Τετάρτη, 17 Μαϊος 2023 10:44

Τουρισμός για Όλους 2023: Αίτηση με ΑΦΜ για 150 ευρώ - Η πρώτη κλήρωση

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Νέος γύρος voucher διακοπών 150 ευρώ με τον Τουρισμό για Όλους. Πότε είναι η πρώτη κλήρωση του 2023.

Ιδιαίτερα δημοφιλή έχουν αποδειχτεί τα voucher διακοπών 150 ευρώ και 200 ευρώ που δίνει το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους». Το 2023 θα ξεκινήσει ένας νέος γύρος αιτήσεων μέσω του vouchers.gov.gr και όσοι καλύπτουν τα εισοδηματικά κριτήρια, θα μπορούν να μπουν στην πρώτη κλήρωση που θα μοιράσει τις επιταγές, οι οποίες θα έχουν ισχύ από τις αρχές Ιουλίου.

Όπως γίνεται κάθε χρόνο, οι αιτήσεις θα γίνουν αμέσως μόλις «τρέξει» η διαδικασία αιτήσεων για το πρόγραμμα «Κοινωνικός Τουρισμός 2023», ενώ και φέτος αναμένεται η πλατφόρμα να ανοίγει κλιμακωτά, ανάλογα με τον λήγοντα αριθμό του ΑΦΜ.

Πότε θα ξεκινήσει η διαδικασία; Πέρσι οι αιτήσεις γίνονταν από τα μέσα Ιουλίου. Φέτος, υπάρχουν πληροφορίες ότι θα γίνουν νωρίτερα, δηλαδή προς τα τέλη Ιουνίου, ωστόσο, αυτό μένει να φανεί από τις επίσημες ανακοινώσεις που θα κάνει το υπουργείο Τουρισμού. Η κλήρωση θα γίνει περίπου μία εβδομάδα μετά τις αιτήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι οι δικαιούχοι των περσινών voucher, θα πρέπει να τα χρησιμοποιήσουν μέχρι τις 30 Ιουνίου, ώστε στη συνέχεια να γίνει η πρώτη κλήρωση από την οποία θα αναδειχτούν οι νέοι δικαιούχοι για το καλοκαίρι του 2023. Τα voucher των 150 ευρώ μπαίνουν σε άυλη κάρτα στο κινητό και οι δικαιούχοι μπορούν να τα εξαργυρώσουν σε ακτοπλοϊκά εισιτήρια και διαμονή.

Τουρισμός για Όλους 2023: Πώς κάνετε αίτηση - Όλα τα βήματα

Όταν η πλατφόρμα ανοίξει για τον ΑΦΜ σας, θα μπορείτε να μπείτε με τους κωδικούς TAXISNet. ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ για την είσοδο στο vouchers.gov.gr και ακολουθήστε τα βήματα:

  • Καταχωρίζετε τα στοιχεία επικοινωνίας και, ειδικότερα, το e-mail και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου τα οποία, στη συνέχεια, πιστοποιείτε.
  • Δηλώνετε ότι δεν έχετε επιλεγεί ως δικαιούχος - ωφελούμενος στο πλαίσιο άλλου προγράμματος κοινωνικού τουρισμού ή πρόγραμμα τος ενίσχυσης εσωτερικού τουρισμού που υλοποιείται κατά την ίδια χρονική περίοδο. Τα προγράμματα αυτά αναφέρονται ρητά στην πλατφόρμα.
  • Δηλώνετε ότι το χρηματικό ποσό που πιστώνεται στη χρεωστική κάρτα, θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά από τον ίδιο τον δικαιούχο για την κάλυψη δαπανών διαμονής του ιδίου και των ωφελούμενών του και δεν είναι δυνατή οποιαδήποτε μεταφορά σε τρίτο πρόσωπο ή η ανάληψή του.
  • Καταχωρίζετε το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα επιλογής σας, από το οποίο θα εκδοθεί η κάρτα, και αιτείστε την έκδοση της άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και την πίστωση του σχετικού ποσού.
Ποιοι είναι οι δικαιούχοι του «Τουρισμός για Όλους 2023»

Δυνητικοί Δικαιούχοι του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους», είναι ενήλικα φυσικά πρόσωπα, που είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας και εμπίπτουν στα εισοδηματικά κριτήρια τα οποία είναι τα εξής:

ΑΤΟΜΙΚΟ (+ΜΟΝΟΓΟΝΕΪΚΕΣ) ΧΩΡΙΣ ΤΕΚΝΑ ορίζεται ως ανώτατο εισόδημα τα 16.000 ευρώ.

  • Με 1 τέκνο τα 17.500 ευρώ εισόδημα.
  • Με 2 τέκνα τα 19.000 ευρώ εισόδημα.
  • Με 3 τέκνα τα 21.000 ευρώ εισόδημα.
  • Για τους πολύτεκνους ορίζεται 26.000 ευρώ εισόδημα.

Σε ό,τι αφορά ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ (Έγγαμοι+ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ)

  • Χωρίς τέκνα ανώτατο εισόδημα είναι τα 28.000 ευρώ.
  • Με 1 τέκνο τα 29.500 ευρώ εισόδημα.
  • Με 2 τέκνα τα 31.000 ευρώ εισόδημα.
  • Με 3 τέκνα τα 33.000 ευρώ εισόδημα.
  • Πολύτεκνοι 38.000 ευρώ εισόδημα.

Δεν θα θεωρούνται δικαιούχοι του προγράμματος «Τουρισμός για όλους»:

  • οι επιλεγέντες ως δικαιούχοι στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού περιόδου 2022-2023 και 2023-2024 των Ο.Α.Ε.Δ. και Δ.ΥΠ.Α., αντιστοίχως, ανεξαρτήτως από το αν έκαναν χρήση της παροχής ή όχι,
  • οι επιλεγέντες ως δικαιούχοι - ωφελούμενοι του προγράμματος «Evia-Samos Pass» ή συναφούς παροχής από οποιονδήποτε άλλο φορέα για την ίδια χρονική περίοδο υλοποίησης του προγράμματος.
Τουρισμός για Όλους 2023: Ποιοι παίρνουν 200 ευρώ

Όπως ίσχυε πέρσι, μέσω του προγράμματος χορηγείται οικονομική διευκόλυνση ύψους 150 ευρώ σε φυσικά πρόσωπα που πληρούν τις οριζόμενες προϋποθέσεις, κατόπιν σχετικής τους ηλεκτρονικής αίτησης και επιλογής μέσω κλήρωσης. Ειδικώς για ΑΜΕΑ που κληρώνονται ως δικαιούχοι, καθώς και για κληρωθέντες δικαιούχους με τέκνα ΑΜΕΑ, η οικονομική ενίσχυση ανέρχεται σε 200 ευρώ. Τα ως άνω ποσά αφορούν αποκλειστικά τον δικαιούχο και δεν αυξάνονται σε περίπτωση ύπαρξης εξαρτώμενων από αυτόν μελών.

Τουρισμός για Όλους 2023: Πώς «βάζετε» το voucher 150 ευρώ στο κινητό

Αφού ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες και γίνει η κλήρωση, εφόσον είστε δικαιούχος, θα λάβετε σχετική ενημέρωση μέσω email και SMS ότι η κάρτα σας είναι έτοιμη. Θα πρέπει τότε να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα για να μπορέσετε να τη δείτε μέσα στην πλατφόρμα της Viva Wallet.

Αν δεν έχετε λογαριασμό Viva Wallet:

  • Επιλέξτε στο email που λάβατε το σύνδεσμο «Ενεργοποίησε το Τουρισμός για όλους Pass σου»
  • Δημιουργήστε τον κωδικό πρόσβασης σας ο οποίος θα πρέπει να αποτελείται από 5 έως 16 χαρακτήρες, να περιέχει τουλάχιστον ένα ψηφίο (1-9) και έναν ειδικό χαρακτήρα (π.χ. !@#$%^*).
  • Καταχωρήστε ξανά τον κωδικό πρόσβασης για επιβεβαίωση
  • Καταχωρήστε τον κωδικό που λάβατε μέσω SMS στο κινητό σας τηλέφωνο και επιλέξτε Επιβεβαίωση

Αν έχετε λογαριασμό Viva Wallet:

  • Επιλέξτε στο email που λάβατε το σύνδεσμο «Δες το Τουρισμός για όλους Pass σου»
  • Πραγματοποιήστε είσοδο με το κινητό σας τηλέφωνο και το password σας
  • Επιλέξτε την ένδειξη Tourismos For All Pass
Πηγή: iEidiseis.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 17 Μαϊος 2023 10:05

Σχετικά Άρθρα

  • Φορολοταρία Σεπτεμβρίου: Έγινε η κλήρωση - Δείτε αν κερδίσατε έως και 50.000 ευρώ
    Φορολοταρία Σεπτεμβρίου: Έγινε η κλήρωση - Δείτε αν κερδίσατε έως και 50.000 ευρώ

    Έγινε η φορολοταρία της 35ης Δημόσιας Κλήρωσης για τις συναλλαγές Σεπτεμβρίου

    Πραγματοποιήθηκε σήμερα (24.10.2024) η μηνιαία κλήρωση της φορολοταρίας από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).
    Η κλήρωση της ΑΑΔΕ πραγματοποιήθηκε για τις συναλλαγές που έγιναν τον Αύγουστο του 2024. Σημειώνεται πως ένας από τους τυχερούς λαχνούς της φορολοταρίας κερδίζει μέχρι και 50.000 ευρώ, ενώ τα έπαθλα είναι πλέον κλιμακωτά.

    -Δείτε αν ανήκετε στους τυχερούς εδώ.

    -Δείτε τους τυχερούς λαχνούς εδώ.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Σχολεία: Σήμερα η κλήρωση για την εισαγωγή στα πειραματικά
    Σχολεία: Σήμερα η κλήρωση για την εισαγωγή στα πειραματικά

    Ολοκληρώνεται την Παρασκευή 17 Μαΐου, η διαδικασία εισαγωγής στα πειραματικά σχολεία, με τη διεξαγωγή της δημόσιας κλήρωσης.

    Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, συνολικά φέτος κατατέθηκαν 10.845 αιτήσεις για την πλήρωση 3.003 κενών θέσεων των πειραματικών σχολείων της επικράτειας.

    Πώς θα γίνει η κλήρωση

    Επιπλέον, της δημόσιας κλήρωσης για εισαγωγή στα πειραματικά σχολεία, σήμερα θα λάβει χώρα και η διαδικασία απόδοσης τυχαίου αριθμού προτεραιότητας, σε περίπτωση ισοβαθμίας στα πρότυπα σχολεία.

    Τέλος, αξίζει να σημειωθεί, ότι ο σχεδιασμός, η υλοποίηση, η διαχείριση, η λειτουργία και η εφαρμογή του λογισμικού της ηλεκτρονικής κληρωτίδας του καθώς και του λογισμικού για την εξαγωγή των αποτελεσμάτων για κάθε πειραματικό σχολείο έχει αναπτυχθεί από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών & Εκδόσεων (ΙΤΥΕ) - «Διόφαντος».

    Πηγή: Ethnos.gr

  • Τουρισμός για όλους: Οι «τυχεροί» του προγράμματος - Αναλυτικά οι επιδοτήσεις
    Τουρισμός για όλους: Οι «τυχεροί» του προγράμματος - Αναλυτικά οι επιδοτήσεις

    Οι «τυχεροί» που κληρώθηκαν στο πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» για το 2024 θα μπορούν να εξαργυρώσουν το ποσό που θα λάβουν μέσω άυλης ψηφιακής κάρτας σε ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, τουριστικά καταλύματα.

    Συγκεκριμένα, 107.204 δικαιούχοι αναδείχθηκαν μεταξύ 972.893 υποβληθεισών δηλώσεων και μέσα στις επόμενες ημέρες περιμένουν οδηγίες για να ενεργοποιήσουν την άυλη ψηφιακή κάρτα στο κινητό τους.

    Αναλυτικά οι επιδοτήσεις

    • Κληρωθέντες με βασικό ποσό ενίσχυσης 200 ευρώ: 3.743 δικαιούχοι ή 78,12% - ποσό 16.748.600 ευρώ
    • Κληρωθέντες με επαυξημένο ποσό ενίσχυσης 300 ευρώ: 20.123 δικαιούχοι ή 18,77% – ποσό 6.036.900 ευρώ
    • Κληρωθέντες άτομα με αναπηρία από 67% και άνω με επαυξημένο ποσό ενίσχυσης 400 ευρώ: 3.338 δικαιούχοι ή 3,11% – ποσό 1.335.200 ευρώ

    Ο συνολικός αριθμός των κληρωθέντων σύμφωνα με τον διαθέσιμο προϋπολογισμό είναι 107.204 δικαιούχοι και το συνολικό ποσό 24.120.700 ευρώ.

    Σημειώνεται πως οι ψηφιακές χρεωστικές κάρτες του Προγράμματος λήγουν αυτομάτως στις 31/12/2024.

    Άτομα με αναπηρία

    Σύμφωνα με το υπουργείο Τουρισμού υπάρχουν περιπτώσεις ατόμων με αναπηρία που συμπεριλαμβάνονται στον Οριστικό Πίνακα Δικαιούχων (κληρωθείσες αιτήσεις), αλλά στην παρούσα φάση τούς χορηγείται μειωμένο ποσό ενίσχυσης, λόγω αδυναμίας εντοπισμού τους σε επίσημα ηλεκτρονικά Μητρώα, έχουν τη δυνατότητα υποβολής σχετικού Πιστοποιητικού μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Προγράμματος.

    Οι παραπάνω Δικαιούχοι στο σύνολό τους θα λάβουν προσωποποιημένη ενημέρωση στην ηλεκτρονική διεύθυνση που καταχώρισαν κατά την αίτησή τους σχετικά με το χρόνο έναρξης υποβολής πιστοποιητικών, αλλά και με τα βήματα υποβολής τους. Κατόπιν επαλήθευσης της ισχύος των υποβληθέντων πιστοποιητικών καθώς και του απαιτούμενου συνολικού ποσοστού αναπηρίας (από 67% και άνω), οι Κληρωθέντες Δικαιούχοι θα λαμβάνουν το επιπλέον ποσό ενίσχυσης που δικαιούνται έως του ποσού των 400 ευρώ στην ψηφιακή τους κάρτα.

    Για επιπλέον πληροφορίες/διευκρινίσεις οι Δικαιούχοι μπορούν να απευθύνονται στο Τηλεφωνικό Κέντρο Εξυπηρέτησης Κοινού 210-2150231, από Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00-17:00, και στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected]

    Το Voucher του κοινωνικού τουρισμού

    Οι διακοπές με το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού 2023-24 μπορούν να πραγματοποιηθούν έως τις 30 Ιουνίου 2024, σε τουριστικά καταλύματα του Μητρώου Παρόχων της ΔΥΠΑ, με μειωμένη ή μηδενική ιδιωτική συμμετοχή στο κόστος της διανυκτέρευσης.

    Οι δικαιούχοι και ωφελούμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως έξι διανυκτερεύσεις σε τουριστικό κατάλυμα που επιλέγουν από το Μητρώο Παρόχων της ΔΥΠΑ, κατόπιν απευθείας συνεννόησής τους με τον πάροχο.

    • Τα καταλύματα σε Λέρο, Λέσβο, Χίο, Κω μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 10 διανυκτερεύσεις με μηδενική ιδιωτική συμμετοχή.
    • Στα καταλύματα της Ρόδου, της Β. Εύβοιας του Έβρου και της Σάμου, μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 12 διανυκτερεύσεις εντελώς δωρεάν.

    Υπενθυμίζεται πως εκτός από την διαμονή σε τουριστικά καταλύματα επιδοτούνται και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

    Η συμμετοχή της γενικής κατηγορίας των δικαιούχων ανέρχεται σε 25%, των πολυτέκνων σε 20%. Για ΑμεΑ τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια διατίθενται δωρεάν.

    Το Voucher του Rodos Week

    Τη δυνατότητα να αιτηθούν οικονομική ενίσχυση μέσω της Δράσης «Χορήγηση Οικονομικής ενίσχυσης για τη στήριξη του τουρισμού της νήσου Ρόδου» έχουν οι πολίτες που διέμεναν σε ξενοδοχεία τα οποία εκκενώθηκαν, κατά την εκδήλωση των δασικών πυρκαγιών στη Ρόδο, τον Ιούλιο 2023.

    Τα φυσικά πρόσωπα που έχουν ενταχθεί στο Μητρώο Δικαιούχων μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για την έκδοση e-voucher, στο vouchers.gov.gr, προκειμένου να διαμείνουν σε Ξενοδοχεία Φιλοξενίας της επιλογής τους.

    Ειδικότερα, οι δικαιούχοι μπορούν να εξασφαλίσουν δωρεάν διαμονή 7 (επτά) συνεχόμενων ημερών, έξι (6) διανυκτερεύσεις, στη Ρόδο και σε ξενοδοχείο της επιλογής τους, μεταξύ αυτών που συμμετέχουν στη δράση, σε μια από τις δύο ακόλουθες περιόδους:

    • 1η Περίοδος – Εαρινή (από 10/4/2024 έως 31/5/2024)
    • 2η Περίοδος - Φθινοπωρινή (από 1/10/2024 έως 15/11/2024)

    Tα ποσά αποζημίωσης των ξενοδοχείων, για τη δωρεάν διαμονή των δικαιούχων, ορίζονται ως εξής:

    • Για ξενοδοχεία 1,2,3 αστέρων και έως τρίκλινο τύπο δωματίου, 300€ για το σύνολο της διαμονής,
    • Για ξενοδοχεία 1,2,3 αστέρων και άνω του τρίκλινου τύπου δωματίου, 400€ για το σύνολο της διαμονής,
    • Για ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων και έως τρίκλινο τύπο δωματίου, 400€ για το σύνολο της διαμονής,
    • Για ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων και άνω του τρίκλινου τύπου δωματίου, 500€ για το σύνολο της διαμονής.

    Πηγή: Cnn.gr

  • Τουρισμός για όλους: Πώς θα δείτε αν είστε δικαιούχοι - Τα ποσά ανά κατηγορία
    Τουρισμός για όλους: Πώς θα δείτε αν είστε δικαιούχοι - Τα ποσά ανά κατηγορία

    Οι «τυχεροί» που κληρώθηκαν στο πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» για το 2024 θα μπορούν να εξαργυρώσουν το ποσό που θα λάβουν μέσω άυλης ψηφιακής κάρτας σε ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, τουριστικά καταλύματα.

    Συγκεκριμένα, 107.204 δικαιούχοι αναδείχθηκαν μεταξύ 972.893 υποβληθεισών δηλώσεων και μέσα στις επόμενες ημέρες περιμένουν οδηγίες για να ενεργοποιήσουν την άυλη ψηφιακή κάρτα στο κινητό τους.

    Αναλυτικά οι επιδοτήσεις

    • Κληρωθέντες με βασικό ποσό ενίσχυσης 200 ευρώ: 3.743 δικαιούχοι ή 78,12% - ποσό 16.748.600 ευρώ
    • Κληρωθέντες με επαυξημένο ποσό ενίσχυσης 300 ευρώ: 20.123 δικαιούχοι ή 18,77% – ποσό 6.036.900 ευρώ
    • Κληρωθέντες άτομα με αναπηρία από 67% και άνω με επαυξημένο ποσό ενίσχυσης 400 ευρώ: 3.338 δικαιούχοι ή 3,11% – ποσό 1.335.200 ευρώ

    Ο συνολικός αριθμός των κληρωθέντων σύμφωνα με τον διαθέσιμο προϋπολογισμό είναι 107.204 δικαιούχοι και το συνολικό ποσό 24.120.700 ευρώ.

    Σημειώνεται πως οι ψηφιακές χρεωστικές κάρτες του Προγράμματος λήγουν αυτομάτως στις 31/12/2024.

    Άτομα με αναπηρία

    Σύμφωνα με το υπουργείο Τουρισμού υπάρχουν περιπτώσεις ατόμων με αναπηρία που συμπεριλαμβάνονται στον Οριστικό Πίνακα Δικαιούχων (κληρωθείσες αιτήσεις), αλλά στην παρούσα φάση τούς χορηγείται μειωμένο ποσό ενίσχυσης, λόγω αδυναμίας εντοπισμού τους σε επίσημα ηλεκτρονικά Μητρώα, έχουν τη δυνατότητα υποβολής σχετικού Πιστοποιητικού μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Προγράμματος.

    Οι παραπάνω Δικαιούχοι στο σύνολό τους θα λάβουν προσωποποιημένη ενημέρωση στην ηλεκτρονική διεύθυνση που καταχώρισαν κατά την αίτησή τους σχετικά με το χρόνο έναρξης υποβολής πιστοποιητικών, αλλά και με τα βήματα υποβολής τους. Κατόπιν επαλήθευσης της ισχύος των υποβληθέντων πιστοποιητικών καθώς και του απαιτούμενου συνολικού ποσοστού αναπηρίας (από 67% και άνω), οι Κληρωθέντες Δικαιούχοι θα λαμβάνουν το επιπλέον ποσό ενίσχυσης που δικαιούνται έως του ποσού των 400 ευρώ στην ψηφιακή τους κάρτα.

    Για επιπλέον πληροφορίες/διευκρινίσεις οι Δικαιούχοι μπορούν να απευθύνονται στο Τηλεφωνικό Κέντρο Εξυπηρέτησης Κοινού 210-2150231, από Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00-17:00, και στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected]

    Το Voucher του κοινωνικού τουρισμού

    Οι διακοπές με το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού 2023-24 μπορούν να πραγματοποιηθούν έως τις 30 Ιουνίου 2024, σε τουριστικά καταλύματα του Μητρώου Παρόχων της ΔΥΠΑ, με μειωμένη ή μηδενική ιδιωτική συμμετοχή στο κόστος της διανυκτέρευσης.

    Οι δικαιούχοι και ωφελούμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως έξι διανυκτερεύσεις σε τουριστικό κατάλυμα που επιλέγουν από το Μητρώο Παρόχων της ΔΥΠΑ, κατόπιν απευθείας συνεννόησής τους με τον πάροχο.

    • Τα καταλύματα σε Λέρο, Λέσβο, Χίο, Κω μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 10 διανυκτερεύσεις με μηδενική ιδιωτική συμμετοχή.
    • Στα καταλύματα της Ρόδου, της Β. Εύβοιας του Έβρου και της Σάμου, μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 12 διανυκτερεύσεις εντελώς δωρεάν.

    Υπενθυμίζεται πως εκτός από την διαμονή σε τουριστικά καταλύματα επιδοτούνται και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

    Η συμμετοχή της γενικής κατηγορίας των δικαιούχων ανέρχεται σε 25%, των πολυτέκνων σε 20%. Για ΑμεΑ τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια διατίθενται δωρεάν.

    Το Voucher του Rodos Week

    Τη δυνατότητα να αιτηθούν οικονομική ενίσχυση μέσω της Δράσης «Χορήγηση Οικονομικής ενίσχυσης για τη στήριξη του τουρισμού της νήσου Ρόδου» έχουν οι πολίτες που διέμεναν σε ξενοδοχεία τα οποία εκκενώθηκαν, κατά την εκδήλωση των δασικών πυρκαγιών στη Ρόδο, τον Ιούλιο 2023.

    Τα φυσικά πρόσωπα που έχουν ενταχθεί στο Μητρώο Δικαιούχων μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για την έκδοση e-voucher, στο vouchers.gov.gr, προκειμένου να διαμείνουν σε Ξενοδοχεία Φιλοξενίας της επιλογής τους.

    Ειδικότερα, οι δικαιούχοι μπορούν να εξασφαλίσουν δωρεάν διαμονή 7 (επτά) συνεχόμενων ημερών, έξι (6) διανυκτερεύσεις, στη Ρόδο και σε ξενοδοχείο της επιλογής τους, μεταξύ αυτών που συμμετέχουν στη δράση, σε μια από τις δύο ακόλουθες περιόδους:

    • 1η Περίοδος – Εαρινή (από 10/4/2024 έως 31/5/2024)
    • 2η Περίοδος - Φθινοπωρινή (από 1/10/2024 έως 15/11/2024)

    Tα ποσά αποζημίωσης των ξενοδοχείων, για τη δωρεάν διαμονή των δικαιούχων, ορίζονται ως εξής:

    • Για ξενοδοχεία 1,2,3 αστέρων και έως τρίκλινο τύπο δωματίου, 300€ για το σύνολο της διαμονής,
    • Για ξενοδοχεία 1,2,3 αστέρων και άνω του τρίκλινου τύπου δωματίου, 400€ για το σύνολο της διαμονής,
    • Για ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων και έως τρίκλινο τύπο δωματίου, 400€ για το σύνολο της διαμονής,
    • Για ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων και άνω του τρίκλινου τύπου δωματίου, 500€ για το σύνολο της διαμονής.

    Πηγή: cnn.gr

  • Voucher τουρισμού: Ποιοι δικαιούνται δωρεάν διαμονή - Αναλυτικά οι επιδοτήσεις
    Voucher τουρισμού: Ποιοι δικαιούνται δωρεάν διαμονή - Αναλυτικά οι επιδοτήσεις

    Σε ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, τουριστικά καταλύματα κτλ. θα μπορούν να εξαργυρώσουν το ποσό που θα λάβουν μέσω άυλης ψηφιακής κάρτας οι «τυχεροί» που κληρώθηκαν στο πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» για το 2024.

    Συγκεκριμένα, 107.204 δικαιούχοι αναδείχθηκαν μεταξύ 972.893 υποβληθεισών δηλώσεων και μέσα στις επόμενες ημέρες περιμένουν οδηγίες για να ενεργοποιήσουν την άυλη ψηφιακή κάρτα στο κινητό τους.

    Αναλυτικά οι επιδοτήσεις

    • Κληρωθέντες με βασικό ποσό ενίσχυσης 200 ευρώ: 3.743 δικαιούχοι ή 78,12% - ποσό 16.748.600 ευρώ
    • Κληρωθέντες με επαυξημένο ποσό ενίσχυσης 300 ευρώ: 20.123 δικαιούχοι ή 18,77% – ποσό 6.036.900 ευρώ
    • Κληρωθέντες άτομα με αναπηρία από 67% και άνω με επαυξημένο ποσό ενίσχυσης 400 ευρώ: 3.338 δικαιούχοι ή 3,11% – ποσό 1.335.200 ευρώ

    Ο συνολικός αριθμός των κληρωθέντων σύμφωνα με τον διαθέσιμο προϋπολογισμό είναι 107.204 δικαιούχοι και το συνολικό ποσό 24.120.700 ευρώ.

    Σημειώνεται πως οι ψηφιακές χρεωστικές κάρτες του Προγράμματος λήγουν αυτομάτως στις 31/12/2024.

    Άτομα με αναπηρία

    Σύμφωνα με το υπουργείο Τουρισμού υπάρχουν περιπτώσεις ατόμων με αναπηρία που συμπεριλαμβάνονται στον Οριστικό Πίνακα Δικαιούχων (κληρωθείσες αιτήσεις), αλλά στην παρούσα φάση τούς χορηγείται μειωμένο ποσό ενίσχυσης, λόγω αδυναμίας εντοπισμού τους σε επίσημα ηλεκτρονικά Μητρώα, έχουν τη δυνατότητα υποβολής σχετικού Πιστοποιητικού μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Προγράμματος.

    Οι παραπάνω Δικαιούχοι στο σύνολό τους θα λάβουν προσωποποιημένη ενημέρωση στην ηλεκτρονική διεύθυνση που καταχώρισαν κατά την αίτησή τους σχετικά με το χρόνο έναρξης υποβολής πιστοποιητικών, αλλά και με τα βήματα υποβολής τους. Κατόπιν επαλήθευσης της ισχύος των υποβληθέντων πιστοποιητικών καθώς και του απαιτούμενου συνολικού ποσοστού αναπηρίας (από 67% και άνω), οι Κληρωθέντες Δικαιούχοι θα λαμβάνουν το επιπλέον ποσό ενίσχυσης που δικαιούνται έως του ποσού των 400 ευρώ στην ψηφιακή τους κάρτα.

    Για επιπλέον πληροφορίες/διευκρινίσεις οι Δικαιούχοι μπορούν να απευθύνονται στο Τηλεφωνικό Κέντρο Εξυπηρέτησης Κοινού 210-2150231, από Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00-17:00, και στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected]

    Το Voucher του κοινωνικού τουρισμού

    Οι διακοπές με το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού 2023-24 μπορούν να πραγματοποιηθούν έως τις 30 Ιουνίου 2024, σε τουριστικά καταλύματα του Μητρώου Παρόχων της ΔΥΠΑ, με μειωμένη ή μηδενική ιδιωτική συμμετοχή στο κόστος της διανυκτέρευσης.

    Οι δικαιούχοι και ωφελούμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως έξι διανυκτερεύσεις σε τουριστικό κατάλυμα που επιλέγουν από το Μητρώο Παρόχων της ΔΥΠΑ, κατόπιν απευθείας συνεννόησής τους με τον πάροχο.

    • Τα καταλύματα σε Λέρο, Λέσβο, Χίο, Κω μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 10 διανυκτερεύσεις με μηδενική ιδιωτική συμμετοχή.
    • Στα καταλύματα της Ρόδου, της Β. Εύβοιας του Έβρου και της Σάμου, μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 12 διανυκτερεύσεις εντελώς δωρεάν.

    Υπενθυμίζεται πως εκτός από την διαμονή σε τουριστικά καταλύματα επιδοτούνται και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

    Η συμμετοχή της γενικής κατηγορίας των δικαιούχων ανέρχεται σε 25%, των πολυτέκνων σε 20%. Για ΑμεΑ τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια διατίθενται δωρεάν.

    Το Voucher του Rodos Week

    Τη δυνατότητα να αιτηθούν οικονομική ενίσχυση μέσω της Δράσης «Χορήγηση Οικονομικής ενίσχυσης για τη στήριξη του τουρισμού της νήσου Ρόδου» έχουν οι πολίτες που διέμεναν σε ξενοδοχεία τα οποία εκκενώθηκαν, κατά την εκδήλωση των δασικών πυρκαγιών στη Ρόδο, τον Ιούλιο 2023.

    Τα φυσικά πρόσωπα που έχουν ενταχθεί στο Μητρώο Δικαιούχων μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για την έκδοση e-voucher, στο vouchers.gov.gr, προκειμένου να διαμείνουν σε Ξενοδοχεία Φιλοξενίας της επιλογής τους.

    Ειδικότερα, οι δικαιούχοι μπορούν να εξασφαλίσουν δωρεάν διαμονή 7 (επτά) συνεχόμενων ημερών, έξι (6) διανυκτερεύσεις, στη Ρόδο και σε ξενοδοχείο της επιλογής τους, μεταξύ αυτών που συμμετέχουν στη δράση, σε μια από τις δύο ακόλουθες περιόδους:

    • 1η Περίοδος – Εαρινή (από 10/4/2024 έως 31/5/2024)
    • 2η Περίοδος - Φθινοπωρινή (από 1/10/2024 έως 15/11/2024)

    Tα ποσά αποζημίωσης των ξενοδοχείων, για τη δωρεάν διαμονή των δικαιούχων, ορίζονται ως εξής:

    • Για ξενοδοχεία 1,2,3 αστέρων και έως τρίκλινο τύπο δωματίου, 300€ για το σύνολο της διαμονής,
    • Για ξενοδοχεία 1,2,3 αστέρων και άνω του τρίκλινου τύπου δωματίου, 400€ για το σύνολο της διαμονής,
    • Για ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων και έως τρίκλινο τύπο δωματίου, 400€ για το σύνολο της διαμονής,
    • Για ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων και άνω του τρίκλινου τύπου δωματίου, 500€ για το σύνολο της διαμονής.

    Πηγή: cnn,gr

  • Voucher τουρισμού: Διακοπές με επιδότηση - Ποιοι δικαιούνται δωρεάν διαμονή
    Voucher τουρισμού: Διακοπές με επιδότηση - Ποιοι δικαιούνται δωρεάν διαμονή

    Σε ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, τουριστικά καταλύματα κτλ. θα μπορούν να εξαργυρώσουν το ποσό που θα λάβουν μέσω άυλης ψηφιακής κάρτας οι «τυχεροί» που κληρώθηκαν στο πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» για το 2024.

    Συγκεκριμένα, 107.204 δικαιούχοι αναδείχθηκαν μεταξύ 972.893 υποβληθεισών δηλώσεων και μέσα στις επόμενες ημέρες περιμένουν οδηγίες για να ενεργοποιήσουν την άυλη ψηφιακή κάρτα στο κινητό τους.

    Αναλυτικά οι επιδοτήσεις

    • Κληρωθέντες με βασικό ποσό ενίσχυσης 200 ευρώ: 3.743 δικαιούχοι ή 78,12% - ποσό 16.748.600 ευρώ
    • Κληρωθέντες με επαυξημένο ποσό ενίσχυσης 300 ευρώ: 20.123 δικαιούχοι ή 18,77% – ποσό 6.036.900 ευρώ
    • Κληρωθέντες άτομα με αναπηρία από 67% και άνω με επαυξημένο ποσό ενίσχυσης 400 ευρώ: 3.338 δικαιούχοι ή 3,11% – ποσό 1.335.200 ευρώ

    Ο συνολικός αριθμός των κληρωθέντων σύμφωνα με τον διαθέσιμο προϋπολογισμό είναι 107.204 δικαιούχοι και το συνολικό ποσό 24.120.700 ευρώ.

    Σημειώνεται πως οι ψηφιακές χρεωστικές κάρτες του Προγράμματος λήγουν αυτομάτως στις 31/12/2024.

    Άτομα με αναπηρία

    Σύμφωνα με το υπουργείο Τουρισμού υπάρχουν περιπτώσεις ατόμων με αναπηρία που συμπεριλαμβάνονται στον Οριστικό Πίνακα Δικαιούχων (κληρωθείσες αιτήσεις), αλλά στην παρούσα φάση τούς χορηγείται μειωμένο ποσό ενίσχυσης, λόγω αδυναμίας εντοπισμού τους σε επίσημα ηλεκτρονικά Μητρώα, έχουν τη δυνατότητα υποβολής σχετικού Πιστοποιητικού μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Προγράμματος.

    Οι παραπάνω Δικαιούχοι στο σύνολό τους θα λάβουν προσωποποιημένη ενημέρωση στην ηλεκτρονική διεύθυνση που καταχώρισαν κατά την αίτησή τους σχετικά με το χρόνο έναρξης υποβολής πιστοποιητικών, αλλά και με τα βήματα υποβολής τους. Κατόπιν επαλήθευσης της ισχύος των υποβληθέντων πιστοποιητικών καθώς και του απαιτούμενου συνολικού ποσοστού αναπηρίας (από 67% και άνω), οι Κληρωθέντες Δικαιούχοι θα λαμβάνουν το επιπλέον ποσό ενίσχυσης που δικαιούνται έως του ποσού των 400 ευρώ στην ψηφιακή τους κάρτα.

    Για επιπλέον πληροφορίες/διευκρινίσεις οι Δικαιούχοι μπορούν να απευθύνονται στο Τηλεφωνικό Κέντρο Εξυπηρέτησης Κοινού 210-2150231, από Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00-17:00, και στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected]

    Το Voucher του κοινωνικού τουρισμού

    Οι διακοπές με το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού 2023-24 μπορούν να πραγματοποιηθούν έως τις 30 Ιουνίου 2024, σε τουριστικά καταλύματα του Μητρώου Παρόχων της ΔΥΠΑ, με μειωμένη ή μηδενική ιδιωτική συμμετοχή στο κόστος της διανυκτέρευσης.

    Οι δικαιούχοι και ωφελούμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως έξι διανυκτερεύσεις σε τουριστικό κατάλυμα που επιλέγουν από το Μητρώο Παρόχων της ΔΥΠΑ, κατόπιν απευθείας συνεννόησής τους με τον πάροχο.

    • Τα καταλύματα σε Λέρο, Λέσβο, Χίο, Κω μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 10 διανυκτερεύσεις με μηδενική ιδιωτική συμμετοχή.
    • Στα καταλύματα της Ρόδου, της Β. Εύβοιας του Έβρου και της Σάμου, μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 12 διανυκτερεύσεις εντελώς δωρεάν.

    Υπενθυμίζεται πως εκτός από την διαμονή σε τουριστικά καταλύματα επιδοτούνται και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

    Η συμμετοχή της γενικής κατηγορίας των δικαιούχων ανέρχεται σε 25%, των πολυτέκνων σε 20%. Για ΑμεΑ τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια διατίθενται δωρεάν.

    Το Voucher του Rodos Week

    Τη δυνατότητα να αιτηθούν οικονομική ενίσχυση μέσω της Δράσης «Χορήγηση Οικονομικής ενίσχυσης για τη στήριξη του τουρισμού της νήσου Ρόδου» έχουν οι πολίτες που διέμεναν σε ξενοδοχεία τα οποία εκκενώθηκαν, κατά την εκδήλωση των δασικών πυρκαγιών στη Ρόδο, τον Ιούλιο 2023.

    Τα φυσικά πρόσωπα που έχουν ενταχθεί στο Μητρώο Δικαιούχων μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για την έκδοση e-voucher, στο vouchers.gov.gr, προκειμένου να διαμείνουν σε Ξενοδοχεία Φιλοξενίας της επιλογής τους.

    Ειδικότερα, οι δικαιούχοι μπορούν να εξασφαλίσουν δωρεάν διαμονή 7 (επτά) συνεχόμενων ημερών, έξι (6) διανυκτερεύσεις, στη Ρόδο και σε ξενοδοχείο της επιλογής τους, μεταξύ αυτών που συμμετέχουν στη δράση, σε μια από τις δύο ακόλουθες περιόδους:

    • 1η Περίοδος – Εαρινή (από 10/4/2024 έως 31/5/2024)
    • 2η Περίοδος - Φθινοπωρινή (από 1/10/2024 έως 15/11/2024)

    Tα ποσά αποζημίωσης των ξενοδοχείων, για τη δωρεάν διαμονή των δικαιούχων, ορίζονται ως εξής:

    • Για ξενοδοχεία 1,2,3 αστέρων και έως τρίκλινο τύπο δωματίου, 300€ για το σύνολο της διαμονής,
    • Για ξενοδοχεία 1,2,3 αστέρων και άνω του τρίκλινου τύπου δωματίου, 400€ για το σύνολο της διαμονής,
    • Για ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων και έως τρίκλινο τύπο δωματίου, 400€ για το σύνολο της διαμονής,
    • Για ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων και άνω του τρίκλινου τύπου δωματίου, 500€ για το σύνολο της διαμονής.

    Πηγή: Cnn.gr

  • Κοινωνικός τουρισμός: 2+1 επιταγές ενίσχυσης για διακοπές - Μέχρι πότε μπορούν να χρησιμοποιηθούν
    Κοινωνικός τουρισμός: 2+1 επιταγές ενίσχυσης για διακοπές - Μέχρι πότε μπορούν να χρησιμοποιηθούν

    Τις επιταγές ενίσχυσης και τα «κουπόνια» δωρεάν διανυκτέρευσης μπορούν να αξιοποιήσουν οι δικαιούχοι των voucher των προγραμμάτων «Κοινωνικός Τουρισμός», «Τουρισμός για Όλους» και «Rodos Week» ακόμη και την περίοδο του Πάσχα

    Voucher κοινωνικού τουρισμού

    Οι διακοπές με το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού 2023-24 μπορούν να πραγματοποιηθούν έως τις 30 Ιουνίου 2024, σε τουριστικά καταλύματα του Μητρώου Παρόχων της ΔΥΠΑ, με μειωμένη ή μηδενική ιδιωτική συμμετοχή στο κόστος της διανυκτέρευσης.

    Οι δικαιούχοι και ωφελούμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως έξι διανυκτερεύσεις σε τουριστικό κατάλυμα που επιλέγουν από το Μητρώο Παρόχων της ΔΥΠΑ, κατόπιν απευθείας συνεννόησής τους με τον πάροχο.

    • Τα καταλύματα σε Λέρο, Λέσβο, Χίο, Κω μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 10 διανυκτερεύσεις με μηδενική ιδιωτική συμμετοχή.
    • Στα καταλύματα της Ρόδου, της Β. Εύβοιας του Έβρου και της Σάμου, μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 12 διανυκτερεύσεις εντελώς δωρεάν.

    Υπενθυμίζεται πως εκτός από την διαμονή σε τουριστικά καταλύματα επιδοτούνται και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

    Η συμμετοχή της γενικής κατηγορίας των δικαιούχων ανέρχεται σε 25%, των πολυτέκνων σε 20%. Για ΑμεΑ τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια διατίθενται δωρεάν.
    Rodos Week

    Τη δυνατότητα να αιτηθούν οικονομική ενίσχυση μέσω της Δράσης «Χορήγηση Οικονομικής ενίσχυσης για τη στήριξη του τουρισμού της νήσου Ρόδου» έχουν οι πολίτες που διέμεναν σε ξενοδοχεία τα οποία εκκενώθηκαν, κατά την εκδήλωση των δασικών πυρκαγιών στη Ρόδο, τον Ιούλιο 2023.

    Τα φυσικά πρόσωπα που έχουν ενταχθεί στο Μητρώο Δικαιούχων μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για την έκδοση e-voucher, στο vouchers.gov.gr, προκειμένου να διαμείνουν σε Ξενοδοχεία Φιλοξενίας της επιλογής τους.

    Ειδικότερα, οι δικαιούχοι μπορούν να εξασφαλίσουν δωρεάν διαμονή 7 (επτά) συνεχόμενων ημερών, έξι (6) διανυκτερεύσεις, στη Ρόδο και σε ξενοδοχείο της επιλογής τους, μεταξύ αυτών που συμμετέχουν στη δράση, σε μια από τις δύο ακόλουθες περιόδους:

    • 1η Περίοδος – Εαρινή (από 10/4/2024 έως 31/5/2024)
    • 2η Περίοδος - Φθινοπωρινή (από 1/10/2024 έως 15/11/2024)

    Tα ποσά αποζημίωσης των ξενοδοχείων, για τη δωρεάν διαμονή των δικαιούχων, ορίζονται ως εξής:

    • Για ξενοδοχεία 1,2,3 αστέρων και έως τρίκλινο τύπο δωματίου, 300€ για το σύνολο της διαμονής,
    • Για ξενοδοχεία 1,2,3 αστέρων και άνω του τρίκλινου τύπου δωματίου, 400€ για το σύνολο της διαμονής,
    • Για ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων και έως τρίκλινο τύπο δωματίου, 400€ για το σύνολο της διαμονής,
    • Για ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων και άνω του τρίκλινου τύπου δωματίου, 500€ για το σύνολο της διαμονής.
    Τουρισμός για όλους 2024

    Το πρωί της Παρασκευής 26/4 πραγματοποιήθηκε η κλήρωση για το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους 2024».

    Όσοι είχαν καταθέσει σχετική αίτηση θα ενημερωθούν για τα αποτελέσματα της κλήρωσης μέσω sms και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, σύμφωνα με τα στοιχεία που δήλωσαν κατά την αίτηση.

    Παράλληλα, ο προσωρινός και ο οριστικός πίνακας δικαιούχων θα είναι προσβάσιμοι και μέσω της πλατφόρμας του προγράμματος και του site του Υπουργείου.

    Όσοι και όσες δικαιούχοι επιλεγούν μετά από κλήρωση, θα μπορούν να εκδώσουν άυλη ψηφιακή χρεωστική κάρτα, την οποία θα χρησιμοποιήσουν για τη διαμονή τους σε όποιο ξενοδοχείο ή κατάλυμα της χώρας επιλέξουν χωρίς καμία γραφειοκρατική διαδικασία.

    Το Πρόγραμμα προβλέπει:

    • αυξημένη επιδότηση 200€ ανά δικαιούχο (από 150€ που προβλέπονταν στο προηγούμενο Πρόγραμμα),
    • ποσό ύψους 300€ σε φυσικά πρόσωπα:
      • άγαμα ή σε κατάσταση χηρείας με προστατευόμενα τέκνα, βάσει τελευταίας εκκαθαρισμένης κατά την υποβολή της αίτησης Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων 2022,
      • Έγγαμα ή μέρη συμφώνου συμβίωσης με τρία προστατευόμενα τέκνα και άνω, βάσει τελευταίας εκκαθαρισμένης κατά την υποβολή της αίτησης κοινής ή χωριστής Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων 2022. Σημειώνεται ότι η επίκληση της ύπαρξης του ανωτέρω αριθμού τέκνων για τη λήψη της επαυξημένης ενίσχυσης είναι δυνατή άπαξ.
      • Συνταξιούχους όλων των Ταμείων με οριστική απόφαση απονομής σύνταξης λόγω γήρατος έως 31.12.2022, που πληρούν τις οριζόμενες στη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση και πρόσκληση προϋποθέσεις.
    • ειδική πρόβλεψη υψηλότερης επιδότησης 400€ για άτομα με αναπηρία από 67% και άνω και δικαιούχους με τέκνα άτομα με αναπηρία από 67% και άνω,
    • ανέπαφη πληρωμή και εξαργύρωση του ποσού της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας σε κάθε πάροχο διαμονής (ξενοδοχεία, καταλύματα κ.ά.) και σε κάθε προορισμό της χώρας, χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς

    Σημειώνεται πως οι ψηφιακές χρεωστικές κάρτες του Προγράμματος εκδίδονται εντός δύο εργάσιμων ημερών από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και λήγουν αυτομάτως στις 31/12/2024.

    Πηγή: Cnn.gr
  • «Τουρισμός για όλους 2024»: Τα αποτελέσματα της κλήρωσης
    «Τουρισμός για όλους 2024»: Τα αποτελέσματα της κλήρωσης

    Το πρωί της Παρασκευής 26/4 πραγματοποιήθηκε η κλήρωση για το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους 2024».

    Όσοι είχαν καταθέσει σχετική αίτηση θα ενημερωθούν για τα αποτελέσματα της κλήρωσης μέσω sms και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, σύμφωνα με τα στοιχεία που δήλωσαν κατά την αίτηση.

    Παράλληλα, ο προσωρινός και ο οριστικός πίνακας δικαιούχων θα είναι προσβάσιμοι και μέσω της πλατφόρμας του προγράμματος και του site του Υπουργείου.

    Όσοι και όσες δικαιούχοι επιλεγούν μετά από κλήρωση, θα μπορούν να εκδώσουν άυλη ψηφιακή χρεωστική κάρτα, την οποία θα χρησιμοποιήσουν για τη διαμονή τους σε όποιο ξενοδοχείο ή κατάλυμα της χώρας επιλέξουν χωρίς καμία γραφειοκρατική διαδικασία.

    Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της πλατφόρμας κατατέθηκαν 972.893 αιτήσεις γεγονός που αποδεικνύει το τεράστιο ενδιαφέρον για το πρόγραμμα Αναλυτικά οι επιδοτήσεις αναλύονται ως εξής:

    • Κληρωθέντες με βασικό ποσό ενίσχυσης 200 ευρώ: ποσοστό 78,12%
    • Κληρωθέντες με επαυξημένο ποσό ενίσχυσης 300 ευρώ: ποσοστό 18,77%
    • Κληρωθέντες άτομα με αναπηρία από 67% και άνω με επαυξημένο ποσό ενίσχυσης 400 ευρώ: ποσοστό 3,11%

    Ο συνολικός αριθμός των κληρωθέντων σύμφωνα με τον διαθέσιμο προϋπολογισμό είναι: 107.204 δικαιούχοι.

    Πώς λειτουργεί το πρόγραμμα

    Με το Πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους 2024», οι δικαιούχοι μπορούν να εκδώσουν μια άυλη ψηφιακή χρεωστική κάρτα, την οποία θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν για τη διαμονή τους σε όποιο ξενοδοχείο ή κατάλυμα της χώρας επιλέξουν.

    Το Πρόγραμμα προβλέπει:

    • αυξημένη επιδότηση 200€ ανά δικαιούχο (από 150€ που προβλέπονταν στο προηγούμενο Πρόγραμμα),
    • ποσό ύψους 300€ σε φυσικά πρόσωπα:
      • άγαμα ή σε κατάσταση χηρείας με προστατευόμενα τέκνα, βάσει τελευταίας εκκαθαρισμένης κατά την υποβολή της αίτησης Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων 2022,
      • έγγαμα ή μέρη συμφώνου συμβίωσης με τρία προστατευόμενα τέκνα και άνω, βάσει τελευταίας εκκαθαρισμένης κατά την υποβολή της αίτησης κοινής ή χωριστής Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων 2022. Σημειώνεται ότι η επίκληση της ύπαρξης του ανωτέρω αριθμού τέκνων για τη λήψη της επαυξημένης ενίσχυσης είναι δυνατή άπαξ.
      • Συνταξιούχους όλων των Ταμείων με οριστική απόφαση απονομής σύνταξης λόγω γήρατος έως 31.12.2022, που πληρούν τις οριζόμενες στη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση και πρόσκληση προϋποθέσεις.
    • ειδική πρόβλεψη υψηλότερης επιδότησης 400€ για άτομα με αναπηρία από 67% και άνω και δικαιούχους με τέκνα άτομα με αναπηρία από 67% και άνω,
    • ανέπαφη πληρωμή και εξαργύρωση του ποσού της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας σε κάθε πάροχο διαμονής (ξενοδοχεία, καταλύματα κ.ά.) και σε κάθε προορισμό της χώρας, χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς,
    • άμεση αποζημίωση των παρόχων, γεγονός που βάζει τέλος στην αναμονή και στις χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες,
    • ανάλωση του ποσού εφάπαξ ή σε δόσεις μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2024, ώστε να υποστηριχθεί και η επιλογή διακοπών εκτός υψηλής τουριστικής περιόδου.

    Πηγή: cnn.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο