Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου 2022 20:56

Δόμνα Μιχαηλίδου για «Χαμόγελο του Παιδιού»: Έχει €20 εκατ. πλεόνασμα, 5 εκατ. στην Ελβετία

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Δεν γίνεται να μην χρησιμοποιεί τα χρήματα αυτά για λειτουργικές δομές, είπε η υφυπουργός Εργασίας για τον επικεφαλής του Χαμόγελου, Κώστα Γιαννόπουλο

Επίθεση στο «Χαμόγελο του Παιδιού» και τον ιδρυτή του, Κώστα Γιαννόπουλο, υιοθετώντας δημοσιεύματα για τα οικονομικά στοιχεία της οργάνωσης, έκανε σε τηλεοπτική συνέντευξή της η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου. Μιλώντας στην εκπομπή του Action24 «Πρωινή Ζώνη», η κυρία Μιχαηλίδου παρατήρησε, μεταξύ άλλων: «Έχουν γίνει ρεπορτάζ των ρεπορτάζ, δεν νομίζω ότι υπάρχει ένας συμπολίτης μας σήμερα που πιστεύει ότι ένα ίδρυμα, το οποίο έχει 20 εκατομμύρια πλεόνασμα, 5.000.000 στην Ελβετία, τον πρόεδρό του που μένει διάβασα σε μια βίλα δύο εκατομμυρίων με πόσα μπάνια λέει ότι έχει και να μην χρησιμοποιήσει τα χρήματα αυτά, για να κάνει παραπάνω μπάνια για τα παιδιά και να κάνει τη δομή λειτουργική».

Υπενθυμίζεται ότι, τα στοιχεία που επικαλείται η κυρία Μιχαηλίδου, προκύπτουν από πρόσφατα δημοσιεύματα της εφημερίδας «Το ΒΗΜΑ», σύμφωνα με τα οποία ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος, φέρεται να διαμένει σε διαμέρισμα-μεζονέτα έκτασης περίπου 500 τ.μ., με πέντε μπάνια, αξίας περίπου δύο εκατ. ευρώ, σε αμφιθεατρική περιοχή στον Αλιμο, το οποίο ωστόσο είναι κληροδότημα του οργανισμού από δωρεά μιας συνταξιούχου από τη Δράμα, που ήθελε να βοηθήσει παιδιά που είχαν ανάγκη.

Σύμφωνα πάντα με τα ίδια δημοσιεύματα, το 2018 εμφανίζονται καταθέσεις του «Χαμόγελου» σε ελβετική τράπεζα στη Ζυρίχη, ύψους 300.000 ευρώ, που έφτασαν λίγους μήνες αργότερα να έχουν ποσά ακόμα και της τάξης των πέντε εκατ. ευρώ. Το 2019, δε, τα έσοδα της οργάνωσης έφταναν στα 27 εκατ. ευρώ. Το ίδιο το «Χαμόγελο», πάντως, έχει δώσει απαντήσεις στα σχετικά δημoσιεύματα, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι διατηρεί λογαριασμούς σε διάφορες τράπεζες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και ότι το 2019 ολοκληρώθηκε η πώληση του ξενοδοχείου «ΤΙΤΑΝΙΑ», με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» να διαθέτει το μειοψηφικό πακέτο μετοχών. «Το ποσό των 15 εκατομμυρίων ευρώ που προέκυψε και για τη διασπορά κινδύνου αποφασίστηκε να μοιραστεί σε τρεις διαφορετικές τράπεζες, δύο στην Ελλάδα και μία στο εξωτερικό» ανέφερε σχετικά σε δελτίο Τύπου. Ο κ. Γιαννόπουλος, δε, σε τηλεοπτικές του δηλώσεις στις 13/12, ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Υπάρχει λογαριασμός στην Ελβετία, που άνοιξε από ίδρυμα της Ολλανδίας που ήθελε να μας στείλει χρήματα για να φτιαχτεί το σπίτι στο Ηράκλειο Κρήτης. Μετά κατατέθηκαν τα 5 εκατ. από την πώληση των μετοχών του ΤΙΤΑΝΙΑ και στη συνέχεια τα χρήματα ήρθαν στην Ελλάδα. Να σας πω κι ένα νέο, έχει λογαριασμό και στο Λονδίνο». Όσον αφορά στο αποθεματικό, υποστήριξε: «Αυτή η αφηρημένη λογιστική, υπάρχουν 6 εκατ. αποθεματικό… Όταν το Χαμόγελο κάνει έργο και στηρίζει 48.000 παιδιά, όταν το 2018 στηρίξαμε 90.000 παιδιά, όταν το 2019 στηρίξαμε 95.000 παιδιά, το 2020 στηρίξαμε 57.000 παιδιά και υπάρχουν υποδομές και λειτουργία 24 ώρες, γιατί δεν είμαστε δομή, είμαστε οργανισμός. Για το Χαμόγελο και για τη λειτουργία του είναι τρεις-τέσσερις μήνες ζωής».

Πηγή: protothema.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου 2022 19:19

Σχετικά Άρθρα

  • Τι αναφέρει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για τα περιστατικά των νεκρών μωρών - Είχε κληθεί να παρέμβει κατά περίπτωση εδώ και χρονια
    Τι αναφέρει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για τα περιστατικά των νεκρών μωρών - Είχε κληθεί να παρέμβει κατά περίπτωση εδώ και χρονια

    Με αφορμή το νέο περιστατικό που ήρθε στο προσκήνιο, τον θάνατο ενός νέου μωρού στην περιοχή της Αμαλιάδας και την σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, πιθανή συσχέτιση της 24χρονης μητέρας που και εκείνη είχε χάσει τα παιδιά της, με διάστημα ενός χρόνου μεταξύ τους στην περιοχή της Αχαΐας, «Το Χαμόγελο του Παιδιού», εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία υπενθυμίζει στην κοινή γνώμη ενέργειες που έγιναν σχετικά, με όσα τις τελευταίες ημέρες έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

    Συγκεκριμένα αναφέρει ότι:

    1. Σχετικά με την υπόθεση στην περιοχή της Αχαΐας, είχε λάβει ανώνυμες αναφορές, στην Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή SOS 1056, το διάστημα 2017-2020, για τις συνθήκες διαβίωσης της οικογένειας της μητέρας, οι οποίες υποδείκνυαν σαφώς την ευάλωτη θέση της.
    2. Όπως πραγματοποιούμε σε κάθε ανάλογο περιστατικό ενημερώθηκαν άμεσα οι αρμόδιες Αστυνομικές και Εισαγγελικές Αρχές για να κινητοποιηθούν όλες οι διαδικασίες για την προστασία των παιδιών. Να σημειωθεί πως, μια εκ των αναφορών εστάλη με την με ένδειξη «Κατεπείγουσα».
    3. Επιπλέον, τον Αύγουστο του 2015 είχαμε δεχτεί κλήση στην Ευρωπαϊκή Γραμμή για τις Εξαφανίσεις 116000 από το Τμήμα Ασφαλείας της περιοχής για την εξαφάνιση της τότε ανήλικης μητέρας, ωστόσο πριν προχωρήσουμε στη δημοσιότητα της εξαφάνισης, η ανήλικη επέστρεψε στο σπίτι της.
    4. Τον Δεκέμβριο του 2020, μας εμπιστεύθηκε μέλος της οικογένειας που επισκέφθηκε το χώρο μας. Ακολούθησαν διαδικασίες από το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, ακολουθώντας τις εντολές του εισαγγελέα.
    5. Το 2023, η μητέρα επικοινώνησε με το Τμήμα Υγείας του Οργανισμού για παροχή κατευθύνσεων για διαδικαστικά θέματα που αφορούσαν το βρέφος, το οποίο νοσηλευόταν σε Νοσοκομείο της Αθήνας. Εντός των επόμενων ημερών ενημερωθήκαμε πως το βρέφος απεβίωσε. Κατά την ίδια περίοδο, Κοινωνικές Υπηρεσίες της περιοχής που ασχολούνταν με την υπόθεση, επικοινώνησαν με τον Οργανισμό και αναφέρθηκε το γεγονός πως πριν από ένα έτος, είχε αποβιώσει το βρέφος της πρώτης εγκυμοσύνης της μητέρας με παρόμοιο τρόπο, πράγμα που προβληματίζει αρκετά την υπηρεσία. Έκτοτε, οι Αρμόδιες Αστυνομικές και Εισαγγελικές Αρχές διερευνούν τα αίτια θανάτου των δύο βρεφών της μητέρας.

    Για ακόμη μια φορά, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώνει ότι αρμόδιοι για κάθε περιστατικό κακοποίησης/παραμέλησης παιδιού είναι οι Εισαγγελικές και Αστυνομικές Αρχές που οφείλουν να διερευνήσουν την κάθε υπόθεση.

    Κάθε αναφορά πρέπει να αξιολογείται από εξειδικευμένη ομάδα, και δεν αποτελεί υπόθεση ενός.

    Στηνσυγκεκριμένη περίπτωση, είχαν δημιουργηθεί ερωτηματικά αναφορικά με τον συντονισμό των αρμόδιων Αστυνομικών και Εισαγγελικών Αρχών αλλά και των Κοινωνικών υπηρεσιών που ασχολήθηκαν με τη διερεύνηση των συνθηκών διαβίωσης της οικογένειας της 24χρονης μητέρας, καθώς η μητέρα ήταν εμφανές πως βρισκόταν σε ευάλωτο οικογενειακό περιβάλλον, από την παιδική της κιόλας ηλικία, καθώς και για την υποστήριξη που έλαβε στο ρόλο της ως νέα μητέρα.

    «Το Χαμόγελο του Παιδιού» τονίζει πως πρέπει να συνεργαστούμε ως κοινωνία για να διασφαλίσουμε ότι τα παιδιά, αλλά και σε πολλές περιπτώσεις και το οικογενειακό τους περιβάλλον, λαμβάνουν τη φροντίδα και την προσοχή που χρειάζονται. Για μία ακόμα φορά θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι πως «Το Χαμόγελο του Παιδιού» λειτουργεί την Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056 η οποία:

    • Λαμβάνει οποιαδήποτε αναφορά, επώνυμη ή ανώνυμη
    • Είναι Διαθέσιμη πανελλαδικά, 24ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες τον χρόνο.
    • Κάθε αναφορά, επώνυμη ή ανώνυμη, λαμβάνεται στη Γραμμή 1056 αποκλειστικά από εξειδικευμένους Κοινωνικούς Λειτουργούς και Ψυχολόγους, οι οποίοι παρέχουν δωρεάν και με σεβασμό στο απόρρητο την απαραίτητη ψυχοσυναισθηματική υποστήριξη σε κάθε παιδί και ενήλικα που αναζητά διέξοδο και βοήθεια.
    • Κάθε αναφορά αξιολογείται από εξειδικευμένη ομάδα, δεν είναι υπόθεση ενός.
    • Εφόσον κριθεί ότι η πληροφορία που λαμβάνεται είναι βάσιμη, ή μπορεί να είναι βάσιμη, διαβιβάζεται στον αρμόδιο Εισαγγελέα της περιοχής που έχουμε λάβει την αναφορά.
    • Ο Εισαγγελέας είναι αυτός ο οποίος δίνει εντολή στην Κοινωνική Υπηρεσία της περιοχής του Δήμου και στην Αστυνομία για να προχωρήσει σε διερεύνηση της υπόθεσης.

    ... κλείνει αναφέροντας η ανακοίνωση.

    Για οποιοδήποτε περιστατικό αφορά σε παιδί σε κίνδυνο καλέστε στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056» ή αξιοποιήστε το Chat 1056 με την αποστολή γραπτού μηνύματος ή ακόμα και κάνοντας αναφορά στο CyberTip Line Hellas εδώ https://www.hamogelo.gr/gr/el/cyber-tipline/

    Για συμβουλευτική υποστήριξη σε παιδιά και ενήλικες καλέστε την «Ευρωπαϊκή Γραμμή Υποστήριξης Παιδιών 116111» Οι Γραμμές λειτουργούν με εξειδικευμένο προσωπικό, καθημερινά, πανελλαδικά, 24ώρες τη μέρα.

  • 27 Χρόνια “Το Χαμόγελο του Παιδιού” στην Ηλεία: Εκδήλωση τιμής στους στυλοβάτες της ανιδιοτέλειας
    27 Χρόνια “Το Χαμόγελο του Παιδιού” στην Ηλεία: Εκδήλωση τιμής στους στυλοβάτες της ανιδιοτέλειας

    Της Δήμητρας Βέλμαχου

    Μια συγκινητική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη στον Πύργο, με αφορμή τα 27 χρόνια λειτουργίας του «Χαμόγελου του Παιδιού» στην Ηλεία.

    Η εκδήλωση, που ήταν αφιερωμένη στους πολύτιμους συνεργάτες, χορηγούς και υποστηρικτές του Οργανισμού, έλαβε χώρα στο σπίτι του «Χαμόγελου» επί της οδού Αλφειού και αποτέλεσε μια γιορτή αλληλεγγύης και προσφοράς. Όπως πολύ σωστά τονίστηκε, με τη βοήθεια όλων αυτών των ανθρώπων, ο Οργανισμός συνεχίζει αδιάκοπα το σημαντικό έργο του, προσφέροντας βοήθεια στα παιδιά που έχουν ανάγκη και δίνοντάς του και πάλι το χαμόγελο που η ζωή τους στέρησε.

    Ο Οργανισμός, στηριζόμενος στον επαγγελματισμό και την αγάπη, συνεχίζει να προσφέρει βοήθεια σε παιδιά που είναι θύματα βίας, που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας ή που ζουν σε συνθήκες φτώχειας. Η εκδήλωση στην Ηλεία, ήταν μια υπενθύμιση της τεράστιας σημασίας αυτής της προσπάθειας και μια ευκαιρία για την τοπική κοινωνία να εκφράσει την ευγνωμοσύνη της προς όλους όσοι συμμετέχουν σε αυτό το ιερό έργο.

    Ο συγκινητικός λόγος του προέδρου, Κωνσταντίνου Γιαννόπουλου

    Ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, με συγκίνηση μίλησε για την απαρχή του Οργανισμού και τη συγκλονιστική ιστορία πίσω από αυτόν. «Είναι σαν παραμύθι,» είπε χαρακτηριστικά. Η ιστορία ξεκίνησε από τον γιο του, Ανδρέα, ο οποίος, το 1995, ενώ αντιμετώπιζε με θάρρος την ασθένειά του καθώς είχε διαγνωσθεί με όγκο στο κεφάλι, εξέφρασε την επιθυμία του να δημιουργηθεί ένας Οργανισμός που θα βοηθούσε όλα τα παιδιά που έχουν ανάγκη. Αυτή η επιθυμία μετουσιώθηκε σε δράση και οδήγησε στη δημιουργία του «Χαμόγελου του Παιδιού», το οποίο 29 χρόνια μετά συνεχίζει ακούραστα το έργο του.

    «Έτσι λοιπόν ο Αντρέας μέσα από το ημερολόγιο του 9 Νοεμβρίου 1995 μας προέτρεψε να κάνουμε κάτι πολύ σημαντικό που είναι το «Χαμόγελου του Παιδιού» στην Ελλάδα. Ούτε κι εκείνος θα το φανταζόταν ούτε και εγώ θα το φανταζόμουνα ότι θα έβρισκε το κατάλληλο έδαφος με τους ανθρώπους που υπάρχουν στη χώρα μας. Επίσης να πω ότι αμέσως μετά, ένα άλλο παιδί μάθαμε ότι έφυγε από τη ζωή και έτσι η οικογένεια Λαμπροπούλου κινητοποιήθηκε και κινητοποίησε την Ηλεία. Αυτά τα δύο παιδιά λοιπόν για μας είναι πολύ ιερά, γιατί με την μνήμη τους συνεχίζουμε την προσπάθεια μας» επεσήμανε ο κ. Γιαννόπουλος προσθέτοντας ότι η προσπάθεια δεν βασίζεται στη φιλανθρωπία, αλλά στον επαγγελματισμό και την επιστημονικότητα, με στόχο την αδιάλειπτη φροντίδα και υποστήριξη των παιδιών και των οικογενειών τους.

    Ο Οργανισμός έχει πλέον διεθνή εμβέλεια, με συνεργασίες σε ευρωπαϊκούς και διεθνείς φορείς, ενώ συμμετέχει ενεργά στα Ηνωμένα Έθνη.

    Xamogelo 3

    Τιμητικές Ομιλίες

    Στην εκδήλωση, πολλοί τοπικοί φορείς και εκπρόσωποι της Περιφέρειας και των δήμων της Ηλείας, έδωσαν το «παρών» και εξέφρασαν τα συγχαρητήριά τους για το σπουδαίο έργο του Οργανισμού.

    Ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Νίκος Κοροβέσης, υπογράμμισε το μοναδικό επίτευγμα του Οργανισμού: τη μετατροπή του πόνου και της απώλειας σε ένα τεράστιο χαμόγελο, που χρόνο με τον χρόνο μεγαλώνει και φωτίζει τις ζωές χιλιάδων παιδιών.

    «29 χρόνια “Χαμόγελο του Παιδιού” και 27 εδώ στην Ηλεία. Πέρασαν τόσα χρόνια και όμως το “Χαμόγελο του Παιδιού” έχει καταφέρει κάτι μοναδικό και αξεπέραστο. Να μετατρέψει τον πόνο και την απώλεια σε ένα τεράστιο χαμόγελο. Σε ένα χαμόγελο που χρόνο με το χρόνο μεγάλωσε και μεγαλώνει. Γίνεται πιο φωτεινό και μεταδίδεται από γενιά σε γενιά, από άνθρωπο σε άνθρωπο και από παιδί σε παιδί. Η προστασία της παιδικής ηλικίας, η αγάπη προς το παιδί, η παροχή φροντίδας, η δημιουργία υποδομών φιλοξενίας για τα ορφανά ή άστεγα παιδιά, η κάλυψη των βασικών του αναγκών, η εκπαίδευσή τους, θα έπρεπε να θεωρούνται πραγματικά αυτονόητα. Και όμως δίχως το “Χαμόγελο του Παιδιού” αυτό δεν θα ήταν. Σκύβουμε ευλαβικά το κεφάλι μας και σας ευγνωμονούμε για την σπουδαία φιλανθρωπική σας δράση, την ανιδιοτελή προσφορά σας, τους αγώνες και την αγάπη σας προς τα παιδιά όλου του κόσμου. Κυρίως όμως σας ευγνωμονούμε γιατί δώσατε σε αυτά τα παιδιά το μεγαλύτερο εφόδιο, να ξεπεράσουν τις δυσκολίες, δώσατε την ελπίδα για μία καλύτερη ζωή, τους δώσατε πίσω το χαμένο χαμόγελο».

    Xamogelo 2

    Ο αντιδήμαρχος Πύργου, Δημήτρης Τζουανόπουλος, από την πλευρά του συνεχάρη το «Χαμόγελο του Παιδιού» και τον πρόεδρό του για τη συνεχή προσφορά τους στα παιδιά που έχουν ανάγκη, τονίζοντας τη σπουδαιότητα του έργου τους.

    Ο αντιδήμαρχος Ζαχάρως Γιώργος Τριγάζης, αφού εξέφρασε την βαθύτατη εκτίμησή του απέναντι στο σπουδαίο έργο που επιτελείται, υπογράμμισε ότι η υποστήριξη του δήμου προς τον Οργανισμό πρέπει να θεωρείται δεδομένη, ενώ η αντιδήμαρχος Αθηνά Ηλιοπούλου από τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας μετέφερε τις ευχαριστίες του δημάρχου για το έργο του «Χαμόγελου» και για την τεράστια αγκαλιά που έχει ανοίξει σε περισσότερα από ενάμιση εκατομμύριο παιδιά από το 1995.

    Ο αντιδήμαρχος Ήλιδας Μάκης Παπαγιαννόπουλος, ακολούθως αναφέρθηκε στην ανάγκη συνεχούς υποστήριξης του έργου του «Χαμόγελου του Παιδιού» τονίζοντας πως ως νέα δημοτική αρχή δεν έχουν καταφέρει να πράξουν όσα επιθυμούν για το Χαμόγελο, ωστόσο όμως το επόμενο διάστημα θα γίνουν περισσότερα.

    «Σε κάθε περίπτωση όταν ένα παιδί χαμογελάει είναι ευτυχισμένη η κοινωνία. Ντρέπομαι γιατί αυτή τη στιγμή ελάχιστα παιδιά χαμογελούν. Συγχαρητήρια για το έργο σας και τα 27 χρόνια να γίνουν 1027».τόνισε χαρακτηριστικά.

    Ο κ. Ντούμας τέλος, αφού μετέφερε τα συγχαρητήρια για το έργο του Οργανισμού από τον δήμαρχο Πηνειού Αλέξη Καστρινό, επεσήμανε ότι «…όταν μιλάμε για παιδιά θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, να χαμηλώνουμε το κεφάλι και να μην λέμε πολλά. Συγχαρητήρια για όλα αυτά που έχετε κάνει και θα κάνετε, και ό,τι μπορούμε θα είμαστε σε άμεση επικοινωνία για να βοηθήσουμε. Όχι μόνο ο Δήμος, δεν είναι μόνο θέμα του Δήμου, πρέπει να το δει γενικότερα η πολιτεία να δούμε τι μπορούμε να προσφέρουμε».

    Xamogelo 4

  • Λαμπάδες παιχνίδια και δώρα για πολλά… χαμόγελα!
    Λαμπάδες παιχνίδια και δώρα για πολλά… χαμόγελα!

    Πασχαλινό Bazaar από το «Χαμόγελο του παιδιού» στην κεντρική πλατεία Πύργου

    Της Βίκυς Γκουγκουστάμου

    Με το μήνυμα «Μια Λαμπάδα…ένα Χαμόγελο», «Το Χαμόγελο του Παιδιού» βρίσκεται αυτές τις ημέρες στην κεντρική πλατεία του Πύργου και προσκαλεί όλους τους πολίτες στο πασχαλινό του Bazaar. Μέχρι και την Δευτέρα 29 Απριλίου και ώρες 10:00-14:00 και 17:00-21:00η εθελοντική ομάδα του Οργανισμού εκθέτει διάφορα πασχαλινά δώρα, ενώ την την Κυριακή 28 Απριλίου, ο κλόουν ταχυδακτυλουργός ΝΙΝΟ, θα βρίσκεται από τις 12:00 έως τις 14:00, με διασκεδαστικές εκπλήξεις για τους μικρούς μας φίλους.

    Στο bazaar διατίθενται πασχαλινά είδη, λαμπάδες, πήλινα αβγά, όπως και πολυάριθμες ιδέες για πρωτότυπα δώρα από τη μόνιμη συλλογή του Οργανισμού, που φέρουν τα εικαστικά του (γυάλινα είδη, είδη γραφείου και παιδικά), αλλά και αξεσουάρ και κοσμήματα, είδη σπιτιού και γραφείου, παιχνίδια, παιδικά είδη και βιβλία.

    Όπως δηλώνει στο ilialive.ge η υπεύθυνη του εθελοντικού δημιουργικού εργαστηρίου του «Χαμόγελου του παιδιού» Χριστίνα Γκότση, «και φέτος διαθέτουμε πολλά πασχαλινά είδη, λαμπάδες, κατασκευές των εθελοντών μας, παιχνίδια, είδη του συλλόγου και πολλά πασχαλινά δωράκια που μπορούμε να δωρίσουμε σε μικρούς και μεγάλους και να χαρίσουμε πολλά χαμόγελα στα παιδιά και τις οικογένειες του Οργανισμού. Να ευχαριστήσουμε τους εθελοντές μας γιατί όλο αυτό είναι ένα δικό τους δημιούργημα, το Δήμο Πύργο που μας στηρίζει και τις επιχειρήσεις που είναι στο πλευρό μας διαχρονικά και στηρίζουν το έργο μας».

    Xamogelo Bazaar 2

    Xamogelo Bazaar 3

    Xamogelo Bazaar 4

    Xamogelo Bazaar 5

  • Πασχαλινό Bazaar από «Το Χαμόγελο του Παιδιού»: «Μια Λαμπάδα… ένα Χαμόγελο» 
    Πασχαλινό Bazaar από «Το Χαμόγελο του Παιδιού»: «Μια Λαμπάδα… ένα Χαμόγελο» 

    Με το μήνυμα «Μια Λαμπάδα… ένα Χαμόγελο» «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σας προσκαλεί στο Πασχαλινό Bazaar στην κεντρική πλατεία Πύργου, από Παρασκευή 26 Απριλίου έως και Δευτέρα 29 Απριλίου και ώρες 10:00-14:00 και 17:00- 21:00. Παράλληλα την Κυριακή 28 Απριλίου, ο κλόουν ταχυδακτυλουργός ΝΙΝΟ, θα βρίσκεται μαζί μας από τις 12:00 έως τις 14:00, με διασκεδαστικές εκπλήξεις για τους μικρούς μας φίλους.

    Στο bazaar θα βρείτε Πασχαλινά είδη, λαμπάδες, πήλινα αβγά, όπως και πολυάριθμες ιδέες για πρωτότυπα δώρα από τη μόνιμη συλλογή του Οργανισμού, που φέρουν τα εικαστικά του (γυάλινα είδη, είδη γραφείου και παιδικά), αλλά και αξεσουάρ και κοσμήματα, είδη σπιτιού και γραφείου, παιχνίδια, παιδικά είδη και βιβλία.

    Με τον τρόπο αυτόν συμμετέχετε και εσείς άμεσα και έμπρακτα στην υποστήριξη που παρέχει ο Οργανισμός σε χιλιάδες παιδιά, και τις οικογένειές τους που έχουν ανάγκη.

    Πασχαλινά Βazaars πραγματοποιούνται σε πολλές περιοχές στην Ελλάδα. Οι χώροι και οι ημερομηνίες διεξαγωγής τους αναρτώνται στην ιστοσελίδα του Οργανισμού: https://www.hamogelo.gr/gr/el/ta-nea-mas/

    Για τις ηλεκτρονικές σας αγορές επισκεφτείτε το e-shop: https://www.hamogelo.gr/gr/el/eshop/epochiaka/

    «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ευχαριστεί από καρδιάς τους πολύτιμους εθελοντές του για την ανιδιοτελή προσφορά και συμμετοχή τους, τον Δήμο Πύργου αλλά και τις επιχειρήσεις, που στηρίζουν τη δράση μας.

    xamogelo pasx bazaar 2

    Για περισσότερες πληροφορίες:

    «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

    Πύργος

    Τηλ. 2621081040

    [email protected]

    (Δελτίο Τύπου)

  • Μιχαηλίδου: Περίπου 64.000 οι εγγεγραμμένοι εργαζόμενοι συνταξιούχοι έως τώρα
    Μιχαηλίδου: Περίπου 64.000 οι εγγεγραμμένοι εργαζόμενοι συνταξιούχοι έως τώρα

    Περίπου 64.000 είναι ο αριθμός των εργαζόμενων συνταξιούχων, που έχουν δηλώσει έως τώρα την απασχόλησή τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα και, με την εφαρμογή του νέου θεσμικού πλαισίου, λαμβάνουν, από τις αρχές του 2024, τη σύνταξή τους στο ακέραιο και όχι το 70%, που λάμβαναν έως το τέλος του 2023, ενώ υπάρχει μία παρακράτηση 10% επί του μισθού τους.

    Με το μέτρο αυτό, το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης επιχειρεί να δώσει κίνητρα σε όσους συνταξιούχους μπορούν και επιθυμούν να εργαστούν να επανενταχθούν στην αγορά εργασίας, αυξάνοντας άμεσα το διαθέσιμο εισόδημά τους, αλλά και, μελλοντικά, τη σύνταξή τους.

    Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, δηλώνει ότι, με την έναρξη λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, μέσα σε διάστημα μίας μόνο εβδομάδας, 27.000 εργαζόμενοι συνταξιούχοι έσπευσαν να δηλώσουν την απασχόλησή τους, διασφαλίζοντας ότι θα λαμβάνουν το 100% της σύνταξής τους. Τη δεύτερη εβδομάδα, οι εγγραφές στην πλατφόρμα των εργαζόμενων συνταξιούχων ξεπέρασαν τις 40.000, ενώ, σήμερα, ο αριθμός είναι υπεράνω κάθε προσδοκίας, καθώς πλησιάζει τους 64.000.

    Όπως εξηγεί η κ. Μιχαηλίδου, «πέρα από τον βασικό στόχο, που δεν ήταν άλλος από την αποκατάσταση μίας μεγάλης αδικίας που "ποινικοποιούσε" την εργασία των συνταξιούχων, παρακρατώντας σημαντικά ποσά από τη σύνταξή τους, η επιτυχία του μέτρου σηματοδοτεί και την επίτευξη τριών σπουδαίων στόχων: τη δραστική αντιμετώπιση της αδήλωτης εργασίας τους, την παροχή κινήτρων σε καταρτισμένους επαγγελματίες, ώστε να επιστρέψουν στην αγορά εργασίας, συνεισφέροντας τα μέγιστα στην οικονομική δραστηριότητα της χώρας και την αύξηση εσόδων για το κράτος, μέσω της διεύρυνσης της φορολογικής βάσης με χαμηλότερους συντελεστές».

    «Σήμερα, μπορούμε πλέον να μιλάμε ξεκάθαρα για ένα μεγάλο κέρδος, με αποδέκτες τόσο τους ίδιους τους συνταξιούχους, όσο και την οικονομία της χώρας» υπογραμμίζει η υπουργός Εργασίας.

    Η διαδικασία

    Ο απασχολούμενος συνταξιούχος πρέπει να υποβάλει σχετική δήλωση στην ιστοσελίδα του e-ΕΦΚΑ (https://www.efka.gov.gr/dilosi-erg-synt.php), στην οποία δηλώνεται τόσο η ανάληψη της απασχόλησης, όσο και η συνδρομή προϋποθέσεων για την εξαίρεση από την καταβολή πόρου υπέρ e-ΕΦΚΑ ή και από την καταβολή ασφαλιστικών εισφορών.

    Συγκεκριμένα, στην ηλεκτρονική υπηρεσία δηλώνονται η ημερομηνία έναρξης της απασχόλησης ως συνταξιούχος, ο τύπος της σύνταξης ή η υποβολή αίτησης για συνταξιοδότηση και η κατηγορία απασχόλησης, αλλά και η τυχόν συνδρομή των προϋποθέσεων για εξαίρεση από την υποχρέωση καταβολής πόρου υπέρ e-ΕΦΚΑ. Ενδεικτικά, αναφέρεται ότι από την παρακράτηση του νέου πόρου 10% επί των αποδοχών υπέρ ΕΦΚΑ εξαιρούνται συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμού, όπως είναι, μεταξύ άλλων, άτομα με ψυχική αναπηρία, όσοι λαμβάνουν το εξωιδρυματικό επίδομα, οι πολύτεκνοι και οι συνταξιούχοι, λόγω αναπηρίας. Επίσης, από τον πόρο εξαιρούνται και οι απασχολούμενοι σε φορέα της Γενικής Κυβέρνησης, για τους οποίους, όμως, προβλέπεται αναστολή σύνταξης έως το 62ο έτος της ηλικίας τους.

    Όπως έχει διευκρινίσει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, στους απασχολούμενους συνταξιούχους επιβάλλεται πόρος υπέρ e-ΕΦΚΑ, ο οποίος έχει ως εξής:

    α) Οι μισθωτοί καταβάλλουν πόρο υπέρ e-ΕΦΚΑ, ύψους 7,7%, επί των ασφαλιστέων αποδοχών κύριας ασφάλισης για τον κλάδο κύριας ασφάλισης και λοιπών παροχών και, ύψους 2,3%, επί των ασφαλιστέων αποδοχών επικουρικής ασφάλισης για τον κλάδο επικουρικής ασφάλισης, ο οποίος βαρύνει αποκλειστικά τον ασφαλισμένο.

    β) Οι μη μισθωτοί (ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοτελώς απασχολούμενοι) καταβάλλουν πόρο υπέρ e-ΕΦΚΑ, ύψους 50%, επί της επιλεγείσας ασφαλιστικής κατηγορίας κύριας ασφάλισης για τον κλάδο κύριας ασφάλισης και παροχών και σε περίπτωση υπαγωγής και στην επικουρική ασφάλιση, ύψους 40%, επί της επιλεγείσας ασφαλιστικής κατηγορίας κύριας ασφάλισης για τον κλάδο κύριας ασφάλισης και λοιπών παροχών και 40% επί της επιλεγείσας ασφαλιστικής κατηγορίας επικουρικής ασφάλισης για τον κλάδο επικουρικής ασφάλισης.

    γ) Οι αγρότες καταβάλλουν πόρο υπέρ e-ΕΦΚΑ, ύψους 50%, επί της επιλεγείσας ασφαλιστικής κατηγορίας κύριας ασφάλισης για τον κλάδο κύριας ασφάλισης και παροχών και σε περίπτωση υπαγωγής και στην επικουρική ασφάλιση, ύψους 40%, επί της επιλεγείσας ασφαλιστικής κατηγορίας κύριας ασφάλισης για τον κλάδο κύριας ασφάλισης και λοιπών παροχών και 40% επί της επιλεγείσας ασφαλιστικής κατηγορίας επικουρικής ασφάλισης για τον κλάδο επικουρικής ασφάλισης.

    δ) Οι μισθωτοί μηχανικοί και έμμισθοι δικηγόροι καταβάλλουν πόρο υπέρ e-ΕΦΚΑ, ύψους 7,7%, επί των ασφαλιστέων αποδοχών κύριας ασφάλισης για τον κλάδο κύριας ασφάλισης και λοιπών παροχών και, ύψους 40%, επί της επιλεγείσας ασφαλιστικής κατηγορίας επικουρικής ασφάλισης για τον κλάδο επικουρικής ασφάλισης, ο οποίος βαρύνει αποκλειστικά τον ασφαλισμένο.

    ε) Οι αμειβόμενοι με Παραστατικά Παρεχόμενων Υπηρεσιών (Π.Π.Υ.) καταβάλλουν πόρο υπέρ e-ΕΦΚΑ, ύψους 10%, επί της καθαρής αξίας του παραστατικού για τον κλάδο κύριας ασφάλισης και λοιπών παροχών, ο οποίος βαρύνει αποκλειστικά τον ασφαλισμένο.

    στ) Οι αμειβόμενοι με εργόσημο του π. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ καταβάλλουν πόρο υπέρ e-ΕΦΚΑ, ύψους 7,7%, επί της αναγραφόμενης τιμής του εργοσήμου για τον κλάδο κύριας ασφάλισης και παροχών και, ύψους 2,3%, επί της αναγραφόμενης τιμής του εργοσήμου για τον κλάδο επικουρικής ασφάλισης, ο οποίος βαρύνει αποκλειστικά τον ασφαλισμένο.

    ζ) Οι αμειβόμενοι με εργόσημο του π. ΟΓΑ καταβάλλουν πόρο υπέρ e-ΕΦΚΑ, ύψους 10%, επί της αξίας των καταβαλλόμενων αμοιβών για τον κλάδο κύριας ασφάλισης και λοιπών παροχών, ο οποίος βαρύνει αποκλειστικά τον ασφαλισμένο.

    Ειδικά, για τους αμειβόμενους με εργόσημο του π. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και του π. ΟΓΑ, το ποσό του πόρου προσδιορίζεται, μετά από εκκαθάριση, που διενεργείται σε ετήσια βάση.

    Πηγή: cnn.gr

  • Συνάντηση δημάρχου Πύργου με τον πρόεδρο του οργανισμού «Το Χαμόγελου του Παιδιού» Κ. Γιαννόπουλο
    Συνάντηση δημάρχου Πύργου με τον πρόεδρο του οργανισμού «Το Χαμόγελου του Παιδιού» Κ. Γιαννόπουλο

    Στ. Καννής: Στηρίζουμε τις δράσεις του «Χαμόγελου»

    Η ενίσχυση της συνεργασίας Δήμου και «Χαμόγελου του Παιδιού» ήταν το αντικείμενο της συνάντησης που είχε ο Δήμαρχος Πύργου κ. Στάθης Καννής με τον πρόεδρο του Οργανισμού κ. Κώστα Γιαννόπουλο, στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο.

    Κατά την διάρκεια της συζήτησης που έγινε στο γραφείο του Δημάρχου, παρουσία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτρη Μεσσαλά, των Αντιδημάρχων Οικονομικών κ. Νίκου Θεοδώρου, Κοινωνικής Προστασίας & Υγείας κ. Δημήτρη Τζουανόπουλου, ο κ Γιαννόπουλος είχε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει μία ευρεία ενημέρωση για όλες τις δράσεις που έχει αναπτύξει το «Χαμόγελο του Παιδιού».

    Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο Σπίτι Ημερήσιας Φροντίδας στη Βροχίτσα, όπου έχουν βρει καταφύγιο πάνω από δέκα παιδιά, οι οικογένειες των οποίων αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στην καθημερινότητά τους.

    Βασικό μέλημα της συγκεκριμένης κοινωνικής δομής είναι η υποστήριξη των παιδιών και κατ΄ επέκταση η ενίσχυση της οικογένειάς τους, προκειμένου να καταστεί λειτουργική και δυνατή, ώστε να είναι σε θέση να ανταποκριθεί στην ομαλή & υγιή ανάπτυξη του παιδιού.

    Από την πλευρά του ο Δήμαρχος κ. Στάθης Καννής εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή του καθώς και την στήριξή του στο έργο που επιτελεί το «Χαμόγελο του Παιδιού».

    Στο πλαίσιο αυτό υπήρξε αμοιβαία δέσμευση για διατήρηση του ανοικτού διαύλου επικοινωνίας καθώς και για την ανάληψη πρωτοβουλιών που θα ενισχύσουν την περαιτέρω συνέχιση της συνεργασίας μεταξύ Δήμου και Οργανισμού.

    Τον κ Γιαννόπουλο συνόδευε στο Δημαρχείο του Πύργου η Κοινωνική Λειτουργός του Χαμόγελου, κ. Κατερίνα Λιακοπούλου.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Δήμος Πύργου: Δωρεάν προληπτικός οδοντιατρικός έλεγχος και ενημέρωση σε παιδιά Ρομά
    Δήμος Πύργου: Δωρεάν προληπτικός οδοντιατρικός έλεγχος και ενημέρωση σε παιδιά Ρομά

    Από τον Δήμο Πύργου σε συνεργασία με το «Χαμόγελο του Παιδιού»

    Ο Δήμος Πύργου , μέσω του διευρυμένου Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά και του ΚΕΠ Υγείας της Δ/νσης Κοινωνικής Προστασίας και Υγείας, σε συνεργασία με το «Χαμόγελο του Παιδιού», πραγματοποίησε την Τετάρτη και την Πέμπτη 27-28 Μαρτίου προληπτικές οδοντιατρικές εξετάσεις σε δύο καταυλισμούς Ρομά.

    Για τον σκοπό αυτό χρησιμοποιήθηκε η Κινητή Μονάδα Προληπτικής Οδοντιατρικής του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», ενώ τηρήθηκαν όλα τα μέτρα που προβλέπονται κατά του Covid-19.

    Μετά την ολοκλήρωση της οδοντιατρικής εξέτασης πραγματοποιήθηκε και ενημέρωση για την σωστή στοματική υγιεινή.

    Τη δράση στήριξαν εθελοντικά Οδοντίατροι , τα μέλη του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ηλείας, Παρνασσά Μάρθα, Σούγελας Ανδρέας, Τσαούσης Διονύσιος και ο Αντιδήμαρχος Τζουανόπουλος Δημήτριος καθώς και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Οδοντιάτρων Ηλείας κ. Γαλανόπουλος Αλέκος.

    Παραβρέθηκαν επίσης η συντονίστρια του Παραρτήματος Ρομά κα Παναγοπούλου Βασιλική, η νοσηλεύτρια κα Παπαδοπούλου Γεωργία και η διαμεσολαβήτρια Ρομά κα Ρούπα Νεκταρία, στελέχη του Κέντρου Κοινότητας με παράρτημα Ρομά.

    Η δράση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία αφού πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε 32 παιδιά Ρομά, εκ των οποίων διαπιστώθηκε ότι σε ορισμένα θα πρέπει να γίνουν περαιτέρω οδοντιατρικές εξετάσεις.

    Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Πύργου , Στάθης Καννής , αφού ευχαρίστησε θερμά το « Χαμόγελο του Παιδιού» , τους εθελοντές οδοντιάτρους, μέλη του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ηλείας , τους άμεσους συνεργάτες του, Γαλανόπουλο Αλέκο και Τζουανόπουλο Δημήτριο για την εθελοντική προσφορά τους, καθώς και τα στελέχη του Παραρτήματος Ρομά, ανέφερε ότι η δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας σε παιδιά οικογενειών ωφελούμενων των δομών του Δήμου, με στόχο την προαγωγή της στοματικής υγιεινής και την ενημέρωση του πληθυσμού των Ρομά.

    dimos roma odontiatr 2

    dimos roma odontiatr 3

    dimos roma odontiatr 7

    dimos roma odontiatr 4

    dimos roma odontiatr 5

    dimos roma odontiatr 6

    dimos roma odontiatr 8

    (Δελτίο Τύπου)

  • Κατώτατος μισθός: Κατατίθεται σήμερα η εισήγηση Μιχαηλίδου για την αύξηση από 1η Απριλίου
    Κατώτατος μισθός: Κατατίθεται σήμερα η εισήγηση Μιχαηλίδου για την αύξηση από 1η Απριλίου

    Στον Πρωθυπουργό σήμερα η εισήγηση της Δόμνας Μιχαηλίδου για τον νέο κατώτατο μισθό, ο οποίος αναμένεται να επηρεάσει και 19 επιδόματα.

    Σήμερα θα κατατεθεί η εισήγηση της υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνας Μιχαηλίδου, στο υπουργικό συμβούλιο για τον κατώτατο μισθό και την Τετάρτη 27 Μαρτίου θα υπάρξει η σχετική απόφαση, ώστε να εφαρμοστεί, όπως έχει προαναγγελθεί, από την 1η Απριλίου 2024.

    Σύμφωνα με δηλώσεις της Δόμνας Μιχαηλίδου στην ΕΡΤ, η εισήγησή της είναι αποτέλεσμα τόσο του διαλόγου με τους κοινωνικούς φορείς, δηλαδή με εκπροσώπους των εργοδοτών και των εργαζομένων, όσο και των εισηγήσεων των επιστημονικών φορέων, όπως της Τράπεζας της Ελλάδος, του ΙΟΒΕ και του ΚΕΠΕ.

    «Είναι μια πρόταση από Χ ως Ψ τοις εκατό. Είχαμε εισηγήσεις ακριβώς στο 3,5% καθώς οι εργοδότες σε μικρότερες επιχειρήσεις εξέφρασαν πιο συγκρατημένη ζήτηση για αύξηση, ενώ τέθηκαν και προτάσεις για αύξηση ως και 12%» είπε η κυρία Μιχαηλίδου αναφερόμενη στον κοινωνικό διάλογο και στις επιστημονικές εισηγήσεις που προηγήθηκαν.

    Μάλιστα, η υπουργός τόνισε πως η απόφαση θα ληφθεί την επόμενη Τετάρτη, με βάση την εισήγηση της προς το Υπουργικό Συμβούλιο.

    Υπενθυμίζεται πως ο κατώτατος μισθός επηρεάζει και 19 επιδόματα που άμεσα έχουν δημοσιονομικό αντίκτυπο, είτε επιδόματα ανεργίας, είτε προγράμματα της ΔΥΠΑ.

    Προαναγγελία Χατζηδάκη για την αύξηση κατώτατου μισθού με τον αριθμό «8» μπροστά

    Ο υπουργός Οικονομικών και Εθνικής Οικονομίας Κωστής Χατζηδάκης προανήγγειλε την αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 4% έως 5%. Όπως είπε ο κατώτατος μισθός θα ξεκινάει από το αριθμό «8» και «την επόμενη εβδομάδα θα ξέρουμε το ακριβές ύψος του».

    «Η κυβέρνηση προσπαθεί να συγκεράσει δύο διαφορετικές ανάγκες: Πρώτον την πίεση που έχουν οι μισθωτοί που αμείβονται με τον κατώτατο μισθό, και από την άλλη τις αντοχές των επιχειρήσεων», δήλωσε, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» και πρόσθεσε:

    «Η κυβέρνηση προσπαθεί να συγκεράσει αυτές τις ανάγκες μέσα στα όρια αντοχών της οικονομίας και των επιχειρήσεων. Βρήκαμε τον κατώτατο μισθό στα 650 ευρώ τον ανεβάσαμε στα 780 ευρώ. Η νέα αύξηση θα είναι σημαντική. Πριν την τελευταία αύξηση ήμασταν στην 18η θέση της ΕΕ στους 22 που έχουν το καθεστώς του κατώτατου μισθού, ανεβήκαμε στην 12η, τώρα πέσαμε άλλες 2-3 θέσεις επειδή άλλοι αύξησαν τον μισθό τους, τώρα λιγάκι πάλι θα ανέβουμε».

    Πηγή: iEidiseis.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο