Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2023 21:29

Kρήτη: Ένοχος ο 61χρονος που δολοφόνησε τη σύζυγό του με 14 μαχαιριές

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Ένοχος κατά πλειοψηφία κρίθηκε, ο 61χρονος κτηνοτρόφος, για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, με τέσσερις έναντι τριών ενόρκων που μειοψήφησαν, για την υπόθεση δολοφονίας τον Ιούλιο του 2022 στο Άνω Μαλάκι Ρεθύμνου, με θύμα την 56χρονη Γεωργία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα creta24.gr, τρεις από τους ενόρκους στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων, έκριναν ότι το έγκλημα έγινε εν βρασμώ ψυχικής ορμής.

Νωρίτερα, την ενοχή του κατηγορουμένου για ανθρωποκτονία με δόλο σε ήμερη ψυχική κατάσταση, πρότεινε η εισαγγελέας. Όπως είπε, ο κατηγορούμενος έκοψε το νήμα ζωής της συζύγου του επειδή εκείνη ήθελε να φύγει μακριά.

Από την απολογία του, τόνισε η εισαγγελέας, φαίνεται ο ηθικός του χαρακτήρας και οι πεποιθήσεις του, δηλαδή ότι ο άντρας είναι κυρίαρχο ον και η γυναίκα ιδιοκτησία του. «Δεν υπήρχε κανένας βρασμός ψυχικής ορμής», τόνισε η εισαγγελέας.

Ο 61χρονος σύζυγος της 56χρονης, της κατάφερε 14 πλήγματα με μαχαίρι στον λαιμό, όταν του είπε ότι ήθελε να χωρίσουν.

Ο κατηγορούμενος κατά την απολογία του υποστήριξε, ότι η σύζυγός του είχε φύγει από το σπίτι τους τρεις φορές αλλά πάντα επέστρεφε. Σε ό,τι αφορά το μοιραίο πρωινό της 31ης Ιουλίου του 2022, υποστήριξε, ότι η σύζυγός του είχε επιθετική συμπεριφορά, με αποτέλεσμα να «θολώσει το μυαλό» του.

Πηγή: cnn.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2023 19:00

Σχετικά Άρθρα

  • Κυψέλη: Η φρίκη που βίωναν τα δύο αδέρφια που κατηγορούνται ότι σκότωσαν τον ξάδερφό τους
    Κυψέλη: Η φρίκη που βίωναν τα δύο αδέρφια που κατηγορούνται ότι σκότωσαν τον ξάδερφό τους

    «Η ατυχία των παιδιών ήταν η διάσπαση μέσα στην οικογένεια», είπε ο συνήγορος των αδερφών που κατηγορούνται για τη δολοφονία του ξαδέρφου τους στην Κυψέλη

    Στη φυλακή οδηγήθηκαν μετά το τέλος της απολογίας τους τα δύο αδέλφια τα οποία κατηγορούνται για τη δολοφονία του 28χρονου ξαδέλφου τους στην Κυψέλη. Οι δύο κατηγορούμενοι απολογούμενοι υποστήριξαν ότι έφτασαν σε αυτή την πράξη λόγω της κακοποίησης που είχαν υποστεί στο παρελθόν από το θύμα.

    Για την βαριά πράξη που τους αποδίδεται, αυτή της ανθρωποκτονίας από πρόθεση απολογήθηκαν σε ανακριτή ανηλίκων και μετά το τέλος της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι και οι δύο νεαροί κατηγορούμενοι.

    «Η ατυχία των παιδιών ήταν η διάσπαση μέσα στην οικογένεια»

    Για την υπόθεση μίλησε στο MEGA, ο δικηγόρος τους, Αλέξης Κούγιας.

    «Έρχεται σε δύσκολη θέση η Δικαιοσύνη γιατί δεν είναι σύνηθες να κατηγορούνται για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση ένας αριστούχος φοιτητής, και ένας αριστούχος μαθητής. Οι γονείς τους είναι μορφωμένοι, γιατί είχε ακαδημαϊκές σπουδές η μητέρα τους. Γνωμοδότησαν δύο εισαγγελείς και ήρθαν σε δύσκολη θέση. Επικράτησε η άποψη πως η βαρύτητα του εγκλήματος υπερτερεί των βλαβών που θα υποστεί η προσωπικότητά τους αν θα κρατηθούνε. Θα κάνουμε αίτημα αποφυλάκισης, γιατί ύποπτοι φυγής δεν είναι, και δεν είχαν τέτοιες συμπεριφορές στο παρελθόν», είπε και πρόσθεσε:

    «Η ατυχία των παιδιών ήταν η διάσπαση μέσα στην οικογένεια. Η μητέρα ήθελε να πάει στη δικαιοσύνη αλλά ο πατέρας κωλυσιεργούσε αυτήν την απόφαση και τελικά δεν προσέφυγε στη Δικαιοσύνη. Δεν υπήρχε άμυνα γιατί το θύμα δεν είχε μαχαίρι. Δεν ήθελαν να τον σκοτώσουν όμως, αν δεν γινόταν η συμπλοκή, δεν θα τον σκότωναν. Προσπαθούσαν χρόνια να πάρουν μία απάντηση από αυτόν. Περίμεναν μία απάντηση. Τα παιδιά δεν είναι παιδιά που θα έπαιρναν τον νόμο στα χέρια τους. Είναι ένα δράμα».

    Η φρίκη που βίωναν τα αδέρφια – Οι συγκλονιστικές περιγραφές

    Οι περιγραφές των δύο αδερφών κατά την απολογία τους, για τη φρίκη που βίωναν συγκλονίζουν. Όπως έχει γράψει το in, ο 17χρονος κατηγορούμενος φέρεται να υποστήριξε πως σε ηλικία 3-4 ετών τον προσέγγισε το θύμα με πρόσχημα τα βιντεοπαιχνίδια.

    «Το γεγονός που με τραυμάτισε περισσότερο απ’ όλα ήταν η στιγμή που υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας σε σεξουαλική παρενόχληση που δέχτηκε ο αδερφός μου, ενώ εμένα με είχε βάλει να παρακολουθώ μήπως έρθει κανένας»

    «Μου έλεγε πρώτα θα κάνουμε κάτι μεταξύ μας και μετά θα με άφηνε να παίξω με αυτά, τα οποία τότε οι γονείς μας δεν είχαν την οικονομική ευχέρεια να μας παρέχουν» φέρεται να ισχυρίστηκε ενώπιον της δικαιοσύνης.

    Στην τελευταία συνάντηση όπως είπαν οι νεαροί κατηγορούμενοι τον ρώτησαν γιατί τους προξένησε αυτό το κακό, και εκείνος αποκρίθηκε μιλώντας τους ειρωνικά και απειλητικά. Ειδικότερα, όπως υποστήριξε ο ένας κατηγορούμενος, «μας είπε να το ξεχάσουμε, «τι θέλετε και τι νομίζετε θα πετύχετε με το να με ρωτάτε συνέχεια για όσα έγιναν», ενώ στο τέλος μας απευθύνθηκε λέγοντας μας, ότι θα πρέπει να το θυμόμαστε σαν μια ωραία ανάμνηση και ότι ήταν μια ενδιαφέρουσα σεξουαλική εμπειρία μαζί του. (…)

    «Νιώσαμε θυμό…»

    Τότε, με τη συμπεριφορά του το θύμα μας προκάλεσε αναφερόμενος σε σχέση με την σεξουαλική κακοποίηση που είχαμε υποστεί από εκείνον στο παρελθόν και αρχίσαμε να ξαναζούμε στο μυαλό μας τα όσα μας είχαν συμβεί και τότε νιώσαμε ασυγκράτητο θυμό, οργή και αγανάκτηση. Γι’ αυτό εκείνη τη χρονική στιγμή θόλωσα, έβγαλα το μαχαίρι και του κατάφερα μαχαιριά στο σώμα του. Κατά τη διάρκεια της πάλης μου με τον θανόντα, αυτός με αντιμετώπισε οπότε στη συνέχεια βλέποντας ο αδερφός μου να βρίσκομαι σε αδυναμία απέναντι του, σε σημείο που τελικά απειλήθηκε η δική μου ζωή, όντας μεγαλύτερος ο θανών, έβγαλε το μαχαίρι και ο αδερφός μου και τον μαχαίρωσε».

    Από την πλευρά του ο 19χρονος φέρεται να είπε πως : «Το γεγονός που με τραυμάτισε περισσότερο απ’ όλα ήταν η στιγμή που υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας σε σεξουαλική παρενόχληση που δέχτηκε ο αδερφός μου, ενώ εμένα με είχε βάλει να παρακολουθώ μήπως έρθει κανένας».

    Πηγή: in.gr

  • Κέρκυρα: Για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατηγορείται η 49χρονη που μαχαίρωσε τον σύζυγό της – Έλαβε προθεσμία
     Κέρκυρα: Για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατηγορείται η 49χρονη που μαχαίρωσε τον σύζυγό της – Έλαβε προθεσμία

    Η 49χρονη δράστιδα ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί μέχρι την Τετάρτη - Οι κατηγορίες που της αποδίδονται

    Προθεσμία μέχρι την Τετάρτη το πρωί ζήτησε και έλαβε για να απολογηθεί η 49χρονη Ρωσίδα, καθ’ ομολογίαν δράστιδα της ανθρωποκτονίας στην Κέρκυρα, που μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τον 69χρονο σύζυγό της.

    Σύμφωνα με το kerkyrasimera.gr, η κατηγορία που της αποδίδεται πλέον είναι ανθρωποκτονία εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, οπλοφορία και οπλοχρησία. Κρατείται προσωρινά μέχρι την Τετάρτη και στη συνέχεια η τύχη της θα αποφασιστεί από ανακριτή και εισαγγελέα.

    Βίντεο από τη μεταφορά της 49χρονης δράστιδας στον ανακριτή

    Η εκδοχή της 49χρονης για το φονικό

    Σύμφωνα με το δικηγόρο της, Γεράσιμο Γραμμένο, το περιστατικό έγινε ως εξής: «Ο σύζυγος την πίεσε για ερωτική συνεύρεση και απειλή, στην οποία δεν συναίνεσε και όταν αυτή αρνήθηκε ακολούθησε έντονος καβγάς. Δέχεται ότι μαχαίρωσε τον σύζυγο της αλλά χωρίς να έχει πρόθεση να τον σκοτώσει ή να του προκαλέσει οποιαδήποτε βλάβη».

    Επιπλέον, αρνείται ότι η 11χρονο κόρη τους ήταν μπροστά στο περιστατικό, αλλά ότι κοιμόταν στο δωμάτιο του.

    «Δεν μάζεψε τα αίματα για να συγκαλύψει το έγκλημα, αλλά για να μην τα δει το παιδί»

    Όπως είπε, όταν η ίδια είδε το σύζυγο της αιμόφυρτο πεσμένο στο πάτωμα έκανε προσπάθεια παροχής πρώτων βοηθειών και ανάνηψης, όταν όμως κατάλαβε ότι ήταν νεκρός μάζεψε τα αίματα, περισσότερο για να μην δει το παιδί την δυσάρεστη εικόνα και όχι για να συγκαλύψει το έγκλημα και πέταξε τα ρούχα μαζί με το μαχαίρι στον κάδο.

    Στη συνέχεια ξύπνησε το κορίτσι, βγήκαν από το σπίτι και πήραν μαζί τηλέφωνο την Αστυνομία, μίλησε όμως το κορίτσι, αλλά με την παρουσία της μητέρας του.

    Σε ό,τι αφορά το πρόβλημα αλκοολισμού της, ισχυρίζεται ότι είχε πιει πολύ λίγο εκείνη τη μέρα.

    Το παιδί αυτή την ώρα βρίσκεται σε ασφαλές περιβάλλον -σε φιλική οικογένεια- με εντολή του εισαγγελέα και τη σύμφωνη γνώμη του ίδιου του παιδιού, ωστόσο παραμένει άγνωστο για πόσο διάστημα.

    Πηγή: in.gr

  • Αλεξανδρούπολη: Για ανθρωποκτονία ο 18χρονος πορτιέρης μετά τον θάνατο του πολύτεκνου που ξυλοκόπησε σε κλαμπ
    Αλεξανδρούπολη: Για ανθρωποκτονία ο 18χρονος πορτιέρης μετά τον θάνατο του πολύτεκνου που ξυλοκόπησε σε κλαμπ

    Μένει να αποφασίσουν εισαγγελέας και ανακριτής αν θα θεωρήσουν ότι υπήρξε πρόθεση, που σημαίνει ότι πιθανότατα θα προφυλακιστεί

    Αλλάζει το κατηγορητήριο για τον 18χρονο πορτιέρη του νυχτερινού κλαμπ στις Φέρες του Έβρου, μετά τον θάνατο του 42χρονου πατέρα τεσσάρων παιδιών τον οποίο πέταξε με μια λαβή γνώστη πολεμικών τεχνών έξω από το μαγαζί παρεμβαίνοντας σε καυγά, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο κεφάλι και να υποκύψει.

    Πλέον, ο νεαρός θα βρεθεί αντιμέτωπος με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας και μένει να αποφασίσουν εισαγγελέας και ανακριτής αν θα θεωρήσουν ότι υπήρξε πρόθεση, που σημαίνει ότι πιθανότατα θα προφυλακιστεί. Αρχικά, ο νεαρός κατηγορήθηκε για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη και είχε αφεθεί ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της εγγύησης 1.000 ευρώ, της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και της παρουσίας στο αστυνομικό τμήμα Αλεξανδρούπολης, λόγω μετεφηβικής ηλικίας και επειδή δεν είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές.

    Το τραγικό περιστατικό συνέβη το βράδυ του Δεκαπενταύγουστου, κατά την διάρκεια διασκέδασης στο νυχτερινό κέντρο, όταν ο άτυχος πολύτεκνος έσπασε κατά λάθος ένα ποτήρι, αλλά τα γυαλιά τραυμάτισαν ελαφρά στο πόδι μια κοπέλα που έσπευσε να ενημερώσει τον πατέρα της, ο οποίος διασκέδαζε στο ίδιο μαγαζί. Εκείνος ζήτησε εξηγήσεις από τον 42χρονο και ξέσπασε έντονος καβγάς που συνεχίστηκε έξω από το νυχτερινό κέντρο, με την παρέμβαση του 18χρονου πορτιέρη.

    Ο νεαρός κυριολεκτικά πέταξε στον αέρα τον 42χρονο, ο οποίος έπεσε με το κεφάλι στο έδαφος και έχασε τις αισθήσεις του έχοντας υποστεί βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση. Αμέσως, διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο Πανεπιστημιακό Γενικό νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, όπου υποβλήθηκε σε νευροχειρουργικές επεμβάσεις στο κεφάλι αλλά εξ αρχής οι γιατροί ήταν απαισιόδοξοι για την πορεία της κατάστασής του. Πράγματι, μετά από πέντε ημέρες νοσηλείας στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ο άτυχος άνδρας έχασε τη μάχη που έδινε για να κρατηθεί στη ζωή.

    Ο πατέρας της νεαρής που τραυματίστηκε ελαφρά από το ποτήρι που είχε σπάσει ο 42χρονος, είχε συλληφθεί από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας με την κατηγορίας της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, αλλά η έρευνα για το περιστατικό έδειξε ότι δεν είχε ανάμιξη στον τραυματισμό του πολύτεκνου κι έτσι αφέθηκε ελεύθερος χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο.

    Πηγή: protothema.gr

  • Ιωάννινα: Τη Δευτέρα απολογείται ο 38χρονος που πυροβόλησε τη θεία του
    Ιωάννινα: Τη Δευτέρα απολογείται ο 38χρονος που πυροβόλησε τη θεία του

    Τη Δευτέρα θα απολογηθεί ο 38χρονος που πυροβόλησε και σκότωσε την θεία του, στο χωριό Περίβλεπτος Ιωαννίνων.

    Ο δράστης ζήτησε και έλαβε προθεσμία και αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, παράνομης οπλοκατοχής και οπλοχρησίας.

    Σύμφωνα με τη δικογραφία, δεν έχει εξακριβωθεί το κίνητρο που οδήγησε τον άντρα να πυροβολήσει την θεία του, ο ίδιος ομολόγησε όμως την αποτρόπαια πράξη.

    Το όπλο που χρησιμοποίησε ο κατηγορούμενος εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς σε δεξαμενή νερού που το είχε πετάξει μετά την πράξη του.

    Το χρονικό της άγριας δολοφονίας

    Το έγκλημα έγινε τα ξημερώματα του Δεκαπενταύγουστου. Ένα και πλέον 24ωρο αργότερα ο ίδιος βρέθηκε ξανά στο σπίτι για να ενημερώσει αυτή την φορά τις αρχές για το θάνατο της 62χρονης γυναίκας. Σύμφωνα με πληροφορίες κατά την ομολογία του υπέδειξε στους αστυνομικούς και το σημείο που έχει πετάξει το όπλο μετά την αποτρόπαια πράξη του.

    Το χωριό της Περιβλέπτου είναι συγκλονισμένο και ακόμη κανείς δεν μπορεί να πιστέψει όσα εκτυλίχθηκαν. Τα κίνητρα του εγκλήματος διερευνώνται αν και πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για οικονομικά. Ο 36χρονος μετά την σύλληψή του θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα.

    Πηγή: ethnos.gr

  • Γυναικοκτονία στη Λαμία: Σκότωσε την 60χρονη σύζυγό του και έδωσε τέλος στη ζωή του
    Γυναικοκτονία στη Λαμία: Σκότωσε την 60χρονη σύζυγό του και έδωσε τέλος στη ζωή του

    Νέα γυναικοκτονία συγκλονίζει τη Λαμία. 67χρονος πυροβόλησε τη γυναίκα του και έβαλε τέλος στη ζωή του.

    Γυναικοκτονία έλαβε χώρα το απόγευμα Δευτέρας (12/8), στο Παγκράτι Λαμίας εκεί όπου ηλικιωμένος άνδρας πυροβόλησε τη γυναίκα του και στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

    Σύμφωνα με το lamiareport.gr, ξαφνικά ακούστηκαν στη γειτονιά πυροβολησμοί. Όταν κάποιος έσπευσε στο σημείο, δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που έβλεπε, καθώς δύο άτομα ήταν νεκρά μπροστά του μέσα στα αίματα.

    Πρόκειται για 67χρονο κάτοικο της περιοχής που έμενε μαζί με την 60χρονη γυναίκα του στο συγκεκριμένο σπίτι.

    Άμεσα, ειδοποιήθηκε η αστυνομία και στο σημείο βρέθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ ενημερώθηκε και το ΕΚΑΒ.

    Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας ερευνώνται τα αίτια που οδήγησαν στη γυναικοκτονία, ενώ παραγγέλθηκε και η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

    Πηγή: iEidiseis.gr
  • Αιτωλοακαρνανία: Τα δραματικά λεπτά πριν και μετά το έγκλημα στην Αμφιλοχία - Οι δεκάδες κλήσεις στο Τμήμα που δεν απαντήθηκαν
    Αιτωλοακαρνανία: Τα δραματικά λεπτά πριν και μετά το έγκλημα στην Αμφιλοχία - Οι δεκάδες κλήσεις στο Τμήμα που δεν απαντήθηκαν

    Σοκαρισμένη παραμένει η μικρή κοινωνία της Αμφιλοχίας και η Αιτωλοακαρνανία γενικότερα από τη γυναικοκτονία, με θύμα την 36χρονη Αρετή, με τον εν διαστάσει σύζυγό της και δράστη να δίνει τέλος στην ζωή του ακολούθως.

    Τραγικά πρόσωπα είναι τα δύο της παιδιά της αδικοχαμένης Αρετής που μέσα σε λίγα λεπτά έμειναν ορφανά από πατέρα και μητέρα.

    Ο 43χρονος σκότωσε την εν διαστάσει σύζυγό του τα ξημερώματα του Σαββάτου 13 Ιουλίου του 2024 και με το ίδιο όπλο αυτοκτόνησε. Έκανε πράξη αυτό που φοβόντουσαν στενοί συγγενείς και φίλοι της γυναίκας, αλλά και μεγάλο μέρος της τοπικής κοινωνίας που γνώριζε για τα σοβαρά προβλήματα που υπήρχαν σε αυτήν την σχέση.

    Το τραγικό περιστατικό εκτυλίχθηκε μπροστά στα μάτια των κουμπάρων του ζευγαριού, που μένουν ακριβώς από πάνω και που αδυνατούσαν να πιστέψουν το τι ακριβώς συμβαίνει. Οι στιγμές και τα λεπτά υπήρξαν δραματικά. Τη στιγμή που ο 43χρονος είχε μπει στο σπίτι της οικογένειας, με το ένα παιδί να βρίσκεται εντός αυτού, συγγενικό της πρόσωπο είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την αδικοχαμένη γυναίκα. Το ρολόι έδειχνε 4:29. Η συνομιλία τους διήρκησε δέκα δευτερόλεπτα. Το ίδιο λεπτό η Αρετή ενημερώνει το Αστυνομικό Τμήμα της Αμφιλοχίας.

    Από τις 4:30 και για δέκα λεπτά η συγγενής της Αρετής, όπως αναφέρουν πληροφορίες του AgrinioPress επιχειρεί διαρκώς να επικοινωνήσει με το Αστυνομικό Τμήμα της Αμφιλοχίας. Οι κλήσεις μπορεί να υπερβαίνουν τις 40, δίχως ωστόσο να έχουν απαντηθεί. Οι κλήσεις αυτές είναι καταγεγραμμένες.

    Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις της ΕΛΑΣ, από τη στιγμή που η Αρετή τηλεφώνησε στο τοπικό Α.Τ., οι αστυνομικοί προσπαθούσαν μέσα από αρχεία να την ταυτοποιήσουν και να βρουν την οδό κατοικίας της. Σε μια Αμφιλοχία με άδειους δρόμους εκείνη την προχωρημένη ώρα το περιπολικό δεν χρειάζονταν ούτε δυο λεπτά για να φτάσει στο σπίτι της. Έγκυρες πληροφορίες του agriniopress αναφέρουν πως οι αστυνομικοί ξεκίνησαν να επικοινωνούν με την Αρετή από τις 4:36 έως τις 4:38 χωρίς να πάρουν απάντηση, προφανώς επειδή η γυναίκα ήταν ήδη νεκρή. Στις 4:42 φέρεται να επικοινώνησαν με το κέντρο της Δ/Α Ακαρνανίας και να ενημέρωσαν για το όσα αντίκρισαν, έξω από το σπίτι της 36χρονης μητέρας. Πιθανώς εκείνο να ήταν και το λεπτό της άφιξής τους το σημείο, 13 λεπτά μετά το τηλεφώνημα της Αρετής.

    Μέσα σε λίγα λεπτά ο τραγικός επίλογος είχε γραφτεί, με τον 43χρονο να σκοτώνει την Αρετή και ακολούθως να δίνει τέλος στην δική του ζωή. Τα ερωτήματα που χρήζουν διερεύνησης και οι πτυχές που πρέπει να «φωτιστούν» πληθώρα.

    Πρώτον και κύριο το αν θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί ότι συνέβη. Κατ’ επέκταση το πόση ώρα απαιτήθηκε ώστε να μεταβούν οι Αστυνομικές δυνάμεις στο σημείο του εγκλήματος, με δεδομένο ότι η πόλη της Αμφιλοχίας είναι μικρή, όπως και οι αποστάσεις και γιατί κανένα από τα δεκάδες τηλεφωνήματα δεν απαντήθηκαν. Όπως και το πόσοι αστυνομικοί βρίσκονταν εκείνη την ημέρα και ώρα σε υπηρεσία στο τοπικό Τμήμα της Αμφιλοχίας.

    Όπως προκύπτει μάλιστα από το περιβάλλον της αδικοχαμένης γυναίκας, λίγα λεπτά μετά το έγκλημα συγγενικό της πρόσωπο μετέβη στο Α.Τ. για να το βρει… κλειδαμπαρωμένο. Όλα τα παραπάνω καλούνται να διαλευκάνουν οι έρευνες των Αρχών και να διαπιστώσουν όχι μόνο τις ακριβείς συνθήκες μιας απερίγραπτης τραγωδίας μα και το αν προκύπτουν υπηρεσιακές ευθύνες. Πιθανώς αυτό να είναι κάτι που θα το ζητήσουν και οι συγγενείς.

    Πηγή: Tempo24.news

  • Kρήτη: Αστυνομικοί εντόπισαν 3χρονο παιδί να περπατά μόνο του στους δρόμους
    Kρήτη: Αστυνομικοί εντόπισαν 3χρονο παιδί να περπατά μόνο του στους δρόμους

    Ένα νήπιο 3,5 ετών περιφερόταν μόνο του στους δρόμους πόλης του Λασιθίου μέχρι που το βρήκαν οι αστυνομικοί του τμήματος της περιοχής και το «φιλοξένησαν» στο αστυνομικό τμήμα.

    Το ανήλικο διέφυγε της προσοχής της μητέρας του, η οποία είναι μια γυναίκα από την Αλβανία.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η νεαρή γυναίκα επέστρεψε από τη δουλειά της στο σπίτι.

    Κάποια στιγμή το 3,5 ετών παιδί άνοιξε την πόρτα και βγήκε από το σπίτι. Όταν η μητέρα το αναζήτησε, δεν το βρήκε και άρχισε να τρέχει στους δρόμους της πόλης για να βρει το παιδί της.

    Παρά τις προσπάθειές της δεν το εντόπισε και πήγε στο αστυνομικό τμήμα για να δηλώσει την εξαφάνιση και να ζητήσει βοήθεια ώστε να ξεκινήσουν οι έρευνες.

    Φτάνοντας στο τμήμα είδε το παιδί να παίζει με τους αστυνομικούς, οι οποίοι το πρόσεχαν, όταν η περιπολία το βρήκε μόνο του να περπατάει στο δρόμο.

    Πηγή: cnn.gr

  • Δυτ. Αχαΐα: Σύλληψη άνδρα για ανθρωποκτονία από αμέλεια
    Δυτ. Αχαΐα: Σύλληψη άνδρα για ανθρωποκτονία από αμέλεια

    Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στη Δυτική Αχαΐα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Δυτικής Αχαϊας, ένας ημεδαπός άνδρας σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια, παράβαση της νομοθεσίας περί εργασίας και κοινωνικής ασφάλειας και παράβαση του Κώδικα Μετανάστευσης.

    Ειδικότερα, χθες το απόγευμα, σε περιοχή της Δυτικής Αχαΐας, ο κατηγορούμενος, ως ιδιοκτήτης αγροκτήματος, εντόπισε σε ακάλυπτη δεξαμενή άρδευσης, έναν 34χρονο αλλοδαπό, που εργαζόνταν στα κτήματά του, χωρίς τις αισθήσεις του.

    Ο 34χρονος διακομίσθηκε με σταθμό του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Κάτω Αχαΐας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

    Οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Δυτικής Αχαΐας, παράγγειλαν τη διενέργεια νεκροτομίας και νεκροψίας στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών και εξεύρενησαν τον τόπου του περιστατικού σε συνεργασία με το Τμήμα Εγκληματολογικων Ερευνών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας.

    Επιπλέον, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι ο αλλοδαπός άνδρας, εργάζονταν στα κτήματα του κατηγορούμενου, χωρίς να συντρέχουν οι νόμιμες προϋποθέσεις και ενημέρωσαν σχετικά το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων ΣΕΠΕ Αχαΐας, καθώς και την Πρεσβεία του αλλοδαπού άνδρα για το θάνατό του.

    Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο