Κυριακή, 02 Ιουλίου 2023 13:20

Το έσκασε από ψυχιατρείο και παρενόχλησε σεξουαλικά 18χρονες

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Ο άνδρας πλησίασε τα κορίτσια και ακούμπησε τα γεννητικά του όργανα στο σώμα της μιας

Μια τρομακτική όσο και αηδιαστική εμπειρία βίωσαν, το βράδυ της Πέμπτης, δυο νεαρές φίλες που έκαναν βόλτα στο πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου στον Βόλο, όταν ένας άγνωστός τους άνδρας τις πλησίασε από πίσω και ακούμπησε τα γεννητικά του όργανα στο σώμα της μιας!

Οι δυο 18χρονες έπαθαν σοκ όταν αντιλήφθηκαν ότι ο δράστης είχε κατεβάσει το παντελόνι και το εσώρουχό του και έβαλαν τις φωνές καλώντας σε βοήθεια. Κοντά τους έτρεξαν κάποιοι που ακινητοποίησαν τον σάτυρο και ειδοποίησαν την Αστυνομία, άνδρες της οποίας τον συνέλαβαν και τον προσήγαν στο τμήμα.

Εκεί, αποκαλύφθηκε ότι ο 30χρονος άνδρας το είχε σκάσει από την Ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου Βόλου όπου ήταν ενταγμένος σε πρόγραμμα αποασυλοποίησης, καθώς είναι ψυχικά διαταραγμένος. Ο 30χρονος οδηγήθηκε την Παρασκευή στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Βόλου με την κατηγορία της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας, αλλά διατάχθηκε η ακούσια νοσηλεία του στο Ψυχιατρείο.

Πηγή: protothema.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 02 Ιουλίου 2023 11:17

Σχετικά Άρθρα

  • Σοκ στο Αγρίνιο: Συνελήφθη 26χρονος που παρενοχλούσε 14χρονη μέσα σε λεωφορείο
    Σοκ στο Αγρίνιο: Συνελήφθη 26χρονος που παρενοχλούσε 14χρονη μέσα σε λεωφορείο

    Ενα σοκαριστικό περιστατικό σημειώθηκε στο Αγρίνιο με μια 14χρονη να πέφτει θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης.

    Ειδικότερα, όπως αναφέρουν πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού OPEN, όλα ξεκίνησαν όταν ένας 26χρονος μπήκε σε αστικό λεωφορείο στο οποίο βρίσκονταν μέσα μαθητές. Τότε άρχισε να παρενοχλεί μια 14χρονη, ενώ στην συνέχεια έφτασε στο σημείο να αφαιρέσει τα ρούχα του

    Συνελήφθη ο 26χρονος στο Αγρίνιο

    Όταν τελικά το λεωφορείο έφτασε κοντά στο σχολείο και οι μαθητές κατέβηκαν, ο 26χρονος δράστης τους ακολούθησε, και τελικά χρειάστηκε να επέμβει η διευθύντρια καλώντας την αστυνομία με αποτέλεσμα να συλληφθεί ο δράστης. Τέλος, ο 26χρονος θα εξεταστεί και από ψυχίατρο, ενώ θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα.

    Πηγή: Ιefimerida.gr

  • Ηράκλειο: Πατριός ξυλοκόπησε άγρια στα δικαστήρια 39χρονο που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση της κόρης του
    Ηράκλειο: Πατριός ξυλοκόπησε άγρια στα δικαστήρια 39χρονο που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση της κόρης του

    Αφορμή αποτέλεσε το αίτημα του κατηγορούμενου για αναβολή της δίκης

    Την οργισμένη αντίδραση του πατριού μιας κοπέλας που έπεσε θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης από 39χρονο προκάλεσε το αίτημα αναβολής της δίκης που ζήτησε ο κατηγορούμενος με αποτέλεσμα στο δικαστικό μέγαρο Ηρακλείου να πέσουν γροθιές και κλωτσιές.
    Η υπόθεση αφορά τη σύλληψη ενός Αιγυπτίου ο οποίος το 2020 είχε συλληφθεί μετά από καταγγελία 14χρονης ότι την παρενοχλούσε σεξουαλικά με ασελγείς χειρονομίες και θωπείες.
    Σύμφωνα με το cretalive.gr ο 39χρονος επρόκειτο να δικαστεί σήμερα από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου με την κατηγορία της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας. Ωστόσο επειδή η μητέρα της κοπέλας, από τη Ρουμανία, απουσίαζε και παρών ήταν μόνο ο 40χρονος Αιγύπτιος πατριός της κοπέλας, η πλευρά της υπεράσπισης του κατηγορουμένου ζήτησε αναβολή, η οποία δόθηκε για τον Απρίλιο του 2025.

    Ακούγοντας την απόφαση για αναβολή, τόσο η κοπέλα όσο και ο πατριός εκνευρίστηκαν και έτσι την ώρα που ο κατηγορούμενος εξερχόταν της αίθουσας, η 18χρονη σήμερα κοπέλα τον χτύπησε με μπουνιά. Στη συνέχεια ο πατριός της άρχισε να κλωτσάει και να γρονθοκοπεί τον κατηγορούμενο, βγάζοντάς τον από την δικαστική αίθουσα και χτυπώντας τον σε όλο τον διάδρομο μέχρι τις τουαλέτες.

    Αστυνομικοί και αστυνομικοί της Δικαστικής Αστυνομίας έσπευσαν για να τους χωρίσουν τους δύο άνδρες.

    Ο πατριός της κοπέλας συνελήφθη για το επεισόδιο και πρόκειται να δικαστεί στο πλαίσιο του Αυτοφώρου.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε ιδιοκτήτης γυμναστηρίου που κατηγορείται ότι παρενοχλούσε σεξουαλικά 17χρονη αθλήτρια
    Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε ιδιοκτήτης γυμναστηρίου που κατηγορείται ότι παρενοχλούσε σεξουαλικά 17χρονη αθλήτρια

    Σύμφωνα με την καταγγελία, ο 31χρονος έδειχνε στην 17χρονη τα γεννητικά του όργανα - Τι απαντούν ο κατηγορύμενος και η σύντροφός του

    Ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών, με τριετή αναστολή, επέβαλε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης στον 31χρονο ιδιοκτήτη γυμναστηρίου που συνελήφθη ύστερα από καταγγελία 17χρονης αθλήτριάς του ότι την παρενόχλησε σεξουαλικά, κατ’ επανάληψη.
    Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο για κατάχρηση ανηλίκου κατ' εξακολούθηση, αναγνωρίζοντάς του το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.
    Σύμφωνα με την καταγγελία της ανήλικης, ο 31χρονος εμφανίστηκε γυμνός μπροστά της στο γραφείο του γυμναστηρίου, μια φορά αυνανιζόταν, ενώ φέρεται να της ζήτησε να βαθμολογήσει και το μόριο του, σύμφωνα με την παθούσα.
    Η υπόθεση αποκαλύφθηκε το περασμένο Σάββατο, όταν η ανήλικη αποκάλυψε στη μητέρα της όσα είχαν συμβεί με τον 31χρονο και ακολούθησε η καταγγελία στην αστυνομία.

    Όπως κατέθεσε η μητέρα του θύματος, η κόρη της γνωρίζονταν με τον κατηγορούμενο περίπου τρία χρόνια, καθώς η ίδια ήταν αθλήτρια στίβου και ο άντρας προπονητής της. Στις αρχές Σεπτεμβρίου εγγράφηκε στο γυμναστήριο το οποίο διατηρεί ο κατηγορούμενος στην περιοχή του Ωραιοκάστρου, καθώς η οικογένεια και η ανήλικη γνώριζαν τον 31χρονο και τον εμπιστεύονταν.

    «Πήγαινε στο γυμναστήριο τρεις - τέσσερεις φορές την εβδομάδα και επιλέξαμε τον κατηγορούμενο καθώς τον θεωρούσαμε "δικό μας παιδί". Εκείνος της έδινε καθημερινά το πρόγραμμα με τις ασκήσεις που θα πρέπει να κάνει, προσφέρθηκε από μόνος του», ανέφερε αρχικά.

    «Το Σάββατο το παιδί μου μίλησε. Άρχισε να μου λέει για τον κατηγορούμενο, φοβισμένη. Έβαλε τα κλάματα. Μου είπε ότι "μου έδειξε τα γεννητικά του όργανα". Δεν ήξερε πώς να το πει. Μου είπε ήταν στο γραφείο, χτύπησε την πόρτα γιατί είναι συνεσταλμένη, ήθελε να πάρει το πρόγραμμα. Ήταν τουαλέτα αυτός με μισάνοιχτη πόρτα. Της είπε "έλα, μπορείς να μπεις". Γυρνώντας είδε το μόριο του. "Τρόμαξα μαμά, έκλεισα την πόρτα και έφυγα από το γραφείο". Μου είπε ότι ξαναέγινε αυτό. Αυτό έγινε δύο φορές στο γραφείο και στις επόμενες φορές μου λέει, ενώ ήταν στο γραφείο και περίμενε το πρόγραμμα, έβγαλε το μόριό του και το έβλεπε. Τον ρώτησε "τι κάνεις;", τρόμαξε η κόρη μου. Εκείνος της απάντησε "δεν σου αρέσει; Είναι κακό;". Όταν η κόρη μου έφυγε και πήγε στα όργανα την ακολούθησε και την ξαναρώτησε "πρώτη φορά βλέπεις γυμνό άντρα;". Πήγα αμέσως στην αστυνομία μόλις μου τα είπε αυτά τον παιδί μου», ανέφερε η μητέρα της ανήλικης.

    Η σύντροφος του 31χρονου και επίσης γυμναστήρια στο γυμναστήριο που διατηρεί ο κατηγορούμενος, κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης και ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι ουδέποτε ο άντρας είχε μείνει μόνος του με την ανήλικη και ότι εκείνη προσπαθούσε να τον προσεγγίσει και έμπαινε στο γραφείο του γυμναστηρίου χωρίς να χτυπήσει την πόρτα, ενώ απαγορευόταν. Μάλιστα, όπως είπε, της είχαν κάνει παρατήρηση για τον λόγο αυτό.

    «Μου είπε ότι θα έμπαινε για μπάνιο και η κοπέλα άνοιξε μόνη της την πόρτα χωρίς να χτυπήσει. Από όσο γνωρίζω έγινε δύο φορές», ανέφερε η μάρτυρας, προσθέτοντας ότι από το παράθυρο του γραφείου φαίνεται μέσα ο χώρος και δεν θα μπορούσε να ισχύει η καταγγελία.

    Στην απολογία του ο κατηγορούμενος αρνήθηκε ότι έγιναν οι πράξεις τις οποίες κατήγγειλε η 17χρονη και υποστήριξε ότι η ανήλικη έμπαινε στο γραφείο του χωρίς άδεια, όταν εκείνος ήταν στο μπάνιο.

    «Όταν άνοιξε την πόρτα ήμουν έτοιμος να μπω για μπάνιο, ήμουν γυμνός και εκείνη την ώρα άνοιξε την πόρτα και θεωρώ ό,τι πρόλαβε να με δει. Αφού βγήκα από το μπάνιο της έκανα παρατήρηση. Έγινε την εβδομάδα που μας πέρασε. Άλλες μια - δύο φορές μπήκε, αλλά δεν ήμουν γυμνός σε όλες τις περιπτώσεις. Άλλη μια φορά ξαναμπήκε όταν ήμουν τουαλέτα. Πάντα προσπαθούσα να τραβήξω την πόρτα, δεν ξέρω τι ακριβώς είδε. Είναι πολύ μικρός ο χώρος», ανέφερε.

    «Θεωρώ ότι η καταγγελία έγινε μετά από πίεση τρίτου ατόμου. Μπορεί να ένιωσε κάπως άβολα - άσχημα, το είπε στη μητέρα της και κάποιοι άλλοι θεωρώ ότι την προέτρεψαν να κάνει καταγγελία. Μπορεί να την πίεσε και το αγόρι της», σημείωσε.

    Την ενοχή του πρότεινε και ο εισαγγελέας της έδρας.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Συνελήφθη ιδιοκτήτης γυμναστηρίου - Ανήλικη τον κατήγγειλε για σεξουαλική παρενόχληση
    Συνελήφθη ιδιοκτήτης γυμναστηρίου - Ανήλικη τον κατήγγειλε για σεξουαλική παρενόχληση

    Στη σύλληψη ιδιοκτήτη γυμναστηρίου προχώρησαν οι αστυνομικές Αρχές σε περιοχή του Δήμου Ωραιοκάστρου μετά από καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση που κατέθεσε σε βάρος του ανήλικη.

    Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων διερεύνησαν την καταγγελία και συνέλαβαν χθες τον 31χρονο.

    Σύμφωνα με την Αστυνομία, στην καταγγελία αναφέρεται ότι ο 31χρονος άντρας, το χρονικό διάστημα από 27-09-2024 έως και 11-10-2024, προέβη κατ’ επανάληψη σε πράξεις γενετήσιου χαρακτήρα σε βάρος 17χρονης στο γραφείο του γυμναστηρίου του οποίου είναι ιδιοκτήτης.

    Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία για κατάχρηση ανηλίκων κατ’ εξακολούθηση, που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.

    Πηγή: cnn.gr

  • Unicef: Μία στις οκτώ γυναίκες παγκοσμίως έχει πέσει θύμα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης πριν τα 18 της
    Unicef: Μία στις οκτώ γυναίκες παγκοσμίως έχει πέσει θύμα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης πριν τα 18 της

    Ο αριθμός αυτός φτάνει τα 650 εκατομμύρια, μία στις πέντε, αν υπολογιστούν και οι μορφές σεξουαλικής βίας που δεν περιλαμβάνουν επαφή

    Περισσότερα από 370 εκατομμύρια κορίτσια και γυναίκες στον κόσμο, μία στις οκτώ, έχουν πέσει θύματα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης πριν από την ηλικία των 18 ετών, ανέφερε χθες, Τετάρτη, η Unicef σε έκθεσή της, κάνοντας λόγο για «ανησυχητικού επιπέδου» βία.
    Ο αριθμός αυτός φτάνει τα 650 εκατομμύρια, μία στις πέντε, αν υπολογιστούν και οι μορφές σεξουαλικής βίας που δεν περιλαμβάνουν επαφή, όπως η διαδικτυακή ή λεκτική κακοποίηση, πρόσθεσε η Unicef στην ανακοίνωση που συνόδευε τη δημοσίευση της έκθεσής της.
    Για τη διευθύντρια της υπηρεσίας Κάθριν Ράσελ «η σεξουαλική βία εις βάρος των παιδιών αποτελεί αβάσταχτη κηλίδα στη συλλογική μας συνείδηση».
    «Προκαλεί βαθιά και διαρκή τραύματα, συχνά από κάποιον τον οποίο το παιδί γνωρίζει και εμπιστεύεται, σε μέρη όπου θα έπρεπε να είναι ασφαλές», πρόσθεσε.

    Σύμφωνα με την έκθεση, αν και οι γυναίκες και τα κορίτσια πλήττονται περισσότερο από τη σεξουαλική βία, 240 με 310 εκατομμύρια αγόρια και άνδρες – περίπου ένας στους 11 παγκοσμίως-- έχουν επίσης πέσει θύματα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης στην παιδική τους ηλικία.

    «Η κλίμακα αυτής της παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι συγκλονιστική και είναι δύσκολο να συνειδητοποιήσει κανείς το μέγεθός της λόγω του στίγματος (που φέρουν τα θύματα), των προκλήσεων στην καταμέτρηση και των περιορισμένων πόρων για τη συγκέντρωση στοιχείων», τόνισε η Unicef.

    Η έκθεση δόθηκε στη δημοσιότητα ενόψει της αυριανής «Παγκόσμιας Ημέρας των Κοριτσιών», αλλά και της παγκόσμιας υπουργικής διάσκεψης που θα διεξαχθεί τον Νοέμβριο στην Κολομβία με θέμα των τερματισμό της βίας εναντίον των παιδιών.

    Η Unicef επεσήμανε ότι τα ευρήματά της υπογραμμίζουν την άμεση ανάγκη να ληφθεί σοβαρή δράση σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως η αυστηροποίηση της νομοθεσίας και η παροχή βοήθειας στα παιδιά ώστε να αναγνωρίζουν και να καταγγέλλουν τη σεξουαλική βία.

    Αν και η σεξουαλική βία δεν γνωρίζει γεωγραφικά, πολιτιστικά ή οικονομικά σύνορα, ο μεγαλύτερος αριθμός θυμάτων καταγράφεται στην υποσαχάρια Αφρική με 79 εκατομμύρια γυναίκες και κορίτσια – το 22% του πληθυσμού-- να επηρεάζεται. Στη ανατολική και νοτιοανατολική Ασία καταγράφηκαν 75 εκατομμύρια (8%), ενώ στην κεντρική και νότια Ασία 73 εκατομμύρια γυναίκες και κορίτσια (9%).

    Στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική η Unicef ανέφερε ότι εντοπίστηκαν 68 εκατομμύρια γυναίκες και κορίτσια ( 14%), στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική 45 εκατομμύρια (18%) και στη βόρεια Αφρική και τη δυτική Ασία 29 εκατομμύρια (15%).
    Η Ωκεανία με 6 εκατομμύρια γυναίκες και κορίτσια να έχουν υποστεί σεξουαλική βία έχει το μεγαλύτερο ποσοστό ανάλογα με την πληθυσμό της, 34%.

    Οι συγκρούσεις καθώς και οι οικονομικές και κοινωνικές κρίσεις ευνοούν τη βία κατά των κοριτσιών, σημείωσε η Ράσελ, κάνοντας λόγο για «φρικτή σεξουαλική βία σε ζώνες συγκρούσεων, όπου ο βιασμός και η σεξιστική βία χρησιμοποιούνται συχνά ως όπλο πολέμου».

    Η Unicef επεσήμανε ότι οι περισσότερες σεξουαλικές επιθέσεις σημειώνονται στην περίοδο της εφηβείας, κυρίως μεταξύ 14 και 17 ετών, με τα κορίτσια που τις υφίστανται να κινδυνεύουν περισσότερο από σεξουαλικά μεταδιδόμενες ασθένειες, χρήση εθιστικών ουσιών και προβλήματα ψυχικής υγείας.

    «Οι επιπτώσεις οξύνονται ακόμη περισσότερο όταν τα παιδιά καθυστερούν να αποκαλύψουν τις εμπειρίες τους ή κρατούν εντελώς μυστική την κακοποίησή τους», σημείωσε η Unicef.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Λάρισα: Ποινή φυλάκισης σε οδηγό σχολικού λεωφορείου που παρενόχλησε σεξουαλικά μαθήτρια Λυκείου
    Λάρισα: Ποινή φυλάκισης σε οδηγό σχολικού λεωφορείου που παρενόχλησε σεξουαλικά μαθήτρια Λυκείου

    Ο οδηγός έκλεισε τη μαθήτρια μέσα στο σχολικό και στη συνέχεια την αγκάλιασε και την φίλησε

    Ένοχος για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος ανήλικης κρίθηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας ένας οδηγός σχολικού λεωφορείου, στον οποίο επιβλήθηκαν παράλληλα αυστηροί περιοριστικοί προκειμένου να ανασταλεί η 10μηνη ποινή φυλάκισης που αποφάσισε το δικαστήριο.
    Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του larissanet.gr, η υπόθεση έφτασε στο ακροατήριο μετά από καταγγελία μαθήτριας λυκείου ότι ο κατηγορούμενος σε χωριό της ΠΕ Λάρισας, το πρωί της Τρίτης 8 Οκτωβρίου, την έκλεισε μέσα στο σχολικό και στη συνέχεια την αγκάλιασε και την φίλησε.
    Η κατάθεση της μαθήτριας

    Σήμερα, Τετάρτη 9 Οκτωβρίου, στο δικαστήριο η ανήλικη κατέθεσε αναλυτικά όσα έγιναν εκείνο το πρωί.

    Συγκεκριμένα, είπε πως, όταν το σχολικό έφτασε στην τελευταία στάση και κατέβηκαν όλα τα παιδιά και τελευταία η ίδια, ο κατηγορούμενος της είπε να επιστρέψει στο σχολικό και την τράβηξε από τον καρπό για να μπει μέσα. Μετά έκλεισε τις πόρτες και αφού προέβη στις καταγγελλόμενες πράξεις άνοιξε την πόρτα και την άφησε να φύγει.

    Ο πατέρας της, όταν έμαθε για το περιστατικό από τον υποδιευθυντή του σχολείου που φοιτά η κόρη του, κατήγγειλε τον άνδρα στην αστυνομία, αναφέροντας μάλιστα πως η κοπέλα ήταν ταραγμένη και σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

    Αρνήθηκε τις κατηγορίες ο οδηγός

    Στην απολογία του ο κατηγορούμενος αρνήθηκε την καταγγελία τονίζοντας πως τελευταίος κατέβηκε από το σχολικό ένας μαθητής λυκείου με τον οποίο είχε και συζήτηση προκειμένου να του εξηγήσει κάποια πράγματα για το σχολικό πάσο.

    Μάλιστα το τελευταίο στοιχείο επικαλέστηκε η υπεράσπιση του κατηγορούμενου ζητώντας την αναβολή της δίκης προκειμένου να προσέλθει για να καταθέσει σχετικά ο μαθητής. Το δικαστήριο ωστόσο απέρριψε το αίτημα, απορρίπτοντας στη συνέχεια και δεύτερο αίτημα του κατηγορούμενου, στο οποίο ζητούσε να υποβληθεί η μαθήτρια σε ψυχολογική εξέταση.

    Τελικά εισαγγελέας και πρόεδρος έκριναν αμφότεροι πως τελέστηκαν οι καταγγελλόμενες πράξεις με το δικαστήριο να κηρύσσει τον κατηγορούμενο ένοχο και να του επιβάλει ποινή φυλάκισης 10 μηνών.

    Η ποινή έχει ανασταλεί υπό τους όρους να μήν συνοδεύει στο πλαίσιο της εργασίας του ανήλικους, να δίνει το παρόν μια φορά το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας του και την απαγόρευση της εξόδου από τη χώρα - όροι που επιβάλλονται συνήθως σε κατηγορούμενους για κακουργηματικές πράξεις.

    Τέλος το δικαστήριο αποφάσισε η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη αλλά με τους ίδιους όρους.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Χαλκιδική: 57χρονος παρενόχλησε σεξουαλικά την 13χρονη κόρη του καλύτερου φίλου του
    Χαλκιδική: 57χρονος παρενόχλησε σεξουαλικά την 13χρονη κόρη του καλύτερου φίλου του

    Η νεαρή κατέθεσε ενώπιον του δικαστηρίου τα όσα συνταρακτικά βίωσε εκείνη την ημέρα

    Σε ποινή φυλάκισης έξι μηνών με τριετή αναστολή καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χαλκιδικής ένας 57χρονος που κατηγορείται ότι παρενόχλησε σεξουαλικά την ανήλικη κόρη του καλύτερου φίλου του.
    Το περαστικό, όπως αναφέρει δημοσίευμα του ιστοτόπου voria.gr, σημειώθηκε τον Αύγουστο 2019, όταν το 13χρονο -τότε- κορίτσι ήταν στη θάλασσα με τους γονείς της καθώς και μέλη της οικογένειας του κατηγορούμενου.
    Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 57χρονος φέρεται να προχώρησε σε άσεμνα αγγίγματα σε βάρος της και η ανήλικη κατήγγειλε αμέσως το συμβάν.

    Η νεαρή κατέθεσε ενώπιον του δικαστηρίου τα όσα συνταρακτικά βίωσε εκείνη την ημέρα, ενώ ο κατηγορούμενος δεν παρέστη στη δίκη και μέσω του δικηγόρου του αρνήθηκε την κατηγορία. Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, επιβάλλοντάς του την παραπάνω ποινή. Σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών -και για το αδίκημα της παράνομης βίας, για το οποίο τελικά αθωώθηκε.

    «Είναι μία σημαντική ημέρα για τη δικαιοσύνη και μία δικαίωση για αυτό το κορίτσι και όσα πέρασε σε τόσο μικρή ηλικία», είπε στo ειδησεογραφικό μέσο ο συνήγορος προς υποστήριξη της κατηγορίας, Στάθης Κόλιας.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Αχαΐα: Γυμνασιάρχης κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση μαθήτριας
    Αχαΐα: Γυμνασιάρχης κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση μαθήτριας

    Σύλληψη Πατρινού εκπαιδευτικού μετά από καταγγελία 14χρονης μαθήτριας για σεξουαλική παρενόχληση.

    Μια σοβαρή καταγγελία κλήθηκαν να διερευνήσουν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας, μετά από υποβολή μήνυση γονέων ανήλικης μαθήτριας για σεξουαλική παρενόχληση κατά καθηγητή σχολικής μονάδας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

    Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Πελοποννήσου», συνελήφθη 65χρονος πατρινός, διευθυντής Γυμνασίου σε περιοχή της Δυτικής Αχαΐας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας.

    Το περιστατικό, σύμφωνα με τα όσα φέρεται να υποστηρίζει η 14χρονη, συνέβη εντός σχολικής αίθουσας -την περασμένη εβδομάδα- με τον γυμνασιάρχη κατά την παράδοση του μαθήματος, να την προσεγγίζει με εκείνη να ξαφνιάζεται, όταν της χάιδεψε τα μαλλιά και τον λαιμό. Η ανήλικη μαθήτρια, κατά την επιστροφή στο σπίτι της, ενημέρωσε τους γονείς της και εκείνοι με τη σειρά τους μετέβησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας, όπου κατήγγειλαν το συμβάν, ζητώντας την ποινική δίωξη του καθηγητή, καταθέτοντας μήνυση.

    Ο 65χρονος από την Πάτρα, μετά τον σχηματισμό της δικογραφίας, αναζητήθηκε στο πλαίσιο του αυτοφώρου από τους αστυνομικούς, συνελήφθη και οδηγήθηκε στα κρατητήρια.

    Ο εκπαιδευτικός που, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες της «Π», μετακινήθηκε φέτος στην περιοχή, αναλαμβάνοντας τη διεύθυνση του σχολείου, αρνήθηκε την κατηγορία ισχυριζόμενος πως πρόκειται για παρεξήγηση. Φέρεται να είπε στους αστυνομικούς πως το άγγιγμά του παρερμηνεύθηκε από τη μαθήτρια. Ο 65χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πατρών και αφού ορίστηκε τακτική δικάσιμος, αφέθηκε ελεύθερος.

    Πηγή: Pelop.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο