Τρίτη, 09 Μαϊος 2023 10:24

Με τρεις φωτογραφικές μηχανές και δύο κάμερες κατέγραφε τις ανήλικες στο κολυμβητήριο ο 57χρονος - Πώς δρούσε

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Τρεις φωτογραφικές μηχανές και δυο βιντεοκάμερες είχε στην κατοχή του ο 57χρονος που συνελήφθη τη Δευτέρα με την κατηγορία ότι κατέγραφε τις ανήλικες αθλήτριες στο κολυμβητήριο στη Μεταμόρφωση.

Για να αποκρύψει τις ενέργειές του, ο άνδρας είχε τοποθετήσει ένα χαρτόνι για να μην φαίνεται αυτό που έκανε. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η αστυνομία ανακάλυψε ότι ο άνδρας είχε καταγράψει πλάνα από συγκεκριμένα σημεία του σώματος των κοριτσιών, εστιάζοντας συγκεκριμένα στα σημεία αυτά, ενώ φορούσαν τα αθλητικά τους μαγιό.

Κατά την έρευνα στην κατοικία του άνδρα που βρίσκεται στην περιοχή του Ζωγράφου, η αστυνομία ανακάλυψε πληθώρα καταγεγραμμένου υλικού σε διάφορα στικάκια μνήμης, σκληρούς δίσκους και κάμερες. Κατάσχεσαν επίσης αρκετά αντικείμενα, όπως υπολογιστές, βιντεοκάμερες, 17 κάρτες μνήμης, 24 αναλογικές βιντεοκασέτες, ένα κινητό τηλέφωνο και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές.

Οι αρχές ερευνούν αν ο άνδρας έχει διαπράξει παρόμοιες πράξεις και σε άλλες τοποθεσίες εκτός από το κολυμβητήριο της Μεταμόρφωσης. Τα στοιχεία που συλλέχθηκαν έχουν διαβιβαστεί σε εγκληματολογικά εργαστήρια για ανάλυση και ο άνδρας κρατείται επί του παρόντος στο Τμήμα Ασφαλείας Μεταμόρφωσης.

Η υπόθεση άνοιξε όταν η Αστυνομία δέχτηκε καταγγελία, σύμφωνα με την οποία άντρας έγινε αντιληπτός να φωτογραφίζει ανήλικα. Στο σημείο έφτασαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, που τον εντόπισαν και του πέρασαν χειροπέδες.

Πηγή: Ethnos.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 09 Μαϊος 2023 10:51

Σχετικά Άρθρα

  • Πάτρα: Εφιάλτης για ανήλικη, είδε γυμνές φωτογραφίες της στο διαδίκτυο
    Πάτρα: Εφιάλτης για ανήλικη, είδε γυμνές φωτογραφίες της στο διαδίκτυο

    Έναν εφιάλτη ζει μια ανήλικη μαθήτρια από την Πάτρα, καθώς διαπίστωσε -εντελώς τυχαία- πως στο διαδίκτυο κυκλοφορεί μια παραποιημένη φωτογραφία της με ροζ περιεχόμενο.

    Το κορίτσι έπεσε θύμα κακόβουλης ενέργειας όταν άγνωστος δράστης «ψάρεψε» μια φωτογραφία της από σελίδα που διατηρούσε στα social media και μέσω διαδικασίας μοντάζ εμφάνισε την ανήλικη γυμνή και την προώθησε σε ιδιωτικές συνομιλίες.

    Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Γνώμη», οι φωτογραφίες διοχετεύθηκαν σε φιλικά πρόσωπα της ανήλικης και το γεγονός αυτό προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στην ίδια, η οποία δεν πίστευε αυτό που της συνέβη…

    Πήγε στο σπίτι της, ξέσπασε σε κλάματα και είπε στους γονείς της πως από μια φίλη της έμαθε πως κυκλοφορεί μια γυμνή φωτογραφία με το πρόσωπό της στο διαδίκτυο, η οποία επ’ ουδενί δεν είναι αληθινή αλλά προϊόν επεξεργασίας. Αμέσως, η μητέρα της ανήλικης πέρασε το κατώφλι της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, κατήγγειλε το γεγονός και υπέβαλε μήνυση κατά αγνώστου, με τους αστυνομικούς να αναζητούν άμεσα τα ίχνη του διακινητή του εν λόγω υλικού και φέρεται να προέβησαν στην ταυτοποίησή του.

    Παράλληλα, αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως αφού έγινε ο ενδελεχής έλεγχος και αναζητήθηκαν τα ψηφιακά ίχνη της κοπέλας, διαπιστώθηκε ότι από τις σελίδες της δεν είχε διακινηθεί τέτοιο υλικό και ούτε βρέθηκαν στη συλλογή της αντίστοιχες φωτογραφίες.

    Το αδίκημα της διακίνησης παράνομου και ψεύτικου υλικού παιδικής πορνογραφίας είναι αυτεπάγγελτα διωκόμενo. Από την Αστυνομία θα σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος του δράστη και η υπόθεση θα πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης.

    Πηγή: Tempo24.news

  • Ο Α.Ο Αρίων Αμαλιάδας Διδάσκει κολύμβηση
    Ο Α.Ο Αρίων Αμαλιάδας Διδάσκει κολύμβηση

    Από το 1997 Ο Αρίων Αμαλιάδας διδάσκει κολύμβηση με προπονητές αποφοίτους πανεπιστημίου και ειδικότητα κολύμβησης πάντα σεβόμενος τα μέλη του και προσπαθώντας για την ανάπτυξη του αθλήματος της κολύμβησης στο νόμο Ηλείας . Με την έναρξη λειτουργίας του κολυμβητηρίου του 2013 και πολύ σύντομα του 2015 δημιούργησε την αγωνιστική του ομάδα με μεγάλες επιτυχίες και επιδόσεις αθλητών που πρωταγωνίστησαν επανειλημμένα στην 1η δεκάδα πανελληνίως .

    Για φέτος έχουν αρχίσει τα μαθήματα μικρής πισίνας αρχαρίων και προχωρημένων . Ο Σύλλογος λειτουργεί καθημερινά από 15:45 και προσκαλεί τα μέλη του και τους νέους μικρούς και μεγάλους αθλητές και βέβαια κάθε Τρίτη και Πέμπτη διεξάγεται το Aqua Aerobic . Το αγωνιστικό τμήμα προπονείται καθημερινά , επίσης γινεται αποκατάσταση τραυματισμών και προετοιμασία για υποψήφιους στρατιωτικών σχολών και Τ.Ε.Φ.Α.Α , κάθε Δευτέρα και Τετάρτη θα γίνεται το baby swimming κ ώρα 18:30 .

    Ο Αριων σας καλεί για εγγραφές στο 1ο γραφείο του κολυμβητηρίου κάθε μέρα από 16.00-19.00

    Πληροφορίες στο τηλ 6979846941 και στο Facebook arionamaliadas

    arion amal kol 24 2

    (Δελτίο Τύπου)

  • Σοκ στη Χαλκηδόνα: 81χρονος ασελγούσε σε ανήλικα κοριτσάκια - Τα δελέαζε με καραμέλες
    Σοκ στη Χαλκηδόνα: 81χρονος ασελγούσε σε ανήλικα κοριτσάκια - Τα δελέαζε με καραμέλες

    Ένας 81χρονος από την Χαλκηδόνα κατηγορείται πως ασέλγησε σε δύο μικρά κορίτσια 13 και 14 ετών, που ήταν στην γειτονιά του.

    Τα παιδιά αποκάλυψαν τι συνέβαινε στο σπίτι του

    Οι Αρχές ερεύνησαν το περιστατικό και τελικά τα παιδιά αποκάλυψαν τι συνέβαινε στο σπίτι του 81χρονου, παρουσία ψυχολόγων.

    Σε βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία για πράξεις προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειάς τους, ενώ δεν παραγγέλθηκε ιατροδικαστική εξέταση καθώς δεν προέκυψαν ενδείξεις τέλεσης άλλων αδικημάτων εις βάρος τους.

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Ολυμπιακοί Αγώνες: «Μάχη» για μετάλλιο σε κολύμβηση, στίβο και πόλο γυναικών την 15η μέρα
    Ολυμπιακοί Αγώνες: «Μάχη» για μετάλλιο σε κολύμβηση, στίβο και πόλο γυναικών την 15η μέρα

    Σημαντικές είναι οι ελληνικές συμμετοχές την 15η ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024, με την Εθνική ομάδα πόλο γυναικών, την Ελίνα Τζένγκο και το ντουέτο καλλιτεχνικής κολύμβησης Ευαγγελία Πλατανιώτη και Σοφία Μπαλκογεώργου, να δίνουν «μάχη» για διακρίσεις.

    «Πρεμιέρα» κάνει στις 10:00 η προσπάθεια της Εθνικής Ομάδας πόλο γυναικών να κατακτήσει την 7η θέση στο Ολυμπιακό Τουρνουά.

    Ακολουθούν στις 20:00 οι Ευαγγελία Πλατανιώτη και Σοφία Μαλκογεώργου με το ελεύθερο πρόγραμμά τους στο ντουέτο της καλλιτεχνικής κολύμβησης.

    Το «φινάλε» θα έρθει με τον τελικό του ακοντισμού, που έχει προγραμματιστεί για τις 20:40, όπου η Ελίνα Τζένγκο θα δώσει «μάχη» για την κατάκτηση ενός μεταλλίου.

    Αναλυτικά το πρόγραμμα των ελληνικών συμμετοχών:

    ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

    10:00 Αγώνες κατάταξης 7-8 (ΕΡΤ3): Ελλάδα-Καναδάς

    ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

    20:00 ελεύθερο ντουέτο (ΕΡΤ1): Ευαγγελία Πλατανιώτη / Σοφία Μαλκογεώργου

    ΣΤΙΒΟΣ

    20:40 (ΕΡΤ2) τελικός ακοντισμού: Ελίνα Τζένγκο

    Πηγή: Cnn.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ ALEX PLAVEVSKI

  • Ηλιούπολη: 50 χρόνια κάθειρξη στον προπονητή τάε κβον ντο που βίαζε ανήλικες αθλήτριες
    Ηλιούπολη: 50 χρόνια κάθειρξη στον προπονητή τάε κβον ντο που βίαζε ανήλικες αθλήτριες

    Στον 45χρονο κατηγορουμένο, ο οποίος καταδικάστηκε για τέσσερις βιασμούς, τέσσερις ασελγείς πράξεις, μία απόπειρα ασέλγειας, δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό

    Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης στον προπονητή του τάε κβον ντο, ο οποίος κατηγορούνταν για βιασμό τεσσάρων ανήλικων αθλητριών του στην Ηλιούπολη.
    Ειδικότερα, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο αποφάσισε την Τετάρτη (31/7) την ενοχή του 45χρονου κατηγορουμένου, ο οποίος καταδικάστηκε πρωτοδίκως σε 50 χρόνια κάθειρξη και πρόστιμο 15.000 ευρώ για τέσσερις βιασμούς, τέσσερις ασελγείς πράξεις, μία απόπειρα ασέλγειας και διακίνηση και κατοχή πορνογραφικού υλικού.
    Στον προπονητή δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό, ενώ την υπεράσπιση των κοριτσιών ανέλαβε το δικηγορικό γραφείο του κ. Αντώνη Πεπελάση.
  • Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: «Ασημένιος» ο Χρήστου στα 200μ ύπτιο - Το πρώτο μετάλλιο της Ελλάδας σε πισίνα από το 1896
    Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: «Ασημένιος» ο Χρήστου στα 200μ ύπτιο - Το πρώτο μετάλλιο της Ελλάδας σε πισίνα από το 1896

    Δεύτερο μετάλλιο για την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς ο Απόστολος Χρήστου κατέκτησε τη δεύτερη θέση στον τελικό των 200μ. ύπτιο στην κολύμβηση στο Παρίσι με χρόνο 1:54.82.

    Ο Ούγγρος Χούμπερτ Κος κατέλαβε την πρώτη θέση με χρόνο 1:54.26 ενώ την τρίτη θέση κατέκτησε ο Ελβετός Ρόμαν Μιτιούκοφ με χρόνο 1:54.85.

    «Τα εδωσα όλα γιατί ήξερα ότι πρέπει να κάνω την υπέρβαση. Το ήθελα πραγματικά και βρήκα τις δυνάμεις για να κάνω μια απίστευτη κούρσα» υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Απόστολος Χρήστου, μετά τη μεγάλη επιτυχία του. «Μέσα σε τρεις ημέρες από την κόλαση πήγα στον παράδεισο. Ηξερα ότι είχα τις δυνάμεις, εκβίασα την κούρσα στο τέλος, έχασα κάποια μέτρα αλλά πρόλαβα να πάρω το μετάλλιο, τα έδωσα όλα και ανταμείφθηκα» πρόσθεσε.

    Η επιτυχία του Χρήστου είναι ιστορική καθώς δίνει στην χώρα μας το πρώτο μετάλλιο σε αγώνισμα πισίνας από το 1896, στους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες της σύγχρονης ιστορίας, που όμως τότε είχαν διεξαχθεί στο Πασαλιμάνι.

    Τα αποτελέσματα του τελικού στα 200μ. ύπτιο ανδρών:

    Χούμπερτ Κος (Ουγγαρία) 1:54.26
    Απόστολος Χρήστου (ΕΛΛΑΔΑ) 1:54.82
    Ρόμαν Μιτιούκοφ (Ελβετία) 1:54.85

    Μεουέν Τομάκ (Γαλλία) 1:55.38
    Κίτον Τζόουνς (ΗΠΑ) 1:55.39
    Ούγκο Γκονζάλεθ (Ισπανία) 1:55.47
    Πίτερ Κέτζε (Ν. Αφρική) 1:55.60
    Λούκας Μέρτενς (Γερμανία) 1:55.97

    Από την απογοήτευση στον θρίαμβο

    Πριν από δύο βράδια, ο Χρήστου στο καλό του αγώνισμα τα 100μ. ύπτιο διεκδίκησε μέχρι την τελευταία χεριά την 3η θέση, την οποία του την πήρε ο Αμερικανός Μέρφι... «Δεν μου λέει κάτι η 4η θέση. Ήμουν τόσο κοντά στο μετάλλιο αλλά δεν τα κατάφερα... Κι οι επόμενοι Ολυμπιακοί είναι σε τέσσερα χρόνια και ποιος ζει ποιος πεθαίνει μέχρι το Λος Άντζελες», είχε δηλώσει το βράδυ της Τρίτης προσπαθώντας να βάλει σε τάξη τις σκέψεις του και «ξεχνώντας» ότι είχε και τα 200 μέτρα μπροστά του.

    Εκείνη τη στιγμή μιλούσε η απογοήτευση, η πικρία από τους χαμένους κόπους και η κούραση... Την επόμενη όμως ο πρωταθλητής Χρήστου ξύπνησε πιο ήρεμος, πέρασε τα προκριματικά και στον ημιτελικό είχε την 3η επίδοση που τον έφερε στον 2ο τελικό του... Ο πρώτος μετά τον Σπύρο Γιαννιώτη που τα καταφέρνει... Κι ο πρώτος μετά τον Γιαννιώτη (2016, Ρίο, ανοικτή κολύμβηση) που πανηγύρισε ένα μετάλλιο στην κολύμβηση...

    Πηγή: Protothema.gr - Φωτογραφία: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

  • Ολυμπιακοί Αγώνες: Η 5η ημέρα στο Παρίσι έφερε και τις πρώτες μεγάλες ελληνικές επιτυχίες (video)
    Ολυμπιακοί Αγώνες: Η 5η ημέρα στο Παρίσι έφερε και τις πρώτες μεγάλες ελληνικές επιτυχίες (video)

    Η τελευταία ημέρα του Ιουλίου είναι μέχρι στιγμής και με διαφορά η καλύτερη για την ελληνική αποστολή στους Ολυμπιακούς Αγώνες - Η αρχή έγινε με την τριπλή πρόκριση των πληρωμάτων στους τελικούς της Κωπηλασίας - Ο Τσιτσιπάς προκρίθηκε στους 8 και θα αντιμετωπίσει τον Τζόκοβιτς - Ο τζουντόκα Τσελίδης πέρασε στους 8 με απίστευτη νίκη και διεκδικεί μετάλλιο στο ρεπεσάζ

    Οι χαμένες ευκαιρίες που είχαμε μέχρι σήμερα για μία διάκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες ήταν αρκετές.
    Η πιο σημαντική το μετάλλιο που δεν πήρε ο Απόστολος Χρήστου στο 100μ ύπτιο όταν ο Αμερικανός Μέρφι αποδείχθηκε γρηγορότερος κατά δύο εκατοστά του δευτερολέπτου κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο...
    Σήμερα όμως στον ηλιόλουστο γαλλικό ουρανό τα ελληνικά χαμόγελα ήταν πολλά και κάτι παραπάνω από φωτεινά, καθώς τα καλά νέα διαδέχονταν το ένα το άλλο...
    Όπως μας έχει συνηθίσει από την πρώτη μέρα στο Παρίσι 2024 η κωπηλασία προσέφερε τις πρώτες συγκινήσεις... Και δεν ήταν μία η επιτυχία που πανηγυρίσαμε σήμερα, αλλά τρεις, όσες και οι προκρίσεις μας σε ισάριθμους τελικούς.

    Η αρχή έγινε με τις Χριστίνα Μπούρμπου και Ευαγγελία Αναστασιάδου οι οποίες προκρίθηκαν στον τελικό της δικώπου γυναικών, παίρνοντας την 3η θέση στην προκριματική σειρά που αγωνίστηκαν.
    Αυτός θα είναι ο δεύτερος διαδοχικός τελικός σε Ολυμπιακούς Αγώνες για την Ελλάδα στην δίκωπο γυναικών, αφού το 2021 στο Τόκιο, είχε προκριθεί και πάλι η Μπούρμπου αλλά με συναθλήτρια την Μαρία Κυρίδου.

    Λίγο αργότερα τα κατάφεραν και οι Αντώνης Παπακωνσταντίνου και Πέτρος Γκαϊδατζής με τους Έλληνες κωπηλάτες (που βρέθηκαν στα ημιτελικά μέσω του ρεπεσάζ) να είναι τρομεροί στον ημιτελικό του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών όπου πήραν τη 2η θέση πίσω από τους Ιταλούς, εξασφαλίζοντας μια θέση στην κορυφαία εξάδα της διοργάνωσης στην πρώτη τους συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες!
    Και το ελληνικό τρίπτυχο των επιτυχιών ολοκληρώθηκε με τις Ζωή Φίτσιου, Μιλένα Κοντού οι οποίες αγωνίστηκαν στη δεύτερη ημιτελική σειρά του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών και το φινάλε τις βρήκε στη 2η θέση με χρόνο 6:57.90, κατακτώντας έτσι ένα από τα τρία εισιτήρια του τελικού.
    Από το Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο στα ανατολικά του Παρισιού... φύγαμε για το κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας εκεί όπου ο Στέφανος Τσιτσιπάς για πρώτη φορά στην καριέρα πέρασε σε προημιτελικούς Ολυμπιακών Αγώνων. Νίκησε με ανατροπή τον Αργεντινό Μπαέζ και στο γήπεδο (Rolland Garros) όπου αγωνίστηκε για πρώτη φορά σε τελικό Grand Slam (2021) θα διεκδικήσει την πρόκριση στα ημιτελικά, κόντρα στον άνθρωπο που τον κέρδισε σε εκείνο τον συναρπαστικό τελικό. Ο λόγος για τον Νόβακ Τζόκοβιτς ο οποίος στην τελευταία του συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες ψάχνει το πρώτο του χρυσό...
    Το κάδρο των μέχρι στιγμής ελληνικών επιτυχιών στην 5η ημέρα (έχουμε και συνέχεια με άλλες συμμετοχές) συμπληρώθηκε από το τζούντο όπου κυριάρχησε η χαρμολύπη.

    Λύπη, γιατί απρόσμενα η Τελτσίδου αποκλείστηκε στον 2ο γύρο των 70 κιλών από τη Βελγίδα Βίλεμς, καθώς ενώ είχε περιορίσε σε παθητικό ρόλο την αντίπαλο της, εν τέλει ένα λάθος την έφερε σε δυσχερή θέση και στον αποκλεισμό.

    Η τρίτη του νίκη (σε τέσσερις αγώνες) κράτησε ζωντανό το όνειρο του Θοδωρή Τσελίδη για ένα Ολυμπιακό μετάλλιο που θα είναι και το πρώτο για την ελληνική αποστολή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.
    Ο 28χρονος τζουντόκα δύο ώρες μετά τον χαμένο (στις λεπτομέρειες) προημιτελικό κόντρα στον Γάλλο Αμπού, αντιμετώπισε τον Αράμ Γκριγκοριάν (αγωνίζεται για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα) καταφέρνοντας να προκριθεί στο golden score.

    Κι οι δύο αθλητές βρέθηκαν να αγωνίζονται με δύο ποινές, αλλά ο Τσελίδης προσπαθούσε να βρει τρόπο να επιτεθεί την ώρα που ο αντίπαλος του ήθελε να... τρώει τον χρόνο με αποτέλεσμα να δεχθεί την τρίτη του ποινή, χαρίζοντας έτσι την πρόκριση στον Έλληνα.
    Στην κολύμβηση Χρήστου και Σίσκος προκρίθηκαν στα ημιτελικά των 200μ. ύπτιο, ενώ το ίδιο έκανε και Γεωργία Δαμασιώτη στα 200μ πεταλούδα (σημειώνοντας πανελλήνιο ρεκόρ) και το βράδυ (22:47) θα διεκδικήσουν τη συμμετοχή τους στον τελικό, ενώ στις 21:00 διεξάγεται ο δεύτερος αγώνας της Εθνικής πόλο γυναικών, κόντρα στον κακό της δαίμονα, Ισπανία...
    Μακάρι πάντως η μέρα να κλείσει όπως ακριβώς ξεκίνησε... Με χαμόγελα, προκρίσεις και νίκες...
    Πηγή: Protothema.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ MARTIN DIVISEK
  • Πόλεμος στο Σουδάν: Εννιάχρονα κορίτσια πέφτουν θύματα ομαδικών βιασμών
    Πόλεμος στο Σουδάν: Εννιάχρονα κορίτσια πέφτουν θύματα ομαδικών βιασμών

    Φρίκη με τις γενικευμένες σεξουαλικές επιθέσεις στο Χαρτούμ και τα περίχωρα της πρωτεύουσας

    Οι παραστρατιωτικοί κι ο στρατός διαπράττουν γενικευμένες σεξουαλικές επιθέσεις στο Χαρτούμ και στα περίχωρα της πρωτεύουσας εν μέσω του πολέμου για την εξουσία στον οποίο έχουν εμπλακεί στο Σουδάν, καταγγέλλει με έκθεσή της που δίνει σήμερα στη δημοσιότητα η μη κυβερνητική οργάνωση Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Human Rights Watch, HRW).
    Η οργάνωση με έδρα τη Νέα Υόρκη αναφέρει πως συγκέντρωσε μαρτυρίες 42 ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων μελών του νοσηλευτικού προσωπικού και πάροχων υπηρεσιών, που έκαναν λόγο για τουλάχιστον 262 επαληθευμένες περιπτώσεις σεξουαλικής βίας στη σουδανική πρωτεύουσα το διάστημα από το ξέσπασμα του πολέμου, στα μέσα του Απριλίου του 2023, ως τον Φεβρουάριο του 2024.
    Οι επιθέσεις αυτής της φύσης έχουν θύματα «κορίτσια και γυναίκες ηλικίας μεταξύ εννιά και εξήντα ετών» και συμπεριλαμβάνουν «βιασμούς και ομαδικούς βιασμούς», τονίζει το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο κείμενο.
    Μεταξύ των θυμάτων στα οποία προσφέρθηκε περίθαλψη από τους επαγγελματίες του τομέα της υγείας, που μίλησαν σχετικά στο HRW, «τουλάχιστον τέσσερις γυναίκες πέθαναν» εξαιτίας των επιπλοκών τραυματισμών που υπέστησαν από τους δράστες.

    Ο πόλεμος ξέσπασε τη 15η Απριλίου 2023 ανάμεσα στον στρατό υπό τον στρατηγό Άμπντελ Φάταχ αλ Μπουρχάν και τους παραστρατιωτικούς των Δυνάμεων Ταχείας Υποστήριξης (ΔΤΥ) υπό τον μέχρι τότε δεύτερο τη τάξει της στρατιωτικής χούντας στο Σουδάν, τον στρατηγό Μοχάμεντ Χαμντάν Ντάγκλο. Η σύρραξη έχει στοιχίσει τη ζωή σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους — ορισμένες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ως ακόμη και 150.000 νεκρούς, σύμφωνα με τον αμερικανό ειδικό απεσταλμένο για το Σουδάν, τον Τομ Περιέλο. Προκάλεσε επίσης εκτεταμένη καταστροφή των υποδομών της χώρας, ειδικά των νοσοκομείων και ευρύτερα των δομών υγείας.

    Οι ΔΤΥ κατηγορούνται συγκεκριμένα για «ατομικούς και ομαδικούς βιασμούς» και ότι «εξανάγκασαν να παντρευτεί μέλη τους ανυπολόγιστος αριθμός γυναικών και κοριτσιών» σε συνοικίες της σουδανικής πρωτεύουσας, εξηγεί η Λετίσια Μπέιντερ, υποδιευθύντρια του τμήματος του HRW για την Αφρική.

    Η έκθεση έκτασης 88 σελίδων αναφέρεται σε «συνθήκες που μπορεί να θεωρηθεί πως αποτελούν σεξουαλική σκλαβιά».

    Αν και οι περισσότερες μαρτυρίες υποδεικνύουν πως τα εγκλήματα αυτής της φύσης διαπράττονται κυρίως από τις ΔΤΥ, μέλη του στρατού φέρονται επίσης να επιδίδονται σε παρόμοιες πρακτικές.

    Παρότι συγκριτικά «λιγότερες», οι επιθέσεις που προσάπτονται στον στρατό «αυξήθηκαν» αφού «κυρίευσε την Ομντουρμάν», βορειοανατολικό προάστιο της πρωτεύουσας, στις αρχές του 2024.

    Το HRW κατηγορεί ειδικά τις ΔΤΥ για «εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας» και τα δυο μέρη για «εγκλήματα πολέμου», πάνω απ’ όλα για τις επιθέσεις τους εναντίον του σουδανικού συστήματος υγείας.
    «Οι επιθέσεις των αντιμαχόμενων εναντίον του συστήματος υγείας και του ιατρικού προσωπικού», σε συνδυασμό με «τους περιορισμούς που επιβάλλονται στις μετακινήσεις των αμάχων, τις μάχες σε πυκνοκατοικημένες περιοχές και την εσκεμμένη παρεμπόδιση της ανθρωπιστικής βοήθειας», σημαίνουν πως δεν είναι διαθέσιμες «επείγουσες ιατρικές φροντίδες έπειτα από βιασμούς», στηλιτεύει η οργάνωση στο κείμενό της.

    Πολλές γυναίκες προσπάθησαν —μάταια— να τερματίσουν εγκυμοσύνες μετά τους βιασμούς τους.

    Σύμφωνα με το HRW, είναι πολύ δύσκολο να αποτιμηθεί το πραγματικό εύρος της σεξουαλικής βίας στη χώρα, εξαιτίας του δισταγμού των θυμάτων να μιλήσουν, καθώς φοβούνται πως θα στιγματιστούν.

    Η ΜΚΟ απευθύνει έκκληση στον ΟΗΕ και την Αφρικανική Ένωση να «αναπτύξουν επειγόντως δύναμη προστασίας των αμάχων» στο Σουδάν.
    Πηγή: Protothema.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ KHALED ELFIQI
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο