Τρίτη, 23 Μαϊος 2023 17:14

Αγίου Πνεύματος: Πότε πέφτει φέτος και για ποιους είναι αργία

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Μετά το τριήμερο της Πρωτομαγιάς, αρκετοί είναι οι εργαζόμενοι που ανατρέχουν στα ημερολόγιά τους, για τις επόμενες αργίες που ακολουθούν, και συγκεκριμένα για του Αγίου Πνεύματος.

Η γιορτή του Αγίου Πνεύματος είναι στις 5 Ιουνίου, δηλαδή 50 ημέρες μετά την Ανάσταση.

Η γιορτή του Αγίου Πνεύματος θεωρείται αργία, σύμφωνα με ειδικές διατάξεις των οικείων συλλογικών συμβάσεων ή άλλων αποφάσεων, για τις εξής κατηγορίες μισθωτών:

Βιβλιοπωλείων, Διαγνωστικών Κέντρων, Δημοσιογράφους Περιοδικών, Εργοδηγούς Σχεδιαστές, Ευγηρίας Οίκων, Εφημερίδων Αθηνών και Θεσσαλίας κλπ, Ηλεκτροτεχνίτες Βιομηχανίας και Καταστημάτων, Θυρωρούς, Καπνοβιομηχανιών, Κλινικών, Ξυλεμπορικών Καταστημάτων (Αθηνών – Πειραιώς – Περιχώρων), Περιοδικών, Πετρελαιοειδών επιχειρήσεων, Πρακτορείων Ναυτιλιακών κλπ., Ραδιοηλεκτρολόγους – Ραδιοτεχνίτες βιομηχανίας, Ραδιοφωνικών Σταθμών, Ραδιοφώνου Τεχνικούς, Ρυμουλκών Ναυαγοσωστικών Γραφείων, Τηλεοπτικών Σταθμών, Τηλεοράσεως τεχνικούς Β. Ελλάδος, Τυπογράφους Επαρχ. Εφημερίδων, Φορτοεκφορτοτές Ημερήσιων Εφημερίδων, Φροντιστηρίων Μέσης, Ανώτερης, Ανώτατης Εκπαίδευσης, και Ξένων Γλωσσών, Φωτοστοιχειοθέτες, Χειριστές βιομηχανικών κλπ επιχειρήσεων, Λατομείων Πέτρας-Μαρμάρου και Τεχνικών Έργων.

Για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, ΝΠΔΔ και ΟΤΑ η εορτή του Αγίου Πνεύματος είναι αργία.

Οι επόμενες αργίες του 2023

  • 1 Μαΐου, Δευτέρα: Εργατική Πρωτομαγιά
  • 5 Ιουνίου, Δευτέρα: Αγίου Πνεύματος
  • 15 Αυγούστου, Τρίτη: Κοίμηση της Θεοτόκου
  • 28 Οκτωβρίου, Σάββατο: Επέτειος του Όχι
  • 25 Δεκεμβρίου, Δευτέρα: Χριστούγεννα
  • 26 Δεκεμβρίου, Τρίτη: 2η ημέρα των Χριστουγέννων

Πηγή: Cnn.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 23 Μαϊος 2023 09:42

Σχετικά Άρθρα

  • Πότε κλείνουν τα σχολεία - Ποιες είναι οι επόμενες αργίες
    Πότε κλείνουν τα σχολεία - Ποιες είναι οι επόμενες αργίες

    Η Εθνική Επέτειος για την 28η Οκτωβρίου είναι τη Δευτέρα και οι μαθητές θα συμμετάσχουν από την Παρασκευή στις σχολικές γιορτές και εκδηλώσεις

    Ηπρώτη αργία της χρονιάς στα σχολεία αφορά στον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου, με τους μαθητές να κάθονται τέσσερις ημέρες.

    Η Εθνική Επέτειος για την 28η Οκτωβρίου είναι τη Δευτέρα και οι μαθητές θα συμμετάσχουν από την Παρασκευή στις σχολικές γιορτές και εκδηλώσεις.

    Μετά το τετραήμερο της 28ης Οκτωβρίου, οι μαθητές θα απολαύσουν ένα τριήμερο ανάπαυλας από τα διαβάσματα, λόγω της επετείου του Πολυτεχνείου. Φέτος, η επέτειος πέφτει Κυριακή (17.11.2024) και οι καθιερωμένες εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου θα γίνουν την Παρασκευή (15.11.2024)

    Πότε κλείνουν τα σχολεία για Χριστούγεννα

    Τα σχολεία αναμένεται να κλείσουν δύο μέρες πριν την παραμονή των Χριστουγέννων, δηλαδή τη Δευτέρα (23.12.2014), αφού τα Χριστούγεννα πέφτουν Τετάρτη (25.12.24). Οι μαθητές όλων των βαθμίδων θα πάνε κανονικά στο σχολείο την Δευτέρα κι ανάλογα με τον προγραμματισμό της κάθε σχολικής μονάδας, ενδέχεται να κάνουν για λίγες ώρες μάθημα και στην συνέχεια να συμμετέχουν σε κάποιο χριστουγεννιάτικο δρώμενο εντός του σχολείου.

    Έτσι, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά από τις 24 Δεκεμβρίου 2024 έως τις 7 Ιανουάριου 2025 για τις διακοπές των Χριστουγέννων, ενώ την επόμενη ακριβώς ημέρα (8.1.25), οι μαθητές αναμένεται να επιστρέψουν ξανά στις σχολικές αίθουσες.

    Τι αναφέρει η υπουργική απόφαση που ρυθμίζει το πλαίσιο λειτουργίας των σχολείων

    Σύμφωνα με την σχετική υπουργική απόφαση που ορίζει τι ισχύει με τις διακοπές, τις αργίες και τις εορταστικές εκδηλώσεις, αναφέρονται τα εξής:

    • Διδασκαλία μαθημάτων δεν διεξάγεται και εξετάσεις δεν διενεργούνται κατά τις ακόλουθες χρονικές περιόδους του σχολικού έτους:
    • Διακοπές Χριστουγέννων, από την 24η Δεκεμβρίου μέχρι και την 7η Ιανουαρίου.
    • Διακοπές Πάσχα, από τη Μεγάλη Δευτέρα μέχρι την Κυριακή του Θωμά.
    • Θερινές διακοπές, από την 1η Ιουλίου μέχρι και την 31η Αυγούστου, με την επιφύλαξη της παρ. 9 του άρθρου 1.
    • Κατά τις θερινές διακοπές κάθε Γυμνάσιο, ΓΕ.Λ., ΕΠΑ.Λ, Γυμνάσιο Ε.Α.Ε., Λύκειο Ε.Α.Ε., ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ-Λ και Ε.Ε.Ε.ΕΚ. δέχεται το κοινό μία (1) ημέρα την εβδομάδα, η οποία ορίζεται από τον/την οικείο/α Διευθυντή/ντρια Εκπαίδευσης και ανακοινώνεται στον πίνακα ανακοινώσεων του σχολείου και εξωτερικά σε εμφανές σημείο.

    Την ημέρα αυτή, ένας/μία τουλάχιστον από τους/τις διδάσκοντες/ουσες κάθε σχολείου, ο/η οποίος/α ορίζεται με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών πριν από τη λήξη του διδακτικού έτους, είναι υπεύθυνος/η για τη διεκπεραίωση κάθε τρέχοντος υπηρεσιακού θέματος, ασκώντας εκτάκτως αρμοδιότητες Διευθυντή/ντριας σχολείου και υπογράφει αντ’ αυτού/ής κάθε έγγραφο ή τίτλο. Αν τα καθήκοντα ασκούν περισσότεροι από ένας/ μία διδάσκοντες/ουσες, τις αρμοδιότητες αυτές ασκεί ο/η ανώτερος/η κατά τον βαθμό και επί ισόβαθμων ο/η αρχαιότερος/η. Αν η ημέρα που έχει οριστεί συμπίπτει με ημέρα αργίας, η σχολική μονάδα δέχεται το κοινό την επόμενη εργάσιμη ημέρα.

    • Για τα Γυμνάσια, ΓΕ.Λ., ΕΠΑ.Λ, Γυμνάσια Ε.Α.Ε, Λύκεια Ε.Α.Ε., ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ-Λ και Ε.Ε.Ε.ΕΚ. ισχύουν οι διατάξεις του ν. 1157/1981 (Α’ 126) για την καθιέρωση πενθήμερης εβδομάδας εργασίας.
    • Ημέρες αργίας των ανωτέρω ορίζονται: α) όλες οι Κυριακές, β) η θρησκευτική εορτή του Αγίου Πνεύματος, γ) οι εθνικές επέτειοι της 28ης Οκτωβρίου και της 25ης Μαρτίου, δ) η Καθαρά Δευτέρα, ε) η 1η Μαΐου, στ) οι, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, ημέρες αργίας για την έδρα κάθε σχολείου λόγω τοπικής εθνικής ή θρησκευτικής εορτής.
    • Την 30η Ιανουαρίου, ημέρα εορτής των Τριών Ιεραρχών πραγματοποιούνται εορταστικές εκδηλώσεις η διάρκεια των οποίων ορίζεται με σχετική εγκύκλιο του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. και κατά τα λοιπά τηρείται απαρεγκλίτως το ωρολόγιο πρόγραμμα μαθημάτων. Σε περίπτωση που η 30ή Ιανουαρίου είναι Σάββατο ή Κυριακή, οι εορταστικές εκδηλώσεις λαμβάνουν χώρα την προηγούμενη Παρασκευή.
    • Τα ιδιωτικά σχολεία επιτρέπεται, ύστερα από σχετική γνωστοποίηση στον/στην οικείο/α Διευθυντή/ντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, να αργούν έως δύο (2) επιπλέον ημέρες ανά έτος, σε ημερομηνίες που σχετίζονται με την ιστορία και τη σχολική τους παράδοση ή, στην περίπτωση των ξένων σχολείων της ημεδαπής, που αποτελούν επίσημη εθνική ή θρησκευτική εορτή στη χώρα προέλευσής τους.
    • Κατά την παραμονή των εθνικών επετείων της 28ης Οκτωβρίου και της 25ης Μαρτίου, καθώς και κατά την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου πραγματοποιούνται στα Γυμνάσια, στα ΓΕ.Λ, στα ΕΠΑ.Λ, στα Γυμνάσια Ε.Α.Ε., στα Λύκεια Ε.Α.Ε., στα ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ-Λ και Ε.Ε.Ε.ΕΚ. εορταστικές επετειακές εκδηλώσεις και δρώμενα στον χώρο εκδηλώσεων των σχολείων ή σε άλλο κατάλληλο χώρο με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών. Αν η ημέρα αυτή συμπίπτει με Σάββατο ή αργία, οι ανωτέρω εκδηλώσεις πραγματοποιούνται την προηγουμένη του γ) Θερινές διακοπές, από την 1η Ιουλίου μέχρι και την 31η Αυγούστου, με την επιφύλαξη της παρ. 9 του άρθρου 1
    Πηγή: NewsBomb.gr
  • Αργίες: H 28η Οκτωβρίου φέρνει τετραήμερο ξεκούρασης στους μαθητές - Αναλυτικά οι σχολικές αργίες
    Αργίες: H 28η Οκτωβρίου φέρνει τετραήμερο ξεκούρασης στους μαθητές - Αναλυτικά οι σχολικές αργίες

    Οι μαθητές έχουν ήδη στο πίσω μέρος του μυαλού τους την πρώτη αργία.

    Η πρώτη σχολική αργία της χρονιάς, που αφορά στον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου, φέρνει τετραήμερο ξεκούρασης.

    Η Εθνική Εορτή για την 28η Οκτωβρίου μας χαρίζει ένα τετραήμερο καθώς ο εορτασμός της πέφτει Δευτέρα όμως τα σχολεία θα την γιορτάσουν την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου με σχολικές γιορτές.

    Η αμέσως επόμενη σχολική αργία είναι αυτή της γιορτής για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Ο εορτασμός της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου φέτος πέφτει την Κυριακή 17 Νοεμβρίου οπότε οι μαθητές θα έχουν ένα τριήμερο ξεκούρασης, αφού η καθιερωμένη σχολική γιορτή θα γίνει την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου.

    Οι σχολικές αργίες του 2024-25

    Διακοπές Χριστουγέννων 2024: Παραδοσιακά τα σχολεία κλείνουν στις 23 Δεκεμβρίου που φέτος πέφτει Δευτέρα και οι μαθητές επιστρέφουν στα θρανία την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου.

    Η Καθαρά Δευτέρα το 2025 πέφτει στις 3 Μαρτίου οπότε οι μαθητές απολαμβάνουν ένα τριήμερο.

    Ο εορτασμός της επετείου της Επανάστασης του 1821 πέφτει την Τρίτη 25 Μαρτίου οπότε η σχολική γιορτή θα γίνει την Δευτέρα 24 Μαρτίου.

    Διακοπές Πάσχα 2025: Το Πάσχα 2025 θα εορταστεί στις 20 Απριλίου. Παραδοσιακά τα σχολεία θα κλείσουν παραμονές της Μεγάλης Εβδομάδας και θα ανοίξουν μετά την εβδομάδα της Διακαινησίμου ήτοι θα κλείσουν την Παρασκευή 11 Απριλίου και θα ανοίξουν την Δευτέρα 28 Απριλίου.

    Επίσημες Αργίες

    Μέχρι το 2021 «επίσημες» αργίες ήταν οκτώ, ενώ υπάρχουν και οι εθιμοτυπικές αργίες.

    Από το 2021, με απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, προστέθηκε η 28η Οκτωβρίου, που μέχρι τότε ήταν προαιρετική αργία.

    Συγκεκριμένα το ΚΕΠΕΑ σημειώνει: «Οι ημέρες υποχρεωτικής αργίας που από το νόμο έχουν καθορισθεί και κατά τις οποίες απαγορεύεται κάθε βιομηχανική, βιοτεχνική, εμπορική εργασία, επαγγελματική δραστηριότητα, καθώς και η απασχόληση των μισθωτών είναι οι εξής»:

    • η 1η Ιανουαρίου η οποία προστέθηκε στις υποχρεωτικές αργίες δυνάμει του άρθρου 60 του Ν. 4808/2021
    • η 6η Ιανουαρίου (εορτή των Θεοφανείων), η οποία προαστέθηκε στις υποχρεωτικές αργίες δυνάμει του άρθρου 60 του Ν. 4808/2021
    • η 25η Μαρτίου
    • η Δευτέρα του Πάσχα
    • η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου (15η Αυγούστου)
    • η εορτή της Γεννήσεως του Χριστού (25η Δεκεμβρίου).
    • η Δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων (26η Δεκεμβρίου), η οποία προστέθηκε στις υποχρεωτικές αργίες δυνάμει του άρθρου 42 του Ν. 4554/2018.
    • η 1η Μαΐου, η οποία δυνάμει του άρθρου 14 του Ν. 4468/2017, ορίστηκε ως ηµέρα υποχρεωτικής αργίας. Με την ίδια ως άνω διάταξη ορίστηκε ότι με απόφαση του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης μετατίθεται η αργία της 1ης Μαΐου σε άλλη εργάσιμη ημέρα, εφόσον συμπίπτει με Κυριακή, με ημέρα της Μεγάλης Εβδομάδας ή με τη Δευτέρα του Πάσχα.
    • η 28η Οκτωβρίου η οποία προστέθηκε στις υποχρεωτικές αργίες δυνάμει του άρθρου 60 του Ν. 4808/2021, ενώ μέχρι την δημοσίευση του νόμου είχε το χαρακτήρα της προαιρετικής αργίας.

    Με αποφάσεις του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων,που εκδίδονται μετά από γνωμοδότηση του ΑΣΕ και δημοσιεύονται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, μπορούν να ορίζονται και άλλες εορτές, μέχρι πέντε (5) κατ’ έτος, ως ημέρες υποχρεωτικής ή προαιρετικής αργίας ανά την Επικράτεια. Εφόσον πρόκειται για τοπικές αργίες, η αρμοδιότητα ανήκει στους Περιφερειάρχες. Με την ίδια διαδικασία δύνανται να καταργούνται ή να αλλάζουν οι προβλεπόμενες αργίες (άρθρο 60 Ν. 4808/2021).

    Πηγή: NewsBomb.gr
  • Για ποιους δεν είναι αργία η 28η Οκτωβρίου 2024 - Τι λέει η νομοθεσία
    Για ποιους δεν είναι αργία η 28η Οκτωβρίου 2024 - Τι λέει η νομοθεσία

    Έρχεται η 28η Οκτωβρίου και πέφτει σε τριήμερο. Τι ισχύει με αργία.

    Η 28η Οκτωβρίου, που φέτος πέφτει ημέρα Δευτέρα, συγκαταλέγεται στις υποχρεωτικές αργίες, κατά τις οποίες απαγορεύεται η απασχόληση των μισθωτών, όπως και η λειτουργία των επιχειρήσεων, με εξαίρεση όσες επιτρέπεται να λειτουργούν τις Κυριακές και τις αργίες.

    Δεν είναι αργία δηλαδή για εργαζομένους σε εστίαση, τουρισμό, security, κλινικές (νοσοκομεία), όπως και σε επιχειρήσεις - εργοστάσια που λειτουργούν όλο το 24ωρο, πχ διυλιστήρια.

    Η αμοιβή των εργαζομένων για την 28η Οκτωβρίου 2024 διαμορφώνεται ως εξής:

    • Για επιχειρήσεις που δεν λειτουργούν: Οι εργαζόμενοι αμειβόμενοι με ημερομίσθιο λαμβάνουν το σύνηθες ημερομίσθιό τους, χωρίς προσαύξηση, ενώ όσοι αμείβονται με μισθό δικαιούνται τον μηνιαίο μισθό τους, χωρίς περαιτέρω αλλαγές.
    Για επιχειρήσεις που λειτουργούν κανονικά

    Οι εργαζόμενοι που θα απασχοληθούν δικαιούνται τα εξής:

    • Αν αμείβονται με ημερομίσθιο, λαμβάνουν το συνηθισμένο ημερομίσθιο και επιπλέον προσαύξηση 75%, η οποία υπολογίζεται στο νόμιμο ωρομίσθιο για τις ώρες εργασίας.

    Αν αμείβονται με μηνιαίο μισθό:

    • α. Στις επιχειρήσεις που συνήθως αργούν τις Κυριακές και τις αργίες, αλλά θα λειτουργήσουν εκτάκτως την 28η Οκτωβρίου, οφείλεται το 1/25 του μηνιαίου μισθού, καθώς και προσαύξηση 75% επί του νόμιμου ημερομισθίου για τις ώρες απασχόλησης.
    • β. Στις επιχειρήσεις που λειτουργούν κανονικά τις Κυριακές και τις αργίες, οι εργαζόμενοι δικαιούνται μόνο προσαύξηση 75%, υπολογισμένη στο 1/25 του νομίμου ημερομισθίου για τις ώρες εργασίας τους.

    Επιπλέον, οι εργαζόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι:

    • Δεν είναι νόμιμο να συμψηφιστεί ημέρα ανάπαυσης (ρεπό) με υποχρεωτική αργία.
    • Οι μισθωτοί που βρίσκονται σε άδεια δικαιούνται την αμοιβή της αργίας χωρίς να προσμετρηθεί η ημέρα αυτή στις εργάσιμες της άδειάς τους.
    • Εάν υπάρχουν ευνοϊκότεροι όροι μέσω Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, Κανονισμών Εργασίας, ή επιχειρησιακών συνηθειών, αυτοί υπερισχύουν και εφαρμόζονται για τις προσαυξήσεις της αμοιβής.
    28η Οκτωβρίου: Τι ισχύει με τράπεζες και σούπερ μάρκετ

    Καθώς η 28η Οκτωβρίου είναι υποχρεωτική αργία, αυτό σημαίνει ότι σούπερ μάρκετ, τράπεζες, μαγαζιά για εκείνη τη μέρα μένουν κλειστά.

    Ανοιχτά είναι μίνι μάρκετ, περίπτερα και τουριστικά μαγαζιά. Επιπλέον από μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ λειτουργούν τα OK MARKET, και τα AB Shop&Go.

    Οι τράπεζες θα παραμείνουν κλειστές για τρεις ημέρες λόγω της εθνικής αργίας της 28ης Οκτωβρίου, η οποία φέτος συμπίπτει με Δευτέρα, δημιουργώντας έτσι ένα τριήμερο «διάλειμμα» στη λειτουργία τους.

    Οι τραπεζικές συναλλαγές, τόσο για το κοινό όσο και για τις επιχειρήσεις, θα συνεχιστούν κανονικά από την Τρίτη 29 Οκτωβρίου.

    Όσον αφορά τις συντάξεις Νοεμβρίου, οι καταβολές θα διαφοροποιηθούν εξαιτίας της αργίας.

    Συγκεκριμένα, οι συντάξεις των ασφαλιστικών ταμείων ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, και ΕΤΑΑ θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου, το απόγευμα.

    Από την άλλη, οι συντάξεις του ΙΚΑ, του Δημοσίου, των τραπεζών, του ΟΤΕ, του ΝΑΤ, της ΔΕΗ, του ΕΤΑΤ, του ΕΤΑΠ–ΜΜΕ, θα κατατεθούν την Τρίτη 29 Οκτωβρίου, επίσης το απόγευμα.

    Το τριήμερο κλείσιμο ενδέχεται να δημιουργήσει προσωρινές καθυστερήσεις στις συναλλαγές, ωστόσο η εξυπηρέτηση μέσω ATM και ηλεκτρονικών τραπεζικών υπηρεσιών θα παραμείνει απρόσκοπτη κατά τη διάρκεια της αργίας.

    Πηγή: iEidiseis.gr
  • Όλες οι νέες αργίες του 2025 - Έρχονται πολλά τριήμερα
    Όλες οι νέες αργίες του 2025 - Έρχονται πολλά τριήμερα

    Δείτε τις ημερομηνίες που πέφτουν οι αργίες το 2025. Πόσα τριήμερα έχει.

    Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την έλευση του 2025. Και παρότι είναι ακόμα Οκτώβριος, λίγο-πολύ όλοι ψάχνουμε στο ημερολόγιο πότε θα πέσουν οι νέες αργίες του 2025.

    Παρακάτω θα βρείτε τις επίσημες ημερομηνίες για όλες τις αργίες, τα τριήμερα και τα τετραήμερα της νέας χρονιάς.

    Οι αργίες του 2025

    • Πρωτοχρονιά: Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2025
    • Θεοφάνια: Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2025
    • Καθαρά Δευτέρα: Δευτέρα 3 Μαρτίου 2025
    • Ευαγγελισμός της Θεοτόκου: Τρίτη 25 Μαρτίου 2025
    • Μ. Παρασκευή: 18 Απριλίου 2025
    • Μ. Σάββατο: 19 Απριλίου 2025
    • Κυριακή του Πάσχα: 20 Απριλίου 2025
    • Δευτέρα του Πάσχα: 21 Απριλίου 2025
    • Εργατική Πρωτομαγιά: Πέμπτη 1 Μαΐου 2025
    • Αγίου Πνεύματος: Δευτέρα 9 Ιουνίου 2025
    • Κοίμηση της Θεοτόκου: Παρασκευή 15 Αυγούστου 2025
    • Επέτειος του «Όχι»: Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2025
    • Χριστούγεννα: Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2025
    • Δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων: Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2025
    Τα τριήμερα και τετραήμερα του 2025
    • 4-6 Ιανουαρίου 2025: Των Φώτων
    • 1-3 Μαρτίου 2025: Αργία Καθαράς Δευτέρας
    • 19-21 Απριλίου 2025: Πάσχα
    • 15-17 Αυγούστου 2025: Δεκαπενταύγουστος
    • 25-28 Δεκεμβρίου 2025: Χριστούγεννα
    Πηγή: iEidiseis.gr
  • Αργίες 2024: Πότε είναι το επόμενο τριήμερο
    Αργίες 2024: Πότε είναι το επόμενο τριήμερο

    Η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου είναι η επόμενη αργία του 2024.

    Φέτος, πέφτει Δευτέρα και αυτό σημαίνει ότι ένας εργαζόμενος μπορεί να φύγει Παρασκευή (25/10) απόγευμα και να επιστρέψει πίσω στο γραφείο, την Τρίτη (29/10), χωρίς να χρειαστεί να πάρει άδεια.

    Οι αργίες που ακολουθούν:

    • Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2024, σχολική γιορτή (Επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου)
    • Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2024, Χριστούγεννα
    • Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2024, Δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων

    Πηγή: Ethnos.gr

  • Αργίες 2024: Ποιοι είναι το επόμενο τριήμερο του έτους
    Αργίες 2024: Ποιοι είναι το επόμενο τριήμερο του έτους

    Η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου είναι η επόμενη αργία του 2024.

    Φέτος, πέφτει Δευτέρα και αυτό σημαίνει ότι ένας εργαζόμενος μπορεί να φύγει Παρασκευή (25/10) απόγευμα και να επιστρέψει πίσω στο γραφείο, την Τρίτη (29/10), χωρίς να χρειαστεί να πάρει άδεια.

    Οι αργίες που ακολουθούν:

    • Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2024, σχολική γιορτή (Επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου)
    • Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2024, Χριστούγεννα
    • Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2024, Δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων

    Πηγή: Ethnos.gr

  • Αργίες 2024: Πότε πέφτει το επόμενο τριήμερο
    Αργίες 2024: Πότε πέφτει το επόμενο τριήμερο

    Η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου είναι η επόμενη αργία του 2024.

    Φέτος, πέφτει Δευτέρα και αυτό σημαίνει ότι ένας εργαζόμενος μπορεί να φύγει Παρασκευή (25/10) απόγευμα και να επιστρέψει πίσω στο γραφείο, την Τρίτη (29/10), χωρίς να χρειαστεί να πάρει άδεια.

    Οι αργίες που ακολουθούν:

    • Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2024, σχολική γιορτή (Επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου)
    • Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2024, Χριστούγεννα
    • Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2024, Δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων

    Πηγή: Ethnos.gr

  • «Αργία» στα σχολεία στις 27 Σεπτεμβρίου - Γιατί είναι όλα κλειστά
    «Αργία» στα σχολεία στις 27 Σεπτεμβρίου - Γιατί είναι όλα κλειστά

    Η 27η Σεπτεμβρίου είναι μία άτυπη αργία για τα σχολεία, μιας και εκείνη την ημέρα δεν θα γίνονται μαθήματα.

    Καλά νέα για τους μαθητές, μιας στις 27 Σεπτεμβρίου, ναι μεν θα πάνε στο σχολείο, όμως δεν θα κάνουν μάθημα, καθώς η ημέρα εκείνη θα είναι μία άτυπη αργία.

    Έτσι λίγες μέρες μετά το πρώτο κουδούνι, οι μαθητές στις 27/09 θα κάνουν αθλητικές δραστηριότητες στα σχολεία και όχι τα παραδοσιακά μαθήματα.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου δεν θα γίνουν μαθήματα στα σχολεία λόγω της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού αλλά θα λάβουν χώρα αθλητικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις.

    Όπως ορίζει σχετική εγκύκλιος, εκείνη την μέρα δεν θα γίνουν μαθήματα αλλά οι μαθητές θα αθληθούν και θα μυηθούν στα μυστικά του αθλητισμού στο πλαίσιο της 11ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού.

    Με σύνθημα «Αθλούμαστε Μαζί. Δίνουμε ποιότητα στη Ζωή» η Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού καλεί όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να υλοποιήσουν αθλητικές δράσεις/δραστηριότητες ή/και εκδηλώσεις, οι οποίες μπορούν να διεξαχθούν εντός ή/και εκτός του σχολικού χώρου, καθ΄ όλη τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου, προκειμένου να αναδειχθούν τα οφέλη και η σημασία της φυσικής δραστηριότητας, της σωματικής άσκησης και του αθλητισμού για την υγεία και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής.

    Η πρώτη αργία της σχολικής χρονιάς 2024-25

    Πάντως η επίσημη αργία θα έρθει περίπου ενάμιση μήνα μετά για μαθητές και εκπαιδευτικούς, αφού η 28η Οκτωβρίου 2024 πέφτει ημέρα Δευτέρα.

    Αμέσως μετά την 28η Οκτωβρίου, ακολουθεί ο εορτασμός της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Φέτος πέφτει Κυριακή 17 Νοεμβρίου, όμως τα σχολεία θα κάνουν την καθιερωμένη γιορτή την Παρασκευή που προηγείται, δηλαδή στις 15 Νοεμβρίου.

    Πηγή: iEidiseis.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο