Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2023 11:46

Θρίλερ η υπόθεση κακοποίησης του χάσκι στη Αράχωβα: Αυτόπτης μάρτυρας αναφέρει πως είδε τον Όλιβερ με έναν άνδρα σε μια αποθήκη

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Σε θρίλερ εκτυλίσσεται η υπόθεση της κακοποίησης του χάσκι στην Αράχωβα. Η ΕΛ.ΑΣ. όπως αναφέρει το OPEN, καταλήγει στο συμπέρασμα πως ο Όλιβερ πέθανε αφού δέχτηκε επίθεση άλλων ζώων, πιθανώς αγέλης λύκων. Ωστόσο, η πλευρά του ιδιοκτήτη φαίνεται πως δεν αποδέχεται αυτό το σενάριο καθώς υπάρχει μια αυτόπτης μάρτυρας που αναφέρει πως είδε το ζώο με έναν άνδρα, σε μια αποθήκη.

Συγκεκριμένα, η Μάρθα Πουλτίδου, επικεφαλής της ομάδας για την κακοποίηση των ζώων, έβγαλε μια ανακοίνωση που αναφέρει:

«Κύριοι των ανθρωποκτονιών, σας δόθηκε μια σημαντική πληροφορία για τον Σ.Γ. Εξετάστηκε; Γιατί αρνείστε ότι υπάρχει; Επειδή ο τύπος έχει συγγενή αντιδήμαρχο;».

Για τον συγκεκριμένο άνθρωπο μίλησε στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» και μια αυτόπτης μάρτυρας που αναφέρει πως είδε κάτι ύποπτο που μπορεί να έχει άμεση σχέση με την υπόθεση. Η συγκεκριμένα μαρτυρία εξετάζεται και από την ΕΛ.ΑΣ.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το OPEN, η μάρτυρας είδε έναν άνθρωπο μαζί με ένα σκυλάκι να κατευθύνεται προς μια αποθήκη. Η ίδια έμεινε πίσω από κάποια δέντρα και άκουσε από την αποθήκη ένα κλάμα σκύλου, σαν να κακοποιείται. Στη συνέχεια, άκουσε ένα ουρλιαχτό ανθρώπου, πιθανόν ο σκύλος να τον δάγκωσε.

Μετά, από την αποθήκη βγαίνει το σκυλάκι τραυματισμένο και σύρθηκε προς ένα τζιπ, για να κρυφτεί. Ακολούθως, βγήκε ο άνδρας και κατευθύνθηκε προς ένα αυτοκίνητο, του οποίου μάλιστα η αυτόπτης μάρτυρας είπε πως είδε και τις πινακίδες.

Η γυναίκα κατέθεσε το περιστατικό και στην αστυνομία πριν από 5 περίπου ημέρες, και έδωσε τα δύο τελευταία ψηφία του αυτοκινήτου.

Διαφωνία των κτηνιάτρων

Υπενθυμίζεται πως η γνωμάτευση της πρώτης κτηνιάτρου που είδε τον σκύλο εν ζωή αναφέρει:

«Έφερε σοβαρό τραύμα στην περιοχή του πρωκτού προκληθέν από αιχμηρό αντικείμενο. Ο δράστης άγνωστος. Προκλήθηκε αιμορραγία και μετά από νάρκωση, έραψα την περιοχή. Δόθηκε η κατάλληλη αγωγή και τέθηκε σε παρακολούθηση».

Ωστόσο, άλλοι δύο κτηνίατροι που εξέτασαν αρκετές ώρες μετά τον θάνατο του Όλιβερ φαίνεται πως διαφωνούν σε κάποια ευρήματα, ενώ συγκλίνουν σε άλλα.

Πηγή: ethnos.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2023 11:19

Σχετικά Άρθρα

  • Κρέστενα: 84χρονη συνελήφθη γιατί έσερνε σκύλο με “αγροτικό” φορτηγάκι
    Κρέστενα: 84χρονη συνελήφθη γιατί έσερνε σκύλο με “αγροτικό” φορτηγάκι

    Μια 84χρονη γυναίκα συνελήφθη το απόγευμα της Τετάρτης από αστυνομικούς του Α.Τ. Κρεστένων για υπόθεση κακοποίησης ζώου συντροφιάς.

    Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές η ηλικιωμένη γυναίκα εντοπίστηκε στο δρόμο που οδηγεί από την Κρέστενα στην Αρχ. Ολυμπία να οδηγεί το αγροτικό φορτηγάκι της και πίσω να σέρνει με σχοινί σκύλο ιδιοκτησίας της, ο οποίος τραυματίστηκε.

    Οι αστυνομικοί μετά την καταγγελία συνέλαβαν τη γυναίκα ενώ ο σκύλος μεταφέρθηκε σε κτηνιατρείο στην Αρχ. Ολυμπία για την αντιμετώπιση των τραυμάτων του.

    Άλλες πηγές ανέφεραν στο ilialive.gr πως η ηλικιωμένη βρήκε το σκύλο αδέσποτο και τον έβαλε στην καρότσα του “αγροτικού”. Στην πορεία της διαδρομής δεν αντιλήφθηκε πως ο σκύλος έπεσε από την καρότσα και πως τον έσερνε στο δρόμο.

    Η γυναίκα σοκαρισμένη από όσα συνέβησαν ένιωσε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε στη νοσηλευτική μονάδα Πύργου, όπου παραμένει φρουρούμενη, έως ότου είναι σε θέση να οδηγηθεί ενώπιον των Εισαγγελικών Αρχών.

    Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. (11.53 π.μ.)

    Σύλληψη ημεδαπής για παράβαση της νομοθεσίας περί νέου πλαισίου για την ευζωία των ζώων συντροφιάς

    Συνελήφθη, έπειτα από καταγγελία, χθες το απόγευμα, στα Κρέστενα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κρεστένων, μια ημεδαπή γυναίκα, διότι κινούμενη με φορτηγό αυτοκίνητο, επί της Επαρχιακής οδού Κρεστένων - Αρχαίας Ολυμπίας, είχε δέσει με σκοινί σκυλί ιδιοκτησίας της και το έσερνε για απόσταση (150) μέτρων, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του ζώου.

    Το ζώο μεταφέρθηκε σε κτηνιατρείο για περίθαλψη και νοσηλεία. Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.

    Φωτογραφία αρχείου: Freepik/EyeEm

  • Κρέστενα: Ελβετοί τουρίστες βρήκαν τυφλό κυνηγόσκυλο με δεμένα πόδια πεταμένο μέσα σε ποτάμι
    Κρέστενα: Ελβετοί τουρίστες βρήκαν τυφλό κυνηγόσκυλο με δεμένα πόδια πεταμένο μέσα σε ποτάμι

    Άλλη μια τραγική ιστορία με θύμα ένα σκύλο, έρχεται από την περιοχή της Κρέστενας. Ένα ζευγάρι Ελβετών αναζητώντας να απαθανατίσει τις ομορφιές του νομού, εντόπισε σε ποτάμι ένα τυφλό κυνηγόσκυλο με δεμένα και τα τέσσερα πόδια του μεταξύ τους.

    Άμεσα αναζήτησαν το φιλοζωικό σωματείο της Κρέστενας που ανέλαβε και τη διαχείριση του περιστατικού.

    Στην ανακοίνωσή του το σωματείο αναφέρει τα εξής:

    "Νομός Ηλείας. Εκεί που ξεκίνησαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Κοντά στο λίκνο του πολιτισμού. Σεπτέμβριος 2024. Ένα ζευγάρι Ελβετών ήρθε να επισκεφθεί τον τόπο μας και να θαυμάζει τις φυσικές ομορφιές μας. Κάποια στιγμή το ζευγάρι σταμάτησε δίπλα στο ποτάμι και προχώρησε προς το γεφυράκι για να βγάλει φωτογραφίες. Άκουσε κλαψούρισμα και σκύβοντας αντίκρυσε ένα κυνηγόσκυλο με τα τέσσερα πόδια δεμένα μεταξύ τους πεταμένο μέσα στο ποτάμι.

    Σοκαρισμένοι έψαξαν, μας βρήκαν και μας ειδοποίησαν. Δεν ξέραμε αν θα πρέπει να χτυπήσουμε το κεφάλι μας σε κάποιο βράχο ή να πηδήξουμε και εμείς μέσα στο ποτάμι.

    Το σκυλί είναι τυφλό και τα δερματικά και η κατάστασή του μας κάνει να υποψιαζόμαστε καλα αζαρ.

    Φυσικά και δεν το αφήσαμε εκεί το πήραμε. Το σκυλί βρέθηκε κοντά στην περιοχή της Κρέστενας. Να παρακαλέσουμε αν κάποιος γνωρίζει τον ιδιοκτήτη να μας ενημερώσει. Ή έστω να του δώσει συγχαρητήρια.

    Για την μεγάλη αγάπη και φροντίδα που έδειξε στο ζώο του, γιατί δεν το αποπαρασίτωσε ποτέ, γιατί δεν το στείρωσε, γιατί δεν το πήγε ποτέ κτηνίατρο και φυσικά γιατί όταν αρρώστησε αντί να το φροντίσει, το πέταξε από το γεφύρι για να πεθάνει με αργό και βασανιστικό τρόπο.

    Δεν είναι ο μόνος. Αυτή είναι κοινή τακτική όχι μόνο στην περιοχή μας αλλά σε πολλά μέρη της Ελλάδας. Αυτή είναι η Ελλάδα μας.

    Αυτή τη στιγμή το σωματείο μας είναι σε πολύ δύσκολη κατάσταση. Για να το πούμε λαϊκά, δεν έχουμε μαντήλι να κλάψουμε. Δεν μπορούμε όμως να τον αφήσουμε στον δρόμο.

    Αν θέλει κάποιος να συνεισφέρει στα έξοδα .

    Αν επιθυμείτε να βοηθήσετε τους σκοπούς του Συλλόγου μας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το λογαριασμό μας στην Τράπεζα Πειραιώς: 5531-093883-962 EUR ΙΒΑΝ GR77 0172 5310 0055 3109 3883 962 Δικαιούχος: 14845561 Φιλοζωικός Σύλλογος Kρεστένων Νοιάζομαι

    Ευχαριστούμε εκ των προτέρων. https://www.facebook.com/profile.php?id=100024815347723"

    skilos Krestena2

    skilos Krestena3

    skilos Krestena4

  • Μέγαρα: Έδεσαν σκύλο και τον πέταξαν στη θάλασσα – Τον βρήκε πνιγμένο ψαροτουφεκάς
    Μέγαρα: Έδεσαν σκύλο και τον πέταξαν στη θάλασσα – Τον βρήκε πνιγμένο ψαροτουφεκάς

    Ο δράστης της κτηνωδίας είχε βάλει στον σκύλο και πέτρα στον λαιμό για να σιγουρευτούν ότι θα πνιγεί

    Μια ασύλληπτη κτηνωδία ανακάλυψε τυχαία ψαροτουφεκάς στην παραλία της Αγίας Τριάδας, στα Μέγαρα, όταν εντόπισε μέσα στο νερό πνιγμένο σκύλο, δεμένο με μια πέτρα στον λαιμό.

    Το άτυχο σκυλάκι εντοπίστηκε μέσα στο νερό δεμένο και με μια πέτρα στον λαιμό

    Όποιος ασυνείδητος προχώρησε σε τέτοιο αποτρόπαιο έγκλημα, θα μπορούσε κάλλιστα να κάνει το ίδιο σε άνθρωπο. Το φρικιαστικό περιστατικό έκανε γνωστό με ανάρτησή του χρήστης του Facebook, ο οποίος ανέφερε ότι πρόκειται για καθαρή δολοφονία καθώς ο δράστης ή οι δράστες «του είχαν δέσει κεφάλι και ποδαράκια».

    Μόλις ο ψαροτουφεκάς σιγουρεύτηκε ότι πρόκειται για ζώο κι αφού συνήλθε από το σοκ, ειδοποίησε άμεσα το Λιμενικό. Το κλιμάκιο κατέφθασε στο σημείο και ανέσυρε τον σκύλο. Πρόκειται για έναν μαύρο μικρό ποιμενικό.

    Καταγγελία από φιλοζωική

    Στο ζώο έγινε σκανάρισμα, αλλά όπως διαπιστώθηκε δεν φέρει δυστυχώς τσιπάκι.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση της φιλοζωικής ομάδας «Αδέσποτος Παλμός», έχει γίνει καταγγελία στον εισαγγελέα με κοινοποίηση στον Άρειο Πάγο.

    Πηγή: in.gr

  • Αράχωβα: «Η αλήθεια θα λάμψει», τονίζει η κτηνίατρος που αποκάλυψε την κακοποίηση του Όλιβερ
    Αράχωβα: «Η αλήθεια θα λάμψει», τονίζει η κτηνίατρος που αποκάλυψε την κακοποίηση του Όλιβερ

    Ανακουφισμένη εμφανίζεται η κτηνίατρος Κλεονίκη Τόλα, αναφορικά με τις εξελίξεις γύρω από την κακοποίηση μέχρι θανάτου του χάσκι στην Αράχωβα.

    Η κ. Τόλα ήταν ο πρώτος άνθρωπος που εξέτασε τον κακοποιημένο Όλιβερ όσο εκείνος βρισκόταν στη ζωή και είχε ξεκαθαρίσει πως το 8χρονο χάσκι κακοποιήθηκε από άνθρωπο, διαψεύδοντας οποιοδήποτε άλλο σενάριο.

    «Δεν μπορεί να καλυφθεί η αλήθεια»

    «Ήξερα ότι τελικά η αλήθεια θα λάμψει. Δεν μπορεί να καλυφθεί» δήλωσε σήμερα η Κλεονίκη Τόλα μιλώντας στο Mega. Παράλληλα η κτηνίατρος τόνισε ότι ο Όλιβερ «Ούτε ένα δάγκωμα δεν είχε πάνω του και πολλά άλλα βέβαια τα οποία έχω καταθέσει ένορκα και επίσημα που επιβεβαιώνουν ότι δεν υπήρχε επίθεση από άλλο ζώο. Άλλα ζώα δεν μπορούν να

    Και καταλήγει η κ. Τόλα υπογραμμίζοντας: «Δεν μπορεί να καλυφθεί η αλήθεια. Έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη και η δικαίωση θα έρθει όταν αυτό είναι οριστικό και τελεσιδικήσει η υπόθεση του Όλιβερ».

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Αράχωβα: Ντόμινο εξελίξεων στην υπόθεση Όλιβερ μετά την ποινική δίωξη κατά φυσικού προσώπου
    Αράχωβα: Ντόμινο εξελίξεων στην υπόθεση Όλιβερ μετά την ποινική δίωξη κατά φυσικού προσώπου

    Tο επόμενο βήμα θα είναι να κληθεί σε απολογία ο κατηγορούμενος - Τίθεται υπό αμφισβήτηση η εκδοχή της επίθεσης από αγέλη ζώων

    Ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά φυσικού προσώπου για την υπόθεση του Όλιβερ στην Αράχωβα.

    Την πληροφορία για την άσκηση ποινικής δίωξης κατά φυσικού προσώπου από τις ανακριτικές αρχές της Λειβαδιάς επιβεβαίωσαν χθες στο protothema.gr οι δικηγόροι φιλοζωικών οργανώσεων που έχουν δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής χωρίς όμως να έχει διαρρεύσει μέχρι στιγμής το όνομα του προσώπου που κατηγορείται για την κακοποίηση και τον θάνατο του άτυχου χάσκι

    Η υπόθεση πάντως έχει φτάσει στη πιο κρίσιμη καμπή της και το επόμενο βήμα είναι να κληθεί σε απολογία ο κατηγορούμενος. Μια τέτοια εξέλιξη αναμένεται να θέσει υπό αμφισβήτηση και το πόρισμα του πρώην πρύτανη του ΑΠΘ, Νίκου Παπαϊωάννου που καταλήγει στο συμπέρασμα ότι το χάσκι δεν κακοποιήθηκε από άνθρωπο «αλλά η φύση των τραυμάτων και των αλλοιώσεων παραπέμπει σε επίθεση άλλου/άλλων ζώων.

    Επιπλέον, ο κ. Παπαϊωάννου έχει επισημάνει μεταξύ άλλων στο πόρισμα του ότι η κτηνίατρος Κλεονίκη Τόλα, που εξέτασε πρώτη τον Όλιβερ, αναφέρει ότι «η νεκροψία έδειξε κακοποίηση από ανθρώπινο παράγοντα» ωστόσο «κάτι τέτοιο δεν αναφέρεται πουθενά στην έκθεση νεκροτομής».

    Να θυμίσουμε ότι στις 17.12.2023 το protothema.gr είχε δημοσιεύσει αυτούσια την αλληλογραφία της κτηνιάτρου Κλεονίκης Τόλα με κορυφαίο καθηγητή Κτηνιατρικής, με τον οποίο επικοινώνησε η κτηνίατρος για μια δεύτερη γνώμη. Ο καθηγητής παρατηρώντας τις δυο επισυναπτόμενες εικόνες που του έστειλε η κτηνίατρος, απάντησε ότι παραπέμπουν σε βίαιες κακώσεις περινεϊκής χώρας- τμήματος του πρωκτικού σωλήνα, που αφορούν σε περιπτώσεις ανάλογες με σεξουαλική κακοποίηση αρσενικού ζώου, προσθέτοντας ότι η θέση και η φύση αυτών των αλλοιώσεων δεν συνάδουν με τυχαία τραύματα ή ατύχημα.

    Την αλληλογραφία της κτηνιάτρου με τον καθηγητή κατέθεσε στην αστυνομία ο σύζυγος της, Νίκος Γιαννέτσος, ο οποίος εκτελεί χρέη βοηθού στο κτηνιατρείο και ήταν παρών και στη νεκροτομή του ζώου στη Λειβαδιά. Δεν αποκλείεται η παραπάνω γνωμάτευση να έπαιξε σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της υπόθεσης και να οδήγησε τις ανακριτικές αρχές μαζί με άλλα ευρήματα που δεν έχουν γίνει γνωστά στην άσκηση ποινικής δίωξης για τον θάνατο του Όλιβερ.

    Πηγή: protothema.gr

  • Αράχωβα: Ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά φυσικού προσώπου για την υπόθεση Όλιβερ, λένε οι δικηγόροι των φιλοζωικών
    Αράχωβα: Ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά φυσικού προσώπου για την υπόθεση Όλιβερ, λένε οι δικηγόροι των φιλοζωικών

    Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Πανελλήνιας Ένωσης Κατά της Κακοποίησης Ζώων απομακρύνθηκε οριστικά το σενάριο της αγέλης των σκύλων που υποτίθεται ευθύνονταν για τα τραύματα στο χάσκι

    Ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά φυσικού προσώπου για την υπόθεση του Όλιβερ στην Αράχωβα.

    Την πληροφορία μεταφέρουν στο protothema.gr η μία εκ των δύο δικηγόρων της Πανελλήνιας Ένωσης Κατά της Κακοποίησης Ζώων Ανθούλα Ανάσογλου που έχει δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής, όπως και η δικηγόρος του ιδιοκτήτη του Όλιβερ, Έφη Γρανιτσιώτη.

    Σύμφωνα με την κυρία Ανάσογλου, απομακρύνθηκε οριστικά το σενάριο της αγέλης των σκύλων ή άγριων ζώων που υποτίθεται ευθύνονται για τα θανατηφόρα τραύματα στο σώμα του χάσκι.

    Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει σαφές κατά ποιου φυσικού προσώπου έχει ασκηθεί η δίωξη από τον Εισαγγελέα.

    Πριν από λίγες ημέρες κατατέθηκε μήνυση από την πλευρά του ιδιοκτήτη της ταβέρνας στην Αράχωβα εναντίον εκπροσώπων φιλοζωικών οργανώσεων για διασπορά ψευδών ειδήσεων, συκοφαντική δυσφήμηση, για αθέμιτη πίεση σε δικαστικούς λειτουργούς και απειλή.

    Η αίτηση για νέο πραγματογνώμονα στην υπόθεση Όλιβερ

    Η Πανελλήνια Ομάδα Κατά της Κακοποίησης των Ζώων διά των νομικών της εκπροσώπων, Ανθούλας Ανάσογλου και Δημήτρη Παπαδημητρίου, κατέθεσε αίτηση στις αρχές Ιανουαρίου για διορισμό νέου πραγματογνώμονα αλλά και περαιτέρω διερεύνησης της υπόθεσης που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο και συνεχίζει να απασχολεί τη κοινή γνώμη.

    Σύμφωνα με το περιεχόμενο της αίτησης που καταθέτει η φιλοζωϊκή οργάνωση, ο πραγματογνώμονας που ορίστηκε για τη διαλεύκανση της υπόθεσης, ο καθηγητής Κτηνιατρικής Νικόλαος Παπαϊωάννου δεν προέβη σε οποιαδήποτε επικοινωνία πριν από τη σύνταξη της έκθεσης πραγματογνωμοσύνης του με τη κτηνίατρο Κλεονίκη Τόλα, η οποία ήταν εκείνη που εξέτασε πρώτη το τραυματισμένο χάσκι όταν το ζώο ήταν ακόμη ζωντανό και είχε διαπιστώσει ιδίοις όμμασι τις κακώσεις που έφερε, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι η κακοποίηση του σκύλου οφείλεται σε ανθρώπινο παράγοντα.

    Η ανωτέρω διάγνωση της κτηνιάτρου Κλεονίκης Τόλα είναι σε πλήρη συμφωνία με την εκτίμηση κορυφαίου καθηγητή Κτηνιατρικής της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας του Τμήματος Κτηνιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με τον οποίο δεν ήρθε σε επαφή ο διορισμένος πραγματογνώμων, σημειώνουν στην αίτηση τους τα μέλη της φιλοζωϊκής ομάδας.

    Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής ιατρικά δεδομένα και τα συμπεράσματα που εξήχθησαν από τους κτηνιάτρους που εξέτασαν τον «Ολιβερ», το σκυλί εν ζωή δεν είχε αναιμικούς βλεννογόνους. Είχε καλή επαναπλήρωση τριχοειδών αγγείων ( μικρότερη από 2 δευτερόλεπτα) και δεν παρουσίασε ταχυκαρδία, ούτε ταχύπνοια. Το μοναδικό το οποίο παρατηρήθηκε, σύμφωνα με την κυρία Τόλα, ήταν οι αφόρητοι πόνοι.

    Επιπρόσθετα και σύμφωνα πάντα με το περιεχόμενο της αίτησης, στην έκθεση του πραγματογνώμονα δεν αναφέρονται πουθενά τα υποδόρια αιματώματα και στις δύο πλευρές του σώματος αλλά και το κάταγμα στη μία πλευρά. Αυτά τα τραύματα θα μπορούσαν να προκύψουν μετά από δυνατά χτυπήματα με κάποιο αντικείμενο και για αυτό το λόγο το ζώο υπέφερε από αφόρητους πόνους, κάτι που θα μπορούσε να προκαλέσει μόνο η παρέμβαση ανθρώπινου παράγοντα.

    Ακόμη σημειώνεται ότι δεν διαπιστώθηκε κανένα δάγκωμα στο σώμα του σκύλου παρά μόνον ένα τραύμα στο αριστερό του αυτί, μικρής σημασίας και κατά πάσα πιθανότητα παλαιότερης χρονικής στιγμής, για το οποίο υπάρχει σχετική μαρτυρία. Ούτε όμως διαπιστώθηκε κάποια εσωτερική αιμορραγία και η κατάσταση των οργάνων του ήταν ακέραιη. Ο θάνατος του «Όλιβερ» επήλθε από ανακοπή λόγω του βασανισμού που υπέστη το άτυχο ζώο, επισημαίνεται στην αίτηση.

    Πηγή: protothema.gr

  • Αράχωβα: Το πόρισμα για την κακοποίηση του Όλιβερ και οι αντιδράσεις των φιλοζωικών - Κατέθεσαν μήνυση
    Αράχωβα: Το πόρισμα για την κακοποίηση του Όλιβερ και οι αντιδράσεις των φιλοζωικών - Κατέθεσαν μήνυση

    Ο πρώην πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το χάσκι δεν κακοποιήθηκε από άνθρωπο - Επιμένει η Πανελλήνια Ομάδα κατά της κακοποίησης των ζώων ότι υπάρχει δράστης

    Μήνυση κατά του δράστη που κακοποίησε και βασάνισε το χάσκι κατέθεσαν τα μέλη της Πανελλήνιας Ομάδας Κατά της Κακοποίησης των ζώων, που δεν δέχονται το επίσημο πόρισμα για τον Όλιβερ που υπογράφει ο πρώην πρύτανης του ΑΠΘ Νίκος Παπαϊωάννου και αναφέρει ότι ο σκύλος δεν κακοποιήθηκε από ανθρώπινο παράγοντα.

    Το πόρισμα του καθηγητή Κτηνιατρικής καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος του χάσκι δεν οφείλεται σε ανθρώπινη παρέμβαση, «αλλά η φύση των τραυμάτων και των αλλοιώσεων παραπέμπει σε επίθεση άλλου/άλλων ζώων». Επιπλέον, ο κ. Παπαϊωάννου επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι, ενώ στην κατάθεσή της η κτηνίατρος Κλεονίκη Τόλα, που εξέτασε πρώτη τον Όλιβερ, αναφέρει ότι «η νεκροψία έδειξε κακοποίηση από ανθρώπινο παράγοντα», ωστόσο «κάτι τέτοιο δεν αναφέρεται πουθενά στην έκθεση νεκροτομής».

    Σημειώνεται ότι η νεκροτομή πραγματοποιήθηκε σε ιδιωτικό κτηνιατρείο της Λιβαδειάς, καθώς δεν υπήρχε κατάλληλος χώρος για να εξεταστεί το χάσκι από τους δύο κτηνιάτρους της Π.Ε. Βοιωτίας, ενώ στη διαδικασία ήταν παρόντες η κτηνίατρος Ιτέας, που εμμένει στην αρχική της γνωμάτευση και ο σύζυγός της, που εκτελεί χρέη βοηθού της.

    Ο κ. Παπαϊωάννου σημειώνει, επίσης, ότι, «όπως αναφέρεται στη Νεκροτομική Έκθεση, δεν διαπιστώθηκαν αλλοιώσεις στο κατιόν κόλο, στοιχείο που δεν συνάδει με βίαιη είσοδο ξένου σώματος. Επίσης, δεν αναφέρονται ούτε διαπιστώνονται από τις φωτογραφίες κλινικά σημεία και αλλοιώσεις στον πρωκτικό δακτύλιο».

    Αντιδράσεις των φιλοζωικών σωματείων

    Το συμπέρασμα του πορίσματος προκάλεσε τις αντιδράσεις των φιλοζωικών σωματείων. Η Μάρθα Πουλτίδου της Πανελλήνιας Ομάδας Κατά της Κακοποίησης των ζώων, μέσω των δικηγόρων της Δημήτρη Παπαδημητρίου και Ανθούλας Ανάσογλου δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής και κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου, ζητώντας τη νόμιμη τιμωρία του δράστη που κακοποίησε και βασάνισε δεσποζόμενο σκύλο, με το όνομα «Όλιβερ», ράτσας χάσκι.

    Η κυρία Πουλτίδου αναφέρει στη μήνυσή της ότι το χάσκι εξαφανίστηκε από το σπίτι του ιδιοκτήτη στο κέντρο της Αράχωβας το μεσημέρι στις 26.11.2023 και επέστρεψε σε πολύ κακή κατάσταση την επόμενη μέρα, ήτοι 27.11.2023. Διεκομίσθη αμέσως σε κτηνίατρο της ευρύτερης περιοχής και συγκεκριμένα στην κτηνίατρο κυρία Κλεονίκη Τόλα, η οποία και διέγνωσε τη σεξουαλική κακοποίηση του ζώου με αμβλύ όργανο και συγκεκριμένα στην πρωκτική περιοχή, «όπου υπήρχε αριστερά κάτω από τον σφιγκτήρα τομή μήκους περίπου 7cm και βάθους περίπου 0.5 cm που αιμορραγούσε και δεξιά τραύμα βάθους περίπου 4cm που επίσης αιμορραγούσε προκληθέν κατά την εκτίμηση μου από αμβλύ όργανο».

    Το εν λόγω ζώο συντροφιάς επέστρεψε στο σπίτι του ιδιοκτήτη και σε λίγες ώρες κατέληξε βασανιστικά.

    Πηγή: Protothema.gr

  • Υπόθεση Ολιβερ: Δεν εντοπίζει κακοποίηση από ανθρώπινο παράγοντα ο πραγματογνώμονας, βγήκε η έκθεση
    Υπόθεση Ολιβερ: Δεν εντοπίζει κακοποίηση από ανθρώπινο παράγοντα ο πραγματογνώμονας, βγήκε η έκθεση

    Δεν εντοπίζει ανθρώπινο παράγοντα στην κακοποίηση του χάσκι Όλιβερ στο πορισμά του ο καθηγητής Κτηνιατρικής και πρώην πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου, ο οποίος ορίστηκε πραγματόγνωμας από την ΕΛΑΣ για την διαλεύκανση της υπόθεσης που συγκλόνισε την Αράχωβα.

    To πόρισμα βρίσκεται στην υπηρεσία που έχει αναλάβει την προανάκριση, δηλαδή το ΑΤ Διστόμου και αναμένεται να κατατεθεί στην εισαγγελία η δικογραφία.

    Όπως είχε γράψει το iefimerida, ο εν λόγω καθηγητής είχε στα χέρια του όλο το υλικό που συγκεντρώθηκε και αφορά τόσο στην εξέταση του ζώου όταν αυτό βρισκόταν εν ζωή και βαριά τραυματισμένο από την ιδιώτη κτηνίατρο, όσο και από τους δυο κτηνιάτρους της Βοιωτίας, που ως διορισμένοι έκαναν τη νεκροψία-νεκροτομή.

    Υπενθυμίζεται πως από την πρώτη στιγμή η ιδιώτης κτηνίατρος που εξέτασε το χάσκι έκανε λόγο για κακοποίηση και διείσδυση με αιχμηρό αντικείμενο στο ζώο, κάτι το οποίο όπως ανέφεραν αστυνομικές πηγές, δεν διαπίστωσαν με τόση βεβαιότητα οι δυο κτηνίατροι της περιφέρειας που άφησαν ανοικτό το ενδεχόμενο να μην υπήρξε ανθρώπινος παράγοντας.

    Πηγή: Ιefimerida.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Marma Touch