Κυριακή, 30 Απριλίου 2023 20:28

Ύδρα: «Έχεις πρόβλημα; Εγώ έριξα τη γάτα απ' την ταράτσα»! - Απίστευτο περιστατικό κακοποίησης, υπό κράτηση ο δράστης

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Έριξε το ανυπεράσπιστο ζώο από ύψος οκτώ μέτρων - Αναμένεται ο εισαγγελέας - Πρόκειται για μεσήλικο άνδρα

Αδιανόητο περιστατικό κακοποίησης ζώου εκτυλίχθηκε το απόγευμα της Κυριακής στο νησί της Ύδρας, όταν ένας άνδρας δεν δίστασε να πετάξει μια γάτα από στηθαίο εστιατορίου, από ύψος οκτώ μέτρων, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του protothema.gr, το περιστατικό αντιλήφθηκε μια γυναίκα όταν ξαφνικά «έσκασε» στα πόδια της το γατάκι. Από την σφοδρή πρόσκρουση το πλακόστρωτο γέμισε με αίματα. Ύστερα η ίδια μαζί με τους ιδιοκτήτες του εστιατορίου «Ψαροπούλα» πήγαν στο Αστυνομικό Τμήμα για να καταγγείλουν το περιστατικό. Οι αστυνομικοί προσήγαγαν τον δράστη και σχηματίζεται δικογραφία σε βάρος του.

Διαβάστε περισσότερα και δείτε φωτογραφίες στο protothema.gr

Image by Alexander from Pixabay

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 30 Απριλίου 2023 20:32

Σχετικά Άρθρα

  • Επικήρυξη 1000€ για τον δράστη που έδεσε και πέταξε σκυλίτσα σε ποτάμι στην Κρέστενα
    Επικήρυξη 1000€ για τον δράστη που έδεσε και πέταξε σκυλίτσα σε ποτάμι στην Κρέστενα

    Έκκληση από τον Πρόεδρο του Φιλοζωικού Συλλόγου να ανοίξουν επιτέλους τα στόματα

    Της Δήμητρας Βέλμαχου

    Σοκ και αποτροπιασμό έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία των Κρεστένων και όχι μόνο η άγρια κακοποίηση της σκυλίτσας, την οποία ο δράστης έδεσε και πέταξε σε ποτάμι κοντά στην περιοχή.

    Το τραγικό περιστατικό ήρθε στο φως της δημοσιότητας όταν ένα ζευγάρι Ελβετών αναζητώντας να απαθανατίσει τις ομορφιές του νομού, εντόπισε σε ποτάμι το τυφλό κυνηγόσκυλο με δεμένα και τα τέσσερα πόδια του μεταξύ τους.

    Άμεσα αναζήτησαν τον φιλοζωικό σύλλογο Κρεστένων "Νοιάζομαι" όπου ανέλαβε και τη διαχείριση του περιστατικού.

    Ο σύλλογος αντέδρασε γρήγορα και αποφάσισε να επικηρύξει τον άγνωστο δράστη με το ποσό των 1000€, προκειμένου να βοηθήσει στον εντοπισμό και την σύλληψή του.

    Μάλιστα ο πρόεδρος του Συλλόγου Διονύσης Λιαρομάτης σε επικοινωνία με το ilialive.gr απευθύνει έκκληση σε όλους όσοι έχουν οποιαδήποτε πληροφορία που θα μπορούσε να βοηθήσει στην σύλληψη του δράστη να την καταθέσουν, διαβεβαιώνοντας ότι θα διατηρηθεί η ανωνυμία των μαρτύρων.

    Σύμφωνα με τις δηλώσεις του προέδρου, ο σύλλογος είχε αφήσει αρχικά ένα μικρό περιθώριο με την ελπίδα ότι κάποιοι γνώστες του περιστατικού θα αποκαλύπτονταν.

    Ωστόσο, η επιτακτική ανάγκη για την ανακάλυψη και τη σύλληψη του δράστη οδήγησε το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου να λάβει μια σοβαρή απόφαση.

    Αποφάσισαν να επικηρύξουν τον δράστη με το ποσό των 1000€, ώστε να ενισχυθεί η έρευνα και να κινητοποιηθεί η τοπική κοινωνία.

    «Η πράξη αυτή είναι εξαιρετικά σκληρή και απάνθρωπη. Δεν γνωρίζουμε αν ο δράστης είναι κάτοικος του Δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων ή αν ήρθε από άλλη περιοχή», δήλωσε ο πρόεδρος του συλλόγου, επισημαίνοντας ότι η ακριβής ταυτότητα και τα κίνητρα του ατόμου που διέπραξε αυτό το έγκλημα παραμένουν άγνωστα.

    Όπως σημείωσε επιπλέον ο κ. Λιαρομάτης υποψίες και ενδείξεις για συγκεκριμένα άτομα υπάρχουν αρκετές ωστόσο λείπουν οι αποδείξεις που θα οδηγήσουν τον υπεύθυνο αυτής της κτηνωδίας στην δικαιοσύνη.

    Η υπόθεση έχει προκαλέσει κύμα αντιδράσεων και στα κοινωνικά δίκτυα, με αρκετούς πολίτες να εκφράζουν την οργή και τη θλίψη τους, ενώ άλλοι από την πλευρά τους κάνουν λόγο για γνωστές τακτικές ανθρώπων που δεν συμβαίνουν για πρώτη φορά.

    Άλλωστε όπως πολύ σωστά επισημαίνει και ο κ. Λιαρομάτης τέτοιες συμπεριφορές καταδεικνύουν εξαιρετικά επικίνδυνα άτομα, όχι μόνο για τα ζώα αλλά και για το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.

    Η επικήρυξη αυτή αποτελεί ένα ηχηρό μήνυμα ότι η κοινωνία δεν θα ανεχθεί τέτοιες απάνθρωπες συμπεριφορές και για τον λόγο αυτό ο φιλοζωικός σύλλογος "Νοιάζομαι" καλεί όποιον έχει πληροφορίες για το περιστατικό να καλέσει στο 6975 968631 τονίζοντας πως κάθε βοήθεια είναι κρίσιμη για την απόδοση δικαιοσύνης και την εξάλειψη της βίας κατά των ζώων.

    afisa epikirixi

  • Κρέστενα: Ελβετοί τουρίστες βρήκαν τυφλό κυνηγόσκυλο με δεμένα πόδια πεταμένο μέσα σε ποτάμι
    Κρέστενα: Ελβετοί τουρίστες βρήκαν τυφλό κυνηγόσκυλο με δεμένα πόδια πεταμένο μέσα σε ποτάμι

    Άλλη μια τραγική ιστορία με θύμα ένα σκύλο, έρχεται από την περιοχή της Κρέστενας. Ένα ζευγάρι Ελβετών αναζητώντας να απαθανατίσει τις ομορφιές του νομού, εντόπισε σε ποτάμι ένα τυφλό κυνηγόσκυλο με δεμένα και τα τέσσερα πόδια του μεταξύ τους.

    Άμεσα αναζήτησαν το φιλοζωικό σωματείο της Κρέστενας που ανέλαβε και τη διαχείριση του περιστατικού.

    Στην ανακοίνωσή του το σωματείο αναφέρει τα εξής:

    "Νομός Ηλείας. Εκεί που ξεκίνησαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Κοντά στο λίκνο του πολιτισμού. Σεπτέμβριος 2024. Ένα ζευγάρι Ελβετών ήρθε να επισκεφθεί τον τόπο μας και να θαυμάζει τις φυσικές ομορφιές μας. Κάποια στιγμή το ζευγάρι σταμάτησε δίπλα στο ποτάμι και προχώρησε προς το γεφυράκι για να βγάλει φωτογραφίες. Άκουσε κλαψούρισμα και σκύβοντας αντίκρυσε ένα κυνηγόσκυλο με τα τέσσερα πόδια δεμένα μεταξύ τους πεταμένο μέσα στο ποτάμι.

    Σοκαρισμένοι έψαξαν, μας βρήκαν και μας ειδοποίησαν. Δεν ξέραμε αν θα πρέπει να χτυπήσουμε το κεφάλι μας σε κάποιο βράχο ή να πηδήξουμε και εμείς μέσα στο ποτάμι.

    Το σκυλί είναι τυφλό και τα δερματικά και η κατάστασή του μας κάνει να υποψιαζόμαστε καλα αζαρ.

    Φυσικά και δεν το αφήσαμε εκεί το πήραμε. Το σκυλί βρέθηκε κοντά στην περιοχή της Κρέστενας. Να παρακαλέσουμε αν κάποιος γνωρίζει τον ιδιοκτήτη να μας ενημερώσει. Ή έστω να του δώσει συγχαρητήρια.

    Για την μεγάλη αγάπη και φροντίδα που έδειξε στο ζώο του, γιατί δεν το αποπαρασίτωσε ποτέ, γιατί δεν το στείρωσε, γιατί δεν το πήγε ποτέ κτηνίατρο και φυσικά γιατί όταν αρρώστησε αντί να το φροντίσει, το πέταξε από το γεφύρι για να πεθάνει με αργό και βασανιστικό τρόπο.

    Δεν είναι ο μόνος. Αυτή είναι κοινή τακτική όχι μόνο στην περιοχή μας αλλά σε πολλά μέρη της Ελλάδας. Αυτή είναι η Ελλάδα μας.

    Αυτή τη στιγμή το σωματείο μας είναι σε πολύ δύσκολη κατάσταση. Για να το πούμε λαϊκά, δεν έχουμε μαντήλι να κλάψουμε. Δεν μπορούμε όμως να τον αφήσουμε στον δρόμο.

    Αν θέλει κάποιος να συνεισφέρει στα έξοδα .

    Αν επιθυμείτε να βοηθήσετε τους σκοπούς του Συλλόγου μας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το λογαριασμό μας στην Τράπεζα Πειραιώς: 5531-093883-962 EUR ΙΒΑΝ GR77 0172 5310 0055 3109 3883 962 Δικαιούχος: 14845561 Φιλοζωικός Σύλλογος Kρεστένων Νοιάζομαι

    Ευχαριστούμε εκ των προτέρων. https://www.facebook.com/profile.php?id=100024815347723"

    skilos Krestena2

    skilos Krestena3

    skilos Krestena4

  • Φωτιά στην Ύδρα: Αλαλούμ με τον αριθμό των καταθέσεων από τους επιβάτες της θαλαμηγού
    Φωτιά στην Ύδρα: Αλαλούμ με τον αριθμό των καταθέσεων από τους επιβάτες της θαλαμηγού

    Νέα στοιχεία έρχονται στο «φως» για την υπόθεση εμπρησμού του πευκοδάσους της Ύδρας τον περασμένο Ιούνιο, όταν εκτοξεύτηκαν πυροτεχνήματα από μια πολυτελή θαλαμηγό.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του ALPHA, τα νέα στοιχεία καταδεικνύουν την ασυνεννοησία μεταξύ Πυροσβεστικής και Λιμενικού μετά τη φωτιά στο πευκοδάσος της Ύδρας.

    Αλαλούμ με την πυρκαγιά στην Ύδρα

    Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο διοικητής της Πυροσβεστικής του νησιού, ενώ αρχικά είχε υποστηρίξει ότι πήρε καταθέσεις από 10 άτομα που επέβαιναν στην πολυτελή θαλαμηγό, αποδείχθηκε από την έρευνα των Εσωτερικών Υποθέσεων ότι τα άτομα ήταν τελικά οχτώ. Όταν ρωτήθηκε γιατί είπε 10 αφού δεν ήξερε τον ακριβή αριθμό, φέρεται να απάντησε: «Τόσους μου είπε ο ύπαρχος».

    Σύμφωνα με την έρευνα, ο διοικητής δεν πήγε ποτέ για καταθέσεις, μόνο μετά από την εισαγγελική παρέμβαση που έγινε δύο ημέρες μετά το συμβάν.

    Ασυνεννοησία Πυροσβεστικής - Λιμενικού

    Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, μετά την κατάσβεση της φωτιάς, που προκάλεσε μεγάλη οικολογική καταστροφή στο πευκοδάσος, υπήρξε ασυνεννοησία μεταξύ Πυροσβεστικής και Λιμενικού για το ποιος είναι υπεύθυνος για τη λήψη καταθέσεων. Αμφότερες οι υπηρεσίες πήραν πρωτοβουλίες μετά την παρέμβαση της Εισαγγελίας.

    «Εγώ τα έριξε», είχε ομολογήσει ο καπετάνιος της θαλαμηγού

    Να θυμίσουμε πως ο καπετάνιος της θαλαμηγού που προφυλακίστηκε, παραδέχθηκε στον ανακριτή τη ρίψη πυροτεχνημάτων λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ναι ρίξαμε πυροτεχνήματα, εγώ τα έριξα. Βγήκαμε σε ένα βράχο κοντά στην παραλία κρατώντας μια συστοιχία βεγγαλικών».

    Ο κατηγορούμενος βρίσκεται αντιμέτωπος με την κατηγορία του εμπρησμού με ενδεχόμενο δόλο, σε βαθμό κακουργήματος.

    Πηγή: Ιefimerida.gr

  • Μέγαρα: Έδεσαν σκύλο και τον πέταξαν στη θάλασσα – Τον βρήκε πνιγμένο ψαροτουφεκάς
    Μέγαρα: Έδεσαν σκύλο και τον πέταξαν στη θάλασσα – Τον βρήκε πνιγμένο ψαροτουφεκάς

    Ο δράστης της κτηνωδίας είχε βάλει στον σκύλο και πέτρα στον λαιμό για να σιγουρευτούν ότι θα πνιγεί

    Μια ασύλληπτη κτηνωδία ανακάλυψε τυχαία ψαροτουφεκάς στην παραλία της Αγίας Τριάδας, στα Μέγαρα, όταν εντόπισε μέσα στο νερό πνιγμένο σκύλο, δεμένο με μια πέτρα στον λαιμό.

    Το άτυχο σκυλάκι εντοπίστηκε μέσα στο νερό δεμένο και με μια πέτρα στον λαιμό

    Όποιος ασυνείδητος προχώρησε σε τέτοιο αποτρόπαιο έγκλημα, θα μπορούσε κάλλιστα να κάνει το ίδιο σε άνθρωπο. Το φρικιαστικό περιστατικό έκανε γνωστό με ανάρτησή του χρήστης του Facebook, ο οποίος ανέφερε ότι πρόκειται για καθαρή δολοφονία καθώς ο δράστης ή οι δράστες «του είχαν δέσει κεφάλι και ποδαράκια».

    Μόλις ο ψαροτουφεκάς σιγουρεύτηκε ότι πρόκειται για ζώο κι αφού συνήλθε από το σοκ, ειδοποίησε άμεσα το Λιμενικό. Το κλιμάκιο κατέφθασε στο σημείο και ανέσυρε τον σκύλο. Πρόκειται για έναν μαύρο μικρό ποιμενικό.

    Καταγγελία από φιλοζωική

    Στο ζώο έγινε σκανάρισμα, αλλά όπως διαπιστώθηκε δεν φέρει δυστυχώς τσιπάκι.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση της φιλοζωικής ομάδας «Αδέσποτος Παλμός», έχει γίνει καταγγελία στον εισαγγελέα με κοινοποίηση στον Άρειο Πάγο.

    Πηγή: in.gr

  • Φωτιά στην Ύδρα: ΕΔΕ στην Πυροσβεστική - Μετακινήθηκαν δύο στελέχη μετά από έρευνα για παραλείψεις
    Φωτιά στην Ύδρα: ΕΔΕ στην Πυροσβεστική - Μετακινήθηκαν δύο στελέχη μετά από έρευνα για παραλείψεις

    Μετακινήθηκαν δύο στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος σε άλλες θέσεις από εκείνες που υπηρετούσαν, εξαιτίας της έρευνας που είναι σε εξέλιξη για την φωτιά της 21ης Ιουνίου 2024 στην Ύδρα, για τα λάθη και τις παραλείψεις που έγιναν.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο διευθυντής της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) μετακινήθηκε στην Πυροσβεστική Ακαδημία καθώς κι ακόμη ένα στέλεχος της ΔΑΕΕ σε άλλο πόστο για τους ίδιους λόγους.

    Τι αναφέρουν πηγές του ΠΣ για την ΕΔΕ

    Όπως αναφέρουν πηγές του Πυροσβεστικού Σώματος έχει ήδη διαταχθεί κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) από τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, «προς διερεύνηση τέλεσης πειθαρχικών παραπτωμάτων δια ενεργειών ή/και παραλείψεων των ανακριτικών πυροσβεστικών υπαλλήλων που επελήφθησαν του συμβάντος. Ενδεχόμενη άσκηση ποινικών διώξεων από την αρμόδια δικαστική αρχή σε βάρος πυροσβεστικών υπαλλήλων εξυπακούεται ότι θα επιφέρει τις προβλεπόμενες πειθαρχικές ποινές, σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο».

    Στέλεχος της Πυροσβεστικής δεν ήρθε ποτέ σε επαφή με τους Καζάκους

    Όπως έγινε γνωστό, ο υπεύθυνος της Πυροσβεστικής είχε πει πως άφησε τους ολιγάρχες από το Καζακστάν -που επέβαιναν στην θαλαμηγό- να φύγουν καθώς θα έχαναν την πτήση τους, ωστόσο από την εσωτερική έρευνα αποκαλύφτηκε πως το συγκεκριμένο στέλεχος της Πυροσβεστικής που είχε αναλάβει την έρευνα για την φωτιά, δεν ήρθε ποτέ σε επαφή μαζί τους για να τους εξετάσει!

    Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του OPEN, προκύπτει πως μέχρι στιγμής, δύο από τους 10 Καζάκους είχαν ήδη φύγει από το πρωί, πριν ξεσπάσει η πυρκαγιά, ωστόσο αυτό δεν είχε αναφερθεί από τον υπεύθυνο της έρευνας και δεν ήταν γνωστό από την αρχή. Όπως φαίνεται, η έρευνα στο πρώτο στάδιο έγινε με προχειρότητα από το συγκεκριμένο στέλεχος της Πυροσβεστικής, δημιουργώντας πολλά ερωτήματα.

    Πηγή: ethnos.gr

  • Βέροια: Ηλικιωμένος συνελήφθη μετά από καταγγελία ότι έσερνε σκυλί με το αγροτικό του αυτοκίνητο
    Βέροια: Ηλικιωμένος συνελήφθη μετά από καταγγελία ότι έσερνε σκυλί με το αγροτικό του αυτοκίνητο

    Ένας 84χρονος συνελήφθη σε περιοχή της Ημαθίας, ύστερα από καταγγελία ότι έδεσε ένα μεγαλόσωμο σκυλί στο αγροτικό του αυτοκίνητο και το έσερνε εν κινήσει.

    Περαστικός κατέγραψε με το κινητό του τηλέφωνο την συγκεκριμένη ενέργεια, αναρτώντας το βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Με βάση το υλικό αυτό ακολούθησε καταγγελία στην Αστυνομία, σε συνέχεια της οποίας ο ηλικιωμένος συνελήφθη και οδηγείται στον εισαγγελέα πρωτοδικών Βέροιας.

    Από το υλικό που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο δεν προκύπτει εάν το σκυλί ήταν εν ζωή ή νεκρό, κάτι που θα προκύψει από την κτηνιατρική εξέταση.

    Ο 84χρονος, κατά πληροφορίες, ισχυρίζεται ότι το ζώο ήταν ιδιοκτησίας του κι ότι το βρήκε δηλητηριασμένο σε κτήμα που διατηρεί, οπότε αποφάσισε να το μεταφέρει με τον παραπάνω τρόπο σε σημείο όπου το εγκατέλειψε, υποδεικνύοντας στις Αρχές το μέρος αυτό.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  • Αποτροπιασμός στην Ημαθία: Άνδρας έδεσε σκύλο και τον έσερνε με το αγροτικό του
    Αποτροπιασμός στην Ημαθία: Άνδρας έδεσε σκύλο και τον έσερνε με το αγροτικό του

    Περιστατικό κακοποίησης ζώου καταγράφηκε στα Παλατίτσια, στην Ημαθία, όπου ένας οδηγός αγροτικού έδεσε έναν σκύλο από τον λαιμό, και άρχισε να τον σέρνει με το όχημά του στον δρόμο.

    Σύμφωνα με το pelop.gr, ένας πολίτης της περιοχής στην Ημαθία είδε το συμβάν να λαμβάνει χώρα μπροστά του και με το κινητό του τράβηξε βίντεο και το ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

    Μάλιστα, η Γιάννα Καραγιαννάκη εκ μέρους της, ΑΜΚΕ «Εθελοντική δράση – Η γη των αδέσποτων», προέβη σε καταγγελία στις Αρχές, καθώς ο αυτόπτης μάρτυρας αν και τράβηξε το βίντεο αρνήθηκε να το καταγγείλει επίσημα.

    Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό αν το ζώο ήταν ήδη νεκρό όταν ο δράστης το έδεσε η το σκότωσε σέρνοντας το στην άσφαλτο, πράγμα το οποίο θα δείξει η νεκροψία νεκροτομή.

    Πηγή: ethnos.gr

  • Πυρκαγιές: Χωρίς ενεργό μέτωπο Πάτρα, Χίος, Ύδρα, Αγιά Λάρισας - Υπό έλεγχο σε Φάρσαλα, Σουφλί
    Πυρκαγιές: Χωρίς ενεργό μέτωπο Πάτρα, Χίος, Ύδρα, Αγιά Λάρισας - Υπό έλεγχο σε Φάρσαλα, Σουφλί

    Σε 29 ανήλθαν οι αγροτοδασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο στη χώρα. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι 23 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη έξι.

    Σύμφωνα με πηγές της Πολιτικής Προστασίας, χωρίς ενεργό μέτωπο και οριοθετημένη είναι η πολύ επικίνδυνη πυρκαγιά που ξέσπασε σε μεικτή ζώνη δάσους- αστικού ιστού στην περιοχή Αρόη στην Πάτρα. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας μετά από σκληρή μάχη με τις φλόγες κατάφεραν εντός μόλις δύο ωρών η φωτιά να μην έχει ενεργό μέτωπο.

    Στο σημείο επιχειρούν 95 πυροσβέστες, με 4 ομάδες δασοκομάντος, 29 οχήματα και 10 εναέρια μέσα (4 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα).

    Παράλληλα, όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές χωρίς ενεργό μέτωπο είναι οι πυρκαγιές σε Χίο, Ύδρα και Αγιά Λάρισας, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν λίγες διάσπαρτες εστίες στην πυρκαγιά στην Αγία Τριάδα Φαρσάλων στη Λάρισα.

    Ακόμη, σύμφωνα με πηγές της Πολιτικής Προστασίας οι πυρκαγιές σε Ρούσσα Σουφλίου και σε γεωργική έκταση της περιοχής Γομοστός στη Δυτική Αχαΐα έχουν ελεγχθεί.

    Ειδικότερα όπως σημειώνουν πηγές της Πολιτικής Προστασίας:

    • Το πρωί (10:40) υπήρξε αναζωπύρωση στη Σιδηρούντα Χίου. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο και στο σημείο επιχειρούν 40 πυροσβέστες, με 2 ομάδες δασοκομάντος, 10 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.
    • Λίγο αργότερα (11:11) εκδηλώθηκε πυρκαγιά στην Ύδρα σε χώρο εναπόθεσης απορριμμάτων, στην οποία εκτός από τις επίγειες δυνάμεις, επιχείρησε και 1 ελικόπτερο. Η πυρκαγιά αυτή την ώρα δεν έχει ενεργό μέτωπο.
    • Ακόμη, στις 13:27, φωτιά ξέσπασε στην Αγία Τριάδα Φαρσάλων στη Λάρισα. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν αυτή την στιγμή λίγες διάσπαρτες εστίες και για την κατάσβεσή της επιχειρούν 30 πυροσβέστες, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 10 οχήματα, 3 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο, ενώ υπάρχει συνδρομή και από μηχανήματα έργου και ΟΤΑ.
    • Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 14:43 στην περιοχή Ρούσσα Σουφλίου έχει ελεγχθεί και στο σημείο επιχείρησαν 34 πυροσβέστες, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος με 12 οχήματα, 5 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα, ενώ συνδρομή παρείχαν μηχανήματα έργου και ΟΤΑ.
    • Συναγερμός σήμανε στις 16:22, στην Αγιά Λάρισας, λόγω πυρκαγιάς σε χαμηλή βλάστηση. Η φωτιά πλέον δεν έχει ενεργό μέτωπο και για την κατάσβεσή της επιχειρούν 28 πυροσβέστες, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος με 9 οχήματα, 3 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.
    • Τέλος υπό έλεγχο είναι πυρκαγιά που εκδηλώθηκε και στη Δυτική Αχαΐα, σε γεωργική έκταση της περιοχής Γομοστός. Για την κατάσβεσή της επιχείρησαν 12 πυροσβέστες, 5 οχήματα, 3 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

    Σημειώνεται ότι τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

    Τέλος η Πυροσβεστική καλεί όλους τους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

    Πηγή: Cnn.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο