Σάββατο, 04 Μαρτίου 2023 09:03

ΟΣΕ: Πώς οι κλοπές σε υλικά επηρέασαν τα έργα

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Ετησίως, το ύψος της ζημίας εκτιμάται ότι κυμαίνεται μεταξύ 5-10 εκατ. ευρώ – Οι σπείρες που αφαιρούν καλώδια και μεταπωλούν τον χαλκό σε χυτήρια

Μεγάλη κουβέντα γίνεται τις τελευταίες ώρες σχετικά με το φαινόμενο των κλοπών καλωδίων ηλεκτροκίνησης από διάφορα σημεία του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας, το οποίο απασχολεί εδώ και δεκαετίες όλες τις διοικήσεις του ΟΣΕ, καθώς έχουν ως αποτέλεσμα εκτός από την ασφάλεια επιβατών και εργαζομένων, να βάζουν «φρένο», δημιουργώντας σημαντικές καθυστερήσεις, στην ολοκλήρωση των έργων που εδώ και χρόνια έχουν εξαγγελθεί και αποφασιστεί. Το ακριβές ύψος της ζημίας μπορεί να μην έχει αποτιμηθεί, ωστόσο εκτιμάται ότι κυμαίνεται μεταξύ 5 και 10 εκατ. ευρώ ετησίως, ανάλογα με τη συχνότητα και την έκταση των περιστατικών σε αυτό συνυπολογίζεται και το κόστος της επανατοποθέτησης των καλωδίων.

Στην πλειονότητα των περιπτώσεων, τα κομμένα καλώδια που κρέμονται στο δίκτυο του ΟΣΕ έχουν κατά καιρούς σπάσει τα τζάμια της καμπίνας των μηχανοδηγών, προκαλώντας ακόμη και τραυματισμούς εργαζομένων. Ως κίνητρο της κλοπής καλωδίων αποτελεί πάντα η μεταπώληση του χαλκού. Αφαιρούν καλώδια και τα πωλούν σε χυτήρια

Ήταν πριν από ένα χρόνο όταν είχε αποκαλυφθεί η εγκληματική δράση μιας ομάδας Ρομά στις σιδηροδρομικές ράγες της Θήβας, όπου ξανά και ξανά έκλεβαν είτε τις βίδες στις ράγες, είτε τα καλώδια χαλκού. Σύμφωνα με τις καταγγελίες περίπου 10 Ρομά, με μάρτυρες να αναφέρουν πως ανάμεσά τους ήταν και αρκετοί ανήλικοι, έκοψαν καλώδια στις ράγες των τραίνων και στη συνέχεια τα έκλεψαν.

Τον Σεπτέμβριο του 2021 στην Θήβα μια ομάδα Ρομά είχε κλέψει τις βίδες που ενώνουν τις ράγες των τρένων. Ευτυχώς σε τυχαίο έλεγχο από την αρμόδια υπηρεσία διαπιστώθηκε η κλοπή, διαφορετικά θα μπορούσε να υπάρξει ένα σοβαρό ατύχημα όταν κάποιο τρένο περνούσε από το σημείο. Σύμφωνα με τα στοιχεία τα οργανωμένα κυκλώματα αφαιρούν από το σιδηροδρομικό δίκτυο εναέρια και επίγεια χάλκινα καλώδια ηλεκτροκίνησης, καλώδια μετασχηματιστών της ΔΕΗ, μαντεμένιες σχάρες κ.λπ. και τα πωλούν σε χυτήρια στην Ελλάδα, κυρίως όμως στη Βουλγαρία, όπου τα μεταφέρουν με νταλίκες. Κύκλωμα μεταξύ των οποίων και υπάλληλοι του ΟΣΕ Από τις πιο τρανταχτές υποθέσεις, όπου ανάμεσα στους συλληφθέντες βρέθηκαν μέχρι και υπάλληλοι του ΟΣΕ, με ενεργό μέχρι τότε ρόλο, αποκαλύφθηκε το 2017 από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας της ΕΛΑΣ.

Συγκεκριμένα, στο κύκλωμα συμμετείχαν 30 άτομα με οχτώ από αυτά να είναι υπάλληλοι του ΟΣΕ. Η ζημιά που προκλήθηκε στο ελληνικό δημόσιο από την εγκληματική οργάνωση που αφαιρούσε μεγάλες ποσότητες εκποιήσιμου τροχαίου υλικού από σιδηροδρομικούς σταθμούς σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας υπερβαίνει συνολικά το ποσό των 7 εκατ. ευρώ. Η σπείρα είτε έκλεβε προς εκποίηση υλικό του ΟΣΕ και το πωλούσε ως σκραπ είτε «έστηνε» διαγωνισμούς για την πώληση υλικών του ΟΣΕ προχωρώντας σε αγορές σε τιμές χαμηλότερες από τις προβλεπόμενες. Στη σπείρα μετείχαν και Έλληνες Ρομά που εμπλέκονται στο εμπόριο σκραπ. «Πάρτι» εκατ. και το 2013 Εκτός όμως από το 2017 και τον Φεβρουάριο του 2013 είχε εξαρθρωθεί πολυμελής εγκληματική οργάνωση, που διέπραττε κλοπές μετασχηματιστών της Δ.Ε.Η. και υλικού από το ηλεκτροκίνητο δίκτυο του Ο.Σ.Ε. στα Μέγαρα. Τα έσοδα από τα κλοπιμαία είχαν υπολογιστεί στα 2,5 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας για την υπόθεση είχαν συλληφθεί αρχικά 11 άτομα, τρεις Έλληνες και οχτώ αλλοδαποί πακιστανικής καταγωγής, για την πραγματοποίηση μεταφοράς, παράδοσης και παραλαβής κλεμμένων υλικών scrap. Στη συνέχεια, ακολούθησαν έρευνες σε σημεία και σπίτια, όπου είχαν εντοπιστεί να κινούνται μέλη της οργάνωσης και συνελήφθησαν ακόμα τέσσερις αλλοδαποί πακιστανικής καταγωγής. Συνελήφθησαν επίσης, ο συντονιστής και στρατολόγος της οργάνωσης και η υπεύθυνη της μάντρας με τα κλεμμένα υλικά. Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε εντοπίστηκε φορολογικό βιβλίο της επιχείρησης, όπου προέκυπτε ο χαρακτηρισμός του παράνομα αφαιρεθέντος χαλκού ως παλαιού χαλκού Α΄ και Β΄ ποιότητας και η κίνησή του σε άλλη επιχείρηση ανακύκλωσης μετάλλων. Το βιβλίο παρέλαβε η Οικονομική Αστυνομία προκειμένου να πραγματοποιήσει τον απαραίτητο φορολογικό έλεγχο.

Επιπλέον κατασχέθηκαν:

• Εννέα πηνία- ελάσματα μετασχηματιστών,

• Χάλκινες περιελίξεις τριών μετασχηματιστών,

• Πλήθος από καλώδια χαλκού μέσης τάσης με ακροδέκτες,

• Εκατό (100) περίπου μέτρα καλώδιο διατομής 4x10 του ΟΣΕ βάρους τριακοσίων κιλών περίπου,

• 16 τμήματα από ράγες ΟΣΕ συνολικού μήκους 30 μέτρων, • Ένα πλήρες σύστημα κοπής μετάλλων,

• Εργαλεία κοπής και διάρρηξης μετασχηματιστών και καλωδίων ΟΣΕ,

• Ένας κοφτής βαρέου τύπου (γίγας) κοπής μετάλλων,

• 4.350 ευρώ μετρητά,

• Ένα βιβλιάριο καταθέσεων του εγκεφάλου της οργάνωσης με καταθέσεις εντός τριών μηνών περίπου 17.100 ευρώ,

• Έντεκα κινητά τηλέφωνα,

• Εφτά Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα,

• Ένας τράκτορας με επικαθήμενο που χρησιμοποιούνταν για τη μεταφορά των κλεμμένων υλικών σε άλλη εταιρεία scap,

• Έγγραφα από τιμολόγια πώλησης αγαθών του εν λόγω scrap που αποδεικνύουν τη διαδρομή νομιμοποίησης του χαλκού που αφαιρέθηκε παράνομα.

Πηγή: protothema.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 04 Μαρτίου 2023 10:25

Σχετικά Άρθρα

  • Τέμπη: Επιστρέφει στην Ελλάδα ο μοναδικός επιζών του πρώτου βαγονιού – Δεν ξύπνησε από το κώμα
    Τέμπη: Επιστρέφει στην Ελλάδα ο μοναδικός επιζών του πρώτου βαγονιού – Δεν ξύπνησε από το κώμα

    Στην Ελλάδα αναμένεται να επιστρέψει τις επόμενες εβδομάδες ο Γεράσιμος – Ιάσονας, ο μοναδικός επιζών του πρώτου βαγονιού της τραγωδίας των Τεμπών.

    Σύμφωνα με το TheNewspaper.gr, ο 22χρονος ολοκλήρωσε τον κύκλο της αποκατάστασης στο εξειδικευμένο κέντρο αποθεραπείας της Βοστώνης, όπου είχε διακομιστεί με ειδική πτήση τον Νοέμβριο του 2023, συνοδευόμενος από ιατρικό προσωπικό και τη μητέρα του.

    Δεν ξύπνησε από το κώμα - Σταθερή η κατάστασή του

    Οι γιατροί που τον παρακολουθούσαν για σχεδόν ένα χρόνο στις ΗΠΑ δεν κατάφεραν να τον κάνουν να «ξυπνήσει» από το βαθύ κώμα, στο οποίο έχει περιέλθει από τις 28 Φεβρουαρίου 2023, μετά το δυστύχημα.

    Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η κατάστασή του παραμένει σταθερή, χωρίς ωστόσο κάποιος γιατρός να μπορεί να πει με βεβαιότητα πώς θα εξελιχθεί.

    Θα μεταφερθεί στη Λάρισα

    Για τον λόγο αυτό, αποφασίστηκε η μεταφορά του πίσω στην Ελλάδα και η συνέχεια της νοσηλείας του σε Κέντρο Αποθεραπείας στη Λάρισα, προκειμένου να συνεχίσει την αγωγή που του χορηγείται και η υποστήριξή του με ειδικά μηχανήματα.

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Τραγωδία στη Νέα Κίο: Αναζητούν με DNA τον οδηγό που ευθύνεται για τον θάνατο της 37χρονης μητέρας
    Τραγωδία στη Νέα Κίο: Αναζητούν με DNA τον οδηγό που ευθύνεται για τον θάνατο της 37χρονης μητέρας

    Κανείς από τους δύο Ρομά δεν αποκαλύπτει ποιος οδηγούσε το αυτοκίνητο που προκάλεσε το τροχαίο δυστύχημα στην Αργολίδα.

    Ραγδαίες εξελίξεις στο τροχαίο δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή στην 37 Χρόνη μητέρα δύο παιδιών στην Νέα Κίο Αργολίδας το μεσημέρι της Παρασκευής (11/10), όταν πήγε με το αυτοκίνητο της στην εργασία της.

    Το αυτοκίνητο που μπήκε στο αντίθετο ρεύμα και προκάλεσε τη θανατηφόρο σύγκρουση, επέβαιναν δύο Ρομά, οι οποίοι από τη σφοδρότητα της σύγκρουσης, ο ένας εκσφενδονίστηκε στην παραλία, ενώ ο δεύτερος βρέθηκε στα πίσω καθίσματα του αυτοκινήτου. Οι δύο νοσηλεύονται στο νοσοκομείο του Άργους, ωστόσο την ίδια στιγμή που η οικογένεια της 37 Χρόνης πενθεί από τον πρόωρο χαμό της. Κανένας από τους δύο Ρομα δεν λέει στους αστυνομικούς το ποιος βρισκόταν πίσω από το τιμόνι. Φαίνεται ο ένας να τα ρίχνει στον άλλον.

    Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας από τους δύο δεν έχει δίπλωμα οδήγησης. Έχει παρθεί δείγμα DNA και γεννητικό υλικό από τη θέση του οδηγού και τα αποτελέσματα του οποίου θα μαρτυρήσουν ποιος ήταν αυτός που έτρεχε με μεγάλη ταχύτητα, πατώντας τις διαχωριστικές γραμμές του παραλιακού δρόμου, ενώ στη συνέχεια -όπως φαίνεται σε βίντεο ντοκουμέντο που εξασφάλισε το iEidiseis.gr- έκανε προσπέραση, με αποτέλεσμα που είχε ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό της άτυχης μητέρας.

    Με προφορική εντολή εισαγγελέα οι δυο Ρομα αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ αναμένονται εξελίξεις μετά το αποτέλεσμα του τεστ DNA, αλλά και όταν οι δύο Ρομά πάρουν εξιτήριο από το νοσοκομείο, όπου ενδέχεται να έχουμε αντίδραση από την Εισαγγελία. Η οικογένεια του θύματος διόρισε πραγματογνώμονα που πήγε στο σημείο στο οποίο φυλάσσονται τα τρία εμπλεκόμενα αυτοκίνητα του τροχαίου, προκειμένου να συντάξει έκθεση.

    Ο δικηγόρος της οικογένειας της 37 Χρόνης, Χριστόφορος Γκλαβενος, μίλησε στο iEidiseis.gr, αναφέροντας: «Η ταυτότητα του οδηγού θα εξιχνιαστεί τις επόμενες ημέρες. Είναι ατύχημα, το οποίο οφείλεται στην υπερβολική ταχύτητα. Η οποία υπερέβαινε κατά πολύ το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο ταχύτητας που ισχύει στο συγκεκριμένο δρόμο, αυτό καθιστά τον χαρακτηρισμό της πράξης, όχι μόνο ανθρωποκτονία από αμέλεια, αλλά και ως επικίνδυνη οδήγηση.

    »Ο εισαγγελέας έχει δώσει εντολή προκειμένου να διερευνηθούν τα ιδιαίτερα στοιχεία τέλος της πράξης αυτής του (290 Α) για επικίνδυνη οδήγηση του Ποινικού Κώδικα, σε συρροή με το 302 του ΠΚ, ανθρωποκτονία από αμέλεια. Συλλέγονται όλα τα στοιχεία από τις αρμόδιες Αρχές, προκειμένου να συγκροτήσουν την δικογραφία στην οποία θα δοθεί ο σωστός χαρακτηρισμός του αδικήματος, που δεν είναι μία ανθρωποκτονία από αμέλεια, αλλά του κακουργήματος επικίνδυνης οδήγησης, που θα οδηγήσει τον δράστη ή τους δράστες ενώπιον του ανακριτή και του εισαγγελέως».

    Αργολίδα: Οι κάτοικοι της Νέας Κίου «βράζουν»

    Οι κάτοικοι της περιοχής κάνουν συνεχώς συγκεντρώσεις και διαμαρτύρονται για τα συνεχόμενα περιστατικά παραβατικότητας συγκεκριμένων ομάδων Ρομά που ζουν στην νέα Κίο και δημιουργούν συνεχώς πρόβλημα στην καθημερινότητα των πολιτών της περιοχής θέτοντας σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα καθώς όπως λένε οι ίδιοι είναι καθημερινά τα περιστατικά που δοκιμάζουν τα όρια των αυτοκινήτων τους στον παραλιακό δρόμο, απειλούν όποιον αντιδρά στις παραβατικές συμπεριφορές, κλέβουν, απειλούν και προχωρούν σε έκνομες ενέργειες.

    Όπως επισημαίνουν στο iEidiseis.gr, το πρόβλημά τους δεν είναι οι έλεγχοι της Αστυνομίας, καθώς από την Αστυνομική Διεύθυνση Αργολίδας γίνεται μία υπερπροσπάθεια στην αντιμετώπιση και διαχείριση της κατάστασης με συνεχόμενους ελέγχους, πρόστιμα και συλλήψεις των παραβατικών, ωστόσο, όπως λένε, δεν είναι αρκετό, καθώς η πολιτεία κωφεύει στο γενικότερο πρόβλημα και πρέπει συλλογικά όλοι οι φορείς να συντονιστούν και να δώσουν μόνιμη λύση. Όπως αναφέρουν, οι νόμοι και οι φορείς δεν βοηθούν στην αποτελεσματικότητα της αντιμετώπισης του προβλήματος.

    Πηγή: iEidiseis.gr
  • Τέμπη: Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους μετά την απολογία της η πρόεδρος της ΡΑΣ
    Τέμπη: Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους μετά την απολογία της η πρόεδρος της ΡΑΣ

    Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους αφέθηκε η πρόεδρος της ΡΑΣ, της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων, πριν από λίγο, μετά την πολύωρη απολογία της στον εφέτη ανακριτή που διερευνά τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών.

    Η πρόεδρος της ΡΑΣ κατηγορείται για το κακούργημα της διατάραξης της ασφάλειας των συγκοινωνιών και για τα πλημμελήματα της ανθρωποκτονίας, της βαριάς σωματικής βλάβης και ελαφράς σωματικής βλάβης από αμέλεια κατά συρροή. Μέχρι σήμερα παραμένει στη θέση της.

    Σύμφωνα, με πληροφορίες, στην απολογία της ισχυρίστηκε ότι ως πρόεδρος της ΡΑΣ δεν έχει αρμοδιότητα για την ασφάλεια του σιδηροδρόμου. Οι όροι που της επιβλήθηκαν μέχρι τη δίκη είναι η υποχρεωτική διαμονή στην οικία της (και όχι άλλη σε άλλη διεύθυνση ή σπίτι) και η υποχρεωτική παρουσία στο Α.Τ περιοχής της το πρώτο 10ημερο κάθε μήνα.

    Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, το επόμενο διάστημα αναμένεται να διευρυνθεί περαιτέρω ο κύκλος των διώξεων για το δυστύχημα των Τεμπών, να διωχθούν δηλαδή κι άλλα πρόσωπα.

    Στο μεταξύ, ακόμη αναμένεται το πόρισμα του εμπειρογνώμονα του ΕΜΠ σχετικά με την έκρηξη και τη φωτιά που ακολούθησε τη σύγκρουση των τρένων, έρευνα που είχε παραγγείλει ο εφέτης ανακριτής Σωτήρης Μπακαΐμης.

    Επιπλέον, αναμένονται το πόρισμα ειδικού μεταλλειολόγου που εξέτασε βαγόνι της εμπορικής αμαξοστοιχίας, το οποίο είχε μεταφερθεί στη Θεσσαλονίκη, αλλά και τα αποτελέσματα της έρευνας επί του βιντεοληπτικού υλικού που ανέκτησε εξειδικευμένο εργαστήριο στην Αγγλία και έστειλε στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών στην Ελλάδα και αφορά τη μοιραία διαδρομή της εμπορικής αμαξοστοιχίας από τη Θεσσαλονίκη ως τους Ν. Πόρους.

    Τις επόμενες ημέρες ο εφέτης ανακριτής θα αποφασίσει επί του αιτήματος πατέρα θύματος για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών αξιωματούχων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών σχετικά με τον τρόπο περισυλλογής βιολογικού υλικού από το Κουλούρι.

    Πηγή: Cnn.gr

  • Μία ακόμα δράση από το Δήμο Ήλιδας και τον ΕΟΔΥ στις συνοικίες που διαμένουν Ρομά στην Αμαλιάδα
    Μία ακόμα δράση από το Δήμο Ήλιδας και τον ΕΟΔΥ στις συνοικίες που διαμένουν Ρομά στην Αμαλιάδα

    Εξετάστηκαν 83 παιδιά και εμβολιάστηκα για την ιλαρά τα 24

    Μία ακόμα δράση εμβολιασμού σε παιδιά, αυτή τη φορά για τη χορήγηση της δεύτερης δόσης του εμβολίου κατά της ιλαράς, πραγματοποιήθηκε στις περιοχές Παπακαυκά και Τσιχλέϊκα Αμαλιάδας, όπου διαμένουν κοινότητες Ρομά.

    Ειδικότερα, η κλινική εξέταση και ο εμβολιασμός αφορούσε σε παιδιά ηλικίας από ενός έως δεκατεσσάρων ετών, ενώ πραγματοποιήθηκε από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, σε συνεργασία με τις κοινωνικές δομές του Δήμου και το παράρτημα Ρομά του Διευρυμένου Κέντρου Κοινότητας που διαθέτει ο Δήμος Ήλιδας.

    Για τη δράση, στις δύο περιοχές βρέθηκαν υπάλληλοι του Δήμου, αλλά και η κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ, συνοδευόμενη από κλιμάκιο επαγγελματιών υγείας του Εθνικού Κέντρου, με τη συμμετοχή παιδιάτρου.

    Το Διευρυμένο Κέντρο Κοινότητας με παράρτημα Ρομά, ανέλαβε την ενημέρωση του πληθυσμού με επισκέψεις στις δύο συνοικίες δύο ημέρες πριν τον εμβολιασμό, καθώς και με ενημέρωση των Διευθύνσεων των σχολείων όπου φοιτούν τα παιδιά των συγκεκριμένων συνοικιών.

    Ειδικότερα, στη συνοικία Παπακαυκά εξετάστηκαν συνολικά 58 παιδιά και από αυτά εμβολιάστηκαν τα 28, ενώ στα Τσιχλέικα εξετάστηκαν 25 παιδιά κι από αυτά εμβολιάστηκαν τα 6.

    ilida eodu roma em 2

    ilida eodu roma em 3

    ilida eodu roma em 5

    ilida eodu roma em 4

    ilida eodu roma em 6

    (Δελτίο Τύπου)

  • Τέμπη: «Οδύσσεια» για 30χρονο που επέβαινε στο μοιραίο τρένο - Τον έκριναν ανάπηρο αλλά δεν του χορηγούν σύνταξη
    Τέμπη: «Οδύσσεια» για 30χρονο που επέβαινε στο μοιραίο τρένο - Τον έκριναν ανάπηρο αλλά δεν του χορηγούν σύνταξη

    Μια απίστευτη Οδύσσεια ζει ο Στέργιος Μιναέμης ενάμιση χρόνο από την σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών που στοίχε τη ζωή σε 57 ανθρώπους.

    Ο 30χρονος γλίτωσε από θαύμα από το μοιραίο τρένο και προσπαθεί να μαζέψει τα «κομμάτια» του και να συνεχίσει τη ζωή του αφήνοντας πίσω τα όσα έζησε. Ωστόσο, βρίσκεται αντιμέτωπος με τη γραφειοκρατία που του στερεί το δικαίωμα να πάρει τη σύνταξη που δικαιούται μιας και έχει κριθεί ανάπηρος από την Ανώτατη Υγειονομική Επιτροπή του Δημοσίου.

    Το χρονικό

    Ο Στέργιος Μιναέμης νοσηλεύτηκε για μια εβδομάδα σε νοσοκομείο, μετά το τραγικό δυστύχημα και αφού ανάρρωσε πέρασε από την Ανώτατη Υγειονομική Επιτροπή του Δημοσίου όπου τον έκριναν ανάπηρο και αποφάσισαν να του χορηγήσουν σύνταξη, με έγγραφο που εκδόθηκε στις 13 Δεκεμβρίου του 2023.

    Συγκεκριμένα, η Επιτροπή διαπίστωσε πως υπάρχουν προβλήματα στην υγεία του και απεφάνθη ότι έχει 50% αναπηρία. Μια απόφαση ωστόσο με τριετή ισχύ. Στη συνέχεια πήγε την απόφαση στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για να ξεκινήσει η καταβολή της σύνταξης, ωστόσο προς έκπληξή του, ενημερώθηκε πως δεν μπορεί να του καταβληθεί καθώς η Υγειονομική Επιτροπή έγραψε πως ισχύει για 3 χρόνια!

    «Δεν υπάρχουν λόγια για αυτό που ζήσαμε»

    Την ίδια στιγμή, ο Στέργιος Μιναέμης παλεύει με δυσκολία να αφήσει στο παρελθόν τα όσα έζησε και εξιστορεί στο OPEN τις τραγικές στιγμές που βίωσε εκείνες τις φρικτές στιγμές. «Έγινε η σύγκρουση και καιγόμασταν μέσα στο βαγόνι. Δεν υπήρχε οξυγόνο και φως. Βλέπαμε με το φως που έφεγγαν όσοι είχαν τα κινητά τους. Προσπαθήσαμε να φύγουμε με τα παράθυρα στη θέση 5 που καθόμουν στο βαγόνι. Παντού είχε αίματα. Δεν είχαμε την πολυτέλεια να δούμε πως είμαστε. Προσπαθήσαμε να βγούμε έξω για να μην καούμε» ανέφερε σχετικά.

    Και συνεχίζει: «Είναι δύσκολη η καθημερινότητα. Ειδικά τα βράδια. Αυτό το «τέρας» έρχεται και σου φέρνει στο νου τις εικόνες. Προσπαθούμε να το ξεπεράσουμε».

    «Είμαι περήφανη για τον γιο μου»

    Για την «οδύσσεια» που περνά ο γιος της μίλησε και η μητέρα του περιγράφοντας τις πρώτες στιγμές από το σιδηροδρομικό δυστύχημα. «Μας πήρε ο ίδιος στο τηλέφωνο του αδερφού μου. Μέχρι να επικοινωνήσουμε μαζί περνούσαν πολλά από το μυαλό μου. Ηρεμήσαμε όταν μιλήσαμε μαζί του. Αλλά στενοχωρηθήκαμε για τους υπόλοιπους ανθρώπους».

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Τέμπη: Ο ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει πρόταση για προανακριτική επιτροπή – «Προσκλητήριο» στα προοδευτικά κόμματα
    Τέμπη: Ο ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει πρόταση για προανακριτική επιτροπή – «Προσκλητήριο» στα προοδευτικά κόμματα

    «Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει δηλώσει σε όλους τους τόνους ότι δε θα αφήσει να ξεχαστούν και να σβήσουν οι μνήμες όσων συνήργησαν ή είχαν παραλείψεις για το έγκλημα των Τεμπών», είπε ο Νίκος Παππάς.

    Πρόταση για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη θα καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ την ερχόμενη Τετάρτη.

    Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, στο περιθώριο της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, «ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει δηλώσει σε όλους τους τόνους ότι δε θα αφήσει να ξεχαστούν και να σβήσουν οι μνήμες όσων συνήργησαν ή είχαν παραλείψεις για το έγκλημα των Τεμπών. Ως εκ τούτου με απόφαση του προεδρείου της ΚΟ και της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος την επόμενη Τετάρτη θα καταθέσουμε αίτημα για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για όσους ευθύνονται για το μπάζωμα του χώρου του εγκλήματος».

    Σε αυτό το πλαίσιο ο Νίκος Παππάς σημείωσε πως «αν ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ εννοούν όσα λένε, δεν έχουν παρά να ανοίξουν την πόρτα για τη διερεύνηση αυτής της δυσώδους και προσβλητικής για τη μνήμη των θυμάτων υπόθεσης».

    Και κατέληξε λέγοντας: «Καλούμε καταρχάς τα κόμματα του προοδευτικού χώρου να συνηγορήσουν και να συνυπογράψουν αυτήν την πρωτοβουλία. Έχουμε κατά καιρούς δημόσιες δηλώσεις και από άλλους χώρους ότι το θέμα της διερεύνησης των ευθυνών τους απασχολεί. Πιστεύουμε πως εδώ υπάρχει ένα πεδίο συνεννόησης. Προσδοκούμε».

    Πηγή: iEidiseis.gr
  • Νέα Αριστερά για Μπαλάσκα: «Παραλήρημα γνήσιου ακροδεξιού και ρατσιστικού μίσους»
    Νέα Αριστερά για Μπαλάσκα: «Παραλήρημα γνήσιου ακροδεξιού και ρατσιστικού μίσους»

    Στην αήθη φραστική επίθεση κατά των Ρομά που εξαπέλυσε σε τηλεοπτική εκπομπή ο αστυνομικός αναλυτής, Σταύρος Μπαλάσκας αναφέρθηκε, με ανακοίνωσή της, η Νέα Αριστερά.

    Μιλώντας αρχικά στον ΣΚΑΪ ο Σταύρος Μπαλάσκας τόνισε πως το «84% με 87% της εγκληματικότητας οφείλεται στους Ρομά» και ότι «μας φόβιζαν ότι αν μιλήσουμε για τους Ρομά και την εγκληματικότητα θα μας πουν ρατσιστές» ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε: «Τώρα θα τους πάμε αίμα, θα τους πάμε αίμα τώρα, θα γίνονται επιχειρήσεις με ΟΠΚΕ και ΕΚΑΜ μέσα στα σπιτάκια τους, θα τα κόψουμε αυτά τα πραγματάκια».

    «Κρεσέντο στοχοποίησης των Ρομά»

    Η Νέα Αριστερά έκανε λόγο για «παραλήρημα γνήσιου ακροδεξιού και ρατσιστικού μίσους» τονίζοντας πως «ο γνωστός για τις συμβουλές του σε επίδοξους γυναικοκτόνους επιδόθηκε σε ένα κρεσέντο στοχοποίησης των Ρομά. Ένας λόγος που κάλλιστα μπορεί να θεωρηθεί υποκίνηση σε βία με ρατσιστικά χαρακτηριστικά».

    Παράλληλα, όπως επεσήμανε αναμένει «την παρέμβαση του ΕΣΡ εάν όχι του εισαγγελέα».

    Αναλυτικά η ανακοίνωση«Σε παραλήρημα γνήσιου ακροδεξιού και ρατσιστικού μίσους επιδόθηκε σήμερα το πρωί ο γνωστός περιφερόμενος των τηλεπαραθύρων και αυτοαποκαλούμενος αστυνομικός αναλυτής Σταύρος Μπαλάσκας.

    Με την συνδρομή των δύο παρουσιαστών σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ ο γνωστός για τις συμβουλές του σε επίδοξους γυναικοκτόνους επιδόθηκε σε ένα κρεσέντο στοχοποίησης των Ρομά. Ένας λόγος που κάλλιστα μπορεί να θεωρηθεί υποκίνηση σε βία με ρατσιστικά χαρακτηριστικά.

    Δεν γνωρίζουμε αν εκπροσωπεί την ΕΛΑΣ ή το υπουργείο προστασίας του Πολίτη είναι όμως σε κάθε περίπτωση αδιανόητο τηλεοπτικές εκπομπές να μετατρέπονται σε πεδία διακίνησης του ρατσισμού, της βίας και του μισούς.

    Αναμένουμε την παρέμβαση του ΕΣΡ εάν όχι του εισαγγελέα».

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Πάτρα: Η Αστυνομία "χτύπησε" εγκληματική οργάνωση - Είχαν ορμητήριο έναν καταυλισμό
    Πάτρα: Η Αστυνομία

    Εγκληματική οργάνωση που διέπραττε συστηματικά κλοπές και διαρρήξεις, εξάρθρωσαν αστυνομικοί της Πάτρας.

    Όπως πληροφορείται το tempo24.news, έχουν γίνει ήδη εννέα συλλήψεις, ενώ οι συλληφθέντες είχαν ως ορμητήριο τον καταυλισμό Ρομά της Εγλυκάδας και την περιοχή των Προσφυγικών.

    Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες του tempo24.news, η εκκίνηση της δράσης της εγκληματική οργάνωσης προσδιορίζεται στα τέλη του 2020, ενώ φέρεται να έχουν διαπράξει 93 κλοπές και διαρρήξεις αποκομίζοντας όφελος 278.000 ευρώ περίπου. Οι περιοχές όπου τα μέλη της οργάνωσης χτυπούσαν, ήταν η Εγλυκάδα, η Αρόη, τα Προσφυγικά, τα Σύνορα, η Περιβόλα ο Άγιος Γεώργιος Λάγγουρα.

    ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

    Για τη δράση τους αστυνομικοί της Ασφάλειας Πάτρας συνέλλεξαν πληροφορίες και σήμερα στις 6 το πρωί οργανώθηκε μεγάλη επιχείρηση στον καταυλισμό της Εγλυκάδας και στα Προσφυγικά, όπου με τη συνδρομή αστυνομικών από άλλες Υπηρεσίες και διμοιρίες ΜΑΤ, έγιναν οι συλλήψεις.

    ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ

    Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.news, τα μέλη της οργάνωσης που στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι γυναίκες, χτυπούσαν στόχους που βρίσκονταν μακριά από κεντρικούς δρόμους και διέφευγαν μέσα από χωράφια με κατεύθυνση τον καταυλισμό της Εγλυκάδας, όπου ήταν η έδρα τους. Αναμένεται η προσαγωγή τους στον Εισαγγελέα για να ασκηθούν οι προβλεπόμενες ποινικές διώξεις.

    Πηγή: Tempo24.news

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο