Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου 2023 08:42

Το ολόγιομο φεγγάρι «πιασμένο» στο ράμφος του δικέφαλου αετού της ΑΕΚ - Εντυπωσιακές εικόνες από την υπερπανσέληνο

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Εντυπωσιακές εικόνες χάρισε η τελευταία υπερπανσέληνος του 2023 που έγινε ορατή χθες (29/9) στον νυχτερινό ουρανό.

Φωτογραφίες που ξεχωρίζουν τράβηξε ο φωτορεπόρτερ Μάρκος Χουζούρης από την Eurokinissi, στις οποίες φαίνεται ο δικέφαλος αετός της ΑΕΚ σαν να έχει πιάσει με το ράμφος του το ολόγιομο φεγγάρι!

Γιατί ονομάζεται «φεγγάρι του θερισμού»

Το «φεγγάρι του θερισμού», όπως αποκαλείται, είναι το πρώτο ολόγιομο φεγγάρι μετά τη φθινοπωρινή ισημερία, η οποία σηματοδοτεί το τέλος του καλοκαιριού και την έναρξη του φθινοπώρου. Ονομάστηκε έτσι γιατί συνέπιπτε με τις γεωργικές εργασίες, βοηθώντας τους αγρότες να συλλέξουν τις συγκομιδές μέχρι πολύ αργά το βράδυ, ενόψει της χειμερινής περιόδου.

panselinos aek aetos markos xouzouris eurokinisii . 2. jpg

Πηγή: ethnos.gr - Φωτογραφίες: (ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου 2023 10:20

Σχετικά Άρθρα

  • ΠΑΟΚ: «Μπήκε» και ο Κωνσταντέλιας ενόψει ΑΕΚ
    ΠΑΟΚ: «Μπήκε» και ο Κωνσταντέλιας ενόψει ΑΕΚ

    Ο Λουτσέσκου θα έχει πρακτικά όλους τους παίκτες στη διάθεσή του για το ντέρμπι στη Νέα Φιλαδέλφεια

    Τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση ο Ραζβάν Λουτσέσκου, καθώς ενόψει του ντέρμπι με την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια (Κυριακή 20/10, 20:30), στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League, έχει πρακτικά όλους τους ποδοσφαιριστές στη διάθεσή του

    Η Παρασκευή (18/10) ήταν και πάλι μέρα τακτικής. Ο Ρουμάνος προπονητής των «ασπρόμαυρων» είδε τον Γιάννη Κωνσταντέλια να συμμετέχει σε ολόκληρη την προπόνηση, αφήνοντας πίσω του την ίωση που τον ταλαιπώρησε σχεδόν μία εβδομάδα.

    Πλέον, ο Λουτσέσκου δεν υπολογίζει μόνο στον Αντώνη Τσιφτσή, που έκανε και σήμερα ατομικό. Αξίζει να αναφερθεί, ενόψει της συνέχειας, πως στο όριο καρτών είναι οι Αντρίγια Ζίβκοβιτς και Γιάννης Μιχαηλίδης και, εφόσον «κιτρινιστούν», θα χρειαστεί να απουσιάσουν σε ένα από τα τέσσερα επόμενα παιχνίδια.

    Το Σάββατο (19/10) οι παίκτες του ΠΑΟΚ θα προπονηθούν στις 10:30 και το απόγευμα θα αναχωρήσουν με πτήση τσάρτερ από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» για Αθήνα.

    Πηγή: Protothema.gr

  • H μεγαλύτερη υπερπανσέληνος τoυ 2024 φωτίζει για περίπου τρεις ημέρες
    H μεγαλύτερη υπερπανσέληνος τoυ 2024 φωτίζει για περίπου τρεις ημέρες

    Τι είναι η «πανσέληνος του κυνηγού» που είναι η μεγαλύτερη του έτους

    Από χθες κοσμεί τον ουρανό μας η «Πανσέληνος του Κυνηγού (το παρατσούκλι είναι «Υπερ-Σελήνη της συγκομιδής) με το φεγγάρι να παραμένει στρογγυλό για περίπου τρεις ημέρες (μέχρι αύριο, 18 Οκτωβρίου).
    Η μέγιστη έντασή της θα επιτευχθεί σήμερα το πρωί τοπική ώρα ΗΠΑ, όπως αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο NBC.
    Θα είναι η μεγαλύτερη και φωτεινότερη υπερπανσέληνος του έτους με τη Σελήνη να απέχει 357.364 χιλιόμετρα από τη Γη, σύμφωνα με τα στοιχεία της μετεωρολογικής πλατφόρμας Meteovista, όπως επισημαίνει το Old Farmer's Almanac.
    «Ενώ μια υπερσελήνη είναι τεχνικά μεγαλύτερη και φωτεινότερη από μια κανονική πανσέληνο, φαίνεται μόνο περίπου 7% μεγαλύτερη, κάτι που μπορεί να είναι μια ανεπαίσθητη διαφορά για το ανθρώπινο μάτι, ανάλογα με άλλες συνθήκες», σύμφωνα με το αλμανάκ.

    «Καθώς το φεγγάρι παρασύρεται στον ορίζοντα γύρω από το ηλιοβασίλεμα, μπορεί να φαίνεται μεγαλύτερο και πορτοκαλί», σχολιάζει το σχετικό άρθρο.

    Τι είναι η πανσέληνος του κυνηγού;

    Η «πανσέληνος του κυνηγού» είναι το φεγγάρι που ακολουθεί αμέσως μετά την πανσέληνο της συγκομιδής.

    Η ονομασία αυτή, η οποία έχει τις ρίζες της στις πρακτικές των ινδιάνικων φυλών και στα ευρωπαϊκά έθιμα, αναφέρεται στο έντονο φως του φεγγαριού που βοηθούσε τους κυνηγούς να εντοπίσουν τα μεταναστευτικά θηράματα την εποχή του φθινοπώρου.

    Αυτό το φεγγάρι στα μέσα Οκτωβρίου σηματοδοτούσε την έναρξη της προετοιμασίας των προμηθειών για το χειμώνα.

    Ανάλογα με την παράδοση, είναι επίσης γνωστό ως «μεταναστευτικό φεγγάρι» ή «φεγγάρι της πτώσης των φύλλων», σηματοδοτώντας το τέλος της περιόδου συγκομιδής και την έναρξη των κρύων φθινοπωρινών νυχτών.

    Τι είναι η υπερπανσέληνος;

    Η σούπερ πανσέληνος συμβαίνει όταν το φεγγάρι βρίσκεται στο σημείο της τροχιάς του που βρίσκεται πλησιέστερα στη Γη.

    Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, το φεγγάρι εμφανίζεται περίπου 7% μεγαλύτερο και 14% φωτεινότερο από μια τυπική πανσέληνο.

    Αυτή η σούπερ πανσέληνος του Οκτωβρίου είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτη, καθώς είναι η πιο θεαματική του έτους.

    Πρόκειται για τη δεύτερη υπερπανσέληνο της χρονιάς, καθώς η πρώτη πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο.

    Από χθες η Σελήνη είναι ορατή στα καλύτερά της βλέποντας κανείς το ηλιοβασίλεμα.

    Κι όταν βρίσκεται κοντά στον ορίζοντα, τότε θα πάρει μια πορτοκαλί ή κοκκινωπή απόχρωση, λόγω της ατμοσφαιρικής διάθλασης.
    Πηγή: Protothema.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Freepik
  • Υπερπανσέληνος Οκτωβρίου: Μπορεί το φεγγάρι να επηρεάσει τη διάθεση και τον ύπνο μας;
    Υπερπανσέληνος Οκτωβρίου: Μπορεί το φεγγάρι να επηρεάσει τη διάθεση και τον ύπνο μας;

    Θα μας επηρεάει η υπερπανσέληνος του Οκτωβρίου; Τι δείχνουν οι μελέτες για την επίδραση του φεγγαριού στην ανθρώπινη συμπεριφορά και υγεία; Μια ψυχολόγος από την κορυφαία Κλινική του Κλίβελαντ ανατρέχει στα επιστημονικά ευρήματα και απαντά

    Η πανσέληνος του Οκτωβρίου, η τρίτη υπερπανσέληνος του 2024 και «Φεγγάρι του Κυνηγού», θα λάμψει στα 357.364 χιλιόμετρα περίπου μακριά από τη Γη, αποτελώντας την πιο κοντινή στον πλανήτη μας. Η υπερπανσέληνος φαίνεται περίπου 30% πιο φωτεινή και σχεδόν 15% μεγαλύτερη σε σύγκριση με μια απλή πανσέληνο, όταν βρίσκεται στο πιο απομακρυσμένο της σημείο από τη Γη.

    Σε ό,τι αφορά το όνομά της, ο συνταξιούχος της NASA, Gordon Johnston, εξηγεί πως χρησιμοποιήθηκε πρώτη φορά το 1710 και σχετίζεται με την εποχή του χρόνου όπου, παραδοσιακά, οι κυνηγοί άρχιζαν να αποθηκεύουν τρόφιμα για τον επερχόμενο χειμώνα. Σύμφωνα με το Αγροτικό Αλμανάκ (Old Farmers’ Almanac), οι ιθαγενείς λαοί της Αμερικής ονόμασαν έτσι το λαμπερό φεγγάρι επειδή «τα φύλλα πέφτουν, τα ελάφια είναι παχιά και είναι καιρός να αρχίσετε να αποθηκεύσετε κρέας για τη βαρυχειμωνιά».

    Οι διάφορες φάσεις της Σελήνης και οι επιδράσεις τους στην ανθρώπινη συμπεριφορά έλαβαν περίοπτη θέση στην παγκόσμια μυθολογία και λαογραφία. Πίσω στον 15ο αιώνα, καταγράφουν ειδικοί της Κλινικής του Κλίβελαντ, από την πεποίθηση ότι οι διάφορες φάσεις της Σελήνης (Luna στα λατινικά) κάνουν τους ανθρώπους λιγότερο ή περισσότερο επιθετικούς, προέκυψε η ονομασία lunacy για την παραφροσύνη. Σήμερα, οι όροι lunacy και παραφροσύνη έχουν βρει τη θέση τους στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την επιστήμη και την ιατρικής. Δε συνέβη το ίδιο και με το ζήτημα της σεληνιακής επίδρασης στον άνθρωπο.

    Οι αστρολογικές προβλέψεις αποτελούν το πλέον φωτεινό παράδειγμα. Το διαδίκτυο σήμερα κατακλύζεται από άρθρα αστρολογικού περιεχομένου, επικεντρωμένα κυρίως στο πώς η πανσέληνος θα επηρεάσει κάθε ζώδιο. Μα έχει τέτοιες ικανότητες και ιδιότητες το αστρονομικό φαινόμενο; «Ναι», απαντά η Κλινική του Κλίβελαντ, «το φεγγάρι και οι σεληνιακοί του κύκλοι μπορούν να σας επηρεάσουν· αλλά για διαφορετικούς λόγους από αυτούς που νομίζετε».

    Σύμφωνα με τη Susan Albers από την Κλινική του Κλίβελαντ, ψυχολόγο με τίτλο Διδάκτορος Ψυχολογίας στην Κλινική Ψυχολογία (Psy.D), έρευνες επιβεβαιώνουν ότι πολλά θηλαστικά έχουν προσαρμόσει τους βιολογικούς τους ρυθμούς στους σεληνιακούς κύκλους. Στην περίπτωση του ανθρώπου ωστόσο, κάθε μελέτη είναι αμφιλεγόμενη.

    Διάθεση και ψυχική υγεία

    Η πανσέληνος έχει συνδεθεί μέσα από μελέτες με τη διάθεση και την ψυχική υγεία, όπως αύξηση διαταραχών του άγχους και κατάθλιψης, χωρίς όμως να αποδεικνύεται ισχυρή και αιτιώδης συνάφεια. Μια μικρή μελέτη σε άτομα με διπολική διαταραχή έδειξε ότι οι διάφορες φάσεις της σελήνης επηρέαζαν την εναλλαγή επεισοδίων μανίας και κατάθλιψης, εύρημα που αποδόθηκε στη διαταραχή του κιρκάδιου ρυθμού και του κύκλου ύπνου-αφύπνισης. Στον αντίποδα, ανασκόπηση του 2019 στοιχεία από σχεδόν 18.000 ιατρικά αρχεία ψυχιατρικών μονάδων κατέληξε ότι δεν υπάρχει συσχετισμός μεταξύ σεληνιακών κύκλων και δεικτών όπως η διάρκεια νοσηλείας, οι εισαγωγές και τα εξιτήρια.

    Αλλαγές στον ύπνο

    Μια μελέτη επαναξιολόγησης (2013) διαπίστωσε ότι η πανσέληνος επηρεάζει πράγματι τον ύπνο. Τα ευρήματα έδειξαν μικρότερη κατά 30% διάρκεια για το στάδιο NREM (βαθύς ύπνος) και μειωμένο κατά 20 λεπτά συνολικό ύπνο για τους συμμετέχοντες συγκριτικά με τις νύχτες χωρίς πανσέληνο. Οι αλλαγές συσχετίζονταν επίσης με μειωμένα επίπεδα μελατονίνης, αναφέρει η Δρ Albers.

    Έρευνα του 2021 συνέκρινε τα πρότυπα ύπνου ανθρώπων από τις κοινότητες αυτόχθονων Toba-Qom της βόρειας Αργεντινής με αυτά φοιτητών στο Σιάτλ. Σε όλες τις περιπτώσεις -ανεξάρτητα από τη γεωγραφία ή την πρόσβαση σε ηλεκτρικό ρεύμα- οι συμμετέχοντες κοιμόντουσαν λιγότερο και πήγαιναν για ύπνο πιο αργά τις ημέρες πριν από την πανσέληνο, οπότε υπήρχε περισσότερο φυσικό φως μετά το σούρουπο. Οι ερευνητές έκαναν λόγο για «έμφυτη προσαρμογή» που μας κληροδότησαν οι πρόγονοί μας, για τους οποίους η αξιοποίηση του φυσικού φωτός στο έπακρο ήταν μονόδρομος ελλείψει τεχνητού φωτός.

    Αναπαραγωγική υγεία

    Η Σελήνη χρειάζεται έναν περίπου μήνα για να ολοκληρώσει την περιφορά της γύρω από τη Γη. Δεδομένου ότι οι εμμηνορροϊκοί κύκλοι έχουν σχεδόν την ίδια διάρκεια, οι άνθρωποι συνέδεσαν τους κύκλους της Σελήνης με την έμμηνο ρύση, χωρίς όμως επιστημονικά ερείσματα. Ερευνητικά δεδομένα από την παρακολούθηση έξι εμμηνορροϊκών κύκλων 529 γυναικών δεν εντόπισαν σύνδεση.

    Η επίδραση δεν επιβεβαιώνεται ούτε για την εγκυμοσύνη και τον τοκετό, με τα διαθέσιμα επιστημονικά συμπεράσματα αντικρουόμενα. Απέναντι στη μελέτη 1.507 γεννήσεων στην Ιαπωνία, μεταξύ Ιανουαρίου 1996 και Μαρτίου 2007, που συμπέρανε περισσότερους τοκετούς τη νύχτα γύρω από την ώρα της πανσελήνου και κατά τη διάρκεια της ημέρας περί την ώρα της νέας σελήνης, στέκεται έρευνα 23.689 γεννήσεων από το 1810 έως το 1929, σύμφωνα με την οποία δεν παρατηρήθηκε καμία απολύτως σύνδεση.

    Η Σελήνη στον δρόμο μας

    Η Δρ Albers καταλήγει ότι «αν πιστεύεις ότι κάτι όντως θα συμβεί, μπορεί να γίνει πραγματικότητα». Καθώς εξηγεί, ανεξάρτητα από τις αντιφάσεις και την έλλειψη στοιχείων για τον ακριβή μηχανισμό πίσω από την επίδραση του φεγγαριού στον άνθρωπο, είναι πέραν κάθε αμφιβολίας ότι οι πεποιθήσεις είναι μακροχρόνιες ότι υπάρχει σύνδεση μεταξύ των δύο. Γνωστικές προκαταλήψεις όπως η ψευδής συσχέτιση, οι αυτοεκπληρούμενες προφητείες ή και το φαινόμενο placebo ακόμα, μπορούν να οδηγήσουν πράγματι σε αποτελέσματα, συχνότατα αρνητικά.

    Πηγή: Υgeiamou.gr
  • Πανσέληνος Οκτωβρίου 2024: Και υπερπανσέληνος και η πιο φωτεινή του χρόνου – Πότε θα τη δούμε
    Πανσέληνος Οκτωβρίου 2024: Και υπερπανσέληνος και η πιο φωτεινή του χρόνου – Πότε θα τη δούμε

    H πανσέληνος του Οκτωβρίου 2024 θα είναι η τρίτη από τις τέσσερις διαδοχικές υπερπανσελήνους.

    Αντίστροφη μέτρηση για την πανσέληνο του Οκτωβρίου 2024 αφού αναμένεται να λάμψει στον ουρανό την Πέμπτη (17/10) και, μάλιστα, θα είναι η πιο φωτεινή πανσέληνος του χρόνου εφόσον πρόκειται για μία υπερπανσέληνο.

    Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ABC News, η πανσέληνος του Οκτωβρίου 2024 θεωρείται ως υπερπανσέληνος, η οποία συμβαίνει όταν το φεγγάρι βρίσκεται στο κοντινότερο σημείο ή κοντά στο κοντινότερο σημείο της τροχιάς του, με αποτέλεσμα το φεγγάρι να φαίνεται πολύ πιο λαμπερό και μεγαλύτερο από το συνηθισμένο.

    Το «φεγγάρι του κυνηγού», όπως ονομάζεται η πανσέληνος του Οκτωβρίου 2024, θα είναι η τρίτη από τις τέσσερις διαδοχικές υπερπανσελήνους. Μάλιστα, σύμφωνα με τη NASA, η εν λόγω υπερπανσέληνος αναμένεται να είναι η μεγαλύτερη και η φωτεινότερη υπερπανσέληνος της χρονιάς.

    Γιατί ονομάζεται «φεγγάρι του κυνηγού»

    Το «Old Farmer's Almanac», το οποίο άρχισε να δημοσιεύει για πρώτη φορά τα ονόματα των πανσελήνων τη δεκαετία του 1930, αναφέρει ότι η πανσέληνος του Οκτωβρίου ονομάστηκε «φεγγάρι του κυνηγού», επειδή σηματοδοτεί την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου και θεωρείται ως σήμα για τους κυνηγούς, προκειμένου να αρχίσουν να προετοιμάζονται για το κρύο που πλησιάζει.

    Ως εκ τούτου, λοιπόν, μετά τα χωράφια που θερίστηκαν τον Σεπτέμβριο, κατά τη διάρκεια του λεγόμενου «φεγγαριού του θερισμού», οι κυνηγοί μπορούν εύκολα να παρατηρήσουν τα ζώα που βγαίνουν για τροφή, όπως είναι οι αλεπούδες που περιμένουν να ορμήσουν. Άλλες πηγές ονόμασαν, επίσης, την πανσέληνο του Οκτωβρίου ως «αιματηρή» λόγω της σχέσης του αίματος από το κυνήγι ή το χρώμα των φθινοπωρινών φύλλων.

    Πηγή: iEidiseis.gr
  • ΑΕΚ: Ο Πινέδα στις κλήσεις του Μεξικού για τα φιλικά του Οκτωβρίου
    ΑΕΚ: Ο Πινέδα στις κλήσεις του Μεξικού για τα φιλικά του Οκτωβρίου

    Ο Ορμπελίν Πινέδα κλήθηκε στην εθνική Μεξικού για τα φιλικά του Οκτωβρίου απέναντι στη Βαλένθια (12/10) και τις ΗΠΑ (15/10).

    Ο Ορμπελίν Πινέδα αποτελεί σταθερό μέλος της εθνικής ομάδας του Μεξικού, με τον μέσο της ΑΕΚ να βρίσκεται στις κλήσεις για τα φιλικά παιχνίδια του Οκτωβρίου.

    Το Μεξικό θα αντιμετωπίσει αρχικά, τη Βαλένθια στην Πουέμπλα στις 12 Οκτωβρίου και στη συνέχεια τις ΗΠΑ (15/10) στη Γουαδαλαχάρα.

    Πηγή: Sport24.gr

  • Πισάρο: "Το να πάω στην Ελλάδα ήταν η χειρότερη απόφαση που πήρα στην καριέρα μου"
    Πισάρο:

    Ο Ροντόλφο Πισάρο μιλώντας στο Μεξικό μετά την ολοκλήρωση της μετακίνησής του στη Μαζατλάν, ανέφερε την εμπειρία του από την Ελλάδα, λέγοντας ότι ήταν η χειρότερη απόφαση που πήρε να έρθει στα μέρη μας.

    Ο Ροντόλφο Πισάρο αποκτήθηκε από την ΑΕΚ το περασμένο καλοκαίρι, αλλά ουδέποτε κατάφερε να ικανοποιήσει τις προσδοκίες που υπήρχαν στο πρόσωπό του κι έτσι ένα χρόνο μετά αποχώρησε από την Ένωση.

    Η Μασατλάν, στην τελευταία μέρα μεταγραφών στο Μεξικό, τον απέκτησε από την ΑΕΚ. Στις πρώτες του δηλώσεις που έκανε στο Azteca deportes, τόνισε ότι ήταν η χειρότερη απόφαση που πήρε για την καριέρα του, το να έρθει στην Ελλάδα.

    "Θα έλεγα ότι ήταν η χειρότερη απόφαση που πήρα να πάω στην Ελλάδα, επειδή η αλήθεια είναι ότι δεν μπόρεσε να κάνω αυτό που μου αρέσει περισσότερο, το να παίζω. Αν έπρεπε να ξαναπάρω την απόφαση, δεν θα το έκανα. Βλέποντας όλα αυτά που έγιναν. Αυτές είναι καταστάσεις ζωής που σε κάνουν να μάθεις και να εκτιμάς".

    Όσαν αφορά τον "χωρισμό" με τον Ματίας Αλμέιδα: "Χωρίσαμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο με τον Αλμέιδα. Στην τελική, αυτοί που κυβερνούν και βρίσκονται στην κορυφή, και το λέω γιατί στην Ελλάδα έχει σημασία, ήταν πολύ… μαφία. Αν στο Μεξικό υπάρχει διαφθορά, στην Ελλάδα τα πράγματα είναι τρεις φορές χειρότερα. Και η διοίκηση είχε πολύ να κάνει με αυτό, και δεν την εμπιστευόμουν".

    Πηγή: Sport24.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: KLODIAN LATO/ EUROKINISSI
  • "Ο μάγος έρχεται": Η ΑΕΚ ανακοίνωσε τη βόμβα Μαρσιάλ

    Η ΑΕΚ ολοκλήρωσε τη σπουδαιότερη καλοκαιρινή μεταγραφή, με τον Αντονί Μαρσιάλ να είναι κι επίσημα παίκτης της. Στις 20:40 η άφιξή του στο Ελ. Βενιζέλος.

    Η ΑΕΚ έκανε το μεγαλύτερο "μπαμ" της θερινής μεταγραφικής περιόδου, ολοκληρώνοντας την απόκτηση του Αντονί Μαρσιάλ.

    Με ποστ στα social media ενημέρωσε τους φίλους της ομάδας ότι ο Γάλλος σούπερ σταρ θα φτάσει στο Ελευθέριος Βενιζέλος το βράδυ της Τετάρτης (18/9) στις 20:40.

    Όπως σας είχε αποκαλύψει το SPORT24 από τις 3 Σεπτεμβρίου, η Ένωση έχει προσφέρει στον Γάλλο σταρ ένα εξωπραγματικό συμβόλαιο για τα δεδομένα του ελληνικού ποδοσφαίρου και έκτοτε δούλευε την υπόθεση για να ντύσει στα κιτρινόμαυρα έναν παίκτη επιπέδου Premier League.

    Πρόκειται για το μεγαλύτερο συμβόλαιο που έχει δώσει ποτέ στην ιστορία της, μαζί με τα μπόνους που του έχει τάξει, μεγαλύτερο κι από αυτό του Έρικ Λαμέλα.

    Ο Μαρσιάλ βρισκόταν σε αναζήτηση του επόμενου σταθμού στην καριέρα του μετά από εννέα χρόνια στο Μάντσεστερ, όπου οι ετήσιες απολαβές του στη Γιουνάιτεντ ήταν 15 εκατ. ευρώ.

    Στα εννέα του χρόνια στους κόκκινους διαβόλους, ο Μαρσιάλ έχει 317 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, πετυχαίνοντας 90 γκολ. Έχει επίσης 70 συμμετοχές στη Μονακό.

    Πηγή: Sport24.gr
  • Αλμέιδα για τα 100 ματς του στην ΑΕΚ: "Για πολλά περισσότερα"
    Αλμέιδα για τα 100 ματς του στην ΑΕΚ:

    Ο Ματίας Αλμέιδα ευχήθηκε να έχει πολλά περισσότερα παιχνίδια στον πάγκο της ΑΕΚ, με αφορμή την συμπλήρωση 100 αγώνων του στην Ένωση.

    Ο Ματίας Αλμέιδα συμπλήρωσε τα 100 παιχνίδια στον πάγκο της ΑΕΚ, με τον κόσμο της ομάδας να τον αποθεώνει πριν από την αναμέτρηση κόντρα στον Βόλο.

    Ο Αργεντινός προπονητής έκανε story το ποστ της Ένωσης για τα 100 ματς του "Πελάδο", με τον ίδιο να γράφει: "Για πολλά περισσότερα".

    Αλμέιδα για τα 100 ματς του στην ΑΕΚ: "Για πολλά περισσότερα"

    Πηγή: Sport24.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο