Παρασκευή, 08 Δεκεμβρίου 2023 19:08

Σε αίθουσα του Εφετείου της Αθήνας η δίκη για τη σεξουαλική κακοποίηση της 12χρονης από τον Κολωνό - Στο εδώλιο 26 κατηγορούμενοι

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Στο ισόγειο του Εφετείου της Αθήνας και συγκεκριμένα στην αίθουσα Δ4 θα διεξάγεται η δίκη για την υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης της 12χρονης από τον Κολωνό με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου Φλωρίδη.

Κι αυτό καθώς πρόκειται για μία πολυπρόσωπη δίκη, λόγω των πολλών συλλήψεων και κατηγοριών για σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση της 12χρονης από τον Κολωνό, η οποία προκειμένου να προχωρήσει απρόσκοπτα θα πρέπει να γίνει σε κατάλληλη αίθουσα. Υπενθυμίζεται ότι στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου έχουν παραπεμφθεί 26 κατηγορούμενοι.
Έτσι, κρίθηκε ότι η συγκεκριμένη αίθουσα διασφαλίζει τις κατάλληλες συνθήκες για την εκδίκαση μιας πολυπρόσωπης δίκης, με μεγάλο αριθμό κατηγορουμένων, μαρτύρων κατηγορίας και υπεράσπισης, καθώς και συνηγόρων. Η συγκεκριμένη αίθουσα έχει παραχωρηθεί για αυτή τη δίκη για τουλάχιστον τρεις ημέρες την εβδομάδα (Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή).

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα για την υπόθεση της 12χρονης έχουν παραπεμφθεί στο εδώλιο ο Ηλίας Μίχος, η μητέρα της ανήλικης και ακόμα 24 κατηγορούμενοι για βαριά αδικήματα που αφορούν σεξουαλική βία και εκπόρνευση του παιδιού.

Ο Ηλίας Μίχος θα δικαστεί για βιασμό, καθώς και για διακεκριμένη μαστροπεία εις βάρος του ανήλικου παιδιού, ενώ η 37χρονη μητέρα, που είχε προφυλακιστεί για διακεκριμένη μαστροπεία, θα λογοδοτήσει και για την επιπλέον κατηγορία της διακεκριμένης περίπτωσης πορνογραφίας ανηλίκου.

Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι οι «πελάτες του Μίχου», που πλήρωναν για να βρεθούν με το κορίτσι στα ραντεβού της φρίκης, και είναι αντιμέτωποι με την κατηγορία της γενετήσιας πράξης με ανήλικο αλλά και πρόσωπα που κατηγορούνται για το αδίκημα της πορνογραφίας ανηλίκου.

Πηγή: Ethnos.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 08 Δεκεμβρίου 2023 18:39

Σχετικά Άρθρα

  • Πάτρα: Μετά από μία εβδομάδα βγήκε από τη βαθιά καταστολή η 12χρονη - Παρασύρθηκε από ΙΧ
    Πάτρα: Μετά από μία εβδομάδα βγήκε από τη βαθιά καταστολή η 12χρονη - Παρασύρθηκε από ΙΧ

    Δάκρυα χαράς στη ΜΕΘ Παίδων Πάτρας, καθώς σήμερα η 12χρονη Ειρήνη άνοιξε τα μάτια της, μετά τον βαρύτατο τραυματισμό της το περασμένο Σάββατο (12/10) σε τροχαίο ατύχημα στο Καινούργιο Αιτωλοακαρνανίας.

    Ο διευθυντής της ΜΕΘ, Ανδρέας Ηλιάδης και η ομάδα του, κατάφεραν σήμερα να βγάλουν από την βαθιά καταστολή την 12χρονη, καθώς οργανισμός της ανταποκρίθηκε στην θεραπευτική αγωγή των προηγούμενων ημερών, γεμίζοντας χαρά την μητέρα της η οποία όλες αυτές τις μέρες δεν έλειψε στιγμή από το πλευρό της.

    «Μια όμορφη μέρα στα μαύρα που ακούμε… Σήμερα μια μέρα χαράς μέσα στην μονάδα μας. Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας… Είναι ακόμα νωρίς. Παρ' όλα αυτά σήμερα κέρδισε την ζωή της. Μπράβο στους συμμαθητές της που έκαναν τις δράσεις. Υπάρχει τελικά ελπίδα», σημείωσε ο Ανδρέας Ηλιάδης, μιλώντας στην ΕΡΤ.

    Πάντως ακόμα έχουν να γίνουν πολλά πράγματα από ιατρικής πλευράς, μέχρι η 12χρονη να επιστρέψει γερή στο σπίτι της.

    Πηγή: Cnn.gr
  • Θεσσαλονίκη: 68χρονος κατηγορείται ότι κακοποιούσε σεξουαλικά την 4χρονη εγγονή του
    Θεσσαλονίκη: 68χρονος κατηγορείται ότι κακοποιούσε σεξουαλικά την 4χρονη εγγονή του

    Η καταγγελία έγινε από τους γονείς της ανήλικης, που του είχαν εμπιστευτεί τη φύλαξή τους όταν έλειπαν από το σπίτι – Το παιδί εξετάστηκε και από ειδικό ψυχολόγο

    Δικογραφία σε βάρος ενός 68χρονου άντρα ο οποίος κατηγορείται ότι κακοποιούσε σεξουαλικά την 4χρονη εγγονή του, σχημάτισαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων στη Θεσσαλονίκη.
    Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος, τουλάχιστον από τον Φεβρουάριο του 2024 έως τον μήνα Ιούνιο, προέβαινε σε ασελγείς πράξεις σε βάρος της ανήλικης εγγονής του, τη φύλαξη της οποίας, κατά τις ώρες απουσίας τους, του είχαν εμπιστευτεί οι γονείς της.
    Σύμφωνα με πληροφορίες, κάποια από τα περιστατικά φέρεται να έγιναν στην οικία του, με τον 68χρονο να αφαιρεί τα ρούχα της εγγονής του και να προβαίνει στις καταγγελλόμενες πράξεις. Την καταγγελία στην ΕΛ.ΑΣ. έκαναν οι γονείς της ανήλικης, ενώ το παιδί εξετάστηκε και από ειδικό ψυχολόγο, όπως προβλέπεται σε τέτοιες περιπτώσεις.
    Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του 68χρονου ημεδαπού περιλαμβάνει τα αδικήματα των γενετήσιων πράξεων με ανήλικους ή ενώπιόν τους, κατάχρηση ανηλίκων και γενετήσια πράξη μεταξύ συγγενών κατ’ εξακολούθηση.

    Στο πλαίσιο έρευνας της οικίας του 68χρονου, η οποία πραγματοποιήθηκε παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κινητό τηλέφωνο και φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής.

    Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στην αρμόδια δικαστική Αρχή.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Πάτρα: Παραμένει διασωληνωμένη η 12χρονη, θύμα τροχαίου - Σήμερα οι γιατροί θα επανεξετάσουν την κατάστασή της
    Πάτρα: Παραμένει διασωληνωμένη η 12χρονη, θύμα τροχαίου - Σήμερα οι γιατροί θα επανεξετάσουν την κατάστασή της

    Διασωληνωμένη παραμένει για τρίτο 24ωρο στην ΜΕΘ Παίδων του νοσοκομείου Ρίου η 12χρονη που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο το Σάββατο πρωΐ.

    Η ανήλικη παρασύρθηκε από διερχόμενο όχημα βγαίνοντας από το σπίτι της, στην ε.ο Αγρινίου Θέρμου περίπου 400μ πριν το Λιγόρεμα στην έξοδο του Καινουργίου

    Η κοπελίτσα είναι πολύτραυματίας με κακώσεις στα συμπαγή όργανα της κοιλιάς, ενώ έχει σοβαρή κρανιο – εγκεφαλική κάκωση με κατάγματα οστών στην βάση του κρανίου και στην σπονδυλική στήλη.

    Σήμερα η ομάδα του Ανδρέα Ηλιάδη που παρέλαβε την μικρή όταν μεταφέρθηκε εσπευσμένα από το νοσοκομείο Αγρινίου, θα επανεξετάσουν την κατάσταση, για να αποφασίσουν τις περαιτέρω ενέργειες.

    Πηγή: Tempo24.news

  • Ανάβυσσος: «Σε ψάχνει όλη η Β’ Γυμνασίου» – Απειλές σε 12χρονη από μαθητές που μοιράζουν ναζιστικά φυλλάδια
    Ανάβυσσος: «Σε ψάχνει όλη η Β’ Γυμνασίου» – Απειλές σε 12χρονη από μαθητές που μοιράζουν ναζιστικά φυλλάδια

    Μία 12χρονη βρέθηκε στο στόχαστρο παρέας μαθητών που έγραψαν ναζιστικά συνθήματα στους τοίχους του σχολείου.

    «Χαρωπά σπάω κεφάλια αλλοδαπών» και «αντιφασίστες έρχονται κρεμάλες» έγραφαν τα φυλλάδια που μοίραζαν μαθητές γυμνασίου στην Ανάβυσσο, προκαλώντας σοκ τόσο στο σχολικό περιβάλλον, όσο και στην τοπική κοινωνία.

    Η συγκεκριμένη ομάδα των μαθητών, που μοιάζει με ακραίους νοσταλγούς του ναζισμού, κόλλησε και αφίσες με σβάστιγκες, συνθήματα κατά των αλλοδαπών και το όνομα του καταδικασμένου για την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη.

    Ωστόσο, κάποιοι μαθητές είδαν ποιοι ήταν αυτοί που προχώρησαν σε αυτή την κίνηση και ενημέρωσαν τη διεύθυνση του σχολείου. Οι μαθητές αυτοί μπήκαν στο στόχαστρο της ομάδας των φασιστών και δέχονται απειλές και ακραίο bullying.

    «Είχανε ζωγραφίσει σκίτσα ναζιστικά, σβάστικες, μηνύματα, Κασιδιάρης, κρεμάλα στους αλλοδαπούς και διάφορα άλλα τέτοια», είπε ο πατέρας της 12χρονης που ήταν ένα από τα άτομα που απείλησε η παρέα των νοσταλγών του ναζισμού.

    «Την προηγούμενη εβδομάδα, η μεγάλη μου η κόρη μου είπε ότι έχει γίνει κάτι με την μικρή. Της λέω πες μου τι ακριβώς έχει γίνει. Μου είπε: «έρχονται και μου λένε την ψάχνουν. Πού βρίσκεται;», είπε ο πατέρας της 12χρονης.

    «Σε ψάχνει όλη η Β’ Γυμνασίου»

    Οι μαθητές που αφισοκόλλησαν τα ναζιστικά φυλλάδια έχουν βάλει στο στόχαστρο την συγκεκριμένη μαθήτρια. «Σε ψάχνει όλη η Β’ Γυμνασίου για να σε χτυπήσει» φέρεται να της είπε συμμαθήτριά της, με την 12χρονη να απευθύνεται τρομοκρατημένη στους γονείς της, ενημερώνοντάς τους ότι κινδυνεύει.

    «Βγαίνοντας από το φροντιστήριο, ταραγμένη, μου λέει: «ήρθε μία συμμαθήτρια μου από το φροντιστήριο και μου είπε ότι με ψάχνουνε από την β’ γυμνασίου, με ψάχνει όλη η β’ γυμνασίου». Αυτό ως υπερβολή προφανώς. Προφανώς και δεν την έψαχναν από όλη την Β’ Γυμνασίου όλοι. Την έψαχναν για να την λιντσάρουν. Της είπα μην φοβάσαι από εκείνη την ημέρα εγώ είμαι συνεχώς μαζί τους», είπε ο πατέρας της ανήλικης μιλώντας στο MEGA.

    Τι υποστήριξε η διευθύντρια

    Το πολεμικό αυτό σκηνικό επιχείρησε να κατευνάσει η διευθύντρια του σχολείου, η οποία σε ανάρτηση της στο Facebook ανέφερε πως κανένα περιστατικό παραβατικότητας δεν είναι ανεκτό.

    «Δυστυχώς η αύξηση της παραβατικότητας των μαθητών αυτής της ηλικίας σε πανελλήνιο επίπεδο είναι τεράστιο πλήγμα. Υπήρξε περιστατικό, που αν και σήμερα ήρθε στο φως της δημοσιότητας, το αντιμετωπίσαμε από την πρώτη στιγμή άμεσα και μεθοδικά, πράττοτας τα νόμιμα ως οφείλαμε ενημερώνοντας άμεσα τους αρμόδιους», ανέφερε.

    «Η διευθύντρια του σχολείου έκανε ό,τι ενέργεια πέρναγε από το χέρι της η γυναίκα. Από την Δευτεροβάθμια της είπαν ‘‘ναι εντάξει. Βάλτους να γράψουν μια έκθεση’’. Δηλαδή τιμωρία των δύο μαθητών ήταν 3ήμερη αποβολή και να κάνουν κάποιες δράσεις και να γράψουν για τον φασισμό», είπε ο πατέρας της 12χρονης.

    Εξετάζουν αν συνδέεται με προηγούμενο περιστατικό

    Για το συγκεκριμένο περιστατικό ενημερώθηκε και η αρμόδια εισαγγελία, αφού οι συγκεκριμένοι μαθητές φέρονται να είναι φίλοι με έναν 14χρονο, ο οποίος έχει αποβληθεί από το σχολείο, αφού σε βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για περιστατικό που σημειώθηκε τον περασμένο Ιούνιο, σε βάρος της μεγαλύτερης αδερφής της 12χρονης.

    «Αυτά τα δύο περιστατικά, αν συνδέονται μεταξύ τους, της μεγάλης μου κόρης, το οποίο έγινε στις 15 Ιουνίου και αυτό που συνέβη τώρα, την στοχοποίηση της μικρής εάν αυτά τα δύο συνδέονται, θα πρέπει να υπάρχει ασφάλεια για τα παιδιά μου», είπε ο πατέρας της 12χρονης.

    «Δεν θα παραμείνουμε σιωπηλοί» διαμηνύει η πλευρά της οικογένειας ζητώντας την αρωγή των δικαστικών αρχών για να διαπιστωθεί αν τα δύο αυτά περιστατικά σε διάστημα 4 μηνών συνδέονται.

    Πηγή: In.gr
  • Φωτιά σε υπαίθριο χώρο μεταφόρτωσης απορριμμάτων του δήμου Αθηναίων στον Κολωνό
    Φωτιά σε υπαίθριο χώρο μεταφόρτωσης απορριμμάτων του δήμου Αθηναίων στον Κολωνό

    Ο υπαίθριος χώρος βρίσκεται στη συμβολή των οδών Μητροδώρου και Λεωφόρου Αθηνών

    Φωτιά εκδηλώθηκε τα ξημερώματα σε χωρο μεταφόρτωσης απορριμμάτων του Δήμου Αθηναίων.
    Στη συμβολή των οδών Μητροδώρου και λεωφόρου Αθηνών βρίσκονται και επιχειρούν 15 πυροσβέστες με 9 οχήματα
    Στον χώρο βρίσκονται πολλά απορρίμματα γεγονός που καθιστά δύσκολο το έργο των πυροσβεστών ενώ ο καπνός έχει δημιουργήσει αποπνικτική ατμόσφαιρα.

    Σημειώνεται ότι η φωτιά στον Κολωνό εκδηλώθηκε περίπου στις 3 τα ξημερώματα σήμερα.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Κολωνός: Μετά τον πατέρα συνελήφθη και ο γιος για τον βιασμό της ίδιας ανήλικης κοπέλας
    Κολωνός: Μετά τον πατέρα συνελήφθη και ο γιος για τον βιασμό της ίδιας ανήλικης κοπέλας

    Ο 21χρονος φέρεται να ανάγκασε την ανήλικη σε σεξουαλική πράξη, παρά την θέληση της, τουλάχιστον δύο φορές - Ο 44χρονος πατέρας του έχει προφυλακιστεί για το ίδιο αδίκημα

    Συγκλονιστικές εξελίξεις καταγράφονται στην υπόθεση βιασμού μίας ανήλικης κοπέλας από έναν 44χρονο στο Κολωνό που είχε έρθει στο φως της δημοσιότητας στα τέλη του περασμένου Αυγούστου, καθώς, όπως πληροφορείται το protothema.gr, στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. προχώρησαν πριν μερικές ημέρες στη σύλληψη και του γιου του 44χρονου για το ίδιο αδίκημα.
    Πιο συγκεκριμένα, η σύλληψη του 21χρονου έγινε το πρωί της περασμένης Πέμπτης (3/10) μετά από καταγγελία του πατέρα της 16χρονης ότι ο άνδρας βίασε την κόρη του το διάστημα από τις αρχές του περασμένου Ιουνίου έως και τις αρχές Ιουλίου.
    Όπως είπε ο πατέρας της 16χρονης στις Αρχές, ο 21χρονος με τη χρήση απειλών, ανάγκασε την ανήλικη σε σεξουαλική πράξη, παρά την θέληση της, τουλάχιστον δύο φορές.

    Υπενθυμίζεται πως στα τέλη του περασμένου Αυγούστου είχε συλληφθεί και ο πατέρας του 21χρονου για βιασμό της 16χρονης κατ’ εξακολούθηση.

    Ο 44χρονος κατηγορείται ότι βίαζε το κορίτσι που άνηκε στο φιλικό περιβάλλον του γιου του υπό το καθεστώς απειλών. Την καταγγελία είχε κάνει στην αστυνομία ο πατέρας της κοπέλας, ο οποίος κατέθεσε ότι ο δράστης είχε συνευρεθεί ερωτικά μαζί της, παρά την θέληση της, περίπου δέκα φορές, στο χρονικό διάστημα από τον Ιούνιο του 2024 μέχρι και την 19η Αυγούστου.

    Ο άντρας βίαζε το κορίτσι ύστερα από απειλές και εκβιασμούς, μέσα στο αυτοκίνητό του, σε ένα χωμάτινο οικόπεδο στην Αθήνα, ενώ φέρεται να της έλεγε ότι αν μιλήσει θα σκοτώσει εκείνη και την οικογένειά της.
  • Επεισόδιο με πυροβολισμούς έξω από επιχείρηση στον Κολωνό - Ένας τραυματίας
    Επεισόδιο με πυροβολισμούς έξω από επιχείρηση στον Κολωνό - Ένας τραυματίας

    Συναγερμός έχει σημάνει στον Κολωνό μετά από πυροβολισμούς έξω από κατάστημα, με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για έναν τραυματία.

    Οι πρώτες πληροφορίες

    Συγκεκριμένα, στο επεισόδιο ενεπλάκησαν δύο άτομα.

    Στο σημείο βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις και εξετάζεται το σενάριο το περιστατικό να αφορά προσωπικές διαφορές.

    Πηγή: ethnos.gr

  • Καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση 5χρονου σε νηπιαγωγείο στην Αλεξανδρούπολη ερευνά η αστυνομία
    Καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση 5χρονου σε νηπιαγωγείο στην Αλεξανδρούπολη ερευνά η αστυνομία

    Μια σοβαρότατη καταγγελία που έγινε από πατέρα ενός 5χρονου αγοριού το οποίο φέρεται να κακοποιήθηκε σεξουαλικά από συνομηλίκους του μέσα σε νηπιαγωγείο της Αλεξανδρούπολης εξετάζουν οι αστυνομικές αρχές της πόλης.

    Σύμφωνα με την καταγγελία που φέρεται να έχει γίνει από τον πατέρα του μικρού παιδιού στην αστυνομικής Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης και όπως αναφέρει το Evros - news.gr η διερεύνηση της σοκαριστικής αυτής υπόθεσης βρίσκεται σε εξέλιξη

    Το παιδί ηλικίας μόλις πέντε ετών από μουσουλμανική οικογένεια μένει σε περιοχή στο τέρμα της οδού Άβαντος στην Αλεξανδρούπολη.

    Η καταγγελία του πατέρα έχει προκαλέσει σοκ τόσο στην Διευθύντρια όσο στους εκπαιδευτικούς του νηπιαγωγείου.

    Το σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να έχει εξεταστεί από ιατροδικαστή της Αλεξανδρούπολης παρουσία ειδικού παιδοψυχολόγου και ενός ακόμη επιστήμονα.

    Φέρονται δε τα καταγγελόμενα να έχουν βάση.

    Οι αρχές έχουν ξεκινήει και λαμβάνουν καταθέσεις από τους υπευθύνους του παιδικού σταθμού αλλά και τους γονείς του 5χρονου παιδιού, ενώ αναμένεται να κληθούν για καταθέσεις και οι γονείς των υπολοίπων παιδιών.

    Επίσης εξετάζεται αν η σεξουαλική κακοποίηση σημειώθηκε εντός του παιδικού σταθμού η σε άλλον χώρο.

    Πηγή: Cnn.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο