Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου 2023 21:20

Τήνος: «Με πήρε ο άνεμος» λέει η 83χρονη που έπεσε από το πλοίο - «Κρατούσα τη βαλίτσα για σωσίβιο»

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Φώναξαν «άνθρωπος στη θάλασσα» και σε πέντε δευτερόλεπτα ήμουν μέσα, λέει ο καβοδέτης που βούτηξε να την σώσει μαζί με τον ύπαρχο και τους λιμενικούς - Την σκέπασαν με κουβέρτα και της παρείχαν τις πρώτες βοήθειες

«Ευτυχώς ξέρω μπάνιο. Τη βαλίτσα δεν την άφησα, την κρατούσα για σωσίβιο», δήλωσε η 83χρονη που έπεσε στη θάλασσα στο λιμάνι της Τήνου, με αποτέλεσμα να βουτάνε μέλη του πληρώματος του πλοίου για να τη σώσουν.

Μεγάλη αναστάτωση επικράτησε χθες Δευτέρα το μεσημέρι στο λιμάνι της Τήνου, όταν μια 83χρονη γυναίκα έπεσε στη θάλασσα από το Blue Star Paros, στο οποίο επιβιβαζόταν, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων. Ύπαρχος, καβοδέτης και Λιμενικοί βούτηξαν για να τη σώσουν, με την ίδια να διατηρεί την ψυχραιμία της και, τελικά, να ανασύρεται σώα και το πλοίο νε εκτελεί κανονικά το δρομολόγιο για τον Πειραιά.

Η 83χρονη, μιλώντας στο Live News, περιγράφει όλα όσα έγιναν το μεσημέρι της Δευτέρας (18/09): «Ο αέρας με πήρε, ο αέρας με έριξε στο νερό. Γύρισε τη βαλίτσα και η βαλίτσα με πήρε από κάτω, δεν πρόλαβα να στηριχτώ σωστά. Ήμουν μόνη μου. Τρεις με τέσσερις άνθρωποι ήταν πάνω στη ράμπα εκείνη την στιγμή», δηλώνει η 83χρονη.

«Ευτυχώς ξέρω μπάνιο. Έπεσα κάτω, μπήκα στο βάθος που με έβγαλε το βάρος μου και ανέβηκα. Τη βαλίτσα δεν την άφησα, την κρατούσα, ήταν το σωσίβιό μου», λέει η γυναίκα.

Φώναξαν «άνθρωπος στη θάλασσα» και σε πέντε δευτερόλεπτα ήμουν μέσα, λέει ο καβοδέτης που βούτηξε να την σώσει

«Εγώ ήμουν περίπου στα 10 μέτρα λίγο πιο πίσω από το πλοίο. Είδα μία αναστάτωση γενικά από την αριστερή πλευρά στη ράμπα, έβλεπα κοιτούσαν στο νερό και μετά κάποιος φώναξε ότι είναι άνθρωπος στη θάλασσα. Δεν το σκέφτηκα καθόλου. Σε πέντε δευτερόλεπτα ήμουν μέσα, ούτε είχα δει ποιος είναι, τι είναι, πού είναι», λέει ο καβοδέτης του πλοίου και συνέχισε: «Έπεσα δίπλα της, την έπιασα κατευθείαν. Η αλήθεια είναι ότι κρατούσε μία βαλίτσα η κυρία, γι’ αυτό λέω ήταν και εκείνη πάρα πολύ ψύχραιμη, κρατούσε μία βαλίτσα η οποία τη βοήθησε τουλάχιστον μέχρι αυτά τα λίγα δευτερόλεπτα να μπορεί να σταθεί».

Όση ώρα προσπαθούσαν να σώσουν την 83χρονη, από τα μεγάφωνα του πλοίου οι επιβάτες άκουγαν μηνύματα της εταιρείας να μην πανικοβληθούν και να παραμείνουν στις θέσεις τους.

«Την τραβήξαμε από το νερό, ήταν καλά στην υγεία της, κάτι εκδορές είχε μόνο στα χέρια. Αμέσως είχε ειδοποιηθεί και το ΕΚΑΒ, ήταν μία οργανωμένη διαδικασία γενικά. Οι προϊστάμενοι, Λιμενική Αρχή, τα παιδιά ήταν στο λεπτό, δύναμη περίπου 10 άτομα, στο λιμάνι», προσθέτει επιπλέον ο καβοδέτης.

«Ήρθε στο μυαλό μου, αυτό που είχε γίνει με τον Αντώνη» ήταν ο πρώτος συνειρμός που έκανε επιβάτης του πλοίου

«Ήμουν επάνω στην έξω μεριά του παραθύρου, στο μπαλκόνι. Αγχώθηκα, γιατί είχα στον νου μου, ήρθε στο μυαλό μου, αυτό που είχε γίνει με τον Αντώνη. Το σκεφτόμουν και λέω ελπίζω να τη σώσουν, φώναζαν και από πάνω σε εμάς, ‘σώστε την’ και ‘σώστε την’», σημειώνει επιβάτης του πλοίου.

«Ο γυρισμός ήταν λίγο παράξενος»

Η 83χρονη φαίνεται να έχει βγει πάνω στο λιμάνι και άντρες του Λιμενικού να την σκεπάζουν με μία κουβέρτα μέχρι να της παρέχουν τις πρώτες βοήθειες. «Είμαι λίγο θαρραλέα. Εντάξει, όλα καλά. Σήμερα είμαι σπίτι μου, έπλυνα τα βρεγμένα μου. Ήταν ένα ευχάριστο ταξιδάκι πηγαίνοντας, ο γυρισμός ήταν λίγο παράξενος. Ευχαριστώ την Παναγία που μου έδωσε σωστές κινήσεις από μέρους μου».

Λίγα λεπτά αργότερα, δήλωσε πως ήταν καλά στην υγεία της και επιβιβάστηκε στο πλοίο, αφού πρώτα ευχαρίστησε τον ύπαρχο, τον καβοδέτη και τους λιμενικούς που βούτηξαν και της έσωσαν τη ζωή.

Πηγή: Protothema.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου 2023 20:48

Σχετικά Άρθρα

  • Τύρναβος: 10 σκυλιά κατασπάραξαν την 80χρονη - Πάλευε για 45 λεπτά να ξεφύγει
    Τύρναβος: 10 σκυλιά κατασπάραξαν την 80χρονη - Πάλευε για 45 λεπτά να ξεφύγει

    Συγκλονιστικά τα νέα στοιχεία για τον θάνατο της 80χρονης στον Τύρναβο. «Ήταν σαν σακί το σώμα της», λένε οι γείτονες.

    Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση του φρικτού θανάτου μιας ηλικιωμένης γυναίκας στο χωριό Πλατανούλα στον Τύρναβο, η οποία κατασπαράχθηκε από τα σκυλιά στην αυλή του σπιτιού της, το βράδυ της Τετάρτης.

    Πληροφορίες του tirnavospress αναφέρουν πως άτυχη γυναίκα φέρεται να χτύπησε ένα από τα σκυλιά που ήταν ελεύθερα στην αυλή, με αποτέλεσμα να δεχθεί επίθεση.

    Τα υπόλοιπα σκυλιά του σπιτιού της όρμησαν, με αποτέλεσμα η 80χρονη να βρεί τραγικό θάνατο, παλεύοντας τουλάχιστον 45 λεπτά.

    Αρκετές ώρες μετά το σοκαριστικό περιστατικό τα σκυλιά παραμένουν ελεύθερα στην αυλή, με τους κατοίκους να φοβούνται, καθώς υπάρχει κίνδυνος να βγουν από την περίφραξη.

    Οι μαρτυρίες των ανθρώπων που είδαν την γυναίκα νεκρή σοκάρουν.

    «Το σώμα της ατυχής γυναίκας έμοιαζε σαν σακί με τα σκυλιά να το τραβούν. Δυσκολευτήκαμε να συνειδητοποιήσουμε τι βλέπαμε», τονίζουν.

    Ο γιος της γυναίκας ειδοποιήθηκε από τους αυτόπτες μάρτυρες και έσπευσε στο σημείο, διώχνοντας τα σκυλιά.

    Πηγή: iEidiseis.gr
  • Ηράκλειο: Της είπαν ότι η κόρη της ενεπλάκη σε τροχαίο και τους πέταξε μια σακούλα με χρήματα από το μπαλκόνι
    Ηράκλειο: Της είπαν ότι η κόρη της ενεπλάκη σε τροχαίο και τους πέταξε μια σακούλα με χρήματα από το μπαλκόνι

    Ένα νέο περιστατικό απάτης με πρόσχημα τροχαίο, σημειώθηκε στο Ηράκλειο, με θύμα μία ηλικιωμένη γυναίκα.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost.gr, όλα συνέβησαν το χθες όταν άγνωστος άνδρας πήρε τηλέφωνο την ηλικιωμένη στο σπίτι της στο Ηράκλειο και της είπε ότι η κόρη της είχε τραυματιστεί σοβαρά σε τροχαίο ατύχημα και χρειαζόταν άμεσα επέμβαση.

    Ο δράστης έπεισε την γυναίκα πως θα έπρεπε άμεσα να συγκεντρωθεί ένα μεγάλο ποσό για να προχωρήσει το χειρουργείο. Η ηλικιωμένη, σε κατάσταση πανικού, κατάφερε να μαζέψει περίπου 3.600 ευρώ.

    Ηράκλειο: Οι οδηγίες με την σακούλα με τα χρήματα

    Ο δράστης επικοινώνησε ξανά με την ηλικιωμένη γυναίκα και μόλις τον ενημέρωσε ότι είχε μαζέψει το χρηματικό ποσό της έδωσε οδηγίες να τα βάλει σε μία πλαστική σακούλα και να τα πετάξει από το μπαλκόνι της, όπου από κάτω βρισκόταν μία γυναίκα που θα τα παραλάμβανε. Έτσι και έγινε, η γυναίκα η οποία ήταν συνεργός του δράστη, πήρε τη σακούλα με τα χρήματα και εξαφανίστηκε.

    Λίγες ώρες αργότερα η ηλικιωμένη συνειδητοποίησε πως έπεσε θύμα απάτης, με αποτέλεσμα την επόμενη ημέρα να πάει στο αστυνομικό τμήμα και να προχωρήσει σε καταγγελία. Οι αστυνομικές αρχές έχουν ήδη ξεκινήσει τις έρευνες για την διαλεύκανση της υπόθεσης.

    Πηγή: Ιefimerida.gr

  • Πάτρα: Σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο του Ρίου άνδρας που έπεσε από στέγη
    Πάτρα: Σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο του Ρίου άνδρας που έπεσε από στέγη

    Ο άτυχος άνδρας βρέθηκε στο κενό από ύψος 4 περίπου μέτρων

    Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου 63χρονος, μετά από πτώση από ύψος τεσσάρων περίπου μέτρων, στο Νεροχώρι του δήμου Θέρμου.

    Όπως αναφέρει το agriniopress.gr, ο 63χρονος ανέβηκε στη στέγη του σπιτιού του για κάποια εργασία, έχασε όμως την ισορροπία του και έπεσε στο έδαφος, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο κεφάλι.

    Ο τραυματίας μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, όπου χειρουργήθηκε στο κεφάλι χθες Τρίτη, με την κατάστασή του να παραμένει σοβαρή.

    Πηγή: NewsBomb.gr
  • Καμένα Βούρλα: Συνελήφθη και μεταφέρεται στον εισαγγελέα η 50χρονη για τη δολοφονία της 84χρονης
    Καμένα Βούρλα: Συνελήφθη και μεταφέρεται στον εισαγγελέα η 50χρονη για τη δολοφονία της 84χρονης

    Στον εισαγγελέα η 50χρονη, η οποία συνελήφθη λίγο πριν, για τη δολοφονία της ηλικιωμένης γυναίκας στα Καμένα Βούρλα.

    Αν και η ίδια δεν έχει πει κουβέντα στους αστυνομικούς, τα ενοχοποιητικά στοιχεία σε βάρος της, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, είναι πολλά.

    Τι την πρόδωσε

    Το βιντεοληπτικό υλικό που έχουν στη διάθεσή τους οι αστυνομικοί από τη γειτονιά στην οποία διέμενε η άτυχη ηλικιωμένη γυναίκα, «πρόδωσε» την 50χρονη, που φαίνεται ότι είναι το τελευταίο άτομο που είδε ζωντανή την ηλικιωμένη.

    Σε βίντεο από κάμερα ασφαλείας, φαίνεται η 50χρονη να μπαίνει στο σπίτι της 84χρονης και να μένει εκεί για περίπου 1.30 – 2 ώρες. Πάνω σε αυτό εντοπίστηκε και η πρώτη αντίφαση, καθώς η 50χρονη μετά την προσαγωγή της ανέφερε στους αστυνομικούς πως έφυγε νωρίτερα και πως παρέμεινε στο σπίτι της 84χρονης για σχεδόν 45 λεπτά.

    Δεν παρέδωσε τα ρούχα που φορούσε την ημέρα της δολοφονίας

    Σε κοντινή απόσταση από τη σορό της 84χρονης, οι αστυνομικοί είχαν εντοπίσει ματωμένες πατημασιές, που από την πρώτη στιγμή είχαν συμπεράνει ότι ανήκουν στον δολοφόνο.

    Η 50χρονη, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, αρνήθηκε να παραδώσει τα ρούχα και τα παπούτσια που φορούσε την ημέρα της δολοφονίας, προκειμένου να εξεταστούν.

    Το χρονικό της υπόθεσης

    Την Κυριακή 13/10 ο 77χρονος ξάδερφος της άτυχης γυναίκας πήγε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής και ζήτησε από τους αστυνομικούς να πάνε μαζί στο σπίτι της 84χρονης καθώς δεν είχε επικοινωνήσει μαζί της για μέρες.

    Με τη βοήθειά κλειδαρά, παραβίασαν την πόρτα, η οποία, όμως, δεν ήταν κλειδωμένη. Από τη μέσα μεριά της πόρτας ήταν τα κλειδιά της 84χρονης.

    Δίπλα στην πόρτα, οι αστυνομικοί και ο έντρομος ξάδερφος της 84χρονης αντίκρισαν το άψυχο σώμα της ηλικιωμένης. Η άτυχη γυναίκα, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή που εξέτασε τη σορό, έφερε τραύμα στην πλάτη, πιθανόν, από μαχαίρι. Δίπλα της, οι αστυνομικοί εντόπισαν κηλίδες αίματος και ίχνη από ματωμένες πατημασιές παπουτσιών. Η πόρτα δεν είχε ίχνη παραβίασης, ενώ το σπίτι δεν ήταν αναστατωμένο, ούτε υπήρχαν ενδείξεις ότι προηγήθηκε πάλη.

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Κόρινθος: Σοκαριστικό ατύχημα για ηλικιωμένη - Γλίστρησε και καρφώθηκε με το κεφάλι σε μεταλλική βέργα
    Κόρινθος: Σοκαριστικό ατύχημα για ηλικιωμένη - Γλίστρησε και καρφώθηκε με το κεφάλι σε μεταλλική βέργα

    Ένα ακραίο ατύχημα σημειώθηκε σήμερα στην Κόρινθο, όταν ηλικιωμένη γλίστρησε και καρφώθηκε με το κεφάλι σε μία μεταλλική βέργα.

    Σύμφωνα με το Korinthostv.gr, η ηλικιωμένη γυναίκα βρισκόταν στο σπίτι της στην Κόρινθο και έκανε δουλειές όταν γλίστρησε και έπεσε με το κεφάλι σε γλάστρα, μέσα στην οποία βρισκόταν η μεταλλική βέργα που στήριζε το φυτό.

    Κόρινθος: Χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής

    Για το περιστατικό χρειάστηκε να επέμβει η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κορίνθου.

    Άμεσα έσπευσε στο σημείο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να μεταφέρει την γυναίκα στο νοσοκομείο Κορίνθου.

    Πηγή: Ιefimerida.gr

  • Δολοφονία ηλικιωμένης στα Καμένα Βούρλα: Συνελήφθη γυναίκα από το στενό περιβάλλον του θύματος
    Δολοφονία ηλικιωμένης στα Καμένα Βούρλα: Συνελήφθη γυναίκα από το στενό περιβάλλον του θύματος

    Στην σύλληψη μιας γυναίκας που ανήκει στο στενό περιβάλλον της 84χρονης που βρέθηκε δολοφονημένη μέσα στο σπίτι της στα Καμμένα Βούρλα, προχώρησαν οι διωκτικές αρχές.

    Πρόκειται για μια γυναίκα από την Αλβανία η οποία φέρεται να άνηκε στο στενό περιβάλλον της 84χρονης η οποία δολοφονήθηκε στις 12 Οκτωβρίου.

    Η σύλληψη της γυναίκας έγινε στην Εύβοια με την φερόμενη δράστιδα να εργαζόταν εκεί για άλλη ηλικιωμένη.

    Το χρονικό του εγκλήματος

    Στις 12 Οκτωβρίου οι αρχές ειδοποιήθηκαν από τον ξάδερφο της ηλικιωμένης καθώς εκείνη δεν είχε δώσει σημεία ζωής για παραπάνω από ένα 24ωρο.

    Μόλις οι αστυνομικοί έφτασαν στο σπίτι, διαπίστωσαν ότι εσωτερικά είχε τοποθετηθεί κλειδί στην κλειδαριά, αλλά η πόρτα δεν ήταν ασφαλισμένη, ενώ δεν υπήρχαν και ίχνη παραβίασης.

    Σε μικρή απόσταση από την πόρτα βρέθηκε πεσμένη η 84χρονη και κοντά της υπάρχαν κηλίδες αίματος, αλλά και αποτυπώματα από παπούτσια. Όμως όπως διαπιστώθηκε δεν υπήρχαν ίχνη πάλης.

    Άμεσα ειδοποιήθηκαν και μετέβησαν στο σπίτι, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας, καθώς και ο Ιατροδικαστής Λαμίας.

    Όπως ανέφερε ο ιατροδικαστής που έσπευσε στο σημείο η 84χρονη έφερε ένα τραύμα στην πλάτη από αιχμηρό αντικείμενο.

    Το δε κίνητρο της δολοφονίας φέρεται να ήταν οικονομικό.

    Πηγή: Cnn.gr
  • Αγρίνιο: Απατεώνες θα άρπαζαν από ηλικιωμένη 10.000 ευρώ - Η σωτήρια παρέμβαση του ιερέα
    Αγρίνιο: Απατεώνες θα άρπαζαν από ηλικιωμένη 10.000 ευρώ - Η σωτήρια παρέμβαση του ιερέα

    Απατέωνες στο Αγρίνιο, παριστάνοντας τους γιατρούς, παραλίγο να αρπάξουν μεγάλο χρηματικό ποσό από ηλικιωμένη γυναίκα με το ψεύτικο επιχείρημα του τροχαίου ατυχήματος συγγενικού της προσώπου. Ωστόσο η παρέμβαση του ιερέα που απευθύνθηκε η μεγάλη γυναίκα, αποδείχθηκε σωτήρια καθώς ο εφημέριος ειδοποίησε την αστυνομία.

    Σύμφωνα με το agrinionews.gr μια ηλικιωμένη γυναίκα παραλίγο έλειψε να πέσει θύμα των επίδοξων απατεώνων, το πρωί της Δευτέρας 21/10.

    Άγνωστοι που παρίσταναν τους γιατρούς επικοινώνησαν τηλεφωνικά μαζί της με την πρόφαση ότι χτύπησε η κόρη της σε τροχαίο ατύχημα. Της ζήτησαν 45 χιλιάδες ευρώ για επέμβαση στην οποία και θα έπρεπε η τραυματισμένη κόρη της να υποβληθεί…

    Μάλιστα, έκλεισαν ραντεβού μαζί της στην περιοχή της Αγίας Τριάδας ενώ εν συνεχεία άλλαξαν το σημείο συνάντησης, ζητώντας της να μεταβεί στο νοσοκομείο.

    Η ηλικιωμένη κυρία στον πανικό της απευθύνθηκε στον εφημέριο του ναού της Αγίας Τριάδας ώστε να καλέσει ταξί και να πάει τα χρήματα στο νοσοκομείο.

    Ο ιερέας -ευτυχώς- αντί για ταξί κάλεσε την αστυνομία και ηλικιωμένη κυρία γλίτωσε τα 10.000€ που είχε πάνω της…

    Πηγή: Cnn.gr

  • Κρήτη: Νεαρός έπεσε από τα Ενετικά Τείχη στο Ηράκλειο
    Κρήτη: Νεαρός έπεσε από τα Ενετικά Τείχη στο Ηράκλειο

    Ένα από τα σενάρια που εξετάζουν οι αρχές στην Κρήτη είναι η απόπειρα αυτοκτονίας.

    Ένας νεαρός άνδρας έπεσε από τα Ενετικά Τείχη στο κέντρο του Ηρακλείου στην Κρήτη το πρωί της Δευτέρας (21/10).

    Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, πρόκειται για έναν 28χρονο, ο οποίος έπεσε από τα Τείχη και κατέληξε στο πάρκινγκ μπροστά από την πύλη του Αγίου Γεωργίου.

    Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ αλλά και περιπολικό της αστυνομίας. Οι διασώστες παρέλαβαν τον 28χρονο και τον μετέφεραν στο Βενιζέλειο νοσοκομείο.

    Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως φέρει σοβαρά τραύματα σε διάφορα σημεία του σώματός του.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμα δεν έχουν αποσαφηνιστεί τα αίτια της πτώσης του αν και ένα από τα σενάρια που εξετάζουν οι αρχές κάνουν λόγο για απόπειρα αυτοκτονίας.

    Πηγή: iEidiseis.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο