Παρασκευή, 14 Ιουλίου 2023 10:36

Ακρόπολη: Αστυνομικοί πήραν με φορείο τουρίστρια που κατέρρευσε από τον καύσωνα (video)

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Με φορείο απομακρύνθηκε τουρίστρια που επισκέφθηκε τον βράχο της Ακρόπολης με την θερμοκρασία σε πολύ υψηλά επίπεδα

Τουρίστρια κατέρρευσε από τον καύσωνα στην Ακρόπολη.
Συγκεκριμένα, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και διασώστες του ΕΚΑΒ παρείχαν βοήθεια σε μια τουρίστρια που λόγω καύσωνα αισθάνθηκε αδιαθεσία την ώρα που βρισκόταν στον Ιερό βράχο της Ακρόπολης.
Δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο:
Υπενθυμίζεται πως η Ακρόπολη θα παραμείνει η Ακρόπολη από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 17:00 σήμερα λόγω καύσωνα.
Ειδικότέρα όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση:
«Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών σας ενημερώνει ότι σήμερα, Παρασκευή 14 Ιουλίου 2023, ο Αρχαιολογικός Χώρος της Ακροπόλεως θα αναστείλει τη λειτουργία του κατά τις μεσημβρινές ώρες με τελευταία είσοδο στις 12.00 και επανέναρξη λειτουργίας στις 17.00. Σε λειτουργία θα παραμείνουν οι χώροι της Αρχαίας Αγοράς και του Κεραμεικού, όπου υπάρχει η δυνατότητα επίσκεψης των εκεί Αρχαιολογικών Μουσείων.
Ευχαριστούμε για την κατανόηση».
Πηγή: Protothema.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14 Ιουλίου 2023 10:14

Σχετικά Άρθρα

  • Κεφαλονιά: Οχιά δάγκωσε τουρίστρια και κινδύνευσε η ζωή της
    Κεφαλονιά: Οχιά δάγκωσε τουρίστρια και κινδύνευσε η ζωή της

    Σαν να μην έφτανε το δηλητήριο, εμφάνισε αλλεργία και στο αντίδοτο

    Mια ανάσα από τον θάνατο βρέθηκε μια τουρίστρια που κάνει διακοπές στην Κεφαλονιά, όταν δέχθηκε επίθεση από μια οχιά που την δάγκωσε κατά την διάρκεια πεζοπορίας που έκανε σε μια δύσβατη περιοχή καθώς, σαν να μην έφτανε το δηλητήριο, εμφάνισε αλλεργία και στο αντίδοτο.
    Η άτυχη γυναίκα κατάφερε να ειδοποιήσει το ΕΚΑΒ από το κινητό της τηλέφωνο και αμέσως οργανώθηκε επιχείρηση για την άμεση μεταφορά της. Επειδή βρισκόταν σε ένα μονοπάτι που οδηγεί από την κοινότητα Αθέρα προς την παραλία Αμίδι, ζητήθηκε η συνδρομή ελικοπτέρου για την διακομιδή της.
    Όμως, ο δυνατός άνεμος το εμπόδισε να προσγειωθεί. Έτσι, οι διασώστες ακινητοποίησαν την τουρίστρια για να μην μπει το δηλητήριο στην κυκλοφορία του αίματος και στο σημείο έφτασε ένα όχημα της Πυροσβεστικής το οποίο τη μετέφερε σε σημείο προσβάσιμο για το ασθενοφόρο που την παρέλαβε.
    Στο νοσοκομείο του Αργοστολίου όπου μεταφέρθηκε, της χορηγήθηκε ειδικός αντιοφικός ορός, όμως παρουσίασε αλλεργική αντίδραση και η κατάστασή της θεωρήθηκε κρίσιμη. Παρ’ όλα αυτά, οι γιατροί αντιμετώπισαν τους φρικτούς πόνους και τα οιδήματα που κάλυψαν το σώμα της και, πλέον, η πορεία της υγείας της εξελίσσεται ικανοποιητικά.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Κέρκυρα: Τουρίστρια κατήγγειλε βιασμό από δύο άτομα - Συνελήφθησαν ένας 18χρονος κι ένας 16χρονος
    Κέρκυρα: Τουρίστρια κατήγγειλε βιασμό από δύο άτομα - Συνελήφθησαν ένας 18χρονος κι ένας 16χρονος

    Το περιστατικό πού κατήγγειλε η 26χρονη τουρίστρια από τον Καναδά σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής

    Δυο νεαρά άτομα, ένα εκ των οποίων ανήλικο, συνελήφθησαν από την αστυνομία στην Κέρκυρα, μετά την καταγγελία για βιασμό 26χρονης τουρίστριας από τον Καναδά.
    Η 26χρονη κατήγγειλε στην αστυνομία ότι τα ξημερώματα της Κυριακής βιάστηκε από έναν 16χρονο Αλβανικής καταγωγής και έναν 18χρονο από τη Βουλγαρία στην περιοχή του Εμπορικού από τους συγκεκριμένους νεαρούς, οι οποίοι και συνελήφθησαν άμεσα.
    Και οι δυο αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα το μεσημέρι στον εισαγγελέα, ενώ την προανάκριση διενεργεί η αστυνομική διεύθυνση Κέρκυρας.
  • Ιταλία: Η στιγμή που άγαλμα χτύπησε στο κεφάλι και σκότωσε 30χρονη τουρίστρια - Ερευνάται αν το έριξαν παιδιά
    Ιταλία: Η στιγμή που άγαλμα χτύπησε στο κεφάλι και σκότωσε 30χρονη τουρίστρια - Ερευνάται αν το έριξαν παιδιά

    Οι αρχές απήγγειλαν κατηγορίες ανθρωποκτονίας σε βάρος των γονιών των δύο παιδιών

    Ανατριχίλα προκαλεί το βίντεο που καταγράφει τη στιγμή που ένα άγαλμα πέφτει και χτυπάει στο κεφάλι την 30χρονη Κιάρα Τζακόνις, προκαλώντας τον θανάσιμο τραυματισμό της, ενώ περπατούσε σε σοκάκι στη Νάπολη της Ιταλίας.
    Στο βίντεο ακούγεται ο ανατριχιαστικός ήχος που έκανε το άγαλμα όταν χτύπησε στο κεφάλι την ανυποψίαστη τουρίστρια, ενώ αυτή περπατούσε μαζί με τον σύντροφό της.
    Σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ως πιθανότερο σενάριο εξετάζεται το άγαλμα να έριξαν δύο παιδιά από το μπαλκόνι του σπιτιού τους.
    Ήδη οι ιταλικές αρχές συνέλαβαν τους γονείς των δύο παιδιών και τους απήγγειλαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία.
    Η Τζακόνις, η οποία είχε ταξιδέψει στην Ιταλία για να γιορτάσει τα γενέθλιά της, μεταφέρθηκε τραυματισμένη στο νοσοκομείο, στο οποίο κατέληξε δύο ημέρες αργότερα λόγω των βαρύτατων κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων, που είχε υποστεί.
    Η άτυχη 30χρονη με καταγωγή απο την Πάδοβα εργαζόταν ως μάνατζερ για την Prada και σύμφωνα με το προφίλ της στο LinkedIn διαχειριζόταν 15 καταστήματα της διάσημης φίρμας στη Γαλλία, το Μονακό και το Βέλγιο.
  • Λέκκας για φαράγγι της Σαμαριάς: Κορυφαίο από άποψη ομορφιάς αλλά ένα μέρος υψηλού κινδύνου
    Λέκκας για φαράγγι της Σαμαριάς: Κορυφαίο από άποψη ομορφιάς αλλά ένα μέρος υψηλού κινδύνου

    Στην επικινδυνότητα στο φαράγγι της Σαμαριάς μετά τις έντονες βροχοπτώσεις και τον θάνατο μιας τουρίστριας, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας τονίζοντας πως είναι «ένα μέρος υψηλού κινδύνου».

    Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ, σημειώθηκαν πολλαπλές καταπτώσεις και κατολισθήσεις σε μεγάλο μήκος του φαραγγιού, ενώ παρόμοια φαινόμενα είχαν καταγραφεί και πέρυσι, στις 18 Αυγούστου, μετά τον ισχυρό σεισμό στην περιοχή της Παλαιοχώρας.

    «Είναι μέρος υψηλού κινδύνου»

    «Πρέπει να εξετάσουμε την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μέσα στο φαράγγι μετά την έντονη βροχόπτωση που είχαμε χθες το μεσημέρι», ανέφερε ο κ. Λέκκας. Εξήγησε ότι, ενώ πέρυσι οι κατολισθήσεις πυροδοτήθηκαν από σεισμική δόνηση, φέτος η αιτία είναι οι σφοδρές βροχοπτώσεις.

    Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ τόνισε τη φυσική ιστορία των φαραγγιών της νότιας Κρήτης, επισημαίνοντας ότι σχηματίζονται από έντονα γεωλογικά φαινόμενα, όπως οι κατολισθήσεις, η διάβρωση και η σεισμική δραστηριότητα. «Το φαράγγι της Σαμαριάς είναι το κορυφαίο φαράγγι από άποψη ομορφιάς και ενδιαφέροντος, αλλά θα πρέπει να αποδεχθούμε ότι πρόκειται για ένα μέρος υψηλού κινδύνου», υπογράμμισε.

    Αναφορικά με τα μέτρα ασφαλείας, ο κ. Λέκκας ανέφερε ότι γίνονται συνεχείς προσπάθειες για να μειωθεί η έκθεση των επισκεπτών στον κίνδυνο. «Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μειώσουμε την έκθεση και η δική μας επίσκεψη είχε ως στόχο να εντοπίσουμε τα τρωτά σημεία κατά μήκος των πρανών του φαραγγιού», σημείωσε.

    «Δύσκολα προβλέψιμη η βροχόπτωση»

    Το φαράγγι παραμένει κλειστό, καθώς το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης, σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, προχωρούν συχνά σε κλεισίματα όταν υπάρχουν έντονα φαινόμενα. «Χθες το φαινόμενο ήταν πολύ ισχυρό και σχεδόν ακραίο, αλλά δεν υπήρχε προειδοποίηση στη γενική πρόγνωση», ανέφερε ο κ. Λέκκας.

    Σημείωσε ότι τέτοιου είδους φαινόμενα, όπως η έντονη βροχόπτωση, είναι δύσκολα προβλέψιμα, ειδικά όταν πρόκειται για τοπικά φαινόμενα που δημιουργούνται από τις υψηλές θερμοκρασίες της θάλασσας και την εξάτμιση.

    Τέλος, τόνισε τη σημασία της προστασίας των επισκεπτών και της λήψης των κατάλληλων μέτρων. «Όταν ο κίνδυνος υπερβαίνει το αποδεκτό επίπεδο, είναι αναγκαίο να προχωράμε στο κλείσιμο του χώρου για την ασφάλεια όλων», κατέληξε.

    Πηγή: Ethnos.gr

  • «Ακούσαμε δύο μπαμ»: Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για την τραγωδία με την 35χρονη που σκοτώθηκε στη Σαμαριά
    «Ακούσαμε δύο μπαμ»: Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για την τραγωδία με την 35χρονη που σκοτώθηκε στη Σαμαριά

    Ανείπωτη τραγωδία σημειώθηκε την Τετάρτη (18/9) στο Φαράγγι της Σαμαριάς, στα Χανιά, όταν μια 35χρονη Ουκρανή, κάτοικος Γερμανίας, έχασε τη ζωή της με οδυνηρό τρόπο, λίγο πριν ολοκληρώσει την διαδρομή.

    Η άτυχη γυναίκα έπεσε νεκρή από πτώση βράχου, αποτέλεσμα της ισχυρής νεροποντής που έπεσε στα Χανιά, και ξεκίνησε νωρίς χθες το μεσημέρι.

    Σύμφωνα με το neakriti.gr, περίπου 1,5 χιλιόμετρο πριν από την έξοδο του Φαραγγιού προς Αγία Ρουμέλη, στις γνωστές Πόρτες, εξαιτίας της καταρρακτώδους βροχής που έπληξε τον Δρυμό, ένας βράχος αποκολλήθηκε από μεγάλο ύψος, έπεσε αρχικά πάνω σε δέντρα και στη συνέχεια, διαγράφοντας μια απίστευτη πορεία, χτύπησε τη γυναίκα προκαλώντας της μοιραίο τραύμα στον μηρό.

    Άμεσα σήμανε συναγερμός στις αρχές. Ελικόπτερο της ΕΜΟΔΕ απογειώθηκε από το Ηράκλειο μεταφέροντας δυνάμεις της 3ης ΕΜΑΚ που προσέγγισαν το σημείο της τραγωδίας, μεταφέροντας την άτυχη γυναίκα στο ελικοδρόμιο της Αγίας Ρουμέλης ώστε στη συνέχεια να μεταφερθεί στο νοσοκομείο Χανίων «Άγιος Γεώργιος».

    Όπως αναφέρει το neakriti.gr, παρά το γεγονός ότι κοντά της βρισκόταν γιατρός -τουρίστας που επίσης πεζοπορούσε στο φαράγγι- ο οποίος έσπευσε να δώσει τις πρώτες βοήθειες καθώς και οι άνθρωποι του φορέα που έχουν υπό την εποπτεία τους το φαράγγι, δυστυχώς, δεν τα κατάφερε η άτυχη 33χρονη και περίπου 40 λεπτά αργότερα έχασε τις αισθήσεις της.

    Οι ώρες αγωνίας στο Φαράγγι της Σαμαριάς

    Την ίδια ώρα, τα έντονα καιρικά φαινόμενα και οι κατολισθήσεις που ακολούθησαν, προκάλεσαν ανησυχία για την τύχη των υπολοίπων περιπατητών.

    Σύμφωνα με την ενημέρωση του φορέα διαχείρισης του φαραγγιού, 1.074 ήταν οι επισκέπτες που βρίσκονταν στη Σαμαριά την ώρα της τραγωδίας και ο αγώνας για να βγουν όλοι σώοι στην έξοδο ήταν μεγάλος.

    Πέντε λεπτά πριν της 17:00 στο λιμάνι της Αγίας Ρουμέλης είχε βγει το σύνολο των επισκεπτών εκτός δύο ατόμων, που βγήκαν από την έξοδο στο Ξυλόσκαλο, με το Λιμεναρχείο να έχει δώσει εντολή να μην αναχωρήσει το πλοίο Δασκαλογιάννης από Αγία Ρουμέλη για Σούγια και Παλαιόχωρα, αν δεν ολοκληρωθεί η επιχείρηση μεταφοράς των περιπατητών.

    Μέσα στο φαράγγι παρέμειναν δέκα άτομα μεγάλης ηλικίας τα οποία και διανυκτέρευσαν προσωρινά στο χωριό της Σαμαριάς.

    Σοκαριστικές μαρτυρίες περιπατητών: «Είδα το πτώμα μιας νεαρής γυναίκας»
    Στο Λιμάνι Σφακίων μεταφέρθηκαν χθες το απόγευμα οι περιπατητές που διέσχιζαν το Φαράγγι της Σαμαριάς, οι οποίοι ήταν άκρως συγκλονισμένοι, αδυνατώντας να συνειδητοποιήσουν τι είχε συμβεί το μεσημέρι στο Φαράγγι Σαμαριάς όταν η 35χρονη τουρίστρια έπεσε νεκρή από την πτώση βράχου.

    Όπως ανέφεραν, δεν υπήρχαν ενδείξεις για βροχόπτωση και όταν ξεκίνησαν την πεζοπορία τους ο καιρός ήταν καλός. Ωστόσο, ξαφνικά ξέσπασε μια δυνατή καταιγίδα και αποκολλήθηκε ο βράχος ο οποίος καταπλάκωσε το πόδι της νεαρής περιπατήτριας, η οποία λίγα λεπτά αργότερα άφησε την τελευταία της πνοή από ακατάσχετη αιμορραγία.

    «Είδα το πτώμα μιας νεαρής γυναίκας. Ήταν καταιγίδα. Μια καταιγίδα κατέστρεψε μια γέφυρα κι από εκεί ξεκίνησαν όλα. Τραυματίστηκε θανάσιμα μια νέα γυναίκα», δήλωσε ένας άνδρας στο creta24.gr. «Άκουσα ότι έμειναν άνθρωποι στο φαράγγι, κάτι έγινε αλλά δεν ξέρω τι.», δήλωσε ένας άλλος άνδρας.

    Όσοι βρίσκονταν εκεί προσπάθησαν να σταματήσουν την αιμορραγία και στη συνέχεια να επαναφέρουν τη γυναίκα, ωστόσο είχε αφήσει την τελευταία της πνοή.

    «Μια γυναίκα ήταν αναίσθητη, προσπάθησαν να την επαναφέρουν, έκαναν ό,τι μπορούσαν. Είχε σπάσει το πόδι της, ήταν χωρίς αισθήσεις, δυστυχώς. Η διασωστική ομάδα ήρθε και έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε.», ανέφερε περιπατητής.

    «Δύο φορές ακούσαμε ένα μεγάλο "μπαμ"»

    «Πρέπει να ήταν εκεί για κάμποσο. Πάνω από δέκα λεπτά. Δεν ξέρω ποιος ήταν μαζί της, εγώ ήμουν με την οικογένειά μου και περνούσαμε από το σημείο, είδαμε τους νοσηλευτές να είναι εκεί», είπε ένας άλλος.

    «Δύο φορές ακούσαμε μεγάλο μπαμ. Την είδαμε την γυναίκα, όταν ήταν όλοι τριγύρω και προσπαθούσαν να την επαναφέρουν. Δεν είχε τις αισθήσεις της. Όταν μπήκαμε στο Φαράγγι είχε καλό καιρό», δήλωσε μια περιπατήτρια.

    Πηγή: Ιefimerida.gr

  • Φαράγγι Σαμαριάς: Τραγικός ο θάνατος της τουρίστριας - Κομμάτι βράχου της έκοψε την αρτηρία στο μηρό
    Φαράγγι Σαμαριάς: Τραγικός ο θάνατος της τουρίστριας - Κομμάτι βράχου της έκοψε την αρτηρία στο μηρό

    Σε τραγωδία κατέληξε η εκδρομή στο φαράγγι της Σαμαριάς για μια 35χρονη Γερμανίδα τουρίστρια, η οποία έχασε τη ζωή της από πτώση βράχου.

    Η κακοκαιρία και η βροχή που πέφτει ανά περιοχές από τα ξημερώματα στον νομό Χανίων, οδήγησαν στην αποκόλληση βράχων ένας εκ των οποίων τραυμάτισε θανάσιμα τη νεαρή γυναίκα, η οποία βρισκόταν με γκρουπ επισκεπτών που διέσχιζαν το φαράγγι.

    Διασώστες της Πυροσβεστικής έφτασαν από το Ξυλόσκαλο, την είσοδο του φαραγγιού και μετέφεραν χωρίς τις αισθήσεις της τη γυναίκα στην Αγία Ρουμέλη.

    Γιατρός που επίσης βρισκόταν μεταξύ των πεζοπόρων εκείνη την ώρα επιχείρησε να δώσει τις πρώτες βοήθειες στη γυναίκα, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα.

    «Κατέληξε από ακατάσχετη αιμορραγία»

    Από ακατάσχετη αιμορραγία προήλθε ο θάνατος της 35χρονης, σύμφωνα με τον υπεύθυνο των εργαζομένων στο Δρυμό. Μιλώντας στο MEGA, ο Αλκιβιάδης Πενταράκης, ανέφερε σχετικά με το τραγικό περιστατικό: «Έγινε μια ισχυρή νεροποντή, με αποτέλεσμα μετά από λίγο να πέσει μια πέτρα, να χτυπήσει σε ένα δέντρο και ένα κομμάτι αυτού να χτυπήσει την Γερμανίδα τουρίστρια 35 ετών και της έκοψε την αρτηρία στο μηρό. Από ακατάσχετη αιμορραγία παρά τις προσπάθειες ενός γιατρού τουρίστα, κατέληξε.

    Το περιστατικό έγινε στο σημείο Πόρτες, μεταξύ Αγίας Ρουμέλης και Χριστό. Είναι ένα δύσκολο μέρος, το περιστατικό έγινε λόγω της βροχής. Είναι ένα απόκρημνο μέρος που είναι πάρα πολύ δύσκολο σε περίπτωση κακοκαιρίας. Ήταν ένα ξαφνικό μπουρίνι για το οποίο δεν είχε ενημέρωση ούτε η Πυροσβεστική για να κλείσει το φαράγγι».

    Απομακρύνονται οι περιπατητές

    Σύμφωνα με τον Γιώργο Τσαπάκο, υπεύθυνο αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Κρήτης, 300 τουρίστες του φαραγγιού έχουν εγκλωβιστεί, και άμεσα τους προσεγγίζουν εθελοντικές ομάδες, και στελέχη της ΕΜΑΚ. Οι περισσότεροι θα μεταφερθούν από την Αγία Ρουμέλη με το καράβι στη Χώρα Σφακίων ενώ κάποιοι θα παραμείνουν στο χωριό Σαμαριά εντός του φαραγγιού. Σύμφωνα με πληροφορίες όλοι τους είναι καλά στην υγεία τους, δεν υπάρχουν προβλήματα ή τραυματισμοί.

    Πηγή: Ethnos.gr
  • ΗΠΑ: Νέες πυρκαγιές στην αμερικανική Δύση, εν μέσω καύσωνα
    ΗΠΑ: Νέες πυρκαγιές στην αμερικανική Δύση, εν μέσω καύσωνα

    Χιλιάδες στρέμματα έχουν γίνει στάχτη, δεκάδες χιλιάδες σπίτια απειλούνται και αρκετοί δρόμοι έχουν κλείσει - Πάνω από 1.700 πυροσβέστες επιχειρούν

    Εν μέσω συναγερμού για καύσωνα, νέες πυρκαγιές σαρώνουν τις δυτικές Ηνωμένες Πολιτείες, με αποτέλεσμα εκατοντάδες οικογένειες να απομακρυνθούν από τις εστίες τους, ανακοίνωσαν τη Δευτέρα οι αμερικανικές αρχές.
    Κοντά στο Λος Άντζελες, η φωτιά που ονομάστηκε "Line Fire" έλαβε διαστάσεις κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου μετά την εκδήλωσή της την Πέμπτη. Έκαψε περισσότερα από 80.000 στρέμματα άγονης υπαίθρου και εξαπλώνεται σε περιοχή που βρίσκεται κοντά σε τουριστικά μέρη.
    Δεκάδες χιλιάδες σπίτια απειλούνται και αρκετοί δρόμοι έχουν κλείσει απέναντι στις τεράστιες φλόγες που εξαπλώνονται στους λόφους που είναι γεμάτοι θάμνους, παρά τις προσπάθειες 1.700 και πλέον πυροσβεστών.

    Μια άλλη πυρκαγιά, η "Bridge Fire", ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής. Έως το πρωί της Δευτέρας είχε κάψει 12.000 στρέμματα με αποτέλεσμα οι αρχές να εκδώσουν εντολές εκκένωσης.
    Ο επικίνδυνος καύσωνας που μαστίζει την περιοχή δυσχεραίνει τη μάχη που δίνουν οι πυροσβέστες στο έδαφος και στον αέρα.

    Ο υδράργυρος ξεπέρασε τους 43 βαθμούς σε πολλά μέρη της αμερικανικής Δύσης τις τελευταίες ημέρες. Και οι ριπές ανέμου επιταχύνουν την εξάπλωση των πυρκαγιών.
    "Προβλέπεται επικίνδυνη ζέστη για τουλάχιστον μία ακόμη ημέρα στη νότια Καλιφόρνια και σε ορισμένα μέρη στα νοτιοδυτικά", προειδοποίησε η αμερικανική μετεωρολογική υπηρεσία (NWS).

    Ο κίνδυνος πυρκαγιάς θα παραμείνει "υψηλός έως κρίσιμος σε ένα μεγάλο μέρος της περιοχής τις επόμενες δύο ημέρες", πρόσθεσε, επισημαίνοντας "τον συνδυασμό θερμοκρασιών άνω του μέσου όρου, της ξηρής βλάστησης και των ριπών ανέμου".

    Στη βόρεια Καλιφόρνια, μια άλλη πυρκαγιά μικρής έκτασης αλλά κοντά σε κατοικίες, ανάγκασε 4.000 ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους. Η "Boyles Fire", κοντά στο Κλίαρλεϊκ, έχει ήδη κάψει 30 κτίρια και έχει καταστρέψει 50 οχήματα, σύμφωνα με τους τοπικούς πυροσβέστες.
    Στη γειτονική Νεβάδα, η φωτιά "Davis Fire" κατέστρεψε 65.000 στρέμματα βλάστησης κοντά στο Ρίνο. Τουλάχιστον 12.000 κάτοικοι του νότου αυτής της πόλης κλήθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και δώδεκα κτίρια υπέστησαν ζημιές.

    Εικόνες που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν δεκάδες άγρια άλογα να ξεφεύγουν από τις φλόγες.
    Η πυρκαγιά ανάγκασε τον Δημοκρατικό Τιμ Γουόλς, αντιπρόεδρο της Καμάλα Χάρις για τον Λευκό Οίκο, να ακυρώσει μια συνάντηση που είχε προγραμματίσει για το βράδυ της Δευτέρας στο Ρίνο.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - Protothema.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ APU GOMES
  • Επικίνδυνος καύσωνας στην Καλιφόρνια: «Φούρνος» το Λος Άντζελες, με τον υδράργυρο κοντά στους 50 βαθμούς
    Επικίνδυνος καύσωνας στην Καλιφόρνια: «Φούρνος» το Λος Άντζελες, με τον υδράργυρο κοντά στους 50 βαθμούς

    Για επικίνδυνο κύμα καύσωνα στην Καλιφόρνια και σε περιοχές των νοτιοδυτικών Ηνωμένων Πολιτειών προειδοποιεί η αμερικανική Μετεωρολογική Υπηρεσία, την ώρα που το Λος Άντζελες έχει μετατραπεί σε φούρνο, με τον υδράργυρο να εκτοξεύεται στους σχεδόν 50 βαθμούς Κελσίου στη διάρκεια της ημέρας και πάνω από 30 τη νύχτα.

    Όλα δείχνουν ότι «θα κάνει επικίνδυνη ζέστη το Σαββατοκύριακο και σε ορισμένες περιοχές την επόμενη εβδομάδα», ανακοίνωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (NWS).

    «Μην κάνετε πεζοπορία ή καμία άλλη σωματική δραστηριότητα εκτός από πολύ νωρίς την ημέρα και ακόμη και τότε με εξαιρετική προσοχή» προειδοποίησε.

    Αποπνικτική ζέστη το ΣΚ στο Λος Άντζελες

    Με τον καύσωνα να πολιορκεί τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη των ΗΠΑ, το Λος Άντζελες, το θερμόμετρο ανεβαίνει και σύμφωνα με προβλέψεις σε ορισμένες περιοχές εντός και γύρω από τη μητρόπολη της Δυτικής Ακτής ενδέχεται να εκτιναχθεί στους 48 βαθμούς Κελσίου, ενώ αναμένονται τουλάχιστον 43 βαθμοί σήμερα Παρασκευή. Ακόμη και τη νύχτα η θερμοκρασία δεν αναμένεται να πέσει κάτω από τους 32 βαθμούς.

    H NWS εξέδωσε επίσης μια προειδοποίηση για τις αγροτικές περιοχές γύρω από το Λος Άντζελες, συμπεριλαμβανομένης της οροσειράς βόρεια της Σάντα Μόνικα, όπου η ζέστη και η χαμηλή υγρασία αυξάνουν τον κίνδυνο πυρκαγιών. Οι υψηλές θερμοκρασίες και οι καύσωνες δεν είναι ασυνήθιστα φαινόμενα αυτή την εποχή του χρόνου στην έρημο των νοτιοδυτικών ΗΠΑ. Ωστόσο, οι ειδικοί βλέπουν την ανθρωπογενή κλιματική αλλαγή ως την αιτία για πιο ακραίες καιρικές συνθήκες, οι οποίες με τη σειρά τους οδηγούν σε συχνότερες και σοβαρότερες δασικές πυρκαγιές.

    Πηγή: Ιefimerida.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ JOHN G. MABANGLO

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο