Παρασκευή, 28 Απριλίου 2023 11:37

Δίκη Χρυσής Αυγής: Οι αποφάσεις για Μιχαλολιάκο, Κασιδιάρη, Ηλιόπουλο για την υπόθεση υποκίνησης ρατσιστικού μίσους

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Ενώπιον του Γ' Μονομελούς Πλημμελειοδικείου δικάστηκαν κατηγορούμενοι για δημόσια υποκίνηση ρατσιστικού μίσους οι καταδικασμένοι για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή Νίκος Μιχαλολιάκος, Ηλίας Κασιδιάρης και Παναγιώτης Ηλιόπουλος.

Το Γ´ Μονομελές Πλημμελειοδικείο κατέληξε στην αθώωση των Νίκο Μιχαλολιάκου, Ηλία Κασιδιάρη και Παναγιώτη Ηλιόπουλου για υπόθεση υποκίνησης ρατσιστικού μίσους.

Στην πρόταση της η εισαγγελέας ανέφερε ότι δεν προέκυψε ενοχή του Κασιδιάρη απο δηλώσεις, ενώ ο συνήγορος του ανέφερε ότι τέτοιες φράσεις έχουν ειπωθεί απο το σύνολο του κοινοβουλευτικού κόσμου εναντίον του Ερντογάν.

Όταν ανακοινώθηκε η απόφαση υποστηρικτές του Κασιδιάρη που ήταν μέσα στη δικαστική αίθουσα, άρχισαν να χειροκροτούν.

Η συνήγορος του Ηλία Κασιδιάρη, Βάσω Πανταζή σε δηλώσεις της έξω από τα δικαστήρια απέκλεισε οποιαδήποτε συνεργασία με το κόμμα του Αναστάσιου Κανελλοπουλου.

Πηγή: iEidiseis.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 28 Απριλίου 2023 11:28

Σχετικά Άρθρα

  • Νίκος Μιχαλολιάκος: Συνελήφθη και οδηγείται στη φυλακή
    Νίκος Μιχαλολιάκος: Συνελήφθη και οδηγείται στη φυλακή

    Στη σύλληψη του Νίκου Μιχαλολιάκου προχώρησε η Αστυνομία μετά την ανατροπή από το δικαστικό συμβούλιο εφετών της Λαμίας της προσωρινής αποφυλάκισης του καταδικασμένου για την εγκληματική οργάνωση «Χρυσή Αυγή».

    Όπως ανακοινώθηκε, οι Εφέτες με το βούλευμα τους ακυρώνουν την απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας που είχε αποφυλακίσει με όρους τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής.

    «Αμετανόητος, υμνητής ναζιστικών και έκνομων πρακτικών» - Τι αναφέρει το βούλευμα

    Με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών ο καταδικασμένος σε κάθειρξη 13 ετών για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης κρίθηκε αμετανόητος, υμνητής ναζιστικών και έκνομων πρακτικών.

    Το συμβούλιο, υιοθετώντας ανάλογη εισαγγελική πρόταση κρίνει ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος θα πρέπει να παραμείνει έγκλειστος καθώς εκτίει ποινή πολυετούς κάθειρξης για τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στην εγκληματική δράση της ΧΑ.

    Συγκεκριμένα, επισημαίνεται ότι ο Μιχαλολιάκος με αρθρογραφίες του σε ηλεκτρονικά μέσα συνεχίζει να υμνεί τις ναζιστικού τύπου πρακτικές της ΧΑ, παρά τη δίκη και την καταδίκη του εμφανίζοντας εικόνα αμετανόητου. Ως εκ τούτου κρίνεται ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων.

    Μετά την έκδοση του βουλεύματος η κράτησή του θα συνεχιστεί κανονικά, έως ότου εκτίσει την ποινή του σύμφωνα με το νόμο.

    Πηγή: Ethnos.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

  • Ασκήθηκε έφεση κατά του βουλεύματος που αποφυλάκισε τον Μιχαλολιάκο
    Ασκήθηκε έφεση κατά του βουλεύματος που αποφυλάκισε τον Μιχαλολιάκο

    Έφεση κατά του βουλεύματος του Δικαστικού Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας, με το οποίο αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους ο Νίκος Μιχαλολιάκος άσκησε ο αντεισαγγελέας Εφετών Λαμίας Νικήτας Θεολογίτης.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελικός λειτουργός άσκησε έφεση, με το βασικό επιχείρημα ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί τις ουσιαστικές προϋποθέσεις για την υφ΄ όρων απόλυσή του (αποφυλάκισή του με περιοριστικούς όρους).

    Και δεν πληροί τις προϋποθέσεις, καθώς οι διαδικτυακές δημοσιεύσεις του υπέρ της Χρυσής Αυγής που έχουν άμεση σχέση με την σε βάρος του καταδικαστική απόφαση, καταδεικνύουν την κακή διαγωγή του και την επικινδυνότητά του για την τέλεση νέων εγκλημάτων, εφόσον αποφυλακιστεί.

    Ο άλλοτε αρχηγός της Χρυσής Αυγής έχει καταδικαστεί για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης σε ποινή κάθειρξης 13 ετών και 6 μηνών.
    Με το επίμαχο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας κατά του οποίου ασκήθηκε έφεση, ο Νίκος Μιχαλολιάκος κρίθηκε αποφυλακιστέος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από την περιφέρεια της επικράτειας του νομού Αττικής, της υποχρεωτικής εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα τόπου διαμονής του (Πεύκη) μια φορά τον μήνα και της μη συναναστροφής με συγκατηγορουμένους για τη συγκεκριμένη ποινική υπόθεση για την οποία φυλακίστηκε.
    Πηγή: cnn.gr
  • Αίτημα αποφυλάκισης και από Κασιδιάρη: Ζητά ότι και ο Μιχαλολιάκος από το ίδιο Δικαστικό Συμβούλιο
    Αίτημα αποφυλάκισης και από Κασιδιάρη: Ζητά ότι και ο Μιχαλολιάκος από το ίδιο Δικαστικό Συμβούλιο

    Σήμερα αναμένεται να ληφθεί επισήμως απόφαση απο την Εισαγγελία Εφετών Λαμίας, αν θα ασκηθεί έφεση κατά της αποφυλάκισης του Νίκου Μιχαλολιάκου.

    Την αποφυλάκισή του με όρους ζητεί και ο Ηλίας Κασιδιάρης, καταδικασμένος ως εκ των επικεφαλής (διευθυντών) εγκληματικής οργάνωσης στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής, λίγα 24ωρα μετά την αποφυλάκιση με όρους του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου, που προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων.

    Και όλα αυτά ενώ σήμερα αναμένεται να ληφθεί επισήμως απόφαση απο την Εισαγγελία Εφετών Λαμίας, αν θα ασκηθεί έφεση κατά της αποφυλάκισης του Νίκου Μιχαλολιάκου.

    Ο καταδικασμένος σε 13 χρόνια κάθειρξης Ηλίας Κασιδιάρης υπέβαλε νέο αίτημα – είχε καταθέσει και στο παρελθόν αιτήματα που απορρίφθηκαν – αποφυλάκισης στα τέλη Απριλίου στις Αρχές των φυλακών Δομοκού όπου κρατείται.

    Ο εισαγγελέας

    Το αίτημα αναμένεται να χρεωθεί σε εισαγγελέα και να διαβιβαστεί προς κρίση η πρότασή του στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Λαμίας, το οποίο αποφάσισε για την αποφυλάκιση του Ν. Μιχαλολιάκου και τώρα θα κληθεί να εξετάσει και αυτό.

    Σημειώνεται ότι, όπως και στην περίπτωση του αρχηγού της Χρυσής Αυγής και ο Ηλίας Κασιδιάρης πληροί τις τυπικές προϋποθέσεις που προβλέπει ο νόμος για να αιτηθεί την υφ’ όρον απόλυση ήδη από τον περασμένο Φεβρουάριο καθώς έχει εκτίσει τα τρία πέμπτα της ποινής που του έχει επιβληθεί.

    Πάντως (χωρίς αυτό να σχετίζεται με τις τυπικές προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος) ο Ηλίας Κασιδιάρης, ελέγχεται ποινικά για το θέμα των Σπαρτιατών καθώς φέρεται ότι βρίσκεται πίσω από το κόμμα οι βουλευτές του οποίου (νυν και πρώην) ελέγχονται επίσης από τη δικαιοσύνη για παραπλάνηση του εκλογικού κοινού. Οι βουλευτές των Σπαρτιατών, ακόμη και αυτοί που έχουν ανεξαρτητοποιηθεί, όπως και ο Ηλίας Κασιδιάρης και ένας δικηγόρος, που φέρεται ότι λειτουργούσε ως σύνδεσμος, θα δικαστούν στις 19 Ιουνίου, ενώπιον Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων, με την κατηγορία για προσπάθεια εξαπάτησης των ψηφοφόρων στις εκλογές του περασμένου Ιουνίου.

    Η αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου

    Με όρους αποφυλακίστηκε προ ημερών ο Νίκος Μιχαλολιάκος αφού έγινε δεκτή η αίτηση του για υφ’ όρων απόλυση. Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Λαμίας έδειξε την έξοδο από τη φυλακή στον καταδικασμένο αρχηγό της Χρυσής Αυγής επιβάλλοντας τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από την Αττική, της παραμονής σε συγκεκριμένο μέρος και της μη συνάντησης με συγκατηγορούμενους του και άλλους.

    Σημειώνεται, ότι η εισήγηση του εισαγγελέα υπήρξε αρνητική, καθώς αν και πληροί της τυπικές προϋποθέσεις, δεν πληροί τις ουσιαστικές, όπως ανέφερε στην πρότασή του, καθώς δεν υπάρχει ένδειξη μεταμέλειας και ηθικής βελτίωσης του αιτούντος.

    Ειδικότερα, ο εισαγγελέας ενώ τάχθηκε υπέρ της άποψης, ότι τυπικά ο Νίκος Μιχαλολιάκος διέθετε τις προϋποθέσεις του νόμου για να αποφυλακιστεί, εντούτοις υπήρξε απόλυτος και αρνητικός για την αποφυλάκιση του, καθώς, όπως σημειώνεται στην πρόταση του εισαγγελικού λειτουργού, "υπάρχουν ουσιαστικές προϋποθέσεις για τις οποίες ο άλλοτε αρχηγός του ναζιστικού μορφώματος δεν πρέπει να αποφυλακιστεί".

    Έφεση;

    Παράλληλα σήμερα θα ληφθεί τυπικά η απόφαση για την άσκηση έφεσης από τον Εισαγγελέα Εφετών Λαμίας για την αποφυλάκιση του Ν. Μιχαλολιάκου.

    Σύμφωνα με πληροφορίες ο Εισαγγελέας μελετά τις τελευταίες ημέρες την άσκηση έφεσης και φέρεται εναρμονισμένος πλήρως με την πρόταση του συναδέλφου του προς το Δικαστικό Συμβούλιο, με την οποία ζητούσε να μην γίνει δεκτή η αίτηση του καταδικασμένου αρχηγού της Χρυσής Αυγής.

    Πηγή: Capital.gr

  • Κασσελάκης κατά Μητσοτάκη: Ο πρωθυπουργός που επί των ημερών του αποφυλακίζεται ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής
    Κασσελάκης κατά Μητσοτάκη: Ο πρωθυπουργός που επί των ημερών του αποφυλακίζεται ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής

    «Αυτή η δικαιοσύνη της ατιμωρησίας πρέπει να αλλάξει. Και σας υπόσχομαι ότι θ’ αλλάξει», το μήνυμα Κασσελάκη στον απόηχο της αποφυλάκισης Μιχαλολιάκου.

    «Ατιμωρησία στα Τέμπη με όργιο συγκάλυψης. Ατιμωρησία στο Μάτι, με κακουργήματα που βαφτίστηκαν πλημμελήματα. Ατιμωρησία τώρα και στους νεοναζί της Χρυσής Αυγής», τονίζει σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης.

    «Ένας ολόκληρος λαός στο Εφετείο -εν μέσω πανδημίας- φώναζε "οι ναζί στη φυλακή". Από σήμερα ο εγκληματίας Μιχαλολιάκος κυκλοφορεί ελεύθερος, ύστερα από μία προκλητική απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης», σημειώνει και διερωτάται:

    «Με ποια κριτήρια κρίνει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Λαμίας ότι ο καταδικασμένος για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης Μιχαλολιάκος δικαιούται να αποφυλακιστεί, όταν ο αρμόδιος εισαγγελέας τονίζει προς το Συμβούλιο ότι ο Μιχαλολιάκος παραμένει αμετανόητος και συνεπώς δεν πληροί τις ουσιαστικές προϋποθέσεις αποφυλάκισης;».

    «Ένα είναι το βέβαιο. Ο εναγκαλισμός της κυβέρνησης Μητσοτάκη με τα ακροδεξιά στοιχεία, την ανομία, τη συγκάλυψη, και η προσπάθεια χειραγώγησης της Δικαιοσύνης, έχει οδηγήσει σε πλήρη απορρύθμιση τη λειτουργία της ελληνικής Δικαιοσύνης», συνεχίζει ο Στ. Κασσελάκης, σχολιάζοντας ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο πρωθυπουργός που επί των ημερών του αποφυλακίζεται ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής».

    «Θα το εκτιμήσουν δεόντως οι ψηφοφόροι της στις ευρωεκλογές που έρχονται. Φυσικά, απέναντι στο ακροδεξιό τόξο, ο δημοκρατικός κόσμος θα είναι μία γροθιά. Το είπα και στο πρωινό μήνυμα που σας απηύθυνα. Αυτή η Δικαιοσύνη της ατιμωρησίας πρέπει να αλλάξει. Και σας υπόσχομαι ότι θ' αλλάξει», καταλήγει η ανάρτηση του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

    Η ανάρτηση Κασσελάκη:

    kasselakis_mixaloliakos_c2f58.jpg

    Πηγή: iEidiseis.gr

  • ΣΥΡΙΖΑ: Προκλητική η απόφαση για υφ’ όρον αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου
    ΣΥΡΙΖΑ: Προκλητική η απόφαση για υφ’ όρον αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου
    «Η αίτηση για αποφυλάκιση του Νίκου Μιχαλολιάκου δεν σχετίζεται με τις τροποποιήσεις του ποινικού κώδικα του 2019», υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

    «Για τον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ είναι προφανές πως η αίτηση του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου για την πρόωρη αποφυλάκιση του δεν θα έπρεπε να γίνει δεκτή, καθώς ούτε ο πρότερος βίος του, ούτε η έλλειψη μεταμέλειας μέσα στην φυλακή εξασφαλίζουν ότι δεν θα τελέσει παρόμοια εγκλήματα μετά την αποφυλάκιση του», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με αφορμή την απόφαση για υπό όρους αποφυλάκιση του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου.

    «Καταδικάστηκε ως ο ιδρυτής και καθοδηγητής της εγκληματικής οργάνωσης που μεταξύ άλλων ευθύνεται για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, την απόπειρα ανθρωποκτονίας του Αιγύπτιου αλιεργάτη Αμπουζίντ Εμπάρακ και την απόπειρα ανθρωποκτονίας των μελών του ΠΑΜΕ τον Σεπτέμβριο του 2013.

    Θα έπρεπε να συνυπολογιστεί πως ουδέποτε έκανε κάποια δήλωση υπέρ των Δημοκρατικών Αρχών, ενώ αντιθέτως υποστήριζε πάντα πως η δίωξη του ήταν πολιτική, δεν αναγνώριζε καν τις δικαστικές αρχές, αλλά ούτε και το Δημοκρατικό Πολίτευμα στην Ελλάδα», συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει: «Περιμένουμε το σχετικό βούλευμα για να δούμε με ποια αιτιολογία οι δικαστές κατέληξαν σε αυτή την προκλητική απόφαση για υφ’ όρον απόλυση του Μιχαλολιάκου και βεβαίως αναμένουμε την άμεση επανεξέταση του βουλεύματος».

    Καταλήγοντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογραμμίζει: «Ενημερώνουμε τέλος, για την αποφυγή λαθών αλλά και για να προλάβουμε τη σπέκουλα που κάποιοι έχουν κάνει «επάγγελμα», πως η διάταξη για την υφ’ όρον απόλυση βάσει της οποίας έκανε αίτηση για αποφυλάκιση ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν σχετίζεται με τις τροποποιήσεις του ποινικού κώδικα του 2019».

    Πηγή: iEidiseis.gr
  • Ο Κασιδιάρης ορκίστηκε δημοτικός σύμβουλος με χειροπέδες στα χέρια: Τι γίνεται τώρα
    Ο Κασιδιάρης ορκίστηκε δημοτικός σύμβουλος με χειροπέδες στα χέρια: Τι γίνεται τώρα

    Μία ημέρα μετά το υπόλοιπο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων, ορκίστηκε μόνος του ο Ηλίας Κασιδιάρης, που μεταφέρθηκε στο δημαρχείο με χειροπέδες.

    Το ποσοστό που έλαβε

    Ο Ηλίας Κασιδιάρης, στις αυτοδιοικητικές εκλογές έλαβε ποσοστό 8,33% και εξελέγη ως επικεφαλής της παράταξής του μαζί με άλλον έναν δημοτικό σύμβουλο.

    Η ορκωμοσία του δεν έγινε την Πέμπτη (28/12) στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης μετά από απόφαση του Χάρη Δούκα και υπό τον φόβο επεισοδίων.

    Μετά την ορκωμοσία του ο Κασιδιάρης αναμένεται να τεθεί σε αργία από τη θέση του στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, εφόσον είναι καταδικασμένος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

    Πηγή: Ethnos.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/ EUROKINISSI
  • Κατρίνης: Θα εφαρμόσει επιτέλους το νόμο η κυβέρνηση απέναντι στο κόμμα Κασιδιάρη;
    Κατρίνης: Θα εφαρμόσει επιτέλους το νόμο η κυβέρνηση απέναντι στο κόμμα Κασιδιάρη;

    ‘’ Έχουμε πλέον ξεκάθαρα ενδείξεις, αλλά και ομολογίες, για την πραγματική ηγεσία αυτού του κόμματος, που παραπέμπει στον προφυλακισμένο Κασιδιάρη.

    Ένα ερώτημα έχω να απευθύνω μόνο στην κυβέρνηση: Θα εφαρμόσει επιτέλους το νόμο; Θα συνεχίσει η Ελληνική Πολιτεία να χρηματοδοτεί ένα κόμμα που καθοδηγείται από έναν καταδικασμένο και έγκλειστο αρχηγό ή θα εφαρμόσει τη νομολογία του ΣτΕ;’’ τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κ.Μιχάλης Κατρίνης μιλώντας στη Βουλή.

    Ταυτόχρονα ,ο κ.Κατρίνης έκανε ειδική αναφορά στις συζητήσεις που πραγματοποιεί η κυβέρνηση με την Τουρκία , δίνοντας μάλιστα έμφαση στο Κυπριακό και προειδοποιώντας ότι ‘’καμία ελληνική κυβέρνηση από το 1974 έως σήμερα δεν έχει σκεφτεί να αποσυνδέσει το Κυπριακό από τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.’’

    Ο Μιχάλης Κατρίνης τόνισε:

    ‘’Η επίλυση του Κυπριακού στη βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ αλλά και της διεθνούς νομιμότητας, δεν διαχωρίζεται από τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

    Όταν επιδεικνύουμε ευαισθησία απέναντι στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία - και σωστά! - δεν μπορούμε να μην επιδεικνύουμε την ίδια αλλά και μεγαλύτερη ευαισθησία απέναντι στην παράνομη τουρκική κατοχή της Κύπρου.

    Και οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας -Τουρκίας εξαρτώνται από την πορεία επίλυσης του Κυπριακού, αφού η Κύπρος αποτελεί ιστορικά αλλά και γεωπολιτικά, αναπόσπαστο μέρος του Ελληνισμού.

    Πολύ φοβάμαι ότι με αυτά που ακούμε, θα πρέπει η κυβέρνηση να προχωρήσει σε επιβεβαίωση αυτής της πάγιας θέσης.

    Γιατί κάποιοι, προφανώς, δεν έχουν αντιληφθεί ότι οι πάγιες εθνικές θέσεις δεν είναι προς αναθεώρηση και δεν έχουν τη δημοκρατική νομιμοποίηση να τις αναθεωρήσουν.’’

    Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για τη σύμβαση παραχώρησης του λιμανιού της Ηγουμενίτσας, ο Μιχάλης Κατρίνης επισήμανε ότι προωθείται ένα μοντέλο που διαφοροποιείται σημαντικά από το ευρωπαϊκό κεκτημένο αφού η η συντριπτική πλειονότητα των φορέων διαχείρισης λιμένων στην Ευρώπη είναι δημόσιοι.

    Επισήμανε ότι η λογική της πλήρους ιδιωτικοποίησης της διαχείρισης των λιμανιών, που έχει η Νέα Δημοκρατία και δυστυχώς υιοθέτησε στο παρελθόν και ο ΣΥΡΙΖΑ, σημαίνει περιορισμό της εποπτικής και ρυθμιστικής δυνατότητας του δημοσίου και τα αποτελέσματά της τα έχουμε ήδη δει στην περίπτωση των λιμανιών του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, όπου δεν τηρήθηκαν τα συμφωνηθέντα.

    Το καθεστώς μάλιστα της μειωμένης - γενικότερα - εποπτείας του ελληνικού δημοσίου στο λιμάνι του Πειραιά είχε τα τελευταία χρόνια και ένα επιπλέον υψηλό κόστος, καθώς η χώρα μας, μετά από ελέγχους της OLAF, κλήθηκε και πλήρωσε το 2022 το ποσό-μαμούθ των 367 εκ. ευρώ, για διαφυγόντες δασμούς και οφείλει ακόμα να καταβάλει πάνω από 300 εκατομμύρια.

    Υπενθύμισε επίσης ότι η κυβέρνηση μεθόδευσε μια διαδικασία που οδηγεί στη μείωση της συμμετοχής του δημοσίου στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και ταυτόχρονα προωθεί την παράταση της σύμβασης για 20 ακόμα χρόνια.

    ‘’ Ό,τι απέτρεψε η σύμβαση του ΠΑΣΟΚ το 1995 που αναθεώρησε την αποικιακού τύπου σύμβαση του 1993 της κυβέρνησης Κωνσταντίνου Μητσοτάκη για να προστατεύσει το δημόσιο συμφέρον, η σημερινή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας το έφερε ξανά από την πίσω πόρτα.’’ ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.

    (Δελτίο Τύπου)

  • ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση Νόμου για να μπλοκαριστεί η υποψηφιότητα Κασιδιάρη στο δήμο Αθηναίων
    ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση Νόμου για να μπλοκαριστεί η υποψηφιότητα Κασιδιάρη στο δήμο Αθηναίων

    Με αφορμή την υποψηφιότητα του Ηλία Κασιδιάρη για τον Δήμο της Αθήνας σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, με επικεφαλής τον Πρόεδρό της, Σωκράτη Φάμελλο, κατέθεσε Πρόταση Νόμου με την οποία προστίθεται νέο κώλυμα εκλογιμότητας στις εκλογές για την ανάδειξη των δημοτικών και περιφερειακών αρχών.

    Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση, με τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 1 και του άρθρου 2 της πρότασης προβλέπεται ότι δεν μπορούν να εκλεγούν ή, εφόσον έχουν εκλεγεί, να παραμείνουν δήμαρχοι ή περιφερειάρχες, δημοτικοί ή περιφερειακοί σύμβουλοι, σύμβουλοι δημοτικών κοινοτήτων ή πρόεδροι δημοτικών κοινοτήτων όσοι έχουν καταδικαστεί σε οποιονδήποτε βαθμό για τα εγκλήματα των άρθρων 187 (εγκληματική οργάνωση) και 187Α (τρομοκρατικές πράξεις, τρομοκρατική οργάνωση) του Ποινικού Κώδικα, εφόσον έχουν τελεστεί στο πλαίσιο ή υπό το πρόσχημα της δράσης πολιτικού κόμματος.

    Με τη διάταξη της παρ. 2 του άρθρου 1 της πρότασης διευκρινίζεται ότι, εφόσον περιληφθεί ως υποψήφιος σε συνδυασμό πρόσωπο για το οποίο συντρέχει το παραπάνω κώλυμα, αποκλείεται η ανακήρυξη του συνδυασμού στο σύνολό του και όχι μόνο του συγκεκριμένου υποψηφίου. Η διάταξη αυτή ισχύει εξίσου τόσο για τις δημοτικές όσο και, κατά παραπομπή του άρθρου 52 παρ. 8 του ν. 4804/2021, για τις περιφερειακές εκλογές.

    Πηγή: Ethnos.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο