Σάββατο, 09 Δεκεμβρίου 2023 14:20

Πώς θα κάνετε e-αίτηση για τα Voucher θεάματος για θέατρα και σινεμά

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων δικαιούχων και παρόχων θεατρικών επιχειρήσεων και κινηματογράφων για τα voucher του προγράμματος πολιτισμού και θεάματος της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) για την περίοδο 2023-2024. Οι αιτήσεις των δικαιούχων υποβάλλονται έως τις 10/12/2023 αποκλειστικά ηλεκτρονικά, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου gov.gr.

Σκοπός του προγράμματος είναι η πνευματική ανάπτυξη του εργατικού δυναμικού, η τόνωση της καλλιτεχνικής δημιουργίας και η στήριξη των επιχειρήσεων.

Για πρώτη φορά εφέτος στο πρόγραμμα συμμετέχουν και κινηματογραφικές επιχειρήσεις, διευρύνονται οι κατηγορίες των δικαιούχων και ενισχύονται οι ευάλωτες ομάδες, καθώς προβλέπεται μοριοδότηση για τα άτομα με αναπηρία και τους μονογονείς.

Συνολικά θα εκδοθούν έως 150.000 επιταγές, συνολικού προϋπολογισμού 2.250.000 ευρώ.

Η αξία των επιταγών ανέρχεται κατά μέγιστο όριο:

  • για τις κεντρικές θεατρικές σκηνές στα 15 ευρώ και στα 12 ευρώ για τις παιδικές θεατρικές σκηνές,
  • για κινηματογραφικές προβολές στα 6 ευρώ για γενική είσοδο και στα 5 ευρώ για παιδικές ταινίες και
  • για κινηματογραφικές προβολές 3D στα 10 ευρώ για γενική είσοδο και στα 9 ευρώ για παιδικές ταινίες.

Με την επιταγή, οι δικαιούχοι και ωφελούμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν τη θεατρική παράσταση ή την ταινία της επιλογής τους από το μητρώο παρόχων της ΔΥΠΑ, χωρίς να καταβάλουν κανένα επιπλέον ποσό.

Οι δικαιούχοι

Οι αιτήσεις των δικαιούχων υποβάλλονται έως τις 10/12/2023 αποκλειστικά ηλεκτρονικά, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου gov.gr, ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ τους, ως εξής:

Τελευταίο ψηφίο ΑΦΜ: 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3 και 2 - Ημερομηνία υποβολής αίτησης: 07 και 08/12/2023

Τελευταίο ψηφίο ΑΦΜ: 1 και 0 - Ημερομηνία υποβολής αίτησης: 09 και 10/12/2023 με ένα κλικ εδώ.Συγκεκριμένα, η διαδρομή είναι: Αρχική/Εργασία και Ασφάλιση/Αποζημιώσεις και Παροχές/Επιταγές θεάματος.

Δικαιούχοι είναι:

  • εργαζόμενοι με εξαρτημένη σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου κατά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων ή
  • ασφαλισμένοι στον e-EΦΚΑ στην επαγγελματική τους κατηγορία με εισφορές υπέρ του κλάδου ανεργίας της ΔΥΠΑ οποτεδήποτε στο διάστημα από 01/01/2022 έως την προηγουμένη της λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων ή
  • άνεργοι με συνεχόμενο χρονικό διάστημα ανεργίας τουλάχιστον τριών μηνών κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων.

Το εισόδημα των δικαιούχων όλων των κατηγοριών δεν πρέπει να ξεπερνά τα 30.000 ευρώ, εκτός αν πρόκειται για μακροχρόνια ανέργους, οι οποίοι, αν είναι άγαμοι, πρέπει να έχουν εισόδημα έως 16.000 ευρώ, έως 24.000 ευρώ, αν είναι έγγαμοι, προσαυξανόμενο κατά 5.000 ευρώ ανά τέκνο ή, αν είναι μονογονείς, έως 29.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 5.000 ευρώ για κάθε τέκνο, μετά το πρώτο και, επιπλέον, δεν πρέπει να έχουν ακαθάριστα έσοδα από επιχειρηματική δραστηριότητα πάνω από 80.000 ευρώ.

Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι οι σύζυγοι των δικαιούχων, όταν είναι έμμεσα ασφαλισμένα μέλη τους, καθώς και τα παιδιά των δικαιούχων ηλικίας άνω των πέντε ετών, με την προϋπόθεση ότι είναι έμμεσα ασφαλισμένα μέλη των ιδίων ή του άλλου γονέα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η επιλογή των δικαιούχων βασίζεται στη μοριοδότηση συγκεκριμένων κριτηρίων (ΑμεΑ, μονογονέας, αριθμός παιδιών και εισόδημα), με αντικειμενικό και διαφανή τρόπο, μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ) της ΔΥΠΑ.

Στις περιπτώσεις που απαιτούνται δικαιολογητικά, αυτά επισυνάπτονται στις ηλεκτρονικές αιτήσεις.

Οι πάροχοι

Πάροχοι του προγράμματος είναι οι θεατρικές και κινηματογραφικές επιχειρήσεις οποιασδήποτε νομικής μορφής, που λειτουργούν, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Οι αιτήσεις των παρόχων υποβάλλονται έως τις 15/12/2023 αποκλειστικά ηλεκτρονικά, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου gov.gr, με ένα κλικ εδώ.Συγκεκριμένα, η διαδρομή είναι: Αρχική/Εργασία και Ασφάλιση/Αποζημιώσεις και Παροχές/Πάροχοι επιταγών θεάματος.

Οι πάροχοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα, προσφέροντας συγκεκριμένο αριθμό θέσεων πλατείας για την παρακολούθηση παραστάσεων και ταινιών κατά την περίοδο 2023-2024.

ημειώνεται ότι οι πάροχοι που θέλουν να κάνουν αίτηση για πολλά θέατρα ή κινηματογράφους πρέπει να έχουν κωδικούς ΔΥΠΑ.

Πηγή: Cnn.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 09 Δεκεμβρίου 2023 13:11

Σχετικά Άρθρα

  • Voucher έως 800 ευρώ μηνιαίως σε 2.500 οικογένειες με παιδιά - Οι δικαιούχοι
    Voucher έως 800 ευρώ μηνιαίως σε 2.500 οικογένειες με παιδιά - Οι δικαιούχοι

    Voucher των 800 ευρώ το μήνα ανά παιδί θα λάβουν 2.500 παιδιά και οι οικογένειες τους μέσω του Προγράμματος Πρώιμης Παιδικής Παρέμβασης που θα υλοποιήσει το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ), με στόχο την ενίσχυση της ανάπτυξης των παιδιών με αναπηρία ή αναπτυξιακή διαταραχή ή με αυξημένη πιθανότητα εμφάνισής αναπτυξιακών διαταραχών από τη γέννησή τους έως και την ηλικία των 6 ετών και την εν γένει υποστήριξη και κοινωνική ένταξη της οικογένειας τους, το δεύτερο εξάμηνο του 2025.

    Όσα ορίζει η ΚΥΑ

    Μέσω της σχετικής Κοινής Απόφασης που υπέγραψαν η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης, ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου, ο Υφυπουργός Εσωτερικών Βασίλης Σπανάκης και η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Ζωή Μακρή, δικαιούχοι του προγράμματος είναι, ενδεικτικά, οι πιστοποιημένοι μη κερδοσκοπικοί φορείς που παρέχουν υπηρεσίες σε παιδιά και σε άτομα με αναπηρία, οι δήμοι, τα κέντρα κοινωνικής πρόνοιας, οι μονάδες ψυχικής υγείας και τα κέντρα ειδικών θεραπειών.

    Το Πρόγραμμα, αξιοποιώντας πόρους 35 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανθεκτικότητας και Ανάκαμψης, θέτει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το πλαίσιο παροχής υπηρεσιών Πρώιμης Παρέμβασης με τη δημιουργία μητρώου πιστοποιημένων φορέων Πρώιμης Παρέμβασης προκειμένου εξασφαλιστεί η ποιοτική παροχή υπηρεσιών προς τα παιδιά αλλά και η παράλληλη ενδυνάμωση των οικογενειών τους. Μέχρι σήμερα, υπάρχει έλλειψη ενός ενιαίου θεσμοθετημένου πλαισίου Πρώιμης Παρέμβασης καθώς και απουσία χαρτογράφησης των πιστοποιημένων παρόχων υπηρεσιών Πρώιμης Παρέμβασης.

    Ειδικότερα, με βάση τις ανάγκες κάθε παιδιού το ύψος του voucher διαμορφώνεται ανάλογα με τον αριθμό συνεδριών που ορίζεται στο Εξατομικευμένο Πλάνο Παρέμβασης ότι θα πρέπει να γίνουν ανά μήνα σε:

    • 800 ευρώ ανά μήνα σε περίπτωση που προβλέπεται η παροχή κατ’ ελάχιστον 20 συνεδριών ανά μήνα,
    • 600 ευρώ ανά μήνα σε περίπτωση που προβλέπεται η παροχή κατ’ ελάχιστον 15 συνεδριών ανά μήνα ή
    • 400 ευρώ ανά μήνα σε περίπτωση που προβλέπεται η παροχή κατ’ ελάχιστον 10 συνεδριών ανά μήνα.

    Σε κάθε περίπτωση για την απόδοση του voucher απαιτείται η παροχή τουλάχιστον 10 συνεδριών ανά μήνα.

    Οι υπηρεσίες Πρώιμης Παρέμβασης συνιστούν πλέγμα εξατομικευμένων υπηρεσιών που παρέχονται από διεπιστημονική ομάδα προς το παιδί και την οικογένειά του.

    Η διεπιστημονική ομάδα αποτελείται από τουλάχιστον έξι (6) μέλη και πιο συγκεκριμένα από:

    • 1 αναπτυξιακό παιδίατρο ή παιδοψυχίατρο ή παιδονευρολόγο,
    • 1 ψυχολόγο,
    • 1 κοινωνικό λειτουργό,
    • 1 εργοθεραπευτή,
    • 1 λογοθεραπευτή και
    • 1 μέλος εκ των ακολούθων ειδικοτήτων: φυσικοθεραπευτή ή ειδικού παιδαγωγού ή απόφοιτου τμήματος Φυσικής Αγωγής με εξειδίκευση στην Ειδική Αγωγή.

    Οι υπηρεσίες πρώιμης παρέμβασης περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων:

    • την αξιολόγηση και παρακολούθηση της ανάπτυξης του παιδιού,
    • την παροχή ειδικών θεραπειών (εργοθεραπειών, λογοθεραπειών κλπ.),
    • τη συμβουλευτική υποστήριξη και ψυχοκοινωνική ενδυνάμωση των γονέων/φροντιστών.\

    «Θέλουμε να σταθούμε δίπλα στα παιδιά με αναπηρία ή αναπτυξιακή διαταραχή»

    Η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη δήλωσε: «H περίοδος από τη γέννηση ενός παιδιού μέχρι την ηλικία των έξι ετών είναι η πιο καθοριστική για την ανάπτυξή του. Θέλουμε να σταθούμε δίπλα στα παιδιά με αναπηρία ή αναπτυξιακή διαταραχή και να είμαστε αρωγοί στις οικογένειες τους γι’ αυτό και 2.500 παιδιά και οι οικογένειες τους θα λάβουν vouchers των 800 ευρώ/παιδί που θα λάβει τις υπηρεσίες της Πρώιμης Παρέμβασης. Ακολουθούμε ένα οικογενειοκεντρικό μοντέλο Πρώιμης Παρέμβασης που προβλέπει επικοινωνία με το σχολικό περιβάλλον, ανίχνευση και διάγνωση των διαταραχών. Στοχεύουμε στην παροχή των κατάλληλων υπηρεσιών στήριξης στα πρώτα χρόνια της ζωής των παιδιών, με σκοπό να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους στο μέγιστο δυνατό βαθμό. Είναι σημαντικό επίσης, να διασφαλίζουμε την καλή ψυχική υγεία τόσο των παιδιών όσο και των οικογενειών τους. Έτσι, το Πρόγραμμα περιλαμβάνει υπηρεσίες από μια ποικιλία ειδικών, όπως παιδιάτρους, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, φυσικοθεραπευτές κ.α. και εφαρμόζεται σε οικεία περιβάλλοντα, όπως το σπίτι και οι παιδικές χαρές. Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα αποτελεσματικό και συμπεριληπτικό σύστημα πρώιμης παρέμβασης στην Ελλάδα και θα τα καταφέρουμε».

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Voucher 300 ευρώ για μαθητές: Έρχεται η ώρα της πίστωσης - Ποιοι μαθητές το παίρνουν
    Voucher 300 ευρώ για μαθητές: Έρχεται η ώρα της πίστωσης - Ποιοι μαθητές το παίρνουν

    Το πολυαναμένο Sport Pass voucher θα απευθύνεται αποκλειστικά στους μαθητές της Ά γυμνασίου

    Έτακτη επιδότηση σχεδιάστηκε από το αρμόδιο υπουργείο για την ενίσχυση της συμμετοχής των μαθητών σε αθλητικές δραστηριότητες. Το πολυαναμένο Sport Pass, θα απευθύνεται αποκλειστικά στους μαθητές της Ά γυμνασίου στους οποίους και θα δοθεί ένα κουπόνι ύψους 300 ευρώ για να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για την εγγραφή τους σε αθλητικό σωματείο και την ενασχόλησή τους με το άθλημα της επιλογής τους.

    Τα κριτήρια για το αθλητικό voucher

    Το Sport Pass θα αφορά περίπου 35.000 μαθητές οικονομικά αδύναμων οικογενειών από τους συνολικά 100.000 που φοιτούν στην Ά τάξη του γυμνασίου. Στο Ετήσιο Σχέδιο Δράσης 2024 του υπουργείου Παιδείας διαβάζουμε: «Όπως σημειώνεται στο σχέδιο δράσης του Υπουργείου για το 2024 (σελ.107, κεφ. 8.2, “Αθλητισμός στο σχολείο”), προβλέπεται πρόγραμμα ενίσχυσης της άθλησης των παιδιών, παρέχοντας την ευκαιρία σε πολλούς μαθητές της Α’ Γυμνασίου να εγγραφούν σε Αθλητικούς Συλλόγους της αρεσκείας τους ενισχύοντας τον αναπτυξιακό αθλητισμό».

    Το voucher θα δοθεί αφού πρώτα γίνει η αίτηση στην ειδική πλατφόρμα όπως συμβαίνει και για τα υπόλοιπα voucher. Το χρηματικό ποσό που αντιστοιχεί στο Sport Pass, 300 ευρώ, θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά από τον δικαιούχο μαθητή (μέσω εγγραφής από τον γονέα/κηδεμόνα) στο αθλητικό σωματείο της επιθυμίας του.

    Πηγή: Νewsbomb.gr

  • Πάνω από 40.000 έκαναν διακοπές τον Αύγουστο με voucher κοινωνικού τουρισμού της ΔΥΠΑ
    Πάνω από 40.000 έκαναν διακοπές τον Αύγουστο με voucher κοινωνικού τουρισμού της ΔΥΠΑ

    Συνολικά 40.234 επιταγές κοινωνικού τουρισμού 2024-2025 της ΔΥΠΑ ενεργοποιήθηκαν σε τουριστικά καταλύματα της χώρας τον Αύγουστο, το δεύτερο μήνα του προγράμματος.

    Ως δημοφιλέστερος προορισμός αναδείχτηκε η Εύβοια, ενώ ακολουθούν η Χαλκιδική και η Πρέβεζα.

    Ενδεικτικά, οι 10 περιφερειακές ενότητες με τον μεγαλύτερο αριθμό ενεργοποιημένων επιταγών κατά το διάστημα 1-31 Αυγούστου είναι:

    1725354141210-175706789-1.jpg

    Υπενθυμίζεται ότι οι διακοπές μπορούν να πραγματοποιηθούν έως τις 30 Ιουνίου 2025.

    Aυξημένες κατά 20% οι τιμές επιδότησης

    Οι δικαιούχοι-ωφελούμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως 6 διανυκτερεύσεις σε κατάλυμα που επιλέγουν από το Μητρώο Παρόχων, κατόπιν απευθείας συνεννόησής τους με τον πάροχο, με μικρή ιδιωτική συμμετοχή.

    Για διαμονή σε τουριστικά καταλύματα των νήσων Λέρου, Λέσβου, Χίου, Κω και Σάμου, είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν έως 10 διανυκτερεύσεις δωρεάν, ενώ για διαμονή σε τουριστικά καταλύματα της Β. Ευβοίας, του Έβρου και της Θεσσαλίας (εκτός Σποράδων), είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν έως 12 διανυκτερεύσεις δωρεάν.

    Οι τιμές επιδότησης παραμένουν αυξημένες κατά 20% για τον μήνα αιχμής Αύγουστο, με αντίστοιχη επιδότηση κατά 20% και για τις περιόδους των Χριστουγέννων (από 15.12.2024 έως 14.01.2025) και του Πάσχα (από 11.04.2025 έως 27.04.2025). Η αυξημένη επιδότηση ισχύει για όλο τον χρόνο για τα καταλύματα της Β. Εύβοιας, του Έβρου και της Θεσσαλίας (εκτός Σποράδων).

    Εκτός από τη διαμονή σε καταλύματα επιδοτούνται και ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Η συμμετοχή των δικαιούχων-ωφελουμένων ανέρχεται σε 25%, ενώ για ΑμεΑ τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια διατίθενται δωρεάν.

    Πηγή: Cnn.gr
  • Δείτε τους πίνακες για τα voucher βιβλίων της ΔΥΠΑ - Συνεχίζονται οι αιτήσεις παρόχων
    Δείτε τους πίνακες για τα voucher βιβλίων της ΔΥΠΑ - Συνεχίζονται οι αιτήσεις παρόχων

    Αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες δικαιούχων, ωφελουμένων και αποκλειομένων του προγράμματος επιταγών αγοράς βιβλίων 2024 της ΔΥΠΑ (κλικ εδώ).

    Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει την 01.09.2024 και θα ολοκληρωθεί στις 31.12.2024. Συνολικά έχουν εκδοθεί 150.000 επιταγές αξίας 25 ευρώ η καθεμία, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, με προϋπολογισμό 3.750.000 ευρώ.

    Συνολικά υποβλήθηκαν 243.301 αιτήσεις για 453.716 επιταγές.

    Στο πρόγραμμα συμμετέχουν ήδη 804 βιβλιοπωλεία και εκδοτικοί οίκοι, ενώ οι αιτήσεις των παρόχων συνεχίζονται.

    Με την επιταγή, που έχει τη μορφή ενός μοναδικού ηλεκτρονικού κωδικού αριθμού, οι δικαιούχοι και οι ωφελούμενοι μπορούν να αγοράσουν όποιο βιβλίο επιλέξουν από τα βιβλιοπωλεία και τους εκδοτικούς οίκους του μητρώου παρόχων, με εξαίρεση τα σχολικά βιβλία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων (βιβλία που χορηγούνται δωρεάν από το Υπουργείο Παιδείας και τους λοιπούς δημόσιους φορείς), με έκπτωση τουλάχιστον 10% σε όλα τα βιβλία (εκτός από τα ξενόγλωσσα).

    Πηγή: Cnn.gr
  • Αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες για τα voucher βιβλίων της ΔΥΠΑ - Συνεχίζονται οι αιτήσεις παρόχων
    Αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες για τα voucher βιβλίων της ΔΥΠΑ - Συνεχίζονται οι αιτήσεις παρόχων

    Αναρτήθηκαν σήμερα, Πέμπτη 29 Αυγούστου, οι οριστικοί πίνακες δικαιούχων, ωφελουμένων και αποκλειομένων του προγράμματος επιταγών αγοράς βιβλίων 2024 της ΔΥΠΑ (κλικ εδώ).

    Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει την 01.09.2024 και θα ολοκληρωθεί στις 31.12.2024. Συνολικά έχουν εκδοθεί 150.000 επιταγές αξίας 25 ευρώ η καθεμία, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, με προϋπολογισμό 3.750.000 ευρώ.

    • Συνολικά υποβλήθηκαν 243.301 αιτήσεις για 453.716 επιταγές.

    Στο πρόγραμμα συμμετέχουν ήδη 804 βιβλιοπωλεία και εκδοτικοί οίκοι, ενώ οι αιτήσεις των παρόχων συνεχίζονται.

    Με την επιταγή, που έχει τη μορφή ενός μοναδικού ηλεκτρονικού κωδικού αριθμού, οι δικαιούχοι και οι ωφελούμενοι μπορούν να αγοράσουν όποιο βιβλίο επιλέξουν από τα βιβλιοπωλεία και τους εκδοτικούς οίκους του μητρώου παρόχων, με εξαίρεση τα σχολικά βιβλία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων (βιβλία που χορηγούνται δωρεάν από το Υπουργείο Παιδείας και τους λοιπούς δημόσιους φορείς), με έκπτωση τουλάχιστον 10% σε όλα τα βιβλία (εκτός από τα ξενόγλωσσα).

    Πηγή: Cnn.gr

  • ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες για τα voucher βιβλίων
    ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες για τα voucher βιβλίων

    Οι δικαιούχοι που καταθέτουν ένσταση οφείλουν να αναφέρουν σαφώς τον λόγο της ένστασης - Οι προσωρινοί πίνακες δικαιούχων, ωφελουμένων και αποκλειομένων και το μητρώο παρόχων του προγράμματος της ΔΥΠΑ

    Αναρτήθηκαν σήμερα Παρασκευή, 23 Αυγούστου 2024, οι προσωρινοί πίνακες δικαιούχων, ωφελουμένων και αποκλειομένων και το μητρώο παρόχων του προγράμματος επιταγών αγοράς βιβλίων 2024 της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

    Οι προσωρινοί πίνακες δικαιούχων αφορούν σε 150.000 επιταγές, αξίας 25 ευρώ η καθεμία, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, με προϋπολογισμό 3.750.000 ευρώ.

    ΔΥΠΑ: Πώς υποβάλλεται ένσταση

    Οι δικαιούχοι, που υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής, έχουν δικαίωμα να υποβάλουν μία και μόνο ένσταση από το Σάββατο 24/08/2024 και ώρα 10:00 μέχρι και τη Δευτέρα 26/08/2024 και ώρα 18:00. Η ένσταση υποβάλλεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/apozemioseis-kai-parokhes/epitages-agoras-biblion. Συγκεκριμένα, η διαδρομή είναι: Αρχική/Εργασία και Ασφάλιση/Αποζημιώσεις και Παροχές/Επιταγές αγοράς βιβλίων.

    Οι δικαιούχοι που καταθέτουν ένσταση οφείλουν να αναφέρουν σαφώς τον λόγο της ένστασης (π.χ. εσφαλμένη μοριοδότηση, πλήρωση των προϋποθέσεων συμμετοχής κ.λπ.) και να τεκμηριώνουν τους ισχυρισμούς τους, επισυνάπτοντας στην ένστασή τους με ηλεκτρονική σάρωση σχετικά δικαιολογητικά-αποδεικτικά.

    Ο τρόπος που αποδεικνύεται η πλήρωση των προϋποθέσεων συμμετοχής και των κριτηρίων μοριοδότησης περιγράφεται αναλυτικά στη Δημόσια Πρόσκληση (Παράρτημα 2ου Μέρους), το οποίο πρέπει να συμβουλεύονται οι δικαιούχοι για τη σωστή κατά περίπτωση επισύναψη των δικαιολογητικών.

    Ενστάσεις που δεν υποβάλλονται ηλεκτρονικά δεν εξετάζονται.

    Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από 01/09/2024 έως 31/12/2024.

    Με την επιταγή, που έχει τη μορφή ενός μοναδικού ηλεκτρονικού κωδικού αριθμού, οι δικαιούχοι και οι ωφελούμενοι μπορούν να αγοράσουν με έκπτωση 10% όποιο βιβλίο επιλέξουν από τα βιβλιοπωλεία και τους εκδοτικούς οίκους του μητρώου παρόχων.

    Πηγή: in.gr

  • Παιδικοί σταθμοί: Τα οριστικά αποτελέσματα για τους δικαιούχους των voucher – Πώς θα τα δείτε
    Παιδικοί σταθμοί: Τα οριστικά αποτελέσματα για τους δικαιούχους των voucher – Πώς θα τα δείτε

    Δείτε τα αποτελέσματα στο site της ΕΕΤΑΑ

    Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του προγράμματος «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους σε παιδικούς σταθμούς και για την πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας και εφήβων ατόμων με αναπηρία σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης για την περίοδο 2024 – 2025.

    Τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν στο site της ΕΕΤΑΑ: Δείτε τα εδώ

    Ο συνολικός αριθμός των vouchers του προγράμματος 2024- 2025 ανέρχεται σε 173.363. Συγκεκριμένα θα διατεθούν:

    • 104.581 σε βρεφονηπιακούς σταθμούς
    • 57.103 σε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης
    • 11.679 σε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία

    Το ποσό του κάθε voucher για παιδιά και άτομα με αναπηρία άνω των 22 ετών ανέρχεται στα 5.000 ευρώ.

    Πηγή: ethnos.gr

  • Παιδικοί σταθμοί: Σήμερα τα αποτελέσματα για τους δικαιούχους των voucher
    Παιδικοί σταθμοί: Σήμερα τα αποτελέσματα για τους δικαιούχους των voucher

    Σήμερα (19.8.2024) θα ανακοινωθούν αποτελέσματα του προγράμματος «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους σε παιδικούς σταθμούς και για την πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας και εφήβων ατόμων με αναπηρία σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης για την περίοδο 2024 – 2025» στο site της ΕΕΤΑΑ, σύμφωνα με ανακοίνωση

    Ειδικότερα, όσοι γονείς έχουν αίτηση για ένταξη των παιδιών τους σε παιδικούς σταθμούς ή σε άλλα κέντρα απασχόλησης θα έχουν τη δυνατότητα να δουν τα αποτελέσματα των αιτήσεων τους μέσω της ειδικής εφαρμογής της ιστοσελίδας της ΕΕΤΑΑ.

    Μέσα από την ειδική αυτή εφαρμογή, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν τους κωδικούς – διαπιστευτήρια της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (ΓΓΠΣΔΔ) του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης (κωδικοί taxisnet).

    Πηγή: ethnos.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο