Κυριακή, 26 Μαρτίου 2023 18:55

Τρένα: Ανατρέπεται πλήρως το σχέδιο Γεραπετρίτη καθώς τα μέτρα ασφαλείας αγνοούνται - Κανένα πρόσθετο δρομολόγιο από Δευτέρα

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Σε πλήρη ανατροπή οδηγείται το πρόγραμμα της σταδιακής επανεκκίνησης του σιδηροδρόμου, το οποίο έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση δια στόματος του υπουργού Επικρατείας, αρμόδιου για τις μεταφορές, Γιώργου Γεραπετρίτη.

Από αύριο Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023, δεύτερη εβδομάδα από την επανέναρξη των δρομολογίων, σύμφωνα με τα μέχρις στιγμής δεδομένα, δεν πρόκειται να προστεθεί κανένα νέο δρομολόγιο της Hellenic Train στα λιγοστά που ήδη εκτελούνται, παρά το γεγονός πως είχε ανακοινωθεί η επανεκκίνηση του Προαστιακού Σιδηροδρόμου προς Κιάτο και Αίγιο. Έτσι, και η ανακοίνωση αυτή αναμένεται να μην υλοποιηθεί.

Τα μέτρα ασφαλείας αγνοούνται

Σύμφωνα με πηγές τόσο της εταιρίας όσο και των μηχανοδηγών, έως τώρα δεν έχουν παρασχεθεί οι πρόσθετες εγγυήσεις ασφαλείας που έχουν ζητηθεί προκειμένου να ενισχυθεί το πρόγραμμα των τρένων. Αυτό αφορά κυρίως τα ζητήματα της ραδιοκάλυψης στις σήραγγες του Πλαταμώνα και των Τεμπών, αλλά και την επίλυση θεμάτων ασφαλείας με τις σήραγγες του Προαστιακού Σιδηροδρόμου και κυρίως σε ό,τι αφορά την πυρασφάλεια και την πυροπροστασία.

Υπό αυτές τις συνθήκες στον αέρα βρίσκεται και η επανεκκίνηση των αρτηριακών τρένων στο βασικό σιδηροδρομικό άξονα της χώρας Αθήνα – Θεσσαλονίκη. Τα δρομολόγια των Ιντερσίτι έχει ανακοινωθεί ότι θα ξεκινήσουν την 1η Απριλίου, αλλά μέχρι τώρα δεν έχει γίνει καμία κίνηση προς την κατεύθυνση αυτή, καθώς ο διαχειριστής υποδομής ΟΣΕ, δεν έχει δώσει τις έγγραφες εγγυήσεις ασφαλείας που έχουν ζητήσει οι εργαζόμενοι και η Hellenic Train.
Κόλλησαν και τα εμπορευματικά δρομολόγια

Να σημειωθεί ότι στην αφετηρία έχουν κολλήσει και τα εμπορευματικά δρομολόγια της Hellenic Train με την εταιρία να έχει εκτελέσει μόνο ένα την πρώτη ημέρα της επανεκκίνησης. Έκτοτε αποφασίστηκε η διακοπή τους καθώς οι παρατηρήσεις που συγκεντρώθηκαν από τους μηχανοδηγούς, οι οποίοι εκτέλεσαν το δρομολόγιο, ήταν αρκετές και αφορούσαν ζητήματα ασφαλείας που δεν είχαν επιλυθεί. Αντίστοιχα ποτέ δεν ξεκίνησαν - αν και είχε ανακοινωθεί - και τα τοπικά δρομολόγια στη Βόρεια Ελλάδα.

Έτσι και αύριο – εκτός αν υπάρξει κάποια μεγάλη ανατροπή – τα δρομολόγια που θα γίνουν θα αφορούν μόνο τις γραμμές του Προαστιακού του Αεροδρομίου και της Χαλκίδας, τα δρομολόγια του Προαστιακού της Πάτρας και τα τουριστικά τρένα και δεν πρόκειται να ξεκινήσουν τα δρομολόγια προς Κιάτο και Αίγιο.
Εν αναμονή της λειτουργίας του συστήματος GSMR

Σε ό,τι αφορά τα δρομολόγια Αθήνα – Θεσσαλονίκη, μεγαλύτερο εμπόδιο παραμένει η έλλειψη πιστοποίησης του συστήματος GSMR στα τρένα για την επικοινωνία μεταξύ των σταθμαρχών και των μηχανοδηγών. Όπως έχει γίνει γνωστό, ο ΟΣΕ έχει παραδόσει στην Hellenic Train 30 φορητές συσκευές επικοινωνίας. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι οι μηχανοδηγοί έχουν εκπαιδευτεί, δεν έχει καταστεί δυνατή η χρήση τους. Οι μηχανοδηγοί υπέβαλαν την περασμένη εβδομάδα ερώτημα για το αν οι συσκευές αυτές έχουν πιστοποιηθεί χωρίς ακόμα να έχουν λάβει απάντηση από τον ΟΣΕ.

Πληροφορίες του «Εθνους» ανέφεραν μάλιστα ότι η ΓΑΙΑΟΣΕ, η οποία έχει στην κυριότητά της το τροχαίο υλικό και κατά συνέπεια και όλον τον εξοπλισμό που υπάρχει σ΄αυτόν, υπέβαλε επαναληπτικό αίτημα πιστοποίησης στην Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων (ΡΑΣ) μόλις προχθές.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Εθνους», αίτημα είχε υποβληθεί αρχικά τον Φεβρουάριο και είχε επιστραφεί από την ΡΑΣ με ορισμένες παρατηρήσεις προς αποκατάσταση πριν δοθεί η τελική πιστοποίηση. Το νέο αίτημα στην Αρχή έφτασε μόλις ελάχιστες ημέρες πριν. Αν και η πιστοποίηση είναι συχνά μια πολύμηνη διαδικασία, πηγές της ΡΑΣ σημειώνουν ότι εφόσον πληρούνται οι απαραίτητες προϋποθέσεις, θα την προχωρήσουν σε όσο το δυνατό συντομότερο χρόνο.

Τα στελέχη του ΟΣΕ διστάζουν να υπογράψουν διαβεβαιώσεις για την ασφάλεια

Την ίδια στιγμή σιδηροδρομικοί κύκλοι επισημαίνουν ότι υπό τη βαριά σκιά της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών που άφησε πίσω της 57 νεκρούς, υπάρχουν στελέχη του ΟΣΕ που διστάζουν να υπογράψουν διαβεβαιώσεις για την αρτιότητα και την ασφάλεια της υποδομής στη Βόρεια Ελλάδα, τις οποίες έχουν ζητήσει οι μηχανοδηγοί και προτιμούν ακόμα και να παραιτηθούν από τις θέσεις ευθύνης που κατέχουν εφόσον τους ζητηθεί κάτι τέτοιο.

Πηγή: ethnos.gr - Φωτογραφία: Eurokinissi

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 26 Μαρτίου 2023 17:17

Σχετικά Άρθρα

  • Τέμπη: Επιστρέφει στην Ελλάδα ο μοναδικός επιζών του πρώτου βαγονιού – Δεν ξύπνησε από το κώμα
    Τέμπη: Επιστρέφει στην Ελλάδα ο μοναδικός επιζών του πρώτου βαγονιού – Δεν ξύπνησε από το κώμα

    Στην Ελλάδα αναμένεται να επιστρέψει τις επόμενες εβδομάδες ο Γεράσιμος – Ιάσονας, ο μοναδικός επιζών του πρώτου βαγονιού της τραγωδίας των Τεμπών.

    Σύμφωνα με το TheNewspaper.gr, ο 22χρονος ολοκλήρωσε τον κύκλο της αποκατάστασης στο εξειδικευμένο κέντρο αποθεραπείας της Βοστώνης, όπου είχε διακομιστεί με ειδική πτήση τον Νοέμβριο του 2023, συνοδευόμενος από ιατρικό προσωπικό και τη μητέρα του.

    Δεν ξύπνησε από το κώμα - Σταθερή η κατάστασή του

    Οι γιατροί που τον παρακολουθούσαν για σχεδόν ένα χρόνο στις ΗΠΑ δεν κατάφεραν να τον κάνουν να «ξυπνήσει» από το βαθύ κώμα, στο οποίο έχει περιέλθει από τις 28 Φεβρουαρίου 2023, μετά το δυστύχημα.

    Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η κατάστασή του παραμένει σταθερή, χωρίς ωστόσο κάποιος γιατρός να μπορεί να πει με βεβαιότητα πώς θα εξελιχθεί.

    Θα μεταφερθεί στη Λάρισα

    Για τον λόγο αυτό, αποφασίστηκε η μεταφορά του πίσω στην Ελλάδα και η συνέχεια της νοσηλείας του σε Κέντρο Αποθεραπείας στη Λάρισα, προκειμένου να συνεχίσει την αγωγή που του χορηγείται και η υποστήριξή του με ειδικά μηχανήματα.

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Καταγγελία στο OPEN: Τραυματίας της τραγωδίας των Τεμπών με 70% αναπηρία δεν έλαβε την ειδική σύνταξη
    Καταγγελία στο OPEN: Τραυματίας της τραγωδίας των Τεμπών με 70% αναπηρία δεν έλαβε την ειδική σύνταξη

    «Για μια χειρότερη κόλαση από εκείνη που έζησε το βράδυ της τραγωδίας των Τεμπών» κάνει λόγο ο τραυματίας Θεόδωρος Κατσιούλης, ο οποίος ενώ έχει 70% αναπηρία δεν του έδωσαν ειδική σύνταξη. «Ας μην έβγαζαν τον νόμο, ας μην μας κορόιδευαν» είπε στην τηλεόραση του OPEN.

    «Ντρέπομαι, νιώθω επαίτης»

    «Να μην το ζήσει κανένας. Δεν ήταν μια τράκα, μετά την τράκα επακολούθησε η κόλαση. Αυτό το πράγμα όταν το βλέπεις μπροστά σου δεν μπορείς να το ξεχάσεις σε τρία χρόνια, ούτε σε εκατόν τρία» είπε για το σιδηροδρομικό δυστύχημα με τους 57 νεκρούς και πρόσθεσε «εγώ αυτή τη στιγμή παίρνω τρία φάρμακα για να σας μιλήσω αυτή την ώρα».

    Στη συνέχεια κατήγγειλε «Κάναμε την αίτηση όταν μας είπαν και εγώ πέρασα τον Ιούλιο του 2023 την ΑΣΥΕ, η οποία έβγαλε 70% αναπηρία αλλά η βρογχίτιδα που λέει γιατί εισέπνευσα τοξικές ουσίες, και εκείνη την εποχή έπαιρνα αγωγή από το Νοσοκομείο της Λάρισας για να μπορώ να αναπνεύσω. Πήρα την αγωγή και ήμουν καλύτερα για αυτό έβγαλαν αυτό το ποσοστό. Εγώ δεν μπορούσα να σταθώ, με κρατούσε ο γιος μου για να είμαι όρθιος. Η επιτροπή είπε ότι θέλουμε να σας βοηθήσουμε αλλά είπαν ότι ζητά μόνιμη αναπηρία, και είναι ειδικά αυτά που δίνουν μόνιμη αναπηρία. Ο νόμος έγινε εσκεμμένα, έβγαλαν νόμο φωτογραφικό για μόνιμη αναπηρία».

    Το ΙΚΑ δεν δέχεται την απόφαση της ΑΣΥΕ πρέπει να περάσεις ΚΕΠΑ. Πότε να κλείσεις ραντεβού, να πας ξανά και ξανά. Ντρέπομαι νιώθω επαίτης, ας μην έβγαζαν το νόμο ας μην μας κορόιδευαν, αυτό είναι χειρότερη κόλαση και από εκείνο το βράδυ» κατέληξε.

    Πηγή: cnn.gr

  • Τέμπη: Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους μετά την απολογία της η πρόεδρος της ΡΑΣ
    Τέμπη: Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους μετά την απολογία της η πρόεδρος της ΡΑΣ

    Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους αφέθηκε η πρόεδρος της ΡΑΣ, της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων, πριν από λίγο, μετά την πολύωρη απολογία της στον εφέτη ανακριτή που διερευνά τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών.

    Η πρόεδρος της ΡΑΣ κατηγορείται για το κακούργημα της διατάραξης της ασφάλειας των συγκοινωνιών και για τα πλημμελήματα της ανθρωποκτονίας, της βαριάς σωματικής βλάβης και ελαφράς σωματικής βλάβης από αμέλεια κατά συρροή. Μέχρι σήμερα παραμένει στη θέση της.

    Σύμφωνα, με πληροφορίες, στην απολογία της ισχυρίστηκε ότι ως πρόεδρος της ΡΑΣ δεν έχει αρμοδιότητα για την ασφάλεια του σιδηροδρόμου. Οι όροι που της επιβλήθηκαν μέχρι τη δίκη είναι η υποχρεωτική διαμονή στην οικία της (και όχι άλλη σε άλλη διεύθυνση ή σπίτι) και η υποχρεωτική παρουσία στο Α.Τ περιοχής της το πρώτο 10ημερο κάθε μήνα.

    Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, το επόμενο διάστημα αναμένεται να διευρυνθεί περαιτέρω ο κύκλος των διώξεων για το δυστύχημα των Τεμπών, να διωχθούν δηλαδή κι άλλα πρόσωπα.

    Στο μεταξύ, ακόμη αναμένεται το πόρισμα του εμπειρογνώμονα του ΕΜΠ σχετικά με την έκρηξη και τη φωτιά που ακολούθησε τη σύγκρουση των τρένων, έρευνα που είχε παραγγείλει ο εφέτης ανακριτής Σωτήρης Μπακαΐμης.

    Επιπλέον, αναμένονται το πόρισμα ειδικού μεταλλειολόγου που εξέτασε βαγόνι της εμπορικής αμαξοστοιχίας, το οποίο είχε μεταφερθεί στη Θεσσαλονίκη, αλλά και τα αποτελέσματα της έρευνας επί του βιντεοληπτικού υλικού που ανέκτησε εξειδικευμένο εργαστήριο στην Αγγλία και έστειλε στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών στην Ελλάδα και αφορά τη μοιραία διαδρομή της εμπορικής αμαξοστοιχίας από τη Θεσσαλονίκη ως τους Ν. Πόρους.

    Τις επόμενες ημέρες ο εφέτης ανακριτής θα αποφασίσει επί του αιτήματος πατέρα θύματος για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών αξιωματούχων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών σχετικά με τον τρόπο περισυλλογής βιολογικού υλικού από το Κουλούρι.

    Πηγή: Cnn.gr

  • Ζωντανή αναμετάδοση της συναυλίας για τα θύματα των Τεμπών στην πλατεία Ελευθερίας Γαστούνης - Με πρωτοβουλία του Δήμου Πηνειού
    Ζωντανή αναμετάδοση της συναυλίας για τα θύματα των Τεμπών στην πλατεία Ελευθερίας Γαστούνης - Με πρωτοβουλία του Δήμου Πηνειού

    «Χρωστάμε ενός λεπτού κραυγή, για κάθε στιγμή που σιωπήσαμε»*

    Το πάνδημο αίτημα για απονομή δικαιοσύνης για τα πενήντα επτά θύματα της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών διατρανώθηκε το βράδυ της Παρασκευής κατά τη διάρκεια της συναυλίας -αφιερώματος στο Καλλιμάρμαρο. Χιλιάδες θεατές «πλημμύρισαν» το Παναθηναϊκό Στάδιο αποδίδοντας φόρο τιμής στους νεκρούς και εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στους συγγενείς τους.

    Η συναυλία διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Συγγενών Θυμάτων του Σιδηροδρομικού Δυστυχήματος «Τέμπη 2023» και συμμετείχαν το συγκρότημα «Κοινοί Θνητοί», οι τραγουδοποιοί Φοίβος Δεληβοριάς και Θανάσης Παπακωνσταντίνου, ο Σωκράτης Μάλαμας και η Τάνια Τσανακλίδου. Σημειώνεται ότι το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων ενέκρινε ομόφωνα το αίτημα για ζωντανή αναμετάδοση της συναυλίας, εξέλιξη που άνοιξε τον δρόμο για τη δημόσια προβολή της σε πλατείες και πολυχώρους σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

    Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε από νωρίς στην πλατεία Ελευθερίας στην καρδιά της Γαστούνης όπου με πρωτοβουλία του Δήμου Πηνειού είχε στηθεί γιγαντοοθόνη για τη ζωντανή μετάδοση της συναυλίας. Σε συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα οι θεατές σιγοτραγούδησαν αισθαντικά για τα θύματα της τραγωδίας απαιτώντας απονομή δικαιοσύνης και διασφάλιση ότι δεν θα σημειωθούν αντίστοιχα περιστατικά στο μέλλον.

    Σημειώνεται ότι ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Αλέξης Καστρινός έχει κατά το παρελθόν επισημάνει ότι η εθνική τραγωδία της 28ης Φεβρουαρίου έχει αποτυπωθεί στη συλλογική μνήμη και πρόκειται να μας συντροφεύει για πάντα. «Πενήντα επτά ψυχές απαιτούν δικαίωση. Προς αυτή την κατεύθυνση επιβάλλεται να αναδειχθούν τα αίτια του τραγικού δυστυχήματος και να αποδοθούν ευθύνες. Αποτελεί ύψιστο χρέος απέναντι σε αυτούς που “έφυγαν”. Η σκέψη μας παραμένει πάντα στους τραυματίες, στους συγγενείς και τους οικείους αυτών που χάθηκαν» σημείωσε χαρακτηριστικά.

    * Λιλή Ζωγράφου (1922-1998)

    dimos pin tempi anam 2

    Το πάνδημο αίτημα για απονομή δικαιοσύνης για τα 57 θύματα της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών διατρανώθηκε κατά τη διάρκεια της συναυλίας -αφιερώματος στο Καλλιμάρμαρο.

    dimos pin tempi anam 4

    «Άιντε ρίχνουν χώμα με λουλούδια ραίνουν/άιντε και θαρρούν, θαρρούν πως ξεμπερδεύουν» τραγούδησε ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου και το Καλλιμάρμαρο σείστηκε.

    dimos pin tempi anam 3

    Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στην πλατεία Ελευθερίας όπου με πρωτοβουλία του Δήμου Πηνειού είχε στηθεί γιγαντοοθόνη για τη ζωντανή μετάδοση της συναυλίας.

    Σε συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα οι θεατές σιγοτραγούδησαν αισθαντικά για τα θύματα της τραγωδίας απαιτώντας απονομή δικαιοσύνης.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Και στην Αμαλιάδα με πρωτοβουλία του Δήμου Ήλιδας, μεταδόθηκε δημόσια η συγκλονιστική συναυλία για τα 57 θύματα των Τεμπών
    Και στην Αμαλιάδα με πρωτοβουλία του Δήμου Ήλιδας, μεταδόθηκε δημόσια η συγκλονιστική συναυλία για τα 57 θύματα των Τεμπών

    Η συγκλονιστική συναυλία στη μνήμη των 57 θυμάτων του δυστυχήματος των Τεμπών, την οποία παρακολούθησαν παραπάνω από 45.000 θεατές στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο της Αθήνας, μετέδωσε ζωντανά σε δημόσια προβολή στην πλατεία Αγίου Αθανασίου της Αμαλιάδας ο Δήμος Ήλιδας.

    Στη συναυλία που διοργανώθηκε από της οικογένειες των θυμάτων του μεγαλύτερου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στη σύγχρονη ιστορία της χώρας μας, συμμετείχαν αφιλοκερδώς οι καλλιτέχνες: Φοίβος Δεληβοριάς, το συγκρότημα «Κοινοί Θνητοί», ο Σωκράτης Μάλαμας, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, η Μάρθα Φριτζήλα και η Τάνια Τσανακλίδου.

    Στην πλατεία Αγίου Αθανασίου από νωρίς το απόγευμα ο κόσμος αγκάλιασε τη συναυλία, ενώ στο σημείο της προβολής βρέθηκαν και τα μέλη της δημοτικής αρχής.

    Μάλιστα, ο κάθε παριστάμενος είχε την ευκαιρία παρακολουθώντας τη συναυλία, να ανάψει και ένα κερί στη μνήμη των θυμάτων των Τεμπών, δηλώντας με αυτόν τον τρόπο το «ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ».

    Πρόκειται για μια συναυλία με συγκλονιστικές στιγμές, όπου τόσο οι συγγενείς των θυμάτων όσο και οι καλλιτέχνες, με αποκορύφωμα το σπαρακτικό τραγούδι του Φοίβου Δεληβοριά, προσέφεραν σε όλους τραγούδια, εικόνες και συναισθήματα για έναν ιερό σκοπό, ένα πάνδημο αίτημα να αποδοθεί 19 μήνες μετά δικαιοσύνη.

    ilida met sun tempi 2

    ilida met sun tempi 6

    ilida met sun tempi 3

    ilida met sun tempi 4

    ilida met sun tempi 5

    ilida met sun tempi 7

    (Δελτίο Τύπου)

  • Τέμπη: «Οδύσσεια» για 30χρονο που επέβαινε στο μοιραίο τρένο - Τον έκριναν ανάπηρο αλλά δεν του χορηγούν σύνταξη
    Τέμπη: «Οδύσσεια» για 30χρονο που επέβαινε στο μοιραίο τρένο - Τον έκριναν ανάπηρο αλλά δεν του χορηγούν σύνταξη

    Μια απίστευτη Οδύσσεια ζει ο Στέργιος Μιναέμης ενάμιση χρόνο από την σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών που στοίχε τη ζωή σε 57 ανθρώπους.

    Ο 30χρονος γλίτωσε από θαύμα από το μοιραίο τρένο και προσπαθεί να μαζέψει τα «κομμάτια» του και να συνεχίσει τη ζωή του αφήνοντας πίσω τα όσα έζησε. Ωστόσο, βρίσκεται αντιμέτωπος με τη γραφειοκρατία που του στερεί το δικαίωμα να πάρει τη σύνταξη που δικαιούται μιας και έχει κριθεί ανάπηρος από την Ανώτατη Υγειονομική Επιτροπή του Δημοσίου.

    Το χρονικό

    Ο Στέργιος Μιναέμης νοσηλεύτηκε για μια εβδομάδα σε νοσοκομείο, μετά το τραγικό δυστύχημα και αφού ανάρρωσε πέρασε από την Ανώτατη Υγειονομική Επιτροπή του Δημοσίου όπου τον έκριναν ανάπηρο και αποφάσισαν να του χορηγήσουν σύνταξη, με έγγραφο που εκδόθηκε στις 13 Δεκεμβρίου του 2023.

    Συγκεκριμένα, η Επιτροπή διαπίστωσε πως υπάρχουν προβλήματα στην υγεία του και απεφάνθη ότι έχει 50% αναπηρία. Μια απόφαση ωστόσο με τριετή ισχύ. Στη συνέχεια πήγε την απόφαση στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για να ξεκινήσει η καταβολή της σύνταξης, ωστόσο προς έκπληξή του, ενημερώθηκε πως δεν μπορεί να του καταβληθεί καθώς η Υγειονομική Επιτροπή έγραψε πως ισχύει για 3 χρόνια!

    «Δεν υπάρχουν λόγια για αυτό που ζήσαμε»

    Την ίδια στιγμή, ο Στέργιος Μιναέμης παλεύει με δυσκολία να αφήσει στο παρελθόν τα όσα έζησε και εξιστορεί στο OPEN τις τραγικές στιγμές που βίωσε εκείνες τις φρικτές στιγμές. «Έγινε η σύγκρουση και καιγόμασταν μέσα στο βαγόνι. Δεν υπήρχε οξυγόνο και φως. Βλέπαμε με το φως που έφεγγαν όσοι είχαν τα κινητά τους. Προσπαθήσαμε να φύγουμε με τα παράθυρα στη θέση 5 που καθόμουν στο βαγόνι. Παντού είχε αίματα. Δεν είχαμε την πολυτέλεια να δούμε πως είμαστε. Προσπαθήσαμε να βγούμε έξω για να μην καούμε» ανέφερε σχετικά.

    Και συνεχίζει: «Είναι δύσκολη η καθημερινότητα. Ειδικά τα βράδια. Αυτό το «τέρας» έρχεται και σου φέρνει στο νου τις εικόνες. Προσπαθούμε να το ξεπεράσουμε».

    «Είμαι περήφανη για τον γιο μου»

    Για την «οδύσσεια» που περνά ο γιος της μίλησε και η μητέρα του περιγράφοντας τις πρώτες στιγμές από το σιδηροδρομικό δυστύχημα. «Μας πήρε ο ίδιος στο τηλέφωνο του αδερφού μου. Μέχρι να επικοινωνήσουμε μαζί περνούσαν πολλά από το μυαλό μου. Ηρεμήσαμε όταν μιλήσαμε μαζί του. Αλλά στενοχωρηθήκαμε για τους υπόλοιπους ανθρώπους».

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Τέμπη: Ο ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει πρόταση για προανακριτική επιτροπή – «Προσκλητήριο» στα προοδευτικά κόμματα
    Τέμπη: Ο ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει πρόταση για προανακριτική επιτροπή – «Προσκλητήριο» στα προοδευτικά κόμματα

    «Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει δηλώσει σε όλους τους τόνους ότι δε θα αφήσει να ξεχαστούν και να σβήσουν οι μνήμες όσων συνήργησαν ή είχαν παραλείψεις για το έγκλημα των Τεμπών», είπε ο Νίκος Παππάς.

    Πρόταση για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη θα καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ την ερχόμενη Τετάρτη.

    Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, στο περιθώριο της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, «ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει δηλώσει σε όλους τους τόνους ότι δε θα αφήσει να ξεχαστούν και να σβήσουν οι μνήμες όσων συνήργησαν ή είχαν παραλείψεις για το έγκλημα των Τεμπών. Ως εκ τούτου με απόφαση του προεδρείου της ΚΟ και της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος την επόμενη Τετάρτη θα καταθέσουμε αίτημα για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για όσους ευθύνονται για το μπάζωμα του χώρου του εγκλήματος».

    Σε αυτό το πλαίσιο ο Νίκος Παππάς σημείωσε πως «αν ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ εννοούν όσα λένε, δεν έχουν παρά να ανοίξουν την πόρτα για τη διερεύνηση αυτής της δυσώδους και προσβλητικής για τη μνήμη των θυμάτων υπόθεσης».

    Και κατέληξε λέγοντας: «Καλούμε καταρχάς τα κόμματα του προοδευτικού χώρου να συνηγορήσουν και να συνυπογράψουν αυτήν την πρωτοβουλία. Έχουμε κατά καιρούς δημόσιες δηλώσεις και από άλλους χώρους ότι το θέμα της διερεύνησης των ευθυνών τους απασχολεί. Πιστεύουμε πως εδώ υπάρχει ένα πεδίο συνεννόησης. Προσδοκούμε».

    Πηγή: iEidiseis.gr
  • Ο Δήμος Πύργου τιμά τη μνήμη των ανθρώπων που έχασαν την ζωή τους στα Τέμπη
    Ο Δήμος Πύργου τιμά τη μνήμη των ανθρώπων που έχασαν την ζωή τους στα Τέμπη

    Την μνήμη των νεκρών στα Τέμπη θα τιμήσει ο Δήμος Πύργου, παρουσιάζοντας μέσω live streaming τη συναυλία που θα δοθεί στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο.

    Έμπροσθεν του Δημαρχείου στην κεντρική πλατεία, σήμερα το βράδυ (Παρασκευή 11/10/24) στις 19:00 θα τοποθετηθεί γιγαντοοθόνη μέσω της οποίας θα μπορούν οι δημότες να παρακολουθήσουν τη συναυλία των Δεληβοριά, Τσανακλίδου, Κοινών Θνητών, Σωκράτη Μάλαμα και του Θανάση Παπακωνσταντίνου, οι οποίοι συμμετέχουν σε αυτή την εκδήλωση τιμής της μνήμης των ανθρώπων που έχασαν την ζωή τους στο σιδηροδρομικό δυστύχημα της 28ης Φεβρουαρίου του 2023.

    (Δελτίο Τύπου)

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο