Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου 2023 10:36

Ραφήνα: Καταγγελία 15χρονης για αρπαγή και σεξουαλική επίθεση - Συνελήφθη άνδρας σε μαύρο βαν

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Στο μικροσκόπιο της Αστυνομίας μπήκε καταγγελία, σύμφωνα με την οποία έγινε απόπειρα αρπαγής ανήλικου κοριτσιού στην περιοχή της Ραφήνας. Συνελήφθη ένας άνδρας αργά το βράδυ της Πέμπτης.

Συναγερμός ξέσπασε χθες, έπειτα από καταγγελία 15χρονου κοριτσιού, για έναν άνδρα σε μαύρο τζιπ που προσπάθησε να την αρπάξει από δρόμο στη Ραφήνα.

Το παιδί είχε την ψυχραιμία, να φωνάξει για βοήθεια, ενώ παράλληλα χτύπαγε τον άνδρα που βρισκόταν μέσα στο όχημα, καταφέρνοντας να ξεφύγει.

Το κορίτσι κατόπιν κατήγγειλε το περιστατικό. Παρουσία παιδοψυχολόγου η 15χρονη ανέφερε πως ο άνδρας τη θώπευε στα γεννητικά όργανα.

Η Αστυνομία από την περιγραφή του κοριτσιού κατάφερε να εντοπίσει το ύποπτο βανάκι από τις κάμερες της περιοχής. Οδήγησε τον άνδρα στη ΑΤ και στη συνέχεια προχώρησε στη σύλληψη του, με τον φερόμενο ως δράστη να αντιμετωπίζει κατηγορίες για προσβολή γεννετήσιας αξιοπρέπειας.

Πηγή: iEidiseis.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου 2023 09:43

Σχετικά Άρθρα

  • Γαστούνη: Μητέρα κατήγγειλε 21χρονο που έφυγε με την 15χρονη κόρη της
    Γαστούνη: Μητέρα κατήγγειλε 21χρονο που έφυγε με την 15χρονη κόρη της

    Έναν 21χρονο αλλοδαπό κατήγγειλε στις Αρχές η μητέρα μιας 15χρονης, από την ευρύτερη περιοχή της Γαστούνης, καθώς ο νεαρός και η έφηβη έφυγαν μαζί λόγω της σχέσης που διατηρούν.

    Η μητέρα μετέβη στο Α.τ. Πηνειού, όπου προέβη σε καταγγελία σε βάρος του 21χρονου αλλοδαπού και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για αρπαγή ανήλικης.

    Οι Αρχές αναζητούν τον κατηγορούμενο αλλά και την 15χρονη κοπέλα.

  • Unicef: Μία στις οκτώ γυναίκες παγκοσμίως έχει πέσει θύμα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης πριν τα 18 της
    Unicef: Μία στις οκτώ γυναίκες παγκοσμίως έχει πέσει θύμα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης πριν τα 18 της

    Ο αριθμός αυτός φτάνει τα 650 εκατομμύρια, μία στις πέντε, αν υπολογιστούν και οι μορφές σεξουαλικής βίας που δεν περιλαμβάνουν επαφή

    Περισσότερα από 370 εκατομμύρια κορίτσια και γυναίκες στον κόσμο, μία στις οκτώ, έχουν πέσει θύματα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης πριν από την ηλικία των 18 ετών, ανέφερε χθες, Τετάρτη, η Unicef σε έκθεσή της, κάνοντας λόγο για «ανησυχητικού επιπέδου» βία.
    Ο αριθμός αυτός φτάνει τα 650 εκατομμύρια, μία στις πέντε, αν υπολογιστούν και οι μορφές σεξουαλικής βίας που δεν περιλαμβάνουν επαφή, όπως η διαδικτυακή ή λεκτική κακοποίηση, πρόσθεσε η Unicef στην ανακοίνωση που συνόδευε τη δημοσίευση της έκθεσής της.
    Για τη διευθύντρια της υπηρεσίας Κάθριν Ράσελ «η σεξουαλική βία εις βάρος των παιδιών αποτελεί αβάσταχτη κηλίδα στη συλλογική μας συνείδηση».
    «Προκαλεί βαθιά και διαρκή τραύματα, συχνά από κάποιον τον οποίο το παιδί γνωρίζει και εμπιστεύεται, σε μέρη όπου θα έπρεπε να είναι ασφαλές», πρόσθεσε.

    Σύμφωνα με την έκθεση, αν και οι γυναίκες και τα κορίτσια πλήττονται περισσότερο από τη σεξουαλική βία, 240 με 310 εκατομμύρια αγόρια και άνδρες – περίπου ένας στους 11 παγκοσμίως-- έχουν επίσης πέσει θύματα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης στην παιδική τους ηλικία.

    «Η κλίμακα αυτής της παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι συγκλονιστική και είναι δύσκολο να συνειδητοποιήσει κανείς το μέγεθός της λόγω του στίγματος (που φέρουν τα θύματα), των προκλήσεων στην καταμέτρηση και των περιορισμένων πόρων για τη συγκέντρωση στοιχείων», τόνισε η Unicef.

    Η έκθεση δόθηκε στη δημοσιότητα ενόψει της αυριανής «Παγκόσμιας Ημέρας των Κοριτσιών», αλλά και της παγκόσμιας υπουργικής διάσκεψης που θα διεξαχθεί τον Νοέμβριο στην Κολομβία με θέμα των τερματισμό της βίας εναντίον των παιδιών.

    Η Unicef επεσήμανε ότι τα ευρήματά της υπογραμμίζουν την άμεση ανάγκη να ληφθεί σοβαρή δράση σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως η αυστηροποίηση της νομοθεσίας και η παροχή βοήθειας στα παιδιά ώστε να αναγνωρίζουν και να καταγγέλλουν τη σεξουαλική βία.

    Αν και η σεξουαλική βία δεν γνωρίζει γεωγραφικά, πολιτιστικά ή οικονομικά σύνορα, ο μεγαλύτερος αριθμός θυμάτων καταγράφεται στην υποσαχάρια Αφρική με 79 εκατομμύρια γυναίκες και κορίτσια – το 22% του πληθυσμού-- να επηρεάζεται. Στη ανατολική και νοτιοανατολική Ασία καταγράφηκαν 75 εκατομμύρια (8%), ενώ στην κεντρική και νότια Ασία 73 εκατομμύρια γυναίκες και κορίτσια (9%).

    Στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική η Unicef ανέφερε ότι εντοπίστηκαν 68 εκατομμύρια γυναίκες και κορίτσια ( 14%), στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική 45 εκατομμύρια (18%) και στη βόρεια Αφρική και τη δυτική Ασία 29 εκατομμύρια (15%).
    Η Ωκεανία με 6 εκατομμύρια γυναίκες και κορίτσια να έχουν υποστεί σεξουαλική βία έχει το μεγαλύτερο ποσοστό ανάλογα με την πληθυσμό της, 34%.

    Οι συγκρούσεις καθώς και οι οικονομικές και κοινωνικές κρίσεις ευνοούν τη βία κατά των κοριτσιών, σημείωσε η Ράσελ, κάνοντας λόγο για «φρικτή σεξουαλική βία σε ζώνες συγκρούσεων, όπου ο βιασμός και η σεξιστική βία χρησιμοποιούνται συχνά ως όπλο πολέμου».

    Η Unicef επεσήμανε ότι οι περισσότερες σεξουαλικές επιθέσεις σημειώνονται στην περίοδο της εφηβείας, κυρίως μεταξύ 14 και 17 ετών, με τα κορίτσια που τις υφίστανται να κινδυνεύουν περισσότερο από σεξουαλικά μεταδιδόμενες ασθένειες, χρήση εθιστικών ουσιών και προβλήματα ψυχικής υγείας.

    «Οι επιπτώσεις οξύνονται ακόμη περισσότερο όταν τα παιδιά καθυστερούν να αποκαλύψουν τις εμπειρίες τους ή κρατούν εντελώς μυστική την κακοποίησή τους», σημείωσε η Unicef.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Βουπρασία: 14χρονη κατήγγειλε 24χρονο Πακιστανό για αρπαγή και βιασμό
    Βουπρασία: 14χρονη κατήγγειλε 24χρονο Πακιστανό για αρπαγή και βιασμό

    Με ιδιαίτερη προσοχή εξετάζουν οι Αρχές την καταγγελία που έκανε η μητέρα μιας 14χρονης σε βάρος ενός 24χρονου υπηκόου Πακιστάν.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr η αλλοδαπή μητέρα φέρεται να είδε την κόρη της να επιβιβάζεται σε αυτοκίνητο με τον Πακιστανό το μεσημέρι της Κυριακής, σε περιοχή της Βουπρασίας.

    Η κόρη της επέστρεψε στο σπίτι το μεσημέρι της Δευτέρας, λέγοντας πως ο 24χρονος πέρα του ότι την άρπαξε και την πήρε μαζί του, την βίασε.

    Οι Αρχές που ερευνούν την υπόθεση έχουν διατάξει την εξέταση της κοπέλας από Ιατροδικαστή και Παιδοψυχολόγο.

    Σύμφωνα με άλλες πηγές η μητέρα φέρεται να υποστήριξε στις Αρχές πως ο δράστης είχε στο παρελθόν εκφράσει την επιθυμία να παντρευτεί την 14χρονη.

    Φωτογραφία αρχείου: freepik

  • Ξάνθη: Μια 15χρονη και ένας 57χρονος σκοτώθηκαν σε τροχαίο
    Ξάνθη: Μια 15χρονη και ένας 57χρονος σκοτώθηκαν σε τροχαίο

    Τρία ακόμη άτομα τραυματίστηκαν στο δυστύχημα πουσημειώθηκε χθες το απόγευμα, στο 14ο χλμ της περιφερειακής οδού Νέας Κεσσάνης - Αβάτου

    Δύο νεκροί και τρεις τραυματίες ήταν ο τραγικός απολογισμός τροχαίου δυστυχήματος που σημειώθηκε, χθες το απόγευμα, στο 14ο χλμ της περιφερειακής οδού Νέας Κεσσάνης - Αβάτου (ύψος διασταύρωσης Μυρωδάτου), στην Ξάνθη.
    Το τροχαίο σημειώθηκε γύρω στις 18.45, όταν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 53χρονος και στο οποίο επέβαιναν μία 48χρονη και τρεις 15χρονες συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο με οδηγό έναν 57χρονο. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, νεκροί είναι ο 53χρονος οδηγός και η μία εκ των δεκαπεντάχρονων επιβάτιδων και τραυματίες τα υπόλοιπα τρία άτομα που επέβαιναν στο ίδιο όχημα.
    Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία της Ξάνθης και της Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Ξάνθης.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Αυτοκίνητο παρέσυρε και τραυμάτισε 15χρονο κορίτσι στη Λάρισα
    Αυτοκίνητο παρέσυρε και τραυμάτισε 15χρονο κορίτσι στη Λάρισα

    Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε αργά το βράδυ της Κυριακής (21/7) στη Λάρισα με αποτέλεσμα τον τραυματισμό μιας 15χρονης

    Συγκεκριμένα το κορίτσι παρασύρθηκε από ΙΧ αυτοκίνητο κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες και σωριάστηκε στο οδόστρωμα, καθώς τραυματίστηκε στα κάτω άκρα. Στο σημείο έσπευσε η αστυνομία, όπως αναφέρει το onlarissa.gr όπως και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το οποίο παρέλαβε την 15χρονη και την μετέφερε στο εφημερεύον Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

    Η αστυνομία διερευνά τα αίτια του ατυχήματος.

    Πηγή: Cnn.gr

  • Τραγωδία στην Αλεξανδρούπολη: 15χρονη σκοτώθηκε σε τροχαίο - Τραυματίστηκε σοβαρά συνομήλική της
    Τραγωδία στην Αλεξανδρούπολη: 15χρονη σκοτώθηκε σε τροχαίο - Τραυματίστηκε σοβαρά συνομήλική της

    Την τελευταία της πνοής άφησε στην άσφαλτο μία κοπέλα ηλικίας 15 ετών, έπειτα από τροχαίο που σημειώθηκε στην Αλεξανδρούπολη το βράδυ της Παρασκευής.

    Σύμφωνα με το evros24, το δίκυκλο που επέβαινε η 15χρονη μαζί με ακόμη μία συνομήλική της συγκρούστηκε με ΙΧ αυτοκίνητο στον κόμβο της Άνθειας. Ο θάνατος της ανήλικης ήταν ακαριαίος, ενώ η άλλη κοπέλα τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, όπου και νοσηλεύεται.

    Πιθανότατα δεν φορούσαν κράνος τα δύο κορίτσια

    Η Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης διεξάγει έρευνα για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος.

    Πάντως, πληροφορίες αναφέρουν ότι τα δύο κορίτσια δεν φορούσαν κράνος, ενώ κάποιες άλλες σημειώνουν ότι το αυτοκίνητο χτύπησε το δίκυκλό τους από πίσω.

    Πηγή: Iefimerida.gr

  • ΚΟΣΜΟΣ: Αλήθειες και ψέματα για την «Πράσινη και ισότιμη μετάβαση» - Ο κίνδυνος της παραπληροφόρησης και της παραπλάνησης της κοινής γνώμης
    ΚΟΣΜΟΣ: Αλήθειες και ψέματα για την «Πράσινη και ισότιμη μετάβαση» - Ο κίνδυνος της παραπληροφόρησης και της παραπλάνησης της κοινής γνώμης

    «Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ»: GREENWASHING – SOCIAL WASHING – BLUE WASHING

    Με αφορμή την πρόσφατη δημοσίευση του βιβλίου «Ο κόσμος καίγεται. Αλλάξτε το σύστημα, όχι το κλίμα», των Πέτρου Κόκκαλη και Ξενοφώντα Κοντιάδη, συνεχίζουμε το διάλογο, στο Πάρκο «Καραμανλή» -στο Λιμάνι της Ραφήνας- την Κυριακή, 2 Ιουνίου, στις 5:00 μμ. Συμμετέχουν ο ευρωβουλετής των Πρασίνων και Γραμματέας του ΚΟΣΜΟΥ, Πέτρος Κόκκαλης και μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου που έλαβαν μέρος στη διαμόρφωση της Εθνικής Πράσινης Συμφωνίας.

    Η εκδήλωση γίνεται στο πλαίσιο της Εθνικής Πράσινης και Κοινωνικής Συμφωνίας του ΚΟΣΜΟΥ για την υλοποίηση των δεσμεύσεων και της υφιστάμενης νομοθεσίας για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιώματων, την προστασία του περιβάλλοντος, σύμφωνα με την Αρχή της πρόληψης (Αρχή 21 της Συνθήκης του Ρίο, 1991), και της άσκησης δέουσας επιμέλειας για την απαγόρευση δραστηριοτήτων που ήδη προκαλούν και μπορεί να προκαλέσουν μη αναστρέψιμη βλάβη, δηλαδή «οικοκτονία» ή «ανθρωποκτονία».

    Η ψήφιση, με έντονη διαπραγμάτευση, της Ευρωπαϊκής Οδηγίας για την ποινική ευθύνη των διοικήσεων στην εκτέλεση του καθήκοντος ελέγχου και περιορισμού των παραβιάσεων ή των παραλήψεων που συντελούν στην πρόκληση μη αναστρέψιμης βλάβης (βλ. Μάτι, Τέμπη, Θεσσαλία, κ.λπ.) είναι ενδεικτική της σημασίας ενίσχυσης αυτού του διαλόγου και την επίσπευση της εφαρμογής όλων των κανόνων που περιορίζουν την απώλεια φυσικού και κοινωνικού πλούτου.

    Η συμπερίληψη με ίσα δικαιώματα και αναλογική ευθύνη στην υλοποίηση της πράσινης μετάβασης είναι μία δέσμευση που περιλαμβάνεται ήδη στις διεθνείς και Ευρωπαϊκές Συνθήκες που καλούμαστε να σεβαστούμε και αφορά το παρόν αλλά κυρίως το μέλλον όλων ΜΑΣ!

    Μερικά από τα ερωτήματα της συζήτησης αφορούν :

    • Παραπληροφόρηση και εξαπάτηση της κοινής γνώμης τί σημαίνει και πως την αντιμετωπίζουμε
    • Τι λένε οι επιστήμονες και οι ειδικοί για τις αιτίες των αλλεπάληλων κρίσεων (πανδημία, ακρίβεια, ενεργειακή φτώχεια, αποκλεισμός με βάση το φύλο, την ηλικία, την προσωπικότητα – πώς λειτουργεί; Πώς μεταφράζεται στη διαγενεακή σύγκρουση;
    • Κλιματική κρίση – υπάρχουν λύσεις και ποιο είναι το τίμημα;

    Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος και συγγραφέας Στέλλα Κάσδαγλη, ιδρυτικό μέλος της μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Women Οn Top».

    kosmos ekd rafina

    (Δελτίο Τύπου)

  • Κέρκυρα: Στη φυλακή ο 58χρονος που παρενοχλούσε σεξουαλικά 15χρονη ΑμεΑ
    Κέρκυρα: Στη φυλακή ο 58χρονος που παρενοχλούσε σεξουαλικά 15χρονη ΑμεΑ

    Ο 58χρονος φέρεται να ανήκει στο φιλικό περιβάλλον της οικογένειας της 15χρονης

    Προφυλακίστηκε με απόφαση ανακριτή ο 58χρονος που συνελήφθη στην Κέρκυρα με την κατηγορία ότι παρενοχλούσε σεξουαλικά μια 15χρονη με αναπηρία.

    Η καταγγελία είχε γίνει την περασμένη εβδομάδα από τη μητέρα της ανήλικης και στην σύλληψη του προχώρησαν αστυνομικοί από το Αστυνομικό Τμήμα Παλαιοκαστριτών.

    Κατά πληροφορίες της ΕΡΤ, ο 58χρονος ανήκει στο φιλικό περιβάλλον της οικογένειας.

    Πηγή: Protothema.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο