Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2023 13:47

Βοιωτία: Από μικρή απόσταση πυροβολήθηκε ο 17χρονος Ρομά, δείχνει η ιατροδικαστική εξέταση

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Ο θάνατος προήλθε από το τραύμα που προκάλεσε η σφαίρα στην αριστερή τραχηλική χώρα - Ο 17χρονος κατέληξε μετά από πυροβολισμό που δέχθηκε από αστυνομικό

Από το τραύμα που του προκάλεσε η σφαίρα του αστυνομικού στην αριστερή τραχηλική χώρα επήλθε ο θάνατος του 17χρονου Ρομά στη Βοιωτία.

Από την ιατροδικαστική εξέταση, προέκυψε ότι η βολίδα αρχικά προκάλεσε ένα διαμπερές τραύμα στον αριστερό αντίχειρα και μετά συνέχισε, καταλήγοντας στην αριστερή τραχηλική χώρα.

Πρόκειται για τυφλό τραύμα καθώς η βολίδα βρέθηκε προς τα κάτω, στο πρόσθιο θωρακικό τοίχωμα, εντός των μυών, οκτώ εκατοστά πιο πάνω από τη δεξιά θηλή.

Όπως διαπιστώθηκε από την εξέταση, όταν η βολίδα μπήκε μέσα στον λαιμό έκανε κάταγμα 4ου και 5ου αυχενικού σπονδύλου.

Από την ιατροδικαστική εξέταση, φάνηκε ότι η βολή πραγματοποιήθηκε σε μικρή απόσταση από το θύμα, ενώ ο 17χρονος έφερε και εκδορές τριβής στην αριστερή μετωπιαία χώρα και στα αριστερά ζυγωματικά. Τέλος, όπως διαπιστώθηκε, ο 17χρονος δεν έφερε τραύματα στα πλευρά.

«Εξ επαφής» ο πυροβολισμός, λέει ο Κούγιας

Ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος έχει αναλάβει την υπεράσπιση του 41χρονου αστυνομικού από το όπλο του οποίου έφυγε η μοιραία σφαίρα δηλωσε στον ΑΝΤ1 οτι ο πυροβολισμός ήταν εξ επαφής.

«Το αν εκπυροσκρότησε, αν έγινε πάνω σε πάλη είναι κάτι άλλο. Είναι τελείως διαφορετικό να προσπαθείς να πάρει ένα όπλο, να νιώθεις ότι κινδυνεύεις η ζωή σου, να πυροβολείς εν ψυχρώ. Υπάρχει ένα πρωτόκολλο πότε μπορεί να πυροβολήσει αστυνομικός. Εγώ δεν θα υπερασπιστώ αστυνομικό που πυροβόλησε εν ψυχρώ. Δεν δικαιολογείται ένας αστυνομικός να πυροβολεί επειδή η ομάδα των Ρομά έχει παραβατικές συμπεριφορές» είπε.

«Εκείνο που γνωρίζω είναι οτι υήρχε μια καταδίωξη στους δρόμους του Αλιάρτου όπου για πολύ ώρα ο νεαρός έκανε επικίνδυνους ελιγμούς. Όταν βγήκαν εκτός Αλιάρτου επέλεξε να πάει στα ορεινά, η καταδίωξη ήταν 45 λεπτά» πρόσθεσε ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος μετέφερε, επίσης, την πληροφορία ότι οι προφορικές καταθέσεις και από τους Ρομά είναι υπέρ του αστυνομικού.

Ο 41χρονος αστυνομικός αντιμετωπίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και παράνομη εκτέλεση πυροβολισμού εξουδετέρωσης. Ο αστυνομικός της ΟΠΚΕ ζήτησε και πήρε προθεσμία να απολογηθεί την Πέμπτη.

Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι το όπλο εκπυρσοκρότησε και ότι ο νεαρός επιχείρησε να του πάρει το όπλο, ύστερα από καταδίωξη περίπου 20 λεπτών.

Πηγή: Protothema.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2023 13:31

Σχετικά Άρθρα

  • Κυψέλη: Μαχαίρωσαν 17χρονο και προσπάθησαν να τον κλέψουν
    Κυψέλη: Μαχαίρωσαν 17χρονο και προσπάθησαν να τον κλέψουν

    Επίθεση με μαχαίρι δέχτηκε 17χρονος στην Κυψέλη, όταν άγνωστος άντρας τον προσέγγισε τον τραυμάτισε στην κοιλιακή χώρα και αποπειράθηκε να το αφαιρέσει χρήματα.

    Μεταφέρθηκε σε κέντρο υγείας

    Το περιστατικό συνέβη στις 12 το πρωί στην οδό Κεφαλληνίας.

    Ο 17χρονος που είναι από το Αφγανιστάν μεταφέρθηκε σε κέντρο υγείας που του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες

    Πηγή: Ethnos.gr

  • Βοσνία: 15χρονος μπήκε σε αστυνομικό τμήμα και σκότωσε αστυνομικό με μαχαίρι
    Βοσνία: 15χρονος μπήκε σε αστυνομικό τμήμα και σκότωσε αστυνομικό με μαχαίρι

    Άγνωστα τα κίνητρα της επίθεσης του 15χρονου μέσα σε αστυνομικό τμήμα στην Μποσάνκα Κρούπα της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης.

    Ένας 15χρονος στη Βοσνία μαχαίρωσε μέχρι θανάτου έναν αστυνομικό και τραυμάτισε άλλον έναν χθες, Πέμπτη (24/10), το βράδυ μέσα σε αστυνομικό τμήμα στην πόλη Μποσάνκα Κρούπα, στη βορειοδυτική πλευρά της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης.

    Ο έφηβος μπήκε σε αστυνομικό τμήμα και επιτέθηκε στους αστυνομικούς με μαχαίρι, όπως τόνισε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Άντναν Μπεγκάνοβιτς, στη βοσνιακή δημόσια τηλεόραση BHRT.

    Ο ένας υπέκυψε στα τραύματα που υπέστη, ενώ ο δεύτερος νοσηλεύεται σε νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση.

    Ο δράστης, γεννημένος το 2009, συνελήφθη, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, ο οποίος διευκρίνισε πως έχει αρχίσει να διενεργείται έρευνα για να εξακριβωθούν τα κίνητρα της επίθεσης, που παραμένουν άγνωστα.

    Πηγή: iEidiseis.gr

  • Πάτρα: Προφυλακίστηκε ο πορτιέρης που είχε πυροβολήσει τον Πάνο Καλλίτση και τον έπιασαν για ροζ κοκαΐνη
    Πάτρα: Προφυλακίστηκε ο πορτιέρης που είχε πυροβολήσει τον Πάνο Καλλίτση και τον έπιασαν για ροζ κοκαΐνη

    Στις φυλακές οδηγείται, μετά τη σημερινή απολογία του στον ανακριτή ο 50χρονος που συνελήφθη, προ ημερών, στην Πάτρα για διακίνηση ναρκωτικών, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε το πιστόλι με το οποίο πυροβόλησε τον κομμωτή Πάνο Καλλίτση το 2016 στο Λυκαβηττό.

    Ο ίδιος υποστήριξε πως τα ναρκωτικά τα είχε για δική του χρήση.

    Οπως έγραψε το tempo24.news, το όπλο που βρέθηκε στην κατοχή του είναι το ίδιο με αυτό που είχε πυροβολήσει το 2016 στο στήθος τον Πάνο Καλλίτση στην είσοδο του πάρκινγκ του σπιτιού του στο Λυκαβηττό για να του αποσπάσει το χρηματικό ποσό που είχε μέσα στο αυτοκίνητό του. Το πιστόλι ταυτοποιήθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ όπου είχε σταλεί για βαλλιστικό έλεγχο

    Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών είχαν εδώ και καιρό πληροφορίες για τη δράση του 50χρονου άνδρα, ο οποίος φέρεται να διακινούσε ποσότητες ναρκωτικών σε κλαμπ της αχαϊκής πρωτεύουσας και συνελήφθη μαζί με ένα ακόμα άτομο ηλικίας 41 ετών.

    Εκτός από τον πυροβολισμό εναντίον του Πάνου Καλλίτση ο 50χρονος συμμετείχε και στη ληστεία της χρηματαποστολής των ΕΛΤΑ το 2009 με λεία 1.000.000 ευρώ.

    Όπως αποκάλυψε πρώτο το tempo24.news ο 50χρονος συλληφθείς στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν όπλα, σφαίρες και άλλα αντικείμενα, από τη ληστεία της χρηματαποστολής του 2009 είχε πάρει σύμφωνα με πληροφορίες μερίδιο 400.000 ευρώ. Το 2022 και μετά από συγχώνευση των ποινών του αποφυλακίστηκε για να συλληφθεί στις 12 Οκτωβρίου του 2024 για διακίνηση ροζ κοκαΐνης.

    Ο 50χρονος συνελήφθη όταν έβγαινε από το σπίτι του, ενώ σε έρευνες των αστυνομικών στο σπίτι του ίδιου αλλά και του 41χρονου εντοπίστηκαν 16,76 γραμμάρια κοκαΐνης, 1 γραμμάριο ΡΟΖ κοκαΐνης, τρεις ζυγαριές ακριβείας, 675 ευρώ, ένα πιστόλι των 32mm με σιγαστήρα και ένα γεμιστήρα με επτά φυσίγγια, μία συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης (tazer).

    Πηγή: Tempo24.news

  • Άγριο επεισόδιο μεταξύ μαθητών ΕΠΑΛ στη Βάρη: Στο νοσοκομείο 17χρονος που έχασε τις αισθήσεις του από γροθιά
    Άγριο επεισόδιο μεταξύ μαθητών ΕΠΑΛ στη Βάρη: Στο νοσοκομείο 17χρονος που έχασε τις αισθήσεις του από γροθιά

    «Εκφόβιζε την αδερφή μου» - «Μου ζήτησε τον λόγο και με χτύπησε» - Τι υποστηρίζουν οι δύο πλευρές

    Ένα άγριο περιστατικό μεταξύ μαθητών ΕΠΑΛ που κατέληξε στη μεταφορά ενός παιδιού σε κέντρο υγείας χωρίς τις αισθήσεις του και στη σύλληψη δύο ανηλίκων έλαβε χώρα πριν από μερικές ημέρες στη Βάρη.
    Όπως προκύπτει από τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση, η οποία βρίσκεται στη διάθεση του protothema.gr, όλα συνέβησαν την περασμένη Τρίτη (15/10) στο ΕΠΑΛ Βάρης, κατά τη διάρκεια του διαλλείματος. Τότε οι δύο φερόμενοι ως δράστες προσέγγισαν τον ανήλικο, 17 ετών, και δημιουργήθηκε ένταση όταν ένας εξ’ αυτών τον ρώτησε γιατί βρίζει την αδερφή του.
    Η ένταση κορυφώθηκε έξω από το σχολείο μετά το πέρας των μαθημάτων, όταν οι δύο μαθητές προσέγγισαν και πάλι τον 17χρονο και ένας από αυτούς τον χτύπησε με αποτέλεσμα το παιδί να χάσει αρχικά τις αισθήσεις του και στη συνέχεια να μεταφερθεί στο κέντρο υγείας της περιοχής για την παροχή πρώτων βοηθειών.
    «Με χτύπησε με γροθιά στο πρόσωπο»

    Η κατάθεση του θύματος στις Αρχές για τα όσα βίωσε έξω από το σχολείο του είναι χαρακτηριστική: «Ενώ είχαμε διάλειμμα και καθόμουν με κάτι φίλους μου, με πλησίασε ένα άτομο που δεν το γνωρίζω προσωπικά αλλά ξέρω ότι πάει στην 3η Λυκείου στο σχολείου μου και αφού μου έδειξε την θήκη του κινητού του, με ρώτησε αν είναι ωραία. Εγώ ξαφνιάστηκα, χαμογέλασα και επειδή δεν τον ξέρω, του είπα «τι θες από μενα;», εκείνος όμως στη συνέχεια μου ζήτησε τον λόγο γιατί έβρισα την αδελφή του. Εγώ τον ρώτησα τι είναι αυτά που λέει και πως δεν έχω βρίσει την αδελφή του, αφού δεν την ξέρω κιόλας και στη συνέχεια εκείνος έφυγε.

    Περίπου στις 13.30, όταν σχολάσαμε, βγήκα από το σχολείο και πήγα να χαιρετήσω κάτι φίλους μου και τότε από τον απέναντι δρόμο μου φώναξε το άτομο που ανέφερα παραπάνω να πάω προς το μέρος του να τα βρούμε, ενώ μαζί του ήταν και άλλα 3 άτομα. Εγώ του είπα ότι δεν έχω να του πω κάτι και πως αν θέλει να συζητήσουμε, να έρθει προς εμένα. Τότε εκείνος, μαζί με ένα από τα παιδιά που ήταν μαζί του, τον οποίο επίσης δεν γνωρίζω, ήρθαν προς το μέρος μου και το άλλο παιδί μου είπε να ζητήσω συγγνώμη για αυτά που έχω πει για την αδελφή του άλλου παιδιού, αλλιώς θα με αρχίσουν στα χαστούκια και τότε εκείνη τη στιγμή ο άλλος με χτύπησε με γροθιά στο πρόσωπο. Από το χτύπημα ζαλίστηκα γιατί δεν το περίμενα και έπεσα στο έδαφος. (...) Στη συνέχεια η σχολική σύμβουλος με μετέφερε στο Κέντρο Υγείας Βάρης και μου δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες, μου έγιναν ράμματα στα χείλη μου στην δεξιά μεριά, έχω χτυπήματα δίπλα από το αριστερό μάτι και στο δεξί μου πόδι».

    «Εκφόβιζε την αδερφή μου»

    Από τη μεριά του, ο ανήλικος που χτύπησε τον 17χρονο, υποστήριξε ενώπιον των αστυνομικών ότι προέβη στην πράξη αυτή λόγω του ότι ο ανήλικος εκφόβιζε την αδερφή του.

    «Την ώρα που σχολάσαμε τον πλησίασα και με ωραίο τρόπο του ζήτησα τον λόγο που βρίζει και εκφοβίζει την αδερφή μου εδώ και πέντε μέρες περίπου. Εκείνος μου μίλησε ειρωνικά λέγοντάς μου «ποιος είσαι εσύ για να σου δώσω λογαριασμό τι θα κάνω;». Τότε εγώ του υπενθύμισα ότι είμαι ο αδερφός της Ι. της κοπέλας που εδώ και περίπου πέντε μέρες δέχεται λεκτικό bullying από εσένα. Καθώς με κοίταγε και μου μιλούσε με έσπρωχνε ταυτόχρονα με το χέρι του προς τα πίσω και τότε εγώ προέβη στην πράξη για την οποία κατηγορούμαι. Τη στιγμή που έπεσε κάτω χάνοντας τις αισθήσεις του, σηκώθηκε έχοντας ένα σιδερένιο αιχμηρό αντικείμενο στο αριστερό του χέρι και στο δεξί του είχε βάλει κάτι σιδερένια αντικείμενα τα οποία δεν πρόσεξα τι ήταν. Αυτός προσπάθησε να έρθει στο μέρος μου για να με χτυπήσει. Τότε εγώ αμύνθηκα κάνοντάς του κεφαλοκλείδωμα για να τον ακινητοποιήσω και να μην με χτυπήσει με τα αντικείμενα που κρατούσε, αλλά κατάφερε να με χτυπήσει με αποτέλεσμα να με τραυματίσει ελαφριά στο κάτω χείλος μου και στο αριστερό μου μάτι και στο αριστερό μου χέρι. Τελικά μπήκε ο Κ. Α. (ο δεύτερος ανήλικος που συνελήφθη) στη μέση προσπαθώντας να μας χωρίσει».

    «Θα ασκήσουμε όλα τα δικαιώματα που μας δίνει ο νόμος»

    Οι πληρεξούσιοι δικηγόροι του κατηγορουμένου που χτύπησε τον 17χρονο κ.κ. Ιωάννης Γλύκας και Δημήτρης Μπελδέκος δήλωσαν στο protothema.gr, ότι ο ανήλικος από την πρώτη στιγμή εμφανίστηκε αυτοβούλως μαζί με τους γονείς του ενώπιον των Αρχών και αναφέρθηκε ενδελεχώς στο τρόπο εμπλοκής του στο επίμαχο περιστατικό.

    «Πιο συγκεκριμένα ο ανήλικος φερόμενος δράστης αναφέρθηκε στη συνεχή κακοποιητική συμπεριφορά του παθόντα προς την αδερφή του. Έτσι ζήτησε από τον παθόντα όπως σταματήσει άμεσα τις απειλές, τον εκφοβισμό και το bullying που ασκεί ο τελευταίος στην αδερφή του. Δυστυχώς η κατάσταση ξέφυγε και επήλθε σύρραξη με ευθύνη και την δυο μερών. Μάλιστα ο φερόμενος ως παθών αποπειράθηκε να τραυματίσει με αιχμηρό αντικείμενο τον ανήλικο.

    Είναι προφανές ότι θα ασκήσουμε όλα τα δικαιώματα που μας δίνει ο νόμος και θα ασκηθούν όλες οι δέουσες νομικές ενέργειες εις βάρος του φερόμενου παθόντα» σημείωσαν χαρακτηριστικά.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Ρόδος: Νεκρός από πυροβολισμό 55χρονος αγρότης
    Ρόδος: Νεκρός από πυροβολισμό 55χρονος αγρότης

    Νεκρός βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου (12/10) ένας 55χρονος αγρότης, έγγαμος πατέρας δύο παιδιών, στον Αγιο Ισίδωρο στη Ρόδο.

    Ο 55χρονος, όπως αναφέρει η dimokratiki.gr φέρει τραύμα από καραμπίνα στην κοιλιακή χώρα από μονόβολη καραμπίνα.

    Προηγουμένως είχε ενημερώσει οικείους του ότι θα πάει στο χωριό για να ηρεμήσει ενώ φέρεται να αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα.

    Ολες οι μέχρι τώρα ενδείξεις κατατείνουν ότι ο 55χρονος έθεσε ο ίδιος τέρμα στη ζωή του.

    Προανάκριση διενεργεί το ΑΤ Ιαλυσού.

    Πηγή: cnn.gr

  • Βοιωτία: Αίτημα εξαίρεσης των όρων επιλεξιμότητας των συνδεδεμένων ενισχύσεων
    Βοιωτία: Αίτημα εξαίρεσης των όρων επιλεξιμότητας των συνδεδεμένων ενισχύσεων

    Στη Βοιωτία επικράτησαν εξαιρετικά δύσκολες, για τις καλλιέργειες καιρικές συνθήκες

    Την εξαίρεση της ΠΕ Βοιωτίας από την εφαρμογή των όρων επιλεξιμότητας και τη μη εφαρμογή ελαχίστων στρεμματικών αποδόσεων καλλιεργειών αγροτικών προϊόντων, που έχουν πληγεί, για τη χορήγηση της ειδικής ενίσχυσης βάμβακος και των συνδεδεμένων ενισχύσεων, ζητά η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

    Στην επικράτεια της Π.Ε. Βοιωτίας επικράτησαν εξαιρετικά δύσκολες, για τις καλλιέργειες, καιρικές συνθήκες, με παρατεταμένες πολύ υψηλές θερμοκρασίες – επιπέδου καύσωνα, παρατεταμένη ανομβρία και εξαιρετική λειψυδρία, ολόκληρη την καλοκαιρινή περίοδο του 2024, οι οποίες δημιούργησαν πολύ μεγάλα προβλήματα στην ανάπτυξη των φυτών σε όλες τις αγροτικές παραγωγές και στην άρδευση των αγροκτημάτων και των γεωργικών καλλιεργειών, όπως του βάμβακος, του αραβόσιτου, της μηδικής, της βιομηχανικής ντομάτας κλπ.

    Οι ακραίες κλιματολογικές – καιρικές συνθήκες, κατά την καλλιεργητική περίοδο 2024, επηρέασαν ιδιαίτερα δυσμενώς όλες τις αγροτικές παραγωγές και τις στρεμματικές αποδόσεις του βαμβακιού, του αραβοσίτου, της μηδικής, της βιομηχανικής ντομάτας, των κηπευτικών σε ολόκληρη την επικράτεια της Βοιωτίας

    «Λόγω της εξαιρετικής κατάστασης λειψυδρίας στη Βοιωτία, κατόπιν αιτημάτων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και των Δήμων Ορχομενού και Αλιάρτου – Θεσπιέων, κηρύχτηκαν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, οι ευρύτερες περιοχές τους και συγκεκριμένα εκδόθηκαν οι υπ. αριθμ. Αποφάσεις 1) Α3492 (ΑΔΑ: Ψ4ΓΧ46ΝΠΙΘ-Ο6Ν) Απόφασης Κήρυξης σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής προστασίας του Δήμου Ορχομενού και 2) Α3271 (ΑΔΑ: ΡΥΞ746ΝΠΙΘ-5ΕΚ) Απόφασης Κήρυξης σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής προστασίας του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπέων και για τις οποίες επεκτάθηκε η διάρκειά τους με επόμενες σχετικές αποφάσεις. Οι ίδιες συνθήκες ισχύουν για ολόκληρη την Βοιωτία και το σύνολο των αγροτικών καλλιεργειών», επισημαίνεται σε επιστολή των αντιπεριφερειαρχών Γ. Ντασιώτη Γεωργίου – Κ. Αποστολόπουλου προς το ΥπΑΑΤ και τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

    Σοβαρές επιπτώσεις στους αγρότες – παραγωγούς

    Οι ακραίες κλιματολογικές – καιρικές συνθήκες, κατά την καλλιεργητική περίοδο 2024, επηρέασαν ιδιαίτερα δυσμενώς όλες τις αγροτικές παραγωγές και τις στρεμματικές αποδόσεις του βαμβακιού, του αραβοσίτου, της μηδικής, της βιομηχανικής ντομάτας, των κηπευτικών σε ολόκληρη την επικράτεια της Βοιωτίας και αυτό επέφερε σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις στους αγρότες-παραγωγούς. Το πρόβλημα οξύνθηκε επιπλέον από την έντονη εντομολογική προσβολή και συγκεκριμένα από το ρόδινο και πράσινο σκουλήκι στις καλλιέργειες βάμβακος.

    «Η ειδική ενίσχυση χορηγείται στους παραγωγούς, σύμφωνα με το άρθρο 44 του Κανονισμού (ΕΕ) 2021/2116, που, υπό κανονικές συνθήκες, καλλιέργησαν και συγκόμισαν, από τις δηλωθείσες εκτάσεις, ποσότητα αγροτικών προϊόντων τουλάχιστον ίση με εκείνη που αντιστοιχεί στην ελάχιστη στρεμματική απόδοση της καλλιεργητικής ζώνης στην οποία ανήκουν και η ελάχιστη στρεμματική απόδοση ορίζεται με βάση το μέσο όρο της πραγματικής στρεμματικής απόδοσης της πενταετίας 2016-2020 κάθε περιφερειακής ενότητας μειωμένο κατά 20%», επισημαίνεται.

    Με βάση τα παραπάνω, ζητείται από το ΥπΑΑΤ και τον ΟΠΕΚΕΠΕ να εξεταστεί θετικά το αίτημα για την κατά παρέκκλιση εξαίρεσή της, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που αντιμετώπισε, για την καλλιεργητική περίοδο 2024, η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας, από την εφαρμογή των όρων επιλεξιμότητας συγκεκριμένων απαιτήσεων για τη χορήγηση της ειδικής ενίσχυσης βάμβακος και των συνδεδεμένων ενισχύσεων.

    Το αίτημά τους, όπως σημειώνεται, «στηρίζεται και ενισχύεται από το Δελτίου Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις 30-5-2024, (παρατίθεται ως υπόμνηση 2) σύμφωνα με το οποίο “…αποσαφηνίζει τη χρήση ανωτέρας βίας και εξαιρετικών περιστάσεων για τον γεωργικό τομέα της ΕΕ σε περίπτωση απρόβλεπτων και ακραίων καιρικών φαινομένων. …. η Επιτροπή επιδιώκει να παράσχει ασφάλεια στους θιγόμενους γεωργούς όσον αφορά τις ενισχύσεις τους στο πλαίσιο της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής (ΚΓΠ), διασφαλίζοντας παράλληλα την ομοιόμορφη εφαρμογή σε ολόκληρη την Ένωση από τις εθνικές διοικήσεις“».

    «Παρόμοιες αποφάσεις εξαίρεσης περιοχών από τους όρους επιλεξιμότητας έχουν ληφθεί σε αντίστοιχες περιπτώσεις για διάφορες περιοχές της χώρας, που επλήγησαν από δυσμενείς συνθήκες», επισημαίνεται.

    Πηγή: In.gr
  • Επίθεση σε 17χρονο στο ΕΠΑΛ Γκράβας - Δύο ανήλικοι τον χτυπούσαν με γροθιές
    Επίθεση σε 17χρονο στο ΕΠΑΛ Γκράβας - Δύο ανήλικοι τον χτυπούσαν με γροθιές

    Το πρωί της Τετάρτης, γύρω στις 10:20, σημειώθηκε νέο περιστατικό βίας ανηλίκων, στους χώρους του ΕΠΑΛ της Γκράβας, κατά τη διάρκεια διαλείμματος. Τρεις ανήλικοι, δύο 17χρονοι και ένας 16χρονος, εμπλέκονται στο συμβάν, με τον έναν 17χρονο να γίνεται στόχος επίθεσης.

    Συγκεκριμένα, ο 17χρονος δέχθηκε επίθεση από τους δύο άλλους ανήλικους, οι οποίοι τον χτύπησαν με γροθιές στο πρόσωπο, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.

    Αποτέλεσμα της επίθεσης ήταν ο τραυματισμός του 17χρονου, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Γεννηματάς, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και υποβλήθηκε σε ιατρικές εξετάσεις.

    Πηγή: Ethnos.gr

  • Πάτρα: Ανήλικος μπήκε σε σχολείο - Έβρισε και απείλησε την Διευθύντρια και συνελήφθη από αστυνομικούς
    Πάτρα: Ανήλικος μπήκε σε σχολείο - Έβρισε και απείλησε την Διευθύντρια και συνελήφθη από αστυνομικούς

    Ένταση προκλήθηκε σε σχολείο της Πάτρας με ανήλικο που μπήκε με άγριες διαθέσεις στο σχολικό συγκρότημα και προκάλεσε αναστάτωση απειλώντας "Θεούς και δαίμονες"

    Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, συνελήφθη, χθες το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας 17χρονος, διότι εισήλθε σε σχολικό συγκρότημα, δημιουργώντας ένταση με φωνασκίες, απειλώντας και εξυβρίζοντας την διευθύντρια του σχολείου, στο οποίο παρέμεινε παρά τις προτροπές για την απομάκρυνσή του από το εκπαιδευτικό προσωπικό, με αποτέλεσμα να διαταράσσεται η εύρυθμη λειτουργία του σχολικού συγκροτήματος.

    Πηγή: Tempo24.news
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο