Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2023 08:02

Τι έγραφε το mail-φάρσα για βόμβα σε «Ελ. Βενιζέλος»-νοσοκομεία: «Στο όνομα του Αλλάχ πρέπει να πεθάνετε»

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Αναστάτωση σε έξι μεγάλα νοσοκομεία προκλήθηκε χθες το πρωί της Τρίτης μετά από e-mail που προειδοποιούσε για τοποθέτηση βόμβας από έναν υποτιθέμενο «εξτρεμιστή του Ισλάμ».

Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, ο αποστολέας φέρεται να είναι ισλαμιστής ο οποίος δήλωνε έτοιμος «να χύσει το αίμα του για το Ισλάμ».

«Στο όνομα του Αλλάχ και του προφήτη μας Μωάμεθ πρέπει να πεθάνετε», έγραφε στο απειλητικό e-mail του.

Από τις φωτογραφίες που παρουσίασε το Star, ο «ισλαμιστής» φέρεται να έγραψε στο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: «Είμαι ο ιμάμης Βλαντ Σεβελίεφ, από την οργάνωση των Ταλιμπάν. Είμαι Τατάρος Μουσουλμάνος και είμαι έτοιμος να χύσω το αίμα μου για το Ισλάμ. Σήμερα θα ανατινάξω τα νοσοκομεία σας στην Αθήνα. Υπάρχουν TNT βόμβες στα νοσοκομεία σας και σύντομα θα ανατιναχθούν. Στο όνομα του Αλλάχ και του προφήτη Μωάμεθ πρέπει να πεθάνετε».

Μετά από αυτό το μήνυμα οι αστυνομικοί ήλεγξαν όλους τους χώρους, χωρίς όμως να βρεθεί κάτι, ενώ γίνεται έρευνα προκειμένου να εντοπιστεί η πηγή της απειλής.

Το χρονικό με τα e-mails

Συναγερμός σήμανε χθες το πρωί στις Αρχές μετά από mail-φάρσα, όπως αποδείχθηκε, που έφτασε τόσο στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος όσο και σε αρκετά νοσοκομεία της χώρας, το οποίο, με αναφορές στο Ισλάμ, ενημέρωνε για τοποθέτηση βόμβας.

Αμέσως στο «Ελ. Βενιζέλος» βρέθηκαν δυνάμεις της Αστυνομίας και των ΤΕΕΜ που ερεύνησαν τους χώρους του αεροδρομίου, δίχως ωστόσο να εντοπίσουν τίποτα ύποπτο.

Υπενθυμίζεται ότι αυτή είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες που προκαλείται αναστάτωση στο «Ελ. Βενιζέλος», καθώς την περασμένη Κυριακή αεροσκάφος της Ryanair προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο συνοδευόμενο από μαχητικά F-16 μετά από ειδοποίηση για βόμβα.

Και σε έξι νοσοκομεία εστάλη το ίδιο mail

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, το συγκεκριμένο ηλεκτρονικό μήνυμα από άγνωστο αποστολέα, εκτός από το αεροδρόμιο των Αθηνών, έφτασε και σε έξι νοσοκομεία της πρωτεύουσας προκαλώντας αναστάτωση στο προσωπικό. Και σ' αυτήν την περίπτωση ειδοποιήθηκαν άμεσα οι Αρχές, οι οποίες έσπευσαν προκειμένου να ερευνήσουν τους χώρους σε περίπτωση που οι αναφορές του mail ήταν αληθινές.

Πρόκειται για τα νοσοκομεία «Ευαγγελισμός», «Γεννηματάς», «Τζάνειο», «Παμμακάριστος», «Παίδων» και «Ερρίκος Ντυνάν». Όπως προαναφέρθηκε, στο mail γινόταν αναφορά στο Ισλάμ, ωστόσο μέχρι αυτήν την ώρα δεν έχει προκύψει κάτι.

Πηγή: Ιefimerida.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2023 09:28

Σχετικά Άρθρα

  • Ο στρατός του Ισραήλ κατέλαβε με έφοδο το τελευταίο σε λειτουργία νοσοκομείο στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας
    Ο στρατός του Ισραήλ κατέλαβε με έφοδο το τελευταίο σε λειτουργία νοσοκομείο στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας

    Ο ΠΟΥ είπε ότι έχει χάσει την επαφή με το προσωπικό του νοσοκομείου - Η βόρεια Γάζα βιώνει τις πιο σκοτεινές ώρες της, είπε ο Ύπατος Αρμοστής για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα - Νέα σφαγή από το Ισραήλ;

    Το υπουργείο Υγείας της Χαμάς κατηγόρησε τον στρατό του Ισραήλ ότι κατέλαβε με έφοδο το τελευταίο εν λειτουργία νοσοκομείο στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, όπου μαίνονται σφοδρές μάχες.

    Έπειτα από έναν χρόνο πολέμου μεταξύ του ισραηλινού στρατού και της παλαιστινιακής οργάνωσης, η βόρεια Γάζα βιώνει «τις πιο σκοτεινές ώρες της», προειδοποίησε ο Ύπατος Αρμοστής για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Φόλκερ Τουρκ. Οι ενέργειες του Ισραήλ μπορεί να προσομοιάζουν με «εγκληματικές θηριωδίες», τόνισε.

    «Κρατούν εκατοντάδες ασθενείς, το ιατρικό προσωπικό και εκτοπισμένους ανθρώπους»

    Ο στρατός, που από τις 6 Οκτωβρίου επικεντρώνει τις επιχειρήσεις στον τομέα γύρω από την Τζαμπάλια, ανακοίνωσε ότι συνεχίζει να ενεργεί στη ζώνη του νοσοκομείου Καμάλ Αντουάν, με βάση πληροφορίες για «την παρουσία τρομοκρατών και υποδομών τους» εκεί.

    «Οι ισραηλινές δυνάμεις κατέλαβαν το νοσοκομείο Καμάλ Αντουάν και βρίσκονται στο εσωτερικό», ανέφερε το υπουργείο Υγείας της Χαμάς. «Κρατούν εκατοντάδες ασθενείς, το ιατρικό προσωπικό και εκτοπισμένους ανθρώπους» που είχαν καταφύγει στο νοσοκομειακό συγκρότημα για να γλιτώσουν από τους «αδιάκοπους βομβαρδισμούς», πρόσθεσε.

    Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας είπε ότι έχει χάσει την επαφή με το προσωπικό του νοσοκομείου, χαρακτηρίζοντας «πολύ ανησυχητική» αυτήν την εξέλιξη.

    Τουλάχιστον 38 νεκροί στη Χαν Γιούνις

    Εν τω μεταξύ, ισραηλινά στρατιωτικά πλήγματα στην πόλη Χαν Γιούνις στη νότια Λωρίδα της Γάζας είχαν ως αποτέλεσμα τουλάχιστον 38 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους από χθες βράδυ ενώ οι ισραηλινές δυνάμεις εξαπέλυσαν νυχτερινή επιδρομή σε νοσοκομείο στο βόρειο τμήμα του θύλακα, σύμφωνα με Παλαιστίνιους αξιωματούχους.

    Το υπουργείο Υγείας στη Γάζα δήλωσε ότι πολλά από τα θύματα από τα ισραηλινά πλήγματα σε κατοικίες στη νοτιοανατολική Χαν Γιούνις ήταν γυναίκες και παιδιά.

    Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε σε ανακοίνωση ότι δυνάμεις σκότωσαν αριθμό Παλαιστίνιων ενόπλων σε αεροπορικά και χερσαία πλήγματα στη νότια Λωρίδα της Γάζας και εξάρθρωσαν στρατιωτικές υποδομές.

    Κάποιοι κάτοικοι επέστρεψαν στο σημείο σήμερα το πρωί, ψάχνοντας στα χαλάσματα σε μια προσπάθεια να βρουν κάποια από τα ρούχα τους και τα προσωπικά τους έγγραφα, ενώ παιδιά αναζητούσαν τα παιχνίδια τους.

    Στο Νοσοκομείο Νάσερ, το νοσηλευτικό προσωπικό ετοίμαζε τις σορούς, μεταξύ των οποίων τρία παιδιά τυλιγμένα με λευκό σάβανο.

    Πηγή: In.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ HAITHAM IMAD
  • Έρευνα του ΟΗΕ: «Έγκλημα εξόντωσης» η καταστροφή των νοσοκομείων της Γάζας
    Έρευνα του ΟΗΕ: «Έγκλημα εξόντωσης» η καταστροφή των νοσοκομείων της Γάζας

    Με έγκλημα πολέμου και εξόντωσης ισοδυναμεί η συντονισμένη καταστροφή του συστήματος υγείας της Γάζας από τον ισραηλινό στρατό, σύμφωνα με νέα έρευνα του ΟΗΕ.

    Για «ανελέητες και εσκεμμένες επιθέσεις σε ιατρικό προσωπικό και εγκαταστάσεις» έκανε λόγο πριν την κυκλοφορία ολόκληρης της έκθεσης η πρώην Ύπατη Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Νάβι Πιλάι.

    «Ειδικά τα παιδιά έχουν υποστεί το κύριο βάρος αυτών των επιθέσεων, υποφέροντας τόσο άμεσα όσο και έμμεσα από την κατάρρευση του συστήματος υγείας», σημείωσε χαρακτηριστικά.

    Η έκθεση θα παρουσιαστεί στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στις 30 Οκτωβρίου.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι, τους τελευταίους 12 μήνες, περισσότερες από 500 ισραηλινές επιθέσεις σημειώθηκαν σε εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης στη Γάζα, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, ενώ βομβαρδίστηκαν μερικά από τα μεγαλύτερα, όπως το Νάσερ στη Γάζα και το Νοσοκομείο αλ-Σίφα της πόλης.

    Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, μόνο 17 νοσοκομεία λειτουργούν μερικώς ενώ 19 είναι εντελώς εκτός λειτουργίας. Τα περισσότερα κέντρα πρωτοβάθμιας περίθαλψης είναι επίσης εκτός λειτουργίας και λιγότεροι από τους μισούς ασθενείς που έχουν κρίσιμη ανάγκη θεραπείας μπορούν να φύγουν από τη Γάζα.

    Πηγή: Cnn.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ HAITHAM IMAD

  • ΕΣΥ: Εικόνες ντροπής καταγγέλλουν οι γιατροί στα νοσοκομεία – Απεργιακές κινητοποιήσεις στις 25 Σεπτέμβρη
    ΕΣΥ: Εικόνες ντροπής καταγγέλλουν οι γιατροί στα νοσοκομεία – Απεργιακές κινητοποιήσεις στις 25 Σεπτέμβρη

    Με κεντρικό αίτημα για μόνιμες προσλήψεις οι υγειονομικοί του ΕΣΥ οργανώνουν κινητοποιήσεις ενάντια στην υποβάθμιση των νοσοκομείων

    Απεργιακές κινητοποιήσεις θα πραγματοποιήσουν οι υγειονομικοί στις 25 Σεπτεμβρίου, καθώς η ΠΟΕΔΗΝ έχει προκηρύξει 5ωρη στάση εργασίας με βασικό αίτημα τις μαζικές προσλήψεις στο ΕΣΥ και ενάντια στο «σχέδιο» για καθημερινή 24ωρη εφημέρευση στα μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας.

    Το σχέδιο που φαίνεται πως επεξεργάζεται το υπουργείο Υγείας για καθημερινή 24ωρη εφημέρευση στα μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση των εργαζομένων του ΕΣΥ καθώς όπως λένε για να γίνει κάτι τέτοιο θα χρειαζόταν διπλασιασμός του προσωπικού, τη στιγμή που τμήματα και μονάδες στα νοσοκομεία υποφέρουν από την υποστελέχωση.

    Η ΠΟΕΔΗΝ έχει εξαγγείλει επίσης πανελλαδική απεργία στις 17 Οκτωβρίου και συγκέντρωση στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις ενώ επιφυλάσσεται για το πώς θα συνεχίσει.

    Η πολύωρη αναμονή στα νοσοκομεία είναι ένα από τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς λόγω έλλειψης προσωπικού

    Την ίδια στιγμή δεν έχουν τέλος οι καταγγελίες για την κατάσταση στο ΕΣΥ, που παρά τις θριαμβολογίες του Άδωνι Γεωργιάδη, παραμένει οριακή.

    Εικόνες ντροπής στο ΤΕΠ του Γεννηματάς

    «Στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου Γεννηματάς ασθενείς πέντε ώρες μετά το τέλος της γενικής εφημερίας, βρίσκονται ακόμα στα επείγοντα περιμένοντας να μεταφερθούν στους θαλάμους τους», αναφέρει σε ανάρτησή της η Αργυρή Ερωτοκρίτου, γιατρός παθολόγος, δημοσιεύοντας για του λόγου το αληθές και φωτογραφία από τους ασθενείς που περιμένουν.

    «Όσο και να φωνάζει ο Άδωνις η σκληρή πραγματικότητα είναι αυτή» τονίζει η γιατρός Αργυρή Ερωτοκρίτου. «Παλεύουμε για τους ασθενείς μας, τα νοσοκομεία μας, τις ζωές μας. Στις 25 Σεπτεμβρίου απεργούμε πανελλαδικά. Σας θέλουμε στο πλευρό μας στις πύλες των νοσοκομείων εκείνης της μέρας» προσθέτει.

    Η πολύωρη αναμονή στα νοσοκομεία είναι ένα από τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς λόγω έλλειψης προσωπικού. Πριν λίγο καιρό η κάμερα του MEGA κατέγραψε ουρές σε μεγάλα δημόσια νοσοκομεία και την αναμονή να φτάνει και τις 8 ώρες.

    «Σε δημόσιο νοσοκομείο να περιμένω και 6 ώρες και αναγκάστηκα και πήγα σε ιδιωτικό και έσκασα ένα εισιτήριο εκεί πέρα. Όποιος δεν έχει ιδιωτική ασφάλεια και καλή, θα τραβήξει τον Γολγοθά που λένε», ανέφεραν ασθενείς.

    Παρόμοιες εικόνες με το Γεννηματάς έχουν καταγραφεί και το Αττικόν Νοσοκομείο.

    Παλιά κτίρια, ελλείψεις προσωπικούς, λίστες αναμονής

    «Δεν ξέρω ποιο είναι το μεγαλύτερο κακό στα μεγάλα νοσοκομεία, τα ράντζα ή η νοσηλείες παθολογικών περιστατικών σε χειρουργικές ειδικότητες, που αυξάνουν το δείκτη νοσοκομειακών λοιμώξεων που είναι πάρα πολύ επικίνδυνες για τους ασθενείς;», είχε δηλώσει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.

    Ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί ήταν η έκθεση της ΠΟΕΔΗΝ για τα νοσοκομεία της βορείου Ελλάδας που έδωσε στη δημοσιότητα ενόψει της ΔΕΘ. Παρουσιάζοντας αναλυτικά στοιχεία για το κάθε νοσοκομείο, φαίνεται ότι ο κανόνας είναι οι μεγάλες ελλείψεις σε όλους τους κλάδους του ΕΣΥ με αποτέλεσμα να μην λειτουργούν κλινικές ακόμα και χειρουργεία.

    Κτίρια παλιά και επικίνδυνα για εργαζόμενους και ασθενείς, όπου υπάρχει ακόμα μέχρι και αμίαντος (τμήματα του νοσοκομείου Άγιος Δημήτριος στη Θεσσαλονίκη). Λίστες αναμονής που μπορεί να φτάσουν μέχρι και τα δύο χρόνια για χειρουργεία ή για εξετάσεις.

    Οι αντιδράσεις του υπουργείου Υγείας στην εικόνα του ΕΣΥ κάθε άλλο παρά καθησυχάζουν τους υγειονομικούς που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για διάλυση των νοσοκομείων.

    Πηγή: cnn.gr

  • Χανιά: Ανήλικος πίσω από το τηλεφώνημα για βόμβα σε Γυμνάσιο - Δικογραφία και στον κηδεμόνα του
    Χανιά: Ανήλικος πίσω από το τηλεφώνημα για βόμβα σε Γυμνάσιο - Δικογραφία και στον κηδεμόνα του

    Ένας ανήλικος φέρεται να βρίσκεται πίσω από το τηλεφώνημα για βόμβα σε Γυμνάσιο των Χανίων το πρωί της Πέμπτης (12/09) με τις αρχές να σχηματίζουν δικογραφία τόσο στον φαρσέρ όσο και στον κηδεμόνα του.

    Σύμφωνα με το flashnews.gr ήδη σηματίστηκε δικογραφία για ψευδή καταγγελία σε βάρος ενός ανηλίκου για το τηλεφώνημα για βόμβα στο 6ο γυμνάσιο Αμπεριάς Χανίων, ο οποίος φέρεται να είναι το πρόσωπο που τηλεφώνησε χθες στις αστυνομικές αρχές προειδοποιώντας για την ύπαρξη εκρηκτικού μηχανισμού στο 6ο γυμνάσιο της Αμπεριάς.

    Δικογραφία σχηματίστηκε επίσης και σε βάρος κηδεμόνα του για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

    Υπενθυμίζεται ότι χθες το πρωί ένα άγνωστο άτομο πραγματοποίησε τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας στο 6ο γυμνάσιο της Αμπεριάς.

    Άμεσα από αρμόδιες Αστυνομικές Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χανίων διεξήχθησαν οι κατάλληλες ενέργειες για την ασφαλή εκκένωση του χώρου, όπου διενεργήθηκε έλεγχος με αρνητικό αποτέλεσμα.

    Η προανάκριση ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.

    Πηγή: Cnn.gr

  • 6η ΥΠΕ: Υπογραφή συμβάσεων για την ενεργειακή αναβάθμιση και ανακαίνιση νοσοκομείων
    6η ΥΠΕ: Υπογραφή συμβάσεων για την ενεργειακή αναβάθμιση και ανακαίνιση νοσοκομείων

    Το Σάββατο 7/9/2024 στο περίπτερο του Ταμείου Ανάκαμψης, στα πλαίσια της 88ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, υπεγράφησαν οι συμβάσεις μεταξύ του Διοικητή της 6ης Υ.ΠΕ κ. Θεοδωρόπουλου Ηλία και των αναδόχων εταιριών για τα ακόλουθα έργα:

    1. Αναβάθμιση - Ανακαίνιση - Εκσυγχρονισμός και Αναδιαρρύθμιση ΤΕΠ Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων « ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ» αξίας 794.353,56€ πλέον ΦΠΑ
    2. Αναβάθμιση - Ανακαίνιση- Εκσυγχρονισμός και Αναδιαρρύθμιση ΤΕΠ Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου και Γενικό Νοσοκομείο Ανατ. Αχαΐας- Ν.Μ Αιγίου αξίας 2.539.467,72€ πλέον ΦΠΑ
    3. Αναβάθμιση – Ανακαίνιση- διαφόρων χώρων στο Γενικό Νοσοκομείο Ηλείας- Ν.Μ Πύργου και στο Γενικό Νοσοκομείο Αιτωλοακαρνανίας- Ν.Μ Μεσολογγίου αξίας 1.269.846,34€ πλέον ΦΠΑ

    Η υπογραφή των συμβάσεων που θα αναβαθμίσουν ουσιαστικά 5 νοσοκομεία της 6ης Υ.ΠΕ πραγματοποιήθηκε παρουσία του Υπουργού Υγείας κ. Α. Γεωργιάδη, της Αναπληρώτριας Υπουργού κας Ε. Αγαπηδάκη, των Υφυπουργών κ.κ Δ. Βαρτζόπουλου και Μ. Θεμιστοκλέους καθώς και των Γ.Γ Λ. Βιλδιρίδη, Φ. Καλύβα και Α. Αγγελή.

    Το αμέσως προσεχές διάστημα θα υπογραφούν και άλλες συμβάσεις για Ανακαινίσεις και Αναβαθμίσεις Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας, ενώ ήδη έχουν εγκατασταθεί οι ανάδοχοι – τεχνικές εταιρίες και εκκινούν τα έργα στα πρώτα Κέντρα Υγείας της περιοχής.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Αναγκαστική προσγείωση για αεροπλάνο στην Τουρκία μετά από απειλή για βόμβα
    Αναγκαστική προσγείωση για αεροπλάνο στην Τουρκία μετά από απειλή για βόμβα

    Αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο του Ερζερούμ πραγματοποίησε αεροπλάνο που ταξίδευε από την Ινδία προς τη Γερμανία λόγω απειλής για βόμβα.

    Στο αεροσκάφος χωρητικότητας 600 ατόμων επιβαίνουν 247 επιβάτες. Όλοι οι επιβάτες αποβιβάστηκαν από το αεροσκάφος σύμφωνα με το αίτημα του πιλότου.

    Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της περιοχής Μουσταφά Τσιφτσί πυροτεχνουργοί εισήλθαν στο αεροσκάφος και το αεροσκάφος ερευνήθηκε.

    «Όταν έγινε απειλή για βόμβα στον αέρα, το αεροσκάφος της αεροπορικής εταιρείας Vistara ήθελε πρώτα να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Ορντού. Επειδή όμως εκεί γίνονταν εργασίες ανακαίνισης, το κατεύθυναν στην Τραπεζούντα. Δεδομένου ότι και εκεί η εναέρια κυκλοφορία είναι μεγάλη, προσγειώνονται στο Ερζερούμ».

    Πηγή: Cnn.gr

  • Μεγάλες ελλείψεις στα νησιά: Παραιτήθηκε η Διοικήτρια του Νοσοκομείου Σάμου – Τι απαντά ο Άδωνις Γεωργιάδης
    Μεγάλες ελλείψεις στα νησιά: Παραιτήθηκε η Διοικήτρια του Νοσοκομείου Σάμου – Τι απαντά ο Άδωνις Γεωργιάδης

    Δεν καταρρέει το νοσοκομείο της Σάμου διαβεβαιώνει ο υπουργός υγείας Άδωνις Γεωργιάδης μετά τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας ότι στο νοσοκομείο υπολειτουργούσε η παιδιατρική κλινική, αφού το ιατρικό προσωπικό ήταν ανύπαρκτο.

    Τι απαντά ο Άδωνις Γεωργιάδης στις καταγγελίες

    Ο υπουργός υγείας με μια μακροσκελή του ανάρτηση στο Χ αναλύει βήμα προς βήμα τις κινήσεις που έχει κάνει προκειμένου να καλυφθούν τα κενά σε ιατρικό προσωπικό στη Σάμο, ενώ όπως ο ίδιος ανακοινώνει αναμένεται να το επισκεφθεί με τον υφυπουργό υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους τις επόμενες ημέρες.

    Ο Άδωνις Γεωργιάδης υποστηρίζει ότι έχουν γίνει όλες οι κινήσεις και έχουν προκηρυχθεί οι θέσεις, αλλά βγαίνουν άγονες καθώς δεν υπάρχει ενδιαφέρον του ιατρικού κόσμου. Για τον λόγο αυτό γίνονται συνεχείς μετακινήσεις προσωπικού, καθώς η μοναδική παιδίατρος του νησιού αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας και νοσηλεύεται στο Τζάνειο νοσοκομείο στην Αθήνα.

    Υπό το πρίσμα αυτό πάντως και των ελλείψεων στη Σάμου παραιτήθηκε η διοικήτρια του νοσοκομείου και η παραίτησή της έγινε δεκτή όπως γνωστοποίησε ο ίδιος ο υπουργός υγείας. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να διοριστεί νέα προσωρινή διοίκηση έως ότου ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για τους νέους διοικητές των νοσοκομείων όλης της χώρας.

    Υπό κατάρρευση τα νοσοκομεία στα νησιά

    Πάντως το νοσοκομείο της Σάμου δεν είναι το μοναδικό που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στελέχωσης. Οι περισσότερες δημόσιες μονάδες υγείας στα νησιά και τις απομακρυσμένες περιοχές συνεχίζουν να μη διαθέτουν ιατρονοσηλευτικό προσωπικό με αποτέλεσμα τόσο οι μόνιμοι κάτοικοι όσο και οι τουρίστες να μην εξυπηρετούνται

    Η λύση που δίνεται κάθε καλοκαίρι είναι να μετακινούνται με διαδικασίες εξπρές γιατροί από άλλες μονάδες υγείας, ώστε να καλύψουν τα κενά. Μια λύση που ωστόσο είναι προσωρινή και δεν αντιμετωπίζει τις χρόνιες στρεβλώσεις του ΕΣΥ.

    Πηγή: ethnos.gr

  • ΕΣΥ – Νοσοκομεία: Γιατί οι γιατροί πέφτουν θύματα βίας από ασθενείς και συνοδούς
    ΕΣΥ – Νοσοκομεία: Γιατί οι γιατροί πέφτουν θύματα βίας από ασθενείς και συνοδούς

    Πέντε επιθέσεις σε νοσοκομεία της χώρας μέσα σε λίγα 24ωρα κατέγραψαν οι Ενώσεις των νοσοκομειακών γιατρών και των εργαζομένων

    Πέντε περιστατικά βίας κατά υγειονομικών κατήγγειλαν οι Ενώσεις γιατρών και εργαζομένων των νοσοκομείων μόνο τις τελευταίες ημέρες. Το φαινόμενο επιθέσεων από ασθενείς ή συνοδούς τους κατά ιατρικού και άλλου προσωπικού στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) «φουντώνει» και είναι σχεδόν καθημερινό. Μάλιστα, εκτός από όσα περιστατικά βλέπουν το φως της δημοσιότητας, υπάρχουν και πολλά που μένουν στην… αφάνεια

    «Έχουμε επισημάνει πολλές φορές ότι οι υγειονομικοί έχουμε γίνει σάκος του μποξ στις επιθετικούς παραλογισμούς κάθε ασθενούς ή συνοδού. Ούτε ταχυδακτυλουργοί είμαστε για να εξυπηρετούμε ταυτόχρονα δεκάδες ασθενείς, ούτε θαυματοποιοί ώστε να γίνονται καλά όλοι οι ασθενείς χωρίς να πονέσουν καθόλου», σημειώνει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλης Γιαννάκος.

    Ο ίδιος έκανε γνωστό ένα περιστατικό βίας χθες το πρωί στο νοσοκομείο «Ιπποκράτειο» Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε, μια ασθενής που είχε πραγματοποιήσει χειρουργείο στο ισχίο επισκέφτηκε την ορθοπεδική κλινική για φροντίδα των χειρουργικών τομών. «Ο συνοδός φώναζε έξω από το ιατρείο απειλώντας με ξυλοδαρμό τους πάντες. Βγήκε ο διευθυντής της ορθοπεδικής κλινικής από άλλο χώρο να δει τι συμβαίνει και τι το ήθελε; Ο θρασύδειλος συνοδός του επιτέθηκε στα καλά καθούμενα και τον γρονθοκόπησε», περιγράφει ο κ. Γιαννάκος.

    Σύμφωνα με τον ίδιο, παρά τις αυστηρές διατάξεις του νέου νόμου ασθενείς και συνοδοί εμφανίζουν τόση επιθετικότητα που δεν σκέφτονται πιθανές κυρώσεις. Τις περισσότερες περιπτώσεις οι επιθέσεις συμβαίνουν στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) όπου καταγράφονται αναμονές και σε αρκετές περιπτώσεις το προσωπικό δεν επαρκεί για να απορροφώνται γρήγορα οι ασθενείς που περιμένουν.

    «Θα πρέπει να τρέχουν οι υγειονομικοί που τρώνε το ξύλο να υποβάλλουν μηνύσεις. Να επωμιστούν έξοδα και στοχοποίηση. Εκμεταλλεύονται οι νταήδες ασθενείς, συνοδοί την πλημμελή φύλαξη των νοσοκομείων, την αστυνομία που εμφανίζεται κατόπιν εορτής», τονίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

    Υπενθυμίζεται ότι από τις αρχές της χρονιάς έχει ψηφιστεί νόμος που προβλέπει ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο ετών για όποιον ασκεί βία κατά γιατρών και νοσηλευτών μονάδων υγείας και τουλάχιστον ενός έτους για όποιον διαταράσσει τη λειτουργία της μονάδας υγείας, με απειλές και ύβρεις κατά του προσωπικού της.

    Το συμβάν στο νοσοκομείο «Ιπποκράτειο» δεν ήταν το μοναδικό τις τελευταίες ημέρες. Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), κοινοποίησε καταγγελία της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Νομού Εύβοιας (ΕΙΝΝΕΥΒ), σύμφωνα με την οποία τέσσερα αλλεπάλληλα επεισόδια βίας συνέβησαν τα τελευταία 24ωρα στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας εναντίον νοσηλευτικού προσωπικού και ενός γιατρού. Ο γιατρός, μάλιστα, δέχθηκε γροθιές από συνοδό ασθενούς το πρωί του Σαββάτου και εφημέρευσε με ράμματα την Κυριακή.

    «Την ίδια στιγμή που καλούμαστε να εργαστούμε με εξαντλητικά ωράρια και χαμηλούς μισθούς, βρισκόμαστε επιπλέον ανυπεράσπιστοι απέναντι σε όσους επιχειρούν να βιαιοπραγήσουν εναντίον μας λεκτικά ή σωματικά, προκαλώντας μας ακόμα και σοβαρούς τραυματισμούς», αναφέρει η ΟΕΝΓΕ σε ανακοίνωσή της.

    Πηγή: ygeiamou.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο