Δευτέρα, 24 Ιουλίου 2023 19:55

Εύβοια: Λουόμενοι έκαναν ΚΑΡΠΑ και έσωσαν παιδί από πνιγμό – Κατήγγειλαν καθυστέρηση ασθενοφόρου

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Ένας 6χρονος στην Εύβοια σώθηκε όταν λουόμενοι τον είδαν να πνίγεται και τον έσωσαν κάνοντάς του ΚΑΡΠΑ.

Τα περιστατικά ανθρώπων που χάνουν τη ζωή τους λόγω των ελλείψεων στο ΕΚΑΒ δυστυχώς πληθαίνουν στη χώρα μας.

Παρολίγον τραγωδία θα σημειωνόταν το πρωί της Κυριακής στην Εύβοια όταν ένα 6χρονο παιδάκι κινδύνεψε να πνιγεί στη θάλασσα.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ είχε τουλάχιστον μία ώρα καθυστέρηση.

Το παιδί σώθηκε από τους λουόμενους, οι οποίοι το έβγαλαν από τη θάλασσα και του έκαναν ΚΑΡΠΑ.

Τι συνέβη

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα evima.gr, ο 6χρονος πνιγότανε στη θάλασσα όταν τον είδαν λουόμενοι και έσπευσαν να τον βγάλουν έξω.

Κάλεσαν ασθενοφόρο αλλά το παιδί είχε χάσει τις αισθήσεις του και έτσι ξεκίνησαν να του παρέχουν τος πρώτες βοήθειες, κάνοντάς τους ΚΑΡΠΑ.

Το αγοράκι επανήλθε και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, και από εκεί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία”, όπου νοσηλεύεται σε καλή κατάσταση.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, το ασθενοφόρο είχε τουλάχιστον μία ώρα καθυστέρηση.

«Το ασθενοφόρο έκανε να φτάσει τουλάχιστον μία ώρα, δεν υπήρχε γιατρός πουθενά. Είμαστε στο έλεος του Θεού ξεχασμένοι από όλους. Δεν υπάρχει γιατρός σε τόσο πολυσύχναστη παραλία, ούτε ναυαγοσώστης», δήλωσε κάτοικος της περιοχής, μιλώντας στο evima.gr.

Παροπλισμένα ασθενοφόρα λόγω έλλειψης προσωπικού

Εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ ξεσπούν για τις χρόνιες ελλείψεις και υπενθυμίζουν για μία ακόμη φορά ότι πρόκειται για χρόνια προβλήματα. Οι ίδιοι λένε ότι ασθενοφόρα υπάρχουν, όχι όμως διασώστες.

Στη μακρά λίστα που παραθέτει στα «ΝΕΑ» ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΕΚΑΒ, Γιώργος Μαθιόπουλος, συμπεριλαμβάνονται ιδιαίτερα δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί όπως η Μύκονος, η Πάρος, η Νάξος, η Σαντορίνη, η Ανδρος, η Ιος, η Κως, η Λέρος… Όπως αναλύει, για να καλυφθεί η 24ωρη βάρδια ενός ασθενοφόρου είναι απαραίτητο να υπηρετούν 10 διασώστες.

Ο κανόνας όμως δεν θέλει το αριθμητικό αυτό κριτήριο να εκπληρώνεται, με αποτέλεσμα οχήματα σε καίρια γεωγραφικά σημεία να παραμένουν παροπλισμένα λόγω έλλειψης προσωπικού.

Όλο το σχέδιο ενίσχυσης του ΕΚΑΒ

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους «ΤΑ ΝΕΑ» σε κάθε ένα από τα σημεία του χάρτη που συμπεριλαμβάνονται στη λίστα των ζωνών άμεσης ενίσχυσης έχουν ήδη τοποθετηθεί τρία μέλη από το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων αναλαμβάνοντας τον ρόλο του οδηγού ασθενοφόρου.

Προτεραιότητα δόθηκε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, σε εκείνα τα σημεία της επικράτειας όπου απουσιάζουν σταθμοί του ΕΚΑΒ. Σε αυτές τις γεωγραφικές περιοχές το κενό καλύπτουν παραδοσιακά τα ασθενοφόρα των Κέντρων Υγείας που κατά κανόνα στελεχώνονται από έναν μόνο οδηγό (σε ορισμένες περιπτώσεις δεν υπήρχε καν οδηγός) και ένα μέλος του υγειονομικού προσωπικού.

Πηγή: in.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 24 Ιουλίου 2023 17:23

Σχετικά Άρθρα

  • Τραγωδία στα Χανιά: Δίχρονο κοριτσάκι πνίγηκε από φαγητό
    Τραγωδία στα Χανιά: Δίχρονο κοριτσάκι πνίγηκε από φαγητό

    Από πνιγμό κατά τη διάρκεια του φαγητού έχασε την ζωή του δίχρονο κοριτσάκι στα Χανιά

    η ζωή του έχασε από πνιγμό κατάποσης νήπιο κοριτσάκι 2 ετών στα Χανιά.

    Η τραγική μητέρα προσπάθησε να βοηθήσει το μικρό αγγελούδι να επανέλθει χωρίς όμως να τα καταφέρει.

    'Αμεσα έφτασε το ΕΚΑΒ οι διασώστες του οποίου μετέφεραν τη μικρή στο ΤΕΠ παιδιατρικό του νοσοκομείου.

    Ο διοικητής του νοσοκομείου Γιώργος Μπέας μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ έκανε λόγο για τεράστια προσπάθεια τόσο των διασωστών του ΕΚΑΒ όσο και των γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων να κρατήσουν τη μικρή στη ζωή, αλλά δυστυχώς, όπως είπε, κατέληξε λίγο πριν από τις 5 το απόγευμα.

    Πηγή: newsbomb.gr

  • Φρικτή καταγγελία στην Εύβοια: Θύμα κακοποίησης έπεσε παιδί σε νηπιαγωγείο
    Φρικτή καταγγελία στην Εύβοια: Θύμα κακοποίησης έπεσε παιδί σε νηπιαγωγείο

    Την κακοποίηση του παιδιού της σε νηπιαγωγείο του Δήμου Κύμης Αλιβερίου στην Εύβοια κατήγγειλε μητέρα.

    Τι καταγγέλλει η μητέρα

    Σύμφωνα με το evima.gr, η μητέρα κατήγγειλε ότι το 4χρονο παιδί της έχει πέσει αρκετές φορές θύμα κακοποίησης από δυο συγκεκριμένα παιδιά του νηπιαγωγείου παραθέτοντας μάλιστα και φωτογραφία με τραυματισμό στο πρόσωπο του παιδιού την οποία ανάρτησε και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

    «Πρόκειται για δύο μαθητές του νηπιαγωγείου που είναι αδέρφια οι οποίοι δημιουργούν συνεχώς προβλήματα στα υπόλοιπα παιδιά. Όταν το παιδί μου δέχτηκε τις επιθέσεις, η δασκάλα τυγχάνει να είναι τουαλέτα ή γραφείο. Δεν θα το ανεχθώ άλλο», είπε χαρακτηριστικά η μητέρα στο evima.gr

    Ενώ κλείνοντας σε επικοινωνία που είχαμε μαζί της ξεκαθάρισε πως μέχρι να δοθεί λύση στο πρόβλημα δεν θα πάει ξανά το παιδί της στο σχολείο.

    Πριν από δέκα μέρες 4χρονο αγοράκι είχε δεχτεί ξανά επίθεση στα χέρια από τους συγκεκριμένους μαθητές.

    Σύμφωνα με πληροφορίες η μητέρα κατήγγειλε το γεγονός στην αστυνομία η οποία διεξάγει έρευνα για το συμβάν.

    Πηγή: Ethnos.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Freepik
  • Απαγχονισμένος στο μπαλκόνι του σπιτιού του βρέθηκε 65χρονος στην Έυβοια - Το σημείωμα άφησε
    Απαγχονισμένος στο μπαλκόνι του σπιτιού του βρέθηκε 65χρονος στην Έυβοια - Το σημείωμα άφησε

    Απαγχονισμένος στο μπαλκόνι του σπιτιού του βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου ένας 65χρονος στην Εύβοια.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του eviaonline, τον 65χρονο που το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας από ανίατη ασθένεια, βρήκε απαγχονισμένο στο μπαλκόνι, στην πίσω πλευρά του σπιτιού του, όπου δεν υπάρχουν άλλα σπίτια, η σύζυγός του επιστρέφοντας από την εκκλησία.

    Αμέσως η γυναίκα ειδοποίησε το ΕΚΑΒ και την Αστυνομία, ενώ διαπίστωσε ότι ο σύζυγός της άφησε και σημείωμα που εξηγεί τους λόγους που τον ώθησαν στο απονενοημένο διάβημα.

    Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πριν από λίγα χρόνια είχε χάσει το παιδί του από σοβαρό πρόβλημα υγείας, ενώ τα άλλα δυο του παιδιά είναι συντετριμμένα.

    Η σορός του έχει σταλεί για νεκροψία – νεκροτομή.

    Πηγή: cnn.gr

  • Παραλίγο τραγωδία στη Δυτ. Ελλάδα: Αγοράκι έπεσε και εγκλωβίστηκε σε φρεάτιο! - Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο
    Παραλίγο τραγωδία στη Δυτ. Ελλάδα: Αγοράκι έπεσε και εγκλωβίστηκε σε φρεάτιο! - Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

    Μεγάλη επιχείρηση Πυροσβεστικής, ΕΚΑΒ και Αστυνομίας πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης για τον απεγκλωβισμό ανήλικου παιδιού το οποίο έπεσε σε φρεάτιο πολυκατοικίας στην οδό Πόρου, στο Αγρίνιο.

    Οι πυροσβέστες απεγκλώβισαν το παιδί έχοντας τις αισθήσεις του και το οποίο μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Αγρινίου για εξετάσεις.

    Πηγή: Agriniolike.gr - Tempo24.news

  • Σοκ στην Εύβοια: 38χρονος σκότωσε τον θείο του με πολλαπλές μαχαιριές
    Σοκ στην Εύβοια: 38χρονος σκότωσε τον θείο του με πολλαπλές μαχαιριές

    Νεκρός 65χρονος στην Εύβοια, μετά από θανάσιμη επίθεση με μαχαίρι, για την οποία συνελήφθη ο ανιψιός του θύματος.

    Το αιματηρό συμβάν σημειώθηκε στο Σπαθάρι του Δήμου Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Άννας, όταν ο 38χρονος μπήκε στο σπίτι του θείου του και, για μέχρι στιγμής αδιευκρίνιστο λόγο, τον μαχαίρωσε πολλές φορές.

    Πήγε αιμόφυρτος στο καφενείο του χωριού για να ζητήσει βοήθεια

    Το θύμα παρά τις πολλαπλές μαχαιριές κατάφερε να πάει σε κεντρικό σημείο του χωριού και να ζητήσει βοήθεια και άμεσα περίοικοι κάλεσαν το ΕΚΑΒ και την αστυνομία, όπως μεταδίδει το eviathema.gr.Ο άνδρας μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο Νοσοκομείο Χαλκίδας, όπου λίγο αργότερα υπέκυψε στα τραύματά του.

    Συνελήφθη ο 38χρονος

    Συνελήφθη λίγο μετά τις 12:00 τα ξημερώματα της Τετάρτης ο δράστης, σύμφωνα με το ίδιο μέσο.

    Μετά από έρευνα των έμπειρων αστυνομικών του ΑΤ Μαντουδίου και τη συνδρομή Αστυνομικών του ΑΤ Λίμνης και του τμήματος ασφαλείας Χαλκίδας, ο άνδρας εντοπίστηκε σε σημείο μέσα στο χωριό Σπαθάρι.

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Θεσσαλονίκη: Σε σοβαρή αλλά σταθερή κατάσταση ο 14χρονος που έπεσε χθες από ταράτσα πολυκατοικίας
    Θεσσαλονίκη: Σε σοβαρή αλλά σταθερή κατάσταση ο 14χρονος που έπεσε χθες από ταράτσα πολυκατοικίας

    Σε σοβαρή αλλά σταθερή κατάσταση νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου ο 14χρονος, ο οποίος έπεσε στο κενό από ταράτσα τετραώροφης πολυκατοικίας, στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης.

    Σύμφωνα με πληροφορίες από το νοσοκομείο, η αξονική που έγινε στον ανήλικο έδειξε ότι δεν έχει υποστεί κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις ενώ υποβήθληκε σε χειρουργική επέμβαση για κατάγματα που έφερε στα χέρια και τα πόδια.

    Τις επόμενες ώρες αναμένεται να αποσωληνωθεί και να οδηγηθεί σε θάλαμο του νοσοκομείου.
    Η πτώση του ανήλικου έγινε χθες το απόγευμα σε πολυκατοικία επί της οδού Μολδοβλαχίας, όταν έσπασε προστατευτικό τζάμι στην ταράτσα της πολυκατοικίας με αποτέλεσμα να βρεθεί στον φωταγωγό.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  • Καναδάς: Παιδί πέθανε από λύσσα - Μάλλον κόλλησε από νυχτερίδα που μπήκε στο δωμάτιό του
    Καναδάς: Παιδί πέθανε από λύσσα - Μάλλον κόλλησε από νυχτερίδα που μπήκε στο δωμάτιό του

    Ένα παιδί στο Οντάριο του Καναδά πέθανε από λύσσα, που μάλλον κόλλησε από νυχτερίδα, που είχε μπει στο δωμάτιό του.

    «Ξύπνησαν και είδαν μια νυχτερίδα στο υπνοδωμάτιό», δήλωσε ο Δρ Lock, προσθέτοντας ότι οι γονείς δεν εντόπισαν κάποια γρατσουνιά ή δάγκωμα στο παιδί και έτσι δεν του έκαναν το εμβόλιο κατά της λύσσας.

    Το παιδί μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο του Οντάριο και λίγο αργότερα πέθανε. Η λύσσα είναι μια σπάνια αλλά θανατηφόρα ιογενής ασθένεια που μπορεί να μεταδοθεί στον άνθρωπο από μολυσμένο ζώο, όπως νυχτερίδες, κογιότ, αλεπούδες ή ρακούν.

    Σχεδόν βέβαιος ο θάνατος αν εμφανιστούν τα συμπτώματα

    Μπορεί να προκαλέσει σοβαρή βλάβη στον εγκέφαλο και τον νωτιαίο μυελό. Λίγες ημέρες αφότου εμφανιστούν τα συμπτώματα ακολουθεί σχεδόν πάντα ο θάνατος του ασθενή, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

    Ο Δρ Lock δήλωσε ότι το ποσοστό των νυχτερίδων με λύσσα στην περιοχή του νότιου Οντάριο που εποπτεύει έχει αυξηθεί στο 16% τα τελευταία χρόνια.

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Πάτρα: Άφησε σπίτι το παιδί του, εκείνο έφυγε και εντοπίστηκε τυχαία από περιπολικό! - Χειροπέδες στον 27χρονο
    Πάτρα: Άφησε σπίτι το παιδί του, εκείνο έφυγε και εντοπίστηκε τυχαία από περιπολικό! - Χειροπέδες στον 27χρονο

    Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, στην Πάτρα.

    27χρονος έφυγε από το σπίτι του, αφήνοντας μέσα το 7χρονο αγοράκι του.

    Η συνέχεια όμως ήταν απρόσμενη! Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24 το ανήλικο παιδί έφυγε από το σπίτι και βγήκε στους δρόμους χάνοντας ον προσανατολισμό του.

    Πώς εντοπίστηκε; Τυχαία από όχημα της Άμεσης Δράσης που περιπολούσε στην περιοχή.

    Στη συνέχεια οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες στο νεαρό πατέρα σχηματίζοντας σε βάρος του δικογραφία για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

    Πηγή: Tempo24.news

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο