Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2023 20:16

Λήμνος: Περίμενε 5 μέρες, δεν είχαν γιατρό να χειρουργήσει το παιδί του και πλήρωσε 5.000 ευρώ για αεροδιακομιδή

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Οργή για το νέο περιστατικό στη Λήμνο με ένα 15χρονο.

Νέο περιστατικό έρχεται να αναδείξει τις τεράστιες ελλείψεις και τα προβλήματα στο ΕΣΥ. Αυτή τη φορά, στη Λήμνο, ένας 15χρονος έπειτα από τροχαίο ήταν στην αναμονή επί πέντε ημέρες για να χειρουργηθεί, αλλά δεν βρέθηκε γιατρός.

Τελικά, ο πατέρας του αναγκάστηκε να κάνει ιδιωτικά αεροδιακομιδή του παιδιού από τη Λήμνο, το οποίο κινδύνευσε επειδή δεν υπήρχε αναισθησιολόγος στο νησί. Το 15χρονο αγόρι είχε τροχαίο ατύχημα στις 27 Μαΐου στο οποίο ενεπλάκη μαζί με έναν φίλο του. Περίμενε πέντε μέρες για να χειρουργηθεί, ωστόσο, δεν μπορούσαν να βρουν γιατρό.

Το παιδί παρουσίασε πνευμονική εμβολή και ο πατέρας του προκειμένου να το σώσει και να γίνει αεροδιακομιδή, αναγκάστηκε να ζητήσει βοήθεια από έναν δωρητή για να πληρώσει το ποσό των 5.000 ευρώ. Ο 15χρονος μεταφέρθηκε σε ιδιωτική κλινική της Θεσσαλονίκης όπου κρίθηκε απαραίτητο να εισαχθεί σε ΜΕΘ.

Μιλώντας στο Open για το περιστατικό, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος τόνισε την τραγική κατάσταση με ελλείψεις σε βασικές ειδικότητες γιατρών που θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές των ασθενών, όχι μόνο στην επαρχεία, αλλά στα νοσοκομεία της επικράτειας.

Σημειώνεται ότι σήμερα, Παρασκευή (26/6) διατάχθηκε εισαγγελική έρευνα για την υπόθεση του 6χρονου τραυματισμένου παιδιού που έγινε «μπαλάκι» από νοσοκομείο σε νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη επειδή δεν υπήρχε αξονικός τομογράφος!

Πηγή: iEidiseis.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2023 19:37

Σχετικά Άρθρα

  • Βοσνία: 15χρονος μπήκε σε αστυνομικό τμήμα και σκότωσε αστυνομικό με μαχαίρι
    Βοσνία: 15χρονος μπήκε σε αστυνομικό τμήμα και σκότωσε αστυνομικό με μαχαίρι

    Άγνωστα τα κίνητρα της επίθεσης του 15χρονου μέσα σε αστυνομικό τμήμα στην Μποσάνκα Κρούπα της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης.

    Ένας 15χρονος στη Βοσνία μαχαίρωσε μέχρι θανάτου έναν αστυνομικό και τραυμάτισε άλλον έναν χθες, Πέμπτη (24/10), το βράδυ μέσα σε αστυνομικό τμήμα στην πόλη Μποσάνκα Κρούπα, στη βορειοδυτική πλευρά της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης.

    Ο έφηβος μπήκε σε αστυνομικό τμήμα και επιτέθηκε στους αστυνομικούς με μαχαίρι, όπως τόνισε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Άντναν Μπεγκάνοβιτς, στη βοσνιακή δημόσια τηλεόραση BHRT.

    Ο ένας υπέκυψε στα τραύματα που υπέστη, ενώ ο δεύτερος νοσηλεύεται σε νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση.

    Ο δράστης, γεννημένος το 2009, συνελήφθη, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, ο οποίος διευκρίνισε πως έχει αρχίσει να διενεργείται έρευνα για να εξακριβωθούν τα κίνητρα της επίθεσης, που παραμένουν άγνωστα.

    Πηγή: iEidiseis.gr

  • ΗΠΑ: Μακελειό στο Σιάτλ με 5 νεκρούς – Υπό κράτηση 15χρονος, ερευνάται για μαζική δολοφονία
    ΗΠΑ: Μακελειό στο Σιάτλ με 5 νεκρούς – Υπό κράτηση 15χρονος, ερευνάται για μαζική δολοφονία

    Οι αρχές της πολιτείας Ουάσιγκτον στις βορειοδυτικές ΗΠΑ ανακοίνωσαν χθες Δευτέρα πως πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από πυρά σε σπίτι κοντά στο Σιάτλ και ότι τέθηκε υπό κράτηση 15χρονος στο πλαίσιο της έρευνας για τη μαζική δολοφονία.

    Πέντε νεκροί

    Τα θύματα είναι τρία παιδιά και δυο ενήλικοι, διευκρίνισαν οι υπηρεσίες του σερίφη της κομητείας Κινγκ. Κορίτσι που ζούσε στο σπίτι τραυματίστηκε.

    Ο Μάικ Μέλις, εκπρόσωπος του γραφείου του σερίφη, δήλωσε στον Τύπο επιτόπου πως ο έφηβος ύποπτος τέθηκε υπό κράτηση χωρίς να προβάλει αντίσταση. Δεν είναι σαφές σε αυτό το στάδιο αν τα θύματα και ο θύτης ανήκουν στην ίδια οικογένεια, ούτε το κίνητρο του μακελειού.

    Υπήρξαν επανειλημμένες κλήσεις στην άμεση δράση για πυρά στο σπίτι στην κοινότητα Φολ Σίτι, κάπου 16 χιλιόμετρα από το Σιάτλ, τις πρώτες πρωινές ώρες χθες. Περίοικος με σπουδές ιατρικής προσέφερε «τις πρώτες βοήθειες ωσότου φθάσουν ασθενοφόρα». Ο έφηβος που τέθηκε υπό κράτηση αναμένεται να προσαχθεί ενώπιον δικαστή είτε σήμερα ή αύριο, σύμφωνα με τις υπηρεσίες του σερίφη.

    Οι ΗΠΑ, χώρα όπου κυκλοφορούν περισσότερα πυροβόλα όπλα απ’ ό,τι κάτοικοι, καταγράφουν υψηλότερο δείκτη θανάτων εξαιτίας οπλοχρησίας από οποιοδήποτε άλλο ανεπτυγμένο κράτος του κόσμου.

    Οι επιθέσεις με τη χρήση όπλων είναι αέναα επαναλαμβανόμενη μάστιγα στη χώρα, καθώς η μια κυβέρνηση μετά την άλλη αδυνατεί να λάβει αποτελεσματικά μέτρα για το φαινόμενο, η ισχύς του λόμπι της οπλοκατοχής παραμένει τεράστια και πολλοί Αμερικανοί δεν θέλουν ούτε να ακούσουν περί επιβολής περιορισμών, πόσο μάλλον να αποχωριστούν τα όπλα τους.

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Λήμνος: Νεκρός εντοπίστηκε 63χρονος ψαροντουφεκάς που αγνοούνταν
    Λήμνος: Νεκρός εντοπίστηκε 63χρονος ψαροντουφεκάς που αγνοούνταν

    Δεν είχε δώσει σημεία ζωής για ώρες και δεν μπορούσαν να επικοινωνήσουν μαζί του

    Νεκρός εντοπίστηκε ο 63χρονος ψαροντουφεκάς που αγνοείτο από χθες, Πέμπτη 3 Οκτωβρίου το απόγευμα στη Λήμνο. Το άψυχο σώμα του άτυχου άνδρα βρέθηκε στην περιοχή Πολιόχνη, στα ανατολικά του νησιού.
    Στο Λιμενικό Σώμα είχε σημάνει συναγερμός χθες όταν οι συγγενείς του δήλωσαν την εξαφάνισή του, καθώς δεν είχε δώσει σημεία ζωής για ώρες και δεν μπορούσαν να επικοινωνήσουν μαζί του.
    Το τραγικό νέο βύθισε στο πένθος την οικογένεια και τους φίλους του 63χρονου αλλά και όλη την τοπική κοινωνία της Λήμνου.
    Όπως αναφέρει το limnoslive.gr, μεγάλη επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης ξεκίνησε από τις 8 χθες το απόγευμα μετά την κλήση για αγνοούμενο άνδρα στην περιοχή. Σύμφωνα με πληροφορίες του ίδιου μέσου, ο 63χρονος είχε πάει για ψαροντούφεκο από τις 12:00 το μεσημέρι στην ευρύτερη περιοχή της Πολιόχνης.

    Ωστόσο, δεν επέστρεψε στο σπίτι του στην προκαθορισμένη ώρα, γεγονός που ανησύχησε την οικογένειά του η οποία ξεκίνησε να τον αναζητεί και στη συνέχεια να δηλώσει την εξαφάνισή του στην Αστυνομία.

    Η Λιμενική Αρχή του νησιού ξεκίνησε άμεσα εντατικές έρευνες για τον εντοπισμό του με συμμετοχή λιμενικού σκάφους, δυτών και ελικοπτέρου, αλλά δυστυχώς ο 63χρονος εντοπίστηκε σήμερα χωρίς τις αισθήσεις του.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Αιτωλικό: 15χρονος επιτέθηκε σε 13χρονο! - Άλλο ένα περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων
    Αιτωλικό: 15χρονος επιτέθηκε σε 13χρονο! - Άλλο ένα περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων

    Τι κατήγγειλε ο γονέας του 13χρονου

    Άλλο ένα περιστατικό βίας ήρθε να προστεθεί, αυτή τη φορά από την γειτονική Αιτωλοακαρνανία, προκαλώντας έντονο προβληματισμό.

    Θύμα αυτή τη φορά ένας 13χρονος ο οποίο δέχθηκε επίθεση από έναν 15χρονο.

    Συγκεκριμένα ενώ ο 13χρονος βρισκόταν σε στάση λεωφορείου φέρεται να δέχθηκε επίθεση, λεκτική και σωματική, από έναν 15χρονο.

    Η ΕΛΑΣ έχει ήδη σχηματίσει δικογραφία για την υπόθεση και όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση: “Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλικού σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός 15χρονου και του γονέα του, διότι σύμφωνα με καταγγελία γονέα στις 24-9-2024, το μεσημέρι, στο Αιτωλικό, σε στάση λεωφορείου, ο 15χρονος επιτέθηκε στον 13χρονο υιό του, τον οποίο χτύπησε και εξύβρισε”.

    Πηγή: Pelop.gr
  • Συναγερμός στη Νέα Σμύρνη: Τραμ παρέσυρε και τραυμάτισε παιδί
    Συναγερμός στη Νέα Σμύρνη: Τραμ παρέσυρε και τραυμάτισε παιδί

    Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Τετάρτης (25.09.24) στη Νέα Σμύρνη μετά από τροχαίο ατύχημα με το τραμ.

    Το τραμ παρέσυρε 15χρονο παιδί που ήταν με το πατίνι στη Νέα Σμύρνη.

    Το συμβάν έγινε στη λεωφόρο Ελ. Βενιζέλου, στα σύνορα Νέας Σμύρνης- Παλαιού Φαλήρου.

    Πηγή: Ethnos.gr

  • Ρομά συνελήφθη στο Αγρίνιο γιατί έκανε κατάληψη σε σχολείο και απείλησε τον διευθυντή
    Ρομά συνελήφθη στο Αγρίνιο γιατί έκανε κατάληψη σε σχολείο και απείλησε τον διευθυντή

    Συνελήφθη και η 33χρονη μητέρα του Ρομά

    Στη σύλληψη ενός 15χρονου Ρομά και της μητέρας του προχώρησαν αστυνομικοί στο Αγρίνιο καθώς ο ανήλικος μαζί με άλλα άτομα έκανε κατάληψη στο 3ο Γυμνάσιο της πόλης.
    Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛΑΣ ο 15χρονος απείλησε και κατέγραψε σε βίντεο τον διευθυντή του σχολείου.
    Μετά τη σύλληψη του 15χρονου, οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες και στην 33χρονη μητέρα του γιατί «δεν άσκησε ως όφειλε την γονική μέριμνα και εποπτεία».
    Ο Ρομά και η μητέρα του κατηγορούνται, κατά περίπτωση, για απειλή, διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας, παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων και παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Θεσσαλονίκη: Θύμα ξυλοδαρμού 15χρονος από συνομηλίκους του - Βιντεοσκοπούσαν την επίθεση
    Θεσσαλονίκη: Θύμα ξυλοδαρμού 15χρονος από συνομηλίκους του - Βιντεοσκοπούσαν την επίθεση

    Θύμα ξυλοδαρμού έπεσε ενας 15χρονος από ομάδα έξι συνομηλίκων του στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης με τους δράστες μάλιστα να βιντεοσκοπούν την επίθεση τους.

    Αφορμή της επίθεσης φέρεται να ήταν η ανταλλαγή μηνυμάτων του θύματος με έναν εκ των δραστών τις προηγούμενες ημέρες.

    Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνέλαβαν έξι 15χρονους, σε βάρος των οποίων σχημάτισαν δικογραφία για τα αδικήματα της σωματικής βλάβης αδύναμων ατόμων και παράβασης Νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων.

    Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης, στην περιοχή του Ευόσμου, οι συλληφθέντες προσέγγισαν 15χρονο και του προκάλεσαν σωματικές βλάβες με αφορμή μηνύματα που είχε ανταλλάξει ο τελευταίος με δύο εκ των συλληφθέντων, ενώ σημειώνεται ότι η εν λόγω επίθεση καταγραφόταν με συσκευές κινητής τηλεφωνίας.

    Ο ανήλικος που δέχτηκε την επίθεση μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο “Γ. Γεννηματάς” της Θεσσαλονίκης, όπου του χορηγήθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αποχώρησε.

    Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

    Πηγή: Cnn.gr
  • Ζάκυνθος: Ανατριχιαστική η περιγραφή 15χρονου θύματος bullying από ανήλικους
    Ζάκυνθος: Ανατριχιαστική η περιγραφή 15χρονου θύματος bullying από ανήλικους

    Αποκαλυπτικά είναι τα όσα έζησε ο 15χρονος θύμα bullying στη Ζάκυνθο, από ομάδα ανηλίκων.

    «Με απειλούσαν με την ζωή μου, με χτυπούσαν και μου αποσπούσαν τα χρήματα. Ζητούσε βοήθεια και δεν με βοήθησε κανένας». Αυτή είναι, η σοκαριστική μαρτυρία του 15χρονου από την Ζάκυνθο, για τον εφιάλτη που ζούσε στα χέρια ανήλικων νταήδων. Το παιδί σε απόλυτο σοκ και φοβισμένο δεν αντιστεκόταν. Υπέμενε το μαρτυρικό bullying επί 7 μήνες.

    Δύο 14χρονοι και ένας 13χρονος που είχαν συστήσει συμμορία τον ξυλοκοπούσαν, του έκλεβαν τα χρήματα και τον απειλούσαν ότι εάν μιλήσει θα τον σκοτώσουν.

    «Αυτό ξεκίνησε από τις αρχές του Φεβρουαρίου. Με είχαν σταματήσει μια φορά και μου είχαν ζητήσει λεφτά και εγώ από το φόβο μου, τους τα έδωσα, γιατί ήταν τρία άτομα και εγώ ήμουν μόνος μου. Και από τότε είδαν ότι δεν κάνω κάτι και από την δεύτερη φορά άρχισαν και με απειλούσαν. Φοβήθηκα εγώ, μου έπαιρναν λεφτά, με βαράγανε και συνέχισε αυτό μέχρι που δεν άντεξα άλλο και αποφάσισα να το πω στην αδελφή μου», είπε στο Mega.

    Οι 3 ανήλικοι τον χτυπούσαν και τον απειλούσαν με μαχαίρια και ρόπαλα. Του έστηναν καρτέρι και όταν τον έβλεπαν να κυκλοφορεί μόνος του στην περιοχή του επιτίθονταν για να τον ληστέψουν. Του είχαν αποσπάσει 300 ευρώ.

    «Με απειλούσαν με τη ζωή μου γιατί, ξέρετε, κουβαλάνε «σίδερα» πάνω τους, μαχαίρια, ρόπαλα και τέτοια. Και φοβόμουν. Ούτε έχω προκαλέσει ποτέ και οι αστυνόμοι που τους ρωτήσανε τι έχουν μαζί μου, είπαν απλά τίποτα. «Δεν μας είχε πειράξει ποτέ, απλά τον είδαμε έτσι και αποφασίσαμε να του κάνουμε κακό». Συνήθως πήγαινα σε έναν φίλο μου και την ώρα που γύρναγα ή πήγαινα στο φίλο μου και με έβρισκαν μόνο μου, τότε γινόντουσαν αυτά βράδια».

    Το παιδί, υπό το φόβο μην υποστεί μεγαλύτερο κακό, δεν μιλούσε. Μέχρι την Τρίτη, οπότε και δέχθηκε μία ακόμη επίθεση. Ήταν εκείνη που ξεχείλισε το ποτήρι και τον έκανε να μιλήσει στην αδελφή του, η οποία αμέσως ενημέρωσε τους γονείς τους

    «Θα κάνω οτιδήποτε να προστατέψω το παιδί μου και να καταστρέψω αυτές τις συμμορίες. Όχι μόνο για το παιδί μου, αλλά και για τα άλλα παιδιά που περνάνε τα ίδια. Γιατί δεν είναι μόνο ο γιος μου. Προσπαθώ να κάνω τον Καραγκιόζη για να νιώσει καλά …. συγγνώμη δεν μπορώ. Δεν το είχε πει από την αρχή και υπέφερε. Η αδερφή του ήρθε και μου το πε αμέσως μετά και εγώ ξεκίνησα όλες τις νόμιμες διαδικασίες», είπε ο πατέρας του 15χρονου.

    Μετά την καταγγελία που έκανε στο Τμήμα Ασφαλείας Ζακύνθου ο πατέρας του 15χρονου, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι 3 ανήλικοι αλλά και οι γονείς τους κατηγορούμενοι για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.

    Πηγή: Pelop.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Marma Touch