Κυριακή, 08 Οκτωβρίου 2023 13:20

Άγρια συμπλοκή ανηλίκων στην πλατεία Συντάγματος - Βίντεο ντοκουμέντο

Γράφτηκε από την
Ad Slot
Έδιναν γροθιές και κλωτσιές μπροστά στα μάτια των περαστικών

Δεν έχουν τέλος τα επεισόδια με πρωταγωνιστές ανήλικους που κλιμακώνονται το τελευταίο διάστημα.

«Πρόκειται για ένα φαινόμενο το οποίο σε μια πρώτη ανάγνωση φαίνετ

Ακόμα ένα περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε στο κέντρο της Αθήνας. Το περιστατικό συνέβη στο Σύνταγμα, όταν δεκάδες ανήλικοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία και άρχισαν να επιτίθενται ο ένας στον άλλον για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο ντοκουμέντο, τα μέλη αντίπαλων συμμοριών ρίχνουν γροθιές και κλωτσιές, με την επίθεση να γίνεται μπροστά στα μάτια των περαστικών που περνούσαν από το σημείο.

«Πρόκειται για ένα φαινόμενο το οποίο σε μια πρώτη ανάγνωση φαίνεται να έχει μια αποτύπωση αυξητική τόσο σε στατιστικές όσο και στην εμπειρική πραγματικότητα, όμως η βία των ανηλίκων και ειδικά η βία των συμμοριών υπήρχε και πολύ πιο πριν» σημείωσε η εγκληματολόγος, Μαρία Αλβανού, μιλώντας στην ΕΡΤ για το θέμα της βίας των ανηλίκων.

Πηγή: alfavita.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 08 Οκτωβρίου 2023 10:50

Σχετικά Άρθρα

  • Πύργος: Συμπλοκή μαθητών στην κεντρική πλατεία - Κινητοποιήθηκε η Αστυνομία
    Πύργος: Συμπλοκή μαθητών στην κεντρική πλατεία - Κινητοποιήθηκε η Αστυνομία

    Σοβαρή συμπλοκή μαθητών συνέβη το μεσημέρι της Παρασκευής στην κεντρική πλατεία του Πύργου, λίγο μετά τη μια.

    Και το σκηνικό έντασης μεταφέρθηκε προς την πλατεία Ιατρίδη λίγα λεπτά αργότερα, για να υπάρξει εκτόνωση μετά την παρέμβαση μεγαλυτέρων αλλά και την παρουσία της Αστυνομίας.

    Σύμφωνα με πληροφορίες πολίτες έγιναν μάρτυρες της συμπλοκής δύο ομάδων μαθητών και κάλεσαν άμεσα την Αστυνομία που έφτασε με δυνάμεις του Α.Τ. Πύργου αλλά και της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στο σημείο.

    Οι μαθητές όπου στο μεταξύ στη διάρκεια της έντασης κινήθηκαν προς την πλατεία Ιατρίδη μετά από λίγο διαλύθηκαν και ελάχιστα άτομα έμειναν στο σημείο όπου επικράτησε στη συνέχεια ηρεμία.

    Οι δυνάμεις παρέμειναν για λίγο στο σημείο αναζητώντας τους πρωταγωνιστές της συμπλοκής, χωρίς αποτέλεσμα αφού αυτοί είχαν αποχωρήσει.

    sumploki 2

  • Άγριο επεισόδιο μαθητών με μαχαιρώματα έξω από το ΕΠΑΛ Λαυρίου - Δύο τραυματίες
    Άγριο επεισόδιο μαθητών με μαχαιρώματα έξω από το ΕΠΑΛ Λαυρίου - Δύο τραυματίες

    Αναζητείται 16χρονος - 13 άτομα έχουν προσαχθεί - Πώς έγινε η συμπλοκή

    Άγριο επεισόδιο μεταξύ ανηλίκων που κατέληξε στο μαχαίρωμα δύο εξ' αυτών έλαβε χώρα την Παρασκευή έξω από το ΕΠΑΛ Λαυρίου.
    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, όλα συνέβησαν όταν για άγνωστο λόγο υπήρξε συμπλοκή μεταξύ δύο ομάδων ανηλίκων από Κερατέα και Λαύριο που φέρονται, σύμφωνα με αναφορές, να είναι μαθητές του εν λόγω ΕΠΑΛ.
    Τότε ένας 16χρονος ο οποίος αναζητείται φέρεται να έβγαλε ένα μαχαίρι και να μαχαίρωσε δύο άτομα στον μηρό. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με ελαφρά τραύματα για τις πρώτες βοήθειες.

    Στο σημείο έσπευσαν στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. τα οποία μέχρι στιγμής έχουν προχωρήσει σε 13 προσαγωγές.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Ποντίκια στην Αθήνα: Γιατί βγήκαν στο έδαφος και κυκλοφορούν στο Σύνταγμα - Τι λέει ο Δήμος
    Ποντίκια στην Αθήνα: Γιατί βγήκαν στο έδαφος και κυκλοφορούν στο Σύνταγμα - Τι λέει ο Δήμος

    Μεγάλο είναι το πρόβλημα με τα ποντίκια που κυκλοφορούν στην πλατεία Συντάγματος, καθώς έχουν δημιουργήσει φωλιές σε γρασίδι, δένδρα και φρεάτια και μάλιστα έχουν καταγραφεί να κυκλοφορούν ανάμεσα σε περαστικούς δημιουργώντας υγειονομικό ζήτημα.

    Τα συνεργεία του δήμου Αθηναίων έχουν ξεκινήσει από το πρωί της Κυριακής να σφραγίζουν τις φωλιές που έχουν δημιουργήσει τα τρωκτικά.

    Ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου Γιώργος Αποστολόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ τόνισε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται σχετική παρέμβαση από τον Δήμο της Αθήνας καθώς σχεδόν σε καθημερινή βάση γίνονται ενέργειες.

    Γιατί βγήκαν στο έδαφος

    Σύμφωνα με τον κ. Αποστολόπουλο το συγκεκριμένο είδος τρωκτικού ζει παντού στα έγκατα της πόλης και κάνει λόγο για δύσκολες συνθήκες αντιμετώπισης του ζητήματος. «Όταν έχουμε έντονες βροχοπτώσεις, εργασίες του μετρό ή κάποια απόφραξη φρεατίου, τότε διαταράσσεται το οικοσύστημά τους και βγαίνουν από το έδαφος», σημείωσε.

    Ο ίδιος πρόσθεσε ότι εκτός από το κλείσιμο των «φωλιών» τοποθετούνται και δολώματα, που δεν πρέπει σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να είναι εκτεθειμένα για να μην τα φάει κάποιο αδέσποτο ζώο ή ακόμα χειρότερα κάποιο παιδί.

    Το ζήτημα με τα τρωκτικά πάντως δεν εντοπίζεται μόνο στην περιοχή του Συντάγματος αλλά και σε άλλες περιοχές του κέντρου της Αθήνας με τον αντιδήμαρχο να επισημαίνει πως η προσπάθεια είναι αδιάλειπτη και συνεχείς σε όλες τις περιοχές που εντοπίζεται πρόβλημα.

    Η ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων για τα ποντίκια

    Σε σειρά ενεργειών για την αντιμετώπιση του προβλήματος πού προέκυψε από την παρουσία τρωκτικών στην πλατεία Συντάγματος, έχει προβεί ο δήμος Αθηναίων, τονίζεται σε ανακοίνωση-απάντηση του, στα δημοσιεύματα περί ύπαρξης ποντικιών στην πλατεία.

    Επιπλέον ο Δήμος επισημαίνει ότι «η πλατεία Συντάγματος παρακολουθείται συνεχώς από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, εφαρμόζοντας εγκαίρως όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την καταπολέμηση των τρωκτικών στον αστικό ιστό».

    Ειδικότερα και σύμφωνα με το Γραφείο Απεντομώσεων Χώρων της Διεύθυνσης Πρασίνου & Αστικής Πανίδας, τις τελευταίες 10 ημέρες, πραγματοποιήθηκαν οι εξής ενέργειες:

    • 13-09-2024: Μυοκτονία με τοποθέτηση δολωμάτων σε δολωματικούς σταθμούς στα κλειστά καφέ.
    • 16-09-2024: Μυοκτονία με τοποθέτηση δολωμάτων στα φρεάτια περιμετρικά της πλατείας.
    • 19-09-2024: Εντοπισμός και σφράγιση πιθανών εισόδων φωλεών τρωκτικών εντός των παρτεριών, με ταυτόχρονη τοποθέτηση δολωμάτων.
    • 20-09-2024: Έλεγχος και επαναδόλωση στους δολωματικούς σταθμούς στα κλειστά καφέ.

    Πηγή: ethnos.gr

  • Συμπλοκή ανηλίκων στο Μοναστηράκι για ένα κλεμμένο κινητό - Βίντεο ντοκουμέντο
    Συμπλοκή ανηλίκων στο Μοναστηράκι για ένα κλεμμένο κινητό - Βίντεο ντοκουμέντο

    Άγρια συμπλοκή ανηλίκων σημειώθηκε μεταξύ ανηλίκων στο Μοναστηράκι.

    Ο καυγάς έγινε εντός του σταθμού του Μοναστηρακίου με αφορμή την κλοπή ενός κινητού. Άμεσα επενέβησαν άνδρες της αστυνομίας και άτομα φύλαξης, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΙ.

    Το ίδιο ρεπορτάζ αναφέρει ότι οι ανήλικοι προσήχθησαν και οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα.

    Βίντεο ντοκουμέντο από τη συμπλοκή ανηλίκων στο Μοναστηράκι

    Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσα σε τσαντάκι εντοπίστηκε το κλεμμένο κινητό.

    Πηγή: Iefimerida.gr

  • Άγριος ξυλοδαρμός μεταξύ ανηλίκων – Το «ραντεβού» της συμπλοκής
    Άγριος ξυλοδαρμός μεταξύ ανηλίκων – Το «ραντεβού» της συμπλοκής

    Ραντεβού για να λύσει τις διαφορές της έδωσε μια ομάδα ανηλίκων, αργά το βράδυ της Παρασκευής, έξω από λύκειο στο κέντρο της πόλης του Βόλου.

    Μια συμπλοκή που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός 16χρονου ο οποίος χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών.

    Η ομάδα των ανηλίκων συνεπλάκη χθες το βράδυ γύρω στις 10.30 έξω από το 1ο Γενικό Λύκειο Βόλου, στην οδό Κύπρου.

    Οι ανήλικοι σύμφωνα με το Magnesia news.gr φαίνεται ότι έδωσαν ραντεβού για να χτυπηθούν και στο σημείο μαζεύτηκαν πάνω από 10 άτομα.

    Περίοικοι που αντιλήφθηκαν την συμπλοκή, ειδοποίησαν την Αστυνομία, με τους μαθητές στη θέα των αστυνομικών να τρέπονται σε φυγή.

    Σύμφωνα με πληροφορίες έγιναν προσαγωγές αρκετών νεαρών, ενώ οι αστυνομικοί εξακολουθούσαν να αναζητούν τους ανήλικους σε κεντρικούς δρόμους του Βόλου μέχρι αργά το βράδυ.

    Μέχρι αυτή την ώρα η Αστυνομία, δεν έχει εκδώσει κάποια επίσημη ανακοίνωση.

    Πηγή: cnn.gr

  • Βούλα: Πώς η ΕΛ.ΑΣ. απέτρεψε ραντεβού μαθητών για συμπλοκή – 10 συλλήψεις ανηλίκων σε ολόκληρη την Ελλάδα
    Βούλα: Πώς η ΕΛ.ΑΣ. απέτρεψε ραντεβού μαθητών για συμπλοκή – 10 συλλήψεις ανηλίκων σε ολόκληρη την Ελλάδα

    Αυξημένοι ήταν οι έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ. χθες στην ΝΑ Αττική για τυχόν παραβατικές συμπεριφορές ανηλίκων. Οι έλεγχοι επικεντρώθηκαν σε Γλυφάδα και Βούλα. Συνολικά έγιναν 53 έλεγχοι ανηλίκων και ενός ενήλικα.

    Στην Βούλα οι δυνάμεις Ασφαλείας σε συνεργασία με ομάδες ΟΠΚΕ προσήγαγαν πέντε ανηλίκους και έναν ενήλικα. Στην κατοχή ενός ανηλίκου βρέθηκε 1 κουκούλα full face.

    Οι προσαγωγές έγιναν στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφορίας ότι στις 22:00 στο scate park είχε δοθεί ραντεβού μεταξύ μαθητών δύο διαφορετικών σχολείων της περιοχής για συμπλοκή.

    Στη θέα των αστυνομικών δυνάμεων στο σημείο, σταμάτησε η προσέλευση νεαρών και αποχώρησαν και όσοι ήδη κινούνταν στην πέριξ περιοχή.

    Παράλληλα σε ολόκληρη τη χώρα τη χώρα χθες έγιναν 10 συλλήψεις ανηλίκων, 9 προσαγωγές και 526 έλεγχοι.

    Πηγή:enikos.gr

  • Τούμπα: Άγρια συμπλοκή ανηλίκων με κράνη, ξύλα και ρόπαλα - 17 προσαγωγές (βίντεο και φωτογραφίες)
    Τούμπα: Άγρια συμπλοκή ανηλίκων με κράνη, ξύλα και ρόπαλα - 17 προσαγωγές (βίντεο και φωτογραφίες)

    Ήταν δύο ομάδες τουλάχιστον 40 ατόμων - Έσπασαν τζαμαρίες σε κατάστημα

    Άγρια συμπλοκή, μεταξύ ανηλίκων, με ξύλα, ρόπαλα και άλλα αντικείμενα σημειώθηκε στην ανατολική Θεσσαλονίκη το απόγευμα του Σαββάτου (16/12).

    Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes.gr, δύο ομάδες τουλάχιστον 40 ατόμων, στην πλειοψηφία τους ανήλικοι, με κουκούλες, κράνη, ρόπαλα, ξύλα και άλλα αντικείμενα συνεπλάκησαν σε δρόμο κοντά στην οδό Κλεάνθους, στην Τούμπα.

    Επίσης, έσπασαν τζαμαρίες σε παρακείμενο κατάστημα που τελούσε υπό ανακαίνιση.

    thessaloniki_2
    thessaloniki1_2

    Στην ΕΛΑΣ σήμανε συναγερμός, με δυνάμεις να αναπτύσσονται στην ευρύτερη περιοχή της Κλεάνθους και της Παπάφη και να προχωρούν σε προσαγωγές τουλάχιστον 17 ατόμων.

    Πηγή: protothema.gr

  • Το παρκάρισμα της χρονιάς: Οδηγός παράτησε το αυτοκίνητό του στην πλατεία Συντάγματος
    Το παρκάρισμα της χρονιάς: Οδηγός παράτησε το αυτοκίνητό του στην πλατεία Συντάγματος

    Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι Αθηναίοι με την εικόνα του παρακαρισμένου αυτοκινήτου στην Πλατεία Συντάγματος.

    Ο οδηγός το παρκάρισε στην είσοδο του Μετρό και... πήγε να τακτοποιήσει τις δουλειές του στο κέντρο της Αθήνας.

    «Πάνω που νομίζεις ότι τα έχεις δει όλα. Απ’ έξω από τον σταθμό Μετρό, στο Σύνταγμα. Το κακό είναι που δεν χωρούσε στο ασανσέρ να το βάλει και μέσα», σχολίασε και ο χρήστης που ανήρτησε την φωτογραφία στα social media και έγινε viral.

    Πηγή: Cnn.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο