Σάββατο, 19 Αυγούστου 2023 13:08

Απίστευτη κτηνωδία στη Χαλκίδα: Άλογο εντοπίστηκε νεκρό σε δρόμο - Tο βασάνισαν μέχρι θανάτου

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Απίστευτη κτηνωδία σημειώθηκε στη Χαλκίδα όταν διερχόμενοι από την οδό Γοργοποτάμου, στη συνοικία της Χαραυγής εντόπισαν ένα νεκρό άλογο να βρίσκεται στην άκρη του δρόμου.

Για το θλιβερό περιστατικό ειδοποιήθηκε η Αστυνομία, προκειμένου να ληφθεί μέριμνα για την απομάκρυνση του νεκρού ζώου από το σημείο και την υγειονομική ταφή του.

Το άλογο φαίνεται πως βασανίστηκε μέχρι θανάτου, καθώς είχε αλυσίδα και σχοινί τυλιγμένο στο στόμα και στο λαιμό και το συγκρατούσαν δεμένο σε στύλο ηλεκτροφωτισμού ενώ δίπλα στον νεκρό άλογο υπήρχαν κόπρανα και ποσότητα αίματος.

Πηγή: ethnos.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 19 Αυγούστου 2023 12:42

Σχετικά Άρθρα

  • Επικήρυξη 1000€ για τον δράστη που έδεσε και πέταξε σκυλίτσα σε ποτάμι στην Κρέστενα
    Επικήρυξη 1000€ για τον δράστη που έδεσε και πέταξε σκυλίτσα σε ποτάμι στην Κρέστενα

    Έκκληση από τον Πρόεδρο του Φιλοζωικού Συλλόγου να ανοίξουν επιτέλους τα στόματα

    Της Δήμητρας Βέλμαχου

    Σοκ και αποτροπιασμό έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία των Κρεστένων και όχι μόνο η άγρια κακοποίηση της σκυλίτσας, την οποία ο δράστης έδεσε και πέταξε σε ποτάμι κοντά στην περιοχή.

    Το τραγικό περιστατικό ήρθε στο φως της δημοσιότητας όταν ένα ζευγάρι Ελβετών αναζητώντας να απαθανατίσει τις ομορφιές του νομού, εντόπισε σε ποτάμι το τυφλό κυνηγόσκυλο με δεμένα και τα τέσσερα πόδια του μεταξύ τους.

    Άμεσα αναζήτησαν τον φιλοζωικό σύλλογο Κρεστένων "Νοιάζομαι" όπου ανέλαβε και τη διαχείριση του περιστατικού.

    Ο σύλλογος αντέδρασε γρήγορα και αποφάσισε να επικηρύξει τον άγνωστο δράστη με το ποσό των 1000€, προκειμένου να βοηθήσει στον εντοπισμό και την σύλληψή του.

    Μάλιστα ο πρόεδρος του Συλλόγου Διονύσης Λιαρομάτης σε επικοινωνία με το ilialive.gr απευθύνει έκκληση σε όλους όσοι έχουν οποιαδήποτε πληροφορία που θα μπορούσε να βοηθήσει στην σύλληψη του δράστη να την καταθέσουν, διαβεβαιώνοντας ότι θα διατηρηθεί η ανωνυμία των μαρτύρων.

    Σύμφωνα με τις δηλώσεις του προέδρου, ο σύλλογος είχε αφήσει αρχικά ένα μικρό περιθώριο με την ελπίδα ότι κάποιοι γνώστες του περιστατικού θα αποκαλύπτονταν.

    Ωστόσο, η επιτακτική ανάγκη για την ανακάλυψη και τη σύλληψη του δράστη οδήγησε το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου να λάβει μια σοβαρή απόφαση.

    Αποφάσισαν να επικηρύξουν τον δράστη με το ποσό των 1000€, ώστε να ενισχυθεί η έρευνα και να κινητοποιηθεί η τοπική κοινωνία.

    «Η πράξη αυτή είναι εξαιρετικά σκληρή και απάνθρωπη. Δεν γνωρίζουμε αν ο δράστης είναι κάτοικος του Δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων ή αν ήρθε από άλλη περιοχή», δήλωσε ο πρόεδρος του συλλόγου, επισημαίνοντας ότι η ακριβής ταυτότητα και τα κίνητρα του ατόμου που διέπραξε αυτό το έγκλημα παραμένουν άγνωστα.

    Όπως σημείωσε επιπλέον ο κ. Λιαρομάτης υποψίες και ενδείξεις για συγκεκριμένα άτομα υπάρχουν αρκετές ωστόσο λείπουν οι αποδείξεις που θα οδηγήσουν τον υπεύθυνο αυτής της κτηνωδίας στην δικαιοσύνη.

    Η υπόθεση έχει προκαλέσει κύμα αντιδράσεων και στα κοινωνικά δίκτυα, με αρκετούς πολίτες να εκφράζουν την οργή και τη θλίψη τους, ενώ άλλοι από την πλευρά τους κάνουν λόγο για γνωστές τακτικές ανθρώπων που δεν συμβαίνουν για πρώτη φορά.

    Άλλωστε όπως πολύ σωστά επισημαίνει και ο κ. Λιαρομάτης τέτοιες συμπεριφορές καταδεικνύουν εξαιρετικά επικίνδυνα άτομα, όχι μόνο για τα ζώα αλλά και για το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.

    Η επικήρυξη αυτή αποτελεί ένα ηχηρό μήνυμα ότι η κοινωνία δεν θα ανεχθεί τέτοιες απάνθρωπες συμπεριφορές και για τον λόγο αυτό ο φιλοζωικός σύλλογος "Νοιάζομαι" καλεί όποιον έχει πληροφορίες για το περιστατικό να καλέσει στο 6975 968631 τονίζοντας πως κάθε βοήθεια είναι κρίσιμη για την απόδοση δικαιοσύνης και την εξάλειψη της βίας κατά των ζώων.

    afisa epikirixi

  • Κτηνωδία στην Εύβοια: Άλογο βρέθηκε νεκρό με σφαίρες στο σώμα του
    Κτηνωδία στην Εύβοια: Άλογο βρέθηκε νεκρό με σφαίρες στο σώμα του

    Ένα θλιβερό περιστατικό σημειώθηκε χθες (13/9) το βραδύ στην Εύβοια, καθώς ένα άλογο εντοπίστηκε νεκρό από τον ιδιοκτήτη του.

    Το περιστατικό έγινε στην Κάρυστο και συγκεκριμένα στην περιοχή Βαρελαίου και το άλογο βρέθηκε νεκρό με σφαίρες στο σώμα του από τον Χρήστο Λιώνη, ο οποίος αμέσως ενημέρωσε την αστυνομία.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του evima.gr, το άλογο είχε μια μεγάλη δαγκωματιά στο πρόσωπο. Φέρεται πως δέχτηκε επίθεση από αγριογούρουνα και κάποιος κυνηγός -στην προσπάθεια να το σώσει- σκότωσε το άλογο.

    Στο σημείο μαζί με την αστυνομία βρέθηκε και ένας κτηνίατρος, ο οποίος διαπίστωσε πως υπήρχαν στο χώρο πατημασιές από αγριογούρουνα.

    Οι σφαίρες που είχε το άλογο στο σώμα του ήταν σφαίρες που χρησιμοποιούν οι κυνηγοί για αγριογούρουνα.

    Πηγή: ethnos.gr

  • Νεκρός οδηγός σε τροχαίο στη Χαλκίδα - Προσέκρουσε σε μάντρα το αυτοκίνητό του
    Νεκρός οδηγός σε τροχαίο στη Χαλκίδα - Προσέκρουσε σε μάντρα το αυτοκίνητό του

    Τροχαίο με ένα νεκρό σημειώθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής (13/9) στη Χαλκίδα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΙΧ κατευθυνόταν προς το Αφράτι με ιλιγγιώδη ταχύτητα με αποτέλεσμα ο οδηγός να χάσει τον έλεγχο, το όχημα να εκτραπεί και συγκρουστεί η πίσω πλευρά σε μια μάντρα σπιτιού.

    Στο σημείο, όπως αναφέρει το eviathema.gr έσπευσαν διασώστες του ΕΚΑΒ όπου εντόπισαν τον οδηγό στο πίσω κάθισμα χωρίς τις αισθήσεις του. Ασθενοφόρο τον μετέφερε στο Νοσοκομείο Χαλκίδας.

    Αστυνομικοί της Τροχαίας Χαλκίδας έσπευσαν στο σημείο για την καταγραφή του περιστατικού ενώ διερευνούνται τα αίτια.

    Πηγή: cnn.gr

  • Κρέστενα: Ελβετοί τουρίστες βρήκαν τυφλό κυνηγόσκυλο με δεμένα πόδια πεταμένο μέσα σε ποτάμι
    Κρέστενα: Ελβετοί τουρίστες βρήκαν τυφλό κυνηγόσκυλο με δεμένα πόδια πεταμένο μέσα σε ποτάμι

    Άλλη μια τραγική ιστορία με θύμα ένα σκύλο, έρχεται από την περιοχή της Κρέστενας. Ένα ζευγάρι Ελβετών αναζητώντας να απαθανατίσει τις ομορφιές του νομού, εντόπισε σε ποτάμι ένα τυφλό κυνηγόσκυλο με δεμένα και τα τέσσερα πόδια του μεταξύ τους.

    Άμεσα αναζήτησαν το φιλοζωικό σωματείο της Κρέστενας που ανέλαβε και τη διαχείριση του περιστατικού.

    Στην ανακοίνωσή του το σωματείο αναφέρει τα εξής:

    "Νομός Ηλείας. Εκεί που ξεκίνησαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Κοντά στο λίκνο του πολιτισμού. Σεπτέμβριος 2024. Ένα ζευγάρι Ελβετών ήρθε να επισκεφθεί τον τόπο μας και να θαυμάζει τις φυσικές ομορφιές μας. Κάποια στιγμή το ζευγάρι σταμάτησε δίπλα στο ποτάμι και προχώρησε προς το γεφυράκι για να βγάλει φωτογραφίες. Άκουσε κλαψούρισμα και σκύβοντας αντίκρυσε ένα κυνηγόσκυλο με τα τέσσερα πόδια δεμένα μεταξύ τους πεταμένο μέσα στο ποτάμι.

    Σοκαρισμένοι έψαξαν, μας βρήκαν και μας ειδοποίησαν. Δεν ξέραμε αν θα πρέπει να χτυπήσουμε το κεφάλι μας σε κάποιο βράχο ή να πηδήξουμε και εμείς μέσα στο ποτάμι.

    Το σκυλί είναι τυφλό και τα δερματικά και η κατάστασή του μας κάνει να υποψιαζόμαστε καλα αζαρ.

    Φυσικά και δεν το αφήσαμε εκεί το πήραμε. Το σκυλί βρέθηκε κοντά στην περιοχή της Κρέστενας. Να παρακαλέσουμε αν κάποιος γνωρίζει τον ιδιοκτήτη να μας ενημερώσει. Ή έστω να του δώσει συγχαρητήρια.

    Για την μεγάλη αγάπη και φροντίδα που έδειξε στο ζώο του, γιατί δεν το αποπαρασίτωσε ποτέ, γιατί δεν το στείρωσε, γιατί δεν το πήγε ποτέ κτηνίατρο και φυσικά γιατί όταν αρρώστησε αντί να το φροντίσει, το πέταξε από το γεφύρι για να πεθάνει με αργό και βασανιστικό τρόπο.

    Δεν είναι ο μόνος. Αυτή είναι κοινή τακτική όχι μόνο στην περιοχή μας αλλά σε πολλά μέρη της Ελλάδας. Αυτή είναι η Ελλάδα μας.

    Αυτή τη στιγμή το σωματείο μας είναι σε πολύ δύσκολη κατάσταση. Για να το πούμε λαϊκά, δεν έχουμε μαντήλι να κλάψουμε. Δεν μπορούμε όμως να τον αφήσουμε στον δρόμο.

    Αν θέλει κάποιος να συνεισφέρει στα έξοδα .

    Αν επιθυμείτε να βοηθήσετε τους σκοπούς του Συλλόγου μας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το λογαριασμό μας στην Τράπεζα Πειραιώς: 5531-093883-962 EUR ΙΒΑΝ GR77 0172 5310 0055 3109 3883 962 Δικαιούχος: 14845561 Φιλοζωικός Σύλλογος Kρεστένων Νοιάζομαι

    Ευχαριστούμε εκ των προτέρων. https://www.facebook.com/profile.php?id=100024815347723"

    skilos Krestena2

    skilos Krestena3

    skilos Krestena4

  • Χαλκίδα: 17χρονος ανέβηκε στη γέφυρα και απειλούσε να πέσει στο κενό
    Χαλκίδα: 17χρονος ανέβηκε στη γέφυρα και απειλούσε να πέσει στο κενό

    Συναγερμός σήμανε τα ξημερώματα της Πέμπτης στην υψηλή γέφυρα της Χαλκίδας με έναν ανήλικο να απειλεί να βάλει τέλος στη ζωή του, πέφτοντας στο κενό.

    Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για έναν 17χρονο Χαλκίδα, ο οποίος λίγο μετά τις 12 το βράδυ έφυγε από το σπίτι του μόνος του, με τους γονείς του να ανησυχούν και να καλούν την αστυνομία.

    Προηγήθηκε διαμάχη με τους γονείς του

    Πηγές ανέφεραν στο evima.gr, πως υπήρξε ένα σοβαρό οικογενειακό πρόβλημα που προκάλεσε έντονη διαμάχη ανάμεσα στον ανήλικο και τους γονείς του.

    Το παιδί είδαν περαστικοί να έχει βγει έξω από τα κάγκελα της υψηλής γέφυρας και να απειλεί να πέσει.

    Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις μαζί με τους γονείς του παιδιού, οι οποίοι κατάφεραν τελικά να το αποτρέψουν να πέσει στο κενό.

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Στον 9ο Γύρο Χαλκίδας οι Τσίμπρης - Πεντζούρης του Ποδηλατοδρόμου Πύργου
    Στον 9ο Γύρο Χαλκίδας οι Τσίμπρης - Πεντζούρης του Ποδηλατοδρόμου Πύργου

    Την Κυριακή που μας πέρασε ο Ποδηλατοδρόμος Πύργου με τους Μάριλο Πεντζούρη και Γιάννη Τσίμπρη πήρε μέρος στον 9ο Γύρο Χαλκίδας.

    Οι δύο αθλητές έλαβαν μέρος στα πλαίσια της πρόκρισής τους για την συμμετοχή στην 36η Σπαρτακιάδα (Αθήνα – Σπάρτη) που θα διεξαχθή στα τέλη Οκτωβρίου. Οι δύο αθλητές είχαν καλή εμφάνιση και με την παρουσία τους τίμησαν την ομάδα στην όμορφη Εύβοια και δήλωσαν την παρουσία της.

    Τέλος την ερχόμενη Κυριακή η πυργιώτικη ομάδα σχεδιάζει να εμφανιστεί στην Λάρισα σε διήμερο αγώνα που διοργανώνει τοπικός σύλλογος, κάτι που δείχνει κινητικότητα και κρατά το άθλημα της ποδηλασίας ζωντανό.

    podilatodr 9o xalkida 2

    podilatodr 9o xalkida 3

    (Δελτίο Τύπου)

  • Aποτροπιασμός στη Χαλκίδα: Νοσηλευτής ξυλοκόπησε άγρια τη σύζυγό του - Καταγγέλλει κακοποίηση από τη δεκαετία του '90
    Aποτροπιασμός στη Χαλκίδα: Νοσηλευτής ξυλοκόπησε άγρια τη σύζυγό του - Καταγγέλλει κακοποίηση από τη δεκαετία του '90

    Ένα σοκαριστικό περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας σημειώθηκε στη Χαλκίδα όταν μία νοσηλεύτρια κατήγγειλε τον νοσηλευτή σύζυγό της για ξυλοδαρμό, ο οποίος σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης.

    Σύμφωνα με το Mega, η 55χρονη γυναίκα κάνει λόγο για συστηματική κακοποίηση από τον σύζυγό της ήδη από τη δεκαετία του ’90, τόσο ψυχολογική όσο και σωματική.

    «Δεν είχα την δύναμη να αντισταθώ»

    «Είμαι παντρεμένη 27 χρόνια και σε σχέση 34 χρόνια με τον σύζυγό μου. Από περίπου το 1990 που ήμασταν μαζί δεχόμουν συνεχώς ψυχολογική και λεκτική βία καθώς και χτυπήματα στο σώμα, προξενώντας μου μελανιές τις οποία συνήθιζα να καλύπτω με τα ρούχα που φορούσα. Ποτέ δεν τον κατήγγειλα στις Αρχές γιατί φοβόμουν. Είχα γίνει υποχείριο του και δεν είχα την δύναμη να αντισταθώ», δήλωσε η 55χρονη.

    «Μου έλεγε «Εγώ δεν χωρίζω, προτιμώ να σε σκοτώσω παρά να χωρίσουμε», «θα σου στρίψω το κεφάλι». Τον Αύγουστο του 2019 που ήμασταν στο σπίτι μας μου επιτέθηκε για το ψυγείο που χάλασε και πήρε ένα μαχαίρι, πήγε στο δωμάτιο της κόρης μας και της είπε με το μαχαίρι στα χέρια «έλα στην κουζίνα να δεις πως θα σφάξω την μάνα σου». Πήγα για να προστατεύσω το κορίτσι μου και τότε άρχισε να με χτυπάει στο πρόσωπο με χαστούκια».

    «Καθημερινά με έλεγχε για όλα. Ωστόσο, εχθές δεν έμεινε στα λόγια. Το μεσημέρι, επειδή ξέχασα να φέρω ψωμί στο σπίτι άρχισε να μου φωνάζει, μου έπιασε το αριστερό χέρι, το έστριψε και το γύρισε πίσω στην πλάτη κάνοντας λαβή. Με έπιασε από το λαιμό ταυτόχρονα και με κόλλησε σε μια ντουλάπα πάνω του σπιτιού και μου φώναξε «θα σου στρίψω το κεφάλι, θα σε πάω στη μάνα σου να σε παρατήσω, θα σε πάω εγώ στο αυτοκίνητο και ξέρω που θα σε παρατήσω». Άρχισα να ουρλιάζω».

    Η ίδια ήταν αποφασισμένη να δώσει τέλος στη σχέση τους, με τον σύζυγό της να την γρονθοκοπεί άγρια. Όπως είπε, τον κατήγγειλε για το χρωστούσε στα παιδιά της.

    «Το ίδιο βράδυ επέστρεψα στο σπίτι και του ανακοίνωσα ότι τελειώσαμε ως ζευγάρι. Με άρπαξε, με κόλλησε στον τοίχο με έπιασε από το πρόσωπο και μου κοπάνησε το κεφάλι στον τοίχο 2-3 φορές. Φώναζα «άφησε με, βοήθεια» και τότε με αλλεπάλληλες γροθιές με χτυπούσε με δύναμη στα δύο μάγουλα ταυτόχρονα και ένοιωθα ότι θα σπάσει το κεφάλι μου, ζαλιζόμουν, πήγαινα να χάσω τις αισθήσεις μου αλλά αυτήν την φορά δεν ήθελα να σκύψω το κεφάλι, σήκωσα με περηφάνια το κεφάλι μου και μέσα μου έπαιρνα δύναμη και έλεγα στον εαυτό μου, θα τον καταγγείλω το χρωστάω στα παιδιά μου».

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Χαλκίδα: Ξυλοκόπησε άγρια τη σύντροφό του επειδή του ζήτησε να χωρίσουν
    Χαλκίδα: Ξυλοκόπησε άγρια τη σύντροφό του επειδή του ζήτησε να χωρίσουν

    Τον φρικτό ξυλοδαρμό από τον σύντροφό της καταγγέλλει 19χρονη στη Χαλκίδα. Ήταν 7 Ιουλίου όταν η 19χρονη έζησε τον απόλυτο εφιάλτη, αιτία το γεγονός ότι του ζήτησε να χωρίσουν. Δυο μήνες μετά ο δράστης παραμένει ασύλληπτος.

    «Έφτυνα αίμα» καταγγέλλει η 19χρονη

    «Εκείνο το βράδυ, ήμουν για ποτό, όταν μου επιτέθηκε στο πάρκινγκ του μαγαζιού, που βρισκόμασταν. Το μαρτύριο μου, όμως, συνεχίστηκε στο σπίτι. Είχε παραβιάσει την πόρτα και με περίμενε. Με χτυπούσε με μπουνιές σε όλο μου το σώμα, έφτυνα αίμα, πολύ αίμα. Μέσα στην ζάλη μου, θυμάμαι, ότι είχε πάρει ένα μαχαίρι και με κυνηγούσε», λέει στο STAR και την Ελευθερία Σπυράκη η 19χρονη.

    «Από τότε κρύβεται, πέρασε το αυτόφωρο και δεν έγινε τίποτα. Φοβάμαι για τη ζωή μου, οι αρχές δεν έχουν κάνει το παραμικρό, δεν μπορώ να κυκλοφορήσω ελεύθερα, και εκείνος συνεχίζει κανονικότατα τη ζωή του, χωρίς να έχει πάθει τίποτα από το νόμο. Πρέπει να τιμωρηθεί, η ζωή μου έχει γίνει μετά από αυτό μια κόλαση», προσθέτει το θύμα. Παρότι το θύμα έχει κινηθεί νομικά, ο δράστης εδώ και δυο μήνες παραμένει ασύλληπτος.

    «Δεν αναγνώρισα το παιδί μου»

    H μητέρα της 19χρονης περιγράφει ότι δεν αναγνώρισε ζητά δικαιοσύνη καθώς το παιδί της βρίσκεται ακόμη σε σοκ μετά απ' όσα έζησε.

    «Όταν την είδα δεν αναγνώρισα το παιδί μου, την αναγνώρισα μόνο από αυτό που φορούσε. Το πρόσωπο της ήταν απλά μέσα στα αίματα. Το παιδί είναι πάντα με συνοδεία για να πιει ένα καφέ πρέπει να έχουμε ένα σύνοδο δίπλα για να είμαι εγώ καλυμμένη ότι το παιδί μου είναι ασφαλές», λέει σοκαρισμένη η μητέρα της Μαρίας.

    Μάλιστα, σύμφωνα με τη δικηγόρο του θύματος, Μαρία Κεφαλά Καρλή, ο δράστης την παρακολουθούσε έξω από το σπίτι της: «Αφού βγήκε το θύμα από τον Ευαγγελισμό, την παρακολουθούσε έξω από το σπίτι της μητέρας της. Έχουμε κατάθεση από την ίδια τη γιαγιά και την αδερφή του δράστη αναφορικά με την βεβαιότητα του χαρακτήρα του».

    Πηγή: Ethnos.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο