Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου 2023 10:07

Κλείνει η Λεωφόρος Ποσειδώνος για την εξουδετέρωση βόμβας του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Σε διακοπή κυκλοφορίας από τις 9:30 το πρωί της Πέμπτης στη λεωφόρο Ποσειδώνος στο ύψος της Γλυφάδας θα προχωρήσει η Τροχαία μετά τον εντοπισμό βόμβας του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου κατά τη διάρκεια εργασιών που γίνονται για την ανάπλαση του Ελληνικού.

Επίσης, πραγματοποιείται εκκένωση σε τέσσερις πολυκατοικίας στην οδό Ευρυάλης.

Πρόκειται για βόμβα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου ισχύος 500 λιβρών την εξουδετέρωση της οποίας θα αναλάβει το Τάγμα Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς (ΤΕΝΞ).

Η ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει σε ανακοίνωσή της:

Λόγω πραγματοποίησης ελεγχόμενης έκρηξης για την εξουδετέρωση πυρομαχικών παλαιού τύπου θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, σε οδικά τμήματα, περιοχής Δήμων Γλυφάδας και Ελληνικού – Αργυρούπολης ως εξής:

Σταδιακή και πλήρη διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων, την Πέμπτη 26/10/2023 κατά τις ώρες 09.30΄έως 11.30΄, στα κατωτέρω οδικά τμήματα:

  • Λ. Ποσειδώνος στο τμήμα της από το ύψος της Πλ. Βεργωτή έως τη συμβολή της με την Λ. Αλίμου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
  • Ευρυάλης καθ΄ όλο το μήκος της.
  • Απαγόρευση στάσης και στάθμευσης των οχημάτων κατά μήκος της οδού Ευρυάλης από την Τετάρτη 25/10/2023 και ώρα 21.00΄έως την Πέμπτη 26/10/2023 και ώρα 11.30΄.

Για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και την αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων, παρακαλούνται οι οδηγοί να επιλέξουν ως εναλλακτικές διαδρομές την κίνησή τους μέσω της Λ. Βουλιαγμένης και/ή λοιπών δημοτικών οδών των Δήμων Γλυφάδας και Ελληνικού – Αργυρούπολης και να ακολουθούν τα σήματα και τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.

Πηγή: Ethnos.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/ EUROKINISSI

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου 2023 09:42

Σχετικά Άρθρα

  • Χανιά: Ανήλικος πίσω από το τηλεφώνημα για βόμβα σε Γυμνάσιο - Δικογραφία και στον κηδεμόνα του
    Χανιά: Ανήλικος πίσω από το τηλεφώνημα για βόμβα σε Γυμνάσιο - Δικογραφία και στον κηδεμόνα του

    Ένας ανήλικος φέρεται να βρίσκεται πίσω από το τηλεφώνημα για βόμβα σε Γυμνάσιο των Χανίων το πρωί της Πέμπτης (12/09) με τις αρχές να σχηματίζουν δικογραφία τόσο στον φαρσέρ όσο και στον κηδεμόνα του.

    Σύμφωνα με το flashnews.gr ήδη σηματίστηκε δικογραφία για ψευδή καταγγελία σε βάρος ενός ανηλίκου για το τηλεφώνημα για βόμβα στο 6ο γυμνάσιο Αμπεριάς Χανίων, ο οποίος φέρεται να είναι το πρόσωπο που τηλεφώνησε χθες στις αστυνομικές αρχές προειδοποιώντας για την ύπαρξη εκρηκτικού μηχανισμού στο 6ο γυμνάσιο της Αμπεριάς.

    Δικογραφία σχηματίστηκε επίσης και σε βάρος κηδεμόνα του για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

    Υπενθυμίζεται ότι χθες το πρωί ένα άγνωστο άτομο πραγματοποίησε τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας στο 6ο γυμνάσιο της Αμπεριάς.

    Άμεσα από αρμόδιες Αστυνομικές Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χανίων διεξήχθησαν οι κατάλληλες ενέργειες για την ασφαλή εκκένωση του χώρου, όπου διενεργήθηκε έλεγχος με αρνητικό αποτέλεσμα.

    Η προανάκριση ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.

    Πηγή: Cnn.gr

  • Αναγκαστική προσγείωση για αεροπλάνο στην Τουρκία μετά από απειλή για βόμβα
    Αναγκαστική προσγείωση για αεροπλάνο στην Τουρκία μετά από απειλή για βόμβα

    Αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο του Ερζερούμ πραγματοποίησε αεροπλάνο που ταξίδευε από την Ινδία προς τη Γερμανία λόγω απειλής για βόμβα.

    Στο αεροσκάφος χωρητικότητας 600 ατόμων επιβαίνουν 247 επιβάτες. Όλοι οι επιβάτες αποβιβάστηκαν από το αεροσκάφος σύμφωνα με το αίτημα του πιλότου.

    Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της περιοχής Μουσταφά Τσιφτσί πυροτεχνουργοί εισήλθαν στο αεροσκάφος και το αεροσκάφος ερευνήθηκε.

    «Όταν έγινε απειλή για βόμβα στον αέρα, το αεροσκάφος της αεροπορικής εταιρείας Vistara ήθελε πρώτα να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Ορντού. Επειδή όμως εκεί γίνονταν εργασίες ανακαίνισης, το κατεύθυναν στην Τραπεζούντα. Δεδομένου ότι και εκεί η εναέρια κυκλοφορία είναι μεγάλη, προσγειώνονται στο Ερζερούμ».

    Πηγή: Cnn.gr

  • Νέα Ερυθραία: Λευκά κράνη φορούσαν οι δράστες που έβαλαν βόμβα σε μάντρα αυτοκινήτων
    Νέα Ερυθραία: Λευκά κράνη φορούσαν οι δράστες που έβαλαν βόμβα σε μάντρα αυτοκινήτων

    Η έκρηξη στην επιχείρηση, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Θησέως και Τερψιχόρης, έγινε τα ξημερώματα της Παρασκευής

    Βίντεο από κάμερες ασφαλείας εξετάζουν οι αστυνομικοί για να φτάσουν στους δράστες που τοποθέτησαν εκρηκτικό μηχανισμό στην είσοδο μάντρας αυτοκινήτων στη Νέα Ερυθραία.

    Η έκρηξη στην επιχείρηση, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Θησέως και Τερψιχόρης, έγινε τα ξημερώματα της Παρασκευής.

    Όπως ανέφερε η ΕΡΤ, σε βίντεο έχουν καταγραφεί δύο άγνωστοι που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού να προσεγγίζουν τη μάντρα και να αφήνουν μία τσάντα στην είσοδο. Στη συνέχεια, ακούγεται ένας εκκωφαντικός θόρυβος.

    Είναι χαρακτηριστικό ότι οι δύο αναβάτες της μηχανής φορούσαν λευκά κράνη για να προσομοιάζουν με αστυνομικούς της ΔΙΑΣ.

    Από την έκρηξη σημειώθηκαν εκτεταμένες φθορές στην είσοδο της επιχείρησης, όπου έσπασε η τζαμαρία, αλλά και σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα. Μάλιστα, είναι ενδεικτικό της σφοδρότητας της έκρηξης ότι στο σημείο άνοιξε κρατήρας διαστάσεων 12 x 30 εκατοστών.

    Στο σημείο βρέθηκαν στελέχη του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών για να συλλέξουν στοιχεία. Όπως έγραψε νωρίτερα το enikos.gr, την έρευνα για τη διαλεύκανση της υπόθεσης ανέλαβε το τμήμα εκβιασμών της Ασφάλειας, ενώ οι αστυνομικοί πήραν κατάθεση από τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης.

    Πηγή: newsbomb.gr

  • Συναγερμός με τα απειλητικά email σε 35 σχολεία της Αττικής: Από το εξωτερικό ο αποστολέας - Τι έγραφε το μήνυμα (upd)
    Συναγερμός με τα απειλητικά email σε 35 σχολεία της Αττικής: Από το εξωτερικό ο αποστολέας - Τι έγραφε το μήνυμα (upd)

    Μεγάλη αναστάτωση προκάλεσε σε σχολεία της Αττικής η αποστολή απειλητικών email για ύπαρξη εκρηκτικού μηχανισμού, με την ΕΛ.ΑΣ., που διεξάγει έρευνες από το πρωί της Τετάρτης, να εκτιμά πως πρόκειται για φάρσα και μάλιστα από αποστολέα από τη Ρωσία.

    Συνολικά, 35 σχολεία από Χαϊδάρι, Γέρακα, Γαλάτσι, Νέα Ιωνία, Αιγάλεω έλαβαν το απειλητικό μήνυμα, το οποίο είναι ίδιο. Μαθητές, καθηγητές και γονείς αναστατώθηκαν, ενώ στα σημεία έσπευσαν δυνάμεις της αστυνομίας για ελέγχους, και μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί τίποτα ύποπτο.

    Παράλληλα, είναι σε εξέλιξη έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να εντοπιστεί ο αποστολέας των email, ο οποίος φέρεται να είναι Ρώσος.

    Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. - «Σκοπός η δημιουργία αναστάτωσης και ο κλονισμός του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών»

    «Σήμερα το πρωί μεγάλος αριθμός σχολείων έγιναν αποδέκτες πανομοιότυπου μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με απειλητικό περιεχόμενο.

    Το μήνυμα εμφαίνεται να προέρχεται από χώρα του εξωτερικού, ενώ η μαζικότητα αποστολής του, ακόμη και σε σχολικές μονάδες οι οποίες σήμερα δεν λειτουργούν, καταδεικνύει ότι σκοπός του μηνύματος είναι η δημιουργία αναστάτωσης και ο κλονισμός του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

    Σε κάθε περίπτωση, από την Ελληνική Αστυνομία υπήρξε άμεση κινητοποίηση ώστε σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και τις σχολικές μονάδες να πραγματοποιηθεί ο σχετικός έλεγχος, ενώ ήδη η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διεξάγει έρευνα για τον εντοπισμό του αποστολέα.

    Η ασφάλεια των πολιτών και ιδίως της μαθητικής κοινότητας αποτελεί κύριο μέλημα και πρώτιστη προτεραιότητα για το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την Ελληνική Αστυνομία και προς τον σκοπό αυτόν θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την αποκάλυψη του δράστη».

    Τι γράφει το απειλητικό email

    Το απειλητικό email που εστάλη στα σχολεία, αναφέρει τα εξής:

    «Θα σας ρίξουμε πάνω τους και θα πνιγείτε μέχρι το φως στα μάτια σας να γίνει σκοτάδι το οποίο θα αυξηθεί και όλοι θα νιώσετε αυτό το βάρος στον εαυτό σας και θα βυθιστείτε στο σκοτάδι. Ας θάψουμε το κράτος κάτω από ένα βουνό από πτώματα.

    Θα μετατρέψουμε τις πόλεις σας σε ερείπια του Μαράουι.

    Θα σε ανατινάξουμε όπως έκαναν τα αδέρφια μας στο Παρίσι. Εμπνευστήκαμε από τον Abdelhamid Abaaoud, Σαλάχ, Αμπντεσλάχ, Ισνιλόν Χαπιλόν, οι Αδελφοί Μάουτ και όλοι οι άλλοι.

    Ο Inshallah Allah τους έδωσε τους παραδεισένιους κήπους του Firdaus. Μας αναγνωρίζετε ως τρομοκράτες όταν στην πραγματικότητα πολεμάτε ενάντια στον δίκαιο νόμο μας.

    Ο καθένας που σκοτώνει σε μια ιδιοτροπία δεν είναι ένας από εμάς. Τα ψέματα που διαπερνούν ολόκληρη την άθλια ζωή σας δεν δίνουν αναγνώριση ότι μας πολεμάτε όχι επειδή είμαστε κακοί.

    Είσαι φτιαγμένος από το κακό. Ο θάνατος σας περιμένει μαζί μας. Κάθε Καφίρ θα λογοδοτήσει στους μουσουλμάνους για την παρενόχλησή τους.

    Θα εισβάλουμε στο συντακτικό γραφείο κάθε μέσου ενημέρωσης και θα κόψουμε λαιμούς στα ψεύτικα γράμματά σας.

    Θα είστε όλοι για πάντα στο φούρνο της κόλασης. Όπου κι αν κρύβεστε και ανεξάρτητα από το πώς τρώτε αποφύγετε την τιμωρία θα σας καλύψει και δεν έχει σημασία πού ή Πότε.

    Δεν κρατιέμαι από αυτό το dunya και αν και αν ευχαριστεί τον Αλλάχ εγώ (και όλοι) θα πάω στον Αλλάχ και με τις φλόγες μας θα σας κάψουμε τα άθλια σώματά σας και θα γίνουμε το όργανο του Αλλάχ σε αυτόν τον ιερό πόλεμο.

    Φοβάσαι τον θάνατο και δίνεις τα πάντα για να το αναβάλεις.

    Βλέπουμε την αιωνιότητα από την παιδική ηλικία και ό, τι κι αν συμβεί στο σώμα μας δεν θα πεθάνουμε ποτέ.

    Ακόμα και μετά από να γίνει ένα πλήρες κενό. Η πληρότητα θα είναι στην κορυφή και θα είμαστε πάντα σε αυτό.

    Σε καμία περίπτωση μην θεωρείτε νεκρούς αυτούς που σκοτώθηκαν στο μονοπάτι του Αλλάχ. Όχι είναι ζωντανοί και λαμβάνουν το μερίδιό τους από τον Κύριό τους.

    Και Inshallah θα έρθει η μέρα που η αλήθεια θα επικρατήσει και ο νόμος που ορίζει ο Παντοδύναμος θα εξαπλωθεί στη γη.

    Και από το Νταγκεστάν στη Βομβάη θα υπάρχει ένα Χαλιφάτο σε όλο τον κόσμο.

    Θα κάψουμε το γήπεδό σας».

    Πηγή: Ethnos.gr

  • Ελληνικό: Βρέθηκαν εκατοντάδες βόμβες του Β’ Παγκόσμιου θαμμένες στο πρώην αεροδρόμιο
    Ελληνικό: Βρέθηκαν εκατοντάδες βόμβες του Β’ Παγκόσμιου θαμμένες στο πρώην αεροδρόμιο

    Εκατοντάδες βόμβες του Β’ Παγκόσμιου βρίσκονταν κάτω από τις πρώην εγκαταστάσεις της Ένωσης Ποντίων Σουρμένων, παιδικούς σταθμούς και αθλητικές εγκαταστάσεις, όπως έγινε γνωστό σήμερα.

    Πιο συγκεκριμένα, κατά την ενημέρωση για τις ελεγχόμενες εκρήξεις που πραγματοποιούνται στο χώρο του παλιού αεροδρομίου στο Ελληνικό, έγινε γνωστό ότι κατά τη διάρκεια των εργασιών έχουν εντοπιστεί εκατοντάδες βόμβες, όπως ανέφερε ο δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος.

    «Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι οι 314 βόμβες, που είχαν αποθηκεύσει οι Γερμανοί, ήταν 2 μέτρα ακριβώς κάτω από τις πρώην εγκαταστάσεις της Ένωσης Ποντίων Σουρμένων, παιδικούς σταθμούς και αθλητικές μας εγκαταστάσεις, που βρισκόταν εντός του πρώην αεροδρομίου καθώς και δίπλα σε Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις! Σε σημεία που χιλιάδες άνθρωποι έμπαιναν καθημερινά!» δήλωσε ο ίδιος.

    Ενώ πρόσθεσε: «Δόξα τω Θεώ, δεν έγινε ποτέ κακό ή έκρηξη, ενώ πραγματικά είναι να απορείς, πως λειτουργούσε ένα ολόκληρο Αεροδρόμιο και δεκάδες εγκαταστάσεις Δήμου και ΥΠΑ σε αυτό το ναρκοπέδιο. Εμείς ως Δήμος, είχαμε στον πόλεμο νεκρούς κατοίκους μας, από τους βομβαρδισμούς των Συμμάχων κυρίως και γι’ αυτό όταν εκλέχτηκα Δήμαρχος, ένα από τα πρώτα έργα που έκανα, με σεβασμό στην μνήμη τους, ήταν το σχετικό μνημείο στο Εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής. Αυτό όμως δεν μπορούσε κανείς να το φανταστεί!».

    Πηγή: Cnn.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ: ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/ EUROKINISSΙ

  • Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ: Απειλή για βόμβα στις πρεσβείες ΗΠΑ, Ισραήλ και Αιγύπτου
    Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ: Απειλή για βόμβα στις πρεσβείες ΗΠΑ, Ισραήλ και Αιγύπτου

    Κινητοποιήθηκαν δυνάμεις του ΤΕΕΜ με φόντο την απειλή για βόμβες στις πρεσβείες των τριών χωρών.

    Σε κατάσταση συναγερμού τέθηκε η ΕΛ.ΑΣ το πρωί της Παρασκευής (23/2), μετά από απειλή για τοποθέτηση βόμβας στις πρεσβείες Ισραήλ, Αιγύπτου και ΗΠΑ στη χώρα μας.

    Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, άγνωστοι τηλεφώνησαν σε τηλεοπτικούς σταθμούς και είπαν πως θα εκραγεί βόμβα στις εν λόγω πρεσβείες.

    Στον ΣΚΑΪ οι άγνωστοι μίλησαν περί βόμβας στην πρεσβεία των ΗΠΑ, στο Kontra για εκρηκτικό μηχανισμό στην πρεσβεία του Ισραήλ, ενώ στο Open η προειδοποίηση αφορούσε την πρεσβεία της Αιγύπτου.

    Οι άγνωστοι έδωσαν ώρα έκρηξης στις 11.30 π.μ.

    Στα σημεία σπεύδουν δυνάμεις του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ).

    Πηγή: iEidiseis.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI/ ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

  • Βουλή: Φάρσα το τηλεφώνημα για βόμβα - Άνοιξαν οι δρόμοι
    Βουλή: Φάρσα το τηλεφώνημα για βόμβα - Άνοιξαν οι δρόμοι

    Φάρσα αποδείχθηκε η απειλή για βόμβα σε εξωτερικό χώρο της Βουλής το απόγευμα του Σαββάτου, το οποίο σήμανε συναγερμό στις Αρχές, καθώς έχουν προηγηθεί τα τρομοκρατικές επιθέσεις στην έδρα των ΜΑΤ, στο υπουργείο Εργασίας και στο δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

    Έδωσαν περιθώριο 45 λεπτά

    Σύμφωνα με πληροφορίες, άγνωστος κάλεσε στον τηλεοπτικό σταθμό Ant1 στις 18:30 και ενημέρωσε ότι έχει τοποθετηθεί βόμβα έξω από το Κοινοβούλιο, χωρίς να πει περισσότερες λεπτομέρειες για το σημείο, ενώ έδωσε μόλις 45 λεπτά περιθώριο στις Αρχές για να δράσουν.

    Έκλεισαν δρόμοι για έρευνες

    Αμέσως έκλεισαν οι δρόμοι περιμετρικά του Κοινοβουλίου, ενώ το μετρό δεν σταματούσε στον σταθμό Σύνταγμα. Επί τόπου έσπευσαν τα ΤΕΕΜ, για να γίνει ο απαραίτητος έλεγχος.

    Δεν βρέθηκε ύποπτο αντικείμενο

    Οι έλεγχοι ολοκληρώθηκαν και δεν προκύψει κανένα ύποπτο αντικείμενο. Οι δρόμοι γύρω από τη Βουλή δόθηκαν εκ νέου σε κυκλοφορία.

    Πηγή: ethnos.gr

  • Βόμβα στο υπουργείο Εργασίας: Εντοπίστηκε μηχανή των βομβιστών - Ερευνάται για DNA και αποτυπώματα
    Βόμβα στο υπουργείο Εργασίας: Εντοπίστηκε μηχανή των βομβιστών - Ερευνάται για DNA και αποτυπώματα

    Τρεις μέρες μετά την έκρηξη στο υπουργείο Εργασίας τα στελέχη της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας αξιοποιώντας βιντεοληπτικό υλικό εντόπισαν την μοτοσυκλέτα που χρησιμοποίησαν οι βομβιστές στο κέντρο της Αθήνας.

    Η μοτοσυκλέτα ήταν κλεμμένη πριν από αρκετούς μήνες από την ευρύτερη περιοχή της Αττικής. Η μοτοσυκλέτα μεταφέρθηκε στη διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών για την εξερεύνηση της, αναζητώντας γενετικό υλικό και αποτυπώματα των βομβιστών.

    Επισημαίνεται ότι στην βόμβα που απενεργοποιήθηκε στην έδρα των ΜΑΤ στο γουδί βρέθηκαν αποτυπώματα του κατασκευαστή ή μεταφορέα. Βέβαια τις δύο ενέργειες ανέλαβαν διαφορετικές τρομοκρατικές επωνυμίες.

    Πηγή: Cnn.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο