Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2023 12:33

Πέτρος Φιλιππίδης: Ενοχή για τις δύο απόπειρες βιασμού - Αθώωση για βιασμό κατ΄ εξακολούθηση, πρότεινε η εισαγγελέας (upd)

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Την αθώωση του Πέτρου Φιλιππίδη για τους δύο βιασμούςτης πρώτης καταγγέλλουσας λόγω «αμφιβολιών» και την ενοχή του για τις απόπειρες βιασμών της δεύτερης και της τρίτης καταγγέλλουσας είναι η τελική πρόταση της εισαγγελέως.]

Για την τρίτη καταγγέλλουσα

Την ενοχή του ηθοποιού για την απόπειρα βιασμού της τρίτης καταγγέλλουσας ζήτησε η εισαγγελέας της έδρας Στέλλα Στόγια, από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο και για την τρίτη και τελευταία καταγγέλλουσα η οποία υποστήριξε ότι ο ηθοποιός αποπειράθηκε να την κακοποιήσει το 2014 μέσα στο αυτοκίνητο του στο Παλαιό Ψυχικό.

«Η καταγγέλλουσα κατά την κατάθεση της είχε πάθει κρίση εκείνη τη στιγμή. Έκανε σαν αγρίμι και προσπαθούσε να αποτρέψει τον κατηγορούμενο από το εγκληματικό σχέδιο του, που ήταν να του κάνει πεολειχία. Μέσα στον πανικό της είχε μείνει η εντύπωση πως ήταν κλειδωμένη η πόρτα. “Είναι εκείνη η στιγμή που λες, πως δεν το έκανα! Γιατί δεν δοκίμασα να ανοίξω; Και τα βάζεις με τον εαυτό σου” μας κατέθεσε εδώ στο δικαστήριο. Η θέση του κατηγορουμένου απέναντι στην κατηγορία είναι πως υπήρχε ερωτική διάθεση. Αν η συναίνεση έχει συναινετικά γιατί δεν τον αναζήτησε αργότερα; Γιατί δεν επιδιώκει να τον συναντήσει ξανά; Έγινε λόγος για το ημερολόγιο της. Πως είναι δυνατόν είπε η υπεράσπιση για αυτό που της συνέβη να μη γράψει κάτι; Και γιατί να γράψει; Γιατί να καταγράψει κάτι φρικτό που της συνέβη. Οι σελίδες εκείνες τις ημέρες είναι κενές. Είναι ενδεικτικό κι αυτό» είπε η εισαγγελέας, όπως αναφέρει το dikastiko.gr.

Για την δεύτερη καταγγέλλουσα

«Η δεύτερη καταγγέλουσα ήταν πολύ χαρούμενη που θα συνεργάζονταν με ένα μεγάλο καλλιτέχνη. Ο κατηγορούμενος την οδήγησε ένα άδειο θέατρο και στην συνέχεια επιχείρησε να τη βιάσει. Εκείνη προσπάθησε να τον αποφύγει, έκανε μια προσχηματική συνομιλία με τη μητέρα της, την οποία αντιλήφθηκε ο κατηγορούμενος και συνέχισε», ανέφερε αρχικά η κυρία Στόγια.

«Η πράξη του δεν ολοκληρώθηκε όχι επειδή με δίκη του βούληση της σταμάτησε, αλλά γιατί όπως κατέθεσε η καταγγέλλουσα «ξενέρωσε». Τα καταγγελλόμενα περιστατικά είναι τα ίδια σε όλες τις καταθέσεις της», πρόσθεσε.

Στον ισχυρισμό της υπεράσπισης ότι η δεύτερη καταγγέλουσα τον εκδικείται επειδή δεν πήρε ρόλο, η εισαγγελέας σχολίασε: «Αν ήταν συναινετικό αυτό που έγινε γιατί δεν πήρε το ρόλο; Γιατί στη συνέχεια δε συνεργάστηκαν ποτέ; Γιατί δεν έπαιξε στις δυο σειρές του mega;». Όπως σημείωσε, η υπεράσπιση επιχείρησε να τρώσει την αξιοπιστία της, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων ότι η δεύτερη καταγγέλλουσα απαντούσε στα τηλέφωνα του κατηγορουμένου και στα όσα ερωτικά της έλεγε.

Αθώωση για το αδίκημα του βιασμού προτείνει η εισαγγελέας

Την αθώωση του Πέτρου Φιλιππίδη προτείνει νωρίτερα η εισαγγελέας για το αδίκημα του βιασμού, ενώ η αγόρευσή της συνεχίζεται και αναμένεται η πρόταση για τις κατηγορίες της απόπειρας βιασμού εις βάρος δύο ηθοποιών.

«Εκτιμώντας όλο το αποδεικτικό υλικό αδυνατώ καταλήξω στο τι ακριβώς συνέβη. Έχω αμφιβολίες. Μπορεί να συνέβησαν τα γεγονότα όπως τα λέει η καταγγέλλουσα στο δικαστήριο, αλλά το δικαστήριο δεν μπορεί να καταδικάσει με αμφιβολίες. Οι διαφοροποιήσεις στις καταθέσεις της πρώτης καταγγέλλουσας δεν είναι λεπτομέρειες. Υπάρχουν αμφιβολίες για το τι ακριβώς συνέβη. Για τον κατ’ εξακολούθηση βιασμό θα προτείνω να τον κηρύξει αθώο», είπε η εισαγγελέας κατά την αγόρευσή της.

Δίκη Φιλιππίδη: Το σκεπτικό της εισαγγελέως

Αναφερόμενη στις αντιφάσεις από τις καταθέσεις της πρώτης καταγγέλλουσας η εισαγγελική λειτουργός σημείωσε ότι το δεύτερο περιστατικό βιασμού της υπενθυμίστηκε από φίλο της και αναφέρθηκε στο στάδιο της ανάκρισης.

«Σε ερωτήσεις προς την καταγγέλλουσα για τις διαφοροποιήσεις που υπάρχουν στις καταθέσεις της, εκείνη υποστήριξε: «Ήταν όλα σε ένα σκοτεινό δωμάτιο. Όταν μου τα θύμισε ο Παναγιώτης (φίλος της), ήταν σαν να άνοιξε αυτή την πόρτα». Η καταγγέλλουσα σε τρία διαφορετικά όργανα κατέθεσα διαφορετική αποτύπωση των γεγονότων. Αλλά στο ΣΕΗ, αλλά στον εισαγγελέα, αλλά στην ανάκριση. Γιατί δεν είπε στον εισαγγελέα όσα είπε στον ανακριτή. Η καταγγέλλουσα προσήλθε στον εισαγγελέα για να καταγγείλει όσα υπέστη, όχι να τα χαρακτηρίσει νομικά. Το τόσο σοβαρό γεγονός το καταθέτει πρώτη φορά στην ανακρίτρια. Αν το είχε καταθέσει στον εισαγγελεα θα είχα διαφορετική τοποθέτηση, δεχόμενη ότι στο ΣΕΗ ήθελε να καταγράψει μια καταγγελία. Ανακάλυπτε όμως κάτι νέο σε κάθε επόμενο στάδιο» τόνισε η εισαγγελέας.

Το βίωμα του βιασμού δεν σβήνεται από τη μνήμη του θύματος

«Οφείλουμε να ελέγξουμε την αξιοπιστία της μαρτυρίας όταν είναι το μόνο αποδεικτικό μέσο που υπάρχει. Για τον πρώτο καταγγελλόμενο βιασμό η καταγγέλλουσα είχε καταθέσει ότι υπήρχε χειραγώγηση. «Υπήρχαν πράγματα που έλεγες για τον κατηγορούμενο… απλώς με συμπαθεί πολύ. Ήταν στο όριο» είχε καταθέσει η καταγγέλλουσα» είπε η εισαγγελέας σημειώνοντας στη συνέχεια ότι του δήλωσε πως θέλει να φύγει αλλά και πως δεν αντιλήφθηκε ότι η πράξη που έγινε σε βάρος της συνιστούσε βιασμό.

Η εισαγγελική λειτουργός, αναφερόμενη στο δεύτερο περιστατικό βιασμού, είπε: «Η καταγγέλλουσα είπε πως πήγε με βαριά καρδιά θεωρώντας πως θέλει να επανορθώσει ο κατηγορούμενος. Η καταγγέλλουσα στην ανακρίτρια είχε καταθέσει ότι ενθουσιάστηκε ασχέτως με ότι είχε γίνει, ενθουσιασμό που επιβεβαίωσε και η μητέρα της. Γεννωνται ερωτηματικά. Βεβαίως ήταν χαρούμενη στην προοπτική επαγγελματικής αποκατάστασης. Όμως μια γυναίκα που έχει υποστεί τέτοια πράξη επουδενί δεν πηγαίνει χαρούμενη στο βιαστή της. Είπε ότι «έτσι έχουμε γαλουχηθεί στο θέατρο». Μέχρι ποια συμπεριφορά; Μέχρι της διάπραξη κακουργήματος και μάλιστα από αυτά με την μεγαλύτερη απαξία; Κατά την άποψη της ομιλούσας, όχι».

Κατά την αγόρευσή της, επεσήμανε επίσης χαρακτηριστικά: «Ήταν ένα περιστατικό που της είχε ξανασυμβεί; Ήταν το συνήθως συμβαίνον; Η πρώτη καταγγέλλουσα υποβάθμισε τα γεγονότα λέγοντας ότι αυτά συμβαίνουν στο θέατρο. Αν ήταν έτσι για ποιο λόγο το απώθησε ως γεγονός;» αναρωτήθηκε και συμπλήρωσε ότι όλοι οι επιστήμονες που εξετάσθηκαν συμφώνησαν σε ένα πράγμα, ότι «το βίωμα του βιασμού δεν μπορεί να σβήσει από τη μνήμη του θύματος». Η πρώτη καταγγέλλουσα είναι ηθοποιός και γνωρίζει τους κανόνες της υποκριτικής, επεσήμανε η εισαγγελέας και ανάφερε φράσεις της όπως «στο θέατρο ματώνουμε». «Σε κανένα επαγγελματικό χώρο δεν μαθαίνουν οι δάσκαλοι στους νέους καλλιτέχνες να ανέχονται εγκλήματα. Συμπεριφορές ναι, πίεση ναι, αλλά όχι κακουργήματα ή κακοποιητικές συμπεριφορές» κατέληξε.

Πηγή: Ethnos.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2023 13:48

Σχετικά Άρθρα

  • Δίκη Ρούλας Πισπιρίγκου: Διαφωνία ιατροδικαστών για την Μαλένα - «Δεν υπάρχει ηπατική ανεπάρκεια σε μια ημέρα»
    Δίκη Ρούλας Πισπιρίγκου: Διαφωνία ιατροδικαστών για την Μαλένα - «Δεν υπάρχει ηπατική ανεπάρκεια σε μια ημέρα»

    Ο ιατροδικαστής Νίκος Καρακούκης απέκλεισε την πιθανότητα να εξέπνευσε από ηπατική ανεπάρκεια η Μαλένα Δασκαλάκη

    Με την κατάθεση του ιατροδικαστή Νίκου Καρακούκη συνεχίστηκε σήμερα (24/10) στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τους θανάτους των δύο παιδιών της, Μαλένας και Ίριδας.
    Ο κ. Καρακούκης, ο οποίος δεν ολοκλήρωσε την κατάθεσή του σήμερα και θα συνεχίσει στις 30 Οκτωβρίου, ανέφερε πως η Μαλένα Δασκαλάκη δεν μπορεί να έφυγε από τη ζωή από ηπατική ανεπάρκεια, όπως είχε διαγνώσει αρχικά η ιατροδικαστής Χριστίνα Τσάκωνα.
    Ο μάρτυρας, ο οποίος μαζί με τον συνάδελφό του Νίκο Καλόγρηα έχει αποδώσει το θάνατο τόσο της Μαλένας όσο και της Ίριδας Δασκαλάκη σε ασφυξία, δέχθηκε σειρά ερωτήσεων από την πρόεδρο του δικαστηρίου σχετικά με τα βήματα της έρευνάς του αναφορικά με το θάνατο των κοριτσιών.
    - Πρόεδρος: Στο διάστημα της έρευνας σας με ποιους είχατε επικοινωνία;

    - Μάρτυρας: Με την κ. Τσάκωνα, Ο κ. Αγαπητός είχε συνταξιοδοτηθεί και είχε δώσει διάφορες συνεντεύξεις και έλεγε για ασφυξία. Τα είχε αποτυπώσει εγγράφως. Είχε δώσει την ιστολογική του έκθεση στην κ. Τσάκωνα. Εμείς ήμασταν σίγουροι για τα ευρήματα που ανέγραψε. Εδώ δεν είχε πρόβλημα διαγνωστικό, η έκθεσή του δεν μας προβλημάτισε. Η ηπατική ανεπάρκεια όμως της κ. Τσακωνα μας προβλημάτισε.

    - Πρόεδρος: Τι σας προβλημάτισε στην ηπατική ανεπάρκεια που έγραψε η κ. Τσάκωνα;

    - Μάρτυρας: Για την ηπατική ανεπάρκεια πρέπει να έχει μεσολαβήσει ηπατικό κώμα, αιμορραγίες. Έβαλε ηπατική ανεπάρκεια χωρίς να φαίνονται αλλοιώσεις που είναι προαπαιτούμενο στην ηπατική ανεπάρκεια. Ηπατική ανεπάρκεια είναι η γενικευμένη πλήρης διαταραχή της αρχιτεκτονικής του ήπατος.

    - Πρόεδρος: Η κ. Τσάκωνα γραφεί για ωχρό και εύθρυπτο ήπαρ.

    - Μάρτυρας: Καμία σχέση. Μια διαταραχή στην αρχιτεκτονική του ήπατος είναι για παράδειγμα η κύρωση του ήπατος. Ο άνθρωπος μετά παθαίνει ηπατικό κώμα και πεθαίνει. Ωχρό και έυθρυπτο ήπαρ έχουμε σε μια ηπατίτιδα.

    «Δεν έχω συναντήσει ηπατική ανεπάρκεια σε μια μέρα»

    Συνεχίζοντας να απαντά σε ερωτήσεις της προέδρου για την έκθεση της κ. Τσάκωνα ανέφερε: «Δεν έχω συναντήσει ξανά ηπατική ανεπάρκεια σε μια μέρα, το παιδί ήταν καλά. Της μιλήσαμε και εγώ και ο κ. Καλόγρηας και εκείνη επέμεινε ότι το παιδί είχε ηπατική ανεπάρκεια».

    Νωρίτερα, ολοκληρώνοντας την κατάθεση του στη δίκη, ο παθολογοανατόμος Χρήστος Ευτυχιάδης, απαντώντας σε ερώτηση του Αλέξη Κούγια για το αν αποδίδει το θάνατο της Μαλένας σε εγκληματική ενέργεια είπε: «Δεν μπορώ να το αποκλείσω αλλά δεν μπορώ και να το βεβαιώσω, αλλά αν μας ρωτήσει κάποιος "πάνε αυτά τα ευρήματα με ασφυξία;" θα πω “πάνε”».
    Πηγή: Protothema.gr
  • Αρνείται τις κατηγορίες για βιασμό ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής από την Κρήτη: «Είναι συκοφαντίες»
    Αρνείται τις κατηγορίες για βιασμό ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής από την Κρήτη: «Είναι συκοφαντίες»

    Σε ερώτηση για τον λόγο που τον κατήγγειλαν ο 64χρονος συνταξιούχος καθηγητής Φυσικής Αγωγής απάντησε: «ζηλοφθονία που υπάρχει δεκαετίες»

    Αρνείται τα πάντα ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής από το Ηράκλειο Κρήτης, που κατηγορείται για ασέλγεια και βιασμό παιδιών από το 1986 μέχρι το 2010.
    Ο άνδρας κατηγορείται για βιασμό και ασέλγεια σε έξι ανήλικα παιδιά, εξ αγχιστείας συγγενείς του, σε χρονικό διάστημα 24 ετών.
    «Είναι συκοφαντίες. Όλοι ψάχνουν να βρουν το κίνητρο και δεν έχουν απαντήσει ακόμα. Γιατί έγινε αυτό μετά από 34 χρόνια; Τα αρνούμαι όλα κατηγορηματικά. Θέλω να πιστεύω ότι είναι προϊόν παρεξήγησης και πλάνης. Σε άλλη περίπτωση είναι συκοφαντικά, αήθη και αισχρά ψέματα» είπε ο 64χρονος στο STAR.

    «Έχω οικογένεια με δύο παιδιά και ένα εγγόνι το οποίο έμπλεξαν στη δικογραφία λέγοντας πως το θώπευα. Το πόρισμα του ψυχιάτρου ήταν “καθαρό”», ανέφερε και σε ερώτηση για τον λόγο που τον κατήγγειλαν απάντησε: «ζηλοφθονία που υπάρχει δεκαετίες».

    Μαρτυρίες καταγγελλόντων

    «Αν και λίγο αργά, επιτέλους ήρθε στο φως ότι ο άνθρωπος αυτός κάνει κακό. Ελπίζω να μιλήσουν και άλλοι για να μην υπάρχει ατιμωρησία» είπε γυναίκα που κατήγγειλε πως την παρενόχλησε ο 64χρονος.

    «Θέλουμε να τιμωρηθεί. Το έμαθα αργά και δεν μπορούσα να κάνω κάτι. Να μιλήσει ο κόσμος, εμείς κάναμε λάθος», ανέφερε μητέρα που το παιδί της κακοποιήθηκε από τον 64χρονο.

    Η δημοσιοποίηση των στοιχείων

    Υπενθυμίζεται πως με διάταξη του εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηρακλείου, δημοσιεύτηκαν τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες του 64χρονου.

    Πρόκειται για τον Εμμανουήλ Καστρινάκη του Θεόφιλου και της Ειρήνης, που γεννήθηκε το 1960 στο Ηράκλειο και σε βάρος του έχει ασκηθεί δίωξη για κατάχρηση ανηλίκου που δεν συμπλήρωσε τα 12 έτη. Η συγκεκριμένη κατηγορία αφορά σε έναν 19χρονο (σήμερα) ανιψιό του σε βάρος του οποίου ασέλγησε όταν ήταν μόλις 5 χρόνων.

    Ωστόσο, θύματα του γυμναστή υπήρξαν από το 1986 έως το 2010 η 29χρονη αδελφή του 19χρονου, τρεις αδελφές που σήμερα είναι 35, 38 και 43 χρόνων και άλλη μια γυναίκα 48 χρόνων σήμερα. Όμως, οι υποθέσεις αυτές έχουν παραγραφεί και σε ισχύ είναι μόνο ο βιασμός του 19χρονου.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Η συγκλονιστική κατάθεση της Ζιζέλ Πελικό: «Ντομινίκ, πώς μπόρεσες να με προδώσεις, έχω καταστραφεί ολοκληρωτικά»
    Η συγκλονιστική κατάθεση της Ζιζέλ Πελικό: «Ντομινίκ, πώς μπόρεσες να με προδώσεις, έχω καταστραφεί ολοκληρωτικά»

    Νέα κατάθεση δίνει η Ζιζέλ Πελικό σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου, έπειτα από μαραθώνιο καταθέσεων των βιαστών της.

    Τον λόγο στο Δικαστήριο έχει το μεσημέρι της Τετάρτης η Ζιζέλ Πελικό, η γυναίκα - θύμα μαζικών βιασμών, με ενορχηστρωτή των αποτρόπαιων πράξεων τον ίδιο της τον σύζυγο, Ντομινίκ.

    Η δίκη, που έχει σοκάρει τη Γαλλία, βρίσκεται σε εξέλιξη από τον Σεπτέμβριο, με δεκάδες άνδρες, που κατηγορούνται για τον βιασμό της, να δίνουν την δική τους εκδοχή για τις σοκαριστές τους πράξεις, ενώπιο των δικαστών.

    Η δεύτερη κατάθεσή της έρχεται λίγες ώρες μετά το αισχρό σκίτσο του γαλλικού περιοδικού Charlie Hebdo για τους βιασμούς της.

    Η Ζιζέλ Πελικό, έγινε σύμβολο «σθένους κατά της σεξουαλικής βίας», καθώς επέμενε η δίκη του πρώην συζύγου της Ντομινίκ Πελικό και άλλων 50 ανδρών να είναι δημόσια. Σήμερα καλείται να σχολιάσει όσα έχουν ακουστεί μέσα στη δικατική αίθουσα.

    Λίγο μετά τις 12.30 (ώρα Ελλάδος), η Ζιζέλ ανέβηκε στο βήμα του δικαστηρίου και απευθυνόμενη στον πρώην σύζυγό της, που βρίσκεται στο δικαστήριο, είπε κοιτώντας τον, «Ντομινίκ, είπα τόσες πολλές φορές στον εαυτό μου πόσο τυχερή είμαι που σε έχω στο πλευρό μου».

    «Είχες σταθεί στο πλευρό μου όταν νόμιζα πως είμαι άρρωστη και είχα νευρολογικά προβλήματα. Με πήγαινες σε νευρολόγους, στον γυναικολόγο. Σε εμπιστευόμουν απόλυτα», είπε. Να σημειωθεί πως τα προβλήματα που αντιμετώπιζε η Ζιζέλ ήταν απόρροια των κατασταλτικών φαρμάκων που χρησιμοποιούσε ο σύζυγός της για να την ναρκώνει.

    «Πώς μπορεί ο τέλειος άντρας να έχει φτάσει σε αυτό; Πώς μπόρεσες να με πρόδωσες σε αυτό το σημείο. Πώς μπόρεσες να φέρεις αυτούς τους ξένους στην κρεβατοκάμαρά μου» είπε η Πελικό κοιτάζοντας κατάματα τον σύζυγό της.

    «Το προφίλ ενός βιαστή δεν είναι κάποιος που συναντάται σε πάρκινγκ αργά το βράδυ. Ένας βιαστής μπορεί επίσης να είναι στην οικογένεια, ανάμεσα στους φίλους μας. Είδα έναν από τους κατηγορούμενους στο περίπτερο την περασμένη εβδομάδα που μπήκε στην κρεβατοκάμαρα και στο σπίτι μου χωρίς συγκατάθεση. Αυτός ο άντρας, ήρθε να βιάσει μια αναίσθητη, 57χρονη γυναίκα – είμαι και εγώ μητέρα και γιαγιά... Θα μπορούσα να ήμουν η γιαγιά του. Είμαι μια γυναίκα που έχει καταστραφεί ολοσχερώς, και δεν ξέρω πώς μπορώ να το ξεπεράσω αυτό», συνέχισε.

    «Συμβουλεύτηκα τρεις γυναικολόγους. Αρκετές φορές είχα ξυπνήσει και ένιωθα ότι ήμουν έξω από τα νερά μου - όπως συμβαίνει όταν γεννάς».

    «Όταν σε βιάζουν υπάρχει ντροπή, και δεν είναι δική μας η ντροπή – είναι για αυτούς», είπε στη συνέχεια δίνοντας δύναμη σε όλα τα θύματα βιασμών.

    Ο πρόεδρος περιέγραψε στο δικαστήριο πώς ένας από τους κατηγορούμενους είπε ότι ο Ντομινίκ Πελικό είχε μιλήσει για εκδίκηση εναντίον της Ζιζέλ επειδή κάποτε είχε σχέση εκτός γάμου. Όταν ρωτήθηκε γι΄αυτό η Ζιζέλ είπε:

    «Έχω σκεφτεί συχνά ότι ίσως δεν συνήλθε ποτέ από το γεγονός ότι είχα γνωρίσει κάποιον στη ζωή μου. Συχνά ένιωθα υπεύθυνη. Σκέφτηκα: "μήπως ήταν εκδίκηση, επειδή είχε υποφέρει τόσο πολύ από αυτή την υπόθεση;" Αλλά ήταν χρόνια μετά, είχαμε μιλήσει γι 'αυτό. Ο πρώτος άντρας που ήξερα ήταν ο άντρας μου, ο δεύτερος ήταν ο εραστής μου. Είχαμε μιλήσει και γι' αυτό».

    Η Ζιζέλ Πελικό ρωτήθηκε επίσης για ένα βίντεο που παρουσιάστηκε στο δικαστήριο με τον σύζυγό της, στο οποίο ακούγεται ξεκάθαρα να λέει εκείνη «Σταμάτα, σταμάτα, αυτό πονάει» και να μιλάει με μια φωνή που δεν είναι «φυσιολογική» - ίσως επειδή ήταν στα πρώτα στάδια της νάρκωση.

    Όταν ο πρόεδρος τη ρώτησε: «Πιστεύετε ότι συναινούσε;» Εκείνη απάντησε: «Ήταν βιασμός, φυσικά ήταν βιασμός».

    Ο πρόεδρος τη ρώτησε και για τα ρούχα που φορούσε στα βίντεο με τις επιθέσεις της καθώς ο κατηγορούμενος κατέθεσε ότι όταν την νάρκωνε τις έβγαζε τις πιτζάμες, την έντυνε με άλλα εσώρουχα και στη συνέχεια τις έβαζε τις πιτζάμες.

    «Είχα δύο συρτάρια από τα εσώρουχά μου, ήξερα καλά τα εσώρουχά μου. Φορούσα άσπρα ή πορτοκαλί χρώματα, είχα κάλτσες σε λευκό, είχα μαύρο καλσόν. Τα εσώρουχα στα βίντεο δεν είναι τα εσώρουχά μου. Αυτό που είδα στα βίντεο δεν μου ανήκουν, κάπου πρέπει να το είχε κρατήσει αλλά δεν ξέρω».

    Πηγή: iEidiseis.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ GUILLAUME HORCAJUELO
  • Δίκη Πισπιρίγκου: Σε υποξία απέδωσε τον θάνατο της Μαλένας ο παθολογοανατόμος Ευτυχιάδης – Το ξέσπασμα της μητέρας
    Δίκη Πισπιρίγκου: Σε υποξία απέδωσε τον θάνατο της Μαλένας ο παθολογοανατόμος Ευτυχιάδης – Το ξέσπασμα της μητέρας

    Ο Χρήστος Ευτυχιάδης είχε γνωματεύσει για τη Μαλένα και την Ίριδα στο πλαίσιο του πορίσματος των Καρακούκη – Καλόγρηα – Απέκλεισε τον ακαριαίο θάνατο της Μαλένας από μεταβολικό νόσημα, δηλητηρίαση ή καρδιολογικά προβλήματα

    Με την κατάθεση του παθολογοανατόμου Χρήστου Ευτυχιάδη, συνεχίστηκε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τους θανάτους των δύο κατηγορουμένων κοριτσιών της, Ίριδας και Μαλένας.
    Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ευτυχιάδης είχε γνωματεύσει για τα δύο μικρότερα κορίτσια της οικογένειας Δασκαλάκη στο πλαίσιο του νέου ιατροδικαστικού πορίσματος των ιατροδικαστών Ν. Καρακούκη και Ν. Καλόγρηα, οι οποίοι έχουν αποδώσει το θάνατο των δυο κοριτσιών σε ασφυξία.
    Στο πόρισμα, άλλωστε, των κ.κ. Καρακούκη και Καλόγρηα στηρίζεται και η κατηγορία σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου για ανθρωποκτονία σε βάρος των δύο κοριτσιών της.
    Τώρα, κατά τη διάρκεια της σημερινής κατάθεσής του ο κ. Ευτυχιάδης απέδωσε το θάνατο της μικρής Μαλένας σε υποξία, ήτοι σε έλλειψη οξυγόνου, όπως εξήγησε.

    Όπως διευκρίνισε ο μάρτυρας το κυριότερο εύρημα της έρευνάς του για το θάνατο παιδιού είναι η υποξία -ανοξία.

    Απέκλεισε τον ακαριαίο θάνατο από μεταβολικό νόσημα, δηλητηρίαση ή καρδιολογικά προβλήματα
    Ακόμη, ο παθολογοανατόμος απέκλεισε τον ακαριαίο θάνατο του κοριτσιού από μεταβολικό νόσημα, όπως απέκλεισε το ενδεχόμενο δηλητηρίασής του από κάποιο φάρμακο ή από καρδιολογικά προβλήματα.

    Πρόεδρος: Τι είναι η υποξία και τι η ανοξία;
    Μάρτυρας: Η υποξία είναι έλλειψη οξυγόνου και η ανοξία η ακραία μορφή της. Η ασφυξία είναι είδος υποξίας με τεχνικά μέσα.
    Πρόεδρος: Στην ασφυξία τι περιμένουμε να δούμε;
    Μάρτυρας: Ότι, έχουμε βρει εδώ (σ.σ. στην περίπτωση της Μαλένας). Κενοτοπιώδη εκφύλιση, πνευμονικό οίδημα, συμφόρηση στα όργανα, ίσως και κάποιο οίδημα στο μυοκάρδιο.

    Συνεχίζοντας να απαντά σε ερωτήσεις της έδρας ο κ. Ευτυχιάδης ανέφερε: «Σε περιπτώσεις ασφυξίας, απ’ όσο ξέρω γιατί δεν είναι δικό μας κομμάτι αυτό, πρώτα επηρεάζεται ο εγκέφαλος. Και μετά το ήπαρ. Θα πρέπει, όπως και στην προκειμένη περίπτωση, να έχει οίδημα σε όλες τις ζώνες του».

    Πρόεδρος: Ο κ. Αγαπητός και ο κ. Τσαντίρης (σ.σ. ιατροδικαστές) λένε ότι η ασφυξία δεν μπορεί να προκαλέσει αυτή την εικόνα σε λίγα λεπτά…
    Μάρτυρας: Διαφωνώ ότι δεν μπορεί η ασφυξία να την προκαλέσει. Προκαλεί ζημιά σε όλες τις ζώνες του ήπατος.

    «Η ηπατική ανεπάρκεια δεν μπορεί να σταθεί»

    Παράλληλα, ο μάρτυρας ανέφερε ότι η ηπατική ανεπάρκεια δεν μπορεί να θεωρηθεί αιτία αιφνίδιου θανάτου, γιατί είναι κλινικοεργαστηριακή διάγνωση και προϋποθέτει κάποια χρονιότητα. «Η ηπατική ανεπάρκεια δεν μπορεί να σταθεί εδώ, δεν υπάρχει “έπαθα ηπατική ανεπάρκεια και πέθανα ξαφνικά”. Πρέπει να εμφανιστούν συμπτώματα για να φτάσει κάποιος να πεθάνει από ηπατική ανεπάρκεια», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ευτυχιάδς «αδειάζοντας» έτσι την ιατροδικαστική Χριστίνα Τσάκωνα η οποία είχε αποδώσει αρχικά το θάνατο του κοριτσιού σε ηπατική ανεπάρκεια.

    Εν τω μεταξύ, νωρίτερα η αποστροφή του παθολογοανατόμου ότι η Μαλένα ήταν ένα υγιές κορίτσι που έτρωγε σουβλάκια λίγο πριν το θάνατό της στο νοσοκομείο Παίδων, προκάλεσε το ξέσπασμα της κατηγορούμενης μητέρας.

    Πισπιρίγκου: Που μάθατε για σουβλάκια κ. Ευτυχιάδη;
    Ευτυχιάδης: Από τους ιατροδικαστές
    Πισπιρίγκου: Από ποιους ιατροδικαστές;

    Η δίκη θα συνεχιστεί την ερχόμενη Πέμπτη.
    Πηγή: Protothema.gr
  • 23χρονος συμμετείχε στον βιασμό της 13χρονης στη Μυτιλήνη και τον κατέγραψε σε βίντεο που ανέβασε στο Ίντερνετ!
    23χρονος συμμετείχε στον βιασμό της 13χρονης στη Μυτιλήνη και τον κατέγραψε σε βίντεο που ανέβασε στο Ίντερνετ!

    Η συμπληρωματική κατάθεση του θύματος - Στο κάδρο των ερευνών και ένας 64χρονος

    Την ώρα που οι Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λέσβου βάζουν στο «μικροσκόπιο» τα κινητά τηλέφωνα των δύο κατηγορουμένων για τον βιασμό της 13χρονης στην Μυτιλήνη η συμπληρωματική κατάθεση που έδωσε η ανήλικη φαίνεται πως ανοίγει τον κύκλο των προσώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, το κορίτσι αφενός επιβεβαίωσε τη σεξουαλική της κακοποίηση από τον 22χρονο και τον 21χρονο και αφετέρου έκανε λόγο για την παρουσία ενός 23χρονου ο οποίος όχι μόνο τη βίασε αλλά ήταν και αυτός που τράβηξε το επίμαχο βίντεο.

    «Το κίνητρό της για τη συμπληρωματική κατάθεση ήταν το τρίτο πρόσωπο που τραβούσε το βίντεο γιατί για αυτόν δεν έχει αμφιβολία.

    Αυτός, όπως υποστηρίζει το κορίτσι, φέρεται να τράβηξε το βίντεο αλλά να είχε και συμμετοχή σε πράξη συνουσίας», λέει στο protothema.gr ο δικηγόρος της οικογένειας της ανήλικης, κ. Δημοσθένης Χατζηγιάννης.

    Ο συγκεκριμένος φέρεται να βίασε το κορίτσι βιντεοσκοπώντας με το κινητό του τηλεφώνο τη χυδαία δράση του και κατόπιν να διαμοίρασε το υλικό σε κλειστές ομάδες στο Διαδίκτυο.

    Παράλληλα, η 13χρονη βάζει στο «κάδρο» των ερευνών και έναν 64χρονο άνδρα για τον οποίον ανέφερε πως της έκανε ανήθικες προτάσεις χωρίς, ωστόσο, να προκύπτουν-μέχρι στιγμής-ερωτικές πράξεις μαζί του.

    Για το τέταρτο άτομο ή ανήλικη περιέγραψε στους Αστυνομικούς πως της έκανε αρρωστημένες προτάσεις προκειμένου να συνευρεθεί μαζί του εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι πήγαινε στο μαγαζί του για να δει μια φίλη της η οποία εργαζόταν εκεί.

    Σε κάθε περίπτωση, οι Αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση εκτιμούν πως τα κινητά των εμπλεκομένων θα "μιλήσουν" για το ρόλο που είχε ο καθένας τους και θα δείξουν ποιος μοίρασε το βίντεο του βιασμού.

    Την ίδια ώρα, άτομα από το στενό, οικογενειακό περιβάλλον της 13χρονης ζητούν να πέσει άπλετο «φως» στην υπόθεση και να μεταφερθεί το παιδί σε ένα προστατευμένο περιβάλλον, μακριά από το χωριό της.

    «Θέλουμε να υπάρξει μια έρευνα σε βάθος από τους Αστυνομικούς και τις δικαστικές Αρχές ώστε να αποδοθεί Δικαιοσύνη σε αυτούς που πρέπει.

    Πρέπει, παράλληλα, να υπάρξει και μια προστασία για το κορίτσι και να πάει σε μια ειδική Δομή», επισημαίνει ο δικηγόρος της οικογένειας.

    Πηγή: protothema.gr

  • Φρίκη στην Κέρκυρα: Βίασε 18χρονη την ώρα που κοιμόταν
    Φρίκη στην Κέρκυρα: Βίασε 18χρονη την ώρα που κοιμόταν

    Την απόλυτη φρίκη κατήγγειλε πως έζησε μία 18χρονη Βρετανίδα στον Κάβο της Κέρκυρας, όταν διαπίστωσε πως ένας 18χρονος ομοεθνής της την βίασε ενώ αυτή κοιμόταν.

    Συγκεκριμένα, λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τετάρτης η 18χρονη κατήγγειλε στους αστυνομικούς πως, ενώ βρισκόταν σε ξενοδοχείο της περιοχής και κοιμόταν, ο 18χρονος την βίασε, με την ίδια να το καταλαβαίνει και να τον αντιμετωπίζει «πρόσωπο με πρόσωπο».

    Της είπε ότι κοιμόταν και αυτός

    Όταν η Βρετανίδα τουρίστρια, σύμφωνα με τα λεγόμενα της, κατάλαβε τι έχει συμβεί και ρώτησε τον 18χρονο για το περιστατικό, αυτός της είπε πως δεν το κατάλαβε γιατί και ο ίδιος κοιμόταν και της ζήτησε συγγνώμη!

    Μάλιστα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η 18χρονη προσκόμισε και ηχογραφημένη συνομιλία στην οποία ο 18χρονος ακούγεται να δείχνει απολογητική συμπεριφορά.

    Δικογραφία για υποκλοπή σε βάρος της 18χρονης

    Ο 18χρονος κατηγορείται για βιασμό ενώ δικογραφία σχηματίστηκε και σε βάρος της 18χρονης κοπέλας για παράβαση των διατάξεων του άρθρου 370α 2 Π.Κ. περί παραβίασης του απορρήτου τηλεφωνικής επικοινωνίας και προφορικής συνομιλίας.

    Πηγή: ethnos.gr

  • Πύργος: Τέταρτη αναβολή για την δίκη των Θιβετιανών ακτιβιστών
    Πύργος: Τέταρτη αναβολή για την δίκη των Θιβετιανών ακτιβιστών

    Θα εκδικαστεί τον Σεπτέμβριο του 2025

    Της Βίκυς Γκουγκουστάμου

    Για τις 23 Σεπτεμβρίου 2025 αναβλήθηκε, λόγω παρέλευσης ωραρίου, η χθεσινή προγραμματισμένη δίκη των Θιβετιανών ακτιβιστών, από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Πύργου.

    Είναι η τέταρτη κατά σειρά αναβολή της δίκης των ακτιβιστών που κατηγορούνται για το αδίκημα της φθοράς μνημείου. Το 2021 είχαν εισβάλει στο ναό της Ήρας, κατά τη διάρκεια Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο, υψώνοντας πανό και τη σημαία της χώρας τους, φωνάζοντας συνθήματα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη χρόνια διαμάχη ανάμεσα στην Κίνα και το Θιβέτ.

    Στον Πύργο, βρέθηκε και ο ένας εκ των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορούμενων ακτιβιστών, εξ Αθηνών, Αλέξης Αναγνωστάκης, ο οποίος δήλωσε στο ilialive.gr «Είναι μια υπόθεση που έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον και των διεθνών ΜΜΕ. Δυστυχώς, αν και αφορά μια υπόθεση της ελευθερίας του λόγου και της έκφρασης , θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κυλίεται στα Δικαστήρια του Πύργου επί τρία χρόνια χωρίς να υπάρχει μια προοπτική άμεσης εκδίκασης. Εκφράζω τη λύπη μου γι’ αυτή την εξέλιξη, από την άποψη ότι τέτοιες υποθέσεις ευρύτερου ενδιαφέροντος πρέπει να έχουν κάποια προτεραιοποίηση στην εκδίκασή τους. Όλη αυτή η καθυστέρηση έχει αντίκτυπο και στους εντολείς μας, οι οποίοι εκείνη την περίοδο διαμαρτυρήθηκαν ειρηνικά κατά της παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες».

    anagnostakis alexis

    Όπως ενημερώνει ο κ. Αναγνωστάκης, οι εντολείς τους βρίσκονται στη χώρα τους, επιθυμούν την εκδίκαση της υπόθεσης και είναι απογοητευμένοι από την μεγάλη καθυστέρηση που σημειώνεται. «Οι εντολείς μου έχουν εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη και στο γεγονός ότι αυτό που έπραξαν ήταν το σωστό. Θέλουν να εκδικαστεί η υπόθεση και είναι βαθιά απογοητευμένοι από το ιστορικό των καθυστερήσεων».

  • Φρίκη δίχως τέλος στη Λέσβο: Νέα καταγγελία από την 14χρονη για σεξουαλική κακοποίηση από δύο ακόμη άντρες
    Φρίκη δίχως τέλος στη Λέσβο: Νέα καταγγελία από την 14χρονη για σεξουαλική κακοποίηση από δύο ακόμη άντρες

    Νέες καταγγελίες σε βάρος ακόμα δύο ανδρών διατύπωσε, παρουσία ψυχολόγου, η 14χρονη από τη Λέσβο, η οποία είχε καταγγείλει δύο νεαρούς, ηλικίας 21ενός και 22 ετών, για βιασμό.

    Τι κατήγγειλε η ανήλικη

    Σύμφωνα με την ΕΡΤ, συνοδευόμενη από τους γονείς της πέρασε το κατώφλι της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Μυτιλήνης όπου και κατήγγειλε δύο νέα πρόσωπα, έναν 64χρονο και έναν 22χρονο.Τον 64χρονο τον κατήγγειλε για γενετήσιες πράξεις, και τον δεύτερο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας.

    Όπως κατέθεσε η 14χρονη, με τον 64χρονο συνευρέθηκε ερωτικά σε σπίτι στην Αγιάσο τον περασμένο Αύγουστο, με την θέλησή της, αλλά βιντεοσκοπούσε με το κινητό του τηλέφωνο τις ερωτικές πράξεις.

    Ο 22χρονος σύμφωνα με την καταγγελία της ανήλικης, προέβη τον περασμένο Ιούνιο σε ασελγείς προτάσεις. Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους από την Ασφάλεια Μυτιλήνης και συνεχίζεται η προανάκριση σε συνδυασμό με την καταγγελία βιασμού που είχε κάνει πριν από λίγες ημέρες.

    Το χρονικό

    Σημειώνεται ότι, η 14χρονη είχε κατήγγειλε ότι στα τέλη του Αυγούστου οι δύο νεαροί τη βίασαν και βιντεοσκόπησαν τις πράξεις τους.

    Μάλιστα, δεν έμειναν εκεί, αλλά ανέβασαν το βίντεο σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης και εκβίαζαντην ανήλικη.

    Να σημειωθεί πως η ανήλικη λόγω της πίεσης που δεχόταν έκανε και απόπειρα αυτοκτονίας, την Πέμπτη, με εισαγωγή στο Βοστάνειο. Για την υπόθεση είχαν κάνει καταγγελία ευαισθητοποιημένοι πολίτες της πριν δύο εβδομάδες στο «Χαμόγελο του παιδιού».

    Πηγή: Ethnos.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο