση της ιδιοκατοίκησης οφείλεται σε ένα συνδυασμό παραγόντων: στο έλλειμμα ακινήτων, ειδικά στην πρωτεύουσα, αλλά και στο ότι η κατοχή ακινήτου δεν είναι πλέον προσοδοφόρα και γίνεται μάλιστα «επαχθής» λόγω του ΕΝΦΙΑ, της έλλειψης χρηματοδότησης, του κόστους συντήρησης αλλά και της δυσκολίας στη διαδικασία μεταβίβασης.

    Τα παιδιά των παιδιών του Πολυτεχνείου

    Το ρητό «αμαρτίες γονέων παιδεύουσι τέκνα», εξελίχθηκε στο «δάνεια γονέων, φεσώνουν τα τέκνα». Σύμφωνα με τον Κοσμά Θεοδωρίδη, αντιπρόεδρο του Συλλόγου Μεσιτών Αττικής, το πρόβλημα στην Ελλάδα έγκειται στο ότι «η γενιά του Πολυτεχνείου έχει δανειστεί σε μεγάλο βαθμό και έχει επιβαρύνει τις επόμενες γενιές όσον αφορά την ιδιοκατοίκηση».

    Ο ίδιος εκτιμά ότι υπάρχουν περίπου δύο εκατομμύρια κενές κατοικίες, αλλά οι περισσότερες βρίσκονται στην επαρχία και έχουν εγκαταλειφθεί. Ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Μεσιτών συνέδεσε το φαινόμενο των άδειων σπιτιών της περιφέρειας, με την ερήμωση της υπαίθρου, τη συγκέντρωση πληθυσμού στην Αθήνα αλλά και τη φυγή των νέων στο εξωτερικό.

    Ο κ. Θεοδωρίδης είπε ότι ενώ στην επαρχία τα ενοίκια παραμένουν χαμηλά, δεν υπάρχει καμία επιθυμία για διαμονή καθώς δεν υπάρχει ούτε καν ανεπτυγμένο δίκτυο μεταφορών – δηλαδή τρένα.

    Πηγή: in.gr

  • Περιστέρι: Ομάδα 20 ατόμων χτύπησε και λήστεψε παρέα νεαρών - Στο νοσοκομείο 18χρονος, μία σύλληψη
    Περιστέρι: Ομάδα 20 ατόμων χτύπησε και λήστεψε παρέα νεαρών - Στο νοσοκομείο 18χρονος, μία σύλληψη

    Θύμα ληστείας έπεσε παρέα νεαρών -ανάμεσά τους και ανήλικοι- το βράδυ της Δευτέρας στο Περιστέρι, από ομάδα περίπου 20 ατόμων, με αποτέλεσμα ένας να καταλήξει στο νοσοκομείο.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι τέσσερις φίλοι, ηλικίας 19, 17, 15 και 18 ετών, βρίσκονταν στην οδό Καλλιδρόμου όταν τα 20 άτομα τους πλησίασαν.

    Αφού τους χτύπησαν, τους ακινητοποίησαν και άρπαξαν το τσαντάκι του 19χρονου, μέσα στο οποίο υπήρχε το κινητό του. Στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

    Συνελήφθη ένα άτομο στο Περιστέρι -Στο νοσοκομείο 18χρονος

    Άμεσα ενημερώθηκαν αστυνομικοί, έσπευσαν στο σημείο και ξεκίνησαν τις αναζητήσεις, κατά τη διάρκεια των οποίων εντόπισαν έναν 25χρονο Αλβανό στην πλατεία Δημαρχείου.

    Κατά την προσαγωγή του, αναγνωρίστηκε από τα θύματα, με αποτέλεσμα να συλληφθεί και η δικογραφία που σχηματίζεται να αφορά στο αδίκημα της ληστείας κατά συναυτουργία.

    Στο σημείο της επίθεσης και της ληστείας έφτασε και σταθμός του ΕΚΑΒ, που παρείχε τις πρώτες βοήθειες στους τρεις από τους τέσσερις φίλους, καθώς τον τέταρτο, ηλικίας 18 ετών, μετέφερε το ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας, χωρίς να κινδυνεύει η ζωή του.

    Πηγή: Iefimerida.gr

  • Πύργος: 41χρονη ΡΟΜΑ λήστεψε 87χρονη - Την έσπρωξε σε σκάλα και την έστειλε στο νοσοκομείο
    Πύργος: 41χρονη ΡΟΜΑ λήστεψε 87χρονη - Την έσπρωξε σε σκάλα και την έστειλε στο νοσοκομείο

    Θύμα ληστείας έπεσε μια 87χρονη γυναίκα στο κέντρο του Πύργου το πρωί της Κυριακής. Δράστιδα μια γυναίκα ΡΟΜΑ 41 ετών που επιτέθηκε στην ηλικιωμένη για να της αρπάξει την τσάντα και την έστειλε στο νοσοκομείο.

    Σύμφωνα με πληροφορίες η ηλικιωμένη γυναίκα περπατούσε πλησίον του Δικαστικού Μεγάρου στην οδό Σπετσών λίγο μετά τις εννέα το πρωί, όταν την προσέγγισε η 41χρονη και με τη βία της απέσπασε την τσάντα της που περιείχε το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ, τρεις τραπεζικές κάρτες και διάφορα άλλα προσωπικά αντικείμενα.

    Η 41χρονη έσπρωξε την 87χρονη στις σκάλες του δρόμου με αποτέλεσμα η τελευταία να πέσει και να τραυματιστεί καταλήγωντας στο νοσοκομείο Πύργου.

    Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου κινητοποιήθηκαν άμεσα, διεξήγαγαν έρευνες και τελικά το απόγευμα συνέλαβαν την 41χρονη.

    Σήμερα αναμένεται να περάσει το κατώλφι του Εισαγγελέα Ηλείας.

  • Τρόμος για υπάλληλο βενζινάδικου στο Μαρούσι: Τον απείλησαν με όπλο και μαχαίρι ληστές
    Τρόμος για υπάλληλο βενζινάδικου στο Μαρούσι: Τον απείλησαν με όπλο και μαχαίρι ληστές

    Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε τα ξημερώματα σε πρατήριο υγρών καυσίμων, επί της λεωφόρου Κηφισίας, στο Μαρούσι.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, περίπου στις 2 το πρωί, δύο άτομα εισήλθαν στο πρατήριο και υπό την απειλή όπλου και μαχαιριού, ακινητοποίησαν τον 64χρονο υπάλληλο και αφαίρεσαν χρήματα και τσιγάρα.

    Στη συνέχεια οι δράστες διέφυγαν με τα πόδια, ενώ σε εξέλιξη είναι οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Φρίκη στην Αθήνα: 45χρονος από τη Συρία βίαζε 6χρονη
    Φρίκη στην Αθήνα: 45χρονος από τη Συρία βίαζε 6χρονη

    Την είχε παρασύρει στο διαμέρισμά του - Η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας

    Δεν το χωρά ανθρώπου νους τα όσα βίωσε 6χρονο κορίτσι από το Μαρόκο στα χέρια 45χρονου Σύρου στην Αθήνα ο οποίος δεν δίστασε να το οδηγήσει στο διαμέρισμά του και να το βιάσει.
    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης και το κοριτσάκι είναι γείτονες καθώς διαμένουν σε διπλανά διαμερίσματα της ίδιας πολυκατοικίας. Τις προηγούμενες μέρες λοιπόν ο 45χρονος είδε την ανήλικη να κινείται στον χώρο και, χωρίς ακόμη να έχει αποσαφηνιστεί πώς, την οδήγησε στο διαμέρισμά του και τη βίασε.
    Στη συνέχεια η ανήλικη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με τους γιατρούς να καταλαβαίνουν αμέσως τι συμβαίνει και να ειδοποιούν τις Αρχές.

    Τότε η σκυτάλη πέρασε στα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων τα οποία κατάφεραν να εντοπίσουν τον δράστη και να του περάσουν χειροπέδες.

    Η ανακοίνωση ΕΛΑΣ

    Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συνελήφθη απογευματινές ώρες χθες (16-10-2024) στην Αθήνα, 45χρονος αλλοδαπός κατηγορούμενος για βιασμό και γενετήσιες πράξεις με ανήλικο που δεν συμπλήρωσε τα 12 έτη.

    Ο 45χρονος κατηγορείται ότι διέπραξε τις ανωτέρω αξιόποινες πράξεις, σε βάρος ανήλικης εντός διαμερίσματος στην Αθήνα.

    Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Επιτάλιο: Κουκουλοφόροι λήστεψαν ηλικιωμένη μέσα στο σπίτι της
    Επιτάλιο: Κουκουλοφόροι λήστεψαν ηλικιωμένη μέσα στο σπίτι της

    Του Γιάννη Σπυρούνη

    Καρτέρι είχαν στήσει δύο κουκουλοφόροι σε ηλικιωμένη στο Επιτάλιο και περίμεναν την κατάλληλη στιγμή για αυτούς, για να “χτυπήσουν”.

    Η άτυχη γυναίκα έπεσε θύμα ληστείας μέσα στο σπίτι της, σε κεντρικό σημείο του χωριού, το βράδυ της Τετάρτης περίπου στις εννέα.

    Οι δράστες προφανώς περίμεναν έξω από το σπίτι και όταν είδε να απομακρύνεται η σπιτονοικοκυρά της ηλικιωμένης, δεν πέρασαν δύο με τρία λεπτά και μπήκαν μέσα.

    Όπως περιέγραψε μιλώντας στο ilialive.gr, οι δύο ληστές φορούσαν κουκούλα στο κεφάλι και γάντια στα χέρια για να αποκρύψουν ότι θα μπορούσε να αποκαλύψει την ταυτότητά τους.

    Οι δράστες ασκώντας βία, άρπαξαν μια χρυσή αλυσίδα από το λαιμό της και όποια άλλα κοσμήματα φορούσε εκείνη την ώρα και τράπηκαν σε φυγή.

    Η γυναίκα σοκαρισμένη ειδοποίησε την Αστυνομία που κινητοποιήθηκε ερευνώντας από την πρώτη στιγμή για τους δράστες.

    Το γεγονός ότι οι ληστές εισέβαλαν στο σπίτι ακριβώς στο χρόνο μετά την αποχώρηση της σπιτονοικοκυράς της ηλικιωμένης, φανερώνει πως ακριβώς είχαν στήσει καρτέρι και παρακολουθούσαν το σπίτι, μέσα στο σκοτάδι και περίμεναν για να μείνει μόνη η γυναίκα και να δράσουν…

    Περισσότερα σε νεότερη ανάρτηση…

  • Θεσσαλονίκη: Θύμα ληστείας 32χρονη έγκυος - Της άρπαξαν την τσάντα και λιποθύμησε, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο
    Θεσσαλονίκη: Θύμα ληστείας 32χρονη έγκυος - Της άρπαξαν την τσάντα και λιποθύμησε, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

    Αναστάτωση προκλήθηκε στη Θεσσαλονίκη και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή του Ευόσμου, όταν μία 32χρονη έγκυος κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα ληστείας στο δρόμο.

    Όπως αναφέρει το thestival, η γυναίκα υποστήριξε ότι βρισκόταν στην οδό Ολυμπιάδος, στον Εύοσμο, όταν άγνωστος ή άγνωστοι της άρπαξαν την τσάντα που κρατούσε.

    Θεσσαλονίκη: Λιποθύμησε λίγο μετά τη ληστεία -Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για εξετάσεις

    Μετά τη ληστεία, η 32χρονη λιποθύμησε κι ανέκτησε τις αισθήσεις της λίγη ώρα αργότερα. Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και τη μετέφερε στο Παπανικολάου, προκειμένου να υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις.

    Πληροφορίες αναφέρουν ότι η τσάντα βρέθηκε σε κοντινή απόσταση από το σημείο, όπου έγινε το περιστατικό, σύμφωνα με την 32χρονη, με την Αστυνομία να ερευνά την υπόθεση.

    Πηγή: Ιefimerida.gr

  • Πάτρα: Ποιος είναι ο 50χρονος που είχε ληστέψει τον Π. Καλλίτση, καταδικάστηκε σε 41 χρόνια φυλακή και βγήκε στα 5
    Πάτρα: Ποιος είναι ο 50χρονος που είχε ληστέψει τον Π. Καλλίτση, καταδικάστηκε σε 41 χρόνια φυλακή και βγήκε στα 5

    Πλούσιο ποινικό παρελθόν έχει ο 50χρονος που συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών στην Πάτρα και όποιος πριν 8 χρόνια είχε διαπράξει ένοπλη ληστεία εις βάρος του γνωστού κομμωτή στην Αθήνα

    Όλο και περισσότερα στοιχεία έρχονται στο φως για τον 50χρονο, που συνελήφθη στην Πάτρα για διακίνηση ναρκωτικών.

    Πρόκειται για το ίδιο άτομο που είχε πυροβολήσει τον κομμωτή Πάνο Καλλίτση το 2016. Μάλιστα, στην κατοχή του είχε το ίδιο όπλο.

    Διακίνηση ναρκωτικών

    Αξιοποιώντας πληροφορίες που είχαν στην κατοχή τους εδώ και καιρό οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών, για τη δράση του 50χρονου άνδρα ο οποίος φέρεται να διακινούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών σε κλαμπ και νυχτερινά μαγαζιά της αχαϊκής πρωτεύουσας, προχώρησαν στην σύλληψή του μαζί με ένα ακόμα άτομο ηλικίας 41 ετών.

    Εκτός από τον πυροβολισμό εναντίον του Πάνου Καλλίτση ο 50χρονος συμμετείχε και στη ληστεία της χρηματαποστολής των ΕΛΤΑ το 2009 με λεία 1.000.000 ευρώ, ενώ οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε ακόμα ένα άτομο ηλικίας 41 ετών.

    Κατά τη διάρκεια των ερευνών που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στα σπίτια των δύο συλληφθέντων στην κατοχή του 50χρονου άνδρα βρέθηκε ένα όπλο. Ο κατηγορούμενος φέρεται να ομολόγησε ότι είναι το ίδιο με αυτό που είχε πυροβολήσει στο στήθος τον Πάνο Καλλίτση στην είσοδο του πάρκινγκ του σπιτιού του στο Λυκαβηττό για να του αποσπάσει το χρηματικό ποσό που είχε μέσα στο αυτοκίνητό του.

    Το πλούσιο ποινικό παρελθόν του 50χρονου

    Όπως αποκάλυψε στο Live News ο αστυνομικός συντάκτης του «Βήματος» και των «Νέων», Βασίλης Λαμπρόπουλος, ο 50χρονος τη δεκαετία του 2000 είχε κατηγορηθεί για σειρά ληστειών τόσο στην Πάτρα όσο και στην Αθήνα.

    Συνελήφθη και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 25 χρόνων, ωστόσο, αποφυλακίστηκε πρόωρα το 2007.

    Το 2009 συμμετείχε στη ληστεία της χρηματαποστολής των ΕΛΤΑ. Τότε είχε πάρει άδεια από τις φυλακές στην Αγιά Χανίων, έκανε τη ληστεία και επέστρεψε. Το 2010 εξιχνιάστηκε η ληστεία της χρηματαποστολής και φυλακίστηκε πάλι για αρκετά χρόνια.

    Όταν το 2016 λήστεψε τον Πάνο Καλλίτση είχε πάρει επίσης άδεια από τις φυλακές. Τότε, μάλιστα, είχε γίνει λόγος για διαφθορά στην ΕΛ.ΑΣ.

    Ο ίδιος καταδικάστηκε σε 41 χρόνια φυλακή, ωστόσο, το 2022 και μετά από συγχώνευση των ποινών του αποφυλακίστηκε για να συλληφθεί στις 12 Οκτωβρίου του 2024 για διακίνηση ροζ κοκαΐνης.

    Πηγή: In.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο