Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2023 11:49

Εξάρχεια: Καταδρομική επίθεση με μολότοφ κατά αστυνομικών

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Δύο ομάδες αγνώστων επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ σε διμοιρία των ΜΑΤ και διέφυγαν τρέχοντας

Καταδρομική επίθεση με βόμβες μολότοφ πραγματοποίησαν άγνωστοι εναντίον αστυνομικών στα Εξάρχεια, σήμερα τα ξημερώματα.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, περίπου στις 2 τα ξημερώματα δύο ομάδες αγνώστων, η μία από την οδό Διδότου και η άλλη από την οδό Ναυαρίνου, επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ στη διμοιρία των ΜΑΤ, στην οδό Χαριλάου Τρικούπη και στην συνέχεια διέφυγαν τρέχοντας.

Από την επίθεση δεν σημειώθηκε τραυματισμός και δεν προκλήθηκαν υλικές ζημιές.

Πηγή: protothema.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2023 11:28

Σχετικά Άρθρα

  • Χιλή: 30 μαθητές τραυματίστηκαν φτιάχνοντας Μολότοφ στο σχολείο τους
    Χιλή: 30 μαθητές τραυματίστηκαν φτιάχνοντας Μολότοφ στο σχολείο τους

    Από τους τραυματίες, πέντε βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση - Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

    Περίπου τριάντα μαθητές δημόσιου σχολείου στο Σαντιάγο της Χιλής τραυματίστηκαν χθες Τετάρτη, οι πέντε πολύ σοβαρά, καθώς έφτιαχναν κοκτέιλ Μολότοφ μέσα στο εκπαιδευτικό ίδρυμα, ανακοίνωσαν οι αρχές.
    «Τραυματίστηκαν πάνω από 30 μαθητές», συνόψισε ο υπουργός Παιδείας Νικολάς Κατάλδο κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για το δραματικό συμβάν στο γυμνάσιο/λύκειο Internado Nacional Barros Arana (INBA).
    Από τους τραυματίες, πέντε βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, διευκρίνισε η υπουργός Υγείας Χιμένα Αγκιλέρα κατά τη διάρκεια της ίδιας συνέντευξης Τύπου.

    «Υπό συνθήκες που δεν έχουν εξακριβωθεί ακόμη, οι μηχανισμοί αυτοί ανεφλέγησαν, προκαλώντας εγκαύματα σε μεγάλο αριθμό μαθητών που βρίσκονταν στις τουαλέτες» του σχολικού ιδρύματος, εξήγησε αξιωματικός της αστυνομίας, ο Φερνάντο Αλβορνός.
    Σύμφωνα με ΜΜΕ, οι μηχανισμοί ανατινάχθηκαν το μεσημέρι, καθώς μαθητές ετοίμαζαν γιορτή ενόψει του τέλους της σχολικής χρονιάς για συμμαθητές τους που βρίσκονται στην τελευταία τάξη.

    Το INBA είναι από τα αρχαιότερα και γνωστότερα δημόσια γυμνάσια και λύκεια στο Σαντιάγο.
    «Τα κοκτέιλ Μολότοφ είναι όπλα», σχολίασε από την προεδρία η υπουργός Εσωτερικών Καρολίνα Τοά, υπογραμμίζοντας ότι οι αυτοσχέδιοι εμπρηστικοί μηχανισμοί αυτού του είδους δεν μπορούν να γίνονται «αποδεκτοί κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων».

    Τα τελευταία χρόνια, μαθητές του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού ιδρύματος έχουν οργανώσει σε αρκετές περιπτώσεις διαδηλώσεις, ορισμένες από τις οποίες σημαδεύτηκαν από συγκρούσεις με την αστυνομία, για να απαιτήσουν περισσότερους πόρους για τη δημόσια παιδεία.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Εξάρχεια: Επίθεση με μολότοφ κατά αστυνομικών - Μια σύλληψη
    Εξάρχεια: Επίθεση με μολότοφ κατά αστυνομικών - Μια σύλληψη

    Επεισόδια έλαβαν χώρα το βράδυ της Πέμπτης στα Εξάρχεια, με ομάδα αγνώστων να επιτίθεται σε αστυνομικούς των ΜΑΤ με μολότοφ και άλλα αντικείμενα.

    Συγκεκριμένα, η επίθεση σημειώθηκε στην οδό Θεμιστοκλέους, κοντά στην πλατεία Εξαρχείων, ενώ δεν τραυματίστηκε κανείς.

    Άμεσα, ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.

    Μια σύλληψη

    Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε 15 προσαγωγές ενώ μετά από λίγη ώρα τα 14 άτομα αφέθηκαν ελεύθερα καθώς δεν προέκυψε κάτι ύποπτο σε βάρος τους.

    Ωστόσο, συνελήφθη ένα άτομο καθώς στην κατοχή του βρέθηκε ένα μαχαίρι και ένα σπρέι πιπεριού, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Επίθεση με μολότοφ στο κέντρο της Αθήνας: Τραυματίστηκε αστυνομικός - 23 προσαγωγές
    Επίθεση με μολότοφ στο κέντρο της Αθήνας: Τραυματίστηκε αστυνομικός - 23 προσαγωγές

    Επίθεση με μολοτόφ δέχθηκαν αστυνομικοί στο κέντρο της Αθήνας τα ξημερώματα της Κυριακής (15/9) στο κέντρο της Αθήνας.

    Ομάδα περίπου 30 ατόμων επιτέθηκε σε αστυνομικούς στις οδούς Χαριλάου Τρικούπη και Σόλωνος.

    Από την επίθεση ένας αστυνομικός τραυματίστηκε ελαφρά, ενώ προκλήθηκαν ζημιές σε μοτοσικλέτες και αυτοκίνητα.

    Σύμφωνα με την αστυνομία έγιναν 23 προσαγωγές.

    Πηγή: cnn.gr

  • Νέα Ιωνία: Άνδρας πετούσε μολότοφ από το μπαλκόνι και απειλούσε ότι θα αυτοκτονήσει
    Νέα Ιωνία: Άνδρας πετούσε μολότοφ από το μπαλκόνι και απειλούσε ότι θα αυτοκτονήσει

    Ένα πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης στη Νέα Ιωνία όταν ένας άνδρας βγήκε στο μπαλκόνι του σπιτιού του και άρχισε να πετάει μπουκάλια με εύφλεκτο υγρό στον δρόμο.

    Η ενέργειά του είχε ως αποτέλεσμα να πάρουν φωτιά κάτι ξερόχορτα που υπήρχαν στον δρόμο και έτσι η Πυροσβεστική μετέβη στο σημείο και έσβησε τη μικροεστία.

    Ο άνδρας στη συνέχεια μπήκε στο σπίτι και άρχισε να απειλεί ότι θα αυτοκτονήσει. Άμεσα, οι αστυνομικές δυνάμεις με εντολή εισαγγελέα, εισέβαλαν στην οικία του άνδρα, τον πήραν και τον μετέφεραν στην ψυχιατρική κλινική προκριμένου να εξεταστεί.

    Σύμφωνα με το Mega, ο άνδρας φέρεται να αντιμετώπιζε σοβαρά ψυχολογικά και ψυχιατρικά προβλήματα. Θα εξεταστεί από τους γιατρούς και στη συνέχεια η δικαιοσύνη θα αποφασίσει για την ποινική μεταχείρισή του.

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Επίθεση με βόμβα μολότοφ έξω από το σπίτι της προέδρου του Αρείου Πάγου – Στο νοσοκομείο αστυνομικός
    Επίθεση με βόμβα μολότοφ έξω από το σπίτι της προέδρου του Αρείου Πάγου – Στο νοσοκομείο αστυνομικός

    Επίθεση με βόμβα μολότοφ σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης (27/6) έξω από την οικία της προέδρου του Αρείου Πάγου, Ιωάννας Κλάπα Χρισοδουλέα στην περιοχή του Παπάγου. Η αστυνομία προχώρησε σε 9 προσαγωγές.

    Στόχος της βόμβας ήταν το περιπολικό όχημα και την σκοπιά που υπάρχει στο συγκεκριμένο σημείο, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει φωτιά στο όχημα και το περιπολικό της ΕΛΑΣ να καταστραφεί ολοσχερώς.

    Από την επίθεση τραυματίστηκε και ένας αστυνομικός, ο οποίος εκτελούσε καθήκοντα φύλαξης. Μεταφέρθηκε στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, καθώς είχε τραυματιστεί στο πρόσωπο και τα χέρια, χωρίς όμως να εκφράζεται κίνδυνος για τη ζωή του.

    Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στο περιπολικό, που υπέστη φθορές, επιχείρησαν 8 πυροσβέστες με 2 οχήματα.

    Η αστυνομία προχώρησε σε 9 προσαγωγές από το σημείο, αλλά δεν προέκυψε κάτι εις βάρος των προσαχθέντων και αφέθηκαν ελεύθεροι.

    Την προανάκριση έχουν αναλάβει οι άνδρες της Κρατικής Ασφάλειας, που αναλύουν τα βίντεο από κάμερες ασφαλείας και επιχειρούν να φτάσουν στους δράστες.

    Στην καταδίκη της επίθεσης με μολότοφ στο σπίτι της προέδρου του Αρείου Πάγου, στα διάρκεια της νύχτας, προχώρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

    «Καταδικάζουμε απερίφραστα την εγκληματική πράξη της επίθεσης με μολότοφ στο σπίτι της Προέδρου του Αρείου Πάγου από την οποία τραυματίστηκε και αστυνομικός» ανέφερε.

    «Η Δημοκρατία μας και οι πυλώνες της, όπως η Δικαιοσύνη και οι λειτουργοί της, δεν τρομοκρατούνται. Η άμεση σύλληψη των δραστών είναι απόλυτη προτεραιότητα των αρχών. Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στον αστυνομικό που τραυματίστηκε» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    Πηγή: Cnn.gr

  • Εξάρχεια: Ένταση με μολότοφ τα ξημερώματα - Έκρηξη σε πολυκατοικία στου Γκύζη
    Εξάρχεια: Ένταση με μολότοφ τα ξημερώματα - Έκρηξη σε πολυκατοικία στου Γκύζη

    Ένταση σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής στα Εξάρχεια, ενώ και στου Γκύζη σημειώθηκε έκρηξη σε είσοδο πολυκατοικίας.

    Το χρονικό

    Συγκεκριμένα, ομάδα νεαρών έφυγε από την πλατεία των Εξαρχείων και πέταξε στην ομάδα ΜΑΤ, που βρισκόταν στη συμβολή των οδών Χαριλάου Τρικούπη και Διδότου περίπου 10-12 μολότοφ καθώς και αντικείμενα.

    Στη συνεχεία τράπηκαν σε φυγή και δεν έχει γίνει μια σύλληψη.

    Μια ώρα αργότερα, η αστυνομία ειδοποιήθηκε για έκρηξη σε είσοδο πολυκατοικίας στο Γκύζη.

    Οι αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο βρήκαν ένα μπουκάλι με εύφλεκτη ύλη.

    Από το περιστατικό σημειώθηκαν μόνο υλικές ζημιές.

    Πηγή: ethnos.gr

  • Εξάρχεια: Εφιάλτης για 36χρονη - Ληστές αποπειράθηκαν να τη βιάσουν
    Εξάρχεια: Εφιάλτης για 36χρονη - Ληστές αποπειράθηκαν να τη βιάσουν

    Τον απόλυτο τρόμο έζησε μια 36χρονη όταν δύο δράστες εισέβαλλαν στο διαμέρισμά της στα Εξάρχεια και αφού την λήστεψαν, αποπειράθηκαν να την βιάσουν.

    Βίντεο ντοκουμέντο με τις κινήσεις των δραστών

    Σε βίντεο ντοκουμέντο που δημοσιεύσει η ΕΡΤ, φαίνεται πως οι δύο δράστες μπαίνουν στην πολυκατοικία στην οδό Ρεθύμνου και στη συνέχεια στο διαμέρισμα της 36χρονης.

    Σύμφωνα με το θύμα, ο ένας από τους κακοποιούς προσπάθησε να την βιάσει. Όσο ο ένας έψαχνε στο διαμέρισμα για χρήματα, ο συνεργός του που κρατούσε ακινητοποιημένη την κοπέλα στο κρεβάτι της, της επιτέθηκε σεξουαλικά.

    Η 36χρονη έβαλε τις φωνές και καλούσε σε βοήθεια και έτσι οι δράστες τράπηκαν σε φυγή. Οι δύο αλλοδαποί άρπαξαν 1.050 ευρώ, κοσμήματα, το ρολόι και την τσάντα της γυναίκας και έφυγαν με τα κλοπιμαία όπως φαίνεται στο βίντεο.

    «Κοιμάμαι με το φως ανοιχτό»

    Το θύμα είναι ακόμα σοκαρισμένο, έχοντας υποστεί τραύμα από την εισβολή στο σπίτι και την απόπειρα βιασμού και όπως λέει στην ΕΡΤ: «Κοιμάμαι με το φως ανοιχτό στο δωμάτιο και αναγνώρισα σε φωτογραφίες που μου έδειξαν οι αστυνομικοί και τους δύο δράστες».

    Σημειώνεται πως η Ασφάλεια Εξαρχείων, συνέλαβε τον ένα δράστη και αναζητά τον συνεργό του.

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Εξάρχεια: Σύλληψη δύο ατόμων από την ΕΛΑΣ - Είχαν μαζί όπλα
    Εξάρχεια: Σύλληψη δύο ατόμων από την ΕΛΑΣ - Είχαν μαζί όπλα

    Σε δύο συλλήψεις προχώρησε η ΕΛΑΣ, στην οδό Ιουλιανού, στα Εξάρχεια, λίγη ώρα μετά τις εμπρηστικές επιθέσεις σε αυτοκίνητα.

    Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι συλληφθέντες κουβαλούσαν μαζί τους όπλα, ενώ δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό αν έχουν σχέση με τους εμπρησμούς ΙΧ που καταγράφηκαν νωρίτερα στην περιοχή.

    Εμπρησμοί σε οχήματα

    Άγνωστοι φαίνεται να προχώρησαν νωρίτερα σε μπαρά

    Σύμφωνα με το OPEN υπήρξαν και άλλες επιθέσεις παρόμοιες στην ευρύτερη περιοχή και αμάξια έγιναν παρανάλωμα στην οδό Σαριπόλου και στην οδό 3ης Σεπτεμβρίου.

    Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής βρίσκονται στο σημείο.

    ζ εμπρησμών και να έβαλαν φωτιά σε τρία αυτοκίνητα στην οδό Ζαΐμη στα Εξάρχεια.

    Πηγή: ethnos.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο