Σάββατο, 04 Μαρτίου 2023 20:25

Ένοχος για παράβαση καθήκοντος με χρηματική ποινή-χάδι 10.000 ευρώ ο Παπαγγελόπουλος - Αθώα η Τουλουπάκη

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Κατά πλειοψηφία η απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου - Τι ψήφισαν οι δικαστές - Οι δηλώσεις των συνηγόρων - H ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ

Το Ειδικό Δικαστήριο έκρινε τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, ένοχο για δύο υποθέσεις παράβασεις καθήκοντος και του επέβαλε χρηματική ποινή 10.000 ευρώ. Η ποινή έχει προσαυξήσεις 110%, ανεβάζοντας αισθητά το τελικό ποσό.

Η καταδίκη του πρώην υπουργού ήταν κατά πλειοψηφία, για τις καταγγελίες σε βάρος του απο την εισαγγελέα Ελένη Ράικου που αφορούσε σε πιέσεις που της άσκησε για ενοχοποίηση πολιτικών στην υπόθεση της Novartis. Η εισαγγελέας Ελένη Τουλουπακη κρίθηκε αθώα κατά πλειοψηφία 9-4 για κατάχρηση εξουσίας και κατ’ επιτρεπτή μεταβολής κατηγορίας παράβασης καθήκοντος αθώα κατά πλειοψηφία 8-5, ενώ ομόφωνα αθώος κρίθηκε για την ηθική αυτουργία κρίθηκε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Αντιθέτως, ο κ. Παπαγγελόπουλος κρίθηκε ένοχος κατά πλειοψηφία για παράβαση καθήκοντος για δυο παραβάσεις καθήκοντος, σε βαρος της Ελένης Ράικου με πλειοψηφία 7-6 και σε βαρος του Παναγιώτη Αθανασίου για την υπόθεση Μιχάλη Σάλλα με πλειοψηφία 8-5. Κατά πλειοψηφία 8-5 αθωώθηκε για την υπόθεση της εισαγγελέως Γεωργίας Τσατάνη και του δημοσιογράφου Γιώργου Παπαχρήστου, ενώ απαλλάχθηκε με πλειοψηφία 7-6 για τις υποθέσεις Βγενοπούλου και Αλαφούζου.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος δεν παραβρέθηκε σήμερα στο Ειδικό Δικαστήριο και όπως ενημέρωσαν οι συνήγοροί του είναι ασθενής, αντίθετα παρούσα είναι η κυρία Τουλουπάκη.

Επίσης, οι συνήγοροι του κ. Παπαγγελόπουλου ζήτησαν να του αναγνωριστούν τα ελαφρυντικά του σύννομου βίου και της καλής συμπεριφοράς. Η εισαγγελέας της έδρας Όλγα Σμυρλή πρότεινε να γίνουν αποδεκτά από το δικαστήριο τα επίμαχα δύο ελαφρυντικά. Το Ειδικό Δικαστήριο, κατά πλειοψηφία 8-5, αναγνώρισε στον κ. Παπαγγελόπουλο τα ελαφρυντικά του σύννομου βίου και της καλής συμπεριφοράς, ενώ η εισαγγελέας πρότεινε να του επιβληθεί η χρηματική ποινή των 1.000 ευρώ. Τι ψήφισαν οι 13 δικαστές Ειδικότερα, τα 13 μέλη του Ειδικού Δικαστηρίου περί ευθύνης υπουργών κατά αδίκημα ψήφισαν ως εξής:

* Για κατάχρηση εξουσίας αθώα η Ελένη Τουλουπάκη κατά πλειοψηφία 9-4 (Μυρσίνη Παπαχίου, Μαριάνθη Παγουτέλη, Ζαμπέτα Στράτα και Ρωξάνη Γιαννουλάτου) και της κατά επιτρεπτή μεταβολή της κατηγορίας της παράβασης καθήκοντος κατά πλειοψηφία 8-5 (Μυρσίνη Παπαχίου, Μαριάνθη Παγουτέλη, Ζαμπέτα Στράτα, Ρωξάνη Γιαννουλάτου και Σοφία Βιτάλη) * Ομόφωνα αθώος για την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε κατάχρηση εξουσίας ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος * Για παράβαση καθήκοντος ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος Αθώος: - Κατά πλειοψηφία 8-5 (Μυρσίνη Παπαχίου, Μαριάνθη Παγουτέλη, Ζαμπέτα Στράτα, Ρωξάνη Γιαννουλάτου και Σοφία Βιτάλη) για Γεωργία Τσατάνη.

- Κατά πλειοψηφία 8-5 Μυρσίνη Παπαχίου, Μαριάνθη Παγουτέλη, Ζαμπέτα Στράτα, Ρωξάνη Γιαννουλάτου και Σοφία Βιτάλη) για Παπαχρήστο. - Κατά πλειοψηφία 7-6 (Μυρσίνη Παπαχίου, Μαρία Μουλιανιτάκη, Μαριάνθη Παγουτέλη, Ζαμπέτα Στράτα, Ρωξάνη Γιαννουλάτου και Σοφία Βιτάλη) για Βγενόπουλο-Αλαφούζο.

Ένοχος:

- Κατά πλειοψηφία 7-6 (Ανθή Γκάμαρη, Ελένη Φραγκάκη, Παναγιώτης Τσούκας, Βαρβάρα Ραφτοπούλου, Βασίλειος Αραβαντινός και Βασιλική Ηλιοπούλου) για Ελένη Ράικου

- Κατά πλειοψηφία 8-5 (Ανθή Γκάμαρη, Ελένη Φραγκάκη, Παναγιώτης Τσούκας, Βαρβάρα Ραφτοπούλου,και Βασιλική Ηλιοπούλου) για Σάλλα.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ μετά την απόφαση

Η αθώωση της κ. Τουλουπάκη τελειώνει οριστικά το μύθευμα περί σκευωρίας Novartis και οποιασδήποτε άλλης μομφής στο πρόσωπό της, σε σχέση με τον τρόπο που εκτέλεσε τα καθήκοντά της ως Εισαγγελέας Διαφθοράς.

Αυτό που μένει είναι το σκάνδαλο, και δυστυχώς χωρίς καμία απόδοση ευθυνών.

Σε ό,τι αφορά την κατά πλειοψηφία απόφαση της δικαιοσύνης για τον κ. Παπαγγελόπουλο, επί των ημερών του οποίου άνοιξε η έρευνα για το σκάνδαλο Novartis, την αφήνουμε στην κρίση της ελληνικής κοινωνίας.

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας

Δεν έχουμε καμία πρόθεση να μπούμε σε πολιτική αντιπαράθεση αυτήν την ώρα, αλλά δεν μπορούμε να αφήσουμε ασχολίαστη την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου.

Τη στιγμή που ένας δεύτερος Υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τον στενότερο συνεργάτη του κ.Τσίπρα Ν.Παππά, ο πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης κ.Παπαγγελόπουλος, καταδικάζεται και αυτός με το βαρύτατο αδίκημα για ένα δημόσιο λειτουργό, αυτό της παράβασης καθήκοντος, ο ΣΥΡΙΖΑ πανηγυρίζει για την αθώωση της κας Τουλουπάκη!

Κρίνει, δηλαδή, ξανά την απόφαση α λα καρτ και δεν βρίσκει να πει μια κουβέντα για την καταδίκη και δεύτερου υπουργού του, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά πώς αντιλαμβάνεται το κράτος δικαίου.

Τα υπόλοιπα στην ώρα τους.


Σήμερα είναι μια μέρα δικαίωσης, λέει η Ελένη Τουλουπάκη

Σε δηλώσεις της μετά την απόφαση του δικαστηρίου η κυρία Τουλουπάκη τόνισε ότι: «σήμερα είναι μια μέρα δικαίωσης».

Και πρόσθεσε: «Το Ειδικό Δικαστήριο με την απόφαση του αποκατέστησε την αλήθεια. Υπό τις παρούσες τραγικές συνθήκες που βιώνουμε όλοι οι Έλληνες γίνεται άλλη μια φορά φανερό ποσό σημαντική είναι η ανεξαρτησία των λειτουργών της Δικαιοσύνης για την δικαίωση εκείνων που την αναζητούν. Εκείνοι που προσπάθησαν να κάμψουν το ελεύθερο φρόνημα των λειτουργών της Δικαιοσύνης δεν επεδίωξαν τίποτα λιγότερο από το να αυθαιρετούν χωρίς περιορισμούς. Όρθια Δικαιοσύνη σημαίνει όρθια Ελλάδα! Γι’ αυτό υπόσχομαι ότι θα μείνω όρθια».

Παράλληλα, ο συνήγορος της κυρίας Τουλουπάκη, Γιάννης Μαντζουράνης υπογράμμισε: «Η αθώωση της κ. Ελένης Τουλουπάκη αποτελεί ένα ηχηρό ράπισμα στους "ανέγγιχτους", δηλαδή τους ισχυρούς της οικονομίας και πολιτικής, που σχεδίασαν και κατασκεύασαν την γνωστή "θεωρία της σκευωρίας" σε βάρος τoυς, με σκοπό την υποταγή των έντιμων εισαγγελέων και δικαστών στις εντολές τους. Όσοι θεωρούν ότι είναι υπεράνω υποψίας, κριτικής και εντέλει των νόμων σήμερα ηττήθηκαν, αφού το προμελετημένο σχέδιό τους σε βάρος εισαγγελέων και δημοσιογράφων κατέρρευσε με πάταγο μπρος στην αλήθεια μιας έντιμης και γενναίας εισαγγελικής λειτουργού, η οποία έπραξε το καθήκον της στο ακέραιο κατά τη διερεύνηση του σκανδάλου Novartis, που οι διώκτες της επιδίωξαν και δυστυχώς πέτυχαν να μείνει αδιερεύνητο και στο βαθύ σκοτάδι της διαπλοκής.

Ωστόσο, η Ελληνική Δικαιοσύνη, όταν είναι ανεξάρτητη και ελεύθερη, με τις αποφάσεις της προσφέρει στους πολίτες παραδείγματα προς μίμηση και έτσι ενισχύει το κράτος δικαίου και το δημοκρατικό πολίτευμα».

«Μία άδικη ποινική δίωξη σε βάρος μιας έντιμης και ασυμβίβαστης εισαγγελέως έληξε σήμερα με μια πανηγυρική δικαίωση» ανέφερε από την πλευρά του, ο έτερος δικηγόρος της κυρίας Τουλουπάκη, Βασίλης Χειρδάρης.

«Το Ειδικό Δικαστήριο, που αποτελείται από έμπειρους και εξαίρετους ανώτατους δικαστές του ΑΠ και του ΣτΕ αθώωσε αμετάκλητα την κυρία Τουλουπάκη. Δεν ήταν απλά μια αθωωτική απόφαση, ήταν η δικαστική επιβράβευση μιας γυναίκας που προάσπισε την καθαρότητα των συναλλαγών, την προστασία του κράτους και των πολιτών και προσπάθησε να πατάξει τη διαφθορά, χωρίς να κάνει διακρίσεις, μη υπολογίζοντας το κόστος και αδιαφορώντας για τον εαυτό της. Σήμερα είναι μια νίκη των θεσμών, είναι μια νίκη αυτών που αγωνίζονται για το δημόσιο συμφέρον. Είναι μια νίκη του κράτους δικαίου», συμπλήρωσε.

Τέλος, ο δικηγόρος της κυρίας Τουλουπάκη, Βαγγέλης Γεωργακόπουλος τόνισε: «Τις μέρες αυτής της μεγάλης εθνικής τραγωδίας η αθώωση της Ελένης Τουλουπάκη δεν αποτελεί απλώς την δικαίωση της, αλλά το πιο επίκαιρο μήνυμα – εντολή προς τους Δικαστές και τους Εισαγγελείς ότι δεν θα πρέπει να διστάζουν να τα βάλουν με τα μεγάλα πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα όσο ψηλά κι αν βρίσκονται».

Πηγή: protothema.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 04 Μαρτίου 2023 20:43

Σχετικά Άρθρα

  • Στο ειδικό δικαστήριο για τους σιδηροδρόμους της η Ελλάδα - Οι ευρωπαϊκοί κανόνες που δεν έχουν εφαρμοστεί
    Στο ειδικό δικαστήριο για τους σιδηροδρόμους της η Ελλάδα - Οι ευρωπαϊκοί κανόνες που δεν έχουν εφαρμοστεί

    Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τους ελληνικούς σιδηροδρόμους, την ώρα που η χώρα θρηνεί για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη.

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση είχε θέσει κανόνες για την ασφάλεια των τρένων, τους οποίους η Ελλάδα δεν είχε ακολουθήσει με αποτέλεσμα να έρθει αντιμέτωπη με τη δικαιοσύνη.

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open, όλες οι χώρες έπρεπε μέχρι το 2020 να έχουν εφαρμόσει ένα σύστημα για διαχείριση σιδηροδρομικής κυκλοφορίας το οποίο αποτελείται από δύο συστήματα:

    • Το σύστημα σηματοδότησης και διαχείρισης της κυκλοφορίας (etcs)
    • Το σύστημα φωνητικής ραδιοεπικοινωνίας (gsmr)

    Στο ειδικό δικαστήριο η Ελλάδα

    Σημειώνεται ότι βάσει του κανονισμού οι χώρες μπορούν να πάρουν παράταση σε περίπτωση που το δικαιολογήσουν. Αυτό έκανε η Ελλάδα τον Μάρτιο του 2022 με αποτέλεσμα να πάρει παράταση μέχρι του 2023 για ορισμένες γραμμές ανάμεσα στις οποίες και η βασική Δομοκός-Παλαιοφάρσαλα-Θεσσαλονίκη.

    Μάλιστα και στο σχέδιο ανάκαμψης της Ελλάδας προβλέπεται η ολοκλήρωση αυτού του συστήματος μέχρι το τέλος του 2023. Ο οργανισμός ο οποίος διαχειρίζεται τις τεχνικές προδιαγραφές του συστήματος είναι ο ευρωπαϊκός μηχανισμός σιδηροδρόμων.

    Η Ελλάδα πάντως έχει παραπεμφθεί από την επιτροπή στο ειδικό δικαστήριο πριν από 15 ημέρες για το θέμα των σιδηροδρομικών μεταφορών. Ωστόσο η παραπομπή δεν αφορά την ασφάλεια του δικτύου υποδομών, αλλά τη διαφάνεια των έργων υποδομών, καθώς η χώρα μας είναι η μοναδική η οποία δεν έχει υπογράψει μία σημαντική συμφωνία μεταξύ της ρυθμιστικής αρχής σιδηροδρόμων και του διαχειριστή υποδομών σιδηροδρόμων που είναι ο ΟΣΕ. Η συμφωνία αυτή είναι κρίσιμη, καθώς σε αυτή περιγράφεται η ευθύνη του ΟΣΕ.

    Πηγή: ethnos.gr
  • Ειδικό Δικαστήριο: Δύο χρόνια φυλάκιση στο Νίκο Παππά (upd)
    Ειδικό Δικαστήριο: Δύο χρόνια φυλάκιση στο Νίκο Παππά (upd)

    Την ανώτατη ποινή που προβλέπει ο νόμος, δύο χρόνια φυλάκιση, επέβαλε το Ειδικό Δικαστήριο στον πρώην υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, ενώ στον Χρήστο Καλογρίτσα επιβλήθηκε χρηματική ποινή.

    Την ανώτατη ποινή που προβλέπει ο νόμος, δύο χρόνια φυλάκιση με τριετή αναστολη, επέβαλε το Ειδικό Δικαστήριο στον πρώην υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, ενώ στον Χρήστο Καλογρίτσα επιβλήθηκε χρηματική ποινή 5.000 ευρώ, απορρίπτοντας το αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισής του για αναγνώριση ελαφρυντικών περιστάσεων στο πρόσωπο του επιχειρηματία.

    Ο εισαγγελέας του Ειδικού Δικαστήριου Δημήτρης Ασπρογέρακας ζήτησε να σταλούν στον εισαγγελέα τα πρακτικά με την κατάθεση της γραμματέως του Χρήστου Καλογρίτσα Ευθαλίας Διαμαντή που είχε καταθέσει ότι «φάκελοι και τσάντες έφευγαν απο γραφείο Καλογρίτσα για το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ».

    Ο ίδιος ο Νίκος Παππάς, με ανάρτησή του στο Twitter, σχολίασε την απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου δηκτικά, γράφοντας:

    «Όπως με NOVARTIS και SIEMENS. Η απόφαση του ειδικού δικαστηρίου είναι στο πνεύμα των αποφάσεων για τις υποθέσεις NOVARTIS και SIEMENS».

    📍 Όπως με NOVARTIS και SIEMENS

    Η απόφαση του ειδικού δικαστηρίου είναι στο πνεύμα των αποφάσεων για τις υποθέσεις NOVARTIS και SIEMENS. pic.twitter.com/Z3gn7kWfub

    — Νίκος Παππάς (@nikospappas16) February 24, 2023

    Ο Νίκος Παππάς κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για παράβαση καθήκοντος από το Ειδικό Δικαστηρίο αναφορικά με τους χειρισμούς του στη διαγωνιστική διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες το 2016.

    Την απόφαση των 13 ανώτατων δικαστών ανακοίνωσε η πρόεδρος της έδρας, Ιωάννα Κλάπα

    Ένοχος κρίθηκε και ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας που δικάστηκε ως συνεργός του πρώην υπουργού για την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος.

    Η απόφαση είναι αμετάκλητη και δεν επιδέχεται κανενός ενδίκου μέσου.

    Στη δίκη παρίσταται ο αναπληρωτής εισαγγελέας Δημήτρης Ασπρογέρακας, καθώς η τακτική εισαγγελέας της δίκης Ολγα Σμυρλή ήταν ασθενής.

    Ο εισαγγελέας της έδρας του Ειδικού Δικαστηρίου Δημήτρης Ασπρογέρακας είχε προτείνει νωρίτερα ποινή ενός έτους για το Νίκο Παππά και έξι μηνών για τον Χρήστο Καλογρίτσα.

    «Η υπεράσπιση του Νίκου Παππά δεν ζητεί αναγνώριση ελαφρυντικών περιστάσεων. Και αυτό, γιατί η υποβολή του αιτήματος σημαίνει έμμεση αναγνώριση της νομικής και ουσιαστικής ορθότητας της καταδικαστικής απόφασης και συνακολούθως της ενοχής του αιτούντος ελαφρυντικά. Ο Νίκος Παππάς δεν είναι και δεν νιώθει ένοχος για παράβαση καθήκοντος, αλλά τουναντίον ακράδαντα πιστεύω ότι έπραξε στο ακέραιο το καθήκον του προς όφελος του ελληνικού Δημοσίου και της ελεύθερης ενημέρωσης των πολιτών».

    Ο Νίκος Παππάς μέσω των συνηγόρων του είχε δηλώσει νωρίτερα πως δεν θα αιτηθεί ελαφρυντικών γιατί δεν νιώθει ένοχος.

    Μετά την ανακοίνωση της ποινής, ο δικηγόρος του Νίκου Παππά, Γιάννης Μαντζουράνης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

    «Δυστυχώς, σήμερα ομόφωνα τα μέλη του Ειδικού Δικαστηρίου αποφάσισαν να περιβάλουν με τη δεσμευτικότητα δικαστικής απόφασης την εκδικητική δίωξη του Νίκου Παππά από τους πολιτικούς αντιπάλους του.

    Εδώ και τώρα επιβάλλονται δύο σχόλια:

    Πρώτον, όταν η πολιτική εισέρχεται στην αίθουσα του δικαστηρίου, τότε η δικαιοσύνη εξέρχεται.

    Και δεύτερον, ο σεβασμός στη Δικαιοσύνη δεν επιβάλλεται. Κερδίζεται, όταν οι λειτουργοί της έχουν το σθένος να κρίνουν μόνο με βάση το Σύνταγμα, το νόμο και τη συνείδησή τους και κυρίως όταν δεν συμβιβάζονται παρά μόνο με την αλήθεια.

    Καμία απόφαση δικαστηρίου δεν αυτοδικαιώνεται. Μόνο ο δημόσιος έλεγχος της αιτιολογίας της επιτρέπει τη διακρίβωση της ορθότητας ή μη αυτής και μπορεί να προσφέρει σε οποιαδήποτε δικαστική απόφαση εκτός από δεσμευτικότητα και πειστικότητα και συνακόλουθα τον σεβασμό των πολιτών.

    Μετά από όλα αυτά η Προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δεν είναι απλά δεδομένη, αλλά και απολύτως αναγκαία».

    Οι συνήγοροι του Χρ. Καλογρίτσα, κ.κ. Λοβέρδος και Καραχάλιος, υπογράμμισαν με τη σειρά τους:

    «Το Ειδικό Δικαστήριο έκρινε ένοχο τον Νίκο Παππά, για παράβαση καθήκοντος. Η προσπάθεια του πρώην Υπουργού να μετατρέψει σε πολιτική μία αμιγώς ποινική υπόθεση, απέτυχε παταγωδώς.

    Η αλήθεια έπρεπε να περάσει από το δικαστήριο και πράγματι πέρασε σε ότι αφορά τον εντολέα μας κ. Χρήστος Καλογρίτσα. Η σημερινή ομόφωνη απόφαση αποτελεί δικαίωση, γιατί συνιστά πλήρη και οριστική απόδειξη ότι, πραγματι έλεγε την αλήθεια».

    Το χρονικό της υπόθεσης

    Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση έφθασε στη Δικαιοσύνη, σε εφαρμογή του Νόμου περί ευθύνης Υπουργών, όταν μετά τις καταγγελίες Καλογρίτσα περί «στημένου» διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες συγκροτήθηκε προανακριτική επιτροπή στη Βουλή, η οποία αποφάσισε τη διερεύνηση της υπόθεσης από τη Δικαιοσύνη.

    Ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας κατήγγειλε στη Βουλή, αλλά και στη Δικαιοσύνη, ότι προκειμένου να λάβει μέρος στο διαγωνισμό και να διεκδικήσει μία τηλεοπτική άδεια, με την καθοδήγηση του Νίκου Παππά, έλαβε 3 εκατ. ευρώ από επιχειρηματικό κολοσσό για να καλύψει την εγγύηση που απαιτούσε ο νόμος για τη συμμετοχή κάποιου στον διαγωνισμό.

    «Γνώριζα ότι θα καταστώ κατηγορούμενος εξαιτίας των όσων αποκάλυψα. Το έκανα για να αποκαταστήσω το όνομα και την υπόληψή μου», είχε καταθέσει ο Χρήστος Καλογρίτσας.

    Ο πρώην υπουργός, από την πρώτη στιγμή αρνείται τα όσα του έχουν καταλογιστεί και έχει υπεραμυνθεί της νομιμότητας της διαδικασίας αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών ενώ έχει κάνει λόγο για εργαλειοποίηση της Δικαιοσύνης.

    Πηγή: Cnn.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

  • Ειδικό Δικαστήριο: Πλήρη απαλλαγή του Νίκου Παππά πρότεινε η Εισαγγελέας
    Ειδικό Δικαστήριο: Πλήρη απαλλαγή του Νίκου Παππά πρότεινε η Εισαγγελέας

    Η εισαγγελέας του Ειδικού Δικαστηρίου τόνισε πως δεν προέκυψαν στοιχεία για τον Ν. Παππά συνεπώς ηθική αυτουργία για τον Χρ. Καλογρίτσα.

    Την πλήρη απαλλαγή του πρώην Υπουργού Νίκου Παππά, αλλά και του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα πρότεινε η Εισαγγελέας του Ειδικού Δικαστηρίου Όλγα Σμυρλή, στη δίκη για τις τηλεοπτικές άδειες του 2016.

    Η Εισαγγελέας κονιορτοποίησε το κατηγορητήριο, για τον πρώην Υπουργό Νίκο Παpπά, που ήταν κατηγορούμενος για παράβαση καθήκοντος, ενώ για τον επιχειρηματία Χρήστο Καλογρίτσα, που ήταν κατηγορούμενος για ηθική αυτουργία στην παράβαση καθήκοντος, τόνισε ότι, αφού δεν έχει διαπραχτεί η παράβαση καθήκοντος δεν υπάρχει και η ηθική αυτουργία.

    Σύμφωνα με την Εισαγγελέας, ο Χρήστος Καλογρίτσας είχε οικονομικό όφελος, να γλυτώσει τα 3 εκατομμύρια, που τον υποχρέωσε το δικαστήριο να καταβάλλει στους αδελφούς Χούρι και γι’ αυτό μήνυσε το Νίκο Παpπά.

    Η δίκη διακόπηκε για την Τρίτη και θα συνεχιστεί με αγορεύσεις συνηγόρων.

    Πηγή: iEidiseis.gr

  • ΣΥΡΙΖΑ για Ειδικό Δικαστήριο: Οι κατασκευές και οι φθηνοί αντιπερισπασμοί της ΝΔ θα καταρρεύσουν με πάταγο
    ΣΥΡΙΖΑ για Ειδικό Δικαστήριο: Οι κατασκευές και οι φθηνοί αντιπερισπασμοί της ΝΔ θα καταρρεύσουν με πάταγοΣτην διαδικασία που είναι σε εξέλιξη στο Ειδικό Δικαστήριο αναφέρεται με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υποστηρίζοντας ότι «οι κατασκευές και οι φθηνοί αντιπερισπασμοί της ΝΔ θα καταρρεύσουν με πάταγο».

    Στην διαδικασία που είναι σε εξέλιξη στο Ειδικό Δικαστήριο αναφέρεται με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υποστηρίζοντας ότι «οι κατασκευές και οι φθηνοί αντιπερισπασμοί της ΝΔ θα καταρρεύσουν με πάταγο».

    Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή του αναφέρει: «Η εισαγγελέας του Ειδικού Δικαστηρίου ορθώς ζήτησε από τους καταγγέλλοντες να καταθέσουν αρμοδίως όσα καταγγέλλουν στη δικαιοσύνη και όχι στο Ειδικό Δικαστήριο για να δημιουργούνται εντυπώσεις. Και ακόμη ορθότερα, φέρεται να αναρωτήθηκε ποιος ο λόγος να ειπωθούν αυτά στο Ειδικό Δικαστήριο και μάλιστα μετά από τόσα χρόνια. Ας μην αγωνιά η ΝΔ, λοιπόν. Οι κατασκευές της και οι φθηνοί αντιπερισπασμοί θα καταρρεύσουν με πάταγο. Αφού η κα Διαμάντη ούτως ή άλλως θα λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη για την ψευδορκία της, αφού ο κ. Παππάς της έχει υποβάλει μήνυση».
    Πηγή: Ethnos.gr
  • Καλογρίτσας: «Ας κάνουν όσες μηνύσεις θέλουν για να ακούσουν και όσα δεν έχουν ακουστεί»
    Καλογρίτσας: «Ας κάνουν όσες μηνύσεις θέλουν για να ακούσουν και όσα δεν έχουν ακουστεί»

    Η αντίδραση του επιχειρηματία στη δήλωση του Νίκου Παππά για τη χθεσινή κατάθεση της Ευθαλίας Διαμαντή

    O Χρήστος Καλογρίτσας είχε την πολιτική στήριξη της τότε Κυβέρνησης, επισήμανε ο δημοσιογράφος Νικόλαος Τσαγκρής, κατά την κατάθεσή του στο Ειδικό Δικαστήριο περί ευθύνης υπουργών για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών του έτους 2016, στην οποία κατηγορούμενοι είναι ο πρώην υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς και ο επιχειρηματίας κ. Καλογρίτσας. Πάντως, το περιεχόμενο της χθεσινής κατάθεσης της Ευθαλίας Διαμαντή, ιδιαιτέρας γραμματέως του επιχειρηματία, απασχόλησε και σήμερα τους παράγοντες της δίκης.

    Ειδικότερα, οι συνήγοροι και των δυο πλευρών αναφέρθηκαν στο περιεχόμενο της χθεσινής κατάθεσης της κυρίας Διαμαντή η οποία κατέθεσε, μεταξύ των άλλων, ότι «έφευγαν φάκελοι και τσάντες με χρήματα από το γραφείο του κ. Καλογρίτσα τα οποία ήταν χρήματα για βοήθεια προς το κόμμα (ΣΥΡΙΖΑ)». Η πλευρά των συνηγόρων του κ. Παππά ανέφερε ότι έχει εντολή και προτίθεται να καταθέσει μήνυση σε βάρος της κυρίας Διαμαντή για το περιεχόμενο της χθεσινής κατάθεσης.

    Ο Ανδρέας Λοβέρδος, εκ των δυο συνηγόρων του κ. Καλογρίτσα αφού αναφέρθηκε στα όσα είπαν οι συνήγοροι του κ. Παππά, μετέφερε στο δικαστήριο δήλωση του εντολέα του. Δήλωση που έχει ως εξής: «Ας κάνουν όσες μηνύσεις θέλουν για να ακούσουν και αυτά που δεν έχουν ακουστεί».

    Την ίδια στιγμή η πρόεδρος του Ειδικού Δικαστηρίου Ιωάννα Κλάπα, αναφερόμενη στην χθεσινή κατάθεση της κυρίας Διαμαντή, διευκρίνισε πως «όσα είπε η μάρτυς δεν ήταν για τον Νίκο Παππά, ήταν για τον ΣΥΡΙΖΑ» και προσέθεσε: «Αυτά κατέθεσε η μάρτυρας. Ούτε για Παππά, ούτε για Τσίπρα έκανε λόγο». Οι εκτιμητές Κατά την κατάθεσή του ο κ. Τσαγκρής είπε ότι κλήθηκε από τον επιχειρηματία προκειμένου να «στήσει» την εφημερίδα που θα εξέδιδε (επρόκειτο ουσιαστικά για την επανεκδώσει της εφημερίδας «Πρώτη» την οποία εξέδιδε κατά το παρελθόν ο κ. Καλογρίστας) μαζί με τον τηλεοπτικό σταθμό. Πράγματι, μέσα σε 25 ημέρες είχε σχεδιάσει ο κ. Τσαγκρής την εφημερίδα και τα σχέδια του αποδέχτηκε η Κυβέρνηση και ο κ. Παππάς ο οποίος ήταν ο εκπρόσωπός της, όπως ανέφερε ο μάρτυρας. Όμως, σε σύντομο χρόνο ο κ. Καλογρίτσας κάλεσε τον κ. Τσαγκρή και του είπε ότι θα «αναγκαστείς να αποχωρήσεις, δεν είσαι επιθυμητός, γιατί θέλουν κάποιους άλλους, θέλουν ένα κομματικό ελεγχόμενο διευθυντή», υπονοώντας ότι η τότε Κυβέρνηση ήθελε να τοποθετήσει δικούς της δημοσιογράφους, μεταξύ των οποίων -όπως κατονομάστηκαν- ήταν οι Παναγιώτης Παναγιώτου και Χρήστος Μαχαίρας.

    Όπως, διευκρίνισε ο κ. Τσαγκρής, στην έκδοση της εφημερίδας «ο κ. Παππάς θα παρείχε πολιτική στήριξη», ενώ σε άλλο σημείο ο μάρτυρας ανέφερε ότι ο κ. Παππάς είχε διαπράξει «πολιτικά λάθη στη διαχείριση της υπόθεσης αυτής». Ακόμη, κατέθεσε η τοπογράφος Άννα Βλασοπούλου και ο οικονομολόγος Διονύσιος Φελεμέγκας, εκτιμητές θυγατρικής εταιρείας της Τράπεζας Πειραιώς, οι οποίοι αναφέρθηκαν στην αξία και τη δυνατότητα εκμετάλλευσης της έκτασης των 5.026 στρεμμάτων (εξ΄ αυτών τα 3.500 στρέμματα ήταν δασική έκταση) στην Ιθάκη (τα λεγόμενα βοσκοτόπια) ιδιοκτησίας του κ. Καλογρίτσα. Η επίμαχη έκταση είχε προταθεί το 2016 ως εγγύηση για τη συμμετοχή της οικογένειας Καλογρίτσα στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Η δίκη συνεχίζεται την ερχόμενη Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2023, με την κατάθεση μαρτύρων. Δήλωση των συνηγόρων υπεράσπισης του Νίκου Παππά «Οι καταθέσεις των μαρτύρων στη σημερινή συνεδρίαση του Ειδικού Δικαστηρίου είναι αποκαλυπτικές της αβασιμότητας της κατηγορίας περί παράβασης καθήκοντος εκ μέρους του κ. Νίκου Παππά» ανέφεραν σε δήλωσή τους οι κ.κ. Μαντζουράνης, Μαντάς και Γεωργακόπουλος. Και προσθέτουν: «Αποκαλυπτικές και της αναξιοπιστίας της κυρίας Ευθαλίας Διαμαντή, η οποία έχει εδώ και 40 χρόνια στενή υπαλληλική σχέση και στενότατο δεσμό με τον κ. Καλογρίτσα και η οποία, προφανώς καθοδηγούμενη, έφτασε στο σημείο να κάνει λόγο για «φακέλους και χρήματα», χωρίς να προσκομίζει ούτε ένα στοιχείο.

    Ο αντιπερισπασμός της, με σαφή στόχευση την πολιτική εκμετάλλευση από τη Ν.Δ., και η ψευδής κατάθεσή της, εμπλουτισμένη με λάσπες και αλληλοσυγκρουόμενες και απιθανολογικές αναφορές, μολονότι δεν αποτελεί αντικείμενο της δίκης, όπως τόνισε και η πρόεδρος του Δικαστηρίου, ανατράπηκε με την παραδοχή του συνηγόρου υπεράσπισης του κ. Καλογρίτσα, κ. Ανδρέα Λοβέρδου, ότι η μάρτυρας ουδέποτε συνέδεσε ροές χρήματος με τον κ. Νίκο Παππά, όπως δημόσια συμφώνησε και η πρόεδρος του Δικαστηρίου.

    Στη διάψευση μέρους των αναφορών της κυρίας Ευθαλίας Διαμαντή προχώρησε, με την κατάθεσή του, και ο δημοσιογράφος κ. Νίκος Τσαγκρής, ο οποίος είχε κληθεί από τον κ. Καλογρίτσα, μήνες πριν από τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, να συνδράμει στον σχεδιασμό και έκδοση εφημερίδας του επιχειρηματία. Ο ίδιος, διαψεύδοντας την αναφορά της ότι ο κ. Καλογρίτσας κατέβαλε «πολλά χρήματα σε δημοσιογράφους επί 8 μήνες», κατέθεσε: «Η μάρτυρας τα έχει μπλέξει. Εργάστηκα 25 ημέρες και δεν έλαβα ούτε ευρώ».

    Ο κ. Τσαγκρής τόνισε, ακόμα, ότι δεν μπορεί να πει ότι η έκδοση θα προχωρούσε κατʼ εντολή της τότε κυβέρνησης, επισημαίνοντας ότι «τις εφημερίδες τις εκδίδουν οι εκδότες» και ότι «ο κ. Καλογρίτσας ήθελε πάντα να συμμετέχει στις εκδόσεις». Απαντώντας σε ερώτηση της εισαγγελέως απέσυρε ακόμα και την «αίσθησή του για κομματική στήριξη στην εφημερίδα Καλογρίτσα» και σε άλλο σημείο ξεκαθάρισε ότι ουδέποτε είδε τον κ. Παππά.

    Ο κ. Μπασιάς, στενός συνεργάτης του κ. Καλογρίτσα, σε συνέχεια της πρώτης του κατάθεσης που διακόπηκε για προσωπικούς λόγους, δεν κατέθεσε κανένα στοιχείο περί της δήθεν εμπλοκής του κ. Παππά στη συνεργασία της οικογένειας Καλογρίτσα με τη CCC ή τη συμμετοχή στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Το συμπέρασμα είναι ένα: Το αβάσιμο της κατηγορίας δεν μπορεί να σώσει κανένα ψέμα. Και οι λάσπες της κυρίας Ευθαλίας Διαμαντή δεν μπορούν να αντιστρέψουν την πραγματικότητα».

    Πηγή: protothema.gr

    Φωτογραφία: ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

  • Αρχίζει σήμερα στο Ειδικό Δικαστήριο η δίκη Παππά - Καλογρίτσα
    Αρχίζει σήμερα στο Ειδικό Δικαστήριο η δίκη Παππά - Καλογρίτσα

    Η δίκη των Παππά - Καλογρίτσα θα διεξάγεται παράλληλα με την δίκη στο Ειδικό Δικαστήριο, που βρίσκεται σε εξέλιξη, με κατηγορούμενους τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και την Ελένη Τουλουπάκη.

    Ξεκινάει στις 3 το μεσημέρι η δίκη στο Ειδικό Δικαστήριο, με κατηγορούμενο τον πρώην Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά, σχετικά με τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών το 2016.

    Ο πρώην Υπουργός είναι κατηγορούμενος για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος, ενώ για ηθική αυτουργία στην παράβαση καθήκοντος είναι κατηγορούμενος ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας που αποκάλυψε και την υπόθεση.

    Ο επιχειρηματίας έχει καταγγείλει ότι, με προτροπή του τότε υπουργού Επικρατείας, συμμετείχε στον τηλεοπτικό διαγωνισμό του 2016 και με την καθοδήγηση του υπεγράφη εικονική σύμβαση με το λιβανέζικο όμιλο CCC, ώστε να εξασφαλιστούν – αρχικά - τα 3 εκατομμύρια της εγγύησης των συμμετεχόντων στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

    Ο κ. Καλογρίτσας έχει υποστηρίξει στις καταθέσεις του, στον εισαγγελέα και στον ανακριτή, αλλά και στη Βουλή ότι, «ο Νίκος Παππάς ήταν ενορχηστρωτής ενός σχεδίου για να αποκτήσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δικό της κανάλι».

    Επιπλέον είχε δηλώσει ότι, προέβη στις καταγγελίες, «παρά το γεγονός ότι κατέστη και ο ίδιος ένοχος, για να αποκαταστήσει το όνομά του και την υπόληψή του».

    Ο Νίκος Παππάς αρνείται την κατηγορία που του αποδίδεται.

    Η δίκη των Παππά - Καλογρίτσα θα διεξάγεται παράλληλα με την δίκη στο Ειδικό Δικαστήριο, που βρίσκεται σε εξέλιξη, με κατηγορούμενους τον πρώην αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και την πρώην Εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

    Μάλιστα τα δύο δικαστήρια έχουν ρυθμίσει το χρόνο διεξαγωγής της διαδικασίας, ώστε να μην συμπίπτουν οι δικάσιμοι. Κι αυτό επειδή, τακτική εισαγγελέας στην έδρα και των δύο υποθέσεων, έχει κληρωθεί η Αντεισαγγελέας ΑΠ Ολγα Σμυρλή.

    Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα, την επόμενη εβδομάδα, Δευτέρα και Τετάρτη θα συνεδριάσει το Ειδικό Δικαστήριο, με κατηγορούμενους Παπαγγελόπουλο - Τουλουπάκη.

    Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας, που διεξάγονται παράλληλα και ταυτόχρονα δύο δίκες στο Ειδικό Δικαστήριο, με κατηγορούμενους πρώην υπουργούς.

    Η ταυτόχρονη εκδίκαση των δύο υποθέσεων είχε προκαλέσει πρόβλημα, καθώς 5 από τα 13 μέλη του Ειδικού Δικαστηρίου στη δίκη Παπά - Καλογρίτσα είχαν κληρωθεί ταυτόχρονα και στη δίκη Παπαγγελόπουλου - Τουλουπάκη.

    Αποτέλεσμα ήταν να ζητήσουν την εξαίρεση τους από την δίκη του Νίκου Παππά οι πέντε δικαστές, που είχαν κληρωθεί και στη δίκη Παπαγγελόπουλου - Τουλουπάκη και να κληρωθούν πέντε νέοι δικαστές.

    Πηγή: iEidiseis.gr

  • Διεκόπη η δίκη Παπαγγελόπουλου - Τουλουπάκη μετά τις ενστάσεις των κατηγορούμενων
    Διεκόπη η δίκη Παπαγγελόπουλου - Τουλουπάκη μετά τις ενστάσεις των κατηγορούμενων

    Η εισαγγελέας επιφυλάχτηκε επί του αιτήματος μη νόμιμης σύνθεσης - Διεκόπη η δίκη

    Επιφυλάχθηκε επί των αιτημάτων των συνηγόρων των κατηγορουμένων του Ειδικού Δικαστηρίου η εισαγγελέας, με τη δίκη να διακόπτεται για τις 22 Σεπτεμβρίου.

    Υπενθυμίζεται πως θέμα μη νόμιμης σύνθεσης του Ειδικού Δικαστηρίου -με κατηγορούμενους τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και την πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη- έθεσε με την έναρξη της διαδικασίας ο εκ των συνηγόρων υπεράσπισης της Ελένης Τουλουπάκη, Γιάννης Μαντζουράνης.

    Απο την πλευρά του ο κ. Παπαγγελόπουλος αμφισβήτησε την κλήρωση των μελών του Ειδικού Δικαστηρίου ένω δήλωσε πως ήταν τιμή του που υπηρέτησε τη Δικαιοσύνη

    «Συνταξιούχος εισαγγελέας. Είναι τιμή για εμένα που υπηρέτησα την Δικαιοσύνη» ήταν χαρακτηριστικά τα πρώτα λόγια του πρώην αναπληρωτή του υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, που βρέθηκε μαζί με την εισαγγελέα Ελένη Τουλουπακη στο εδώλιο του Ειδικού Δικαστηρίου.

    Ο συνήγορος της κ. Τουλουπάκη, Γιαννης Μαντζουράνης έθεσε αίτημα προκειμένου να εισφερθεί έγγραφο σχετικά με την αναρρωτική άδεια ενός εκ των μελών του Δικαστηρίου και τη νομιμότητα της κλήρωσης.

    «Θέλω να θέσω ένα ζήτημα που άπτεται της νόμιμης ή μη σύνθεσης του δικαστηρίου. Το δικαστήριό σας αποτελείται από 7 μέλη του Αρείου Πάγου που είχαν το βαθμό του αρεοπαγίτη πριν την υποβολή της πρότασης για άσκηση δίωξης. Υπάρχει πάγια νομολογία ότι οποιαδήποτε παράβαση κατά την κλήρωση δημιουργεί ακυρότητα σχετική που πρέπει να προταθεί πριν την έναρξη αποδεικτικής διαδικασίας» σημείωσε ο κ. Μαντζουράνης.

    «Ο πρόεδρος της Βουλής κατά τη γνώμη μας εξαπατήθηκε. Ποιοι μπαίνουν στην κλήρωση όμως; Μόνο όσοι μπορούν να ασκήσουν τα καθήκοντα τους. Είναι γνωστό ότι ο συγκεκριμένος δικαστής (σς: είχε κληρωθεί αναπληρωματικός και απουσιάζει λόγω ασθένειας) είχε άδεια λόγω δυσίατης ασθένειας. Μπορούσε να μπει το όνομα του λοιπόν στην κλήρωση; Δεν μπορεί να αγνοούσε η πρόεδρος του Αρείου Πάγου ή ο υπουργός Δικαιοσύνης. Ο άνθρωπος στερούνταν και στερείται ακόμα και των πνευματικών του ικανοτήτων. Ο μόνος που εξαπατήθηκε είναι ο πρόεδρος της Βουλής. Αυτή η βάναυση παρανομία δε μπορεί να θεραπευτεί παρά μόνο εάν το κρίσιμο χρονικό διάστημα δεν είχε αναρρωτική άδεια. Υποβάλλουμε αίτημα να ζητηθούν από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και να προσκομιστούν στο δικαστήριο όλα τα έγγραφα που φανερώνουν από ποτέ μέχρι πότε βρισκόταν σε αναρρωτική άδεια για να διαπιστωθεί αν τηρήθηκαν ή όχι οι νόμιμες διαδικασίες και να κρίνουμε αν θα καταθέσουμε ένσταση για σχετική ακυρότητα».
    Παπαγγελόπουλος: «Αμφισβητώ την κλήρωση των μελών»

    «Θέλω να υπενθυμίσω στα μέλη του δικαστηρίου. Ο κ. Κοκορης κληρώθηκε τελευταίος. Λόγω της παλιάς μου ιδιότητας και του αξιακού μου κώδικα. Δε θα εκφράσω κανένα υπαινιγμό κατά της προέδρου του Αρείου Πάγου. Θα τονίσω όμως το γεγονός ότι κληρώθηκε 10ος. Δε στρέφομαι κατά την προέδρου του ΑΠ, αλλά μετά από τα όσα θα σας αποκαλύψω στη δίκη, αλλά αμφισβητώ την κλήρωση. Είναι σφόδρα πιθανό, η πλειοψηφία της Βουλής που με παρέπεμψε με πιέσεις να χρησιμοποίησε ως «άλλοθι» για την κλήρωση τον δικαστή» ανέφερε ο κ. Παπαγγελόπουλος.

    Παράσταση πολιτικής αγωγής από Τσατάνη

    Νωρίτερα, ο Θέμης Σοφος εκπροσωπώντας την εισαγγελέα εφετών Γεωργία Τσατάνη εξέφρασε την πρόθεση της εντολέως του να δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής.

    «Προστιθέμεθα να δηλώσουμε παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας για την κυρία Γεωργία Τσατάνη που είναι παρούσα. Αυτά για τα οποία κατηγορείται ο κ. Παπαγγελόπουλος πλήττουν έννομα αγαθά της κας. Τσατάνη, αφού δέχθηκε πιέσεις για να αποσύρει δικογραφία που χειριζόταν».

    Πηγή: Cnn.gr

  • Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει εργαλειοποίηση της Δικαιοσύνης μετά την παραπομπή Παππά σε ειδικό δικαστήριο
    Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει εργαλειοποίηση της Δικαιοσύνης μετά την παραπομπή Παππά σε ειδικό δικαστήριο

    Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ στο βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου περί ευθύνης υπουργών, με το οποίο παραπέμπεται σε δίκη ο Νίκος Παππάς για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών, το 2016.

    Η παραπομπή του Νίκου Παππά σε ειδικό δικαστήριο για πλημμέλημα αναφορικά με την υπόθεση του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών, το έτος 2016 αποτελεί μέρος του προεκλογικού σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας και απόδειξη της εργαλειοποίησης της Δικαιοσύνης, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ.

    «Ο προεκλογικός σχεδιασμός της ΝΔ και η εργαλειοποίηση της Δικαιοσύνης βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

    Αφού ο κορμός του κατηγορητηρίου κατέρρευσε στην Προανακριτική παρωδία, τώρα στήνουν ειδικά δικαστήρια για δήθεν πλημμέλημα», αναφέρει η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου και προσθέτει: «Όσα σενάρια και να απεργάζεται ο κ. Μητσοτάκης, μήπως και ξεφύγει από την ακραία ακρίβεια και τη μείωση των εισοδημάτων που κάνουν τη ζωή του κόσμου αβίωτη, οι πολίτες γνωρίζουν:

    Επί ΣΥΡΙΖΑ το Δημόσιο εισέπραξε πάνω από 200 εκατ. ευρώ από την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών και τη φορολογία, για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες, με έναν νόμο που είναι ακόμα σε ισχύ και επί ΝΔ».

    Καταλήγοντας ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει: «Επί Μητσοτάκη συμβαίνει το αντίθετο. Το Δημόσιο αντί να εισπράττει, πληρώνει με κάθε λογής λίστες Πέτσα να νομιμοποιούν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ σε Μέσα χωρίς ίχνος κριτηρίων, για να αποθεώνουν την κυβέρνησή του.

    Και έχουν το θράσος και μιλούν για την ελευθερία του Τύπου οι ξεδιάντροποι που διώκουν και παρακολουθούν δημοσιογράφους και έχουν ρίξει τη χώρα στην τελευταία θέση της Ευρώπης και στην 108η παγκοσμίως».

    Πηγή: iEidiseis.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο