Παρασκευή, 18 Αυγούστου 2023 11:45

Ανησυχία για 63χρονο δύτη στην Αμοργό - Αγνοείται από την Πέμπτη

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Ένας 63χρονος πήγε για κατάδυση, ανοιχτά της Αμοργού, την Πέμπτη (17/8) και έκτοτε αγνοείται.

Ο 63χρονος δύτης είχε μεταβεί το απόγευμα με σκάφος στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ των νησίδων Νικουργιά - Γραμπονήσι και από τότε αγνοείται. Το Λιμενικό ενημέρωσε οικείο του πρόσωπο, που επέβαινε στο σκάφος μαζί του, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

Στο σημείο έσπευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. και τρία ιδιωτικά σκάφη, ενώ επιχείρησε και ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, με αρνητικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του συνεχίζονται.

Πηγή: ethnos.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 18 Αυγούστου 2023 11:05

Σχετικά Άρθρα

  • Βόλος: Καταδικάστηκε ψαράς που βρήκε έναν δύτη νεκρό στη θάλασσα και τον έριξε πάλι μέσα
    Βόλος: Καταδικάστηκε ψαράς που βρήκε έναν δύτη νεκρό στη θάλασσα και τον έριξε πάλι μέσα

    Η ποινή που έλαβε ο ψαράς είναι 22 μήνες με αναστολή για την αμέλεια που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του 74χρονου δύτη

    Ένοχος κρίθηκε ένας ο ψαράς που βρήκε δύτη νεκρό στη θάλασσα και τον έριξε ξανά μέσα.

    Η αρκετά περίεργη αυτή υπόθεση εκδικάστηκε στο Βόλο τις προηγούμενες ημέρες.

    Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου έκρινε ένοχο έναν 55χρονο για μη δήλωση ανεύρεσης νεκρού και για ανθρωποκτονία από αμέλεια, με αφορμή περιστατικό όπου ανέσυρε από τη θάλασσα έναν δύτη χωρίς τις αισθήσεις του στην Ξυνόβρυση Πηλίου.

    Βρήκε δύτη νεκρό στη θάλασσα και τον έριξε πάλι μέσα

    Αντί να βγάλει τον άνδρα έξω και να ενημερώσει τις λιμενικές αρχές, ο 55χρονος τον έριξε ξανά στο νερό, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ.

    Το δικαστήριο του επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 22 μηνών με αναστολή για την αμέλεια που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του 74χρονου δύτη.

    Υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό συνέβη το πρωί της Κυριακής, 12 Σεπτεμβρίου 2021, όταν ο κατηγορούμενος ψάρευε στην περιοχή και ανέσυρε έναν 74χρονο δύτη στα δίχτυα του.

    Σύμφωνα με το Λιμενικό Βόλου, αφού αντιλήφθηκε τι συνέβαινε τον έριξε και πάλι στη θάλασσα χωρίς να ειδοποιήσει τις αρμόδιες υπηρεσίες για το συμβάν.

    Κατά τη δίκη, ο κατηγορούμενος παραδέχθηκε πως δεν ενημέρωσε το Λιμενικό και πως έριξε το σώμα του δύτη πίσω στη θάλασσα, αρνήθηκε ωστόσο ότι είχε κάποια σχέση με τον θάνατό του ή γνώριζε τον ίδιο.

    Πηγή: in.gr

  • Τραγωδία στην Αμοργό: 56χρονη έπεσε από γκρεμό και σκοτώθηκε μπροστά στα μάτια της κόρης της
    Τραγωδία στην Αμοργό: 56χρονη έπεσε από γκρεμό και σκοτώθηκε μπροστά στα μάτια της κόρης της

    Πρόκειται για ένα σημείο που οι κάτοικοι της περιοχής έχουν επισημάνει ως ιδιαίτερα επικίνδυνο

    Τραγικό θάνατο βρήκε μια 56χρονη Ελληνίδα τουρίστρια στην Αμοργό, όταν έπεσε στο κενό στην περιοχή Άγιος Παύλος. Το δυστύχημα συνέβη κάτω από συνθήκες που παραμένουν αδιευκρίνιστες, ενώ η γυναίκα βρισκόταν εκεί με την κόρη της.
    Η 56χρονη φέρεται να γλίστρησε και να έπεσε μπροστά στα μάτια της κόρης της από γκρεμό. Πρόκειται για ένα σημείο που οι κάτοικοι της περιοχής έχουν επισημάνει ως ιδιαίτερα επικίνδυνο.
    Παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις και διαμαρτυρίες από τους κατοίκους, δεν έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για την ασφάλεια των επισκεπτών και των ντόπιων. Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει αγανάκτηση και ανησυχία στην τοπική κοινωνία, που ζητάει άμεσα την ανάληψη πρωτοβουλιών για την αποτροπή παρόμοιων τραγικών περιστατικών στο μέλλον.
    Οι τοπικές αρχές διεξάγουν έρευνα για τα ακριβή αίτια της πτώσης, ενώ εξετάζονται επίσης πιθανές ενέργειες για την ενίσχυση της ασφάλειας στην περιοχή.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Κρήτη: Μοναδική υποβρύχια... πρόταση γάμου με τη βοήθεια δύτη
    Κρήτη: Μοναδική υποβρύχια... πρόταση γάμου με τη βοήθεια δύτη

    Ο νεαρός με τη βοήθεια ενός δύτη επέλεξε για να κάνει πρόταση γάμου στην αγαπημένη του στο ενυδρείο του Ηρακλείου.

    Μια απίστευτη πρόταση γάμου κάτω... από το νερό έκανε νεαρός στην κοπέλα του στην Κρήτη.

    Η πρόταση

    Ο νεαρός με τη βοήθεια ενός δύτη επέλεξε για να κάνει πρόταση γάμου στην αγαπημένη του στο ενυδρείο του Ηρακλείου.

    «Στα πιο όμορφα μονοπάτια της ζωής μου, θέλω να είσαι η πριγκίπισσα που θα με συντροφεύει. Όμορφή μου, κάνε με ευτυχισμένο και πες μου το ΝΑΙ!! Εμμανουέλα μου σ΄αγαπώ, θέλεις να με παντρευτείς;;;» έγραφε το χαρτί που κρατούσε ο δύτης.

    Η Εμμανουέλα συγκινήθηκε ο Σωτήρης γονάτισε και πήρε το πολυπόθητο ΝΑΙ με τους παρευρισκόμενους να ξεσπούν σε χειροκροτήματα.

    Πηγή: ethnos.gr

  • Εγκρίθηκε ως ΠΓΕ η Φάβα της Αμοργού
    Εγκρίθηκε ως ΠΓΕ η Φάβα της Αμοργού

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε την προσθήκη του προϊόντος «Φάβα της Αμοργού» (ΠΓΕ) στο ελληνικό μητρώο Προστατευόμενων Γεωγραφικών Ενδείξεων (ΠΓΕ).

    Η Φάβα της Αμοργού αποτελείται από τα αποξηραμένα, αποφλοιωμένα και τεμαχισμένα σπέρματα του φυτού Pisum sativum (αρακάς). Πρόκειται για έναν τοπικό πληθυσμό αρακά που καλλιεργείται στο νησί της Αμοργού από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα.

    Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του προϊόντος είναι το μικρό μέγεθος των σπερμάτων και η υψηλή περιεκτικότητά τους σε πρωτεΐνες. Το μικρό μέγεθος σπερμάτων είναι επιθυμητό χαρακτηριστικό στα όσπρια, καθώς έχει σαν αποτέλεσμα την εντονότερη απορρόφηση του νερού από τα σπέρματα κατά το βράσιμο, ιδιότητα που συνδέεται με την βελούδινη υφή που αποκτά το φάβα κατά το μαγείρεμα. Η υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες μπορεί να αποδοθεί κυρίως στην χαμηλή σχετική υγρασία και στην υψηλή θερμοκρασία, χαρακτηριστικά του ξηροθερμικού κλίματος της Αμοργού.

    Η τεχνογνωσία των παραγωγών στηρίζεται στον παραδοσιακό τρόπο καλλιέργειας και μεταβιβάζεται εδώ και εκατοντάδες χρόνια από γενιά σε γενιά. Η σπορά των χωραφιών γίνεται με παραδοσιακό τρόπο, με το χέρι.

    Η νέα αυτή ονομασία έρχεται να προστεθεί στον κατάλογο των 3.618 προϊόντων που ήδη προστατεύονται και που είναι διαθέσιμα στη βάση δεδομένων eAmbrosia.

    Πηγή: Etheas.gr

  • Αμοργός: Νέες μαρτυρίες για τον αγνοούμενο τουρίστα – «Τον ξέρει πολύς κόσμος στο νησί»
    Αμοργός: Νέες μαρτυρίες για τον αγνοούμενο τουρίστα – «Τον ξέρει πολύς κόσμος στο νησί»

    Η ΕΛ.ΑΣ. με ανακοίνωσή της ξεκαθάρισε πως οι έρευνες για τον εντοπισμό του 59χρονου άντρα συνεχίζονται κανονικά και ουδέποτε σταμάτησαν

    Μάχη με τον χρόνο δίνουν οι Αρχές στην Αμοργό προκειμένου να εντοπίσουν τα ίχνη του 59χρονου αμερικάνου τουρίστα που αγνοείται από το πρωί της Τρίτης 11 Ιουνίου.

    Τα ίχνη του Άλμπερτ Κάλιμπετ χάθηκαν όταν ξεκίνησε για πεζοπορία από την Αιγιάλη με κατεύθυνση προς Κατάπολα ακολουθώντας ένα χαρακτηρισμένο μονοπάτι, διάρκειας περίπου τεσσάρων ωρών.

    Ωστόσο, οι ώρες περνούσαν δίχως να δώσει σημεία ζωής, με αποτέλεσμα ο φίλος του, που τον φιλοξενούσε στο νησί, να ανησυχήσει. Αφού δεν απαντούσε στις επαναλαμβανόμενες κλήσεις του, δήλωσε στο αστυνομικό τμήμα του νησιού την εξαφάνισή του και στις Αρχές σήμανε συναγερμός.

    Στο νησί υπήρξε άμεση κινητοποίηση για τον εντοπισμό του, με Πυροσβεστική, Αστυνομία, ελικόπτερο και drone να χαρτογραφούν την περιοχή.

    Οι τελευταίες κινήσεις του

    Την ίδια στιγμή, βίντεο ντοκουμέντο καταγράφει τον 59χρονο να βγαίνει από το δωμάτιό του για τελευταία φορά το πρωί της Τρίτης και να ξεκινά την πεζοπορία του. Πρόκειται για τα τελευταία καρέ, στα οποία εμφανίζεται πριν χαθεί από προσώπου γης.

    «Το γνώριζε το νησί πολύ καλά, πήγαινε πολλά χρόνια, πάνω από 10. Τον ξέρει πάρα πολύς κόσμος»

    Επιπλέον, οι Αρχές κατάφεραν να εντοπίσουν το τελευταίο στίγμα που εξέπεμψε ένα από τα κινητά που είχε μαζί του. Τρεις κεραίες κινητής τηλεφωνίας στην περιοχή, δίνουν το στίγμα σε μια αχανή έκταση μπροστά και πίσω από το βουνό στο οποίο φαίνεται να χάθηκε.

    «Γνώριζε το νησί πολύ καλά»

    Μιλώντας στο «Φως στο Τούνελ» ο φίλος του αγνοούμενου αναφέρει:

    «Το γνώριζε το νησί πολύ καλά, πήγαινε πολλά χρόνια, πάνω από 10. Τον ξέρει πάρα πολύς κόσμος. Του είχα πει ότι έχει πολλή ζεστή, όμως έχει ξανακάνει παρόμοια πράγματα, δε θα άλλαζε γνώμη. Είχε κάνει και μια παρόμοια πορεία, πιο μικρή, την προηγουμένη ημέρα».

    «Υποψιαζόμαστε πλέον ότι κάτι άλλο συμβαίνει»

    Όπως λέει ο ίδιος:

    «Δε δίνουν το στίγμα του κινητού αλλά δεν έχουν κάνει και καμία άλλη ενέργεια. Δε δόθηκαν στοιχεία που αφορούν τον συγκεκριμένο άνθρωπο, αλλά δεν έγιναν έρευνες γενικότερες. Τα τηλέφωνά του ήταν σε κάποιο σημείο στης Αμοργού για πολλές ώρες. (…) Έχοντας τεχνικά στοιχεία από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας θα μπορούσαν να εξάγουν διάφορα συμπεράσματα. Έχουν έρθει αστυνομικοί από τις ΗΠΑ για να βοηθήσουν, ήρθαν άλλοι 2 φίλοι εχθές, 3 συγγενείς προχθές, έρχονται και άλλοι. Τους φαίνεται αδιανόητο ότι δεν έχουν δοθεί τα προσωπικά στοιχεία, θα έπρεπε να γίνουν κάποια πράγματα παραπάνω».

    «Δεν πρόκειται να γίνει τίποτα απολύτως, εμείς πλέον υποψιαζόμαστε ότι κάτι άλλο συμβαίνει, δεν είναι φυσιολογικό αυτό που γίνεται αυτήν την στιγμή. Δεν μπορεί να χάθηκε επειδή απλά έχασε τον δρόμο», καταλήγει.

    Η «συγγνώμη» της συντρόφου του προς τους ντόπιους του νησιού

    Η σύντροφος του 59χρονου Debbie Leshane έπειτα από τη συνέντευξή της στη New York Post όπου κατηγόρησε τις τοπικές Αρχές του νησιού πως δεν κάνουν αρκετά για να βρουν τον Άλμπερτ, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι «νιώθει αηδιασμένη», σήμερα έκανε δύο αναρτήσεις ζητώντας «συγγνώμη».

    Η Leshane έγραψε στη δημόσια σελίδα του Facebook «Amorgos» και πέραν της απολογίας της, ευχαρίστησε τους κατοίκους για την αγάπη και την υποστήριξή τους.

    Παράλληλα τόνισε ότι συνεχίζει τις έρευνες μαζί με την ομάδας της, ώστε να βρουν τον Άλμπερτ.

    Στην πρώτη ανάρτηση ανέφερε χαρακτηριστικά: «Αισθάνομαι πολύ αισιόδοξη σήμερα. Είχαμε μαζί μας περισσότερους επαγγελματίες έρευνας και διάσωσης που ήρθαν από την Καλιφόρνια χθες. Ένας από αυτούς ειδικεύεται στα μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

    Παιδιά που αγαπούν τον Άλμπερτ (συν εμένα), βρίσκονται αυτή τη στιγμή στα μονοπάτια. Πάντα αισθάνομαι κοντά στον Άλμπερτ στην περιοχή Λέλη. Ευχαριστώ για τη συνεχή αγάπη και την υποστήριξή σας!!!»

    Στην δεύτερη η σύντροφος του 59χρονου Αμερικανού έγραψε: «22/6 Εγώ είμαι πάλι, η Ντέμπι, η σύντροφος του Άλμπερτ. Όπως πιθανόν όλοι γνωρίζετε, ο Άλμπερτ αγνοείται από την Τρίτη 11 Ιουνίου. Γράφω αυτή την ανάρτηση γιατί υπέπεσε στην αντίληψή μου ότι κάποια πράγματα που έχω εκφράσει στο παρελθόν πλήγωσαν το συναίσθημα κάποιων ανθρώπων, ειδικά των ανθρώπων στην Αμοργό.

    »Θέλω ειλικρινά να ζητήσω συγγνώμη από αυτούς που πλήγωσαν τα λόγια μου. Η οικογένεια του Άλμπερτ και εγώ, δεν μπορούμε να εκφράσουμε αρκετά την τεράστια ευγνωμοσύνη που έχουμε για όλη την υποστήριξη που λαμβάνουμε εδώ στην Αμοργό, και συνεχίζουμε λαμβάνουμε.

    »Προσωπικά, διανύω τη χειρότερη και πιο αγχωτική περίοδο της ζωής μου και ελπίζω να μην κριθώ αυτή τη στιγμή, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να κάνω λάθη, αλλά σας παρακαλώ πιστέψτε με όταν λέω ότι έχω μια αποστολή μπροστά μου – να βρω τον Άλμπερτ και να τον φέρω πίσω στο σπίτι. Σας ευχαριστώ και πάλι για τη συνεχή υποστήριξη και για το ότι δεν εγκαταλείπετε τον Άλμπερτ».

    Η τελευταία ανάρτηση της συντρόφου του Άλμπερτ Κάλιμπετ

    Πηγή: in.gr

  • Αμοργός: Χωρίς αποτέλεσμα οι έρευνες για τον εντοπισμό του Αμερικανού τουρίστα
    Αμοργός: Χωρίς αποτέλεσμα οι έρευνες για τον εντοπισμό του Αμερικανού τουρίστα

    Συνεχίζεται το θρίλερ με τον εντοπισμό του Αμερικανού τουρίστα που έχουν χαθεί τα ίχνη του από την Τρίτη (11/6) στην Αμοργό.

    Οι Αρχές συνεχίζουν τις έρευνες στο νησί, προκειμένου να βρουν ένα στίγμα από τον Έρικ Κάλιμπετ, ο οποίος ξεκίνησε για πεζοπορία από την Αιγιάλη με κατεύθυνση προς Κατάπολα.

    Στο σημείο έχουν σπεύσει και δυνάμεις της πυροσβεστικής αλλά και drone για να χαρτογραφήσουν την περιοχή.

    Η διαδρομή μπορεί να θεωρείται βατή, ωστόσο για να τη διανύσει κανείς χρειάζεται πάνω από 4 ώρες καθώς είναι πάνω από 20 χλμ η απόσταση.

    Δήμαρχος Αμοργού: Θα βρεθεί, αλλά είναι δύσκολο να είναι ζωντανός

    Ο δήμαρχος Αμοργού Ελευθέριος Καραΐσκος μίλησε στο MEGA, τονίζοντας: «Αυτός κανονικά θα έπρεπε 12-1 το αργότερο να ήταν στα Κατάπολα. Έπαιρνε τηλέφωνο ο φίλος του, έπαιρναν και από την Αμερική οι συγγενείς του και ξεκίνησε από χθες το απόγευμα η αναζήτηση.

    Από την Αιγιάλη θα πήγαινε μια διαδρομή 20 χιλιόμετρα. Θα πήγαινε με τα πόδια στα Κατάπολα. Η διαδρομή δεν είναι μικρή. Είναι βατή γιατί είναι το κεντρικό μονοπάτι του νησιού. Είχε βέβαια και ζέστη χτες».

    Το χρονικό της εξαφάνισης

    Ο Αμερικανός ξεκίνησε την πεζοπορία του, όμως οι ώρες περνούσαν δίχως να δώσει σημεία ζωής, με αποτέλεσμα ο φίλος του, που τον φιλοξενεί στο νησί, να ανησυχήσει.

    Αφού δεν απαντούσε στις επαναλαμβανόμενες κλήσεις του, περίπου στις 15:30 δήλωσε στο αστυνομικό τμήμα του νησιού την εξαφάνισή του και στις αρχές σήμανε συναγερμός.

    Με δύο άτομα είχε μιλήσει με την αδερφή του αλλά στην συνέχεια βρέθηκε σε ένα άλλο χωριό, όπου μπήκε σε ένα κατάστημα, πήρε ένα αναψυκτικό και έφυγε.

    Η υπεύθυνη του καταστήματος προσφέρθηκε να του καλέσει ταξί καθώς η διαδρομή ήταν μεγάλη και η ζέστη αφόρητη ωστόσο ο ίδιος αρνήθηκε και συνέχισε την πορεία του.

    Πηγή: Cnn.gr

  • Αμοργός: Ενεργοποιήθηκε 112 για το στίγμα στα κινητά - Παραμένει αγνοούμενος ο 59χρονος
    Αμοργός: Ενεργοποιήθηκε 112 για το στίγμα στα κινητά - Παραμένει αγνοούμενος ο 59χρονος

    Ενεργοποιείται το 112 για τον εντοπισμό των κινητών του Αμερικανού τουρίστα που αγνοείται από την Τρίτη στην Αμοργό.

    Οι Αρχές στις Κυκλάδες βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού, καθώς από το μεσημέρι της Τρίτης ερευνούν την εξαφάνιση ενός 59χρονου Αμερικανού τουρίστα στην Αμοργό.

    Τονίζεται ότι έχει ενεργοποιηθεί το 112 για τον εντοπισμό των κινητών του Αμερικανού τουρίστα.

    Ο συνταξιούχος αστυνομικός είχε ξεκινήσει πολύ νωρίς το πρωί της Τρίτης από την Αιγιάλη, ακολουθώντας ένα χαρτογραφημένο μονοπάτι με προορισμό τα Κατάπολα, αλλά όπως φαίνεται από τα μέχρι τώρα δεδομένα δεν έφτασε ποτέ.

    Η εξαφάνισή του συμβαίνει λίγα 24ωρα μετά τον τραγικό θάνατο του παρουσιαστή του BBC, Μάικλ Μόσλεϊ, ο οποίος έχασε τη ζωή του στη Σύμη, επίσης ενώ ακολουθούσε ένα μονοπάτι.

    Το τελευταίο στίγμα του 59χρονου ήταν στις 7:20 το πρωί, λίγο μετά την έναρξη της πεζοπορίας του, όταν έστειλε μια φωτογραφία της πινακίδας του μονοπατιού στην αδερφή του.

    Η διαδρομή που είχε επιλέξει υπολογίζεται σε περίπου 4 ώρες. Ξεκινώντας στις 7:00 το πρωί, έπρεπε να φτάσει στον προορισμό του, τα Κατάπολα, γύρω στις 11:30.

    Ωστόσο, πέρασαν 8 ώρες χωρίς καμία ένδειξη του 59χρονου. Ο φίλος του άρχισε να ανησυχεί και προσπάθησε να επικοινωνήσει μαζί του στα δύο κινητά που είχε μαζί του, χωρίς επιτυχία. Περίπου στις 3:30 το απόγευμα, ειδοποίησε τις τοπικές Αρχές.

    Παρά τις προσπάθειες των αστυνομικών, των πυροσβεστών και των εθελοντών διασωστών, δεν εντοπίστηκε κανένα ίχνος του χθες, και οι έρευνες συνεχίζονται και σήμερα στην περιοχή.

    Καθοριστικής σημασίας είναι το στίγμα που θα δώσουν τα δύο κινητά τηλέφωνα που είχε μαζί του, ένα με γαλλικό αριθμό και ένα με αμερικανικό.

    Πηγή: iEidiseis.gr

  • Αμοργός: Άφαντος 59χρονος Αμερικανός που αγνοείται σε πεζοπορία - Το τελευταίο SMS που έστειλε, κλειδί το στίγμα
    Αμοργός: Άφαντος 59χρονος Αμερικανός που αγνοείται σε πεζοπορία - Το τελευταίο SMS που έστειλε, κλειδί το στίγμα

    Κλιμάκιο από το αστυνομικό τμήμα της Νάξου, με επικεφαλής αξιωματικό, αναμένεται να φτάσει σήμερα στην Αμοργό, προκειμένου να συντονίσει τις έρευνες για τον εντοπισμό του συνταξιούχου αστυνομικού των ΗΠΑ, τα ίχνη του οποίου αγνοούνται από το πρωί της Τρίτης (11/6), όταν έφυγε για πεζοπορία.

    Σημαντικά στοιχεία για τις έρευνες θα αποτελέσουν οι απαντήσεις από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, έτσι ώστε να δουν οι Αρχές πού εξέπεμψαν τελευταία φορά τα δυο κινητά που είχε μαζί του.

    Πρόκειται για δυο συσκευές, εκ των οποίων η μία είχε γαλλικό αριθμό και η δεύτερη αμερικάνικο.

    Παρά τις προσπάθειες των αστυνομικών, των πυροσβεστών αλλά και των εθελοντών διασωστών, οι έρευνες μέχρι στιγμής παραμένουν άκαρπες.

    Ο 59χρονος Calibet Αlbert Eric, είχε ταξιδέψει στο νησί, από το Λος Άντζελες που μένει, έτσι ώστε να απολαύσει τις διακοπές του.

    Αμοργός: Πότε χάθηκαν τα ίχνη του Αμερικανού συνταξιούχου αστυνομικού

    Πέντε λεπτά μετά τις 7 το πρωί της Τρίτης (11/6), σύμφωνα με όσα ανέφερε στους αστυνομικούς ο φίλος του που ενημέρωσε για την εξαφάνισή του, έφυγε από την Αιγιάλη για πεζοπορία προς ένα μονοπάτι με προορισμό τα Κατάπολα.

    Πρόκειται για μια διαδρομή διαρκείας περίπου 4 ωρών.

    Έπειτα από 8 ώρες περίπου, ο άνθρωπος αυτός, όπως ανέφερε, κατάλαβε ότι ο 59χρονος δεν είχε φτάσει στον τελικό προορισμό του. Έτσι ξεκίνησε να τον παίρνει απανωτά τηλεφωνία χωρίς ποτέ να του απαντήσει, με αποτέλεσμα να απευθυνθεί στις Αρχές.

    Η τελευταία του επικοινωνία

    Αξίζει να σημειωθεί ότι η τελευταία επικοινωνία του 59χρονου έγινε 15 λεπτά αφότου ξεκίνησε για την πεζοπορία, στις 7.20, όταν έστειλε μια φωτογραφία στην αδερφή του, της πινακίδας του μονοπατιού.

    Πηγή: Iefimerida.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο