Κυριακή, 09 Ιουλίου 2023 09:01

Λάρισα: Στον εισαγγελέα ο αστυνομικός που πυροβόλησε και σκότωσε 20χρονο έπειτα από καταδίωξη

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Ενώπιον του εισαγγελέα αναμένεται να βρεθεί σήμερα ο αστυνομικός που πυροβόλησε θανάσιμα χθες έναν 20χρονο μετά από καταδίωξη στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Λάρισας.

Το περιστατικό

Θυμίζουμε ότι στην αστυνομία έφτασε χθες το μεσημέρι σήμα για όχημα που εκλάπη από το Γαλάτσι Αττικής νωρίτερα το πρωί, και κινούνταν επί της Εθνικής Οδού στον Κόμβο Νίκαιας στη Λάρισα.

Αστυνομικοί του Α.Τ. Κιλελέρ εντόπισαν το όχημα και αφού ο οδηγός δεν σταμάτησε στο σήμα για έλεγχο, ξεκίνησε η καταδίωξη του. Ο 20χρονος στην προσπάθεια του να διαφύγει, βρέθηκε στον οικισμό του Μοσχοχωρίου, 20 χλμ. περίπου έξω από την Λάρισα. Εκεί, έχασε τον έλεγχο του οχήματος και προσέκρουσε σε τοίχο κατοικίας, στην είσοδο του χωριού. Στη συνέχεια, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, ένας από τους αστυνομικούς που συμμετείχε στην καταδίωξη πυροβόλησε τον 20χρονο, τραυματίζοντας τον θανάσιμα.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η αστυνομία για το περιστατικό, ο οδηγός: «εξήλθε του οχήματος και τράπηκε σε φυγή ωστόσο ένας από τους αστυνομικούς, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, έκανε χρήση όπλου με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του ατόμου στα πλευρά». Μετά το συμβάν ο αστυνομικός συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίζεται σχετική δικογραφία.

Για τον 20χρονο οδηγό του οχήματος, από την αστυνομία έγινε γνωστό ότι πρόκειται για υπήκοο Συρίας και στο παρελθόν είχε καταδικαστεί σε βαθμό κακουργήματος για διακίνηση παράτυπων μεταναστών. Ο 20χρονος αποφυλακίστηκε πρόσφατα υπό όρους ενώ τέλος Ιουνίου είχε συλληφθεί εκ νέου για κλοπή οχήματος και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Όπως μεταδίδει το larissanet.gr, ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 20χρονο αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα στον εισαγγελέα στο πλαίσιο του αυτοφώρου προκειμένου να απολογηθεί στην ανακρίτρια ή να ζητήσει προθεσμία.

Τι ισχύει για τη χρήση όπλου από αστυνομικούς

Σύμφωνα με το άρθρο 3 του Νόμου 3169/2003 «Οπλοφορία, χρήση πυροβόλων όπλων από αστυνομικούς, εκπαίδευσή τους σε αυτά και άλλες διατάξεις» (Α’ 189), για τη χρήση όπλου από αστυνομικό ισχύουν τα εξής:

1. Ο αστυνομικός επιτρέπεται κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας του να προτάσσει το πυροβόλο όπλο, εφόσον συντρέχει κίνδυνος ένοπλης επίθεσης σε βάρος αυτού ή τρίτου

2. Ο αστυνομικός επιτρέπεται να κάνει χρήση πυροβόλου όπλου, εφόσον αυτό απαιτείται για την εκπλήρωση του καθήκοντός του και συντρέχουν οι παρακάτω προϋποθέσεις:

α. Έχουν εξαντληθεί όλα τα ηπιότερα του πυροβολισμού μέσα, εκτός αν αυτά δεν είναι διαθέσιμα ή πρόσφορα στη συγκεκριμένη περίπτωση. Ηπιότερα μέσα είναι ιδίως παραινέσεις, προτροπές, χρήση εμποδίων, σωματικής βίας, αστυνομικής ράβδου, επιτρεπτών χημικών ουσιών ή άλλων ειδικών μέσων, προειδοποίηση για χρήση πυροβόλου όπλου και απειλή με πυροβόλο όπλο.

β. Εχει δηλώσει την ιδιότητά του και έχει απευθύνει σαφή και κατανοητή προειδοποίηση για την επικείμενη χρήση πυροβόλου όπλου, παρέχοντας επαρκή χρόνο ανταπόκρισης, εκτός αν αυτό είναι μάταιο υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες ή επιτείνει τον κίνδυνο θανάτου ή σωματικής βλάβης.

γ. Η χρήση πυροβόλου όπλου δεν συνιστά υπερβολικό μέτρο σε σχέση με το είδος της απειλούμενης βλάβης και την επικινδυνότητα της απειλής.

3. Όταν συντρέχουν οι προϋποθέσεις της προηγούμενης παραγράφου επιβάλλεται η ηπιότερη χρήση του πυροβόλου όπλου, εκτός αν αυτό είναι μάταιο υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες ή επιτείνει τον κίνδυνο θανάτου ή σωματικής βλάβης. Ως ηπιότερη χρήση πυροβόλου όπλου νοείται η κατά το εδάφιο δ του άρθρου 1 κλιμάκωση της χρήσης του με τη μικρότερη δυνατή και αναγκαία προσβολή.

4. Ο εκφοβιστικός πυροβολισμός ή ο πυροβολισμός κατά πραγμάτων επιτρέπεται, ιδίως σε περιπτώσεις κινδύνου από ζώο ή προειδοποίησης για πυροβολισμό εναντίον ανθρώπου, εφόσον έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να μην πληγεί άνθρωπος από αστοχία ή εξοστρακισμό του βλήματος. Πυροβολισμός κατά οχήματος, που ενέχει κίνδυνο τραυματισμού επιβαίνοντος προσώπου, επιτρέπεται μόνο υπό τις προϋποθέσεις της επόμενης παραγράφου.

5. Ο πυροβολισμός ακινητοποίησης επιτρέπεται, αν αυτό απαιτείται:

α. Για την απόκρουση ένοπλης επίθεσης, εφόσον η επίθεση άρχισε ή επίκειται, ώστε κάθε καθυστέρηση αντίδρασης να καθιστά αναποτελεσματική την άμυνα.
β. Για την αποτροπή επικείμενης τέλεσης ή εξακολούθησης κοινώς επικίνδυνου κακουργήματος ή κακουργήματος που τελείται με χρήση ή απειλή σωματικής βίας.
γ. Για τη σύλληψη καταδικασθέντος ή υποδίκου ή καταδιωκομένου που καταλαμβάνεται να τελεί επ` αυτοφώρω κακούργημα ή πλημμέλημα, εφόσον αντιδρά στη σύλληψή του και υπάρχει άμεσος κίνδυνος να κάνει χρήση όπλου.
δ. Για την αποτροπή παράνομης εισόδου στη χώρα ή εξόδου από αυτή προσώπων που επιχειρούν παράνομη διακίνηση ανθρώπων ή πραγμάτων και φέρουν όπλα του εδαφίου α΄ της παραγράφου 1 του άρθρου 1 του ν. 2168/1993.
ε. Για την προστασία εγκαταστάσεων κοινής ωφέλειας ή χώρων, στους οποίους φυλάσσονται αντικείμενα επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία ή τη δημόσια τάξη ή πειστήρια εγκλήματος, εφόσον η φύλαξή τους έχει ανατεθεί ειδικά στον αστυνομικό και επιχειρείται βίαιη είσοδος, προσβολή ή αφαίρεση των φυλασσομένων από ένοπλο.
στ. Για την αποτροπή απόδρασης ή ελευθέρωσης κρατουμένου που επιχειρείται με ένοπλη επίθεση.
ζ. Για την αποτροπή αφοπλισμού αστυνομικού κατά την υπηρεσία του.

6. Ο πυροβολισμός εξουδετέρωσης επιτρέπεται, αν αυτό απαιτείται:

α. για την απόκρουση επίθεσης ενωμένης με επικείμενο κίνδυνο θανάτου ή βαριάς σωματικής βλάβης ανθρώπου,
β. για τη διάσωση ομήρων, για τους οποίους απειλείται κίνδυνος θανάτου ή βαριάς σωματικής βλάβης.

7. πυροβολισμός ακινητοποίησης ή εξουδετέρωσης απαγορεύεται:

α. εφόσον υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να πληγεί τρίτος από αστοχία ή εξοστρακισμό του βλήματος,
β. εναντίον ενόπλου πλήθους, εφόσoν υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να πληγούν άοπλοι,
γ. Εναντίον ανηλίκου, εκτός αν αποτελεί το μοναδικό μέσο για την αποτροπή επικείμενου κινδύνου θανάτου.
Ως ανήλικος θεωρείται το πρόσωπο που δεν έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του,
δ. εναντίον προσώπου που τρέπεται σε φυγή, όταν καλείται να υποστεί νόμιμο έλεγχο.

8. Οταν οι αστυνομικοί ενεργούν ως ομάδα, για τη χρήση πυροβόλου όπλου, απαιτείται προσταγή του επικεφαλής αυτής, εκτός αν ο αστυνομικός δέχεται επίθεση, από την οποία απειλείται βαριά σωματική βλάβη ή θανάτωσή του.

9. Αντισυνταγματική ή προδήλως παράνομη διαταγή ανωτέρου για χρήση πυροβόλου όπλου δεν αίρει τον άδικο χαρακτήρα της πράξης του αστυνομικού.

10. Κάθε περίπτωση χρήσης όπλων από αστυνομικό αναφέρεται αμέσως στην αρμόδια αστυνομική Υπηρεσία και Δικαστική Αρχή.

Πηγή: ethnos.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 09 Ιουλίου 2023 09:29

Σχετικά Άρθρα

  • Βοσνία: 15χρονος μπήκε σε αστυνομικό τμήμα και σκότωσε αστυνομικό με μαχαίρι
    Βοσνία: 15χρονος μπήκε σε αστυνομικό τμήμα και σκότωσε αστυνομικό με μαχαίρι

    Άγνωστα τα κίνητρα της επίθεσης του 15χρονου μέσα σε αστυνομικό τμήμα στην Μποσάνκα Κρούπα της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης.

    Ένας 15χρονος στη Βοσνία μαχαίρωσε μέχρι θανάτου έναν αστυνομικό και τραυμάτισε άλλον έναν χθες, Πέμπτη (24/10), το βράδυ μέσα σε αστυνομικό τμήμα στην πόλη Μποσάνκα Κρούπα, στη βορειοδυτική πλευρά της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης.

    Ο έφηβος μπήκε σε αστυνομικό τμήμα και επιτέθηκε στους αστυνομικούς με μαχαίρι, όπως τόνισε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Άντναν Μπεγκάνοβιτς, στη βοσνιακή δημόσια τηλεόραση BHRT.

    Ο ένας υπέκυψε στα τραύματα που υπέστη, ενώ ο δεύτερος νοσηλεύεται σε νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση.

    Ο δράστης, γεννημένος το 2009, συνελήφθη, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, ο οποίος διευκρίνισε πως έχει αρχίσει να διενεργείται έρευνα για να εξακριβωθούν τα κίνητρα της επίθεσης, που παραμένουν άγνωστα.

    Πηγή: iEidiseis.gr

  • Θεσσαλονίκη: Τραυματίστηκε αστυνομικός σε καταδίωξη - Εμβολίστηκε η μοτοσικλέτα του
    Θεσσαλονίκη: Τραυματίστηκε αστυνομικός σε καταδίωξη - Εμβολίστηκε η μοτοσικλέτα του

    Αστυνομικός της Ομάδας Ζ τραυματίστηκε όταν έπεσε πάνω του μοτοσικλέτα που κινούνταν με υψηλή ταχύτητα στη Θεσσαλονίκη.

    Το περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης (8/10) στην περιοχή του Κορδελιού.

    Σύμφωνα με το thestival.gr, δύο περιπολούντες αστυνομικοί της Ομάδας Ζ έκριναν ύποπτη την κίνηση ενός μοτοσικλετιστή που κινούνταν στην οδό Γ. Παπανδρέου. Επιχείρησαν να τον ακινητοποιήσουν ανακόπτοντας την πορεία του. Εκείνος τους αγνόησε, επιτάχυνε και εμβόλισε με τη μηχανή του τον έναν από τους δύο αστυνομικούς. Στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή πεζός, εγκαταλείποντας στο σημείο το δίκυκλό του.

    Αμέσως δόθηκε σήμα στις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν κοντά στο σημείο τους πρόσκρουσης για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του αναβάτη. Ο ένας από τους δύο αστυνομικούς τραυματίστηκε στο πόδι και μεταφέρθηκε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

    Πηγή: Cnn.gr
  • Χίος: Καταδίωξη διακινητή μεταναστών - Διασώθηκαν 21 άνθρωποι
    Χίος: Καταδίωξη διακινητή μεταναστών - Διασώθηκαν 21 άνθρωποι

    O χειριστής του ταχύπλοου προέβη σε επικίνδυνους ελιγμούς, με σκοπό να αποφύγει τη σύλληψη

    Το μεσημέρι της Τετάρτης (18/9), ενημερώθηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου για την ύπαρξη ταχύπλοου σκάφους με αλλοδαπούς επιβαίνοντες, το οποίο κινούταν στη θαλάσσια περιοχή Νενήτων προερχόμενο από τις τουρκικές ακτές. Στο σημείο έσπευσε ένα περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, ενώ ο χειριστής του ταχύπλοου προέβη σε επικίνδυνους ελιγμούς, με σκοπό να αποφύγει τη σύλληψη.
    Το Λιμενικό ακινητοποίησε το ταχύπλοο και περισυνέλεξε 21 αλλοδαπούς (10 άντρες, 5 γυναίκες και 6 ανήλικοι), ενώ συνελήφθη ο 27χρονος αλλοδαπός διακινητής για παράβαση του Ν. 3386/2005 (Παράνομη είσοδος στην ελληνική επικράτεια) και του άρθρου 25 του Ν. 5038/2023 (Κώδικας μετανάστευσης). Οι 21 αλλοδαποί μεταφέρθηκαν στο κέντρο καταγραφής και ταυτοποίησης ΚΕΔΝ Χίου. Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Πύργος: Άγρια καταδίωξη των Αρχών με γνωστό για υποθέσεις ναρκωτικών
    Πύργος: Άγρια καταδίωξη των Αρχών με γνωστό για υποθέσεις ναρκωτικών

    Μόνο άγνωστος δεν ήταν στις Αρχές ο οδηγός του αυτοκινήτου, όπου στην θέα των αστυνομικών σε μπλόκο στην Ε.Ο. Πατρών - Πύργου, προσπάθησε να διαφύγει …

    Το περιστατικό συνέβη περίπου στις έντεκα το βράδυ της Τρίτης, όταν ο δράστης κινούμενος από Πύργο προς Αμαλιάδα είδε τους αστυνομικούς της ΟΠΚΕ στο ύψος του “Χόχολη” στα Χανάκια και έκανε αναστροφή μπαίνοντας στην βοηθητική οδό.

    Άμεσα οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ ξεκίνησαν καταδίωξη αφού κατάλαβαν πως η συμπεριφορά του οδηγού κάτι έκρυβε. Μάλιστα υπήρχαν και ενδείξεις πως απέρριψε κάτι στο δρόμο, χωρίς αργότερα σε έλεγχο να καταστεί εφικτό να εντοπιστεί.

    Ο δράστης συνέχισε την πορεία του στη βοηθητική οδό και στο ύψος του οικισμού Καβασιλάκια έστριψε προς τα εκεί, έχοντας πλέον φτάσει στις παρυφές του Πύργου. Συνέχισε με αμείωτη ταχύτητα και εντός των στενών δρόμων του οικισμού και “βγήκε” στην οδό Κατακόλου.

    Στο μεταξύ σε συνδρομή της ΟΠΚΕ είχαν καταφθάσει και αστυνομικοί από την ομάδα ΔΙΑΣ, την Τροχαία και το Α.Τ. Πύργου.

    Ο οδηγός συνέχισε την πορεία του προς τον Αγ. Ιωάννη και έπειτα επιχείρησε να κινηθεί και πάλι προς την εθνική οδό για να συνεχίσει την πορεία του προς Αμαλιάδα.

    Στο ύψος της διασταύρωσης Λαστεΐκων όμως αστυνομικοί της ΔΙΑΣ έστησαν μπλόκο, το οποίο προσπάθησε να αποφύγει μόλις το είδε ο δράστη και συγκρούστηκε με περιπολικό της ΟΠΚΕ στην προσπάθεια να διαφύγει. Τότε ακινητοποιήθηκε το όχημά του και συνελήφθη.

    Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις του ΚΟΚ περί ασφάλειας συγκοινωνιών και περί όπλων καθώς στην κατοχή του βρέθηκε μαχαίρι.

  • Κηφισιά: Επεισοδιακή καταδίωξη κατέληξε σε τροχαίο - Δύο συλλήψεις
    Κηφισιά: Επεισοδιακή καταδίωξη κατέληξε σε τροχαίο - Δύο συλλήψεις

    Επεισοδιακή καταδίωξη με τραυματισμούς σημειώθηκε το μεσημέρι στην Κηφισιά.

    Το χρονικό

    Συγκεκριμένα, όλα ξεκίνησαν όταν λίγο πριν τις δώδεκα το μεσημέρι δόθηκε σήμερα για κλεμμένο όχημα στο δημαρχείο Αχαρνών.

    Το αυτοκίνητο εντοπίστηκε από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ κοντά στην οδό Καλυφτάκη και ακολούθησε καταδίωξη.

    Το όχημα εγκλωβίστηκε και προσέκρουσε σε δύο περιπολικά, ενώ λίγα μέτρα πιο κάτω έπεσε και σε οικοδομή.

    Οι δύο δράστες που βρίσκονταν στο όχημα τραυματίστηκαν και συνελήφθησαν, ενώ τραυματίστηκε ελαφρά και ένας περαστικός.

    Δείτε βίντεο:

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Καλαμάτα: Έβαλε βενζίνη χωρίς να πληρώσει και συνελήφθη έπειτα από άγρια καταδίωξη
    Καλαμάτα: Έβαλε βενζίνη χωρίς να πληρώσει και συνελήφθη έπειτα από άγρια καταδίωξη

    Ολόκληρη καταδίωξη έγινε το βράδυ της Κυριακής για τη σύλληψη ενός 33χρονου Ρομά που έβαλε βενζίνη χωρίς να πληρώσει και μετά, οδηγώντας επικίνδυνα, προσπάθησε να αποφύγει τον έλεγχο των αστυνομικών.

    Περίπου στις 11.00 το βράδυ της Κυριακής ο 33χρονος πήγε με το αυτοκίνητό του σε πρατήριο υγρών καυσίμων στα Ακοβίτικα και έβαλε βενζίνη αξίας 14 ευρώ. Όταν όμως του έβαλαν τη βενζίνη, έφυγε χωρίς να πληρώσει.

    Ο ιδιοκτήτης του πρατηρίου ειδοποίησε την Αστυνομία και αστυνομικοί της Α΄ Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος εντόπισαν τον 33χρονο Ρομά να κινείται με το αυτοκίνητο στην περιφερειακή οδό Καλαμάτας – Τρίπολης, στο ύψος του Ασπροχώματος. Στη θέα των αστυνομικών ανέπτυξε ταχύτητα και με επικίνδυνους ελιγμούς προσπάθησε να διαφύγει, ενώ κάποια στιγμή μπήκε ακόμα και στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.

    Οι αστυνομικοί τον ακολούθησαν, ενώ αυτός συνέχιζε να οδηγεί επικίνδυνα προσπαθώντας να διαφύγει. Ακολούθως, μπήκε στο δρόμο Ασπροχώματος – Πύλου, παραβίασε πινακίδα στοπ, ενώ στην περιοχή της Μικρομάνης εγκατέλειψε το αυτοκίνητο στη μέση του δρόμου και τράπηκε σε φυγή με τα πόδια, προσπαθώντας να χαθεί στα παρακείμενα χωράφια.

    Ο 33χρονος κρύφτηκε σε αγρόκτημα, όμως οι αστυνομικοί τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν.

    Όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια δεν είχε δίπλωμα οδήγησης, ενώ το αυτοκίνητο κατασχέθηκε.

    Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

    Πηγή: TharrosNews.gr

  • Νέος Βουτζάς: Αυτοκτόνησε αστυνομικός - Ήταν πατέρας τριών παιδιών
    Νέος Βουτζάς: Αυτοκτόνησε αστυνομικός - Ήταν πατέρας τριών παιδιών

    Φέρεται να έβαλε τέλος στη ζωή του κατά τη διάρκεια βιντεοκλήσης με τη σύζυγό του η οποία του ζήτησε να χωρίσουν

    Τέλος στη ζωή του έβαλε αστυνομικός στον Νέο Βουτζά, την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου.

    Ήταν πατέρας τριών παιδιών και σύμφωνα με πληροφορίες, αυτοκτόνησε κατά τη διάρκεια βιντεοκλήσης με τη σύζυγό του η οποία του ζήτησε να χωρίσουν.
    Ο 35χρονος μπήκε στο Σώμα το 2011, υπηρετούσε στη Ραφήνα και, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν χαμηλών τόνων και ιδιαίτερα αγαπητός στους συναδέλφους του.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Σοβαρός τραυματισμός 16χρονου μετά από καταδίωξη στη Χαλκιδική - Η μηχανή που επέβαινε καρφώθηκε σε δέντρο
    Σοβαρός τραυματισμός 16χρονου μετά από καταδίωξη στη Χαλκιδική - Η μηχανή που επέβαινε καρφώθηκε σε δέντρο

    Οι ανήλικοι είχαν στην κατοχή τους πιστόλι ρέπλικα

    Ένας 16χρονος συνεπιβάτης μοτοσυκλέτας, ο οποίος ήταν οπλισμένους με πιστόλι «ρέπλικα», τραυματίστηκε σοβαρά το βράδυ της Δευτέρας, στη Χαλκιδική, όταν ο οδηγός του δικύκλου προσπάθησε να ξεφύγει από τους αστυνομικούς και καρφώθηκε σε ελαιόδεντρο.
    Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα έγιναν λίγο μετά τις 23:00, στο 1ο χλμ. Επαρχ. Οδού Νέων Μουδανιών-Τρίγλιας Χαλκιδικής, όταν ο 18χρονος οδηγός της μοτοσυκλέτας στη θέα των αστυνομικών πάτησε γκάζι και επιχείρησε να διαφύγει. Όπως διαπιστώθηκε, τη στιγμή που οι αστυνομικοί πλησίασαν το δίκυκλο ο 16χρονος συνεπιβάτης κρατούσε ένα πιστόλι, προτεταμένο προς άγνωστη κατεύθυνση, το οποίο αργότερα αποδείχθηκε ότι ήτανε ψεύτικο.
    Στην προσπάθεια του να ξεφύγει ο νεαρός οδηγός πραγματοποιούσε επικίνδυνους ελιγμούς και όταν επιχείρησε να περάσει από δεξιά προπορευόμενο όχημα, η μοτοσικλέτα εξετράπη δεξιά της πορείας της σε παρακείμενο αγρό και προσέκρουσε σε ελαιόδεντρο, όπου και ανετράπη, με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό του 16χρονου συνεπιβάτη και τον ελαφρύ τραυματισμό του 18χρονου.
    Οι δύο τραυματίες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης όπου νοσηλεύονται φρουρούμενοι. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανήλικος νοσηλεύεται στη μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσηλευτικού ιδρύματος, καθώς η κατάσταση της υγείας του κρίνεται πιο σοβαρή.
    Σημειώνεται ότι ο 16χρονος είχε στην κατοχή του όπλο απομίμησης (ρέπλικα), το οποίο βρέθηκε και κατασχέθηκε. Επιπλέον, ο 18χρονος οδηγός, δε διέθετε άδεια οδήγησης ενώ η μοτοσυκλέτα που οδηγούσε δεν είχε πινακίδα κυκλοφορίας, καθώς είχε αφαιρεθεί από αστυνομικούς σε προγενέστερο χρόνο λόγω τροχονομικής παράβασης.

    Για την υπόθεση έχει σχηματιστεί δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της απείθειας, της επικίνδυνης οδήγησης και του Νόμου περί όλων. Επιπλέον, αναζητούνται για να συλληφθούν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας και οι γονείς του 16χρονου που κατηγορούνται για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.
    Πηγή: Protothema.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο