Πέμπτη, 09 Νοεμβρίου 2023 18:14

Βόλος: Πάνω από τα όρια το ποσοστό του αλκοόλ στο αίμα του οδηγού που παρέσυρε το βρέφος

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για το τροχαίο δυστύχημα στον Βόλο που στοίχισε τη ζωή στο βρέφος που παρασύρθηκε από τη μοτοσυκλέτα, καθώς ο 33χρονος οδηγός της μηχανής φέρεται να έχει ξεπεράσει το επιτρεπτό όριο αλκοόλ.

Σύμφωνα με το Mega, επειδή το τροχαίο ήταν θανατηφόρο δεν διενεργήθηκε αλκοολομέτρηση, αλλά ο 33χρονος υποβλήθηκε σε εξετάσεις αίματος και ούρων σε νοσοκομείο, με την οικογένεια του βρέφους αναμένει και τα επίσημα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων για να δουν αν είχε καταναλώσει και κάποια άλλη ουσία.

Τι είπε ο οδηγός ταξί που μετέφερε το παιδί

Το μωρό αμέσως μετά το ατύχημα μεταφέρθηκε με ταξί στο νοσοκομείο. «Όταν μπαίνει στο αυτοκίνητό σου ένα μωρό, που δεν ξέρεις εάν είναι πεθαμένο ή ετοιμοθάνατο και η τύχη του σε ένα βαθμό εκείνη την ώρα κρίνεται στα χέρια σου. Αν μπορέσεις να το κάνεις εικόνα αυτό, θα καταλάβεις ένα μικρό μέρος από αυτά που έγιναν», δήλωσε οδηγός ταξί που ήτα αυτόπτης μάρτυρας της σύγκρουσης.

Τι λέει η οικογένεια του οδηγού

«Όσο γίνεται προσπαθεί να είναι καλά. Σε κανέναν να μην τύχει αυτό που έχει συμβεί. Η άλλη οικογένεια, οι άνθρωποι έχουν χάσει το παιδάκι τους. Συμπονώ τους άλλους ανθρώπους», ανέφερε ατομο από το οικογενειακό περιβάλλον του οδηγού, προσθέτοντας: «Μακάρι να μην είχε γίνει όλο αυτό το πράγμα. Ήταν μία κακή στιγμή και για τις δύο οικογένειες, πονάμε και για τα δύο παιδιά. Δεν έχω λόγια, δεν εκφράζεται αυτό με λόγια».

«Εμένα η αγωνία μου συνεχίζει, εμείς θα έχουμε έναν αγώνα μεγάλο για όλη μας τη ζωή, δεν τελειώνει αυτό. Θα το κουβαλάει για όλη του τη ζωή, είτε τιμωρηθεί, είτε δεν τιμωρηθεί, ότι και να γίνει. Είναι ένα φορτίο για εμάς που θα έχουμε για πάντα», ανέφεραν.

Τα πρώτα λόγια του παππού

Ο παππούς του μωρού είναι ακόμα συντετριμμένος από τα όσα συνέβησαν. «Μας έκλεισε το σπίτι. Και τι αλλάζει αν είχε πιεί ο οδηγός της μηχανής, εμείς χάσαμε το εγγόνι μας. Δεν τον ξέρουμε τον οδηγό, προσπαθούμε να ηρεμήσουμε», είπε.

Ο πατέρας του μωρού κάνει έκκληση στους κατοίκους του Βόλου να δώσουν κατάθεση όσοι γνωρίζουν κάτι για την πορεία της μοτοσικλέτας να πάει να καταθέσει στην Τροχαία.

Τι δήλωσε υπάλληλος του τσιπουράδικου που επισκέφθηκε ο οδηγός

Ο υπάλληλος στο τσιπουράδικο μίλησε στο Mega για τις κινήσεις του οδηγού της μοτοσικλέτας, λέγοντας πως ο οδηγός ήπιε μία μπύρα μόνο. «Πρέπει να ήταν γύρω στις 8, φάγανε πιάτο μικρό που έχουμε εδώ και από ότι θυμάμαι πρέπει να ήπιε μία μπύρα. Ήμουν έξω από το μαγαζί εκείνη την στιγμή τους είδα να κατεβαίνουν τον δρόμο με τα πόδια μεγάλη παρέα. Αυτοί πρέπει να ήταν 5-6 συνάντησαν εδώ κάποια άλλα άτομα. Δεν καθίσανε πολύ. Πρέπει να ήταν μία ώρα, μία το πολύ μιάμιση. Έρχεται συχνά για φαγητό, συνήθως δεν πίνει πολύ άμα θα πιει, δηλαδή άμα θα πιει, θα πιει μία μπύρα. Έρχεται για φαγητό, τα μεσημέρια συνήθως κανένα αναψυκτικό, το βράδυ αυτό, συνήθως έρχεται να φάει μετά την δουλειά».

Πηγή: Ethnos.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 09 Νοεμβρίου 2023 18:14

Σχετικά Άρθρα

  • Βόλος: Εξελίξεις στο θρίλερ με τον 40χρονο που οδηγούσε καμένος στην εθνική - Πώς πυρπολήθηκε
    Βόλος: Εξελίξεις στο θρίλερ με τον 40χρονο που οδηγούσε καμένος στην εθνική - Πώς πυρπολήθηκε

    Η αστυνομία εκτιμά ότι ο άνδρας πάσχει από ψυχιατρικό νόσημα και για τον λόγο αυτό αυτοπυρπολήθηκε λίγη ώρα πριν κατέβει από το αμάξι του

    Σε ειδική μονάδα εγκαυμάτων σε Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης νοσηλεύεται ο 40χρονος άνδρας από τη Λάρισα, ο οποίος το μεσημέρι του Σαββάτου, σταμάτησε την κυκλοφορία των οχημάτων στον παράδρομο της εθνικής οδού Βόλου – Λάρισας, στο ύψος της ΚΥΔΕΠ Βελεστίνου, βγήκε από αυτό γυμνός και αποκαλύφθηκε ότι έφερε εγκαύματα τρίτου βαθμού σε όλο του το κορμί.

    Ο άνδρας φώναζε «με κάψανε, με κάψανε» και ζητούσε επίμονα νερό. Οδηγοί σταμάτησαν προκειμένου να του προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες, αλλά δεν μπορούσαν να αγγίξουν το σώμα του, το οποίο ήταν καμένο. Ο 40χρονος φορούσε μόνο τα παπούτσια του και δεν έδωσε καμία εξήγηση σχετικά με το ποιος του προκάλεσε το κακό.

    Φέρεται μάλιστα να οδηγούσε επί ώρα με μεγάλη ταχύτητα στην εθνική οδό κατευθυνόμενος προς τον Βόλο, πιθανώς για να μεταβεί στο Νοσοκομείο της πόλης. Το όχημά του δεν έφερε καμία ένδειξη πυρκαγιάς και δεν είχε σημάδια εμπλοκής.

    Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έφτασε στο σημείο, παρέλαβε τον άνδρα και τον μετέφερε στο Νοσοκομείο Βόλου, όμως η σοβαρότητα της κατάστασης οδήγησε στη μεταφορά του στη Θεσσαλονίκη

    Oι αστυνομικοί εκτιμούν ότι ο άνδρας αυτοπυρπολήθηκε, λίγα χιλιόμετρα, πριν βγει στην έξοδο του Βελεστίνου και πριν σταματήσει τα οχήματα για να ζητήσει βοήθεια.

    Ειδικότερα, σε εσοχή σύντομης στάσης επί της ΠΑΘΕ στην περιοχή του Αερινού βρέθηκε ένα μπετόνι με βενζίνη, ενώ η απόδειξη αγοράς του, την προηγούμενη μέρα από κατάστημα της Αθήνας εντοπίστηκε μέσα στο αυτοκίνητό του. Οι Αρχές εκτιμούν ότι ο άνδρας πάσχει από ψυχιατρικό νόσημα και για τον λόγο αυτό αυτοπυρπολήθηκε λίγη ώρα πριν κατέβει από το αμάξι του και ζητήσει από τους άλλους οδηγούς να τον σώσουν.

    Ο 40χρονος δεν είναι σε θέση να δώσει κατάθεση, αλλά οι πρώτες κουβέντες που του πήραν οι αστυνομικοί δεν είχαν ειρμό.

    Τι είπε αυτόπτης μάρτυρας
    «Είδα ένα όχημα να έρχεται από πίσω μου. Μου έκλεισε τον δρόμο και σταμάτησε μπροστά από το αυτοκίνητό μου. Κατέβηκε ένας άνδρας γύρω στα 40, γυμνός. Φορούσε μόνο τα παπούτσια του. Φώναζε σε εμάς που σταματήσαμε για να βοηθήσουμε "βοήθεια, με έκαψαν, με έκαψαν, κάηκα", ενώ ζητούσε επίμονα να του δώσουμε νερό. Δεν του δώσαμε επειδή δεν ξέραμε αν θα του κάνει κακό. Είχε τα χέρια του ανοιχτά γιατί πονούσε. Πονούσε πολύ. Είμαι σοκαρισμένη. Ένας κύριος που ακολουθούσε, μας είπε ότι τον είδε από τα ΣΕΑ Αερινού να κορνάρει και να τρέχει με υψηλή ταχύτητα. Πήρα την αστυνομία και το ΕΚΑΒ για να έρθουν να τον σώσουν. Δεν έλεγε κάτι στους διασώστες. Μόνο ότι τον έκαψαν» αναφέρει η γυναίκα.

    Πηγή: protothema.gr

  • Εξέγερση στις φυλακές Βόλου: Γιατί ξεσηκώθηκαν οι κρατούμενοι
    Εξέγερση στις φυλακές Βόλου: Γιατί ξεσηκώθηκαν οι κρατούμενοι

    Με την επέμβαση των ΜΑΤ οι οποίοι οδήγησαν τους κρατούμενους στα κελιά τους έληξε η εξέγερση στις φυλακές του Βόλου, αργά το βράδυ του Σαββάτου (26/10).

    Οι κρατούμενοι -κυρίως αλλοδαποί και Έλληνες τσιγγάνοι- εξεγέρθηκαν με αφορμή τον θάνατου του 21χρονου Πακιστανού, παρότι αποδίδεται σε πρώτη φάση σε παθολογικά αίτια, αφού δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί η νεκροψία – νεκροτομή, αναφέρει το TheNewspaper.gr.

    Παράλληλα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι συνθήκες που επικρατούν στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων του Βόλου ήταν μία ακόμη αιτία για τα άγρια επεισόδια που σημειώθηκαν χθες αργά το απόγευμα στις φυλακές της οδού Μεταμορφώσεως.

    Χθες λίγο μετά τις 20.00 το απόγευμα, οι κρατούμενοι έβαλαν φωτιά σε αντικείμενα εντός και εκτός φυλακής, η οποία πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις.

    Η παρέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου ήταν άμεση με εννέα οχήματα και δεκάδες πυροσβέστες.

    Από την πλευρά τους οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι προσπάθησαν να ελέγξουν την κατάσταση, ωστόσο κρίθηκε αναγκαία λίγο μετά τις 10.00 το βράδυ η επέμβαση των ΜΑΤ προκειμένου οι κρατούμενοι να μπούνε στα κελιά τους.

    fylakes volos exegersi

    Φυλακές του Βόλου

    The newspaper

    Άνθρωποι που βρέθηκαν στο πεδίο, σύμφωνα με το TheNewspaper.gr ανέφεραν ότι επρόκειτο για μία πολύ δύσκολη κατάσταση.

    b.jpg

    Πηγή: cnn.gr

  • Βόλος: Άνδρας πυρπολήθηκε έξω από το αυτοκίνητό του – Δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή
    Βόλος: Άνδρας πυρπολήθηκε έξω από το αυτοκίνητό του – Δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή

    Τον οδηγό είδαν περαστικοί να βγαίνει από το όχημά του και να τυλίγεται στις φλόγες

    Mάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει ένας άνδρας στο Νοσοκομείο του Βόλου, καθώς το μεσημέρι του Σαββάτου φέρεται να πυρπολήθηκε έξω από το αυτοκίνητό του, στον παράδρομο της εθνικής οδού Βόλου – Λάρισας, κοντά στον κόμβο του Βελεστίνου.

    Όπως αναφέρει το thenewspaper.gr, ο άνδρας οδηγούσε ένα ΙΧ αυτοκίνητο, προσπέρασε τα προπορευόμενα αυτοκίνητα με αυξημένη ταχύτητα, πάνω από το όριο κυκλοφορίας της οδού και σταμάτησε στην άκρη. Βγήκε από το αυτοκίνητο και τυλίχθηκε στις φλόγες, ενώ το όχημα δεν είχε σημάδια φωτιάς.

    Αμέσως, περαστικοί οδηγοί από το σημείο σταμάτησαν και κάλεσαν το ΕΚΑΒ. Ασθενοφόρο έφτασε σε λίγα λεπτά και μετέφερε τον άνδρα στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του «Αχιλλοπουλείου». Σύμφωνα με τους γιατρούς, η κατάστασή του κρίνεται ιδιαίτερα σοβαρή.

    Η Αστυνομία διερευνά το περιστατικό και κάτω από ποιες συνθήκες ο άντρας τυλίχθηκε στις φλόγες.

    Πηγή: newsbomb.gr

  • Βόλος: Καταδικάστηκε ψαράς που βρήκε έναν δύτη νεκρό στη θάλασσα και τον έριξε πάλι μέσα
    Βόλος: Καταδικάστηκε ψαράς που βρήκε έναν δύτη νεκρό στη θάλασσα και τον έριξε πάλι μέσα

    Η ποινή που έλαβε ο ψαράς είναι 22 μήνες με αναστολή για την αμέλεια που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του 74χρονου δύτη

    Ένοχος κρίθηκε ένας ο ψαράς που βρήκε δύτη νεκρό στη θάλασσα και τον έριξε ξανά μέσα.

    Η αρκετά περίεργη αυτή υπόθεση εκδικάστηκε στο Βόλο τις προηγούμενες ημέρες.

    Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου έκρινε ένοχο έναν 55χρονο για μη δήλωση ανεύρεσης νεκρού και για ανθρωποκτονία από αμέλεια, με αφορμή περιστατικό όπου ανέσυρε από τη θάλασσα έναν δύτη χωρίς τις αισθήσεις του στην Ξυνόβρυση Πηλίου.

    Βρήκε δύτη νεκρό στη θάλασσα και τον έριξε πάλι μέσα

    Αντί να βγάλει τον άνδρα έξω και να ενημερώσει τις λιμενικές αρχές, ο 55χρονος τον έριξε ξανά στο νερό, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ.

    Το δικαστήριο του επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 22 μηνών με αναστολή για την αμέλεια που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του 74χρονου δύτη.

    Υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό συνέβη το πρωί της Κυριακής, 12 Σεπτεμβρίου 2021, όταν ο κατηγορούμενος ψάρευε στην περιοχή και ανέσυρε έναν 74χρονο δύτη στα δίχτυα του.

    Σύμφωνα με το Λιμενικό Βόλου, αφού αντιλήφθηκε τι συνέβαινε τον έριξε και πάλι στη θάλασσα χωρίς να ειδοποιήσει τις αρμόδιες υπηρεσίες για το συμβάν.

    Κατά τη δίκη, ο κατηγορούμενος παραδέχθηκε πως δεν ενημέρωσε το Λιμενικό και πως έριξε το σώμα του δύτη πίσω στη θάλασσα, αρνήθηκε ωστόσο ότι είχε κάποια σχέση με τον θάνατό του ή γνώριζε τον ίδιο.

    Πηγή: in.gr

  • Βόλος: Μαθητής εντόπισε μέσω Facebook τον άνθρωπο που έχασε την πιστωτική του κάρτα και την παρέδωσε
    Βόλος: Μαθητής εντόπισε μέσω Facebook τον άνθρωπο που έχασε την πιστωτική του κάρτα και την παρέδωσε

    Μαθητής Γυμνασίου του Βόλου, βρήκε και παρέδωσε την πιστωτική κάρτα στον άνθρωπο που την είχε χάσει, έπειτα από έρευνα που πραγματοποίησε για τον εντοπισμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

    Η έκπληξη για τον άνθρωπο που έχασε την πιστωτική του κάρτα και την ξαναβρήκε χάρη στον μαθητή, ήταν πολύ ευχάριστη.

    Ο πρώην δήμαρχος του Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης σύμφωνα με το Thenewspaper είναι το άτομο που έχασε την πιστωτική του κάρτα και δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον μαθητή γνωστοποιώντας μάλιστα τα όσα έγιναν με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

    Μία πιστωτική κάρτα βρήκε και παρέδωσε στον ιδιοκτήτη του ένας μαθητής της τρίτης τάξης του 5ου Γυμνασίου του Βόλου.

    Μάλιστα, ο μαθητής έκανε τη δική του έρευνα μέσω facebook εντοπίζοντας τον κάτοχο της κάρτας, ο οποίος ήταν… ο τέως δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης.

    Η ανάρτηση του πρώην Δημάρχου

    «Όσες και όσοι έχετε χάσει πιστωτική κάρτα ξέρετε πολύ καλά τι ζόρι είναι ‒ οι υπόλοιπες και οι υπόλοιποι μπορείτε να το φανταστείτε. Το έπαθα σήμερα. Κι εκεί που με είχαν πιάσει τα διαόλια, λαμβάνω ένα μήνυμα στο messenger.

    Ο άγνωστος σε μένα αποστολέας, ο οποίος προφανώς με αναζήτησε μέσω του fb ‒να και ένα από τα καλά του‒ είχε βρει την κάρτα και με ρωτούσε ευγενικά αν ήμουν εγώ εκείνος που την είχε χάσει.

    Του απάντησα θετικά, μου έκανε μια ερώτηση για να βεβαιωθεί ότι πράγματι ήταν δική μου και, αφού βεβαιώθηκε, μου έδωσε ραντεβού στο σχόλασμα, στην έξοδο του σχολείου του.

    Όπως διαπίστωσα, ήταν μαθητής στην τρίτη τάξη του 5ου Γυμνασίου Βόλου. Βγήκε παρέα με κάποιους συμμαθητές του και μου παρέδωσε αμέσως την κάρτα, λέγοντάς μου ότι πρόσφατα η μητέρα του είχε χάσει τη δική της κάρτα και ξέρει πόσο ταλαιπωρήθηκε.

    Με συγκίνησε πάρα πολύ. Δεν σας κρύβω, όμως, ότι καταχάρηκα και όλα τα παιδιά. Φωτεινά πρόσωπα, με χιούμορ, σπιρτάδα και θετική ενέργεια.

    Είπαμε λίγα λόγια στο πόδι και χαιρετηθήκαμε, αφού πρώτα ευχαρίστησα και συγχάρηκα τον Άγγελο (Aggelos Dimas) και αφού του ευχήθηκα να πορευτεί σ’ όλη του τη ζωή με ήθος και αξιοπρέπεια. Υπήρξα τυχερός, μα πιο τυχεροί είναι οι γονείς του που έχουν έναν τέτοιο λεβέντη, και τους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια. Ένα μπράβο και στους καθηγητές και τις καθηγήτριές του. Τελικά, υπάρχει ελπίς!»

    Πηγή: cnn.gr- Image by stevepb on Pixabay

  • Εύρημα «αιμορραγίας αμφιβληστροειδούς» δημιουργεί νέα δεδομένα στο θρίλερ με τα 5 νεκρά παιδιά
    Εύρημα «αιμορραγίας αμφιβληστροειδούς» δημιουργεί νέα δεδομένα στο θρίλερ με τα 5 νεκρά παιδιά

    Νέα δεδομένα στο θρίλερ που αφορά και την Αμαλιάδα. Εντοπίσθηκε στο δεύτερο παιδί της 24χρονης Ειρήνης που πέθανε το 2023. Ιατροί το αποδίδουν κατά κύριο λόγο στο «σύνδρομο της ανατάραξης του μωρού».

    Ένα σημαντικό εύρημα που φέρεται να έχει εντοπισθεί σε οφθαλομολογικό έλεγχο, σε ένα από τα παιδιά της 24χρονης Ειρήνης Μ. δημιουργεί νέα δεδομένα στο θρίλερ με τους αλλεπάλληλους θανάτους πέντε παιδιών την περίοδο 2014-2024 στην Αμαλιάδα που απασχολεί την κοινή γνώμη.

    Στον έλεγχο που υπήρξε τον Σεπτέμβριο του 2023 στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο της Πάτρας στο δεύτερο παιδί της 24χρονης (τότε ήταν ενός μηνός) το οποίο ένα μήνα αργότερα έχασε την ζωή του στο νοσοκομείο Αγία Σοφία, εντοπίσθηκε αιμορραγία στον αμφιβληστροειδή του άτυχου μωρού.

    Κάτι που αποδίδεται κυρίως στο «σύνδρομο της ανατάραξης του μωρού» (Shaken baby syndrome) που είναι μια σοβαρή μορφή κακοποίησης που προκαλείται σε ένα βρέφος. Αν όλα αυτά επιβεβαιωθούν ανοίγει νέος κύκλος σημαντικών και πολύ συγκεκριμένων ερωτημάτων για τις αιτίες θανάτου του συγκεκριμένου βρέφους, αλλά ίσως και ορισμένων ακόμη από τα άλλα τέσσερα παιδιά που έχασαν την ζωή τους και τα οποία «συνδέονταν» με την 24χρονη.

    Στις 18 Αυγούστου 2023 λοιπόν η Ειρήνη (σσ η οποία είχε χάσει ήδη το πρώτο παιδί της το 2021 με τον θάνατο του να αποδίδεται σε «διάμεση πνευμονίτιδα») απέκτησε ένα κοριτσάκι, τη Μαρία-Φρειδερίκη. Δύο μήνες αργότερα, στις 17 Οκτωβρίου 2023, το βρέφος που παρουσίαζε επιληπτικά επεισόδια πέθανε στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών «Η Αγία Σοφία» όπου και νοσηλευόταν για ένα μήνα.

    Είχε μεταφερθεί εκεί από το «Καραμανδάνειο Νοσοκομείο» της Πατρας στις 18 Σεπτεμβρίου. Την προανάκριση για τον θάνατο ανέλαβε το Αστυνομικό Τμήμα Αμπελοκήπων Αττικής.

    Απροσδιόριστη αιτία στο θάνατο του βρέφους στην Αμαλιάδα

    Από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών η αιτία θανάτου χαρακτηρίστηκε απροσδιόριστη που μπορεί να συνδέεται με το παθολογικό ιστορικό επιληψίας. Από την έρευνα ακόμη της ΕΛ.ΑΣ προέκυψε ότι όταν έχασε την ζωή του το δύο μηνών βρέφος ήταν στον ίδιο θάλαμο του «Παίδων» τουλάχιστον 2-3 ακόμη άτομα, ανάμεσα στα οποία μία κοινωνική λειτουργός.

    Όμως σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο είχε εντοπισθεί στο άτυχο κοριτσάκι αιμορραγία του αμφιβληστροειδούς. Ένα τέτοιο εύρημα κυρίως σε ενήλικες συνδέεται με «αποκόλληση αμφιβληστροειδούς», «διαβητική αμφιβληστροπάθεια με νεοαγγείωση», «απόφραξη φλέβας αμφιβληστροειδούς», «ηλικιακή εκφύλιση ωχράς κηλίδας με αιμορραγία», από «πρόκληση τραύματος» κλπ. Ωστόσο, όπως σημειώνουν οι ιατροί, οι προαναφερόμενες αιτίες είναι απίθανες για ένα βρέφος ενός μηνός.

    Σύνδρομο της ανατάραξης του μωρού

    Όμως όπως προκύπτει από περαιτέρω ανάλυση ιατρικών δεδομένων «οι αιμορραγίες του αμφιβληστροειδούς που κυμαίνονται από λίγες διάσπαρτες αιμορραγίες έως εκτεταμένες αιμορραγίες που περιλαμβάνουν πολλαπλά στρώματα του αμφιβληστροειδούς αποδίδεται στο «σύνδρομο της ανατάραξης του μωρού».

    Όπως σημειώνεται αυτό συμβαίνει συνήθως «όταν ένας γονέας ή κάποιος που φροντίζει το μωρό κουνάει ένα μωρό από θυμό ή απογοήτευση, συχνά επειδή το μωρό δεν σταματά να κλαίει. Τα μωρά έχουν πολύ αδύναμους μύες του λαιμού (ειδικά μωρά μικρότερα των 4 μηνών τα οποία πιθανό να μην στηρίζουν ακόμα το κεφάλι τους) που δεν μπορούν να υποστηρίξουν πλήρως το αναλογικά μεγάλο κεφάλι τους.

    Το έντονο κούνημα αναγκάζει το κεφάλι του μωρού να κινείται βίαια μπρος-πίσω, με αποτέλεσμα σοβαρές και μερικές φορές θανατηφόρες εγκεφαλικές βλάβες. Οι βλάβες θα είναι σαφώς μεγαλύτερες αν το κεφάλι του μωρού κατά την ανατάραξη προσκρούσει βίαια σε κάποια επιφάνεια».

    Σημειώνεται ότι κι η ίδια η 24χρονη είχε αναφέρει σε μία από τις συνεντεύξεις ότι οι γιατροί στο Καραμανδανειο είδαν αιμάτωμα στα μάτια του μωρού και ζήτησαν να μεταφερθεί επειγόντως στο «Αγία Σοφία». Σύμφωνα με πληροφορίες στον φάκελο της υπόθεσης δεν έχουν ενταχθεί καταθέσεις των γιατρών κι άλλα έγγραφα από το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο.

    Πηγή: in.gr

  • Βόλος: Ψαράς ανέσυρε νεκρό ψαροντουφεκά και τον ξαναέριξε στη θάλασσα - Καταδικάστηκε σε φυλάκιση 21 μηνών
    Βόλος: Ψαράς ανέσυρε νεκρό ψαροντουφεκά και τον ξαναέριξε στη θάλασσα - Καταδικάστηκε σε φυλάκιση 21 μηνών

    Ένα περίεργο περιστατικό σημειώθηκε στον Βόλο, όπου ένας ψαράς ανέσυρε νεκρό ψαροντουφεκά και στη συνέχεια τον ξαναέριξε στη θάλασσα.

    Ποινή φυλάκισης με αναστολή

    Σύμφωνα με όσα αναφέρει το thenewspaper.gr ο κατηγορούμενος δεν αποδέχθηκε την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, ωστόσο αποδέχθηκε την κατηγορία της μη ανακοίνωσης ανεύρεσης πτώματος.

    Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου τον έκρινε ένοχο και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 21 μηνών με τριετή αναστολή, με το Λιμεναρχείο Βόλου να ανακοινώνει ότι ο κατηγορούμενος ανέσυρε στα δίχτυα του τον άτυχο 74χρονο ψαροντουφεκά, ωστόσο τον ξαναέριξε στη θάλασσα, χωρίς να ενημερώσει τις Αρχές».

    Αναλυτικά η ανακοίνωση του Λιμεναρχείου

    «Αναφορικά με τις έρευνες και τον εντοπισμό αγνοούμενου υποβρύχιου αλιέα στον Βόλο την 12.09.2021, γνωρίζεται ότι συνελήφθη, βραδινές ώρες χθες, 52χρονος ημεδαπός, στην παραλία “ΜΕΛΑΝΗ” Πηλίου Νομού Μαγνησίας για παράβαση του άρθρου 181 του Π.Κ. – Νόμος 4619/2019 (μη ανακοίνωση ανεύρεσης νεκρού).

    Συγκεκριμένα, πρωινές ώρες χθες, ο 52χρονος, κατά τη διενέργεια αλιείας με Α/Κ σκάφος στην θαλάσσια περιοχή "ΞΥΝΟΒΡΥΣΗ" Πηλίου, ανέσυρε τα δίχτυα του, στα οποία βρέθηκε μπλεγμένος ο 74χρονος αγνοούμενος υποβρύχιος αλιέας, χωρίς να έχει τις αισθήσεις του, ενώ στη συνέχεια, τον έριξε ξανά στη θάλασσα με τα δίχτυα του, χωρίς να αναφέρει το περιστατικό στις Αρχές. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου».

    Τι συνέβη

    Το περιστατικό συνέβη στις 11 Σεπτεμβρίου 2021, με τον 74χρονο συνταξιούχο τραπεζικό να πηγαίνει για ψαροντούφεκο. Το επόμενο πρωί εντοπίστηκε νεκρός, αφού προηγουμένως τον αναζήτησαν οι συγγενείς του.

    Υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση των Αρχών και ο ηλικιωμένος εντοπίστηκε νεκρός κοντά σε βράχο, βυθισμένος σε απόσταση πέντε μέτρων από την ακτή και σε μικρό βάθος.

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Αμαλιάδα: Τι αναφέρει η διοίκηση του νοσοκομείου για το θάνατο του 15 μηνών μωρού
    Αμαλιάδα: Τι αναφέρει η διοίκηση του νοσοκομείου για το θάνατο του 15 μηνών μωρού

    Μετά την ομοβροντία δημοσιευμάτων κυρίως των Αθηναϊκών ΜΜΕ, που λανθασμένα κάνουν λόγο για θάνατο τεσσάρων μωρών στην Αμαλιάδα, προκαλώντας σύγχυση στην κοινή γνώμη, η διοίκηση του Νοσοκομείου Ηλείας και της νοσηλευτικής μονάδας Αμαλιάδας, προχώρησε σε διευκρινήσεις σχετικά με τη μόνη υπόθεση θανάτου μωρού, που αφορά την Ηλεία και την περιοχή μας, αυτή του αγοριού ηλικίας 15 μηνών, που έφυγε από τη ζωή στις 5 Αυγούστου 2024.

    Στην ανακοίνωση περιγράφονται όλες οι κινήσεις από την υποδοχή του περιστατικού στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών έως την επιβεβαίωση του θανάτου και την μεταφορά στην Πάτρα για νεκροψία - νεκροτομή.

    Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

    "Σχετικά με δημοσιεύματα που έχουν προηγηθεί τόσο στον έντυπο όσο και στον ηλεκτρονικό τύπο και που αφορούν στον αιφνίδιο θάνατο βρέφους 15 μηνών, το ΓΝ Ηλείας και η Νοσηλευτική Μονάδα Αμαλιάδας δηλώνουν τα εξής:

    Την Δευτέρα 5/8/2024 και ώρα 13.10 μεταφέρθηκε στα επείγοντα ιατρεία της Ν.Μ. Αμαλιάδας βρέφος 15 μηνών, με ιδιωτικό μέσο. Συνοδευόταν από μικρόσωμη γυναίκα με κοντό μαλλί, η οποία το κρατούσε στην αγκαλιά και το άφησε πάνω στο εξεταστικό κρεβάτι των ιατρείων ενώ πίσω ακολουθούσε η μητέρα του κλαίγοντας.

    Ήταν άσφυγμο με μυδρίαση άμφω (και των δύο οφθαλμών). Ήταν άτονο, χωρίς καρδιακούς ήχους, χωρίς φωτοκινητικό αντανακλαστικό, με κυάνωση χειλέων.

    Πραγματοποιήθηκε άμεσα έλεγχος βατότητας αεροφόρων οδών, χωρίς ευρήματα. Έγινε χειρισμός Heimlich με εξαγωγή εμεσμάτων γάλακτος. Εφαρμόστηκε ΚΑΡΠΑ, με συνεχή χορήγηση οξυγόνου. Λήφθηκε ενδοκαρδιακός εργαστηριακός έλεγχος αίματος. Έγινε
    ενδοκαρδιακή έγχυση αδρεναλίνης.

    Συνεχίστηκε ΚΑΡΠΑ ακόμα και πέραν του χρόνου των πρωτοκόλλων, χωρίς καμμιά ένδειξη στα monitor παρακολούθησης, με συνεχή ισοηλεκτρική γραμμή. Η αναισθησιολόγος που είχε ήδη κληθεί, δεν ήταν δυνατό να παρέμβει διότι το βρέφος ήταν νεκρό.

    Τελευταίο ηλεκτροκαρδιογράφημα έγινε ώρα 14.05 με ισοηλεκτρική γραμμή. Το ιατρικό προσωπικό ανακοίνωσε προς τους οικείους τον θάνατο του παιδιού.

    Ακολούθως το βρέφος μεταφέρθηκε, όπως προβλέπεται, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πάτρας, για ιατροδικαστικό έλεγχο και νεκροψία.

    O ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΓΝ ΗΛΕΙΑΣ Σπύρος Πολίτης

    Η ΑΝ. ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑ ΝΜ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ Μαρία Μπαχού"

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο