Παρασκευή, 28 Ιουλίου 2023 13:47

Σαντορίνη: Τον χτύπησαν με ρόπαλο και τον άφησαν αιμόφυρτο στο έδαφος

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Δύο τον χτύπησαν με το ρόπαλο και οι υπόλοιποι με μπουνιές και κλωτσιές προκαλώντας του επικίνδυνες σωματικές βλάβες

Αιματηρή συμπλοκή σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης (27/7) στη Μεσαριά Σαντορίνης με αποτέλεσμα ένας 34χρονος άνδρας από την Αλβανία να καταλήξει στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, τέσσερις άνδες από την Αλβανία μαζί με έναν 23χρονο Έλληνα επιτέθηκαν άγρια στον 34χρονο Αλβανό και τον «άφησαν» αιμόφυρτο στο έδαφος.

Από τον προανάκριση που έκανε η ΕΛ.ΑΣ., προέκυψε πως δύο από τους δράστες τον χτύπησαν με ένα ξύλινο ρόπαλο, ενώ οι υπόλοιποι με μπουνιές και κλωτσιές προκαλώντας του επικίνδυνες σωματικές βλάβες.

Ο άνδρας μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε στις συλλήψεις των «πρωταγωνιστών» του επεισοδίου και διεξάγει έρευνα προκειμένου να αποσαφηνιστούν οι συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη.

Πηγή: protothema.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 28 Ιουλίου 2023 12:55

Σχετικά Άρθρα

  • Η Σαντορίνη κορυφαία επιλογή στον τουρισμό πολυτελείας
    Η Σαντορίνη κορυφαία επιλογή στον τουρισμό πολυτελείας

    Η Σαντορίνη είναι ένα από τα νησιά, που διαθέτει παγκόσμια φήμη και ό,τι ακούγεται για αυτήν φέρει ισχυρό αντίκτυπο. Πολλά ειπώθηκαν κατά τη διάρκεια της σεζόν για την τουριστική κίνηση, όμως το νησί μέχρι και τον Οκτώβριο συνεχίζει να δέχεται τουρίστες και να αποτελεί πόλο έλξης.

    Ωστόσο, οι εικόνες συνωστισμού, κατά την υψηλή τουριστική περίοδο, από τις μαζικές αφίξεις κρουαζιερόπλοιων, προβλημάτισαν και γέννησαν ανησυχία για φαινόμενα υπερτουρισμού. Αυτό όμως, όπως ανέφερε ο δήμαρχος Θήρας Νίκος Ζώρζος, μιλώντας στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, είναι ένα πρόβλημα που θα λυθεί με τη ρύθμιση της κρουαζιέρας.

    «Η ρύθμιση της κρουαζιέρας πρέπει να υπάρχει»

    «Το νησί παραμένει ένας από τους πιο ιδιαίτερους προορισμούς, χάρη στο γεωπεριβάλλον του και έλκει μεγάλη μερίδα “ποιοτικών” τουριστών. Εκείνο που χρειάζεται είναι να συνεχίσει να αναπτύσσεται με βιώσιμο τρόπο.

    Σε ό,τι αφορά την κρουαζιέρα, το 2012 είχα χρησιμοποιήσει τη λέξη κορεσμός. Η ρύθμιση της κρουαζιέρας πρέπει να υπάρχει. Η προηγούμενη δημοτική αρχή το εγκατέλειψε, για αυτό από φέτος θα ρυθμιστεί εκ νέου», σημείωσε ο δήμαρχος Θήρας.

    «Χρειαζόμαστε σπίτια για τους γιατρούς

    Για τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης, Αντώνη Παγώνη, η Σαντορίνη δεν αντιμετώπισε πρόβλημα υπερτουρισμού αλλά «υπήρξε συνωστισμός και κακή οργάνωση, όπως συμβαίνει παντού, όπου πηγαίνουν μαζικά λεωφορεία. Αυτό μπορεί να συμβεί για παράδειγμα και στην Ακρόπολη. Δεν αφορά στο σύνολο της την τουριστική κίνηση», επεσήμανε ο κ.Παγώνης.

    Ένα από τα σημαντικά ζητήματα που επεσήμανε ο δήμαρχος Θήρας, είναι να σταματήσει η δόμηση και κυρίως να περιοριστεί η βραχυχρόνια μίσθωση. «Θέλουμε σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία να περιοριστεί η βραχυχρόνια μίσθωση και να αξιοποιηθεί το οικιστικό απόθεμα. Χρειαζόμαστε σπίτια για τους γιατρούς, τους δασκάλους κτλ.

    Είναι υποχρέωση του κράτους να το ρυθμίσει, είτε δίνοντας κίνητρα, είτε τους πόρους να αναλάβει δράση τη τοπική αυτοδιοίκηση», σημείωσε ο κ.Ζώρζος. Όπως είπε, «δεν μπορεί να υπάρχει σαφής εικόνα για τον αριθμό των κλινών, τα μέχρι τώρα στοιχεία κάνουν λόγο για 17.000 κλίνες ξενοδοχείων και άλλες 40.000 σε ενοικιαζόμενα και βραχυχρόνια μίσθωση αλλά αυτό, το λέω με επιφύλαξη».

    «Σε ό,τι αφορά την τουριστική κίνηση είχαμε αύξηση των επισκεπτών, όπως φαίνεται και από τον αριθμό των αφίξεων στο αεροδρόμιο αλλά και αύξηση των κλινών που έριξε τη ζήτηση και τις τιμές», τόνισε ο δήμαρχος.

    «Το νησί δεν θα έχει πρόβλημα στο μέλλον»

    Από την πλευρά του ο κ.Παγώνης, εκτιμά ότι το νησί φέτος δεν είχε την ίδια κίνηση σε σχέση με προηγούμενες χρονιές και ότι οι παράγοντες που επηρέασαν αρνητικά την τουριστική κίνηση ήταν το γενικότερο οικονομικό πρόβλημα, τα μεγάλα αθλητικά γεγονότα του καλοκαιριού (όπως οι Ολυμπιακοί αγώνες) και ορισμένα ζητήματα υποδομών αλλά όπως, τόνισε «με σωστό προγραμματισμό το νησί δεν θα έχει πρόβλημα στο μέλλον».

    «Εκείνο που έχει επηρεάσει στο χρόνο, και όχι σε σχέση με πέρυσι, είναι σίγουρα η βραχυχρόνια μίσθωση. Το 2014 ήταν μηδέν και τώρα η δηλωμένη βραχυχρόνια μίσθωση είναι 14.000. Αυτό δεν επηρεάζει μόνο την ξενοδοχία και τα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα αλλά επηρεάζει πραγματικά και την οικιστική χρήση στη Σαντορίνη και τη μεταμόρφωση των ίδιων μας των οικισμών», επεσήμανε ο κ.Παγώνης.

    «Αναμένουμε το νέο χωροταξικό»

    Σχετικά με τη δόμηση είπε ότι από το 2020 έχει σταματήσει η δυνατότητα κατασκευής ξενοδοχείου εκτός σχεδίου μέχρι την ολοκλήρωση του χωροταξικού. «Εμείς αναμένουμε το νέο χωροταξικό, γιατί έτσι θα έχουμε εικόνα για το τι μέλλει γενέσθαι τα επόμενα 20-30 χρόνια.

    Τονίζουμε όμως, ότι δεν μπορεί να απαγορεύεται να κατασκευαστεί μια μικρή ξενοδοχειακή μονάδα, της τάξεως των 20 και 30 δωματίων, και την ίδια στιγμή να δίνεται άδεια για ένα σπίτι 200-300 τμ το οποίο θα αλλάξει χρήση και θα γίνει βραχυχρόνια μίσθωση. Άλλωστε, η Σαντορίνη έχει πολλές μικρές ξενοδοχειακές μονάδες, που είναι κυρίως οικογενειακές επιχειρήσεις», υπογράμμισε.

    Τι ανέφερε ο Αντώνης Παγώνης

    Αναφορικά με τον luxury τουρισμό, ο κ. Παγώνης, μιλώντας στο περιθώριο του 2ου Συνεδρίου Τουρισμού Πολυτελείας “The luxury side of Greece” τόνισε ότι η Σαντορίνη, μαζί με τη Μύκονο, αποτελούν τις ναυαρχίδες του τουρισμού Πολυτελείας.

    «Είναι ένα νησί μοναδικό και μπορεί κάποιος να ζήσει την πολυτέλεια σε όλες τις εκφάνσεις της, όχι μόνο στη διαμονή και τις υπηρεσίες αλλά και στον πολιτισμό, τον οινοτουρισμό, τη γαστρονομία».

    Πηγή: cnn.gr

  • Μεσσηνία: Συμπλοκή νεαρών στο λιμάνι Κυπαρισσίας - Δύο τραυματίες
    Μεσσηνία: Συμπλοκή νεαρών στο λιμάνι Κυπαρισσίας - Δύο τραυματίες

    Συμπλοκή μεταξύ νεαρών ατόμων με δύο ελαφρά τραυματίες σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο λιμάνι της Κυπαρισσίας.

    Το συμβάν έγινε λίγο μετά τις 11 το βράδυ, όταν νεαροί ηλικίας 19-20 ετών ελληνικής, αλβανικής και πακιστανικής καταγωγής ήρθαν στα χέρια.

    Αποτέλεσμα της συμπλοκής ήταν να καταλήξουν στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας ένας Έλληνας και ένας Πακιστανός, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και πήραν εξιτήριο. Επίσης συνελήφθη ένα άτομο πακιστανικής καταγωγής. Προανάκριση για το συμβάν διενεργείται από το Λιμενικό Τμήμα Κυπαρισσίας.

    Πηγή: Εleftheriaonline.gr

  • Δρομολόγιο εφιάλτης στη Σαντορίνη: Λεωφορείο κόλλησε σε στροφή πάνω από γκρεμό - Κατέβασε τους τουρίστες για να σωθούν
    Δρομολόγιο εφιάλτης στη Σαντορίνη: Λεωφορείο κόλλησε σε στροφή πάνω από γκρεμό - Κατέβασε τους τουρίστες για να σωθούν

    Τον τρόμο έζησαν τουρίστες στην Σαντορίνη που επέβαιναν σε πούλμαν, όταν αυτό κόλλησε σε μια στροφή πάνω από γκρεμό.

    Το πούλμαν ανέβαινε από το λιμάνι του νησιού με προορισμό τα Φηρά και μετέφερε τουρίστες που μόλις είχαν αποβιβαστεί από πλοίο.

    Την ώρα που εκτελούσε το δρομολόγιο, σε μια μία από τις στροφές «κόλλησε» καθ’ ότι ο δρόμος αυτός μέχρι την Χώρα του νησιού είναι στενός, απότομος και ανηφορικός.

    Ο οδηγός κατέβασε τους επιβάτες προκειμένου να μην κινδυνεύσουν, αφού η συγκεκριμένη διαδρομή είναι ανηφορική με γκρεμούς. Οδηγοί των οχημάτων που ακολουθούσαν το πούλμαν αλλά και επιβάτες από άλλα λεωφορεία κατέβηκαν και προσπάθησαν να βοηθήσουν να «ξεκολλήσει» το λεωφορείο, πράγμα το οποίο κατέστη αδύνατο.

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Γαλάτσι: Άγρια συμπλοκή ανηλίκων έξω από σχολείο - Ένας τραυματίας, δύο συλλήψεις
    Γαλάτσι: Άγρια συμπλοκή ανηλίκων έξω από σχολείο - Ένας τραυματίας, δύο συλλήψεις

    Νέο περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης σε ΕΠΑΛ στο Γαλάτσι.

    Άγρια συμπλοκή μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης (9/10) στο Γαλάτσι με αποτέλεσμα ένας 17χρονος να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

    Eιδικότερα, κατά την διάρκεια του διαλλείματος τρεις ανήλικοι συνεπλάκησαν μεταξύ τους για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο, έξω από το 1ο επαγγελματικό λύκειο στην Γκράβα.

    Για την άγρια συμπλοκή συνελήφθησαν δυο ατόμα, ηλικίας 17 και 16 ετών, ενώ ένας 17χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο με χτυπήματα στο πρόσωπο.

    Πηγή: iEidiseis.gr
  • Λαύριο: Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για τα μαχαιρώματα σε ΕΠΑΛ - Υπήρχε «κόντρα» με την Κερατέα
    Λαύριο: Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για τα μαχαιρώματα σε ΕΠΑΛ - Υπήρχε «κόντρα» με την Κερατέα

    Μεγάλες διαστάσεις λαμβάνει η βία μεταξύ ανηλίκων, με τα περιστατικά σε διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας να αυξάνονται συνεχώς το τελευταίο διάστημα. Πιο πρόσφατη, η αιματηρή συμπλοκή μαθητών έξω από το ΕΠΑΛ του Λαυρίου από την οποία τραυματίστηκαν από μαχαίρι δύο μαθητές.

    Οι συγκλονιστικές μαρτυρίες

    «Τα παιδιά από την Κερατέα ήταν περίπου 15-20 άτομα και εμείς καμιά 50άρια αλλά εμείς δεν είχαμε τίποτα πάνω μας, αυτοί είχαν μαχαίρια, ρόπαλα», είπε αυτόπτης μάρτυρας. Οι περιγραφές εκείνων που ήταν μπροστά και είδαν μέσα σε δευτερόλεπτα τα αγόρια να πιάνονται στα χέρια είναι σοκαριστικές.

    «Στην αρχή έπαιζαν μπουνιές με τα χέρια και μετά έβγαλαν μαχαίρια τα παιδιά που ήταν από την Κερατέα». Στη συμπλοκή φέρονται να συμμετείχαν περισσότεροι από 60 νεαροί με τους 20 από αυτούς να έχουν προσαχθεί.

    «Είχαμε δύο τραυματισμούς και πήγαν στο κέντρο υγείας. Υπήρχε μια αντιδικία μεταξύ Κερατέας και Λαυρίου, απ’ ότι λένε τα παιδιά και ξαφνικά έγινε μια σύρραξη στο δρόμο. Ήταν καμία 80αριά παιδιά περίπου μαζεμένα στη σύρραξη. Είχαν αναμειχθεί και εξωσχολικοί αλλά μέχρι να βγούμε έξω είχε έρθει και η αστυνομία κιόλας και τους καταδίωκε. Αν τους είχαμε προλάβει θα τους είχαμε διώξει ήδη. Ψάχνουμε να βρούμε ποιοι είναι γιατί πάνε απευθείας για αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος», ανέφερε μάρτυρας στο MEGA.

    Την αιτία της σύρραξης αναζητούν οι αστυνομικοί

    Πριν από λίγες ημέρες, τα αίματα είχαν ανάψει ξανά ανάμεσα σε παιδιά από αυτές τις δύο ομάδες. «Είχαν προηγούμενα, είχαν τσακωθεί και πάλι πριν από δύο ημέρες».

    Τα δύο αγόρια που δέχτηκαν τις μαχαιριές, μεταφέρθηκαν από τους φίλους τους στο κέντρο υγείας Λαυρίου όπου ευτυχώς, διαπιστώθηκε ότι τα τραύματά τους δεν ήταν σοβαρά.

    Αναζητείται ο 16χρονος με το μαχαίρι

    Όλα ξεκίνησαν γύρω στις 10:50 όταν κλήθηκε το 100 για συμπλοκή μαθητών έξω από το σχολείο. Όλοι τους, μαθητές Λυκείου, από την Κερατέα και το Λαύριο συνεπλάκησαν μεταξύ τους για προσωπικές διαφορές.

    Δύο ελαφρά τραυματίες από μαχαίρι

    Όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο, διαπίστωσαν πως δύο ανήλικοι, ηλικίας 16 ετών, είχαν τραυματιστεί ελαφρά με μαχαίρι, στο πόδι, και έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

    Τουλάχιστον 13 προσαγωγές - Αναζητείται 16χρονος

    Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 13 προσαγωγές. Παράλληλα, αναζητείται ένας 16χρονος, ο οποίος φέρεται να είναι και ο δράστης ο οποίος μαχαίρωσε τους ανηλίκους, σύμφωνα με το OPEN.

    «Έβγαλαν μαχαίρι και αλυσίδες» λέει αυτόπτης μάρτυρας

    Μια αυτόπτης μάρτυρας περιέγραψε στο Orange Press πώς έγινε η συμπλοκή, εκφράζοντας τον σοκ που έχει προκαλέσει στην περιοχή ένα τόσο σοβαρό επεισόδιο. «Είδα τα παιδιά μαζεμένα μπουλούκι εδώ και τους λέω “γιατί τσακώνεστε” και αρχίζουν να μου χτυπάνε το αμάξι. Μετά πάνε πιο κάτω, βγάζουν ένα μαχαίρι, ο άλλος μια αλυσίδα και μαχαίρωσαν δυο παιδιά, άλλοι λένε τέσσερα. Μόλις είδαν αστυνομία εξαφανίστηκαν» ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Άγριο επεισόδιο μαθητών με μαχαιρώματα έξω από το ΕΠΑΛ Λαυρίου - Δύο τραυματίες
    Άγριο επεισόδιο μαθητών με μαχαιρώματα έξω από το ΕΠΑΛ Λαυρίου - Δύο τραυματίες

    Αναζητείται 16χρονος - 13 άτομα έχουν προσαχθεί - Πώς έγινε η συμπλοκή

    Άγριο επεισόδιο μεταξύ ανηλίκων που κατέληξε στο μαχαίρωμα δύο εξ' αυτών έλαβε χώρα την Παρασκευή έξω από το ΕΠΑΛ Λαυρίου.
    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, όλα συνέβησαν όταν για άγνωστο λόγο υπήρξε συμπλοκή μεταξύ δύο ομάδων ανηλίκων από Κερατέα και Λαύριο που φέρονται, σύμφωνα με αναφορές, να είναι μαθητές του εν λόγω ΕΠΑΛ.
    Τότε ένας 16χρονος ο οποίος αναζητείται φέρεται να έβγαλε ένα μαχαίρι και να μαχαίρωσε δύο άτομα στον μηρό. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με ελαφρά τραύματα για τις πρώτες βοήθειες.

    Στο σημείο έσπευσαν στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. τα οποία μέχρι στιγμής έχουν προχωρήσει σε 13 προσαγωγές.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Πάτρα: Σύλληψη μαθητριών Γυμνασίου για «συμπλοκή» εντός σχολείου
    Πάτρα: Σύλληψη μαθητριών Γυμνασίου για «συμπλοκή» εντός σχολείου

    Δύο μαθήτριες 13 και 15 ετών πιάστηκαν στα χέρια μετά το τελευταίο κουδούνι της ημέρας, εντός του προαυλίου του σχολείου.

    Την «μόδα» των τσακωμών που έχει εξαπλωθεί σχεδόν σε όλη τη χώρα μιμήθηκαν δύο κοπέλες σε σχολείο της Πάτρας.+

    Συγκεκριμένα, σε Γυμνάσιο στην Περιβόλα, δύο μαθήτριες 13 και 15 ετών πιάστηκαν στα χέρια μετά το τελευταίο κουδούνι της ημέρας, εντός του προαυλίου του σχολείου.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του pelop.gr, η μεγαλύτερη σε ηλικία κοπέλα φέρεται να ξεκίνησε τον τσακωμό, με τα δυο κορίτσια να μαλλιοτραβιούνται ενώ το κίνητρο δείχνει πως ήταν η «αντιζηλία».

    Οι ανήλικες και οι μητέρες του οδηγήθηκαν στο Γ’ ΑΤ Πατρών και στη συνέχεια στην Ασφάλεια όπου αλληλομηνύθηκαν με αποτέλεσμα να συλληφθούν όλοι.

    Σε βάρος των κοριτσιών σχηματίστηκε δικογραφία για πρόκληση σωματικών βλαβών και εξύβριση και σε βάρος των μανάδων για παραμέληση εποπτείας.

    Πηγή: Pelop.gr

  • Συμπλοκή μεταξύ ανηλίκων στα Ιωάννινα: Τρεις στο νοσοκομείο - «Όλα έγιναν για δυο μηχανάκια», λέει μάρτυρας
    Συμπλοκή μεταξύ ανηλίκων στα Ιωάννινα: Τρεις στο νοσοκομείο - «Όλα έγιναν για δυο μηχανάκια», λέει μάρτυρας

    Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία των Ιωαννίνων, από το νέο σοβαρό επεισόδιο μεταξύ ανηλίκων και νεαρών ατόμων που σημειώθηκε στην περιοχή.

    Υπενθυμίζεται ότι χθες το βράδυ, κατά τις 21:00, περίπου 40-50 άτομα συνεπλάκησαν σε εξωτερικό χώρο του Γυμνασίου Ελεούσας, με αποτέλεσμα σύμφωνα με την ΕΡΤ, να τραυματιστούν τρία άτομα και να μεταφερθούν στο νοσοκομείο. Οι τραυματίες φέρουν χτυπήματα από χέρια, αλλά και μεταλλικά αντικείμενα. Στο σημείο έσπευσαν και αστυνομικές δυνάμεις.

    Αυτόπτης μάρτυρας μίλησε στο ίδιο μέσο για την συμπλοκή που σημειώθηκε έξω από σχολείο στα Ιωάννινα: «Τσακώθηκαν εκεί τα παιδιά, μαθητές λυκείου, παίξανε ξύλο. Τραυματίστηκαν κάποια παιδιά από την συμπλοκή, και όλα αυτά έγιναν για δυο μηχανάκια. Ήρθε η αστυνομία και έληξε εκεί».

    https://exchange.glomex.com/video/v-d4gs4ecx12vd?integrationId=eexbs1blhykrzwj

    Πηγή: Ιefimerida.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο