Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου 2022 08:44

Ακράτα: Έβαλε βενζίνη χωρίς να πληρώσει – Καταδίωξη από την αστυνομία

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Νωρίς το πρωί της Τετάρτης

Συναγερμός σήμανε νωρίς το πρωί σήμερα στην αστυνομία. Ο οδηγός ενός πράσινου Peugeot, έβαλε βενζίνη σε πρατήριο επί της Ολυμπίας Οδού στην Ακράτα και έφυγε χωρίς να πληρώσει.

Το όχημα άρχισε να κινείται προς την Πάτρα και περιπολικά το ακολουθούσαν στη διαδρομή και στις εξόδους της Ολυμπίας Οδού προκειμένου να το ακινητοποιήσουν.

Οι έρευνες της αστυνομίας είναι σε εξέλιξη για τον εντοπισμό των δραστών.

Πηγή: protothema.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου 2022 08:37

Σχετικά Άρθρα

  • Θεσσαλονίκη: Τραυματίστηκε αστυνομικός σε καταδίωξη - Εμβολίστηκε η μοτοσικλέτα του
    Θεσσαλονίκη: Τραυματίστηκε αστυνομικός σε καταδίωξη - Εμβολίστηκε η μοτοσικλέτα του

    Αστυνομικός της Ομάδας Ζ τραυματίστηκε όταν έπεσε πάνω του μοτοσικλέτα που κινούνταν με υψηλή ταχύτητα στη Θεσσαλονίκη.

    Το περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης (8/10) στην περιοχή του Κορδελιού.

    Σύμφωνα με το thestival.gr, δύο περιπολούντες αστυνομικοί της Ομάδας Ζ έκριναν ύποπτη την κίνηση ενός μοτοσικλετιστή που κινούνταν στην οδό Γ. Παπανδρέου. Επιχείρησαν να τον ακινητοποιήσουν ανακόπτοντας την πορεία του. Εκείνος τους αγνόησε, επιτάχυνε και εμβόλισε με τη μηχανή του τον έναν από τους δύο αστυνομικούς. Στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή πεζός, εγκαταλείποντας στο σημείο το δίκυκλό του.

    Αμέσως δόθηκε σήμα στις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν κοντά στο σημείο τους πρόσκρουσης για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του αναβάτη. Ο ένας από τους δύο αστυνομικούς τραυματίστηκε στο πόδι και μεταφέρθηκε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

    Πηγή: Cnn.gr
  • Φωτιά Ξυλόκαστρο: Δύο πυροσβέστες τραυματίες - Η τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής για το πύρινο μέτωπο (upd)
    Φωτιά Ξυλόκαστρο: Δύο πυροσβέστες τραυματίες - Η τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής για το πύρινο μέτωπο (upd)

    Σε 30χλμ μαίνεται το μέτωπο της φωτιάς που ξέσπασε την Κυριακή και συνεχίζει να καίει στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας. Οι αναζωπυρώσεις αντιμετωπίστηκαν αλλά υπάρχουν ακόμα ενεργές εστίες με τους πυροσβέστες να συνεχίζουν να δίνουν τη μάχη της κατάσβεσης. Δύο άνθρωποι νεκροί και δυο πυροσβέστες τραυματισμένοι ο μέχρι στιγμής απολογισμός.

    Οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή έχουν μειωθεί αλλά το μέτωπο είναι πάνω από 30χλμ με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να μην εφησυχάζουν. Αυτή τη στιγμή επιχειρούν 390 πυροσβέστες με 16 ομάδες δασοκομάντος και εθελοντές και υδροφόρες του Δήμου.

    «Δεν εφησυχάζουμε»

    Για μια προσπάθεια σταθεροποίησης της κατάστασης έκανε λόγο ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Βασίλης Βαθρακογιάννης μιλώντας στο OPEN. «Καταβάλλονται προσπάθειες για να σταθεροποιηθεί η κατάσταση ειδικά μετά τις αναζωπυρώσεις οι οποίες έχουν αντιμετωπιστεί. Η πυρκαγιά δημιούργησε τον δικό της καιρό και κινήθηκε απειλητικά σε δύσβατα και δυσπρόσιτα σημεία. Η μείωση των ανέμων δεν μας εφησυχάζει και οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής παραμένουν ισχυρές καθώς έχουμε ενεργές εστίες. Από αέρος επιχειρούν 24 εναέρια μέση, 12 αεροσκάφη και 12 ελικόπτερα τα δυο για συντονισμό» ανέφερε.

    Ο ίδιος τόνισε ότι η φωτιά «δεν έχει περάσει στην Αχαΐα και παραμένει στην περιοχή της Κορινθίας». Είχαμε δυο τραυματισμούς πυροσβεστών. Ο ένας ελαφριά με αναπνευστικά και ο άλλος με τραυματισμό στο μάτι.

    Ήχησε ξανά 112 – Εκκενώνονται άλλες 4 περιοχές

    Νωρίτερα, νέο μήνυμα εστάλη από το 112 για την φονική φωτιά στο Ξυλόκαστρο.

    Το μήνυμα του 112 ενημερώνει τους κατοίκους των περιοχών Λαγκαδαίικα, Σπαρτιναίικα, Πελλήνη και Άνω Καλλιθέα να απομακρυνθούν προς Σοφιανά – Ρέθι

    «Ενεργοποίηση.Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στην περιοχή Λαγκαδαίικα, Σπαρτιναίικα, Πελλήνη, Άνω Καλλιθέα απομακρυνθείτε προς Σοφιανά – Ρέθι», αναφέρεται στο μήνυμα του 112.

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Χίος: Καταδίωξη διακινητή μεταναστών - Διασώθηκαν 21 άνθρωποι
    Χίος: Καταδίωξη διακινητή μεταναστών - Διασώθηκαν 21 άνθρωποι

    O χειριστής του ταχύπλοου προέβη σε επικίνδυνους ελιγμούς, με σκοπό να αποφύγει τη σύλληψη

    Το μεσημέρι της Τετάρτης (18/9), ενημερώθηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου για την ύπαρξη ταχύπλοου σκάφους με αλλοδαπούς επιβαίνοντες, το οποίο κινούταν στη θαλάσσια περιοχή Νενήτων προερχόμενο από τις τουρκικές ακτές. Στο σημείο έσπευσε ένα περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, ενώ ο χειριστής του ταχύπλοου προέβη σε επικίνδυνους ελιγμούς, με σκοπό να αποφύγει τη σύλληψη.
    Το Λιμενικό ακινητοποίησε το ταχύπλοο και περισυνέλεξε 21 αλλοδαπούς (10 άντρες, 5 γυναίκες και 6 ανήλικοι), ενώ συνελήφθη ο 27χρονος αλλοδαπός διακινητής για παράβαση του Ν. 3386/2005 (Παράνομη είσοδος στην ελληνική επικράτεια) και του άρθρου 25 του Ν. 5038/2023 (Κώδικας μετανάστευσης). Οι 21 αλλοδαποί μεταφέρθηκαν στο κέντρο καταγραφής και ταυτοποίησης ΚΕΔΝ Χίου. Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Πύργος: Άγρια καταδίωξη των Αρχών με γνωστό για υποθέσεις ναρκωτικών
    Πύργος: Άγρια καταδίωξη των Αρχών με γνωστό για υποθέσεις ναρκωτικών

    Μόνο άγνωστος δεν ήταν στις Αρχές ο οδηγός του αυτοκινήτου, όπου στην θέα των αστυνομικών σε μπλόκο στην Ε.Ο. Πατρών - Πύργου, προσπάθησε να διαφύγει …

    Το περιστατικό συνέβη περίπου στις έντεκα το βράδυ της Τρίτης, όταν ο δράστης κινούμενος από Πύργο προς Αμαλιάδα είδε τους αστυνομικούς της ΟΠΚΕ στο ύψος του “Χόχολη” στα Χανάκια και έκανε αναστροφή μπαίνοντας στην βοηθητική οδό.

    Άμεσα οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ ξεκίνησαν καταδίωξη αφού κατάλαβαν πως η συμπεριφορά του οδηγού κάτι έκρυβε. Μάλιστα υπήρχαν και ενδείξεις πως απέρριψε κάτι στο δρόμο, χωρίς αργότερα σε έλεγχο να καταστεί εφικτό να εντοπιστεί.

    Ο δράστης συνέχισε την πορεία του στη βοηθητική οδό και στο ύψος του οικισμού Καβασιλάκια έστριψε προς τα εκεί, έχοντας πλέον φτάσει στις παρυφές του Πύργου. Συνέχισε με αμείωτη ταχύτητα και εντός των στενών δρόμων του οικισμού και “βγήκε” στην οδό Κατακόλου.

    Στο μεταξύ σε συνδρομή της ΟΠΚΕ είχαν καταφθάσει και αστυνομικοί από την ομάδα ΔΙΑΣ, την Τροχαία και το Α.Τ. Πύργου.

    Ο οδηγός συνέχισε την πορεία του προς τον Αγ. Ιωάννη και έπειτα επιχείρησε να κινηθεί και πάλι προς την εθνική οδό για να συνεχίσει την πορεία του προς Αμαλιάδα.

    Στο ύψος της διασταύρωσης Λαστεΐκων όμως αστυνομικοί της ΔΙΑΣ έστησαν μπλόκο, το οποίο προσπάθησε να αποφύγει μόλις το είδε ο δράστη και συγκρούστηκε με περιπολικό της ΟΠΚΕ στην προσπάθεια να διαφύγει. Τότε ακινητοποιήθηκε το όχημά του και συνελήφθη.

    Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις του ΚΟΚ περί ασφάλειας συγκοινωνιών και περί όπλων καθώς στην κατοχή του βρέθηκε μαχαίρι.

  • Κηφισιά: Επεισοδιακή καταδίωξη κατέληξε σε τροχαίο - Δύο συλλήψεις
    Κηφισιά: Επεισοδιακή καταδίωξη κατέληξε σε τροχαίο - Δύο συλλήψεις

    Επεισοδιακή καταδίωξη με τραυματισμούς σημειώθηκε το μεσημέρι στην Κηφισιά.

    Το χρονικό

    Συγκεκριμένα, όλα ξεκίνησαν όταν λίγο πριν τις δώδεκα το μεσημέρι δόθηκε σήμερα για κλεμμένο όχημα στο δημαρχείο Αχαρνών.

    Το αυτοκίνητο εντοπίστηκε από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ κοντά στην οδό Καλυφτάκη και ακολούθησε καταδίωξη.

    Το όχημα εγκλωβίστηκε και προσέκρουσε σε δύο περιπολικά, ενώ λίγα μέτρα πιο κάτω έπεσε και σε οικοδομή.

    Οι δύο δράστες που βρίσκονταν στο όχημα τραυματίστηκαν και συνελήφθησαν, ενώ τραυματίστηκε ελαφρά και ένας περαστικός.

    Δείτε βίντεο:

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Αχαΐα: Τι λέει ο Ευθύμης Λέκκας για τον πρωινό σεισμό στην Ακράτα
    Αχαΐα: Τι λέει ο Ευθύμης Λέκκας για τον πρωινό σεισμό στην Ακράτα

    Δηλώσεις του προέδρου του ΟΑΣΠ Ευθύμη Λέκκα

    Σεισμός έγινε νωρίτερα σήμερα Τετάρτη το πρωί στην Ακράτα. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ, Ευθύμη Λέκκα πρόκειται για σεισμό μεγέθους 4,1 Ρίχτερ. Το εστιακό βάθος ήταν στα 10 χιλιόμετρα, όπως αναφέρει και το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών.

    Ο κ. Λέκκας μιλώντας στο enikos.gr, είπε ότι «δεν προκαλεί ανησυχία ο συγκεκριμένος σεισμός. Εντάσσεται στο πλαίσιο της κανονικής σεισμικότητας της περιοχής. Δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα».

    Ο ίδιος τόνισε ότι «υπάρχει ένα σύνολο ρηγμάτων στην περιοχή που μπορούν να δώσουν σεισμούς και πολύ μεγαλύτερους, όμως, αυτός που έγινε σήμερα δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο».

    Πηγή: Pelop.gr

  • Καλαμάτα: Έβαλε βενζίνη χωρίς να πληρώσει και συνελήφθη έπειτα από άγρια καταδίωξη
    Καλαμάτα: Έβαλε βενζίνη χωρίς να πληρώσει και συνελήφθη έπειτα από άγρια καταδίωξη

    Ολόκληρη καταδίωξη έγινε το βράδυ της Κυριακής για τη σύλληψη ενός 33χρονου Ρομά που έβαλε βενζίνη χωρίς να πληρώσει και μετά, οδηγώντας επικίνδυνα, προσπάθησε να αποφύγει τον έλεγχο των αστυνομικών.

    Περίπου στις 11.00 το βράδυ της Κυριακής ο 33χρονος πήγε με το αυτοκίνητό του σε πρατήριο υγρών καυσίμων στα Ακοβίτικα και έβαλε βενζίνη αξίας 14 ευρώ. Όταν όμως του έβαλαν τη βενζίνη, έφυγε χωρίς να πληρώσει.

    Ο ιδιοκτήτης του πρατηρίου ειδοποίησε την Αστυνομία και αστυνομικοί της Α΄ Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος εντόπισαν τον 33χρονο Ρομά να κινείται με το αυτοκίνητο στην περιφερειακή οδό Καλαμάτας – Τρίπολης, στο ύψος του Ασπροχώματος. Στη θέα των αστυνομικών ανέπτυξε ταχύτητα και με επικίνδυνους ελιγμούς προσπάθησε να διαφύγει, ενώ κάποια στιγμή μπήκε ακόμα και στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.

    Οι αστυνομικοί τον ακολούθησαν, ενώ αυτός συνέχιζε να οδηγεί επικίνδυνα προσπαθώντας να διαφύγει. Ακολούθως, μπήκε στο δρόμο Ασπροχώματος – Πύλου, παραβίασε πινακίδα στοπ, ενώ στην περιοχή της Μικρομάνης εγκατέλειψε το αυτοκίνητο στη μέση του δρόμου και τράπηκε σε φυγή με τα πόδια, προσπαθώντας να χαθεί στα παρακείμενα χωράφια.

    Ο 33χρονος κρύφτηκε σε αγρόκτημα, όμως οι αστυνομικοί τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν.

    Όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια δεν είχε δίπλωμα οδήγησης, ενώ το αυτοκίνητο κατασχέθηκε.

    Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

    Πηγή: TharrosNews.gr

  • Σοβαρός τραυματισμός 16χρονου μετά από καταδίωξη στη Χαλκιδική - Η μηχανή που επέβαινε καρφώθηκε σε δέντρο
    Σοβαρός τραυματισμός 16χρονου μετά από καταδίωξη στη Χαλκιδική - Η μηχανή που επέβαινε καρφώθηκε σε δέντρο

    Οι ανήλικοι είχαν στην κατοχή τους πιστόλι ρέπλικα

    Ένας 16χρονος συνεπιβάτης μοτοσυκλέτας, ο οποίος ήταν οπλισμένους με πιστόλι «ρέπλικα», τραυματίστηκε σοβαρά το βράδυ της Δευτέρας, στη Χαλκιδική, όταν ο οδηγός του δικύκλου προσπάθησε να ξεφύγει από τους αστυνομικούς και καρφώθηκε σε ελαιόδεντρο.
    Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα έγιναν λίγο μετά τις 23:00, στο 1ο χλμ. Επαρχ. Οδού Νέων Μουδανιών-Τρίγλιας Χαλκιδικής, όταν ο 18χρονος οδηγός της μοτοσυκλέτας στη θέα των αστυνομικών πάτησε γκάζι και επιχείρησε να διαφύγει. Όπως διαπιστώθηκε, τη στιγμή που οι αστυνομικοί πλησίασαν το δίκυκλο ο 16χρονος συνεπιβάτης κρατούσε ένα πιστόλι, προτεταμένο προς άγνωστη κατεύθυνση, το οποίο αργότερα αποδείχθηκε ότι ήτανε ψεύτικο.
    Στην προσπάθεια του να ξεφύγει ο νεαρός οδηγός πραγματοποιούσε επικίνδυνους ελιγμούς και όταν επιχείρησε να περάσει από δεξιά προπορευόμενο όχημα, η μοτοσικλέτα εξετράπη δεξιά της πορείας της σε παρακείμενο αγρό και προσέκρουσε σε ελαιόδεντρο, όπου και ανετράπη, με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό του 16χρονου συνεπιβάτη και τον ελαφρύ τραυματισμό του 18χρονου.
    Οι δύο τραυματίες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης όπου νοσηλεύονται φρουρούμενοι. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανήλικος νοσηλεύεται στη μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσηλευτικού ιδρύματος, καθώς η κατάσταση της υγείας του κρίνεται πιο σοβαρή.
    Σημειώνεται ότι ο 16χρονος είχε στην κατοχή του όπλο απομίμησης (ρέπλικα), το οποίο βρέθηκε και κατασχέθηκε. Επιπλέον, ο 18χρονος οδηγός, δε διέθετε άδεια οδήγησης ενώ η μοτοσυκλέτα που οδηγούσε δεν είχε πινακίδα κυκλοφορίας, καθώς είχε αφαιρεθεί από αστυνομικούς σε προγενέστερο χρόνο λόγω τροχονομικής παράβασης.

    Για την υπόθεση έχει σχηματιστεί δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της απείθειας, της επικίνδυνης οδήγησης και του Νόμου περί όλων. Επιπλέον, αναζητούνται για να συλληφθούν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας και οι γονείς του 16χρονου που κατηγορούνται για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.
    Πηγή: Protothema.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο