Κυριακή, 12 Νοεμβρίου 2023 11:18

Κερατσίνι: Βίντεο από την αρρωστημένη δράση του 42χρονου σε βάρος δύο ΑΜΕΑ - «Πέσε στα γόνατα σα να προσκυνάς»

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Συνδρομητές έδιναν μέχρι και 150 ευρώ για το θέαμα - Σε σοκαριστικό στιγμιότυπο ο 42χρονος κρατά την ξυριστική μηχανή και ξυρίζει το κεφάλι της νεαρής κοπέλας

Φρίκη προκαλούν τα στοιχεία για την κακοποίηση δύο νεαρών ΑΜΕΑ από έναν 42χρονο στο Κερατσίνι στον βωμό των «προβολών» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης Σε ζωντανές μεταδόσεις ο 42χρονος κακοποιούσε κατ’ εξακολούθηση την 21χρονη και έναν άνδρα 25 ετών, αμφότεροι με νοητική υστέρηση.

Μάλιστα η κακοποίηση και όσα φρικτά γίνονταν τα παρακολουθούσαν πληρώνοντας αδρά αρρωστημένοι συνδρομητές. ‘Εδιναν μέχρι και 150 ευρώ για να βλέπουν τα θύματα να υποφέρουν. Οι δύο νέοι αναγκάζονταν από τον 42χρονο να χτυπούν ο ένας τον άλλον με σχοινιά και μπουνιές. Άλλες φορές τους υποχρέωναν σε σεξουαλικές πράξεις. Σε σοκαριστικό βίντεο ο 42χρονος κρατά την ξυριστική μηχανή και ξυρίζει το κεφάλι της νεαρής κοπέλας. Εκείνη αντιδρά, σηκώνεται από την καρέκλα και την απειλεί.

Στη συνέχεια βάζει άλλη κοπέλα να της ξυρίσει και τα φρύδια. Χτυπούσε τα ανυπεράσπιστα θύματά του ακόμα και με taser, ενώ σε δεκάδες βίντεο εξευτέλιζε με αδιανόητους τρόπους την ανθρώπινη ύπαρξη.

Βάζοντας ακόμη και το κεφάλι νεαρού μέσα σε λεκάνη τουαλέτας και πατώντας το καζανάκι, την ώρα που άλλοι στο χώρο ξεσπούσαν σε γέλια. Και όλα αυτά τα ασύλληπτα με άμεση πρόσβαση στο διαδίκτυο και χιλιάδες συνδρομητές ανάμεσά τους και ανήλικοι.

«Έλα εδώ θέλουν να δουν την κοπέλα μου» ακούγεται να λέει εκείνος ενώ τραβά την κοπέλα, «πονάω» απαντούσε εκεί. Ο 42χρονος επανερχόταν όμως λέγοντας «πέσε στα γόνατα σα να προσκυνάς. Θέλουν να δουν, δεν γίνεται να μην θες». Η νεαρή επέμενε πως πονάει, όμως εκείνος έλεγε «αν δεν το κάνεις δεν παίρνεις λεφτά».

Το... φαινόμενο στο ελληνικό ίντερνετ

Χρήστης της πλατφόρμας που είχε αντιληφθεί την ύπαρξη αυτών των βίντεο κακοποίησης μίλησε στo MEGA, κάνοντας λόγο για μία βίαια μόδα με live κακοποιήσεις

«Έχει τουλάχιστον 3 χρόνια που αυτό το φαινόμενο υπάρχει στο ελληνικό ίντερνετ. Εμείς σαν χρήστες έχουμε κάνει πολλές φορές αναφορές, γιατί δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο, δεν υπάρχει κάποιο άλλο νομικό πλαίσιο. Στην καλύτερη περίπτωση μπορεί απλά να πέσει το βίντεο. Είναι μια βίαια μόδα με live κακοποιήσεις, χτυπήματα κατά των γυναικών, κατά ΑΜΕΑ, τα οποία γίνονται επαναλαμβανόμενα σε live stream χωρίς να κάνει κανένας τίποτα».

Ο 42χρονος συνελήφθη λίγο μετά τα μεσάνυχτα μετά από ανώνυμη καταγγελία στις αρχές. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για πρόκληση σωματικών βλαβών, εξύβριση και μαστροπεία, εγκλήματα που τελέστηκαν με ρατσιστικά χαρακτηριστικά καθώς και παράβαση του νόμου περί όπλων.

554 βίντεο φρίκης

Σύμφωνα με την έρευνα των Αρχών, η συστηματική κακοποίηση των παιδιών από τον 42χρονο ξεκίνησε από τον Σεπτέμβριο του 2022. Από την έρευνα έχουν προκύψει 554 βίντεο φρίκης, με τον 42χρονο να έχει 22.700 συνδρομητές στην πλατφόρμα του, οι οποίοι πλήρωναν αδρά για να παρακολουθούν φρικαλεότητες.

Οι κτηνώδεις πράξεις του 42χρονου έγιναν αντιληπτές από τις Αρχές όταν ένα από τα βίντεο της φρίκης έπεσαν στα χέρια αστυνομικού, ο οποίος ενημέρωσε την ΕΛ.ΑΣ. Σημειώνεται πως ο 42χρονος συνελήφθη χθες, Παρασκευή, επ αυτοφόρω στο σπίτι του, την ώρα που έκανε ζωντανή μετάδοση.

Πηγή: protothema.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 12 Νοεμβρίου 2023 10:53

Σχετικά Άρθρα

  • Εφιάλτης για 25χρονη στο Ηράκλειο: Την κρατούσαν φυλακισμένη, την κακοποιούσαν και την εξέδιδαν - Δύο συλλήψεις
    Εφιάλτης για 25χρονη στο Ηράκλειο: Την κρατούσαν φυλακισμένη, την κακοποιούσαν και την εξέδιδαν - Δύο συλλήψεις

    Ένα μαρτύριο ζούσε μία 25χρονη στο Ηράκλειο Κρήτης τους τελευταίους μήνες στα χέρια ενός ζευγαριού από την Αλβανία.

    Σύμφωνα με το cretalive, η κοπέλα εντοπίστηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης από διερχόμενο οδηγό κοντά στο Παγκρήτιο Στάδιο σε άθλια κατάσταση, χτυπημένη και ημίγυμνη, με αποτέλεσμα να ειδοποιήσει τις Αρχές.

    Κατά την αστυνομική έρευνα αποκαλύφθηκε ότι από τον περασμένο Αύγουστο η κοπέλα ήταν όμηρος στο σπίτι ενός ζευγαριού από την Αλβανία, 42 και 30 ετών, το οποίο την είχε πάρει από δομή φιλοξενίας και την κακοποιούσε και την εξέδιδε.

    Οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη των δύο αλλοδαπών και κατά την έρευνα στο σπίτι τους βρέθηκαν τα ρούχα της κοπέλας και 260 ευρώ, που προέρχονταν από παράνομες δραστηριότητες.

    Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για την υπόθεση

    «Συνελήφθησαν σήμερα (24.10.2024) πρωινές ώρες στο Ηράκλειο, δύο αλλοδαποί (άντρας και γυναίκα) κατηγορούμενοι για εμπορία ανθρώπων και επιπλέον σε βάρος της αλλοδαπής σχηματίστηκε δικογραφία για πρόκληση σωματικών βλαβών σε βάρος ημεδαπής.

    Ειδικότερα, κατόπιν διερεύνησης υπόθεσης από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου, αναφορικά με εντοπισμό ημεδαπής σε περιοχή του Δήμου Ηρακλείου έχοντας σωματικές βλάβες, προέκυψε ότι ενώ η εν λόγω ημεδαπή παθούσα βρισκόταν εντός οχήματος στο οποίο επέβαιναν και οι δύο αλλοδαποί, η γυναίκα της προκάλεσε με τα χέρια σωματικές βλάβες και στη συνέχεια την εγκατέλειψαν στο σημείο όπου ανευρέθη.

    Από τη συνεχιζόμενη αστυνομική προανάκριση προέκυψε ότι οι δύο αλλοδαποί κατά το χρονικό διάστημα από τα τέλη Αυγούστου 2024 έως και 23.10.2024, κατακρατούσαν αυτήν παράνομα στην οικία τους, εξαναγκάζοντας την να προβαίνει σε γενετήσιες πράξεις με αγνώστους σε αυτήν άνδρες εισπράττοντας οι ίδιοι το χρηματικό ποσό για την παραπάνω πράξη.

    Οι δύο αλλοδαποί εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν είδη ένδυσης της παθούσας και το χρηματικό ποσό των 260 ευρώ ως προερχόμενο από παράνομες δραστηριότητες.

    Προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου, ενώ οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου».

    Πηγή: Ιefimerida.gr

  • ΑΣΕΠ: Από σήμερα οι αιτήσεις για 1.592 θέσεις στο Δημόσιο για ΑμεΑ
    ΑΣΕΠ: Από σήμερα οι αιτήσεις για 1.592 θέσεις στο Δημόσιο για ΑμεΑ

    Άνοιξε από σήμερα Δευτέρα (21/10) η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων των υποψηφίων στην προκήρυξη 6Κ/2024 του Α.Σ.Ε.Π. (Φ.Ε.Κ. 44/08.10.2024/τ. Α.Σ.Ε.Π., Φ.Ε.Κ. 49/18.10.2024/τ.Α.Σ.Ε.Π.) που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας 1.592 θέσεων μόνιμου προσωπικού και προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου των κατηγοριών Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης σε φορείς του Δημοσίου αποκλειστικά από άτομα με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 50%, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 6 και 28 του ν. 4765/2021.

    Οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στο ΑΣΕΠ, καθώς και το πιστοποιητικό ΚΕ.Π.Α. σε ισχύ αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού του τόπου (www.asep.gr > Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες > Αίτηση) ακολουθώντας τις οδηγίες που παρέχονται στην Προκήρυξη (Παράρτημα Β΄).

    Η προθεσμία υποβολής της αίτησης και του πιστοποιητικού λήγει την Τρίτη 5 Νοεμβρίου και ώρα 14:00.

    Η ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης στο ΑΣΕΠ ολοκληρώνεται όταν οι υποψήφιοι επιλέξουν «Οριστικοποίηση» και μόνο όταν ο 20ψήφιος κωδικός του παραβόλου βρίσκεται σε κατάσταση «ΠΛΗΡΩΜΕΝΟ», προκειμένου αυτό να δεσμευτεί από το ΑΣΕΠ.

    Η ανεξάρτητη Αρχή εφιστά την προσοχή των υποψηφίων στην πληρωμή του ίδιου κωδικού παραβόλου με αυτόν που αναγράφουν στην ηλεκτρονική τους αίτηση και μέχρι την υποβολή αυτής.

    Περισσότερες πληροφορίες προκειμένου ο κωδικός παραβόλου να εμφανίζεται άμεσα σε κατάσταση «ΠΛΗΡΩΜΕΝΟ» και να μπορούν οι υποψήφιοι να προβούν σε «οριστικοποίηση» της αίτησης παρέχονται στο site της ΓΓΠΣΔΔ εδώ.

    Τα απαραίτητα, κατά περίπτωση, δικαιολογητικά με τα οποία, αποδεικνύονται τα προσόντα, κριτήρια ή ιδιότητες που επικαλούνται οι υποψήφιοι με την αίτηση συμμετοχής τους, θα υποβληθούν ηλεκτρονικά, πριν την έκδοση των προσωρινών αποτελεσμάτων, μετά από σχετική Ανακοίνωση του ΑΣΕΠ.

    Πηγή: Cnn.gr

  • Φρικτή καταγγελία στην Εύβοια: Θύμα κακοποίησης έπεσε παιδί σε νηπιαγωγείο
    Φρικτή καταγγελία στην Εύβοια: Θύμα κακοποίησης έπεσε παιδί σε νηπιαγωγείο

    Την κακοποίηση του παιδιού της σε νηπιαγωγείο του Δήμου Κύμης Αλιβερίου στην Εύβοια κατήγγειλε μητέρα.

    Τι καταγγέλλει η μητέρα

    Σύμφωνα με το evima.gr, η μητέρα κατήγγειλε ότι το 4χρονο παιδί της έχει πέσει αρκετές φορές θύμα κακοποίησης από δυο συγκεκριμένα παιδιά του νηπιαγωγείου παραθέτοντας μάλιστα και φωτογραφία με τραυματισμό στο πρόσωπο του παιδιού την οποία ανάρτησε και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

    «Πρόκειται για δύο μαθητές του νηπιαγωγείου που είναι αδέρφια οι οποίοι δημιουργούν συνεχώς προβλήματα στα υπόλοιπα παιδιά. Όταν το παιδί μου δέχτηκε τις επιθέσεις, η δασκάλα τυγχάνει να είναι τουαλέτα ή γραφείο. Δεν θα το ανεχθώ άλλο», είπε χαρακτηριστικά η μητέρα στο evima.gr

    Ενώ κλείνοντας σε επικοινωνία που είχαμε μαζί της ξεκαθάρισε πως μέχρι να δοθεί λύση στο πρόβλημα δεν θα πάει ξανά το παιδί της στο σχολείο.

    Πριν από δέκα μέρες 4χρονο αγοράκι είχε δεχτεί ξανά επίθεση στα χέρια από τους συγκεκριμένους μαθητές.

    Σύμφωνα με πληροφορίες η μητέρα κατήγγειλε το γεγονός στην αστυνομία η οποία διεξάγει έρευνα για το συμβάν.

    Πηγή: Ethnos.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Freepik
  • Μουσική Αγωγή για ΑμΕΑ στο Ελληνικό Ωδείο Πύργου
    Μουσική Αγωγή για ΑμΕΑ στο Ελληνικό Ωδείο Πύργου

    To Ελληνικό Ωδείο Πύργου, αντιλαμβανόμενο τις μαθησιακές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν ορισμένα παιδιά, προσφέρει για αυτά ειδικές εκπαιδευτικές δυνατότητες μέσω της μουσικής παιδείας και τη σχολική χρονιά 2024-25.

    Με ιδιαίτερη ευαισθησία και σεβασμό προς τα παιδιά με ειδικές ανάγκες, λειτουργεί το Τμήμα Μουσικής Αγωγής για ΑμΕΑ από 7 έως 17 ετών. Υπεύθυνη του Τμήματος είναι η μουσικός, νηπιαγωγός και ειδική παιδαγωγός Διονυσία Πασσά, παλαιότερη σπουδάστρια και η ίδια του Ελληνικού Ωδείου Πύργου καθώς και καθηγήτριά του στο πιάνο και τα θεωρητικά μαθήματα.

    Η κα Πασσά, αναφερόμενη στον σπουδαίο ρόλο της μουσικής εκπαίδευσης στα παιδιά ΑμΕΑ, τονίζει:

    «Η συμβολή της μουσικής στα προγράμματα αποκατάστασης Α.μ.Ε.Α. θεωρείται σημαντική τόσο στον τομέα της θεραπείας όσο και στο μαθησιακό και ψυχαγωγικό τομέα καθώς το μάθημα της μουσικής συμβάλλει στην αναβάθμιση και ενίσχυση των ικανοτήτων των ατόμων αυτών, ανεξαρτήτου προβλήματος.

    Η διεπιστημονική φύση της μουσικής διαφαίνεται από το γεγονός ότι μπορεί να ενισχύσει:

    -Tην άρθρωση και τη γλώσσα, όπως στη λογοθεραπεία.

    -Την αδρή κινητικότητα, όπως στη φυσιοθεραπεία.

    -Τη λεπτή κινητικότητα, όπως στην εργοθεραπεία.

    -Τις γνωστικές δεξιότητες, όπως στην ειδική αγωγή.

    -Τη συναισθηματική οργάνωση, όπως στην ψυχολογία.

    Συνδυαστικά με κάθε κλάδο, ανάλογα με το ατομικό κλινικό προφίλ και τις ανάγκες κάθε ατόμου, μπορεί να προσφέρει τη μέγιστη θεραπευτική και εκπαιδευτική βοήθεια αλλά και να συνδράμει στην ολόπλευρη προσωπική και κοινωνική εξέλιξή του, ανεξαρτήτου ηλικίας και διαταραχής».

    Προϋπόθεση για να εγγραφεί κάποιος στο τμήμα, είναι να μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του μαθήματος. Για το λόγο αυτό προηγείται επικοινωνία με την υπεύθυνη του τμήματος και δοκιμαστικό μάθημα του σπουδαστή, ώστε να διαπιστωθεί η δυνατότητα συμμετοχής του.

    Η μουσική είναι το μέσο για το ταξίδι στη γνώση, στον πολιτισμό, στη ζωή!

    odeio amea mous

    Πληροφορίες-εγγραφές καθημερινά 5-9 το απόγευμα στη γραμματεία του Ωδείου.

    Τηλέφωνο επικοινωνίας: 26210-33179, e-mail: [email protected]

    28ης Οκτωβρίου 38, Πύργος.

    https://www.facebook.com/elliniko.odeio.pyrgou

    (Δελτίο Τύπου)

  • Κυψέλη: Νέες αποκαλύψεις για το έγκλημα - Ο 28χρονος είχε ομολογήσει στον πατέρα των παιδιών ότι τα είχε κακοποιήσει
    Κυψέλη: Νέες αποκαλύψεις για το έγκλημα - Ο 28χρονος είχε ομολογήσει στον πατέρα των παιδιών ότι τα είχε κακοποιήσει

    Οι συγγενείς του 28χρονου τον είχαν συμβουλεύσει να μην ταξιδέψει από την Αλβανία στην Ελλάδα για να συναντηθεί με τα δύο αδέρφια που τον σκότωσαν - Για τον εφιάλτη που είχαν ζήσει τα δύο αδέλφια γνώριζε εδώ και ένα χρόνο ο πατέρας τους

    Κρατούμενα παραμένουν τα δύο αδέλφια από την Αλβανία προετοιμάζοντας την απολογία τους για τη δολοφονία του 28χρονου ξαδέλφου τους στην Κυψέλη ο οποίος φέρεται να τους είχε κακοποιήσει σεξουαλικά πριν από 12 χρόνια.
    Πληροφορίες θέλουν τα δύο παιδιά, ηλικίας 17 και 19 ετών, να πήγαν στο ραντεβού με το θύμα αποφασισμένα να πάρουν εκδίκηση για όσα πέρασαν στα χέρια του.
    Για αυτό το λόγο οι συγγενείς του 28χρονου τον είχαν συμβουλεύσει να μην ταξιδέψει από την Αλβανία στη χώρα μας και να συναντηθεί μαζί τους.
    Για τον εφιάλτη που είχαν ζήσει τα δύο αδέλφια γνώριζε εδώ και ένα χρόνο ο πατέρας τους ο οποίος είχε τηλεφωνήσει στον 28χρονο με τον τελευταίο να ομολογεί όσα αποτρόπαια είχε κάνει στα παιδιά του.

    Η μητέρα των δύο καθ ομολογία δραστών έμαθε όλες τις λεπτομέρειες για το κίνητρο πίσω από τη στυγερή δολοφονία μόλις χθες με αποτέλεσμα να καταρρεύσει.

    Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, περισσότερα από 10 άτομα από το ευρύτερο, συγγενικό περιβάλλον δραστών και θύματος είχαν γνώση για τις αρρωστημένες διαθέσεις του 28χρονου και του ζητούσαν να σταματήσει να ενοχλεί τα δύο αδέλφια.

    Ο ίδιος, όμως, όπως αποκαλύπτει ο συνήγορος των δύο νεαρών, κ. Αλέξης Κούγιας, συνέχιζε να ενοχλεί τα θύματά του μέχρι και πρόσφατα.

    Το σοκ για την οικογένεια ήταν μεγάλο καθώς τα δύο παιδιά ήταν άριστοι μαθητές, δεν είχαν εμπλακεί σε περιστατικά βίας και ούτε είχαν απασχολήσει ποτέ τις Αρχές.

    Άτομα από το φιλικό περιβάλλον τους αλλά και από τη γειτονιά τους, στο Γαλάτσι, κάνουν λόγο για δύο αριστούχους, ο ένας μαθητής Λυκείου και ο δεύτερος στο Οικονομικό Τμήμα της Νομικής, που δεν είχαν δείξει ποτέ βίαιο πρόσωπο.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη, Γεωργίας Ντάτσικα, με εκπροσώπους των Μ.Φ.Η και των Κοινωνικών Δομών για ΑμεΑ
    Συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη, Γεωργίας Ντάτσικα, με εκπροσώπους των Μ.Φ.Η και των Κοινωνικών Δομών για ΑμεΑ

    Σε κλίμα συνεργασίας, πραγματοποιήθηκαν οι συναντήσεις της Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Πολιτικής και Οικογένειας, Γεωργίας Ντάτσικα, με εκπροσώπους των Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων (Μ.Φ.Η) και των Κοινωνικών Δομών για ΑμεΑ των Περιφερειακών Ενοτήτων Αχαΐας, Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας.

    Οι συναντήσεις έγιναν την Πέμπτη 12, την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024 και την Παρασκευή 04 Οκτωβρίου 2024, με στόχο την προώθηση της συνεργασίας και την ανταλλαγή καλών πρακτικών για την υποστήριξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

    Κατά τη διάρκεια των συζητήσεων, εξετάστηκαν οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι φορείς και οι ανάγκες που προκύπτουν στην καθημερινή λειτουργία τους. Η Αντιπεριφερειάρχης τόνισε τη σημασία της ενίσχυσης των υπηρεσιών που παρέχονται στους ωφελούμενους και δεσμεύτηκε να υποστηρίξει κάθε προσπάθεια για τη βελτίωση των συνθηκών φροντίδας και υποστήριξης.

    Με τη στήριξη του Περιφερειάρχη, Νεκτάριου Φαρμάκη, ενισχύεται το έργο των εκπροσώπων των Μ.Φ.Η και των Κοινωνικών Δομών για ΑμεΑ, αναγνωρίζοντας τη σημασία τους στην ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου δικτύου κοινωνικής φροντίδας στην περιοχή.

    «Στόχος μας είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και η προώθηση της κοινωνικής αλληλεγγύης», δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης και πρόσθεσε: «Η συνεργασία αυτή αποτελεί θεμέλιο λίθο για την ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου δικτύου κοινωνικής φροντίδας στην Δυτική Ελλάδα, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και την προώθηση της κοινωνικής αλληλεγγύης».

    Στις συναντήσεις, συμμετείχαν, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας, Νίκος Κοροβέσης, η Προϊστάμενη της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Αχαΐας, Σοφία Συμεωνίδου, η Προϊστάμενη της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Ηλείας, Ασημίνα Χαλκιά, η Προϊστάμενη της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας,Σταμούλη Αθηνά καθώς και η Προϊσταμένη του Τμήματος Κοινωνικών Υπηρεσιών – Κοινωνικού Παρατηρητηρίου Ένταξης,Μαρία Παππά , ο Προϊστάμενος του Τμήματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Π.Ε. Αχαΐας, Σπύρος Πανταζής, όπως και η Προϊσταμένη του Τμήματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, Αλεξάνδρα Κοσσόβα.

    pde sun amea ntats 2

    pde sun amea ntats 3

    pde sun amea ntats 4

    (Δελτίο Τύπου)

  • Διπλασιάζεται το επίδομα αναδοχής για παιδιά με αναπηρία στα 750 ευρώ
    Διπλασιάζεται το επίδομα αναδοχής για παιδιά με αναπηρία στα 750 ευρώ

    Στα 750 ευρώ μηνιαίως αυξάνεται το επίδομα που λαμβάνουν οι ανάδοχοι γονείς παιδιών με αναπηρία, προχώρησε το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας στο πλαίσιο της συντεταγμένης και στοχευμένης πολιτικής αποϊδρυματοποίησης.

    Πρόκειται για διπλασιασμό από τα 375 ευρώ / μήνα που λαμβάνουν μέχρι σήμερα και μια σημαντική «ανάσα» για τους γονείς παιδιών που συνήθως έχουν αυξημένες ανάγκες. Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί πως οι γονείς παιδιών με αναπηρία εξακολουθούν να λαμβάνουν το επίδομα αναδοχής και μετά την ενηλικίωσή τους.

    Παράλληλα, η αρμόδια υπουργός κ. Σοφία Ζαχαράκη ανακοίνωσε και σημαντική αύξηση του αντίστοιχου επιδόματος για τα παιδιά τυπικής ανάπτυξης στα 525 ευρώ, από 325 ευρώ τον μήνα.

    Σε αυτές τις περιπτώσεις, το επίδομα συνεχίζει να καταβάλλεται σε άτομα τυπικής ανάπτυξης και μετά την ενηλικίωσή τους εφόσον σπουδάζουν ή εκπληρώνουν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις.

    Η καταβολή του επιδόματος διακόπτεται μετά το πέρας των σπουδών τους και σε κάθε περίπτωση με τη συμπλήρωση του 26ου έτους της ηλικίας τους.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου από τις αυξήσεις αυτές θα ωφεληθούν περί τα 639 παιδιά και 103 ενήλικές - εκ των οποίων οι 57 είναι άτομα με αναπηρίες - που έχουν ενταχθεί σε ανάδοχες οικογένειες.

    Πρόγραμμα Επαγγελματικής Αναδοχής για παιδιά με βαριές αναπηρίες

    Εντός του Νοεμβρίου θα έχουμε τις πρώτες συνδέσεις μεταξύ επαγγελματιών αναδόχων γονέων και παιδιών που ζουν σε ιδρύματα με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67% ή ψυχικής αναπηρίας άνω του 50%.

    Με την υλοποίηση του θεσμού της επαγγελματικής αναδοχής, ανάδοχοι γονείς οι οποίοι για πρώτη φορά λαμβάνουν ειδική επιμόρφωση σε συνεργασία με δημόσια Πανεπιστήμια, όπως είναι το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, θα αναλάβουν τη φροντίδα παιδιών με αναπηρία συμβάλλοντας έτσι στην άρση των εμποδίων για την κοινωνική τους ένταξη και προσφέροντας τους ένα οικογενειακό πλαίσιο που θα μπορεί να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες τους.

    Αναγνωρίζοντας τις αυξημένες οικονομικές απαιτήσεις οι οποίες σχετίζονται με τα έξοδα ενός παιδιού με υψηλά ποσοστά αναπηρίας, η μηνιαία αποζημίωση των επαγγελματιών ανάδοχων ανέρχεται σε 1.850 ευρώ μικτά, χωρίς ωστόσο να διακόπτεται η καταβολή του επιδόματος αναδοχής ή των λοιπών προνοιακών επιδομάτων τα οποία λαμβάνουν τα άτομα με αναπηρία.

    Πρόγραμμα Ημιαυτόνομης Διαβίωσης για παιδιά από 15 έως 26 ετών

    Παράλληλα, με την υλοποίηση του προγράμματος της Ημιαυτόνομης Διαβίωσης καλύπτεται για πρώτη φορά το μεγάλο κενό στην προστασία της μετεφηβικής ηλικίας των παιδιών που έχουν περάσει όλη τους την ζωή εντός των ιδρυμάτων και δεν έχουν περιθώρια να συνδεθούν με μια οικογένεια μέσω των θεσμών της αναδοχής και της υιοθεσίας.

    Αφορά παιδιά και νέους 15 ετών και άνω, οι οποίοι είτε ζουν σε ιδρύματα, είτε φιλοξενούνται προσωρινά, για λόγους προστασίας, σε κάποιο νοσοκομείο.

    Μέχρι το τέλος του 2025, στα διαμερίσματα Ημιαυτόνομης Διαβίωσης θα έχουν ενταχθεί τουλάχιστον 200 παιδιά και νέοι, με δυνατότητα παραμονής μέχρι και το 26ο έτος της ηλικίας τους.

    Το πρόγραμμα καλύπτει όλα τα έξοδα διαμονής των ωφελούμενων στα διαμερίσματα, κόστη για την εκπαίδευση, επιμόρφωση και την επαγγελματική κατάρτιση τους. Ειδικότερα προβλέπεται καθημερινή́ φροντίδα, ψυχοκοινωνική υποστήριξη και διασύνδεση με συμπληρωματικές παροχές και υπηρεσίες, όπως εξωσχολικές δραστηριότητες για τα ανήλικα παιδιά, ενώ στους ενήλικους νέους παρέχονται υπηρεσίες επαγγελματικής καθοδήγησης και εργασιακής συμβουλευτικής.

    Επιπλέον, με απόφαση της Υπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας θεσμοθετήθηκε μηνιαίο οικονομικό βοήθημα ύψους 375 ευρώ, προκειμένου τα παιδιά που διαμένουν στα διαμερίσματα Ημιαυτόνομης Διαβίωσης να καλύπτουν τα προσωπικά τους έξοδα.

    Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται με 12.600.000 ευρώ από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

    Πηγή: Cnn.gr

  • Κερατσίνι: Φορτηγό παρέσυρε και σκότωσε 70χρονο
    Κερατσίνι: Φορτηγό παρέσυρε και σκότωσε 70χρονο

    Ένα ακόμη θανατηφόρο περιστατικό στους δρόμους, αυτή τη φορά στο Κερατσίνι.

    Ένας άνδρας 70 ετών παρασύρθηκε από φορτηγό στην Γρηγορίου Λαμπράκη στο Κερατσίνι με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

    Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής.

    Ο άνδρας μεταφέρθηκε στη συνέχεια στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

    Πηγή: iEidiseis.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο