Σάββατο, 01 Απριλίου 2023 08:02

Έκρηξη σε πολυκατοικία στη Γλυφάδα: Άγνωστοι τοποθέτησαν γκαζάκια και μπιτόνι

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Συναγερμός σήμανε τα ξημερώματα του Σαββάτου στη Γλυφάδα έπειτα από έκρηξη που σημειώθηκε σε προαύλιο χώρο πολυκατοικίας στην οδό Διονύσου Σολωμού που προκάλεσε την αναστάτωση των ενοίκων.

Σύμφωνα με το Open η έκρηξη εικάζεται ότι προκλήθηκε από γκαζάκια που τοποθετήθηκαν στο σημείο και προκάλεσαν μία μικρής έκτασης φωτιά η οποία έσβησε άμεσα, πριν φτάσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στο σημείο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός από την έκρηξη, ενώ άγνωστος παραμένει ο λόγος που ο δράστης ή οι δράστες τοποθέτησαν τα γκαζάκια στο σημείο προκαλώντας ευτυχώς μόνο υλικές ζημιές.

Πηγή: ethnos.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 01 Απριλίου 2023 09:19

Σχετικά Άρθρα

  • Έκρηξη στο δημαρχείο του Αυλώνα - Πήραν 93.000 ευρώ από το ΑΤΜ στον πρόθαλαμο
    Έκρηξη στο δημαρχείο του Αυλώνα - Πήραν 93.000 ευρώ από το ΑΤΜ στον πρόθαλαμο

    Η έκρηξη σημειώθηκε στις 4 τα ξημερώματα - Δείτε βίντεο

    Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε σήμερα τα ξημερώματα έξω από το δημαρχείο Αυλώνα.

    Σύμφωνα με την ΕΡΤ η έκρηξη σημειώθηκε στις 4 τα ξημερώματα.

    Στόχος της έκρηξης ήταν τα δύο ΑΤΜ που βρίσκονται στον προθάλαμο του δημαρχείου.

    Η πρώτη εικόνα κάνει λόγο για μεγάλες υλικές ζημιές από την έκρηξη, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες απέσπασαν 93.000 ευρώ.



    Πληροφορίες αναφέρουν, τέλος, ότι σε κοντινή απόσταση από το δημαρχείο, έξω από ένα κλειστό γυμναστήριο, εντοπίστηκε καμμένο ένα όχημα που εξετάζεται αν το χρησιμοποίησαν οι δράστες.

    Πηγή: Protothema.gr

  • Γλυφάδα: Επίθεση με κατσαβίδι σε 21χρονο από ομάδα 10 ατόμων - Στο νοσοκομείο ο νεαρός
    Γλυφάδα: Επίθεση με κατσαβίδι σε 21χρονο από ομάδα 10 ατόμων - Στο νοσοκομείο ο νεαρός

    Με τραύμα στην πλάτη ο 21χρονος. Πώς δέχθηκε την επίθεση σε κεντρική πλατεία της Γλυφάδας.

    Στο νοσοκομείο με τραύμα στην πλάτη μεταφέρθηκε ένας 21χρονος, μετά από επίθεση με κατσαβίδι που δέχθηκε από ομάδα 10 ατόμων, στη Γλυφάδα.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, ο νεαρός περπατούσε στον δρόμο, όταν ξαφνικά 10 άτομα -τα οποία επέβαιναν σε τρία αυτοκίνητα- του επιτέθηκαν, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, τραυματίζοντας τον στην πλάτη με κατσαβίδι.

    Το συμβάν έγινε στην πλατεία του Αγίου Κωνσταντίνου επί της λεωφόρου Ποσειδώνος στη Γλυφάδα.

    Αμέσως μετά την επίθεση οι δράστες τράπηκαν σε φυγή.

    Το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που έφτασε στο σημείο, παρέλαβε τον τραυματισμένο νεαρό και τον μετέφερε -με συνοδεία πληρώματος αστυνομικών της ΔΙΑΣ- στο Ασκληπιείο της Βούλας προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

    Τα αίτια της επίθεσης παραμένουν άγνωστα και ερευνώνται από τις αστυνομικές αρχές, ενώ στο σημείο που έλαβε χώρα το περιστατικό οι αστυνομικοί βρήκαν δύο κατσαβίδια.

    Πηγή: iEidiseis.gr
  • Νιγηρία: Ο απολογισμός των θυμάτων της έκρηξης βυτιοφόρου με καύσιμα έφθασε τους 170 νεκρούς
    Νιγηρία: Ο απολογισμός των θυμάτων της έκρηξης βυτιοφόρου με καύσιμα έφθασε τους 170 νεκρούς

    Μετά το ατύχημα, κάτοικοι συνέρρευσαν γύρω από το όχημα για να μαζέψουν μερικά λίτρα καυσίμου όμως αυτό εξερράγη

    Ο απολογισμός των θυμάτων της έκρηξης βυτιοφόρου το βράδυ της Τρίτης στη βόρεια Νιγηρία αυξήθηκε στους 170 νεκρούς, ενώ άλλοι 70 άνθρωποι συνεχίζουν να νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας, σύμφωνα με τους αριθμούς που δημοσιοποιήθηκαν από την αστυνομία χθες Παρασκευή.
    Το βράδυ της Τρίτης, φορτηγό που μετέφερε καύσιμα εξετράπη της πορείας του για να αποφύγει μετωπική σύγκρουση με άλλο φορτηγό στην κοινότητα Ματζίγια (πολιτεία Τζιγκάουα), περίπου εκατό χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Κάνο, του κυριότερου αστικού κέντρου στο βόρειο τμήμα της χώρας.
    Μετά το ατύχημα, κάτοικοι συνέρρευσαν γύρω από το όχημα που διέρρεε από το βυτιοφόρο στον δρόμο. Όμως το όχημα εξερράγη, σκοτώνοντας πολλούς από τους ανθρώπους που είχαν συγκεντρωθεί γύρω του.

    «Ο αριθμός των θανάτων ανέρχεται σε 170», ανέφερε ο Λάουαν Σίσου Άνταμ, εκπρόσωπος της αστυνομίας, σε δελτίο Τύπου που διένειμε χθες. «(Άλλοι) 70 άνθρωποι δέχονται φροντίδες σε μονάδες εντατικής θεραπείας σε ιατρικά κέντρα» σε τρεις κοινότητες, πρόσθεσε.

    Τραυματίες νοσηλεύονται επίσης σε άλλα νοσοκομεία, διευκρίνισε.
    Προηγούμενος απολογισμός, που είχε δημοσιοποιηθεί την Τετάρτη από τις τοπικές αρχές, έκανε λόγο για 140 νεκρούς και περίπου ισάριθμους τραυματίες.

    Το δυστύχημα, από τα πιο πολύνεκρα του είδους στη Νιγηρία, αντανακλά πόσο έχει επιδεινωθεί η επισφάλεια για τους Νιγηριανούς — εξώθησε τα θύματα να αψηφήσουν τον κίνδυνο έκρηξης για να μαζέψουν μερικά λίτρα καυσίμου.

    Η πολυπληθέστερη χώρα της Αφρικής βιώνει βαθιά οικονομική κρίση, με υψηλό πληθωρισμό, που τροφοδοτούν ιδίως οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις του προέδρου Μπόλα Τινούμπου, στην εξουσία από τον Μάιο του 2023.
    Η τιμή των καυσίμων έχει πενταπλασιαστεί σε 18 μήνες και είναι πλέον απλησίαστα για πολλούς.


    Σύμφωνα με νέα έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας, που δόθηκε στη δημοσιότητα προχθές Πέμπτη, το 56% των πολιτών της Νιγηρίας ζει πλέον κάτω από το επίσημο όριο της φτώχειας, ενώ το ποσοστό αυτό βρισκόταν στο 40% το 2018.

    Τον Σεπτέμβριο, έκρηξη που προκλήθηκε όταν συγκρούστηκαν βυτιοφόρο που μετέφερε καύσιμα με άλλο φορτηγό που μετέφερε ανθρώπους και εκτρεφόμενα ζώα στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 59 ανθρώπους στην πολιτεία του Νίγηρα (δυτικά).

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - Protothema.gr
  • Έκρηξη βυτιοφόρου που μετέφερε καύσιμα στη Νιγηρία - Τουλάχιστον 94 άνθρωποι κάηκαν ζωντανοί
    Έκρηξη βυτιοφόρου που μετέφερε καύσιμα στη Νιγηρία - Τουλάχιστον 94 άνθρωποι κάηκαν ζωντανοί

    Τουλάχιστον 94 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη βόρεια Νιγηρία όταν αργά την Τρίτη (15/10) ένα βυτιοφόρο που συνετρίβη εξερράγη.

    «Ο οδηγός έχασε τον έλεγχο και το βυτιοφόρο ανετράπη. Από το όχημα χύθηκαν καύσιμα» όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, σύμφωνα με το CNNi.

    «Πολλά άτομα βρισκόταν στο σημείο για να προμηθευτούν καύσιμα όταν συνέβη η έκρηξη».

    Τουλάχιστον 50 άνθρωποι τραυματίστηκαν σοβαρά, ενώ ο αριθμός των θυμάτων είναι πιθανόν να αυξηθεί.

    Πηγή: Cnn.gr
  • Λάρισα: Έκρηξη από γκαζάκι σε κομμωτήριο - Με εγκαύματα στο πρόσωπο μια γυναίκα
    Λάρισα: Έκρηξη από γκαζάκι σε κομμωτήριο - Με εγκαύματα στο πρόσωπο μια γυναίκα

    Η γυναίκα έφτιαχνε καφέ στο γκαζάκι όταν αυτό κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες εξερράγη

    Έκρηξη από γκαζάκι σημειώθηκε χθες το απόγευμα της Δευτέρας σε κομμωτήριο στη Λάρισα και ειδικότερα στη συνοικία της Φιλιππούπολης.
    Η γυναίκα εκείνη τη στιγμή, κατά πληροφορίες του onlarissa.gr, προσπαθούσε να ψήσει καφέ στο γκαζάκι ωστόσο αυτό κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες εξερράγη με αποτέλεσμα τον τραυματισμό της στο πρόσωπο.
    Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και συγκεκριμένα μονάδα με γιατρό, που έσπευσε στο σημείο τη μετέφερε στο εφημερεύον χθες Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας με εγκαύματα στο πρόσωπό της.

    Πηγή: onlarissa - Protothema.gr
  • Reuters: Στόχους στην Αθήνα είχαν τρομοκράτες του Ιράν - Η σύνδεση με την επίθεση στου Ψυρρή
    Reuters: Στόχους στην Αθήνα είχαν τρομοκράτες του Ιράν - Η σύνδεση με την επίθεση στου Ψυρρή

    Ένας Πακιστανός, που φέρει το όνομα Αμπάς και ζει στο Ιράν φέρεται να ενορχήστρωσε την επίθεση στο εστιατόριο στου Ψυρρή στρατολογώντας ομοεθνή του που ζει στη χώρα μας

    Ιρανοί βρίσκονται πίσω από την έκρηξη, που σημειώθηκε πέρυσι σε εβραϊκό εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας στου Ψυρρή. Η επίθεση, σύμφωνα με το Reuters, φαίνεται να συνδέεται με άλλες απόπειρες δολοφονίες και απαγωγές Ισραηλινών, που έχουν καταγραφεί στη Δύση τα τελευταία χρόνια.

    Ένας άνδρας πακιστανικής καταγωγής, που φέρει το όνομα Αμπάς και ζει στο Ιράν φέρεται να ενορχήστρωσε την επίθεση στο εστιατόριο στου Ψυρρή στρατολογώντας ομοεθνή του που ζει στη χώρα μας.

    Ο Αμπάς είπε στην επαφή του ότι εργαζόταν για μια ομάδα που θα πλήρωνε περίπου 15.000 ευρώ για κάθε δολοφονία. Σε μηνύματα, που αντάλλαξαν στο WhatsApp τον Ιανουάριο του 2023, οι δύο άνδρες φέρονται να συζήτησαν, αν θα προχωρήσουν σε εμπρησμό ή αν θα ανατινάξουν τον χώρο.

    «Εμπλέκονται μυστικές υπηρεσίες»

    Ο Αμπάς μάλιστα, τόνιζε ότι μετά το χτύπημα θα πρέπει να υπάρξουν και αποδείξεις για τις απώλειες. «Υπάρχουν μυστικές υπηρεσίες» που εμπλέκονται, είπε. «Κάντε τη δουλειά με τρόπο που να μην αφήνει περιθώρια για παράπονα από αυτές» έγραφε.

    Οι ελληνικές αρχές συνέλαβαν για την επίθεση πέρυσι δύο Πακιστανούς, κάνοντας λόγο για «εξάρθρωση τρομοκρατικού δικτύου που καθοδηγούνταν από το εξωτερικό και σκόπευε να προκαλέσει ανθρώπινες απώλειες». Οι δύο άνδρες αντιμετωπίζουν κατηγορίες που σχετίζονται με την τρομοκρατία.

    Ο Χαίντερ, ένας από τους δύο κατηγορούμενος, μιλώντας στο Reuters, υποστήριξε ότι είναι αθώος, επιμένοντας ότι σκόπιμα καθυστέρησε να κάνει την επίθεση, ελπίζοντας ότι θα πληρωθεί χωρίς να βλάψει κάποιον.

    Η Μοσάντ, η οποία βοήθησε την ελληνική έρευνα, δήλωσε ότι η σχεδιαζόμενη επίθεση ενορχηστρώθηκε από το Ιράν ως μέρος ενός πολυεθνικού δικτύου που λειτουργούσε από το Ιράν.

    Πηγή: ethnos.gr

  • Εξερράγη το ηφαίστειο Τάαλ στις Φιλιππίνες (photos & video)
    Εξερράγη το ηφαίστειο Τάαλ στις Φιλιππίνες (photos & video)

    Το ηφαίστειο βρίσκεται μέσα σε μια μεγάλη λίμνη κοντά στην πόλη Ταγκαϊτάι - Χαμηλό παραμένει το επίπεδο συναγερμού

    Το ηφαίστειο Τάαλ των Φιλιππίνων, νοτίως της πρωτεύουσας Μανίλα, εξερράγη, εκλύοντας ατμό σε ύψος άνω των 2 χλμ, όπως ανακοίνωσε σήμερα η σεισμολογική υπηρεσία της χώρας.

    Το Τάαλ, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 70 χλμ νοτίως της Μανίλα, είναι ένα από τα μικρότερα ενεργά ηφαίστεια του κόσμου και κάποιες από τις προηγούμενες εκρήξεις του έχουν επηρεάσει την πρωτεύουσα και τις αερομεταφορές.
    Ο επικεφαλής της σεισμολογικής υπηρεσίας Τερεσίτο Μπακολκόλ περιέγραψε την έκρηξη ως φρεατομαγματική, όπου το μάγμα συναντά θύλακα νερού, παράγοντας ατμό.
    Το ηφαίστειο βρίσκεται μέσα σε μια μεγάλη λίμνη κοντά στην πόλη Ταγκαϊτάι, στην επαρχία Καβίτε.

    «Αυτή η φρεατομαγματική έκρηξη περιορίστηκε στο νησί του ηφαιστείου. Εξετάζουμε εάν πέφτει στάχτη στην ανατολική πλευρά, ωστόσο δεν γίνεται ακόμα εκκένωση», δήλωσε ο Μπακολκόλ τηλεφωνικά. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το επίπεδο συναγερμού παραμένει στην κατώτερη βαθμίδα και ότι δεν υπάρχουν άμεσα αναφορές για τραυματισμούς.

    Παρόλο που το ύψος του ηφαιστείου φθάνει μόλις τα 311 μέτρα, μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνο. Η έκρηξή του το 1911 στοίχισε τη ζωή σε πάνω από 1.300 ανθρώπους.

    Τον Ιανουάριο του 2021, χιλιάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους αφού τα αέρια που εκλύθηκαν και η στάχτη που εκτοξεύθηκε έφθασαν σε ύψος 1 χλμ.

    Ένα χρόνο νωρίτερα, η στάχτη και ο καπνός από το Τάαλ έφθασαν σε ύψος 15 χλμ, με αποτέλεσμα πάνω από 100.000 άνθρωποι να αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να δημιουργηθούν εκτεταμένα προβλήματα στην πρωτεύουσα.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Αστρικό γεγονός που συμβαίνει μια φορά κάθε 80 χρόνια περιμένουν οι αστρονόμοι - «Η έκρηξη θα επισκιάσει τον Πολικό Αστέρα»
    Αστρικό γεγονός που συμβαίνει μια φορά κάθε 80 χρόνια περιμένουν οι αστρονόμοι - «Η έκρηξη θα επισκιάσει τον Πολικό Αστέρα»

    Ο λόγος για την εμφάνιση ενός νέου αστερίου από την έκρηξη ενός αστέρα Nova

    Το βλέμμα τους στον αστερισμό Corona Borealis που βρίσκεται σε απόσταση 3.000 ετών φωτός από τη Γη έχουν στραμμένο οι αστρονόμοι καθώς περιμένουν να πραγματοποιηθεί ένα φαινόμενο που θεωρείται ότι συμβαίνει μόνο μια φορά στη ζωή των ανθρώπων δεδομένου ότι έχει συχνότητα επανάληψης τα 80 έτη.

    Ο λόγος για την εμφάνιση ενός νέου αστερίου από την έκρηξη ενός αστέρα Nova, σε μια έκρηξη που θα είναι τόσο ισχυρή ώστε για λίγο να ανταγωνιστεί τη λαμπρότητα του Πολικού Αστέρα.

    Η προηγούμενη φορά που συνέβη κάτι τέτοιο ήταν πριν από 80 χρόνια ενώ άλλα τόσα θα χρειαστούν για να επαναληφθεί.

    Αν και ακόμα οι αστρονόμοι δεν έχουν προσδιορίσει επακριβώς πότε θα συμβεί η έκρηξη, εκτιμούν ότι είναι θέμα χρόνου. «Ξέρουμε ότι πρόκειται να εκραγεί - είναι πολύ προφανές», δήλωσε στο Space.com ο καθηγητής αστρονομίας και αστροφυσικής στο Πανεπιστήμιο Villanova στην Πενσυλβάνια, Edward Sion.

    Το T Coronae Borealis, ή εν συντομία T Cor Bor, ανήκει σε ένα επίλεκτο «κλαμπ» δέκα επαναλαμβανόμενων Nova που είναι γνωστά σε όλο τον Γαλαξία, προσφέροντας στους αστρονόμους μια θέση στην πρώτη σειρά για να μελετήσουν από κοντά ένα αστρικό πτώμα καθώς καταβροχθίζει υλικό σε βαθμό που να υποχωρεί, με αποτέλεσμα να αναδιπλώνεται σε μια βίαιη έκρηξη.

    Όταν σημειωθεί η έκρηξη του Nova, οι ακτίνες Γαμμά που θα εκτοξευθούν, θα επιτρέψουν στους αστρονόμους να αποκρυπτογραφήσουν πόσο καυτό γίνεται το υλικό αμέσως μετά την έκρηξη και πόσο γρήγορα αυτό το υλικό απομακρύνεται από τον λευκό νάνο.

    Οι αστρονόμοι ανυπομονούν επίσης να μάθουν περισσότερα για το πώς τα κρουστικά κύματα θα καταγραφούν στο διάστημα τις στιγμές που ακολουθούν την έκρηξη, οι λεπτομέρειες της οποίας δεν είναι πολύ καλά κατανοητές.

    Δείτε βίντεο: Αστρικό γεγονός που συμβαίνει μια φορά κάθε 80 χρόνια περιμένουν οι αστρονόμοι - «Η έκρηξη θα επισκιάσει τον Πολικό Αστέρα»

    Πηγή: Protothema.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο