Τρίτη, 05 Δεκεμβρίου 2023 18:43

Συμμορία ΑΤΜ: Τι αναφέρει η δικογραφία για τις γνώσεις του τράπερ στα εκρηκτικά

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Τους ρόλους που είχαν οι τρεις κατηγορούμενοι συλληφθέντες στη συμμορία που ανατίναζαν ΑΤΜ και άρπαζαν χρήματα περιγράφουν με κάθε λεπτομέρεια οι αστυνομικοί στη δικογραφία που έχουν συντάξει.

Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες αναφέρονται συγκεκριμένα για το ρόλο του τράπερ ότι ήταν ενεργός καθώς είχε γνώσεις για τις εκρηκτικές ύλες και να προκαλεί ελεγχόμενη έκρηξη.

«Αναφορικά με το ρόλο των μελών της οργάνωσης ο κατηγορούμενος Δ.Κ είναι αυτός ο οποίος είχε τον πιο ενεργό ρόλο. Κατέχει τις γνώσεις να χειριστεί με ασφάλεια τις εκρηκτικές ύλες και να πραγματοποιήσει ελεγχόμενη έκρηξη. Είναι αυτός ο οποίος ανοίγει με γάλλιο λοστό ή κατσαβίδι τη σειρά έξοδο χρημάτων των ΑΤΜ, έκοβε τον τροχό, την περιμετρική ενίσχυση και τοποθετούσε την μεταλλική κατασκευή με την εκρηκτική ύλη.

Ο κατηγορούμενος Μ.Ν ήταν ο βοηθός του Δ.Κ. Σε όλες του τις ενέργειες λειτουργεί ως συνδετικός κρίκος με τον τρίτο συνεργό τους και είναι ένα από τα άτομα τα οποία αφαιρούν χρήματα μετά την έκρηξη. Ο κατηγορούμενος Μ.Κ. όσο οι συνεργοί του απενεργοποιούν στα ΑΤΜ, αυτός επιτηρούσε το χώρο περιμετρικά των καταστημάτων προκειμένου να τους ειδοποιήσει σε περίπτωση που κάποιος πλησιάζει. Επιπροσθέτως, ήταν επιφορτισμένος με το να μεταβαίνει τις προηγούμενες ημέρες στην επαρχία και να πραγματοποιεί κατόπτευσης των ΑΤΜ».

Οι αστυνομικοί που είχαν γίνει «σκιά» των συλληφθέντων περιγράφουν επίσης στη δικογραφία πως εφάρμοζαν την εκρηκτική ύλη επάνω στο ΑΤΜ και πώς εξαφανίζονταν με τα κλεμμένα αυτοκίνητα.

«...Τα μέλη της συγκεκριμένης οργάνωσης είχαν τις κατάλληλες τεχνικές γνώσεις καθώς είχαν συλληφθεί κατά το παρελθόν για παρόμοια αδικήματα. Με τη χρήση τροχού κοπής παραβίαζαν την στεφάνη από το πίσω μέρος των αυτόματων ταμειακών μηχανών και στη συνέχεια χρησιμοποιώντας στέρεες εκρηκτικές ύλες τις οποίες προμηθευόταν από την μαύρη αγορά, κατασκεύαζαν αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς και πυροκροτητές, τους οποίους προσάρμοζαν σε αυτοσχέδιες μεταλλικές κατασκευές που έβαζαν στα ΑΤΜ.

Στη συνέχεια διέφευγαν από το σημείο επιβιβαζόμενοι σε κλεμμένα αυτοκίνητα αρχικά και στη συνέχεια με ενοικιαζόμενα οχήματα, στα οποία τοποθετούσαν πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας ώστε να καταστήσουν δυσχερή τον εντοπισμό τους από τις Αρχές».

Πάντα πριν από κάθε χτύπημα ένα από τα μέλη της συμμορίας έκανε κατόπτευση χώρου, ενώ ήταν πολύ προσεκτικοί ώστε να μην αφήσουν DNA και αποτυπώματα και γι' αυτό χρησιμοποιούσαν πάντα άσπρες στολές και γάντια.

«…Τις προηγούμενες ημέρες της επίθεσης ο κατηγορούμενος Μ.Κ μετέβαινε στην επαρχία και διενεργούσε κατόπτευση στα σημεία που βρίσκονταν τα ΑΤΜ. Λόγω του εγκληματικού τους παρελθόντος τα υπόλοιπα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είχαν αναθέσει το ρόλο αυτό στο συγκεκριμένο κατηγορούμενο, καθώς οποιοσδήποτε τυχόν αστυνομικός έλεγχος δεν θα κινούσε υποψίες δεδομένου ότι δεν είχε απασχολήσει ξανά για αντίστοιχα αδικήματα.

Την ίδια ημέρα που είχαν επιλέξει για να πραγματοποιήσουν την επίθεση και λίγες ώρες πριν την διάπραξη της, μετέβαιναν αρχικά σε ερημική τοποθεσία πλησίον της πατρικής οικίας της σύντροφό του και έπειτα στην οικία του όπου οργανώνονταν.

Συγκεκριμένα, εντόπιζαν αυτόματες ταμειακές μηχανές της Εθνικής Τράπεζας, οι οποίες ήταν εγκατεστημένες είτε σε καταστήματα είτε σε σούπερ μάρκετ σε εξωτερικούς χώρους στην επαρχία. Επέλεγαν τα συγκεκριμένα ΑΤΜ καθώς εκτιμούσαν ότι, αφενός θα είχαν εφοδιαστεί με μεγαλύτερα χρηματικά ποσά, αφετέρου η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων δεν θα ήταν τόσο ισχυρή όπως στην Αττική και κυρίως γιατί τα συγκεκριμένα ΑΤΜ δεν ήταν εφοδιασμένα με συστήματα ασφαλείας χρωματισμού μελάνης των χρημάτων.

Στη συνέχεια αφαιρούσαν οχήματα, στα οποία είτε τοποθετούσαν πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας του ίδιου τύπου, τα οποία πωλούνταν σε ιστοσελίδα είτε αφαιρούσαν της εμπρόσθιες πινακίδες κυκλοφορίας ελάχιστη ώρα πριν να πραγματοποιήσουν την έκρηξη και να μεταβούν στα ΑΤΜ που είχαν επιλέξει. Αρχικά, τα αυτοκίνητα τα αφαιρούσαν από την Αττική, αλλά στην πορεία και προκειμένου να δυσχεράνουν την έρευνα των Αρχών άρχισαν να φέρουν οχήματα από την περιοχή που βρίσκονταν τα ΑΤΜ. Ακολούθως, αφού με την έκρηξη κατόρθωναν να παραβιάζουν το χώρο στον οποίο φυλάσσονται οι κασετίνες χρημάτων, αφαιρούσαν είτε ολόκληρες τις κασετίνες είτε τα χρήματα που αυτές περιείχαν».

«Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης της εγκληματικής τους δραστηριότητας κάλυπταν τα χαρακτηριστικά τους με ολόσωμες λευκές φόρμες εργασίας. Απέκρυπταν τα πρόσωπα τους με μαύρες κουκούλες και φορούσαν γάντια εργασίας, προκειμένου να μην αφήσουν ίχνη τους στα σημεία διάπραξης των αξιόποινων πράξεων και να καταστήσουν με αυτό τον τρόπο πιο δυσχερή την ταυτοποίηση και διασύνδεση τους με τις συγκεκριμένες πράξεις. Σε διαφορετική περίπτωση φορούσαν καμπαρτίνες και πλήρως μαύρη αμφίεση. Επιπλέον, προκειμένου να καλύψουν τις ενέργειές τους Κατά τη διάρκεια διάρρηξης του ΑΤΜ και να καλύψουν τα ίχνη τους χρωμάτιζαν με σπρέι τις κάμερες ασφαλείας που κατέγραφαν το χώρο του ΑΤΜ».

Πηγή: Cnn.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 05 Δεκεμβρίου 2023 18:29

Σχετικά Άρθρα

  • Έκρηξη στο δημαρχείο του Αυλώνα - Πήραν 93.000 ευρώ από το ΑΤΜ στον πρόθαλαμο
    Έκρηξη στο δημαρχείο του Αυλώνα - Πήραν 93.000 ευρώ από το ΑΤΜ στον πρόθαλαμο

    Η έκρηξη σημειώθηκε στις 4 τα ξημερώματα - Δείτε βίντεο

    Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε σήμερα τα ξημερώματα έξω από το δημαρχείο Αυλώνα.

    Σύμφωνα με την ΕΡΤ η έκρηξη σημειώθηκε στις 4 τα ξημερώματα.

    Στόχος της έκρηξης ήταν τα δύο ΑΤΜ που βρίσκονται στον προθάλαμο του δημαρχείου.

    Η πρώτη εικόνα κάνει λόγο για μεγάλες υλικές ζημιές από την έκρηξη, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες απέσπασαν 93.000 ευρώ.



    Πληροφορίες αναφέρουν, τέλος, ότι σε κοντινή απόσταση από το δημαρχείο, έξω από ένα κλειστό γυμναστήριο, εντοπίστηκε καμμένο ένα όχημα που εξετάζεται αν το χρησιμοποίησαν οι δράστες.

    Πηγή: Protothema.gr

  • Υ.Α. Πύργου: Εξιχνίασε την απόπειρα διάρρηξης του ΑΤΜ στην Κυλλήνη - Στην Αττική τρεις συλλήψεις
    Υ.Α. Πύργου: Εξιχνίασε την απόπειρα διάρρηξης του ΑΤΜ στην Κυλλήνη - Στην Αττική τρεις συλλήψεις

    Ένας 27χρονος αλλοδαπός και δύο Έλληνες ηλικίας 26 και 33 ετών συνελήφθησαν στην Αττική χθες ως κατηγορούμενοι στην εμπλοκή τους σε εγκληματική ομάδα που είχε ως στόχο ΑΤΜ στην επαρχία. Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται από την εξιχνίαση της περίπτωσης απόπειρας διάρρηξης ΑΤΜ της Εθνικής Τράπεζας σε χώρο καταστήματος στην Κυλλήνη τα ξημερώματα της 8ης Μαρτίου 2024, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου.

    Οι έρευνες συνεχίστηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, που εντόπισαν και συνέλαβαν τους δράστες.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. "... συνελήφθησαν, στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης, πρωινές ώρες χθες (1-10-2024) σε διάφορες περιοχές της Αττικής, από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 27χρονος αλλοδαπός και -2- ημεδαποί, ηλικίας 26 και 33 ετών, μέλη εγκληματικής ομάδας και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία –κατά περίπτωση- για απόπειρα διακεκριμένης κλοπής, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, πλαστογραφία, απείθεια και παράβαση των νόμων περί ναρκωτικών και περί όπλων.

    Ειδικότερα, από την προανακριτική έρευνα της ανωτέρω υπηρεσίας, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, προέκυψε ότι πρόκειται για ομάδα με διαρκή δράση, ιεραρχική δομή και διακριτούς ρόλους μεταξύ των μελών της.

    Ως προς τον τρόπο δράσης τους, οι κατηγορούμενοι αφαιρούσαν οχήματα, τα οποία χρησιμοποιούσαν για τις μεταφορές τους, ενώ φαίνεται να είχαν στοχοποιήσει μηχανήματα αυτόματης ανάληψης χρημάτων (ΑΤΜ), σε περιοχές της επαρχίας.

    Σχετικά με τους ρόλους του κάθε μέλους, ο 27χρονος διέθετε καθοριστικό ρόλο, φροντίζοντας για το σχεδιασμό της δράσης και τη διαχείριση των μεταφορικών τους μέσων, ενώ τα άλλα δύο μέλη είχαν υποστηρικτικό ρόλο.

    Μετά από έρευνα στις οικίες και στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

    • 2,5 γραμμ. ακατέργαστης και 1 γραμμ. κατεργασμένης κάνναβης,
    • το χρηματικό ποσό των -2.145- ευρώ,
    • αυτοκίνητο,
    • αναδιπλούμενο μαχαίρι,
    • 9 φυσίγγια,
    • πλήθος εργαλείων και
    • πλήθος συσκευών τηλεφωνίας και καρτών SIM.

    Από την προανακριτική έρευνα εξιχνιάστηκαν μέχρι στιγμής, κλοπή οχήματος από την περιοχή της Μεταμόρφωσης και απόπειρα διάρρηξης σε ΑΤΜ που έλαβε χώρα 8-3-2024 στην Κυλλήνη Ηλείας.

    Το ανωτέρω αφαιρεθέν όχημα χρησιμοποιήθηκε ως μεταφορικό μέσο των δραστών στην εν λόγω απόπειρα διάρρηξης και εντοπίστηκε εγκαταλελειμμένο χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας σε περιοχή της Ηλείας.

    Μετά από έλεγχο στο εσωτερικό του είχαν βρεθεί μεταξύ άλλων, αυτοσχέδια κατασκευή περιέχουσα εκρηκτική ύλη, πλαστικό δοχείο περιέχων βενζίνη, -0,5- γραμμ. κοκαΐνης και πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων.

    Σημειώνεται ότι ο 27χρονος και ο 33χρονος είχαν απασχολήσει τις Αρχές κατά το παρελθόν για παρόμοια αδικήματα, ενώ η έρευνα για την εξακρίβωση του πλήρους εύρους της εγκληματικής τους δραστηριότητας συνεχίζεται.

    Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών".

    Kullini ATM 2

    Kullini ATM 3

    Kullini ATM 5

    Kullini ATM 6

    Kullini ATM 7

    Kullini ATM 8

  • Μπαράζ κλοπών στη νότια Ηλεία - Στο στόχαστρο Μεσσηνιακής σπείρας Κρέστενα - Μακρίσια - Ζαχάρω
    Μπαράζ κλοπών στη νότια Ηλεία - Στο στόχαστρο Μεσσηνιακής σπείρας Κρέστενα - Μακρίσια - Ζαχάρω

    Του Γιάννη Σπυρούνη

    Στο ίδιο έργο θεατές είναι οι κάτοικοι της νότιας Ηλείας που βλέπουν τους διαρρήκτες να αλωνίζουν και δεν ξέρουν πως να προφυλαχτούν, την ώρα που η Αστυνομία προσπαθεί να εντοπίσει τους δράστες.

    Και λέμε στο ίδιο έργο, γιατί οι διαρρήκτες που έχουν ως ορμητήριό τους της γειτονική Μεσσηνία και την περιοχή της Καλαμάτας, ξέρουν καλά, όπως και άλλοι “συνάδελφοί” τους στο παρελθόν πως στην αραιοκατοικημένη νότια Ηλεία, ιδιαίτερα το φθινόπωρο, θα βρουν τη λεία που επιζητούν.

    Τετ α τετ με τους διαρρήκτες στα Μακρίσια - Φορούσαν full face κουκούλες

    Τις τελευταίες ημέρες πολίτες είτε έπεσαν θύματα διαρρηκτών, είτε πάλι ήρθαν “πρόσωπο με πρόσωπο” με τους δράστες που με περίσσιο θράσος κυκλοφορούν στα χωριά αναζητώντας στόχους…

    Στα Μακρίσια την περασμένη εβδομάδα, οι κάτοικοι και κυρίως οι γονείς πανικοβλήθηκαν όταν είδαν πρωί - πρωί έξω από το δημοτικό σχολείο του χωριού, τους διαρρήκτες να παιρνούν ανενόχλητοι με το αυτοκίνητό τους και όπως είπαμε με περίσσιο θράσος. Η εικόνα που αντίκρισαν οι κάτοικοι, δηλαδή τρία - τέσσερα άτομα εντός πολυμορφικού αυτοκινήτου με κουκούλες full face, τους έκανε να σκεφτούν πολλά… Από απόπειρα αρπαγής παιδιών μέχρι διαρρήξεων, σε ένα χωριό που έχει “μαρτυρήσει” από τους κλέφτες στο παρελθόν…

    Η κλοπή στην Κρέστενα

    Την ίδια ημέρα και λίγη ώρα αργότερα, πιθανότατα οι ίδιοι δράστες, “χτύπησαν” στην Κρέστενα και στο δρόμο προς Βρίνα, σε κατοικία. Από εκεί και ενώ απουσίαζαν οι ιδιοκτήτες στις εργασίες τους, έκλεψαν κοσμήματα και ρολόγια αξίας 1000 ευρώ.

    Πολλές κλοπές στη Ζαχάρω

    Τους τελευταίους μήνες, ανάστατοι είναι οι κάτοικοι και στην περιοχή της Ζαχάρως, καθώς υπάρχουν πολλά περιστατικά διαρρήξεων τόσο στην έδρα του δήμου, όσο και στα γύρω χωριά, όπως το Λέπρεο, το Ξηροχώρι και άλλα. Την περασμένη εβδομάδα οι δράστες “χτύπησαν” στο Λέπρεο όπου από σπίτι αλλοδαπού πήραν κυνηγετικό όπλο, φυσίγγια, κοσμήματα και ρολόγια αξίας 2500 ευρώ καθώς και το χρηματικό ποσό των 1000 ευρώ.

    Σε άλλη περίπτωση στη Ζαχάρω οι δράστες μπούκαραν σε οικία και πήραν το χρηματικό ποσό των 250 ευρώ και κοσμήματα αξίας 400 ευρώ. Σε μια ακόμα περίπτωσβν οι δράστες που μπήκαν σε οικία αφού έκαναν άνω κάτω όλους τους χώρους, βρήκαν και αφαίρεσαν το ποσό των 1300 ευρώ.

    Μεσσήνιοι οι δράστες;

    Οι πληροφορίες που έχουν οι αστυνομικές αρχές είναι πως οι δράστες προέρχονται από τη Μεσσηνία. Ούτως ή άλλως είναι αρκετές οι περιπτώσεις όπου οι αστυνομικοί είτε βρέθηκαν αντιμέτωποι με τους διαρρήκτες και τους καταδίωξαν είτε από την διερεύνηση των υποθέσεων έφτασαν στην εξιχνίαση των διαρρήξεων με τους δράστες να προέρχονται από την Καλαμάτα. Με λίγα λόγια η νότια Ηλεία βρίσκεται στο έλεος διαρρηκτών που έχουν ως ορμητήριο το γειτονικό νομό. Παρότι οι οδοί διαφυγής τους είναι δύο, από την Πύργου - Κυπαρισσίας και από την Κρέστενας - Ανδρίτσαινας, καταφέρνουν να “μπαινοβγαίνουν” στο νομό ανενόχλητοι…

    * φωτογραφία αρχείου

  • Το Ισραήλ αρνείται «οποιαδήποτε σχέση» με τις εκρήξεις βομβητών στο Λίβανο
    Το Ισραήλ αρνείται «οποιαδήποτε σχέση» με τις εκρήξεις βομβητών στο Λίβανο

    «Οποιαδήποτε σχέση» με τις εκρήξεις βομβητών στο Λίβανο αρνείται ο πρόεδρος του Ισραήλ Ισαάκ Χέρτζογκ.

    Ο ίδιος, μιλώντας στην κάμερα του Sky News και με τις συγκρούσεις να μαίνονται ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χεζμπολάχ, ο Χέρτζογκ παραδέχτηκε ότι είναι πιθανό η κατάσταση να «κλιμακωθεί δραματικά».

    Δήλωσε ότι το Ισραήλ «δεν ενδιαφέρεται» να βρεθεί σε πόλεμο με τον Λίβανο, αλλά ότι η χώρα είχε καταληφθεί από τη Χεζμπολάχ και το Ισραήλ πολεμά «για ολόκληρο τον ελεύθερο κόσμο».

    Ο Χέρτζογκ έδειξε στη συνέχεια μια φωτογραφία που απαθανατίζει τους στρατιωτικούς διοικητές της Χεζμπολάχ, ως εκείνους που σκοτώθηκαν από την ισραηλινή αεροπορική επιδρομή της Παρασκευής στη Βηρυτό.

    Σχολίασε μάλιστα ότι η Χεζμπολάχ έχει «πολλούς εχθρούς».

    Η «αυτοκρατορία του κακού» του Ιράν

    Ο Χέρτζογκ είπε ότι η Χεζμπολάχ «οπλίστηκε από την ιρανική αυτοκρατορία του κακού» και υποστήριξε ότι το Ιράν θέλει «να κατακτήσει τη Μέση Ανατολή και να επεκταθεί στην Ευρώπη και στον υπόλοιπο κόσμο».

    Απαντώντας εάν το Ισραήλ θα εξαπολύει πυραυλικές επιθέσεις στο Ιράν, είπε ότι η χώρα του «κατέστησε σαφές» ότι θα υπερασπιστεί τον λαό του και «θα απομακρύνει κάθε απειλή που είναι υπαρξιακή για το κράτος του Ισραήλ».

    Στο μέτωπο της Γάζας, ερωτώμενος, εάν ο Νετανιάχου είναι το κατάλληλο άτομο για να απελευθερωθούν οι ομήρους από τη Γάζα ο Ισραηλινός πρόεδρος σχολίασε ότι αυτή είναι μια «ατυχής ερώτηση».

    Δήλωσε ότι συνεργάζεται στενά με τον πρωθυπουργό και ότι θα «συνεργαστεί με οποιαδήποτε κυβέρνηση και οποιονδήποτε πρωθυπουργό», προσθέτοντας ότι ο κ. Νετανιάχου ήταν ο τρίτος πρωθυπουργός με τον οποίο είχε συνεργαστεί κατά τη διάρκεια της προεδρίας του.

    Απεναντίας σημείωσε ότι για να τερματιστεί ο πόλεμος και να φέρουν πίσω τους ομήρους, ο νέος διοικητής της Χαμάς, Σινουάρ θα έπρεπε να αναλάβει τις ευθύνες του.

    Πηγή: cnn.gr- ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ MOHAMMED SABER

  • Βομβητές της Χεζμπολάχ: Η Ταϊβάν και η Βουλγαρία αρνούνται οποιαδήποτε σχέση με τις συσκευές που εξερράγησαν στον Λίβανο
    Βομβητές της Χεζμπολάχ: Η Ταϊβάν και η Βουλγαρία αρνούνται οποιαδήποτε σχέση με τις συσκευές που εξερράγησαν στον Λίβανο

    Οι αρχές της Ταϊβάν και της Βουλγαρίας αρνήθηκαν οποιαδήποτε συμμετοχή στην εφοδιαστική αλυσίδα χιλιάδων βομβητών που εξερράγησαν την Τρίτη στον Λίβανο σε φονική επίθεση κατά της Χεζμπολάχ.

    Η επίθεση της Τρίτης και άλλη μία την Τετάρτη κατά την οποία εξερράγησαν φορητοί ασύρματοι που χρησιμοποιούσε το σιιτικό κίνημα του Λιβάνου προκάλεσαν συνολικά τον θάνατο 37 ανθρώπων και τον τραυματισμό περίπου 3.000 στον Λίβανο.

    Το ερώτημα πώς και πότε οι βομβητές παγιδεύτηκαν και πυροδοτήθηκαν εξ αποστάσεως εξακολουθεί να καλύπτεται από μυστήριο και απαντήσεις αναζητούνται επίσης στην Ταϊβάν, τη Βουλγαρία, τη Νορβηγία και τη Ρουμανία.

    Πηγές ασφαλείας δήλωσαν ότι το Ισραήλ ευθύνεται για τις εκρήξεις των βομβητών, οι οποίες ανέβασαν τον πήχη σε μια οξυνόμενη σύγκρουση ανάμεσα στις δύο πλευρές. Το Ισραήλ δεν έχει σχολιάσει ευθέως τις επιθέσεις αυτές.

    H Gold Apollo, η έδρα της οποίας βρίσκεται στην Ταϊβάν, ανακοίνωσε αυτήν την εβδομάδα ότι δεν κατασκεύασε τις συσκευές που χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση και ότι η εταιρεία BAC, με έδρα τη Βουδαπέστη, στην οποία εντοπίστηκαν οι βομβητές, είχε άδεια να χρησιμοποιεί το εμπορικό της σήμα.

    «Τα συστατικά μέρη είναι (κυρίως) χαμηλής τεχνολογίας IC (ολοκληρωμένα κυκλώματα) και μπαταρίες», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο υπουργός Οικονομίας της Ταϊβάν Κούο Τζιχ-χουέι.

    Όταν πιέστηκε να απαντήσει αν τα συστατικά μέρη των βομβητών που εξερράγησαν είχαν κατασκευαστεί στην Ταϊβάν, σημείωσε: «Μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι δεν είχαν κατασκευαστεί στην Ταϊβάν» και πρόσθεσε ότι την υπόθεση διερευνούν οι δικαστικές αρχές.

    Ο υπουργός Εξωτερικών της Ταϊβάν Λιν Τσία-λουνγκ, επίσης σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους στο κοινοβούλιο, απάντησε «όχι» στην ερώτηση αν συναντήθηκε με τον ντε φάκτο πρεσβευτή του Ισραήλ για να εκφράσει ανησυχία για την υπόθεση.

    «Καλούμε τις αποστολές μας στο εξωτερικό να αυξήσουν την ευαισθητοποίησή τους για την ασφάλεια και θα ανταλλάξουμε σχετικές πληροφορίες με άλλες χώρες», πρόσθεσε.

    Η Βουλγαρία έγινε επίσης χθες, Πέμπτη, ένα από τα μέρη στα οποία εστιάζονται οι έρευνες για την υπόθεση αυτή, αφού τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η εταιρεία Norta Global Ltd με έδρα τη Σόφια εμπλεκόταν στην πώληση των βομβητών.

    Ωστόσο η κρατική υπηρεσία ασφαλείας της Βουλγαρίας, η DANS, ανακοίνωσε σήμερα ότι «διαπίστωσε αδιαμφισβήτητα» ότι κανένας βομβητής από αυτούς που χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση στον Λίβανο δεν εισήχθη, δεν εξήχθη ή δεν κατασκευάστηκε στη Βουλγαρία.

    Επίσης σημείωσε ότι ούτε η Norta ούτε η νορβηγική ιδιοκτήτριά της δεν εμπορεύτηκαν, δεν πούλησαν ή δεν αγόρασαν τους βομβητές εντός της δικαιοδοσίας της Βουλγαρίας.

    Έρευνα στην Ταϊβάν

    Καθώς οι αρχές της Ταϊβάν διερευνούν οποιαδήποτε σύνδεση ανάμεσα στις εκτεταμένες ταϊβανέζικες παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού του κλάδου της τεχνολογίας και τις συσκευές που χρησιμοποιήθηκαν στον Λίβανο, ο πρόεδρος και ιδρυτής της Gold Apollo Χσου Τσινγκ-κουάνγκ ανακρίθηκε από τους εισαγγελείς αργά χθες, Πέμπτη, το βράδυ και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος.

    Άλλο ένα πρόσωπο που βρέθηκε επίσης χθες στο γραφείο του εισαγγελέα ήταν η Τερέζα Γου, η μοναδική υπάλληλος μιας εταιρείας που ονομάζεται Apollo System, η οποία δεν έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους κατά την έξοδό της από την εισαγγελία αργά χθες το βράδυ.

    Ο Χσου δήλωσε αυτήν την εβδομάδα ότι πρόσωπο που ονομάζεται Τερέζα ήταν μια από τις επαφές του για τη συμφωνία με την BAC.

    Εκπρόσωπος της εισαγγελίας της περιοχής Σιλίν στην Ταϊπέι δήλωσε ότι εξέτασε δύο μάρτυρες και ότι έλαβε συγκατάθεση για να διεξαγάγει έρευνες στις τέσσερις εγκαταστάσεις των εταιρειών τους στην Ταϊβάν στο πλαίσιο της έρευνάς της.

    «Θα επιδιώξουμε να προσδιορίσουμε αν υπήρξε οποιαδήποτε πιθανή εμπλοκή αυτών των ταϊβανέζικων εταιρειών το ταχύτερο δυνατό, να εγγυηθούμε την ασφάλεια της χώρας και του λαού της», σημείωσε ο εκπρόσωπος της εισαγγελίας.

    Η υποστηριζόμενη από το Ιράν Χεζμπολάχ ορκίστηκε να προβεί σε αντίποινα κατά του Ισραήλ, το οποίο δεν ανέλαβε την ευθύνη για τις εκρήξεις. Οι δύο πλευρές ανταλλάσσουν πυρά στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου από τότε που ξέσπασε η σύγκρουση στη Γάζα, τον περασμένο Οκτώβριο μετά την άνευ προηγουμένου επίθεση μαχητών της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ WAEL HAMZEH

  • Αντίποινα Χεζμπολάχ για τις φονικές εκρήξεις στο Λίβανο - Επίθεση με πυραύλους στο βόρειο Ισραήλ
    Αντίποινα Χεζμπολάχ για τις φονικές εκρήξεις στο Λίβανο - Επίθεση με πυραύλους στο βόρειο Ισραήλ

    Σε αντίποινα για το διπλό κύμα επιθέσεων σε βάρος της προχωρά η Χεζμπολάχ του Λιβάνου, καθώς πραγματοποίησε σε επίθεση με δύο αντιαρματικούς πυραύλους στο βόρειο Ισραήλ.

    Τουλάχιστον πέντε άτομα τραυματίστηκαν σε επίθεση με αντιαρματικό πύραυλο σε περιοχή κοντά στη Μενάρα στην Άνω Γαλιλαία, αναφέρουν εβραιόφωνα μέσα ενημέρωσης.

    Οι τραυματίες φέρονται να περιθάλπονται επί τόπου πριν μεταφερθούν στο νοσοκομείο.

    Η επίθεση έλαβε χώρα την στον απόηχο των πολύνεκρων επιθέσεων στο Λίβανο με βομβητές και ασυρμάτους, που αποκάλυψαν τα αδύναμα σημεία της σιιτικής οργάνωσης και ενώ το Ισραήλ συγκεντρώνει στρατεύματα στο βόρειο μέτωπο και προετοιμάζεται για κάθε ενδεχόμενο.

    Αδιαμφισβήτητο είναι το γεγονός ότι ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα βρίσκεται τώρα υπό ακόμη μεγαλύτερη πίεση να πραγματοποιήσει ένα ισχυρό πλήγμα κατά του Ισραήλ.

    Αυτό γιατί Η Χεζμπολάχ πρέπει να διατηρήσει την αξιοπιστία της ως η αιχμή του δόρατος της ισλαμικής αντίστασης στο Ισραήλ. Ο Νετανιάχου, πάλι, χρειάζεται να κρατήσει το Ισραήλ σε συνεχή εμπόλεμη κατάσταση για να αναβάλει την απειλή των εκλογών και μαζί με αυτές τον κίνδυνο πτώσης του από το αξίωμα με τις κατηγορίες διαφθοράς που εκκρεμούν στα δικαστήρια. Το ιδανικό σενάριο και για τους δύο είναι να παραμείνουν στο χείλος ενός ευρύτερου πολέμου, χωρίς να έχουν απαραίτητα τη δύναμη να σταματήσουν τα γεγονότα να πάρουν τη δική τους δυναμική και να οδηγήσουν την περιοχή στο χείλος του γκρεμού.

    Νέες αποκαλύψεις από τους New York Times

    Σε μία νέα αποκάλυψη για την BAC Consulting, η οποία φέρεται να προμήθευσε χιλιάδες βομβητές που εξερράγησαν σε μια επίθεση εναντίον μελών της Χεζμπολάχ την Τρίτη, είναι μια ισραηλινή εταιρεία βιτρίνα, προχωρούν οι New York Times και στην οποία αναφέρονται ισραηλινά ΜΜΕ όπως οι Times of Israel.

    Τρεις αξιωματικοί των μυστικών υπηρεσιών που ενημερώθηκαν για την επιχείρηση ααποκάλυψαν στην εφημερίδα, υπό καθεστώς ανωνυμίας, ότι δημιουργήθηκαν τουλάχιστον άλλες δύο εταιρείες-βιτρίνα για να αποκρύψουν το γεγονός ότι οι κατασκευαστές των βομβητών ήταν αξιωματικοί των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών.

    Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι βομβητές άρχισαν να αποστέλλονται στον Λίβανο το 2022, αλλά η προμήθεια αυξήθηκε όταν ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα κατήγγειλε τη χρήση των κινητών τηλεφώνων ως επιχειρησιακά επικίνδυνη.

    Χιλιάδες διανεμήθηκαν σε αξιωματικούς της τρομοκρατικής ομάδας, καθώς και σε συμμάχους τους, αναφέρουν οι ΝΥΤ.

    Αν και το Ισραήλ δεν έχει παραδεχθεί ότι βρισκόταν πίσω από την επίθεση 12 νυν και πρώην αξιωματούχοι της άμυνας και των μυστικών υπηρεσιών που είχαν ενημερωθεί για την επίθεση δηλώνουν στους New York Times ότι το Ισραήλ ήταν υπεύθυνο.

    Πηγή: Cnn.gr - Φωτογραφία Αρχείου: ΑΠΕ-EPA/ MOHAMMED SABER

  • Φλέγεται η Μέση Ανατολή: Αυξήθηκαν οι νεκροί από εκρήξεις ασυρμάτων της Χεζμπολάχ στον Λίβανο
    Φλέγεται η Μέση Ανατολή: Αυξήθηκαν οι νεκροί από εκρήξεις ασυρμάτων της Χεζμπολάχ στον Λίβανο

    Συνολικά 20 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από το νέο κύμα εκρήξεων σε συσκευές του επικοινωνιακού εξοπλισμού της Χεζμπολάχ, την Τετάρτη (18/9), ενώ τραυμάτισε πάνω από 450 τραυματίστηκαν σε όλο τον Λίβανο, προκαλώντας ακόμα μεγαλύτερη ανησυχία για το ξέσπασμα πολέμου με το Ισραήλ. Σήμερα, αναμένεται η ομιλία του ηγέτη του σιιτικού κινήματος, που πρόσκειται στο Ιράν.

    Ο Χασάν Νασράλα, ο οποίος δεν έχει τραυματιστεί εξαιτίας των εκρήξεων, σύμφωνα με πηγή του Γαλλικού Πρακτορείου στην παράταξή του, αναμένεται να εκφραστεί σήμερα στις 17:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) για τις εκρήξεις που η Χεζμπολάχ αποδίδει στις ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες και ήταν μοιραίες για πολλά στελέχη της.

    Χθες βράδυ, το λιβανικό υπουργείο Υγείας ενημέρωσε ότι «το κύμα εκρήξεων που προκάλεσε ο εχθρός σε γουόκι-τόκι (...) σκότωσε 20 ανθρώπους και τραυμάτισε πάνω από 450».

    Και ο πόλεμος επεκτείνεται

    Το νέο κύμα εκρήξεων ακολούθησε τη σειρά επιθέσεων της προηγουμένης και την ταυτόχρονη ανακοίνωση της κυβέρνησης του Ισραήλπως οι στόχοι του πολέμου που διεξάγει εναντίον της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας πλέον επεκτείνονται και συμπεριλαμβάνουν την επιστροφή των δεκάδων χιλιάδων πολιτών που έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στον βορρά, στα σύνορα με τον Λίβανο.

    Χωρίς να αναφερθεί στις εκρήξεις στον Λίβανο, ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ δήλωσε χθες (18/9) πως το «κέντρο βάρους» του πολέμου μετακινείται «προς βορρά», όπου είναι στην πράξη καθημερινές οι φονικές ανταλλαγές πυρών με τη Χεζμπολάχ, με αποτέλεσμα να φύγουν και στις δύο πλευρές της μεθορίου δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι.

    Ασύρματοι εξερράγησαν ταυτόχρονα

    Στη Βηρυτό, ασύρματοι εξερράγησαν ταυτόχρονα χθες σε νότια προάστια, τη στιγμή που γίνονταν οι κηδείες τεσσάρων μελών της Χεζμπολάχ τα οποία έχασαν τη ζωή τους την προηγουμένη εξαιτίας εκρήξεων βομβητών, ανέφεραν πηγή του Γαλλικού Πρακτορείου στο κίνημα και εργαζόμενοι στις υπηρεσίες πρώτων βοηθειών.

    Οι νέες εκρήξεις προκάλεσαν πανικό στους παρευρισκόμενους στις κηδείες και πολλοί έσπευσαν να καλυφθούν.

    Την Τρίτη (17/9), οι ταυτόχρονες εκρήξεις βομβητών, συστήματος αποστολής μηνυμάτων που χρησιμοποιεί το ισλαμιστικό κίνημα, σκότωσαν 12 ανθρώπους και τραυμάτισαν από 2.750 ως 2.800 άλλους, σύμφωνα με το λιβανικό υπουργείο Υγείας.

    Από την επομένη του ξεσπάσματος του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, η Χεζμπολάχ άνοιξε μέτωπο στα σύνορα, για να υποστηρίξει τη Χαμάς, όπως τονίζει.

    Οι αρχές του Ισραήλ δεν έχουν κάνει ως εδώ κανένα απολύτως σχόλιο δημόσια για τις εκρήξεις, που βρίσκονται στα πρωτοσέλιδα του ισραηλινού Τύπου.

    Ισραήλ και Χεζμπολάχ «στα πρόθυρα ολοκληρωτικού πολέμου»

    Σύμφωνα με τον Άμος Χαρέλ της κεντροαριστερής εφημερίδας Haaretz, οι εκρήξεις των συσκευών επικοινωνίας του λιβανικού κινήματος έχουν πλέον φέρει «το Ισραήλ και τη Χεζμπολάχ στα πρόθυρα ολοκληρωτικού πολέμου».

    Στην άλλη πλευρά, ο επικεφαλής της λιβανικής διπλωματίας, ο Αμπντάλα Μπου Χαμίμπ, εκτίμησε πως οι επιθέσεις αυτές προμηνύονται ευρύτερο πόλεμο στη Μέση Ανατολή.

    Πηγή στη Χεζμπολάχ δήλωσε στο AFP ότι «οι βομβητές που εξερράγησαν ανήκαν σε παρτίδα που εισήχθη πρόσφατα» από το κίνημα και αποτελείτο «από 1.000 συσκευές».

    Με βάση προκαταρκτικά στοιχεία έρευνας που διενεργείται από τις λιβανικές αρχές, οι συσκευές αυτές είχαν «προγραμματιστεί εκ των προτέρων να εκραγούν και περιείχαν εκρηκτικές ύλες τοποθετημένες πλάι στις μπαταρίες τους», δήλωσε πηγή στα λιβανικά σώματα ασφαλείας.

    Ο Τσαρλς Λίστερ, ειδικός του Middle East Institute, εκτίμησε μέσω X ότι «η Μοσάντ», η υπηρεσία κατασκοπείας του Ισραήλ, «παρεισέφρησε στην αλυσίδα εφοδιασμού» της Χεζμπολάχ.

    Το Συμβούλιο Ασφαλείας συγκλήθηκε να συνεδριάσει εκτάκτως την Παρασκευή (18/9), για να συζητήσει τη σειρά εκρήξεων στον Λίβανο.

    Ο απερχόμενος επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, ο Ζοζέπ Μπορέλ, καταδίκασε χθες τις «επιθέσεις» με τη χρήση παγιδευμένων βομβητών, εκφράζοντας την «μεγάλη ανησυχία» του για την κατάσταση. Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες δήλωσε «θορυβημένος» καλώντας να αποφευχθεί περαιτέρω «κλιμάκωση», ενώ η Ουάσιγκτον επίσης προειδοποίησε εναντίον κάθε «κλιμάκωσης».

    Η Χαμάς κατηγόρησε το Ισραήλ πως ευθύνεται και για τη νέα σειρά εκρήξεων στον Λίβανο κάνοντας λόγο περί «απειλής» για την περιφερειακή σταθερότητα.

    Οι στόχοι του Ισραήλ

    Το Ισραήλ αυτή την εβδομάδα ανακοίνωσε την απόφασή του να επεκτείνει τους στόχους του πολέμου στα σύνορα με τον Λίβανο, διαμηνύοντας πως θα εγγυηθεί οι εκτοπισμένοι πολίτες του να μπορέσουν να επιστρέψουν στα σπίτια τους στον βορρά.

    Οι βασικοί διακηρυγμένοι στόχοι του πολέμου ως τώρα ήταν να καταστραφεί ολοσχερώς η Χαμάς, στην εξουσία στη Λωρίδα της Γάζας από το 2007, και να επιστρέψουν όλοι οι όμηροι που απομένουν στον παλαιστινιακό θύλακο.

    «Θα εκτελέσουμε τα καθήκοντά μας ταυτόχρονα», και στον βορρά και στον νότο, και «το καθήκον μας είναι σαφές: να εγγυηθούμε την επιστροφή των κατοίκων του βορρά σώων στα σπίτια τους», σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας Γκάλαντ. Τις δηλώσεις του λίγο ως πολύ επανέλαβαν, σε χωριστές τοποθετήσεις τους, τόσο ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, όσο και ο αρχηγός του ισραηλινού γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας στρατηγός Χερτσί Χαλεβί.

    Με αυτό το εκρηκτικό φόντο, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, σε επίσκεψη στο Κάιρο, κάλεσε την κυβέρνηση του Ισραήλ και της Χαμάς να επιδείξουν την «πολιτική βούληση» που απαιτείται για να κλειστεί συμφωνία κατάπαυσης του πυρός, έπειτα από μήνες απόλυτου αδιεξόδου στις έμμεσες διαπραγματεύσεις.

    ΗΠΑ, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Βρετανία θα συζητήσουν για σύναψη συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός

    Από την πλευρά τους, αντιπρόσωποι της αμερικανικής, της γαλλικής, της γερμανικής, της ιταλικής και της βρετανικής διπλωματίας θα συναντηθούν εντός της ημέρας στο Παρίσι, για να συζητήσουν σχετικά με τις διαπραγματεύσεις με σκοπό τη σύναψη συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας και για την κατάσταση στον Λίβανο, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές του Γαλλικού Πρακτορείου.

    Ταυτόχρονα, ο πόλεμος συνεχίζεται στον μικρό παλαιστινιακό θύλακο υπό πολιορκία, όπου ο πληθυσμός είναι αντιμέτωπος με ανθρωπιστική καταστροφή.

    Σύμφωνα με την πολιτική προστασία στη Λωρίδα της Γάζας, τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες (18/9) σε ισραηλινό αεροπορικό βομβαρδισμό εναντίον ακόμη ενός σχολείου που μετατράπηκε σε κέντρο υποδοχής εσωτερικά εκτοπισμένων, σε συνοικία στο ανατολικό τμήμα της πόλης της Γάζας (βόρεια).

    Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε τον βομβαρδισμό, υποστηρίζοντας πως μαχητές της Χαμάς χρησιμοποιούσαν το σχολείο για να «σχεδιάζουν και να διαπράττουν τρομοκρατικές δραστηριότητες».

    Χθες η καναδική κυβέρνηση ανακοίνωσε νέες κυρώσεις για να «καταπολεμηθούν οι τρομοκρατικές δραστηριότητες» της Χαμάς και τα «κυκλώματα χρηματοδότησής της», καθώς και σε βάρος «εξτρεμιστών» ισραηλινών εποίκων που διέπραξαν «βίαιες ενέργειες» σε βάρος παλαιστινίων πολιτών στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

    349 μέρες πολέμου

    Έναυσμα αυτού του πολέμου, ο οποίος πλέον διανύει την 349η ημέρα του, ήταν η άνευ προηγουμένου έφοδος που εξαπέλυσε ο στρατιωτικός βραχίονας της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ την 7η Οκτωβρίου 2023, κατά τη διάρκεια της οποίας σκοτώθηκαν στην ισραηλινή πλευρά 1.205 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους άμαχοι, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου βασισμένη σε επίσημα δεδομένα των ισραηλινών αρχών και συμπεριλαμβάνει τους ομήρους που σκοτώθηκαν ενώ τελούσαν υπό ομηρία.

    Από τους 251 ανθρώπους που απήχθησαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης, 97 συνεχίζουν να βρίσκονται στα χέρια παλαιστινίων μαχητών στη Γάζα, πλην όμως 33 έχουν κηρυχθεί νεκροί από τον ισραηλινό στρατό.

    Πάνω από 41.272 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει έκτοτε τη ζωή τους στις ευρείας κλίμακας ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις αντιποίνων στη Λωρίδα της Γάζας, στην πλειονότητά τους άμαχοι, σύμφωνα με τους πιο πρόσφατους αριθμούς του υπουργείου Υγείας της κυβέρνησης της Χαμάς, οι οποίοι θεωρούνται αξιόπιστοι από τον ΟΗΕ.

    Πηγή: Ethnos.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ WAEL HAMZEH

  • Γκουτέρες: Σοβαρός κίνδυνος κλιμάκωσης στον Λίβανο - Οι εκρήξεις βομβητών μπορεί να είναι προληπτικό χτύπημα
    Γκουτέρες: Σοβαρός κίνδυνος κλιμάκωσης στον Λίβανο - Οι εκρήξεις βομβητών μπορεί να είναι προληπτικό χτύπημα

    Ο Αντόνιο Γκουτέρες προειδοποιεί πως οι εκρήξεις βομβητών στον Λίβανο μπορεί να είναι προάγγελος μιας μεγαλύτερης επιχείρησης.

    Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες προειδοποίησε σήμερα ότι οι εκρήξεις βομβητών, που στοχοθέτησαν μέλη της οργάνωσης Χεζμπολάχ, υποδεικνύουν «έναν σοβαρό κίνδυνο μιας δραματικής κλιμάκωσης στον Λίβανο και πρέπει να γίνουν τα πάντα για να αποφευχθεί αυτή η κλιμάκωση».

    «Προφανώς η λογική του να προκαλέσουν την έκρηξη όλων αυτών των συσκευών είναι να το κάνουν ως ένα προληπτικό πλήγμα πριν από μια ευρείας κλίμακας στρατιωτική επιχείρηση», είπε σε δημοσιογράφους.

    Πηγή: Iefimerida.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ SALVATORE DINOLFI

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο