Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου 2023 21:17

Μυτιλήνη: Προφυλακίστηκαν τραυματιοφορέας και ιδιοκτήτης γραφείου τελετών

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Προφυλακίστηκαν τη Δευτέρα (16/10) μετά από την απολογία τους, ο 51χρονος τραυματιοφορέας και ο 48χρονος ιδιοκτήτης γραφείου τελετών, που συνελήφθησαν στη Μυτιλήνη, όταν διαπιστώθηκε πως είχαν στήσει «επιχείρηση» προκειμένου ο τραυματιοφορέας να ενημερώνει τον ιδιοκτήτη ποιοι ασθενείς θα αποβίωναν με το αζημίωτο ενώ εκείνος αναλάμβανε τις κηδείες τους.

Υπενθυμίζεται πως, αμφότεροι είχαν συλληφθεί την περασμένη Τρίτη (10/10), μετά από επέμβαση στο νοσοκομείο Μυτιλήνης της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, για - κατά περίπτωση - δωροληψία και δωροδοκία, παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου, παράβαση καθήκοντος και ηθική αυτουργία σε παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου.

Όπως διαπιστώθηκε μετά από έρευνα των Αρχών κατόπιν καταγγελίας, οι δύο υπάλληλοι τουλάχιστον από τα τέλη Αυγούστου του 2023 και έχοντας αποκτήσει πρόσβαση στο ηλεκτρονικό αρχείο των ιατρών του νοσοκομείου, διέρρεαν συστηματικά εμπιστευτικά ιατρικά και προσωπικά δεδομένα προς τον ιδιοκτήτη του γραφείου τελετών.

Με τη σειρά του, ο ιδιοκτήτης του γραφείου εκμεταλλευόμενος τα στοιχεία αυτά, αναλάμβανε τις υπηρεσίες κηδείας.

Μετά από εκτεταμένες έρευνες των Αρχών συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου ο υπάλληλος και ο ιδιώτης, μετά από νέο περιστατικό παραβίασης υπηρεσιακού απορρήτου που σημειώθηκε στις 9 Οκτώβρη.

Από τις επακόλουθες έρευνες στα σπίτια και στον επαγγελματικό τους χώρο, εντοπίστηκαν 18.240 ευρώ, τρεις συσκευές κινητών τηλεφώνων, καθώς και έγγραφα και σημειώσεις.

Μέχρι στιγμής έχουν διαπιστωθεί 74 περιπτώσεις παραβίασης υπηρεσιακού απορρήτου, από τις οποίες οι 54 αφορούσαν ασθενείς που κατέληξαν, ενώ για τις 26 από αυτές τη διαδικασία ταφής είχε αναλάβει το γραφείο τελετών του ιδιώτη.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε, κατά περίπτωση, δικογραφία για δωροληψία και δωροδοκία υπαλλήλου, παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου, παράβαση καθήκοντος και ηθική αυτουργία σε παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου, ενώ στη σχετική δικογραφία περιλαμβάνεται ακόμα μία υπάλληλος του νοσοκομείου.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Πηγή: Cnn.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου 2023 20:17

Σχετικά Άρθρα

  • 23χρονος συμμετείχε στον βιασμό της 13χρονης στη Μυτιλήνη και τον κατέγραψε σε βίντεο που ανέβασε στο Ίντερνετ!
    23χρονος συμμετείχε στον βιασμό της 13χρονης στη Μυτιλήνη και τον κατέγραψε σε βίντεο που ανέβασε στο Ίντερνετ!

    Η συμπληρωματική κατάθεση του θύματος - Στο κάδρο των ερευνών και ένας 64χρονος

    Την ώρα που οι Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λέσβου βάζουν στο «μικροσκόπιο» τα κινητά τηλέφωνα των δύο κατηγορουμένων για τον βιασμό της 13χρονης στην Μυτιλήνη η συμπληρωματική κατάθεση που έδωσε η ανήλικη φαίνεται πως ανοίγει τον κύκλο των προσώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, το κορίτσι αφενός επιβεβαίωσε τη σεξουαλική της κακοποίηση από τον 22χρονο και τον 21χρονο και αφετέρου έκανε λόγο για την παρουσία ενός 23χρονου ο οποίος όχι μόνο τη βίασε αλλά ήταν και αυτός που τράβηξε το επίμαχο βίντεο.

    «Το κίνητρό της για τη συμπληρωματική κατάθεση ήταν το τρίτο πρόσωπο που τραβούσε το βίντεο γιατί για αυτόν δεν έχει αμφιβολία.

    Αυτός, όπως υποστηρίζει το κορίτσι, φέρεται να τράβηξε το βίντεο αλλά να είχε και συμμετοχή σε πράξη συνουσίας», λέει στο protothema.gr ο δικηγόρος της οικογένειας της ανήλικης, κ. Δημοσθένης Χατζηγιάννης.

    Ο συγκεκριμένος φέρεται να βίασε το κορίτσι βιντεοσκοπώντας με το κινητό του τηλεφώνο τη χυδαία δράση του και κατόπιν να διαμοίρασε το υλικό σε κλειστές ομάδες στο Διαδίκτυο.

    Παράλληλα, η 13χρονη βάζει στο «κάδρο» των ερευνών και έναν 64χρονο άνδρα για τον οποίον ανέφερε πως της έκανε ανήθικες προτάσεις χωρίς, ωστόσο, να προκύπτουν-μέχρι στιγμής-ερωτικές πράξεις μαζί του.

    Για το τέταρτο άτομο ή ανήλικη περιέγραψε στους Αστυνομικούς πως της έκανε αρρωστημένες προτάσεις προκειμένου να συνευρεθεί μαζί του εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι πήγαινε στο μαγαζί του για να δει μια φίλη της η οποία εργαζόταν εκεί.

    Σε κάθε περίπτωση, οι Αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση εκτιμούν πως τα κινητά των εμπλεκομένων θα "μιλήσουν" για το ρόλο που είχε ο καθένας τους και θα δείξουν ποιος μοίρασε το βίντεο του βιασμού.

    Την ίδια ώρα, άτομα από το στενό, οικογενειακό περιβάλλον της 13χρονης ζητούν να πέσει άπλετο «φως» στην υπόθεση και να μεταφερθεί το παιδί σε ένα προστατευμένο περιβάλλον, μακριά από το χωριό της.

    «Θέλουμε να υπάρξει μια έρευνα σε βάθος από τους Αστυνομικούς και τις δικαστικές Αρχές ώστε να αποδοθεί Δικαιοσύνη σε αυτούς που πρέπει.

    Πρέπει, παράλληλα, να υπάρξει και μια προστασία για το κορίτσι και να πάει σε μια ειδική Δομή», επισημαίνει ο δικηγόρος της οικογένειας.

    Πηγή: protothema.gr

  • Πάτρα: Προφυλακίστηκε ο πορτιέρης που είχε πυροβολήσει τον Πάνο Καλλίτση και τον έπιασαν για ροζ κοκαΐνη
    Πάτρα: Προφυλακίστηκε ο πορτιέρης που είχε πυροβολήσει τον Πάνο Καλλίτση και τον έπιασαν για ροζ κοκαΐνη

    Στις φυλακές οδηγείται, μετά τη σημερινή απολογία του στον ανακριτή ο 50χρονος που συνελήφθη, προ ημερών, στην Πάτρα για διακίνηση ναρκωτικών, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε το πιστόλι με το οποίο πυροβόλησε τον κομμωτή Πάνο Καλλίτση το 2016 στο Λυκαβηττό.

    Ο ίδιος υποστήριξε πως τα ναρκωτικά τα είχε για δική του χρήση.

    Οπως έγραψε το tempo24.news, το όπλο που βρέθηκε στην κατοχή του είναι το ίδιο με αυτό που είχε πυροβολήσει το 2016 στο στήθος τον Πάνο Καλλίτση στην είσοδο του πάρκινγκ του σπιτιού του στο Λυκαβηττό για να του αποσπάσει το χρηματικό ποσό που είχε μέσα στο αυτοκίνητό του. Το πιστόλι ταυτοποιήθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ όπου είχε σταλεί για βαλλιστικό έλεγχο

    Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών είχαν εδώ και καιρό πληροφορίες για τη δράση του 50χρονου άνδρα, ο οποίος φέρεται να διακινούσε ποσότητες ναρκωτικών σε κλαμπ της αχαϊκής πρωτεύουσας και συνελήφθη μαζί με ένα ακόμα άτομο ηλικίας 41 ετών.

    Εκτός από τον πυροβολισμό εναντίον του Πάνου Καλλίτση ο 50χρονος συμμετείχε και στη ληστεία της χρηματαποστολής των ΕΛΤΑ το 2009 με λεία 1.000.000 ευρώ.

    Όπως αποκάλυψε πρώτο το tempo24.news ο 50χρονος συλληφθείς στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν όπλα, σφαίρες και άλλα αντικείμενα, από τη ληστεία της χρηματαποστολής του 2009 είχε πάρει σύμφωνα με πληροφορίες μερίδιο 400.000 ευρώ. Το 2022 και μετά από συγχώνευση των ποινών του αποφυλακίστηκε για να συλληφθεί στις 12 Οκτωβρίου του 2024 για διακίνηση ροζ κοκαΐνης.

    Ο 50χρονος συνελήφθη όταν έβγαινε από το σπίτι του, ενώ σε έρευνες των αστυνομικών στο σπίτι του ίδιου αλλά και του 41χρονου εντοπίστηκαν 16,76 γραμμάρια κοκαΐνης, 1 γραμμάριο ΡΟΖ κοκαΐνης, τρεις ζυγαριές ακριβείας, 675 ευρώ, ένα πιστόλι των 32mm με σιγαστήρα και ένα γεμιστήρα με επτά φυσίγγια, μία συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης (tazer).

    Πηγή: Tempo24.news

  • Κέρκυρα: Προφυλακίστηκε η 49χρονη για την δολοφονία του συζύγου της
    Κέρκυρα: Προφυλακίστηκε η 49χρονη για την δολοφονία του συζύγου της

    Στη φυλακή οδηγήθηκε η 49χρονη που σκότωσε τον σύζυγό της στην Κέρκυρα.

    Προφυλακιστέα κρίθηκε με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα η 49χρονη, που τα ξημερώματα του Σαββάτου τραυμάτισε θανάσιμα με μαχαίρι τον 68χρονο σύζυγό της στην Κέρκυρα.

    Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η απολογία της κατηγορουμένης, διήρκεσε για πάνω από 4 ώρες, με την ίδια να ισχυρίζεται ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει τον σύζυγο της αλλά βρίσκονταν σε νόμιμη άμυνα.

    Όπως υποστήριξε, το βράδυ εκείνο δέχτηκε βίαιη επίθεση από τον 68χρονο και τον μαχαίρωσε στην προσπάθειά της να σώsει τη ζωή της.

    Τραγικό πρόσωπο η 11χρόνη κόρη του ζευγαριού που φιλοξενείται σε φιλική οικογένεια, ενώ παρακολουθείται καθημερινά από παιδοψυχολόγο.

    Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας, στον οποίο οδηγήθηκε την Κυριακή η 49χρονη, άσκησε δίωξη σε βάρος της για ανθρωποκτονία από πρόθεση με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, οπλοφορία και οπλοχρησία.

    Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

    «Συνελήφθη 49χρονη αλλοδαπή κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία του 68χρονου συζύγου της

    Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κέρκυρας, εξιχνιάστηκε ανθρωποκτονία που τελέστηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (28.09. 2024), στο Πέραμα Κέρκυρας, σε βάρος 68χρονου ημεδαπού.

    Για την υπόθεση συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, η 49χρονη σύζυγος του ημεδαπού, η οποία ομολόγησε την πράξη της και σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και ενδοοικογενειακής βίας.

    Κατά τις έρευνες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας, κατασχέθηκε μαχαίρι, το οποίο θα αποσταλεί για εργαστηριακή εξέταση.

    Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας».

    Πηγή: iEidiseis.gr
  • Εμπρησμοί στη Νέα Μάκρη: Προφυλακίστηκαν μητέρα και γιος - Ελεύθερος ο 61χρονος ορθοπεδικός
    Εμπρησμοί στη Νέα Μάκρη: Προφυλακίστηκαν μητέρα και γιος - Ελεύθερος ο 61χρονος ορθοπεδικός

    Οι τρεις κατηγορούμενοι απολογήθηκαν για το αδίκημα του εμπρησμού από πρόθεση και κατ’ εξακολούθηση, το οποίο αφορά σε συνολικά έξι πυρκαγιές και δύο απόπειρες

    Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν πριν από λίγο με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα η 50χρονη και ο ανήλικος γιος της, οι οποίοι είχαν συλληφθεί για το σειρά εμπρησμών στη Νέα Μάκρη.
    Αντίθετα ελεύθερος αφέθηκε μετά τη απολογία του ο 61χρονος ορθοπεδικός, ο οποίος έχει συλληφθεί για την ίδια υπόθεση και συζεί με την 50χρονη. Στον συγκεκριμένο κατηγορούμενο δεν επιβλήθηκε κανένας περιοριστικός όρος.
    Οι τρεις κατηγορούμενοι απολογήθηκαν για το αδίκημα του εμπρησμού από πρόθεση και κατ’ εξακολούθηση, το οποίο αφορά σε συνολικά έξι πυρκαγιές και δύο απόπειρες εμπρησμού στην περιοχή της Νέας Μάκρης. Σύμφωνα με τα στοιχεία της πυροσβεστικής υπηρεσίας όλες οι εστίες ξεσπούσαν τα ξημερώματα, ανάμεσα στις 03.00 – 04.00 με την τελευταία πυρκαγιά να εκδηλώνεται την περασμένη Κυριακή.
    Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 61χρονος και η 50χρονη πέρασαν την πόρτα του ανακριτικού γραφείου για να απολογηθούν και λίγο αργότερα στην ανακρίτρια εμφανίστηκε και ο ανήλικος γιος της κατηγορούμενης και παραδόθηκε.
    Ο ανήλικος καταζητούνταν από τις αρχές από την περασμένη Δευτέρα καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας εμπλέκεται στην πρόκληση των πυρκαγιών.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Μυτιλήνη: 71χρονη έπεσε στη θάλασσα κατά την επιβίβασή της στο πλοίο - Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο
    Μυτιλήνη: 71χρονη έπεσε στη θάλασσα κατά την επιβίβασή της στο πλοίο - Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

    Στη θάλασσα έπεσε μια 71χρονη γυναίκα, την ώρα που βρίσκονταν σε εξέλιξη η διαδικασία επιβίβασης επιβατών στο πλοίο Διαγόρας τα ξημερώματα της Κυριακής (1/9) στο λιμάνι της Μυτιλήνης.

    Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα η γυναίκα, γλίστρησε κατά την προσέγγισή της από την προβλήτα στον καταπέλτη του πλοίου και έπεσε στη θάλασσα. Αμέσως, στη θάλασσα έπεσαν ένα μέλος του πληρώματος του πλοίου καθώς και ένας ιδιώτης, για να την βοηθήσουν.

    Η 71χρονη, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ανασύρθηκε καλά στην υγεία της, και στη συνέχεια, μεταφέρθηκε προληπτικά με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Βοστάνειο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης.

    Πηγή: ethnos.gr

  • Πάτρα: Προφυλακίστηκε πυροσβέστης που κατηγορείται για βιασμό!
    Πάτρα: Προφυλακίστηκε πυροσβέστης που κατηγορείται για βιασμό!

    Ο νεαρός συνελήφθη και την Παρασκευή, μετά από σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, αποφασίστηκε να προφυλακιστεί και να οδηγηθεί στις φυλακές.

    Νεαρός πυροσβέστης που υπηρετεί σε μονάδα της Αχαΐας και κατάγεται από νησί του Ιονίου, προφυλακίστηκε την Παρασκευή, καθώς κατηγορήθηκε για βιασμό κοπέλας.

    Σύμφωνα με πληροφορίες της «Π», η υπόθεση ξεκίνησε μετά από καταγγελία που έκανε στην Αστυνομία κοπέλα, η οποία στο παρελθόν ήταν ζευγάρι με τον πυροσβέστη.

    Ο νεαρός συνελήφθη και την Παρασκευή, μετά από σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, αποφασίστηκε να προφυλακιστεί και να οδηγηθεί στις φυλακές.

    Από την πλευρά του, ο νεαρός πυρόσβεσης ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχει βιασμός, τονίζοντας ότι υπήρχε σχέση με την κοπέλα η οποία προχώρησε στην καταγγελία.

    Για την υπόθεση διενεργείται έρευνα από την ΕΛΑΣ και φως αναμένεται να ρίξουν τα αποτελέσματα της ιατροδικαστής εξέτασης που θα γίνει στην κοπέλα, η οποία έκανε την καταγγελία.

    Προς το παρόν, ο πυροσβέστης έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα και εξελίξεις θα υπάρξουν με τη διεξαγωγή της δίκης.

    Πηγή: Pelop.gr
  • Οδηγός μηχανής παρέσυρε και εγκατέλειψε 12χρονη στην Μυτιλήνη
    Οδηγός μηχανής παρέσυρε και εγκατέλειψε 12χρονη στην Μυτιλήνη

    Οδηγός μηχανής παρέσυρε και άφησε αβοήθητο ένα παιδί ετών στη Μυτιλήνη.

    Σύμφωνα με την έρευνα της τροχαίας το παιδί που κινούνταν πεζό, τραυματίστηκε από τη διέλευση μηχανής, ο οδηγός της οποίας δεν σταμάτησε ως όφειλε και εγκατέλειψε με το όχημά του τον τόπο του τροχαίου ατυχήματος.

    Σύμφωνα με την Aστυνομία πρόκειται για 27χρονο σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε ποινική δικογραφία.

    Τα αίτια και οι συνθήκες του ατυχήματος διερευνώνται, ενώ η υγεία του παιδιού δεν κινδυνεύει.

    Πηγή: cnn.gr

  • Φωτιές στα Γλυκά Νερά: Προφυλακιστέος ο 80χρονος για εμπρησμό
    Φωτιές στα Γλυκά Νερά: Προφυλακιστέος ο 80χρονος για εμπρησμό

    Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του ο 80χρονος που κατηγορείται σε βαθμό κακουργήματος για την πρόκληση τεσσάρων πυρκαγιών στα Γλυκά Νερά.

    Ο 80χρονος, που είναι αντιμέτωπος με την κατηγορία του εμπρησμού από πρόθεση και κάτ' εξακολούθηση, είναι υπαίτιος, σύμφωνα με τη δικογραφία, για τις 4 εστίες πυρκαγιάς στα Γλυκά Νερά στις 11 Αυγούστου, ημέρα που ξέσπασε και η μεγάλη φωτιά στον Βαρνάβα.

    Στα στοιχεία που οδήγησαν στην σύλληψη του, περιλαμβάνεται βιντεοληπτικο υλικό στο οποίο φέρεται να έχει καταγραφεί να πετά από το αυτοκίνητο του, εύφλεκτο υλικό σε τέσσερα σημεία.

    Κατά την απολογία του ο κατηγορούμενος φέρεται να αρνήθηκε την κατηγορία . Η Ανακρίτρια πριν ακούσει τον 80χρονο έλαβε κατάθεση από μία μάρτυρα υπεράσπισης που προτάθηκε από τον ηλικιωμένο.

    Πηγή: ethnos.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο