Τετάρτη, 26 Απριλίου 2023 14:09

Δίκη Χρυσής Αυγής: «Με χτυπούσαν, ένιωθα ότι είχα πεθάνει» - 11 χρόνια μετά, ο Αιγύπτιος ψαράς βιώνει τον αντίκτυπο της δολοφονικής επίθεσης

Γράφτηκε από την
Ad Slot

«Ήταν πάρα πολλά άτομα με μαύρες μπλούζες από πάνω μου. Είδα ότι κρατούσαν σίδερα και ξύλα και με χτυπούσαν με αυτά και με κλωτσιές. Τα σίδερα και τα ξύλα έπεφταν πάνω μου και όποιος δεν είχε, με χτυπούσε με τα πόδια και τα χέρια. Ήταν 15 άτομα και εγώ κοιμόμουν»: Αυτά είπε ο Αμπουζίντ Εμπαράκ που άνοιξε σήμερα με την κατάθεσή του ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων την υπόθεση της άγριας επίθεσης που δέχθηκαν από τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής ο ίδιος και άλλοι τρεις Αιγύπτιοι αλιεργάτες στις 12 Ιουνίου 2012 στο σπίτι που έμεναν στο Ικόνιο Περάματος - μίας επίθεσης που όπως είπε ο αλιεργάτης έγινε «γιατί είμαστε ξένοι».

Ο πρώτος μάρτυρας και θύμα της επίθεσης κατέθεσε όσα βίωσε στις 3:00 τα ξημερώματα ενώ κοιμόταν στην ταράτσα του σπιτιού που μοιραζόταν με άλλους συμπατριώτες του, όταν δέχθηκε σφοδρά χτυπήματα από ομάδα μαυροφορεμένων με σιδηρολοστούς και ξύλινα κοντάρια. Το θύμα είχε γλιτώσει καθώς όπως είπε, οι χρυσαυγίτες νόμιζαν πως τον σκότωσαν. Ωστόσο, τραυματίστηκε πολύ σοβαρά στη γνάθο, στο κεφάλι και στο σώμα, είχε υποστεί θλάση πνεύμονα και είχε χρειαστεί νοσηλεία και σειρά επεμβάσεων.

«Είπα ότι θέλω να πάω να πεθάνω στην Αίγυπτο, κοντά στα παιδιά μου»

Όπως είπε ο μάρτυρας, «εκείνη τη βραδιά κοιμόμουν στην ταράτσα γιατί είχε πολλή ζέστη και κουνούπια και έτσι συνήθιζα όταν είχε ζέστη… Κοιμήθηκα στην ταράτσα όπως συνηθίζω, γύρω στις 2:00-3:00 η ώρα, ένιωσα χτυπήματα στα πόδια μου… Έσπασε σε τρία σημεία η γνάθος. Όταν με χτυπούσαν ένιωθα ότι έχω πεθάνει. Άκουσα, σαν σε όνειρο, τη λέξη "πάμε" και έφυγαν από πάνω μου ενώ ήξεραν ότι σχεδόν έχω πεθάνει. Όταν συνήλθα κατάλαβα ότι ήμουν στο ασθενοφόρο. Ξανασυνήλθα όταν ήμουν στο νοσοκομείο, αλλά δεν ξέρω τι ώρα ήταν. Τα δόντια μου ήταν σπασμένα, 12 ράμματα στο κεφάλι, τρία κατάγματα στο σαγόνι. Από το κεφάλι μέχρι τα πόδια ήμουν σε μια πολύ κρίσιμη κατάσταση. Όταν συνήλθα είπα στους φίλους μου ότι θέλω να πάω να πεθάνω στην Αίγυπτο, κοντά στα παιδιά μου».

Ο αλιεργάτης περιέγραψε τις επεμβάσεις που έγιναν και είπε πως υπέγραψαν οι φίλοι του για να μπει στο χειρουργείο. «Μου έβγαλαν τα δόντια μου. Δεν θυμάμαι πόσες ώρες κράτησε το χειρουργείο. Συνήλθα και είδα ότι μου είχαν κάνει μια επέμβαση στο λαιμό σαν να είμαι μια κότα που την έχουν σφάξει με μαχαίρι. Έχω τρία κομμάτια σίδερο στο στόμα μου».

Σε ερώτηση της προέδρου ο Αμπουζίντ Εμπάρακ είπε πως όλα τα άτομα που τον χτυπούσαν φορούσαν μαύρα.

Πρόεδρος: Ήταν άτομα της Χρυσής Αυγής;

Μάρτυρας: Εκείνη τη στιγμή εγώ δεν ήξερα κάτι για αυτό. Αλλά όταν βγήκα από το νοσοκομείο και συνήλθα, οι φίλοι μου, μου είπαν ότι ήταν της Χρυσής Αυγής γιατί, όπως μου είπαν, αφού με χτύπησαν πήγαν σε εκείνους και ήθελαν να μπουν μέσα να χτυπήσουν κι αυτούς. Μετά άκουσα το βίντεο του αρχηγού τους (σ.σ.: εννοεί τον Λαγό) και εκείνη τη βραδιά είπε ότι «εμείς θα αντιμετωπίσουμε τους Αιγύπτιους ψαράδες».

Πρόεδρος: Γιατί σας άφησαν και έφυγαν;

Μάρτυρας: Με αφήσανε νεκρό, γι' αυτό φύγανε.

Πρόεδρος: Νόμισαν ότι ήσασταν νεκρός;

Μάρτυρας: Ναι.

«Στόχος τους ήταν να μας σκοτώσουν»

Ο διάλογος συνεχίστηκε ως εξής:

Εισαγγελέας: Ξέρετε αν εκείνη την ημέρα ο βουλευτής Λαγός είχε δώσει ομιλία στο Πέραμα;

Μάρτυρας: Αυτός που ήταν εδώ την προηγούμενη φορά; Μου έδειξαν βίντεο από εκείνη την ημέρα που έλεγε ότι θα αντιμετωπίσουμε τους Aιγύπτιους ψαράδες και εκείνη την ημέρα με χτύπησαν. Στόχος τους ήταν να μας σκοτώσουν.

Απαντώντας σε ερώτηση της προέδρου ο μάρτυρας είπε ότι πιστεύει πως δεν ήταν προσωπικά μόνος του στόχος και πως όποιος και να ήταν στην θέση του, θα ήταν στόχος της Χρυσής Αυγής: «Είμαστε στόχος γιατί είμαστε ξένοι», είπε.

Εισαγγελέας: Αποκτήσατε άδεια παραμονής ως θύμα εγκληματικής οργάνωσης; Έχετε τη δυνατότητα να λάβετε άδεια παραμονής βάσει του νόμου;

Μάρτυρας: Δύο χρόνια μετά από αυτά τα γεγονότα δεν είχα άδεια παραμονής. Μετά ο δικηγόρος με βοήθησε για να αποκτήσω άδεια παραμονής για να είμαι νόμιμος.

11 χρόνια μετά, δεν μπορεί να φάει σκληρά ή να σταθεί όρθιος για πολλές ώρες

Απαντώντας σε ερωτήσεις συνηγόρων προς Υποστήριξη της Κατηγορίας ο μάρτυρας είπε πως 11 χρόνια μετά την επίθεση που δέχθηκε, δεν μπορεί να φάει σκληρές τροφές και πως δεν μπορεί να μείνει για περισσότερες από 3-4 ώρες όρθιος.

Η υπόθεση των Αιγυπτίων αλιεργατών θεωρείται ως μία από τις πλέον ενδεικτικές για τη δράση και τους στόχους της εγκληματικής οργάνωσης αλλά και για τον τρόπο που λειτουργούσε με άνωθεν εντολές και υποδείξεις. Και αυτό σύμφωνα με την πρωτόδικη απόφαση φαίνεται ξεκάθαρα στην υπόθεση της επίθεσης στους αλιεργάτες η οποία οργανώθηκε και εκδηλώθηκε μετά από δηλώσεις του τότε βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγού ο οποίος είχε στοχοποιήσει τα θύματα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο νυν ευρωβουλευτής, καταδικασμένος σε κάθειρξη 13 ετών Γιάννης Λαγός είχε αναφερθεί σε ομιλίες του στην περιοχή, στο «πρόβλημα με τους Αιγύπτιους αλιεργάτες». Ο τότε βουλευτής είχε πει: «Έχουμε γίνει δέκτες παραπόνων για κάποια θέματα που έχετε εδώ στην ιχθυόσκαλα, στο Κερατσίνι, με τους Αιγύπτιους που κάνουν ό,τι θέλουν, που πουλάν τα ψάρια όπως θέλουν, που τα παίρνουν από όπου θέλουν, γενικά δεν δίνουν λογαριασμό σε κανέναν. Ε, λοιπόν, εμείς τους λέμε ότι από δω και πέρα θα δίνουν λογαριασμό, θα δίνουν λογαριασμό στη Χρυσή Αυγή».

Κατηγορούμενοι για την απόπειρα ανθρωποκτονίας είναι ο πυρηνάρχης Περάματος Αναστάσιος Πανταζής, καταδικασμένος σε πρώτο βαθμό σε κάθειρξη 10 ετών και 24 μηνών και τα μέλη της Τοπικής στο Πέραμα Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, Δημήτρης Αγριογιάννης, Θωμάς Μαριάς, και Μάρκος Ευγενικός καταδικασμένοι όλοι σε 7ετή κάθειρξη.

Πηγή: Ethnos.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 26 Απριλίου 2023 13:41

Σχετικά Άρθρα

  • Βόλος: Καταδικάστηκε ψαράς που βρήκε έναν δύτη νεκρό στη θάλασσα και τον έριξε πάλι μέσα
    Βόλος: Καταδικάστηκε ψαράς που βρήκε έναν δύτη νεκρό στη θάλασσα και τον έριξε πάλι μέσα

    Η ποινή που έλαβε ο ψαράς είναι 22 μήνες με αναστολή για την αμέλεια που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του 74χρονου δύτη

    Ένοχος κρίθηκε ένας ο ψαράς που βρήκε δύτη νεκρό στη θάλασσα και τον έριξε ξανά μέσα.

    Η αρκετά περίεργη αυτή υπόθεση εκδικάστηκε στο Βόλο τις προηγούμενες ημέρες.

    Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου έκρινε ένοχο έναν 55χρονο για μη δήλωση ανεύρεσης νεκρού και για ανθρωποκτονία από αμέλεια, με αφορμή περιστατικό όπου ανέσυρε από τη θάλασσα έναν δύτη χωρίς τις αισθήσεις του στην Ξυνόβρυση Πηλίου.

    Βρήκε δύτη νεκρό στη θάλασσα και τον έριξε πάλι μέσα

    Αντί να βγάλει τον άνδρα έξω και να ενημερώσει τις λιμενικές αρχές, ο 55χρονος τον έριξε ξανά στο νερό, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ.

    Το δικαστήριο του επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 22 μηνών με αναστολή για την αμέλεια που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του 74χρονου δύτη.

    Υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό συνέβη το πρωί της Κυριακής, 12 Σεπτεμβρίου 2021, όταν ο κατηγορούμενος ψάρευε στην περιοχή και ανέσυρε έναν 74χρονο δύτη στα δίχτυα του.

    Σύμφωνα με το Λιμενικό Βόλου, αφού αντιλήφθηκε τι συνέβαινε τον έριξε και πάλι στη θάλασσα χωρίς να ειδοποιήσει τις αρμόδιες υπηρεσίες για το συμβάν.

    Κατά τη δίκη, ο κατηγορούμενος παραδέχθηκε πως δεν ενημέρωσε το Λιμενικό και πως έριξε το σώμα του δύτη πίσω στη θάλασσα, αρνήθηκε ωστόσο ότι είχε κάποια σχέση με τον θάνατό του ή γνώριζε τον ίδιο.

    Πηγή: in.gr

  • Κυψέλη: Μαχαίρωσαν 17χρονο και προσπάθησαν να τον κλέψουν
    Κυψέλη: Μαχαίρωσαν 17χρονο και προσπάθησαν να τον κλέψουν

    Επίθεση με μαχαίρι δέχτηκε 17χρονος στην Κυψέλη, όταν άγνωστος άντρας τον προσέγγισε τον τραυμάτισε στην κοιλιακή χώρα και αποπειράθηκε να το αφαιρέσει χρήματα.

    Μεταφέρθηκε σε κέντρο υγείας

    Το περιστατικό συνέβη στις 12 το πρωί στην οδό Κεφαλληνίας.

    Ο 17χρονος που είναι από το Αφγανιστάν μεταφέρθηκε σε κέντρο υγείας που του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες

    Πηγή: Ethnos.gr

  • Βόλος: Ψαράς ανέσυρε νεκρό ψαροντουφεκά και τον ξαναέριξε στη θάλασσα - Καταδικάστηκε σε φυλάκιση 21 μηνών
    Βόλος: Ψαράς ανέσυρε νεκρό ψαροντουφεκά και τον ξαναέριξε στη θάλασσα - Καταδικάστηκε σε φυλάκιση 21 μηνών

    Ένα περίεργο περιστατικό σημειώθηκε στον Βόλο, όπου ένας ψαράς ανέσυρε νεκρό ψαροντουφεκά και στη συνέχεια τον ξαναέριξε στη θάλασσα.

    Ποινή φυλάκισης με αναστολή

    Σύμφωνα με όσα αναφέρει το thenewspaper.gr ο κατηγορούμενος δεν αποδέχθηκε την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, ωστόσο αποδέχθηκε την κατηγορία της μη ανακοίνωσης ανεύρεσης πτώματος.

    Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου τον έκρινε ένοχο και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 21 μηνών με τριετή αναστολή, με το Λιμεναρχείο Βόλου να ανακοινώνει ότι ο κατηγορούμενος ανέσυρε στα δίχτυα του τον άτυχο 74χρονο ψαροντουφεκά, ωστόσο τον ξαναέριξε στη θάλασσα, χωρίς να ενημερώσει τις Αρχές».

    Αναλυτικά η ανακοίνωση του Λιμεναρχείου

    «Αναφορικά με τις έρευνες και τον εντοπισμό αγνοούμενου υποβρύχιου αλιέα στον Βόλο την 12.09.2021, γνωρίζεται ότι συνελήφθη, βραδινές ώρες χθες, 52χρονος ημεδαπός, στην παραλία “ΜΕΛΑΝΗ” Πηλίου Νομού Μαγνησίας για παράβαση του άρθρου 181 του Π.Κ. – Νόμος 4619/2019 (μη ανακοίνωση ανεύρεσης νεκρού).

    Συγκεκριμένα, πρωινές ώρες χθες, ο 52χρονος, κατά τη διενέργεια αλιείας με Α/Κ σκάφος στην θαλάσσια περιοχή "ΞΥΝΟΒΡΥΣΗ" Πηλίου, ανέσυρε τα δίχτυα του, στα οποία βρέθηκε μπλεγμένος ο 74χρονος αγνοούμενος υποβρύχιος αλιέας, χωρίς να έχει τις αισθήσεις του, ενώ στη συνέχεια, τον έριξε ξανά στη θάλασσα με τα δίχτυα του, χωρίς να αναφέρει το περιστατικό στις Αρχές. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου».

    Τι συνέβη

    Το περιστατικό συνέβη στις 11 Σεπτεμβρίου 2021, με τον 74χρονο συνταξιούχο τραπεζικό να πηγαίνει για ψαροντούφεκο. Το επόμενο πρωί εντοπίστηκε νεκρός, αφού προηγουμένως τον αναζήτησαν οι συγγενείς του.

    Υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση των Αρχών και ο ηλικιωμένος εντοπίστηκε νεκρός κοντά σε βράχο, βυθισμένος σε απόσταση πέντε μέτρων από την ακτή και σε μικρό βάθος.

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Βοσνία: 15χρονος μπήκε σε αστυνομικό τμήμα και σκότωσε αστυνομικό με μαχαίρι
    Βοσνία: 15χρονος μπήκε σε αστυνομικό τμήμα και σκότωσε αστυνομικό με μαχαίρι

    Άγνωστα τα κίνητρα της επίθεσης του 15χρονου μέσα σε αστυνομικό τμήμα στην Μποσάνκα Κρούπα της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης.

    Ένας 15χρονος στη Βοσνία μαχαίρωσε μέχρι θανάτου έναν αστυνομικό και τραυμάτισε άλλον έναν χθες, Πέμπτη (24/10), το βράδυ μέσα σε αστυνομικό τμήμα στην πόλη Μποσάνκα Κρούπα, στη βορειοδυτική πλευρά της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης.

    Ο έφηβος μπήκε σε αστυνομικό τμήμα και επιτέθηκε στους αστυνομικούς με μαχαίρι, όπως τόνισε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Άντναν Μπεγκάνοβιτς, στη βοσνιακή δημόσια τηλεόραση BHRT.

    Ο ένας υπέκυψε στα τραύματα που υπέστη, ενώ ο δεύτερος νοσηλεύεται σε νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση.

    Ο δράστης, γεννημένος το 2009, συνελήφθη, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, ο οποίος διευκρίνισε πως έχει αρχίσει να διενεργείται έρευνα για να εξακριβωθούν τα κίνητρα της επίθεσης, που παραμένουν άγνωστα.

    Πηγή: iEidiseis.gr

  • Δίκη Ρούλας Πισπιρίγκου: Διαφωνία ιατροδικαστών για την Μαλένα - «Δεν υπάρχει ηπατική ανεπάρκεια σε μια ημέρα»
    Δίκη Ρούλας Πισπιρίγκου: Διαφωνία ιατροδικαστών για την Μαλένα - «Δεν υπάρχει ηπατική ανεπάρκεια σε μια ημέρα»

    Ο ιατροδικαστής Νίκος Καρακούκης απέκλεισε την πιθανότητα να εξέπνευσε από ηπατική ανεπάρκεια η Μαλένα Δασκαλάκη

    Με την κατάθεση του ιατροδικαστή Νίκου Καρακούκη συνεχίστηκε σήμερα (24/10) στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τους θανάτους των δύο παιδιών της, Μαλένας και Ίριδας.
    Ο κ. Καρακούκης, ο οποίος δεν ολοκλήρωσε την κατάθεσή του σήμερα και θα συνεχίσει στις 30 Οκτωβρίου, ανέφερε πως η Μαλένα Δασκαλάκη δεν μπορεί να έφυγε από τη ζωή από ηπατική ανεπάρκεια, όπως είχε διαγνώσει αρχικά η ιατροδικαστής Χριστίνα Τσάκωνα.
    Ο μάρτυρας, ο οποίος μαζί με τον συνάδελφό του Νίκο Καλόγρηα έχει αποδώσει το θάνατο τόσο της Μαλένας όσο και της Ίριδας Δασκαλάκη σε ασφυξία, δέχθηκε σειρά ερωτήσεων από την πρόεδρο του δικαστηρίου σχετικά με τα βήματα της έρευνάς του αναφορικά με το θάνατο των κοριτσιών.
    - Πρόεδρος: Στο διάστημα της έρευνας σας με ποιους είχατε επικοινωνία;

    - Μάρτυρας: Με την κ. Τσάκωνα, Ο κ. Αγαπητός είχε συνταξιοδοτηθεί και είχε δώσει διάφορες συνεντεύξεις και έλεγε για ασφυξία. Τα είχε αποτυπώσει εγγράφως. Είχε δώσει την ιστολογική του έκθεση στην κ. Τσάκωνα. Εμείς ήμασταν σίγουροι για τα ευρήματα που ανέγραψε. Εδώ δεν είχε πρόβλημα διαγνωστικό, η έκθεσή του δεν μας προβλημάτισε. Η ηπατική ανεπάρκεια όμως της κ. Τσακωνα μας προβλημάτισε.

    - Πρόεδρος: Τι σας προβλημάτισε στην ηπατική ανεπάρκεια που έγραψε η κ. Τσάκωνα;

    - Μάρτυρας: Για την ηπατική ανεπάρκεια πρέπει να έχει μεσολαβήσει ηπατικό κώμα, αιμορραγίες. Έβαλε ηπατική ανεπάρκεια χωρίς να φαίνονται αλλοιώσεις που είναι προαπαιτούμενο στην ηπατική ανεπάρκεια. Ηπατική ανεπάρκεια είναι η γενικευμένη πλήρης διαταραχή της αρχιτεκτονικής του ήπατος.

    - Πρόεδρος: Η κ. Τσάκωνα γραφεί για ωχρό και εύθρυπτο ήπαρ.

    - Μάρτυρας: Καμία σχέση. Μια διαταραχή στην αρχιτεκτονική του ήπατος είναι για παράδειγμα η κύρωση του ήπατος. Ο άνθρωπος μετά παθαίνει ηπατικό κώμα και πεθαίνει. Ωχρό και έυθρυπτο ήπαρ έχουμε σε μια ηπατίτιδα.

    «Δεν έχω συναντήσει ηπατική ανεπάρκεια σε μια μέρα»

    Συνεχίζοντας να απαντά σε ερωτήσεις της προέδρου για την έκθεση της κ. Τσάκωνα ανέφερε: «Δεν έχω συναντήσει ξανά ηπατική ανεπάρκεια σε μια μέρα, το παιδί ήταν καλά. Της μιλήσαμε και εγώ και ο κ. Καλόγρηας και εκείνη επέμεινε ότι το παιδί είχε ηπατική ανεπάρκεια».

    Νωρίτερα, ολοκληρώνοντας την κατάθεση του στη δίκη, ο παθολογοανατόμος Χρήστος Ευτυχιάδης, απαντώντας σε ερώτηση του Αλέξη Κούγια για το αν αποδίδει το θάνατο της Μαλένας σε εγκληματική ενέργεια είπε: «Δεν μπορώ να το αποκλείσω αλλά δεν μπορώ και να το βεβαιώσω, αλλά αν μας ρωτήσει κάποιος "πάνε αυτά τα ευρήματα με ασφυξία;" θα πω “πάνε”».
    Πηγή: Protothema.gr
  • Τρίπολη: Αδέλφια εξύβρισαν, απείλησαν και χτύπησαν ανήλικο σε σχολείο  - Συνελήφθησαν μαζί με τον πατέρα τους
    Τρίπολη: Αδέλφια εξύβρισαν, απείλησαν και χτύπησαν ανήλικο σε σχολείο  - Συνελήφθησαν μαζί με τον πατέρα τους

    Στη σύλληψη δύο αδελφών και του πατέρα τους προχώρησαν το βράδυ της Τετάρτης αστυνομικοί του τμήματος ασφαλείας Τρίπολης για επίθεση σε ανήλικο.

    Σύμφωνα με το arcadia938, τα δύο παιδιά φέρονται να εξύβρισαν, να απείλησαν και να χτύπησαν τον ανήλικο σε προαύλιο χώρο σχολικού συγκροτήματος το μεσημέρι της ίδια ημέρας, με τις Αρχές να προχωρούν και στη σύλληψη του πατέρα τους για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

    Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Ασφάλειας Τρίπολης.

    Πηγή: Ιefimerida.gr

  • Η συγκλονιστική κατάθεση της Ζιζέλ Πελικό: «Ντομινίκ, πώς μπόρεσες να με προδώσεις, έχω καταστραφεί ολοκληρωτικά»
    Η συγκλονιστική κατάθεση της Ζιζέλ Πελικό: «Ντομινίκ, πώς μπόρεσες να με προδώσεις, έχω καταστραφεί ολοκληρωτικά»

    Νέα κατάθεση δίνει η Ζιζέλ Πελικό σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου, έπειτα από μαραθώνιο καταθέσεων των βιαστών της.

    Τον λόγο στο Δικαστήριο έχει το μεσημέρι της Τετάρτης η Ζιζέλ Πελικό, η γυναίκα - θύμα μαζικών βιασμών, με ενορχηστρωτή των αποτρόπαιων πράξεων τον ίδιο της τον σύζυγο, Ντομινίκ.

    Η δίκη, που έχει σοκάρει τη Γαλλία, βρίσκεται σε εξέλιξη από τον Σεπτέμβριο, με δεκάδες άνδρες, που κατηγορούνται για τον βιασμό της, να δίνουν την δική τους εκδοχή για τις σοκαριστές τους πράξεις, ενώπιο των δικαστών.

    Η δεύτερη κατάθεσή της έρχεται λίγες ώρες μετά το αισχρό σκίτσο του γαλλικού περιοδικού Charlie Hebdo για τους βιασμούς της.

    Η Ζιζέλ Πελικό, έγινε σύμβολο «σθένους κατά της σεξουαλικής βίας», καθώς επέμενε η δίκη του πρώην συζύγου της Ντομινίκ Πελικό και άλλων 50 ανδρών να είναι δημόσια. Σήμερα καλείται να σχολιάσει όσα έχουν ακουστεί μέσα στη δικατική αίθουσα.

    Λίγο μετά τις 12.30 (ώρα Ελλάδος), η Ζιζέλ ανέβηκε στο βήμα του δικαστηρίου και απευθυνόμενη στον πρώην σύζυγό της, που βρίσκεται στο δικαστήριο, είπε κοιτώντας τον, «Ντομινίκ, είπα τόσες πολλές φορές στον εαυτό μου πόσο τυχερή είμαι που σε έχω στο πλευρό μου».

    «Είχες σταθεί στο πλευρό μου όταν νόμιζα πως είμαι άρρωστη και είχα νευρολογικά προβλήματα. Με πήγαινες σε νευρολόγους, στον γυναικολόγο. Σε εμπιστευόμουν απόλυτα», είπε. Να σημειωθεί πως τα προβλήματα που αντιμετώπιζε η Ζιζέλ ήταν απόρροια των κατασταλτικών φαρμάκων που χρησιμοποιούσε ο σύζυγός της για να την ναρκώνει.

    «Πώς μπορεί ο τέλειος άντρας να έχει φτάσει σε αυτό; Πώς μπόρεσες να με πρόδωσες σε αυτό το σημείο. Πώς μπόρεσες να φέρεις αυτούς τους ξένους στην κρεβατοκάμαρά μου» είπε η Πελικό κοιτάζοντας κατάματα τον σύζυγό της.

    «Το προφίλ ενός βιαστή δεν είναι κάποιος που συναντάται σε πάρκινγκ αργά το βράδυ. Ένας βιαστής μπορεί επίσης να είναι στην οικογένεια, ανάμεσα στους φίλους μας. Είδα έναν από τους κατηγορούμενους στο περίπτερο την περασμένη εβδομάδα που μπήκε στην κρεβατοκάμαρα και στο σπίτι μου χωρίς συγκατάθεση. Αυτός ο άντρας, ήρθε να βιάσει μια αναίσθητη, 57χρονη γυναίκα – είμαι και εγώ μητέρα και γιαγιά... Θα μπορούσα να ήμουν η γιαγιά του. Είμαι μια γυναίκα που έχει καταστραφεί ολοσχερώς, και δεν ξέρω πώς μπορώ να το ξεπεράσω αυτό», συνέχισε.

    «Συμβουλεύτηκα τρεις γυναικολόγους. Αρκετές φορές είχα ξυπνήσει και ένιωθα ότι ήμουν έξω από τα νερά μου - όπως συμβαίνει όταν γεννάς».

    «Όταν σε βιάζουν υπάρχει ντροπή, και δεν είναι δική μας η ντροπή – είναι για αυτούς», είπε στη συνέχεια δίνοντας δύναμη σε όλα τα θύματα βιασμών.

    Ο πρόεδρος περιέγραψε στο δικαστήριο πώς ένας από τους κατηγορούμενους είπε ότι ο Ντομινίκ Πελικό είχε μιλήσει για εκδίκηση εναντίον της Ζιζέλ επειδή κάποτε είχε σχέση εκτός γάμου. Όταν ρωτήθηκε γι΄αυτό η Ζιζέλ είπε:

    «Έχω σκεφτεί συχνά ότι ίσως δεν συνήλθε ποτέ από το γεγονός ότι είχα γνωρίσει κάποιον στη ζωή μου. Συχνά ένιωθα υπεύθυνη. Σκέφτηκα: "μήπως ήταν εκδίκηση, επειδή είχε υποφέρει τόσο πολύ από αυτή την υπόθεση;" Αλλά ήταν χρόνια μετά, είχαμε μιλήσει γι 'αυτό. Ο πρώτος άντρας που ήξερα ήταν ο άντρας μου, ο δεύτερος ήταν ο εραστής μου. Είχαμε μιλήσει και γι' αυτό».

    Η Ζιζέλ Πελικό ρωτήθηκε επίσης για ένα βίντεο που παρουσιάστηκε στο δικαστήριο με τον σύζυγό της, στο οποίο ακούγεται ξεκάθαρα να λέει εκείνη «Σταμάτα, σταμάτα, αυτό πονάει» και να μιλάει με μια φωνή που δεν είναι «φυσιολογική» - ίσως επειδή ήταν στα πρώτα στάδια της νάρκωση.

    Όταν ο πρόεδρος τη ρώτησε: «Πιστεύετε ότι συναινούσε;» Εκείνη απάντησε: «Ήταν βιασμός, φυσικά ήταν βιασμός».

    Ο πρόεδρος τη ρώτησε και για τα ρούχα που φορούσε στα βίντεο με τις επιθέσεις της καθώς ο κατηγορούμενος κατέθεσε ότι όταν την νάρκωνε τις έβγαζε τις πιτζάμες, την έντυνε με άλλα εσώρουχα και στη συνέχεια τις έβαζε τις πιτζάμες.

    «Είχα δύο συρτάρια από τα εσώρουχά μου, ήξερα καλά τα εσώρουχά μου. Φορούσα άσπρα ή πορτοκαλί χρώματα, είχα κάλτσες σε λευκό, είχα μαύρο καλσόν. Τα εσώρουχα στα βίντεο δεν είναι τα εσώρουχά μου. Αυτό που είδα στα βίντεο δεν μου ανήκουν, κάπου πρέπει να το είχε κρατήσει αλλά δεν ξέρω».

    Πηγή: iEidiseis.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ GUILLAUME HORCAJUELO
  • Γλυφάδα: Επίθεση με κατσαβίδι σε 21χρονο από ομάδα 10 ατόμων - Στο νοσοκομείο ο νεαρός
    Γλυφάδα: Επίθεση με κατσαβίδι σε 21χρονο από ομάδα 10 ατόμων - Στο νοσοκομείο ο νεαρός

    Με τραύμα στην πλάτη ο 21χρονος. Πώς δέχθηκε την επίθεση σε κεντρική πλατεία της Γλυφάδας.

    Στο νοσοκομείο με τραύμα στην πλάτη μεταφέρθηκε ένας 21χρονος, μετά από επίθεση με κατσαβίδι που δέχθηκε από ομάδα 10 ατόμων, στη Γλυφάδα.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, ο νεαρός περπατούσε στον δρόμο, όταν ξαφνικά 10 άτομα -τα οποία επέβαιναν σε τρία αυτοκίνητα- του επιτέθηκαν, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, τραυματίζοντας τον στην πλάτη με κατσαβίδι.

    Το συμβάν έγινε στην πλατεία του Αγίου Κωνσταντίνου επί της λεωφόρου Ποσειδώνος στη Γλυφάδα.

    Αμέσως μετά την επίθεση οι δράστες τράπηκαν σε φυγή.

    Το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που έφτασε στο σημείο, παρέλαβε τον τραυματισμένο νεαρό και τον μετέφερε -με συνοδεία πληρώματος αστυνομικών της ΔΙΑΣ- στο Ασκληπιείο της Βούλας προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

    Τα αίτια της επίθεσης παραμένουν άγνωστα και ερευνώνται από τις αστυνομικές αρχές, ενώ στο σημείο που έλαβε χώρα το περιστατικό οι αστυνομικοί βρήκαν δύο κατσαβίδια.

    Πηγή: iEidiseis.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο