Δευτέρα, 24 Ιουλίου 2023 17:42

Προβληματίζουν οι 135 πνιγμοί από τον Ιούνιο – Δύο ειδικοί εξηγούν πώς θα κολυμπάμε με ασφάλεια

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Τον Ιούνιο καταγράφηκαν στην Ελλάδα 42 πνιγμοί και τον Ιούλιο, έως και την Παρασκευή, 93. Συνολικά, στη θάλασσα έχουν χάσει τη ζωή τους 135 άνθρωποι όλων των ηλικιών σε διάστημα δύο μηνών, από τις αρχές του καλοκαιριού. Οι περισσότεροι είναι ηλικιωμένοι

ο μεσημέρι του Σαββάτου ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του ένας 77χρονος άνδρας από τη θαλάσσια περιοχή Ολυμπιάδας Χαλκιδικής. Έγιναν προσπάθειες ανάνηψης, όμως, δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα. Πρόκειται για ένα από τα πολλαπλά περιστατικά ηλικιωμένων ανθρώπων που χάνονται στη θάλασσα. Τον τελευταίο μήνα σοκάρουν και οι ειδήσεις πνιγμών μικρών παιδιών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τον Ιούνιο καταγράφηκαν στην Ελλάδα 42 πνιγμοί και τον Ιούλιο, έως και την Παρασκευή, 93. Συνολικά, στη θάλασσα έχουν χάσει τη ζωή τους 135 άνθρωποι όλων των ηλικιών σε διάστημα δύο μηνών, από τις αρχές του καλοκαιριού. Οι περισσότεροι είναι ηλικιωμένοι. Όμως, μέσα στον Ιούλιο έχουν καταγραφεί θάνατοι από πνιγμό σε πισίνα ή θάλασσα τεσσάρων παιδιών.

Τα γεγονότα προβληματίζουν τους γονείς σχετικά με την ασφάλεια των παιδιών τους στο νερό και ενδιαφέρονται πώς μπορούν να τα προστατεύσουν από έναν ενδεχόμενο πνιγμό. Αντίστοιχα, οι ηλικιωμένοι, που χάνουν τη ζωή τους στη θάλασσα για διαφορετικούς λόγους σε σχέση με τα παιδιά, χρειάζονται προσοχή από τους δικούς τους και κρίνεται απαραίτητη η γνώση παροχής πρώτων βοηθειών. Το ygeiamou.gr με τη βοήθεια δύο γιατρών, της Παιδιάτρου, Δρ Ιατρικής Σχολής ΑΠΘ και Προέδρου της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Θεσσαλονίκης, Όλγας Τζέτζη και του Γενικού Γιατρού και ΓΓ της Ελληνικής Ακαδημίας Γενικής Οικογενειακής Ιατρικής και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Ευάγγελου Φραγκούλη, αναλύει τις αιτίες που οδηγούν σε έναν πνιγμό, καθώς και πώς μπορούν παιδιά και ηλικιωμένοι να κολυμπούν ασφαλείς.

Σύμφωνα με την κυρία Τζέτζη, αξίζει να αναφερθούν βασικοί ορισμοί:

-Ως πνιγμός (drowning) ορίζεται ο θάνατος που οφείλεται σε ασφυξία μετά από εμβύθιση ατόμου σε υγρό στοιχείο. Ο θάνατος είτε άμεσα είτε εντός των πρώτων 24 ωρών αποτελεί αναγκαία και ικανή συνθήκη για να θεωρηθεί ένα ατύχημα «πνιγμός».
-Ως παρ’ ολίγον πνιγμός (near drowning) ορίζεται το επεισόδιο ασφυξίας που προήλθε από βύθιση σε υγρό και είναι τόσο σοβαρό ώστε να απαιτήσει ιατρική φροντίδα.
-Υγρός πνιγμός (wet drowning) είναι η ασφυξία με ενεργητική ή παθητική εισροή υγρού στους πνεύμονες.
-Ξηρός πνιγμός (dry drowning) είναι η ασφυξία χωρίς εισροή υγρού στους πνεύμονες λόγω σπασμού του λάρυγγα.

Στην Ελλάδα καταγράφονται 400 θάνατοι /έτος λόγω πνιγμού ενώ 450.000 άτομα πεθαίνουν ετησίως, παγκοσμίως. Η παιδική ηλικία είναι η πιο ευαίσθητη για πνιγμό ηλικιακή ομάδα γιατί η εμπειρία κολύμβησης είναι σχεδόν ανύπαρκτη και επίσης είναι γνωστό ότι τα παιδιά στερούνται της αίσθησης κινδύνου. Ο πνιγμός αποτελεί την 1η αιτία θανάτου από ατύχημα σε παιδιά ηλικίας 1-4 ετών και μία από τις πιο σημαντικές αιτίες θανάτου από ατύχημα στα άνω των 5 ετών και στους εφήβους.
Επικαλούμενη τις συμβουλές της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής, η Παιδίατρος, δίνει τις εξής συμβουλές ασφάλειας για τα παιδιά:

-Όλα τα παιδιά – όπως και οι ενήλικες – πρέπει να μάθουν να κολυμπάνε. Στη χώρα μας μαθήματα κολύμβησης είναι διαθέσιμα από την βρεφική ακόμη ηλικία (3 μηνών). Σε περίπτωση που δεν είναι δυνατή η εκμάθηση κολύμβησης, απαραίτητη η χρήση σωσιβίου ή άλλων μέσων επίπλευσης όπως οι ζώνες επίπλευσης, οι σανίδες και τα μακαρόνια τα οποία δύνανται να χρησιμοποιηθούν από όλες τις ηλικιακές ομάδες και είναι εύκολα διαθέσιμα και σε προσιτές τιμές.
-Πολύ σημαντική η στενή, συνεχής και προσεκτική επίβλεψη γύρω από το νερό. Πάντα θα πρέπει να υπάρχει ένας ενήλικας υπεύθυνος για την επίβλεψη ο οποίος σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αποσπάται από κάποιου άλλου είδους εργασία ή κοινωνικές συναναστροφές.
-Ισχύει η απαγόρευση της κολύμβησης μετά την κατανάλωση τροφής. Το ελάχιστο χρονικό διάστημα μεταξύ γεύματος και εισόδου στο νερό είναι μία ώρα αλλά υπάρχει η γενική πεποίθηση της αναμονής για 2 ώρες. Φυσικά δεν υπάρχει ιατρικά τεκμηριωμένη οδηγία για αυτό και το κολύμπι μετά το φαγητό δεν είναι από μόνο του επικίνδυνο με την έννοια ότι μπορεί να οδηγήσει σε πνιγμό, μπορεί όμως (λόγω του ότι μετά το φαγητό το σώμα κατευθύνει το αίμα στο στομάχι για να βοηθήσει στη πέψη), να προκαλέσει μυικές συσπάσεις (κράμπες) στο στομάχι. Αυτό μπορεί να προκαλέσει ναυτία και αντανακλαστικό έμετο ως αντίδραση του οργανισμού, δυσάρεστο συναίσθημα αλλά όχι θανατηφόρο.
-Οι γονείς και οι έφηβοι πρέπει να γνωρίζουν ότι η χρήση αλκοόλ και φαρμάκων (πχ αντιεπιληπτικά, ψυχοτρόπα, ηρεμιστικά) αυξάνει τον κίνδυνο πνιγμού κατά τη διάρκεια της κολύμβησης. Κι αυτό γιατί όλες οι παραπάνω καταστάσεις προκαλούν διαταραχή συνείδησης και μειωμένα αντανακλαστικά. Αυτός είναι και ο λόγος που βασική οδηγία σε παιδιά και εφήβους που πάσχουν από επιληψία είναι η απαγόρευση της κολύμβησης (ακόμη και όταν γνωρίζουν καλά κολύμπι) χωρίς άμεση και κοντινή επίβλεψη.
-Οι ενήλικες και τα μεγαλύτερα παιδιά πρέπει να είναι εκπαιδευμένα στις βασικές αρχές υποστήριξης της ζωής (αρχές καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης).
-Εάν υπάρχει πισίνα στο χώρο που ζουν και κινούνται μικρά παιδιά, οι γονείς πρέπει να φροντίζουν να την αδειάζουν μετά τη χρήση ή να έχουν πολύ καλή περίφραξη του χώρου γύρω από την πισίνα.

Οι ηλικιωμένοι

Νούμερο ένα παράγοντας κινδύνου πνιγμού ηλικιωμένων ανθρώπων είναι η αδυναμία κολύμβησης, σύμφωνα με τον κ. Φραγκούλη. Η κατηγοριοποίηση από το Αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), περιλαμβάνει υποκείμενες παθήσεις, όπως καρδιολογικά προβλήματα ή και ψυχιατρικά νοσήματα. «Τα ψυχοτρόπα φάρμακα θέλουν πολλή προσοχή καθώς έχουν ανεπιθύμητες ενέργειες παρόμοιες με αυτές του αλκοόλ: Όχι καλή συγκέντρωση και αδυναμία κινήσεων», επισημαίνει ο Γενικός Γιατρός, και συνεχίζει:

«Η επιληψία είναι πάντα κίνδυνος. Το ίδιο και ο αυτισμός. Επίσης το αλκοόλ είναι επικίνδυνο και μπορεί να προκαλέσει αδυναμία που να οδηγήσει ακόμη και σε πνιγμό». Όσον αφορά στην κατανάλωση τροφής πριν από το κολύμπι, ο κ. Φραγκούλης τονίζει ότι πρόκειται για έναν μύθο. «Δεν υπάρχει μελέτη που να λέει ότι ένας πνιγμός προκλήθηκε επειδή κάποιος έφαγε πολύ», σημειώνει, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι η λογική θέλει να μην μπαίνει κάποιος για κολύμπι όταν έχει καταναλώσει μεγάλη ποσότητα φαγητού. «Το ιδανικό είναι δύο ώρες πριν να μην έχουμε φάει, καθώς φεύγει αίμα, πάει στο στομάχι και υπάρχει δυσκολία στην πέψη», προσθέτει.

Υπό τα παραπάνω δεδομένα και ενώ οι περισσότεροι πνιγμοί που σημειώνονται τους καλοκαιρινούς μήνες αφορούν σε ηλικιωμένους ανθρώπους, οι ειδικοί θεωρούν σημαντικό να συνοδεύονται από νεότερα μέλη της οικογένειας στη θάλασσα. Επίσης, κρίνεται ουσιώδες τα νεότερα μέλη να γνωρίζουν πώς να παρέχουν πρώτες βοήθειες.

Πώς βοηθάμε σε περίπτωση πνιγμού;

Τι γίνεται, όμως, εάν η πρόληψη αποδεικνύεται ανεπαρκής; Πώς αντιμετωπίζουμε τα περιστατικά πνιγμού; Όπως αναφέρει η πρόεδρος της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Θεσσαλονίκης, καλούμε βοήθεια, πριν βοηθήσουμε το θύμα. Πλησιάζουμε από πίσω το θύμα και προσπαθούμε να το βγάλουμε από το νερό. Πριν δώσουμε τις πρώτες βοήθειες, φροντίζουμε ο πάσχων να βρίσκεται σε ασφαλές μέρος. Εξαιρετικά χρήσιμη είναι η γνώση παροχής πρώτων βοηθειών.

Πρώτα ελέγχουμε αν το παιδί ή άλλο άτομο αναπνέει και έχει τις αισθήσεις του οπότε σε αυτή την περίπτωση το ξαπλώνουμε στο πλάι και καλούμε το ΕΚΑΒ για τη μεταφορά του στο νοσοκομείο. Εάν το άτομο δεν έχει τις αισθήσεις του αλλά αναπνέει κανονικά, το τοποθετούμε σε πλάγια θέση (θέση ανάρρωσης) και καλούμε βοήθεια. Μπορούμε να προχωρήσουμε στη βασική διαδικασία βασικής καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης στην οποία, όμως, είναι απαραίτητο να έχουμε εκπαιδευτεί.

Πηγή: ygeiamou.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 24 Ιουλίου 2023 16:10

Σχετικά Άρθρα

  • Τραγωδία στα Χανιά: Δίχρονο κοριτσάκι πνίγηκε από φαγητό
    Τραγωδία στα Χανιά: Δίχρονο κοριτσάκι πνίγηκε από φαγητό

    Από πνιγμό κατά τη διάρκεια του φαγητού έχασε την ζωή του δίχρονο κοριτσάκι στα Χανιά

    η ζωή του έχασε από πνιγμό κατάποσης νήπιο κοριτσάκι 2 ετών στα Χανιά.

    Η τραγική μητέρα προσπάθησε να βοηθήσει το μικρό αγγελούδι να επανέλθει χωρίς όμως να τα καταφέρει.

    'Αμεσα έφτασε το ΕΚΑΒ οι διασώστες του οποίου μετέφεραν τη μικρή στο ΤΕΠ παιδιατρικό του νοσοκομείου.

    Ο διοικητής του νοσοκομείου Γιώργος Μπέας μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ έκανε λόγο για τεράστια προσπάθεια τόσο των διασωστών του ΕΚΑΒ όσο και των γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων να κρατήσουν τη μικρή στη ζωή, αλλά δυστυχώς, όπως είπε, κατέληξε λίγο πριν από τις 5 το απόγευμα.

    Πηγή: newsbomb.gr

  • «Βουτιά» οχήματος στη θάλασσα της Αίγινας - Στο νοσοκομείο 46χρονη που την παρέσυρε το ΙΧ
    «Βουτιά» οχήματος στη θάλασσα της Αίγινας - Στο νοσοκομείο 46χρονη που την παρέσυρε το ΙΧ

    Παράσυρση μιας 46χρονης πεζής από αυτοκίνητο που τελικά κατέληξε στη θάλασσα σημειώθηκε αργά το απόγευμα του Σαββάτου (5/10) στην Αίγινα, θέτοντας σε ετοιμότητα τις λιμενικής Αρχές.

    Την 46χρονη βοήθησαν να βγει από τη θάλασσα διερχόμενοι πολίτες και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Αίγινας για την παροχή των πρώτων βοηθειών. Το αυτοκίνητο έβγαλε στη στεριά γερανοφόρο όχημα.

    Από το Λιμεναρχείο Αίγινας που διενεργεί την προανάκριση συνελήφθη η 50χρονη οδηγός του Ι.Χ.Ε. οχήματος για παράβαση των άρθρων 290 (επικίνδυνες παρεμβάσεις στις συγκοινωνίες) και 314 (σωματική βλάβη από αμέλεια) παρ. 1 και 2 του Π.Κ.

    Πηγή: cnn.gr

  • Τραγωδία στην Κέρκυρα: Μητέρα και κόρη πνίγηκαν στη θάλασσα - Η μια πήγε να βοηθήσει την άλλη
    Τραγωδία στην Κέρκυρα: Μητέρα και κόρη πνίγηκαν στη θάλασσα - Η μια πήγε να βοηθήσει την άλλη

    Την τελευταία τους πνοή στην Κέρκυρα άφησαν οι γυναίκες από την Ουκρανία ηλικίας 52 και 32 ετών.

    Μια ασύλληπτη τραγωδία σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας (30/9) στην Κέρκυρα, όπου δύο γυναίκες, μητέρα και κόρη, έχασαν τη ζωή τους μέσα στη θάλασσα ενώ κολυμπούσαν.

    Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, τους οποίους επικαλείται η ιστοσελίδα Εnimerosi, αρχικώς κινδύνευσε η μια γυναίκα και η άλλη έσπευσε κολυμπώντας να τη βοηθήσει. Ωστόσο, η προσπάθειά της αποδείχθηκε μοιραία και για εκείνη.

    Στην προσπάθεια διάσωσή τους ενεπλάκη κι άλλος ένας, ο οποίος δεν μπόρεσε να τις σώσει, αφού ήταν πλέον αργά. Εκείνος βγήκε στην παραλία σώος.

    Οι δύο γυναίκες, ουρανικής υπηκοότητας, ηλικίας 52 και 32 ετών, έμεναν σε ξενοδοχείο στο Σιδάρι Κέρκυρας. Αναγνωρίστηκαν από το βραχιολάκι στον καρπό τους.

    Σύμφωνα με πηγές του ξενοδοχείου, τις οποίες επικαλείται το τοπικό Μέσο, ήταν τακτικές πελάτισσες, καθώς επισκέπτονταν την Κέρκυρα και την περιοχή κάθε χρόνο.

    Στο Σιδάρι Κέρκυρας έπνεαν ισχυροί βόρειοι άνεμοι. Σε τέτοιες περιπτώσεις τα κύματα παγιδεύουν τους κολυμβητές, αφού τους παρασέρνουν προς τα μέσα και όχι προς την ακτή.

    Επίσης, σύμφωνα με την ιστοσελίδα kerkyrasimera, η προσέγγιση διά θαλάσσης ήταν αδύνατη, και για τον λόγο αυτό, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής που κινητοποιήθηκαν, επιχείρησαν να διασώσουν τις δύο γυναίκες από τη στεριά.

    Έτσι, οι πυροσβέστες επιχείρησαν την προσέγγισή τους από τα βράχια. Ωστόσο, παρά τις προσπάθειές τους, όταν έφθασαν στο σημείο, εντόπισαν τις δύο γυναίκες ακίνητες και όταν τις ανέσυραν διαπίστωσαν τον θάνατό τους.

    Πηγή: iEidiseis.gr
  • Πάτρα: Οικογενειακή τραγωδία πίσω από τη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή στον Μόλο - Είχε χάσει δύο παιδιά σε τροχαίο
    Πάτρα: Οικογενειακή τραγωδία πίσω από τη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή στον Μόλο - Είχε χάσει δύο παιδιά σε τροχαίο

    Ένα οικογενειακό δράμα φέρεται να κρύβεται πίσω από την τραγωδία με θύμα μια 67χρονη γυναίκα που σημειώθηκε, χθες το μεσημέρι, στον μόλο της Αγίου Νικολάου.

    Η άτυχη γυναίκα με καταγωγή από την περιοχή της Αργολίδας που είχε έρθει στην Πάτρα σε συγγενικό της πρόσωπο ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της από την θάλασσα, όταν πολίτες την εντόπισαν να επιπλέει στο νερό.

    Σύμφωνα με πληροφορίες επρόκειτο για μια χαροκαμένη μάνα, η οποία είχε χάσει δύο παιδιά σε τροχαίο δυστύχημα πριν από λίγα χρόνια και κουβαλούσε μέσα της ένα μεγάλο φορτίο, καθώς η η ίδια δεν μπόρεσε ποτέ να διαχειριστεί τη μεγάλη αυτή απώλεια.

    Πηγή: Tempo24.news

  • Τραγωδία στον Βόλο: Βρέθηκε νεκρός ο 40χρονος που επιτέθηκε με ψαροντούφεκο στον πατέρα του (upd)
    Τραγωδία στον Βόλο: Βρέθηκε νεκρός ο 40χρονος που επιτέθηκε με ψαροντούφεκο στον πατέρα του (upd)

    Το πτώμα του βρέθηκε στη θάλασσα στην περιοχή Πευκάκια - Ως πιθανότερο ενδεχόμενο εξετάζεται η αυτοκτονία - Πληροφορίες ότι κοντά στο σημείο που βρέθηκε η σορός εντοπίστηκε το μηχανάκι με το οποίο είχε διαφύγει μετά την επίθεση

    ραγική κατάληξη είχε η αναζήτηση τοπυ 40χρονου, ο οποίος την Τρίτη είχε επιτεθεί με ψαροντούφεκο στον 69χρονο πατέρα του με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει βαριά, καθώς η σορός του βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης στην θαλάσσια περιοχή των Πευκακίων.
    Ως πιθανότερο σενάριο εξετάζεται το ενδεχόμενο της αυτοχειρίας αλλά περισσότερες απαντήσεις θα δοθούν μετά την εξέταση της σορού από ιατροδικαστή.
    Σύμφωνα με το gegonota.news κοντά στο σημείο όπου εντοπίστηκε το πτώμα βρέθηκε το μηχανάκι του 40χρονου, με το οποίο είχε εξαφανιστεί

    To χρονικό

    Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ., αφορμή για την επίθεση του 40χρονου στον 69χρονο πατέρα του στάθηκαν οικογενειακές διαφορές χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν γίνει περισσότερα γνωστά. Με βάση δε τα στοιχεία που συνέλεξαν οι ερευνητές, ο καβγάς ξέσπασε ενώ οι δύο άνδρες βρίσκονταν μέσα στο σπίτι τους.

    Τότε ο 40χρονος, για ασήμαντη αιτία, επιτέθηκε στον πατέρα του αρχικά με μαχαίρι χωρίς όμως να τον τραυματίσει. Στη συνέχεια άρπαξε ένα ψαροντούφεκο που υπήρχε μέσα στο σπίτι και του έριξε τραυματίζοντάς τον στη θωρακική́ χώρα.
    Στη συνέχεια, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ., του επιτέθηκε εκ νέου με άλλο ψαροντούφεκο χτυπώντας τον στο κεφάλι, με αποτέλεσμα η μεταλλική́ βέργα να διαπεράσει το κρανίο του 69χρονου από́ την αριστερή́ πλευρά́ (κροταφική́ χώρα) και να εξέλθει από τη δεξιά́.

    Μετά τον σοβαρό τραυματισμό του ο πατέρας του 40χρονου μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης της μεταλλικής βέργας από τους νευροχειρουργούς του νοσοκομείου καθώς το καμάκι διαπέρασε το κρανείο του.

    Μετά το χειρουργείο ο 69χρονος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας διασωληνωμένος και σε καταστολή.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Σκύλος-ναυαγοσώστης έσωσε από πνιγμό ηλικιωμένο στα Καμένα Βούρλα - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες
    Σκύλος-ναυαγοσώστης έσωσε από πνιγμό ηλικιωμένο στα Καμένα Βούρλα - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

    Πώς εκτυλίχθηκε η συγκινητική ιστορία - Εκτός κινδύνου ο άνδρας που κατάπιε μεγάλη ποσότητα νερού

    Μία συγκινητική ιστορία εκτυλίχθηκε στα Καμένα Βούρλα με σκύλο να σώζει λουόμενο που κινδύνευε να πνιγεί σε παραλία.

    Με τη βοήθεια του σκύλου, ειδικότερα, 77χρονος λουόμενος, που ήταν αναίσθητος και είχε πιει αρκετό νερό, σώθηκε από πνιγμό.

    Ο σκύλος που έσωσε τον ηλικιωμένο είναι ποιμενικός, ονόματι «Νάλα», μοναδικός στη χώρα μας που έχει λάβει ειδική εκπαίδευση στο εξωτερικό για να σώζει ανθρώπους από πνιγμό, σύμφωνα με το Lamiareport.

    nala1

    Αφότου διεσώθη ο 77χρονος, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Λαμίας και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

    Πηγή: protothema.gr

  • Μυτιλήνη: 71χρονη έπεσε στη θάλασσα κατά την επιβίβασή της στο πλοίο - Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο
    Μυτιλήνη: 71χρονη έπεσε στη θάλασσα κατά την επιβίβασή της στο πλοίο - Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

    Στη θάλασσα έπεσε μια 71χρονη γυναίκα, την ώρα που βρίσκονταν σε εξέλιξη η διαδικασία επιβίβασης επιβατών στο πλοίο Διαγόρας τα ξημερώματα της Κυριακής (1/9) στο λιμάνι της Μυτιλήνης.

    Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα η γυναίκα, γλίστρησε κατά την προσέγγισή της από την προβλήτα στον καταπέλτη του πλοίου και έπεσε στη θάλασσα. Αμέσως, στη θάλασσα έπεσαν ένα μέλος του πληρώματος του πλοίου καθώς και ένας ιδιώτης, για να την βοηθήσουν.

    Η 71χρονη, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ανασύρθηκε καλά στην υγεία της, και στη συνέχεια, μεταφέρθηκε προληπτικά με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Βοστάνειο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης.

    Πηγή: ethnos.gr

  • Λουτρά Κυλλήνης: 59χρονος εντοπίστηκε νεκρός στη θάλασσα
    Λουτρά Κυλλήνης: 59χρονος εντοπίστηκε νεκρός στη θάλασσα

    Ένας ακόμα συνάνθρωπός μας έχασε τη ζωή του αυτό το καλοκαίρι στη θάλασσα, ενώ βρισκόταν σε διακοπές στην Ηλεία.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Κυλλήνης ότι ένας 59χρονος ημεδαπός ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του, στη θαλάσσια περιοχή των Λουτρών της Κυλλήνης.

    Στον 59χρονο αρχικά παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ στη συνέχεια διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Γαστούνης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

    Η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών για τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Κυλλήνης.

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο