Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2023 10:55

Aποτροπιασμός μετά τις καταγγελίες για την νηπιαγωγό στην Καβάλα: «Η κυρία είπε ότι μπορούμε να έχουμε μικρά ψεματάκια»

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Σοκ προκαλούν οι καταγγελίες για την νηπιαγωγό που κατηγορείται ότι ασέλγησε σε βάρος ενός κοριτσιού μόλις τεσσάρων ετών στην Καβάλα. Σε βάρος της παιδαγωγού ασκήθηκε ποινική δίωξη και αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του ανακριτή.

Σε βάρος της 37χρονης έχουν κατατεθεί 4 μηνύσεις με σοβαρές κατηγορίες που αφορούν ένα τετράχρονο αγόρι και τρία κορίτσια 3 και 4 ετών. Όταν είχαν ήδη κατατεθεί οι δύο πρώτες μηνύσεις, η αναστάτωση των γονιών ήταν έκδηλη. Όλοι ήθελαν να μάθουν αν και το δικό τους παιδί έχει πέσει θύμα της δασκάλας του.

Τι αποκάλυψε το παιδί

«Μετά τη δεύτερη καταγγελία που άκουσα απευθύνθηκα σε ειδικό για το πώς θα μάθω αν έχει συμβεί κάτι και στο δικό μου παιδί. Οι πρώτες εκφράσεις που πήρα από το παιδί είναι ότι η κυρία μου είπε ότι μπορούμε να έχουμε μικρά ψεματάκια από τα παιδιά κι ότι αυτό είναι το δικό μας μυστικό. Από εκεί και πέρα με βοήθεια της ψυχολόγου προσπάθησα να ξεκλειδώσω το παιδί», αναφέρει η μητέρα παιδιού 4 ετών.

Η απότομη αλλαγή στη συμπεριφορά της κόρης της ήταν εκείνη που χτύπησε τα πρώτα καμπανάκια στους γονείς. Τον Φεβρουάριο, το 4χρονο κορίτσι άρχισε να εμφανίζει έντονα αισθήματα δυσφορίας και αρνητισμού. Σταμάτησε να συμμετέχει σε αθλητικές δραστηριότητες που της άρεσαν.

Προσέφευγε στην αγκαλιά της μητέρας της και επέμενε να παραμένει εκεί. Εκδήλωνε δυσφορία πηγαίνοντας στον παιδικό σταθμό. Η μικρή άρχισε δειλά – δειλά να εξηγεί στη μητέρα της για ποιον λόγο δεν ήθελε να πάει στο σχολείο και ύστερα με βοήθεια παιδοψυχολόγου ήρθε η αποκάλυψη.

Η νηπιαγωγός κατηγορείται πως ασέλγησε σε βάρος και ενός 4χρονου αγοριού. Τα όσα αποκάλυψε ο μικρός στη μητέρα του σοκάρουν.

«Παραγγέλλουμε την άσκηση της ποινικής δίωξης σε βάρος της εγκαλούμενης για την πράξη της κατάχρησης ανηλίκων κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση», αναφέρει η Εισαγγελία Εφετών Θράκης, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό MEGA.

Πηγή: Ethnos.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2023 10:54

Σχετικά Άρθρα

  • Εξαπάτηση ηλικιωμένων: Προσποιήθηκαν τροχαίο ατύχημα και «άρπαξαν» 7.000 ευρώ και πέντε χρυσές λίρες σε Σέρρες και Καβάλα
    Εξαπάτηση ηλικιωμένων: Προσποιήθηκαν τροχαίο ατύχημα και «άρπαξαν» 7.000 ευρώ και πέντε χρυσές λίρες σε Σέρρες και Καβάλα

    Συνελήφθη ένας άνδρας και αναζητούνται οι συνεργοί του

    Εξιχνιάσθηκαν έπειτα από επιστάμενες έρευνες των αστυνομικών δύο υποθέσεις απατών που διαπράχθηκαν την 14 και 22-10-2024 σε βάρος ηλικιωμένων, σε περιοχές της Καβάλας και των Σερρών.
    Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, χθες, Τρίτη, το απόγευμα στην Καβάλα συνελήφθη ένας ημεδαπός – μέλος σπείρας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της απάτης και για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών.
    Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς του που αναζητούνται.

    Ως προς τον τρόπο δράσης, οι δράστες κάλεσαν τηλεφωνικά τις ηλικιωμένες και με πρόσχημα αντίστοιχα ότι συγγενικό τους πρόσωπο είχε εμπλακεί σε ατύχημα και χρήζει άμεσης χειρουργικής επέμβασης ή ότι προτίθενται να υποθάλψουν συγγενικό τους πρόσωπο το οποίο έχει προκαλέσει τροχαίο ατύχημα, απαιτούσαν χρηματικά ποσά για την παροχή των υπηρεσιών τους.

    Ακολούθως, αφού κατάφεραν να πείσουν τις παθούσες, μετέβη ο συλληφθείς σε προκαθορισμένα σημεία και παρέλαβε τα συμφωνηθέντα, αποκομίζοντας συνολικά το χρηματικό ποσό των 7.000 ευρώ και πέντε 5 χρυσές λίρες.

    Στο πλαίσιο των ερευνών, έπειτα από σχετική καταγγελία, οι ανωτέρω αστυνομικοί πραγματοποίησαν συντονισμένη επιχείρηση κατά τη διάρκεια της οποίας χθες, κατά τις απογευματινές ώρες, συνέλαβαν τον ημεδαπό δράστη, τον οποίο εντόπισαν στην Εθνική οδό Δράμας – Καβάλας να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο εσωτερικό του οποίου βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα το χρηματικό ποσό των 6.500 ευρώ και 5 χρυσές λίρες.

    Από την έρευνα που ακολούθησε διακριβώθηκε ότι τα ανωτέρω προέρχονταν από εξαπάτηση ηλικιωμένης που έλαβε χώρα την 22-10-2024 το μεσημέρι σε οικισμό των Σερρών, ενώ στην οικία του δράστη βρέθηκαν επιπλέον 35 ναρκωτικά δισκία και το χρηματικό ποσό των 210 ευρώ, το οποίο όπως διαπιστώθηκε αποτελούσε μέρος των χρημάτων που είχε παραλάβει την 14-10-2024 ο συλληφθείς από την πρώτη παθούσα.

    Κατασχέθηκαν τα ναρκωτικά δισκία καθώς επίσης και τα ανωτέρω χρηματικά ποσά και οι λίρες, τα οποία αποδόθηκαν στις δικαιούχους τους.

    Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας, για την ταυτοποίηση των συνεργών του και την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.
  • Θεσσαλονίκη: 68χρονος κατηγορείται ότι κακοποιούσε σεξουαλικά την 4χρονη εγγονή του
    Θεσσαλονίκη: 68χρονος κατηγορείται ότι κακοποιούσε σεξουαλικά την 4χρονη εγγονή του

    Η καταγγελία έγινε από τους γονείς της ανήλικης, που του είχαν εμπιστευτεί τη φύλαξή τους όταν έλειπαν από το σπίτι – Το παιδί εξετάστηκε και από ειδικό ψυχολόγο

    Δικογραφία σε βάρος ενός 68χρονου άντρα ο οποίος κατηγορείται ότι κακοποιούσε σεξουαλικά την 4χρονη εγγονή του, σχημάτισαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων στη Θεσσαλονίκη.
    Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος, τουλάχιστον από τον Φεβρουάριο του 2024 έως τον μήνα Ιούνιο, προέβαινε σε ασελγείς πράξεις σε βάρος της ανήλικης εγγονής του, τη φύλαξη της οποίας, κατά τις ώρες απουσίας τους, του είχαν εμπιστευτεί οι γονείς της.
    Σύμφωνα με πληροφορίες, κάποια από τα περιστατικά φέρεται να έγιναν στην οικία του, με τον 68χρονο να αφαιρεί τα ρούχα της εγγονής του και να προβαίνει στις καταγγελλόμενες πράξεις. Την καταγγελία στην ΕΛ.ΑΣ. έκαναν οι γονείς της ανήλικης, ενώ το παιδί εξετάστηκε και από ειδικό ψυχολόγο, όπως προβλέπεται σε τέτοιες περιπτώσεις.
    Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του 68χρονου ημεδαπού περιλαμβάνει τα αδικήματα των γενετήσιων πράξεων με ανήλικους ή ενώπιόν τους, κατάχρηση ανηλίκων και γενετήσια πράξη μεταξύ συγγενών κατ’ εξακολούθηση.

    Στο πλαίσιο έρευνας της οικίας του 68χρονου, η οποία πραγματοποιήθηκε παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κινητό τηλέφωνο και φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής.

    Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στην αρμόδια δικαστική Αρχή.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Καβάλα: Οικογενειακή τραγωδία πίσω από το αιματηρό περιστατικό με τους ηλικιωμένους
    Καβάλα: Οικογενειακή τραγωδία πίσω από το αιματηρό περιστατικό με τους ηλικιωμένους

    Οικογενειακή τραγωδία κρύβεται πίσω από το αιματηρό επεισόδιο μεταξύ ηλικιωμένου ζευγαριού στη Νέα Πέραμο, στην Καβάλα.

    Όπως αναφέρει το GRTimes, ο ηλικιωμένος άντρας, 94 χρόνων, που επιτέθηκε με αιχμηρό αντικείμενο σε βάρος της 84χρονης συζύγου του, το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας 7 Οκτωβρίου, με αποτέλεσμα να την τραυματίσει στην κλείδα, φέρεται να πάσχει από άνοια και να ήθελε να «λυτρώσει» τη γυναίκα. Για το λόγο αυτό προχώρησε στην επίθεση.

    Στη συνέχεια, φέρεται να έστρεψε το αιχμηρό αντικείμενο στον εαυτό του και να επιχείρησε να βάλει τέλος στη ζωή του. Ο 94χρονος αυτοτραυματίστηκε στην κοιλιακή χώρα. Το ζευγάρι βρήκαν αιμόφυρτο μέσα στο σπίτι τους στη Νέα Πέραμο συγγενείς τους, οι οποίοι ενημέρωσαν άμεσα τις αρχές.

    Οι δύο ηλικιωμένοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Καβάλας, όπου το Σάββατο 12 Οκτωβρίου ο 94χρονος εξέπνευσε. Η 84χρονη συνεχίζει να νοσηλεύεται, με την κατάστασή της μέχρι στιγμής να είναι σταθερή.

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Σάλος με την καταγγελία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ και τις απάτες με παράνομες αποζημιώσεις - Η απάντηση
    Σάλος με την καταγγελία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ και τις απάτες με παράνομες αποζημιώσεις - Η απάντηση

    Τη δική του απάντηση δίνει ο ΟΠΕΚΕΠΕ στις καταγγελίες του πρόεδρου της Ένωσης Αγροτικού Συνεταιρισμού Νάξου, Δημήτρη Καπούνη στο OPEN για το «κόλπο» με τις αποζημιώσεις χιλιάδων ευρώ από τον Οργανισμό.

    Kύκλωμα επιτηδείων θησαύριζε τα τελευταία χρόνια λαμβάνοντας φουσκωμένες επιδοτήσεις από το Εθνικό Απόθεμα που καταβάλλεται μέσω του ΟΠΕΚΕΠΕ (Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων) και ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ Κυριάκος Μπαμπασίδης, απάντησε μέσω του OPEN.

    «Ο κ. Καπούνης πλαστογράφησε»

    Ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ Κυριάκος Μπαμπασίδης απάντησε μέσω της εκπομπής «Ώρα Ελλάδας», χωρίς φυσική παρουσία πάνω στα όσα είχε καταγγείλει ο κ. Καπούνης. Όπως αναφέρει ο κ. Μπαμπασίδης, ο κ. Καπούνης πλαστογράφησε μισθωτήριο Μονής για να αποφύγει το ΑΤΑΚ (Αριθμός Ταυτότητας Ακινήτου). «Λαμβάνουμε 650.000 αιτήσεις και δεν μπορούμε να τις ελέγξουμε μια-μια. Υπάρχει ένα ειδικό σύστημα, ένας αλγόριθμος όπου γίνεται ένας ενδεικτικός έλεγχος και δίνουμε στο 99% το πρώτο ποσό, την προκαταβολή και στον δεύτερο έλεγχο "κοκκινίζουν" όλα. Ο κ. Καπούνης πήγε στις Αρχές μόλις είδε ότι "κοκκινίζεται". Πήρε τις 16.000 ευρώ και μετά απευθύνθηκε στις Υπηρεσίες» εξήγησε σχετικά.

    «Ηθικός αυτουργός ο κ. Καπούνης»

    Παράλληλα τόνισε ότι «ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικού Συνεταιρισμού Νάξου, δυσφήμισε τον Οργανισμό και την χώρας μας και είναι ηθικός αυτουργός, καθώς ώθησε κι άλλους στην πλαστογραφία και στο να εξαπατήσουν τον Οργανισμό. Παράλληλα ανέφερε ότι ουδέποτε ο κ. Καπούνης έλαβε 40.000 ευρώ».

    Τέλος, τόνισε ότι γνωρίζει τα λάθη που έχουν γίνει και στοχεύει στην εξυγίανση του Οργανισμού και στη στήριξη των αγροτών.

    Πώς έστηναν απάτες με παράνομες δηλώσεις

    Την αποκάλυψη των επιτηδείων που θησαύριζε τα τελευταία χρόνια λαμβάνοντας φουσκωμένες επιδοτήσεις από το Εθνικό Απόθεμα έκανε ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικού Συνεταιρισμού Νάξου, Δημήτρης Καπούνης την Παρασκευή (11/10) μέσω της εκπομπής «Ώρα Ελλάδας» στο OPEN.

    Ο Πρόεδρος της Ένωσης διαπίστωσε πως κάποιοι δήλωναν κατά καιρούς στο νησί της Νάξου αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας, ψευδώς, δεκαπλάσιες εκτάσεις προκειμένου να λάβουν αποζημιώσεις. Σε μια προσπάθεια λοιπόν να αποδείξει την απάτη πήγε στην υπηρεσία και δήλωσε 7.000 στρέμματα! Χωρίς να γίνει ο σχετικός έλεγχος η αίτησή του πέρασε και λίγους μήνες αργότερα του καταβλήθηκε το ποσό των 16.391.

    Αμέσως ανέφερε το γεγονός στον εισαγγελέα και στον ΟΠΕΚΕ προκειμένου να αποδείξει το λάθος που γίνεται, τόσο στην περίπτωσή του όσο και σε δεκάδες άλλες περιπτώσεις ανά την επικράτεια. Λίγο καιρό αργότερα, ο Οργανισμός του έκανε μήνυση για ψευδή δήλωση ενώ μερικές εβδομάδες αργότερα, πάλι χωρίς έλεγχο του τι έχει δηλώσει ο κ. Καπούνης, του καταβάλλονται άλλα 40.000 ευρώ!

    «Πάρτι γίνεται στον ΟΠΕΚΕΠΕ»

    Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικού Συνεταιρισμού Νάξου, Δημήτρης Καπούνης ανέφερε σχετικά: «Εδώ και κάποια χρόνια γίνεται πάρτι στον ΟΠΕΚΕΠΕ. Από το 2020 λέω ότι στη Νάξο έρχονται από άλλα μέρη της Ελλάδας και δηλώνουν εκτάσεις και παίρνουν χρήματα, τα οποία στερούνται οι Ναξιώτες αγρότες και κτηνοτρόφοι. Το 2023 αναγκάζομαι και κάνω μια αίτηση και δηλώνω 7.661 στρέμματα, βοσκοτόπια και ελιές και 100 πρόβατα και περίμενα να δω αν θα πληρωθεί η αίτησή μου αυτή. Στις 3 Οκτωβρίου του 2023 την έκανα την αίτηση και στις 28 Δεκεμβρίου του 2023 μου μπαίνουν στον λογαριασμό 16.391 ευρώ για τα στρέμματα που δεν έχω!». Συνεχίζοντας ανέφερε: «Αμέσως μιλάω με τον δικηγόρο μου και την Εισαγγελία και επιστρέφω τα χρήματα. Μετά από 2 μήνες ο ΟΠΕΚΕΠΕ μου έκανε μήνυση με την κατηγορία της απάτης. Επειδή έκανα απάτη την επόμενη χρονιά, φέτος τον Μάιο και επειδή υπήρχε η αίτηση που είχα κάνει από το 2023, με αποζημίωσε με άλλες 40.000 ευρώ!».

    Και καταλήγει ο κ. Καπούνης: «Το έκανε αυτό γιατί πολλοί πήγαιναν στη Νάξο να δηλώσουν εκτάσεις και να πάρουν αποζημιώσεις. Ήθελα να δείξω πως έρχονται άλλοι εδώ και παίρνουν τα λεφτά του Ναξιώτη. Δεν γίνεται σωστή διασταύρωση στοιχείων».

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Καβάλα: Ηλικιωμένη τραυματίστηκε προσπαθώντας να σώσει από αυτοκτονία τον άντρα της
    Καβάλα: Ηλικιωμένη τραυματίστηκε προσπαθώντας να σώσει από αυτοκτονία τον άντρα της

    Η γυναίκα είδε τον σύζυγό της να αυτοτραυματίζεται και στην προσπάθειά της να τον αφοπλίσει, το μαχαίρι καρφώθηκε στο σώμα της

    Συγκίνηση προκαλεί η αυτοθυσία μιας ηλικιωμένης γυναίκας, η οποία προσπάθησε να εμποδίσει τον σύζυγό της να βάλει τέλος στη ζωή του με ένα μαχαίρι στο σπίτι τους σε περιοχή της Καβάλας, αλλά τραυματίστηκε και η ίδια από αυτό με αποτέλεσμα να νοσηλεύονται και οι δυο.
    Το περιστατικό έγινε το μεσημέρι της Δευτέρας στην κατοικία των δυο ηλικιωμένων στο κέντρο της Νέας Περάμου, όταν οι γείτονες ξεσηκώθηκαν ακούγοντας κραυγές και βρήκαν τους ενοίκους αιμόφυρτους. Ο άνδρας έφερε τραύματα από μαχαίρι στον λαιμό και η γυναίκα στην κοιλιακή χώρα και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Καβάλας με την κατάσταση της υγείας τους να θεωρείται σοβαρή.
    Οι αστυνομικοί που ερεύνησαν την υπόθεση υπέθεσαν αρχικά ότι ο ένας τραυμάτισε τον άλλο με το μαχαίρι και στη συνέχεια προσπάθησε να αυτοκτονήσει. Όμως, στην πορεία διαπιστώθηκε ότι συνέβη το αντίθετο, καθώς η γυναίκα είδε τον σύζυγό της να αυτοτραυματίζεται και, στην προσπάθειά της να τον αφοπλίσει, το μαχαίρι καρφώθηκε στο σώμα της.
  • Θρίλερ στην Καβάλα: Στο νοσοκομείο με τραύματα από μαχαίρι δύο ηλικιωμένοι - Τα δύο σενάριο που εξετάζονται
    Θρίλερ στην Καβάλα: Στο νοσοκομείο με τραύματα από μαχαίρι δύο ηλικιωμένοι - Τα δύο σενάριο που εξετάζονται

    Με τραύματα από μαχαίρι διακομίστηκε νωρίς σήμερα το απόγευμα στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας ένας ηλικιωμένο ζευγάρι που κατοικεί στη Νέα Πέραμο του δήμου Παγγαίου.

    Η πρώτη εκτίμηση δείχνει πως η κλινική κατάσταση των δυο ηλικιωμένων είναι σοβαρή, καθώς ο ένας φέρνει τραύματα στην κοιλιακή χώρα και ο άλλος κοντά στον λαιμό.

    Καβάλα: Διερευνώνται τα αίτια του τραυματισμού

    Το ζευγάρι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ενώ η αστυνομία ξεκίνησε έρευνα προκειμένου να εξακριβώσει κάτω από ποιες συνθήκες τραυματίστηκε το ζευγάρι των ηλικιωμένων, αν πρόκειται δηλαδή για εγκληματική πράξη ή ενδοοικογενειακή βία.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - Ιefimerida.gr

  • Σοκ στη Σκύρο: Πατέρας κατηγορείται για ασέλγεια στις ανήλικες κόρες του
    Σοκ στη Σκύρο: Πατέρας κατηγορείται για ασέλγεια στις ανήλικες κόρες του

    Η υπόθεση ασέλγειαςσε βάρος δύο ανήλικων κοριτσιών από τον ίδιο τους τον πατέρα συγκλονίζει την τοπική κοινωνία της Σκύρου.

    Την πράξη επιβεβαίωσε η σύζυγός του

    Ο άνδρας, σύμφωνα με το evima.gr, προσήλθε στο αστυνομικό τμήμα του νησιού και ομολόγησε ότι ασέλγησε σε βάρος της μικρής του κόρης εντός του αγροκτήματός τους. Μετά την ομολογία του πατέρα του ανήλικου κοριτσιού, στο αστυνομικό τμήμα μετέβησαν, η σύζυγός του αλλά και η μεγαλύτερη κόρη του ζευγαριού, ηλικίας 15 ετών.

    Η σύζυγος του άνδρα επιβεβαίωσε το συμβάν στις αρχές, ενώ σημείωσε ότι, πριν από έξι χρόνια, ο ίδιος είχε ασελγήσει και σε βάρος της 15χρονης. Ο εισαγγελέας πρωτοδικών Χαλκίδας ενημερώθηκε για την υπόθεση και αναμένεται να ακολουθηθούν οι διαδικασίες που ορίζει ο νόμος.

    Πηγή: Ethnos.gr

  • Σύζυγος πατέρα Αντωνίου: «Τα παιδιά χρησιμοποιήθηκαν με σκοπό την αρπαγή της Κιβωτού»
    Σύζυγος πατέρα Αντωνίου: «Τα παιδιά χρησιμοποιήθηκαν με σκοπό την αρπαγή της Κιβωτού»

    Με την κατάθεση της πρεσβυτέρας Σταματίας Γεωργαντή, συνεχίστηκε η δίκη του πατέρα Αντώνιου για την υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου, στο Τριμελές Πλημμελειοδικείου. Η δίκη, η οποία έχει ξεκινήσει εδώ και μήνες, οδεύει προς την τελική ευθεία με την εξέταση μαρτύρων υπεράσπισης των κατηγορούμενων. Η σύζυγος του πατέρα Αντωνίου είπε πως τίποτε από όσα καταμαρτυρούνται στον βασικό κατηγορούμενο δεν είναι αληθές.

    «Έχουν πέσει τόνοι λάσπης»

    Όπως ανέφερε η μάρτυρας, «έχουν πέσει τόνοι λάσπης για την Κιβωτό. Είμαστε άνθρωποι της αγάπης και της προσφοράς. Όλα αυτά τα χρόνια οι άνθρωποι αναγνώρισαν την "Κιβωτό". Εγώ αυτό που βίωσα 25 χρόνια είναι η αγάπη και η φροντίδα. Στην "Κιβωτό" οι άνθρωποι ήταν ευαίσθητοι αγαπούσαν τα παιδιά... Κάναμε ότι χρειαζόταν για τα παιδιά… Ερχόντουσαν από κανάλια, πολιτικοί, εμείς ποτέ δεν ζητήσαμε κάτι. Όλα όσα κάναμε, τα κάναμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Το κράτος ήταν πολύ πίσω…».

    Σύμφωνα με την μάρτυρα, «τα παιδιά χρησιμοποιήθηκαν» με σκοπό «την αρπαγή της Κιβωτού».

    Δεν είχε αντιληφθεί κακοποίηση η πρεσβυτέρα

    Σε ερώτηση του προέδρου εάν είχε διαπιστώσει σωματική βία σε βάρος παιδιών που φιλοξενούνταν σε δομές της ΜΚΟ, η πρεσβυτέρα απάντησε πως ποτέ δεν είχε αντιληφθεί κακοποιητικη συμπεριφορά, τονίζοντας, παράλληλα, πως οι δομές ήταν ανεξάρτητες και δεν αποφάσιζε για την εσωτερική λειτουργία τους ο πατέρας Αντώνιος.

    «Εμείς δίναμε στα παιδιά χριστιανικό προσανατολισμό... Ο πατήρ Αντώνιος είχε πάντα τον ρόλο του πνευματικού, τα παιδιά τον εμπιστεύονταν και εκείνος έκανε μόνο αυτήν τη δουλειά. Ήταν κάτι σαν πατέρας», πρόσθεσε η σύζυγος του κληρικού.

    Στο δικαστήριο πρόκειται να καταθέσει υπέρ του κληρικού ο καλλιτέχνης Πάνος Μουζουράκης, ο οποίος βρίσκεται στα δικαστήρια.

    Πηγή: Ethnos.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο