Κυριακή, 16 Ιουλίου 2023 16:09

Καβούρι: Μια ώρα πάλεψαν διασώστες και γιατροί να σώσουν τον 6χρονο που ανασύρθηκε χωρίς σφυγμό από τη θάλασσα

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Συνελήφθησαν οι γονείς του παιδιού - Το ΕΚΑΒ ανταποκρίθηκε σε 8 λεπτά από την κλήση στις 6 το απόγευμα του Σαββάτου

Δραματικές ήταν οι στιγμές που εκτυλίχθηκαν λίγο πριν τις 6 το απόγευμα του Σαββάτου όταν ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από τη θάλασσα στο Μεγάλο Καβούρι το 6χρονο παιδί που τελικά δεν επανηλθε ποτέ.

Το 166 του ΕΚΑΒ δέχθηκε κλήση στις 18:01 για περιστατικό από την περιοχή του Καβουρίου (Μεγ.Καβούρι-τρύπια βάρκα) για παιδί το οποίο είχε ανασυρθεί από τη θάλασσα χωρίς αισθήσεις.

Κατά πληροφοριές μέσα σε οχτώ λεπτά από την κλήση στην παραλία στο Μεγάλο Καβούρι έφτασαν ένα ασθενοφόρο και μια μονάδα του Τμήματος Μοτοσυκλετών Ταχείας Ανταπόκρισης του ΕΚΑΒ.

Άμεσα αποφασίστηκε η διακομιδή του 6χρονου στο Γενικό Νοσοκομείο «Ασκληπιείο» Βούλας, η οποία ολοκληρώθηκε μέσα σε 16 λεπτά με τους διασώστες να προσπαθούν καθόλη τη διάρκεια της διακομιδής να επαναφέρουν το παιδί πραγματοποιώντας συνεχώς Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ).

Όταν το παιδί έφτασε στο νοσοκομείο, ήταν χωρίς σφυγμό, απνοϊκό και χωρίς ζωτικές ενδείξεις. Άμεσα διασωληνώθηκε και ξεκίνησε διαδικασία ανάνηψης όπως προβλέπει το πρωτόκολλο.

Κατά πληροφορίες στο παιδί χορηγήθηκαν έξι κύκλοι αδρεναλίνης χωρίς, δυστυχώς, να υπάρξει κάποια ανταπόκριση του οργανισμού του.

Μετά από 45 λεπτά προσπάθειας η διαδικασία ολοκληρώθηκε δυστυχώς χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

Ως πιθανότερη αιτία θανάτου του 6χρονου εκτιμάται ο πνιγμός αλλά τα ακριβή αίτια θα φανούν στην ιατροδικαστική εξέταση.

Από το Λιμεναρχείο Σαρωνικού που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν οι γονείς του εν λόγω ανήλικου για έκθεση του ανηλίκου σε κίνδυνο (παράβαση του άρθρου 306 Π.Κ.), ενώ έχει παραγγελθεί η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Πηγή: protothema.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 16 Ιουλίου 2023 12:10

Σχετικά Άρθρα

  • Τραγωδία στα Χανιά: Δίχρονο κοριτσάκι πνίγηκε από φαγητό
    Τραγωδία στα Χανιά: Δίχρονο κοριτσάκι πνίγηκε από φαγητό

    Από πνιγμό κατά τη διάρκεια του φαγητού έχασε την ζωή του δίχρονο κοριτσάκι στα Χανιά

    η ζωή του έχασε από πνιγμό κατάποσης νήπιο κοριτσάκι 2 ετών στα Χανιά.

    Η τραγική μητέρα προσπάθησε να βοηθήσει το μικρό αγγελούδι να επανέλθει χωρίς όμως να τα καταφέρει.

    'Αμεσα έφτασε το ΕΚΑΒ οι διασώστες του οποίου μετέφεραν τη μικρή στο ΤΕΠ παιδιατρικό του νοσοκομείου.

    Ο διοικητής του νοσοκομείου Γιώργος Μπέας μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ έκανε λόγο για τεράστια προσπάθεια τόσο των διασωστών του ΕΚΑΒ όσο και των γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων να κρατήσουν τη μικρή στη ζωή, αλλά δυστυχώς, όπως είπε, κατέληξε λίγο πριν από τις 5 το απόγευμα.

    Πηγή: newsbomb.gr

  • Φρικτή καταγγελία στην Εύβοια: Θύμα κακοποίησης έπεσε παιδί σε νηπιαγωγείο
    Φρικτή καταγγελία στην Εύβοια: Θύμα κακοποίησης έπεσε παιδί σε νηπιαγωγείο

    Την κακοποίηση του παιδιού της σε νηπιαγωγείο του Δήμου Κύμης Αλιβερίου στην Εύβοια κατήγγειλε μητέρα.

    Τι καταγγέλλει η μητέρα

    Σύμφωνα με το evima.gr, η μητέρα κατήγγειλε ότι το 4χρονο παιδί της έχει πέσει αρκετές φορές θύμα κακοποίησης από δυο συγκεκριμένα παιδιά του νηπιαγωγείου παραθέτοντας μάλιστα και φωτογραφία με τραυματισμό στο πρόσωπο του παιδιού την οποία ανάρτησε και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

    «Πρόκειται για δύο μαθητές του νηπιαγωγείου που είναι αδέρφια οι οποίοι δημιουργούν συνεχώς προβλήματα στα υπόλοιπα παιδιά. Όταν το παιδί μου δέχτηκε τις επιθέσεις, η δασκάλα τυγχάνει να είναι τουαλέτα ή γραφείο. Δεν θα το ανεχθώ άλλο», είπε χαρακτηριστικά η μητέρα στο evima.gr

    Ενώ κλείνοντας σε επικοινωνία που είχαμε μαζί της ξεκαθάρισε πως μέχρι να δοθεί λύση στο πρόβλημα δεν θα πάει ξανά το παιδί της στο σχολείο.

    Πριν από δέκα μέρες 4χρονο αγοράκι είχε δεχτεί ξανά επίθεση στα χέρια από τους συγκεκριμένους μαθητές.

    Σύμφωνα με πληροφορίες η μητέρα κατήγγειλε το γεγονός στην αστυνομία η οποία διεξάγει έρευνα για το συμβάν.

    Πηγή: Ethnos.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Freepik
  • Παραλίγο τραγωδία στη Δυτ. Ελλάδα: Αγοράκι έπεσε και εγκλωβίστηκε σε φρεάτιο! - Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο
    Παραλίγο τραγωδία στη Δυτ. Ελλάδα: Αγοράκι έπεσε και εγκλωβίστηκε σε φρεάτιο! - Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

    Μεγάλη επιχείρηση Πυροσβεστικής, ΕΚΑΒ και Αστυνομίας πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης για τον απεγκλωβισμό ανήλικου παιδιού το οποίο έπεσε σε φρεάτιο πολυκατοικίας στην οδό Πόρου, στο Αγρίνιο.

    Οι πυροσβέστες απεγκλώβισαν το παιδί έχοντας τις αισθήσεις του και το οποίο μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Αγρινίου για εξετάσεις.

    Πηγή: Agriniolike.gr - Tempo24.news

  • Θεσσαλονίκη: Σε σοβαρή αλλά σταθερή κατάσταση ο 14χρονος που έπεσε χθες από ταράτσα πολυκατοικίας
    Θεσσαλονίκη: Σε σοβαρή αλλά σταθερή κατάσταση ο 14χρονος που έπεσε χθες από ταράτσα πολυκατοικίας

    Σε σοβαρή αλλά σταθερή κατάσταση νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου ο 14χρονος, ο οποίος έπεσε στο κενό από ταράτσα τετραώροφης πολυκατοικίας, στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης.

    Σύμφωνα με πληροφορίες από το νοσοκομείο, η αξονική που έγινε στον ανήλικο έδειξε ότι δεν έχει υποστεί κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις ενώ υποβήθληκε σε χειρουργική επέμβαση για κατάγματα που έφερε στα χέρια και τα πόδια.

    Τις επόμενες ώρες αναμένεται να αποσωληνωθεί και να οδηγηθεί σε θάλαμο του νοσοκομείου.
    Η πτώση του ανήλικου έγινε χθες το απόγευμα σε πολυκατοικία επί της οδού Μολδοβλαχίας, όταν έσπασε προστατευτικό τζάμι στην ταράτσα της πολυκατοικίας με αποτέλεσμα να βρεθεί στον φωταγωγό.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  • Καναδάς: Παιδί πέθανε από λύσσα - Μάλλον κόλλησε από νυχτερίδα που μπήκε στο δωμάτιό του
    Καναδάς: Παιδί πέθανε από λύσσα - Μάλλον κόλλησε από νυχτερίδα που μπήκε στο δωμάτιό του

    Ένα παιδί στο Οντάριο του Καναδά πέθανε από λύσσα, που μάλλον κόλλησε από νυχτερίδα, που είχε μπει στο δωμάτιό του.

    «Ξύπνησαν και είδαν μια νυχτερίδα στο υπνοδωμάτιό», δήλωσε ο Δρ Lock, προσθέτοντας ότι οι γονείς δεν εντόπισαν κάποια γρατσουνιά ή δάγκωμα στο παιδί και έτσι δεν του έκαναν το εμβόλιο κατά της λύσσας.

    Το παιδί μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο του Οντάριο και λίγο αργότερα πέθανε. Η λύσσα είναι μια σπάνια αλλά θανατηφόρα ιογενής ασθένεια που μπορεί να μεταδοθεί στον άνθρωπο από μολυσμένο ζώο, όπως νυχτερίδες, κογιότ, αλεπούδες ή ρακούν.

    Σχεδόν βέβαιος ο θάνατος αν εμφανιστούν τα συμπτώματα

    Μπορεί να προκαλέσει σοβαρή βλάβη στον εγκέφαλο και τον νωτιαίο μυελό. Λίγες ημέρες αφότου εμφανιστούν τα συμπτώματα ακολουθεί σχεδόν πάντα ο θάνατος του ασθενή, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

    Ο Δρ Lock δήλωσε ότι το ποσοστό των νυχτερίδων με λύσσα στην περιοχή του νότιου Οντάριο που εποπτεύει έχει αυξηθεί στο 16% τα τελευταία χρόνια.

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Πάτρα: Άφησε σπίτι το παιδί του, εκείνο έφυγε και εντοπίστηκε τυχαία από περιπολικό! - Χειροπέδες στον 27χρονο
    Πάτρα: Άφησε σπίτι το παιδί του, εκείνο έφυγε και εντοπίστηκε τυχαία από περιπολικό! - Χειροπέδες στον 27χρονο

    Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, στην Πάτρα.

    27χρονος έφυγε από το σπίτι του, αφήνοντας μέσα το 7χρονο αγοράκι του.

    Η συνέχεια όμως ήταν απρόσμενη! Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24 το ανήλικο παιδί έφυγε από το σπίτι και βγήκε στους δρόμους χάνοντας ον προσανατολισμό του.

    Πώς εντοπίστηκε; Τυχαία από όχημα της Άμεσης Δράσης που περιπολούσε στην περιοχή.

    Στη συνέχεια οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες στο νεαρό πατέρα σχηματίζοντας σε βάρος του δικογραφία για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

    Πηγή: Tempo24.news

  • Τραγωδία στην Κέρκυρα: Μητέρα και κόρη πνίγηκαν στη θάλασσα - Η μια πήγε να βοηθήσει την άλλη
    Τραγωδία στην Κέρκυρα: Μητέρα και κόρη πνίγηκαν στη θάλασσα - Η μια πήγε να βοηθήσει την άλλη

    Την τελευταία τους πνοή στην Κέρκυρα άφησαν οι γυναίκες από την Ουκρανία ηλικίας 52 και 32 ετών.

    Μια ασύλληπτη τραγωδία σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας (30/9) στην Κέρκυρα, όπου δύο γυναίκες, μητέρα και κόρη, έχασαν τη ζωή τους μέσα στη θάλασσα ενώ κολυμπούσαν.

    Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, τους οποίους επικαλείται η ιστοσελίδα Εnimerosi, αρχικώς κινδύνευσε η μια γυναίκα και η άλλη έσπευσε κολυμπώντας να τη βοηθήσει. Ωστόσο, η προσπάθειά της αποδείχθηκε μοιραία και για εκείνη.

    Στην προσπάθεια διάσωσή τους ενεπλάκη κι άλλος ένας, ο οποίος δεν μπόρεσε να τις σώσει, αφού ήταν πλέον αργά. Εκείνος βγήκε στην παραλία σώος.

    Οι δύο γυναίκες, ουρανικής υπηκοότητας, ηλικίας 52 και 32 ετών, έμεναν σε ξενοδοχείο στο Σιδάρι Κέρκυρας. Αναγνωρίστηκαν από το βραχιολάκι στον καρπό τους.

    Σύμφωνα με πηγές του ξενοδοχείου, τις οποίες επικαλείται το τοπικό Μέσο, ήταν τακτικές πελάτισσες, καθώς επισκέπτονταν την Κέρκυρα και την περιοχή κάθε χρόνο.

    Στο Σιδάρι Κέρκυρας έπνεαν ισχυροί βόρειοι άνεμοι. Σε τέτοιες περιπτώσεις τα κύματα παγιδεύουν τους κολυμβητές, αφού τους παρασέρνουν προς τα μέσα και όχι προς την ακτή.

    Επίσης, σύμφωνα με την ιστοσελίδα kerkyrasimera, η προσέγγιση διά θαλάσσης ήταν αδύνατη, και για τον λόγο αυτό, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής που κινητοποιήθηκαν, επιχείρησαν να διασώσουν τις δύο γυναίκες από τη στεριά.

    Έτσι, οι πυροσβέστες επιχείρησαν την προσέγγισή τους από τα βράχια. Ωστόσο, παρά τις προσπάθειές τους, όταν έφθασαν στο σημείο, εντόπισαν τις δύο γυναίκες ακίνητες και όταν τις ανέσυραν διαπίστωσαν τον θάνατό τους.

    Πηγή: iEidiseis.gr
  • Υπό έλεγχο η φωτιά στο Καβούρι: Σωτήρια η επέμβαση Πυροσβεστικής και Πολιτικής Προστασίας
    Υπό έλεγχο η φωτιά στο Καβούρι: Σωτήρια η επέμβαση Πυροσβεστικής και Πολιτικής Προστασίας
    Η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στον παραλιακό οικισμό Καβούρι στο Κατάκολο βρίσκεται πλέον υπό έλεγχο, χάρη στην άμεση και συντονισμένη επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων και της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πύργου. Η πυρκαγιά ξέσπασε σε εκτάσεις με ποικίλη βλάστηση, απειλώντας άμεσα τα σπίτια του οικισμού, καθώς οι ισχυροί άνεμοι στην περιοχή δυσχέραιναν το έργο της κατάσβεσης.
    Συνολικά 25 πυροσβέστες με 10 οχήματα κινητοποιήθηκαν για να θέσουν υπό έλεγχο τις φλόγες, με τις δυνάμεις να ενισχύονται διαρκώς.
    Παράλληλα, δυνάμεις της Αστυνομίας βοήθησαν στην απομάκρυνση κατοίκων από τις πιο επικίνδυνες περιοχές. Ένας από τους κατοίκους που απομακρύνθηκε ήταν μια ηλικιωμένη γυναίκα με κινητικά προβλήματα, η οποία μεταφέρθηκε με ασφάλεια από τον οικισμό στο συντονιστικό κέντρο της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου στην Αγία Βαρβάρα.
    Οι προσπάθειες των πυροσβεστών αποδείχθηκαν κρίσιμες, καθώς οι ισχυροί άνεμοι προκάλεσαν διάσπαρτες κηλιδώσεις, με τον κίνδυνο να επεκταθεί η φωτιά στην περιοχή της Σπιάντζας να είναι έντονος. Ωστόσο, με τον έγκαιρο και συντονισμένο αγώνα τους, οι δυνάμεις κατάσβεσης κατάφεραν να αποσοβήσουν τα χειρότερα.
    Από την πυρκαγιά, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν καεί κάποια κοτέτσια ενώ οι φλόγες "έγλειψαν" τα πρώτα σπίτια.
    Η Πολιτική Προστασία παραμένει σε επιφυλακή, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν να επιχειρούν για την πλήρη κατάσβεση και την αποτροπή αναζωπυρώσεων.
    Η περιοχή θα παρακολουθείται στενά τις επόμενες ώρες για τυχόν νέες εστίες.
    Δείτε φωτογραφίες και video από την πυρκαγιά
    fotia kavouri 1
    fotia kavouri 2
    kavouri fotia 3
    kavouri fotia 4
    kavouri fotia 5
    kavouri fotia 6
    kavouri fotia 7
    kavouri fotia 8
    Nuxta fotia 2
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο