Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2023 09:02

Επείγουσα αεροδιακομιδή νεογέννητου με σπάνιο πρόβλημα στην καρδιά στην Αθήνα

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Έφτασε από τη Βόρεια Ελλάδα με αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας

Μία «γέφυρα ζωής» στήθηκε αργά χθες το βράδυ για ένα βρέφος λίγων ημερών, το οποίο χρειάστηκε να διασωληνωθεί, καθώς διαγνώστηκε σοβαρό και σπάνιο πρόβλημα στην καρδιά του.

Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του Χαμόγελου του Παιδιού, σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ σε αεροδρόμιο.

Η διακομιδή του πραγματοποιήθηκε με C-130 από την βόρεια Ελλάδα στην Αθήνα.

Δείτε το βίντεο από την ανάρτηση:

«Γέφυρα σωτήριας με θερμοκοιτίδα στο ασθενοφόρο μας με την άριστη συνεργασία του ΕΚΑΒ για ένα μωρούλι ημερών, διασωληνωμενο με σοβαρό και σπάνιο πρόβλημα στην καρδούλα του. Η διακομιδή πραγματοποιήθηκε με C-130 από την βόρεια Ελλάδα στην Αθήν με την άριστη συνεργασία του ΕΚΑΒ. Να ευχηθούμε όλοι περαστικά».

https://www.instagram.com/reel/CnsIBi1o99N/?utm_source=ig_web_copy_link

Πηγή: protothema.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2023 09:28

Σχετικά Άρθρα

  • Ο παλαιοχριστιανός της Κορινθίας εισέβαλε στο Αλεξάνδρα, άρπαξε το μωρό του και εξαφανίστηκε
    Ο παλαιοχριστιανός της Κορινθίας εισέβαλε στο Αλεξάνδρα, άρπαξε το μωρό του και εξαφανίστηκε

    Με παρέμβαση κοινωνικού λειτουργού είχε απαγορευτεί στην οικογένεια να πάρει το νεογέννητο κοριτσάκι, καθώς το περιβάλλον διαβίωσής τους είχε κριθεί ακατάλληλο

    Το νεογέννητο κοριτσάκι του από το νοσοκομείο Αλεξάνδρα άρπαξε το μεσημέρι της Τρίτης ο παλαιοχριστιανός Μανώλης Καλαϊτζιδάκης. Το νεογνό παρέμενε στο νοσοκομείο, καθώς ο κοινωνικός λειτουργός είχε κρίνει ακατάλληλο το περιβάλλον διαβίωσης της οικογένειας και είχε απαγορεύσει να δοθεί στους γονείς.
    Το βρέφος επρόκειτο να μεταφερθεί σήμερα στο Κέντρο Βρεφών «Μητέρα», πράγμα που γνώριζαν οι γονείς. Η μητέρα του, η οποία και η ίδια έχει εξαφανιστεί, ερχόταν καθημερινά σε επαφή με το κοριτσάκι, αφού το θήλαζε.
    Επειδή ήταν γνωστό ότι το βρέφος θα μεταφερόταν, υπήρχαν υπάλληλοι σεκιούριτι στον όροφο των νεογνών, ωστόσο, ο πατέρας, λίγο πριν από τις δύο το μεσημέρι, κατάφερε να αρπάξει το παιδί και να φύγει τρέχοντας. Πλέον τον αναζητά η αστυνομία.
    «Δεν είμαι πρωταγωνιστής κανενός επεισοδίου» τόνισε ο Μανώλης Καλαϊτζιδάκης, μιλώντας στο Mega. Ερωτώμενος εάν πήρε το παιδί από το νοσοκομείο πάρα την εισαγγελική εντολή, τόνισε ότι δεν έχει πάρει στα χέρια του κάποια εισαγγελική εντολή κι ότι δεν πήρε κανένα μωρό.

    Δείτε βίντεο από τις δηλώσεις του:
    Η γυναίκα μου κρατούσε το παιδί και δεν την άφηναν να πάει στην τουαλέτα πέντε ώρες. Βγήκε από τον θάλαμο των νεογνών με το παιδί, γιατί εκεί δεν μπορούσε να πάει στην τουαλέτα και την ακολουθούσαν κάποιοι σεκιούριτι και εκεί δεν ξέρω τι ακριβώς έγινε. Απ΄όσο καταλαβαίνω διέφυγε, ισχυρίστηκε ο Μανώλης Καλαϊτζιδάκης.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Κύπρος: Μάχη για τη ζωή δίνει βρέφος 22 μηνών που έπαθε ηλεκτροπληξία
    Κύπρος: Μάχη για τη ζωή δίνει βρέφος 22 μηνών που έπαθε ηλεκτροπληξία

    Μάχη για τη ζωή δίνει βρέφος 22 μηνών το οποίο υπέστη ηλεκτροπληξία, ενώ βρισκόταν στο σαλόνι της οικίας του, στην περιοχή Ύψωνα, στη Λεμεσό.

    Η κατάστασή του κρίνεται κρίσιμη, με τους γιατρούς να παλεύουν να το κρατήσουν στη ζωή καθώς υπέστη καρδιοαναπνευστική ανακοπή.

    Το βρέφος στην Κύπρο διακομίστηκε στο Τμήμα Πρώτων Βοηθειών του νοσοκομείου Λεμεσού, με τους γιατρούς να καταφέρνουν να το επαναφέρουν μετά την ανακοπή καρδιάς.

    Πώς έγινε το ατύχημα

    Σύμφωνα με πληροφορίες το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 9 το πρωί της Παρασκευής (7/6), όταν η 37χρονη μητέρα του έκανε εργασίες στην κουζίνα. Το βρέφος έπαιζε στο σαλόνι και λίγο αργότερα εντοπίστηκε, δίπλα σε μία ηλεκτρική σκούπα, η όποια ήταν συνδεδεμένη στην πρίζα.

    Αμέσως ειδοποίησε το ΕΚΑΒ και το αγοράκι διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο Τμήμα Πρώτων Βοηθειών του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, όπου διαπιστώθηκε ότι υπέστη καρδιοαναπνευστική ανακοπή. Η Αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες προκειμένου να διαπιστώσει κάτω από τις οποίες έλαβε χώρα το σοβαρό ατύχημα.

    Πηγή: Ethnos.gr

  • Λονδίνο: Νεογέννητο βρέφος βρέθηκε εγκαταλελειμμένο μέσα σε τσάντα σε πάρκο - Πώς το βρήκε περιπατητής
    Λονδίνο: Νεογέννητο βρέφος βρέθηκε εγκαταλελειμμένο μέσα σε τσάντα σε πάρκο - Πώς το βρήκε περιπατητής

    Άναυδος έμεινε Βρετανός που πήγε τον σκύλο του βόλτα, όταν αντίκρισε ένα νεογέννητο βρέφος μέσα σε μια τσάντα στο ανατολικό Λονδίνο. Ο άνδρας κράτησε ζεστό το βρέφος μέχρι να φτάσουν οι νοσοκόμοι.

    Αναζητούν την μητέρα

    Το μωρό, σύμφωνα με το ΒΒC, που είναι πλέον σώο και ασφαλές ανακαλύφθηκε στο Newham σε θερμοκρασίες υπό το μηδέν ενώ η αστυνομία απηύθυνε έκκληση στη μητέρα - που αναζητείται- να επικοινωνήσει.

    «Εκπαιδευμένοι γιατροί και εξειδικευμένοι αξιωματικοί είναι έτοιμοι να την υποστηρίξουν και την προτρέπουμε να επικοινωνήσει τηλεφωνικά ή να προσέλθει με τα πόδια στο πλησιέστερο νοσοκομείο ή αστυνομικό τμήμα. Σας παρακαλούμε να γνωρίζετε ότι η κόρη σας είναι καλά και ανεξάρτητα από τις περιστάσεις, παρακαλούμε να αναζητήσετε βοήθεια καλώντας το 999» ήταν το μήνυμα της αστυνομίας.

    Το βρέφος είναι το τρίτο που βρίσκεται στο Newham μέσα σε τέσσερα χρόνια. Ένα κορίτσι είχε αφεθεί σε πάρκο τον Φεβρουάριο του 2019 και ένα αγόρι στο δρόμο τον Ιανουάριο του 2020.

    Πηγή: Ethnos.gr

  • Νεογέννητο βρέθηκε σε αποχέτευση - Αρουραίοι είχαν φάει τα χείλη και τα δάχτυλά του
    Νεογέννητο βρέθηκε σε αποχέτευση - Αρουραίοι είχαν φάει τα χείλη και τα δάχτυλά του

    Περαστικοί άκουσαν το κλάμα του μωρού και το μετέφεραν στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση

    Ένα αδιανόητο περιστατικό συνέβη στην πόλη Νόιντα της Ινδίας όπου ένα νεογέννητο 5-6 ημερών βρέθηκε πεταμένο μέσα σε αποχέτευση

    Περαστικοί άκουσαν το κλάμα του ενώ έκπληκτοι παρατήρησαν ότι αρουραίοι είχαν φάει τα χείλη και τα δάχτυλά του. Αστυνομικοί μετέφεραν το αγοράκι στο νοσοκομείο όπου οι γιατροί το φρόντισαν και σταθεροποίησαν την κατάστασή του.

    Οι γονείς του νεογέννητου δεν έχουν ακόμη βρεθεί και ο λόγος της εγκατάλειψής του δεν έχει γνωστός.

    Νωρίτερα τον Σεπτέμβριο, σε ένα άλλο παρόμοιο περιστατικό στην Άντρα Πραντές, ένα νεογέννητο βρέθηκε εγκαταλελειμμένο σε ένα στενό ανοιχτό αγωγό. Το νεογέννητο κορίτσι μεταφέρθηκε εγκαίρως στο νοσοκομείο από περαστικούς.

    Πηγή: protothema.gr

  • Ζάκυνθος: Αεροδιακομιδή για 20χρονο τουρίστα – Τραυματίστηκε σε τροχαίο με γουρούνα
    Ζάκυνθος: Αεροδιακομιδή για 20χρονο τουρίστα – Τραυματίστηκε σε τροχαίο με γουρούνα

    Αεροδιακομιδή για 20χρονο τουρίστα στη Ζάκυνθο, ο οποίος τραυματίστηκε σε τροχαίο με γουρούνα.

    Σύμφωνα με την ΕΡΤ, με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις μεταφέρεται αεροπορικώς στο Τζάνειο νοσοκομείο Πειραιά ένας 20χρονος Ολλανδός, ο οποίος είχε τροχαίο ατύχημα με “γουρούνα”.

    Ο νεαρός επέβαινε μαζί με έναν φίλο του στην τετράτροχη μοτοσικλέτα η οποία εξετράπη της πορείας στον δρόμο του Αγίου Λέοντα, έπεσε σε χωράφι, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του 20χρονου. Ο 19χρονος φίλος του είχε μόνο αμυχές. Ο 20χρονος διεκομίσθη στο νοσοκομείο Ζακύνθου και λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του διασωληνώθηκε στη ΜΕΘ. Οι γιατροί, σήμερα, αποφάσισαν την αεροδιακομιδή του στο Τζάνειο.

    Πηγή: Pelop.gr

  • Κρήτη: Επείγουσα αεροδιακομιδή 48χρονου από την Κάλυμνο - Κρίσιμη η κατάστασή του
    Κρήτη: Επείγουσα αεροδιακομιδή 48χρονου από την Κάλυμνο - Κρίσιμη η κατάστασή του

    Επείγουσα αεροδιακομιδή 48χρονου ασθενή στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου από το νοσοκομείο Καλύμνου πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης (9/08).

    Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η υγεία του 48χρονου επιδεινώθηκε ραγδαία με αποτέλεσμα να νοσηλευτεί τρεις ημέρες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο νοσοκομείο της Καλύμνου.

    Μάλιστα, όπως ανέφεραν οι γιατροί, η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε ακόμη περισσότερο με αποτέλεσμα να αποφασιστεί η άμεση μεταφορά του σε νοσοκομείο της Κρήτης.

    Η αεροδιακομιδή του ασθενή οργανώθηκε σε χρόνο ρεκόρ, με τον άνδρα να βρίσκεται πλέον διασωληνωμένος σε καταστολή στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου.

    Η κατάσταση της υγείας του χαρακτηρίζεται κρίσιμη, με το προσωπικό της μονάδας να δίνει μάχη με τον χρόνο για κρατηθεί στη ζωή ο ασθενής, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες αντιμετωπίζει σοβαρό χρόνιο νόσημα.

    Πηγή: Cnn.gr

  • Ρόδος: 9χρονος ήπιε καυστικό υγρό - Μεταφέρθηκε σε σοβαρή κατάσταση στο Παίδων «Αγία Σοφία»
    Ρόδος: 9χρονος ήπιε καυστικό υγρό - Μεταφέρθηκε σε σοβαρή κατάσταση στο Παίδων «Αγία Σοφία»

    Άγνωστο πώς ο 9χρονος βρήκε το καυστικό υγρό στο χωριό Απολακκιά της Νότιας Ρόδου

    Συναγερμός σήμανε την Πέμπτη στη Ρόδο όταν υπήρξε ενημέρωση για 9χρονο αγόρι που κατάπιε καυστικό υγρό.
    Σύμφωνα με την ΕΡΤ το περιστατικό έγινε αργά το μεσημέρι της Πέμπτης, στο χωριό Απολακκιά της Νότιας Ρόδου.
    Αρχικά το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ρόδου όπου εκεί οι γιατροί έκριναν ως σοβαρή την κατάστασή του και αποφάσισαν την αεροδιακομιδή του στην Αθήνα.
    Το αγόρι νοσηλεύεται πλέον στο Παίδων «Αγία Σοφία».
    Πηγή: Protothema.gr
  • Ρόδος: Αεροδιακομιδή στην Αθήνα για 9χρονο αγοράκι που ήπιε καυστικό υγρό
    Ρόδος: Αεροδιακομιδή στην Αθήνα για 9χρονο αγοράκι που ήπιε καυστικό υγρό

    Φέρεται να ήπιε το καυστικό υγρό πιστεύοντας ότι επρόκειτο για νερό

    Στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» στην Αθήνα μεταφέρθηκε το απόγευμα της Πέμπτης (6/7) με αεροδιακομιδή από το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου ένα αγοράκι 9χρονών το οποίο ήπιε καυστικό υγρό.
    Σύμφωνα με την ιστοσελίδα dimokratiki, το αγοράκι από την Απολλακιά ήπιε το καυστικό υγρό πιστεύοντας ότι επρόκειτο για νερό.
    Άμεσα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου και κρίθηκε επιβεβλημένη η αεροδιακομιδή του σε νοσοκομείο των Αθηνών.
    Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας του.
    Πηγή: Protothema.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο