Πέμπτη, 08 Ιουνίου 2023 19:35

Διπλή εκτέλεση στον Κορυδαλλό: Γνώριζαν τα θύματα για τα συμβόλαια θανάτου; Οι τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Διπλό συμβόλαιο θανάτου φαίνεται πως ήταν η διπλή δολοφονία που έγινε στον Κορυδαλλό, το βράδυ της Τετάρτης. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, χρησιμοποιήθηκαν δύο καλάσνικοφ. Το παραπάνω προκύπτει καθώς στο σημείο της εκτέλεσης βρέθηκαν πάνω από 40 βολίδες (σ.σ. ο γεμιστήρας ενός καλάσνικοφ χωράει μέχρι 32 φυσίγγια).

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσει το χτύπημα παραπέμπει σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών της Greek Mafia. Μάλιστα όπως έχει συμβεί σε ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν οι δράστες μετά το χτύπημα έβαλαν φωτιά στο αυτοκίνητο με το οποίο εξαφανίστηκαν σε μία προσπάθεια να σβήσουν τα ίχνη τους.

Σύμφωνα δε με τα όσα μετέδωσε το MEGA, τα θύματα μπορεί να είχαν ενημερώσεις από ανθρώπους της νύχτας πως πρόκειται να γίνει δολοφονική επίθεση εναντίον τους και ειδικά του 49χρονου που είχε κατηγορηθεί για διάφορες υποθέσεις. Η ΕΛ.ΑΣ. είχε πληροφορίες πως υπήρχε βεντέτα μεταξύ του 40χρονου και ανθρώπων της νύχτας και πως υπήρξε σχέδιο δολοφονίας τους 40χρονου άνδρα.

Η συγκεκριμένη δολοφονία συνδέεται με άλλες δύο δολοφονίες επιχειρηματιών που είχαν γίνει πριν από περίπου έναν χρόνο και οι Αρχές θεωρούν πως υπάρχει άμεση σχέση μεταξύ των υποθέσεων.

Επιπλέον, ο 40χρονος άνδρας που δολοφονήθηκε ήταν φρουρός ενός εκ των δύο επιχειρηματιών που δολοφονήθηκαν πέρσι ενώ είχε γίνει λόγος για την αιτία αποχώρησής του.

«Βαρύ» όνομα της νύχτας το ένα θύμα

Το ένα από τα δύο θύματα είναι πολύ γνωστό πρόσωπο στη νύχτα, με το όνομά του να έχει εμπλακεί και σε άλλη δολοφονία -καθώς ήταν βασικός ύποπτος για άλλο συμβόλαιο θανάτου που επίσης σχετιζόταν με τη νύχτα, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε νωρίτερα η Μίνα Καραμήτρου στο OPEN.

Ωστόσο, το βράδυ της εκτέλεσης δεν είχε μαζί του φρουρά και επάνω του δεν βρέθηκε όπλο, με τις Αρχές να εξετάζουν το όχημά του για να διαπιστώσουν εάν υπάρχει κάποια ειδική κρύπτη, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ.

Ο συγκεκριμένος είχε καταδικαστεί για τη δολοφονία φιλάθλου στο Λαύριο, ενώ θεωρείται και ένα από τα πιο «βαριά» ονόματα της νύχτας, με το προσωνύμιό του να είναι το «ταξιτζής».

Πηγή: Ethnos.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 08 Ιουνίου 2023 19:26

Σχετικά Άρθρα

  • Κορυδαλλός: Μέσω Βελγίου εντοπίστηκε ο 37χρονος - Υλικό πορνογραφίας με παιδιά κάτω των 12 ετών βρήκε η ΕΛΑΣ στο σπίτι του
    Κορυδαλλός: Μέσω Βελγίου εντοπίστηκε ο 37χρονος - Υλικό πορνογραφίας με παιδιά κάτω των 12 ετών βρήκε η ΕΛΑΣ στο σπίτι του

    Έφοδος της Αστυνομίας σε σπίτι στον Κορυδαλλό για υπόθεση παιδικής πορνογραφίας.

    Έφοδο σε σπίτι 37χρονου Έλληνα στην περιοχή του Κορυδαλλού πραγματοποίησαν αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο έρευνας των βελγικών Αρχών για παιδόφιλους που χρησιμοποιούσαν συνδρομητική πλατφόρμα, μέσω της οποίας διακινείται παγκοσμίως υλικό παιδικής πορνογραφίας.

    Οι Έλληνες αξιωματικοί έλαβαν την πληροφορία από τους Βέλγους συναδέλφους τους ότι εντοπίστηκαν ηλεκτρονικά ίχνη στην Ελλάδαηλεκτρονικά ίχνη στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα διαβιβάστηκαν συγκεκριμένα στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία χρήστης υπολογιστή στη χώρα μας χρησιμοποίησε τη βελγική πλατφόρμα για να πάρει στην κατοχή του υλικό παιδικής πορνογραφίας.

    Το επόμενο βήμα ήταν η ταυτοποίηση του χρήστη και ο εντοπισμός της γεωγραφικής του θέσης. Κλιμάκιο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποίησε έρευνα σε σπίτι στον Κορυδαλλό, όπου διαμένει 37χρονος Έλληνας. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο συγκεκριμένος άντρας μπήκε στην πλατφόρμα των παιδόφιλων και έλαβε στην κατοχή του το σοκαριστικό υλικό. Ο 37χρονος, ο οποίος είναι άεργος, συνελήφθη και οδηγήθηκε σήμερα Παρασκευή στον Εισαγγελέα.

    Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, δεν είναι μέλος του διεθνικού κυκλώματος που διαχειρίζεται την πλατφόρμα αλλά «πελάτης». Στο σπίτι του βρέθηκε υλικό παιδικής πορνογραφίας με παιδιά κάτω των 12 ετών. Ήδη έχουν κατασχεθεί τα ψηφιακά μέσα που είχε στην κατοχή του, τα οποία εστάλησαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εξέταση και άντληση περισσότερων στοιχείων.

    Η πλατφόρμα που μπήκε στο στόχαστρο των βελγικών Αρχών είναι συνδρομητική και μπορεί να μπει κάποιος μόνο με συγκεκριμένους κωδικούς. Πληροφορίες αναφέρουν ότι χρησιμοποιείται από παιδόφιλους από όλο τον κόσμο για τη διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας.

    Πηγή: iEidiseis.gr

  • Επεισόδια και «καρεκλοπόλεμος» σε πανηγύρι στον Κορυδαλλό - Τραυματίστηκαν αντιδήμαρχοι
    Επεισόδια και «καρεκλοπόλεμος» σε πανηγύρι στον Κορυδαλλό - Τραυματίστηκαν αντιδήμαρχοι

    Συμπλοκή ατόμων σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής (22/9) σε πανηγύρι στην πλατεία Γρηγορίου Λαμπράκη στον Κορυδαλλό, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρία άτομα, εκ των οποίων οι δύο αντιδήμαρχοι.

    Το επεισόδιο ξέσπασε υπό άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες και σε αυτό ενεπλάκησαν δέκα άτομα.

    Από αυτό τραυματίστηκαν δύο αντιδήμαρχοι, ο ένας στο κεφάλι από αντικείμενο που δέχτηκε και ο άλλος στο χέρι, καθώς και ένας 16χρονος από γροθιά στο πρόσωπο. Από την ένταση μια 40χρονη γυναίκα λιποθύμησε.

    Ο 41χρονος αντιδήμαρχος και η γυναίκα που λιποθύμησε μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο «Αττικό», ενώ επί τόπου έσπευσε πλήρωμα του ΕΚΑΒ, που παρείχε τις πρώτες βοήθειες στον 40χρονο αντιδήμαρχο και τον ανήλικο.

    Πηγή: cnn.gr

  • Βόρεια Κορέα: O Κιμ Γιονγκ Ουν εκτέλεσε 30 αξιωματούχους για τον θάνατο 4.000 ανθρώπων σε πλημμύρες
    Βόρεια Κορέα: O Κιμ Γιονγκ Ουν εκτέλεσε 30 αξιωματούχους για τον θάνατο 4.000 ανθρώπων σε πλημμύρες

    Οι αξιωματούχοι κατηγορήθηκαν για διαφθορά και παράβαση καθήκοντος από το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν.

    Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν φέρεται να διέταξε να εκτελεστούν έως και 30 αξιωματούχοι για την αποτυχία τους να αποτρέψουν μαζικές πλημμύρες και κατολισθήσεις το καλοκαίρι που είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο περίπου 4.000 ανθρώπων, σύμφωνα με τα νοτιοκορεατικά μέσα ενημέρωσης που επικαλείται η New York Post.

    Ειδικότερα, αξιωματούχος του καθεστώτος του Κιμ δήλωσε ότι 20 έως 30 αξιωματούχοι στη Βόρεια Κορέα κατηγορούνται για διαφθορά και παράβαση καθήκοντος, με το κράτος να τους καταδικάζει σε θανατική ποινή, μετέδωσε η τηλεόραση Chosun.

    «Έχει διαπιστωθεί ότι 20 έως 30 στελέχη στην περιοχή που επλήγη από τις πλημμύρες εκτελέστηκαν ταυτόχρονα στα τέλη του περασμένου μήνα», δήλωσε ανώνυμα αξιωματούχος στο πρακτορείο.

    Οι αναφορές για τις εκτελέσεις δεν επαληθεύτηκαν αμέσως από ανεξάρτητα μέσα.

    Το Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων της Βόρειας Κορέας ανέφερε προηγουμένως ότι ο Κιμ διέταξε τις αρχές να «τιμωρήσουν αυστηρά» τους αξιωματούχους μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν την επαρχία Τσαγκάνγκ τον Ιούλιο, στοιχίζοντας τη ζωή σε περίπου 4.000 ανθρώπους και εκτοπίζοντας περισσότερους από 15.000 ανθρώπους.

    Μετά τη συνάντηση με τον Κιμ, ο πρώην βορειοκορεάτης διπλωμάτης Lee Il-gyu δήλωσε στην τηλεόραση Chosun ότι ήταν σαφές ότι οι αξιωματούχοι στην επαρχία ήταν «τόσο ανήσυχοι που δεν ξέρουν πότε θα κοπεί ο λαιμός τους».

    Ο Κιμ εθεάθη τον περασμένο μήνα να επιθεωρεί τις κατεστραμμένες περιοχές και να συναντάται με τους κατοίκους, καθώς εκτίμησε ότι θα χρειαστούν μήνες για την ανοικοδόμηση των πλημμυρισμένων γειτονιών.

    Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης τα έβαλε επίσης με τις αναφορές της Νότιας Κορέας για τον αριθμό των νεκρών, διαψεύδοντας τους ισχυρισμούς ότι σκοτώθηκαν χιλιάδες άνθρωποι.

    Δεν είναι η πρώτη φορά που δημοσιεύονται αναφορές ότι ο Κιμ διέταξε αξιωματούχους να βγουν από τη μέση για μια θεωρούμενη αποτυχία.

    Το 2019, το κράτος φέρεται να εκτέλεσε τον Κιμ Χιοκ Τσολ, τον πυρηνικό απεσταλμένο του στις ΗΠΑ, επειδή απέτυχε να διαπραγματευτεί μια σύνοδο κορυφής μεταξύ του Κιμ και του τότε προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

    Στη συνέχεια αποκαλύφθηκε ότι ο Τσολ βρισκόταν απλώς υπό κρατική επιτήρηση, ανέφερε το CNN.

    Η Βόρεια Κορέα έχει γενικά υψηλό ποσοστό δημόσιων εκτελέσεων, σύμφωνα με τους Korea Times, με το κράτος να πραγματοποιεί κατά μέσο όρο 10 δημόσιες εκτελέσεις πριν από την πανδημία COVID-19.

    Το δημοσίευμα εκτιμά ότι ο ρυθμός έχει έκτοτε αυξηθεί, με τουλάχιστον 100 εκτελέσεις να πραγματοποιούνται πέρυσι.

    Πηγή: Eidiseis.gr

  • ΟΗΕ: 345 άνθρωποι, ανάμεσά τους 15 γυναίκες, εκτελέσθηκαν στο Ιράν μέσα στο 2024
    ΟΗΕ: 345 άνθρωποι, ανάμεσά τους 15 γυναίκες, εκτελέσθηκαν στο Ιράν μέσα στο 2024

    Τουλάχιστον 345 άνθρωποι, ανάμεσά τους 15 γυναίκες, εκτελέσθηκαν στο Ιράν από την αρχή του έτους, σύμφωνα με την Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.

    Πριν από δύο ημέρες, η μη κυβερνητική οργάνωση Iran Human Rights (IHR) με έδρα την Νορβηγία ανακοίνωσε ότι το Ιράν εκτέλεσε στις 7 Αυγούστου δι' απαγχονισμού 29 ανθρώπους, τους 26 σε ομαδική εκτέλεση στην φυλακή Γεζέλ Χεζάρ στο Καράτζ κοντά στην Τεχεράνη.
    Τρεις ακόμη άνδρες εκτελέσθηκαν σε άλλη φυλακή της ίδιας πόλης.\

    Είχαν καταδικασθεί για φόνο, διακίνηση ναρκωτικών και βιασμό.

    «Ο Υπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου Φόλκερ Τουρκ είναι εξαιρετικά ανήσυχος» από τις πληροφορίες, δήλωσε εκπρόσωπός του στην Γενεύη. «Πρόκειται για ανησυχητικά υψηλό αριθμό εκτελέσεων σε τόσο μικρό διάστημα».

    Από την πλευρά της, η Υπατη Αρμοστεία επιβεβαίωσε ότι 38 άνθρωποι εκτελέσθηκαν τον Ιούλιο στο Ιράν, ενώ 345 άνθρωποι, ανάμεσά τους 15 γυναίκες, εκτελέσθηκαν αυτόν τον χρόνο.

    Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, το ήμισυ των εκτελέσεων από την αρχή του 2024 αφορούν αδικήματα σχετιζόμενα με τα ναρκωτικά.

    Εκπρόσωπος της Υπατης Αρμοστείας υπενθύμισε ότι η επιβολή της θανατικής ποινής για εγκλήματα που δεν έχουν σχέση με ανθρωποκτονία εκ προθέσεως είναι ασύμβατη με τους διεθνείς κανόνες για τα ανθρώπινα δικαιώματα.
    Απουσία δίκαιων δικών

    Η Υπατη Αρμοστεία ανησυχεί επίσης για την απουσία δίκαιων δικών, την ώρα που σε πληθώρα περιπτώσεων, πολλές είναι οι εκτελέσεις που πραγματοποιούνται χωρίς να έχει ενημερωθεί η οικογένεια και οι δικηγόρος του φυλακισμένου.

    Ο ΟΗΕ έχει επανειλημμένως απευθύνει έκκληση για την επιβολή μορατόριου στις εκτελέσεις μέχρι την κατάργηση μακροπρόθεσμα της θανατικής ποινής.

    Το Ιράν κατηγορείται ότι χρησιμοποιεί την θανατική ποινή ως μέσο εκφοβισμού απέναντι στο κίνημα αμφισβήτησης του καθεστώτος που πυροδοτήθηκε από τον θάνατο της Μάχσα Αμίνι κατά την κράτησή της για παραβίαση των ενδυματολογικών περιορισμών που εφαρμόζονται κατά των γυναικών στην Ισλαμική Δημοκρατία.

    Εκατοντάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν και χιλιάδες τραυματίσθηκαν κατά τις αντικαθεστωτικές διαδηλώσεις που χαρακτηρίσθηκαν από την Τεχεράνη «ταραχές» ενορχηστρωμένες από την Δύση.

    Πηγή: Cnn.gr

  • Δολοφονία 35χρονου κρατούμενου στις φυλακές Κορυδαλλού: Καρέ - καρέ το έγκλημα
    Δολοφονία 35χρονου κρατούμενου στις φυλακές Κορυδαλλού: Καρέ - καρέ το έγκλημα

    Καρέ - καρέ τη δολοφονία του 35χρονου αλλοδαπού ο οποίος έπεσε νεκρός στα τέλη Ιουνίου μετά από συμπλοκή με συγκρατούμενους στις φυλακές Κορυδαλλού δημοσιεύει το ethnos.gr.

    Το βίντεο ντοκουμέντο

    Πρόκειται για τον Αλφόνσο Ντότσι, ο οποίο είχε καταδικαστεί για δύο δολοφονίες. Στο βίντεο καταγράφεται η επίθεση κρατουμένων σε βάρος του, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να πέσει νεκρός.

    Το ποινικό παρελθόν του 35χρονου

    Ειδικότερα, ο 35χρονος είχε σκοτώσει στη διάρκεια ληστείαςέναν επιχειρηματία στη Δυτική Αττική το 2017 και λίγο αργότερα μια ηλικιωμένη γυναίκα, επίσης στη διάρκεια ληστείας.

    Το 2018 στη διάρκεια μεταγωγής του στην Κρήτη είχε αποδράσει από το πλοίο και είχε συλληφθεί δύο ημέρες αργότερα ταμπουρωμένος σε σπίτι στη Νέα Φιλαδέλφεια μετά από επιχείρηση των ΕΚΑΜ. Πρόκειται για σκληρό ποινικό, ο οποίος είχε απασχόλησε τις Αρχές καθώς είχε εμπλακεί σε σωρεία σοβαρών ποινικών αδικημάτων, μεταξύ αυτών και ανθρωποκτονίες.

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Εκτέλεση στο Ψυχικό: Στου Ζωγράφου εντοπίστηκε ο βασικός ύποπτος - Προσήχθη και η σύντροφός του
    Εκτέλεση στο Ψυχικό: Στου Ζωγράφου εντοπίστηκε ο βασικός ύποπτος - Προσήχθη και η σύντροφός του

    Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της εκτέλεσης του 54χρονου τοπογράφου στο Ψυχικό. Πέντε 24ωρα μετά την δολοφονία του έχει προσαχθεί ο βασικός ύποπτος, Έλληνας και γνώριμος στις αρχές.

    Ο άνδρας προσήχθη από την αστυνομία, έγινε έρευνα στο σπίτι του αλλά και στο σπίτι της φίλης του σε περιοχή του Ζωγράφου, εκεί όπου φέρεται να πήγε αμέσως μετά τη δολοφονία.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο 44χρονος εξετάζεται ως ύποπτος για την εν ψυχρώ δολοφονίακαι η σύντροφός του για το αν τυχόν εμπλέκεται στην υπόθεση.

    Πώς οι Αρχές έφτασαν στα ίχνη του βασικού υπόπτου

    «Οδηγός» για την προσαγωγή του βασικού υπόπτου ήταν το βιντεοληπτικό υλικό που συγκέντρωσαν οι αστυνομικές αρχές. Αναλύοντας το οπτικό υλικό, διαπίστωσαν πως ο εκτελεστής, μετά την δολοφονία φτάνει με το μαύρο σκούτερ στην περιοχή του Ζωγράφου, το σταθμεύει στο πάρκινγκ πολυκατοικίας και επιβιβάζεται στην δική του μοτοσικλέτα. Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες οι αστυνομικοί εντόπισαν και το σκούτερ της δολοφονίας αλλά και την μηχανή του υπόπτου. Μάλιστα, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές που επικαλείται η ΕΡΤ, έγινε και έρευνα στο σπίτι του 44χρονου, αλλά και της συντρόφους του, σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν τα ρούχα, τα υποδήματα και το κράνος που φορούσε την ημέρα του εγκλήματος στο Ψυχικό.

    Επίσης, έχουν κατασχεθεί τόσο τα κινητά τηλέφωνα των δύο προσαχθέντων, αλλά και οι ηλεκτρονικές συσκευές που βρέθηκαν στο σπίτι του υπόπτου, προκειμένου να δουν αν είχε επαφές με πρόσωπα από τη Μύκονο η έγκλειστα στις φυλακές.

    Η απαγωγή, οι σχέσεις με την Greek Mafia και το μηχανάκι

    Ο 40χρονος βασικός ύποπτος είχε εκτίσει ποινή φυλακιστής για την απαγωγή γνωστού επιχειρηματία το 2009, ενώ φέρεται να έχει και στενές σχέσεις με την Greek Mafia.

    Κομβική εξέλιξη είναι ότι εντοπίστηκε το μηχανάκι, που χρησιμοποίησε ο εκτελεστής το πρωί της Τρίτης (2/7). Το μηχανάκι έχει ήδη σταλεί για εγκληματολογική ανάλυση, για να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν δακτυλικά αποτυπώματα του βασικού υπόπτου σε αυτό . Σημειώνεται ότι ο εκτελεστής έχει καταγραφεί από κάμερες ασφαλείας να διερευνά τον τρόπο με τον οποίο θα εκτελέσει το θύμα τρεις ημέρες πριν το αποτρόπαιο έγκλημα, καθώς περνούσε με την μοτοσικλέτα του από το σημείο της εκτέλεσης.

    Οι ανακρίσεις θα συνεχιστούν, ενώ δεν αποκαλείται εντός της ημέρας να έχουμε ένταλμα σύλληψης καθώς έχει παρέλθει το αυτόφωρο. Έτσι το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής βρίσκεται σε άμεση συνεννόηση με τις εισαγγελικές Αρχές, έτσι ώστε εφόσον βρεθούν επιβαρυντικά στοιχεία για ενδεχομένη ανάμειξη του στην υπόθεση, να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.

    Πηγή: ethnos.gr

  • Ψυχικό: Πώς οι Αρχές έφτασαν στα ίχνη του βασικού υπόπτου - Η απαγωγή, η Greek Mafia και το μηχανάκι
    Ψυχικό: Πώς οι Αρχές έφτασαν στα ίχνη του βασικού υπόπτου - Η απαγωγή, η Greek Mafia και το μηχανάκι

    Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση εκτέλεσης του 54χρονου τοπογράφου Παναγιώτη Στάθη στο Ψυχικό.Τις τελευταίες ώρες τουλάχιστον πέντε άτομα πέρασαν το κατώφλι της ΓΑΔΑ για ερωτήσεις, ένας εξ΄αυτών παραμένει και ανακρίνεται στα γραφεία του «ανθρωποκτονιών» ενώ από το βράδυ προσήχθη ένας άνδρας ως βασικός ύποπτος με τις Αρχές να έχουν στα χέρια τους στοιχείο που τον δείχνουν ως τον εκτελεστή του τοπογράφου.

    Πώς έφτασαν στα ίχνη του υπόπτου οι Αρχές

    Ο άνδρας αυτός είναι Έλληνας, περίπου 40 ετών, με βεβαρυμένο ποινικό μητρώο και οι Αρχές κατέληξαν στο συγκεκριμένο πρόσωπο από μηνύματα που εντόπισαν στο κινητό του θύματος.

    Πιστεύεται ότι σκόπευε να φύγει από τη χώρα, καθώς το κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποίησε έφοδο στο σπίτι του και τον έπιασε κυριολεκτικά με τις βαλίτσες στα χέρια.

    Η απαγωγή, οι σχέσεις με την Greek Mafia και το μηχανάκι

    Ο 40χρονος βασικός ύποπτος είχε εκτίσει ποινή φυλακιστής για την απαγωγή γνωστού επιχειρηματία το 2009, ενώ φέρεται να έχει και στενές σχέσεις με τη Greek Mafia.

    Κομβική εξέλιξη είναι ότι εντοπίστηκε το μηχανάκι, που χρησιμοποίησε ο εκτελεστής το πρωί της Τρίτης (2/7). Το μηχανάκι έχει ήδη σταλεί για εγκληματολογική ανάλυση, για να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν δακτυλικά αποτυπώματα του βασικού υπόπτου σε αυτό . Σημειώνεται ότι ο εκτελεστής έχει καταγραφεί από κάμερες ασφαλείας να διερευνά τον τρόπο με τον οποίο θα εκτελέσει το θύμα τρεις ημέρες πριν το αποτρόπαιο έγκλημα, καθώς περνούσε με την μοτοσικλέτα του από το σημείο της εκτέλεσης.

    Οι ανακρίσεις θα συνεχιστούν, ενώ δεν αποκαλείται εντός της ημέρας να έχουμε ένταλμα σύλληψης καθώς έχει παρέλθει το αυτόφωρο. Έτσι το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής βρίσκεται σε άμεση συνεννόηση με τις εισαγγελικές Αρχές, έτσι ώστε εφόσον βρεθούν επιβαρυντικά στοιχεία για ενδεχομένη ανάμειξη του στην υπόθεση, να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.

    Πηγή: ethnos.gr

  • Ψυχικό: Aνακοίνωση της οικογένειας του τοπογράφου - «Κινούμαστε νομικά κατά όσων δεν σεβάστηκαν τη μνήμη του»
    Ψυχικό: Aνακοίνωση της οικογένειας του τοπογράφου - «Κινούμαστε νομικά κατά όσων δεν σεβάστηκαν τη μνήμη του»

    Συνεχίζονται οι έρευνες και οι καταθέσεις σε Μύκονο και Αθήνα για τη στυγερή εκτέλεση στο Ψυχικό, με θύμα τον 54χρονο τοπογράφο.Ήδη, στο «νησί των ανέμων» κλιμάκιο των ανθρωποκτονιών έχει πάρει καταθέσεις από επιχειρηματίες με τους οποίους συνεργάζονταν το θύμα.

    Παράλληλα πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ερευνητές εντόπισαν έναν υπολογιστή που χρησιμοποιούσε το θύμα στη Μύκονο και έχει μεταφερθεί για ανάλυση στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

    Εκτιμάται ότι η έρευνα των Αρχών θα επεκταθεί και σε άλλα νησιά, όπως την Ίο και την Πάρο, ενώ αναφέρεται από την αστυνομία πως οι κινήσεις του δολοφόνου του 54χρονου και ο τρόπος διαφυγής του εκτελέστηκαν με ακρίβεια.

    «Κινούμαστε νομικά κατά όσων δεν σεβάστηκαν τη μνήμη του»

    Την ίδια ώρα η οικογένειά του ξεσπά σε ανακοίνωσή της στα όσα ακούγονται για τις επιχειρηματικές σχέσεις του 54χρονου. Όπως τονίζουν «έχουν ειπωθεί ή υπονοηθεί ισχυρισμοί τερατώδους ανακρίβειας: ενδεικτικά, ότι δήθεν είχε κερδίσει τεράστια χρηματικά ποσά σε τυχερά παιχνίδια, ότι δήθεν είχε ξαφνικά αλλάξει οικονομικό επίπεδο, ότι δήθεν πούλησε έκταση με τίμημα δεκάδων εκατομμυρίων, ότι δήθεν είχε κάνει τις τεχνικές εκθέσεις για πολύκροτη υπόθεση κ.α.».

    «Όλα τα ανωτέρω είναι απολύτως ψευδή, ενώ η μόνη αλήθεια είναι ότι η επαγγελματική και κοινωνική ζωή του δολοφονηθέντος συζύγου και πατέρα μας υπήρξε απολύτως σύννομη και άμεμπτη και όσες αναφορές γίνονταν σε αυτόν, γίνονταν αποκλειστικά με θετικό πρόσημο. Το ήθος και η ακεραιότητά του γνώριζαν καθολικής αναγνώρισης όπου δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά και κοινωνικά».

    Όπως τονίζει η οικογένεια του 54χρονου τοπογράφου, θα κινηθούν νομικά σε όσους δεν σεβάστηκαν τη μνήμη του. «Εμείς, η οικογένειά του, η χήρα του, τα παιδιά του και οι γονείς του δεν θα ανεχτούμε την παραμικρή υπόνοια σπίλωσης της μνήμης του Παναγιώτη Στάθη και για αυτό ήδη κινούμαστε νομικά κατά όσων δεν την σεβάστηκαν».

    Πηγή: Ethnos.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο