Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2023 18:08

Εξελίξεις στην υπόθεση της Αράχωβας: Φωτογραφία με το χάσκι και άγνωστο άνδρα έδωσε ο ιδιοκτήτης στην ΕΛΑΣ

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την υπόθεση του βασανιστικού θανάτου του χάσκι στην Αράχωβα, καθώς ο ιδιοκτήτης του έδωσε στην αστυνομία φωτογραφία που καταγράφει το άτυχο σκυλί τα ξημερώματα της 26ης Νοεμβρίου, κοντά σε έναν άγνωστο μαυροφορεμένο άνδρα.

Όπως μετέδωσε το OPEN, το πρόσωπο που καταγράφεται κοντά στον Όλιβερ φορά κουκούλα και φαίνεται να έχει το βλέμμα του στραμμένο προς το ζώο.

Μιλώντας στον σταθμό ο ιδιοκτήτης του Όλιβερ σημείωσε: «Είναι δυνατόν να είναι ζώα; Δηλαδή δαγκωματιές δεν είχε. Δηλαδή η αγέλη δάγκωσε τον σκύλο στον πρωκτό; Τα σκυλιά αυτά είχαν μαχαίρια στο στόμα και πήγαν και τον κάρφωσαν; Γιατί ο Όλιβερ πήγε μετά από 35 ώρες για νεκροψία; Γιατί εμένα με είχανε να τον άλλαζα αυτοκίνητα και δεν με αφήσανε να φτάσω στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Καρδίτσας; Κοιτάω να βρεθεί αυτός ή αυτοί που το έκαναν αυτό».

Αναβάλλονται οι ανακοινώσεις για τον θάνατο του Όλιβερ

Σημειώνεται ότι οι επίσημες ανακοινώσεις για τον θάνατο του Όλιβερ που επρόκειτο να γίνουν στις αρχές αυτής της εβδομάδας αναβάλλονται και φαίνεται πως μεταφέρονται για την επόμενη εβδομάδα.

Σημειώνεται ότι η Ελληνική Αστυνομία υποστηρίζει ότι από το βιντεοληπτικό υλικό και τις μαρτυρικές καταθέσεις που ελήφθησαν, φαίνεται ότι ο Όλιβερ δέχθηκε επίθεση από αγέλη, ενώ η κτηνίατρος που πρώτη εξέτασε το σκυλάκι -και όσο ήταν εν ζωή- είναι κάθετη ότι τα τραύματά του δεν μπορεί να προκλήθηκαν από ζώα.

Κατσαφάδος: «Δεν υπάρχουν συμφέροντα»

Μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κώστας Κατσαφάδος είπε ότι δεν υπάρχουν συμφέροντα σε ό,τι αφορά την έρευνα της Αστυνομίας, ενώ τόνισε ότι από την εισαγγελία ορίστηκε πραγματογνώμονας κτηνίατρος, ενώ σε ερώτηση απάντησε ότι έχουν γίνει ακόμα δύο πραγματογνωμοσύνες.

Απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων για την παρουσία κτηνίατρου στις έρευνες, είπε ότι οι δύο πρώτες πραγματογνωμοσύνες έγιναν από κτηνίατρους του δημοσίου, χωρίς ωστόσο να βρεθούν στο σημείο, αλλά βλέποντας φωτογραφίες που τους μετέφεραν οι αξιωματικοί που βρίσκονται στην Αράχωβα.

Εξήγησε ότι οι δύο πραγματογνωμοσύνες σε συνδυασμό με τον τρίτο πραγματογνώμονα που έθεσε η εισαγγελία και τον τεχνικό που σύμβουλο που «ρίχνει» στην υπόθεση η πλευρά του ιδιοκτήτη του Όλιβερ, καθυστερούν την έρευνα και τις ανακοινώσεις.

«Δεν μπορεί με αφορμή μία ενδεχόμενη δολοφονική ενέργεια κάποιου πολίτη ή κάποιου κάτοικου μίας πόλης να κατηγορείται μία ολόκληρη πόλη», σημείωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Πηγή: ethnos.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2023 17:28

Σχετικά Άρθρα

  • Αράχωβα: «Η αλήθεια θα λάμψει», τονίζει η κτηνίατρος που αποκάλυψε την κακοποίηση του Όλιβερ
    Αράχωβα: «Η αλήθεια θα λάμψει», τονίζει η κτηνίατρος που αποκάλυψε την κακοποίηση του Όλιβερ

    Ανακουφισμένη εμφανίζεται η κτηνίατρος Κλεονίκη Τόλα, αναφορικά με τις εξελίξεις γύρω από την κακοποίηση μέχρι θανάτου του χάσκι στην Αράχωβα.

    Η κ. Τόλα ήταν ο πρώτος άνθρωπος που εξέτασε τον κακοποιημένο Όλιβερ όσο εκείνος βρισκόταν στη ζωή και είχε ξεκαθαρίσει πως το 8χρονο χάσκι κακοποιήθηκε από άνθρωπο, διαψεύδοντας οποιοδήποτε άλλο σενάριο.

    «Δεν μπορεί να καλυφθεί η αλήθεια»

    «Ήξερα ότι τελικά η αλήθεια θα λάμψει. Δεν μπορεί να καλυφθεί» δήλωσε σήμερα η Κλεονίκη Τόλα μιλώντας στο Mega. Παράλληλα η κτηνίατρος τόνισε ότι ο Όλιβερ «Ούτε ένα δάγκωμα δεν είχε πάνω του και πολλά άλλα βέβαια τα οποία έχω καταθέσει ένορκα και επίσημα που επιβεβαιώνουν ότι δεν υπήρχε επίθεση από άλλο ζώο. Άλλα ζώα δεν μπορούν να

    Και καταλήγει η κ. Τόλα υπογραμμίζοντας: «Δεν μπορεί να καλυφθεί η αλήθεια. Έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη και η δικαίωση θα έρθει όταν αυτό είναι οριστικό και τελεσιδικήσει η υπόθεση του Όλιβερ».

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Αράχωβα: Ντόμινο εξελίξεων στην υπόθεση Όλιβερ μετά την ποινική δίωξη κατά φυσικού προσώπου
    Αράχωβα: Ντόμινο εξελίξεων στην υπόθεση Όλιβερ μετά την ποινική δίωξη κατά φυσικού προσώπου

    Tο επόμενο βήμα θα είναι να κληθεί σε απολογία ο κατηγορούμενος - Τίθεται υπό αμφισβήτηση η εκδοχή της επίθεσης από αγέλη ζώων

    Ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά φυσικού προσώπου για την υπόθεση του Όλιβερ στην Αράχωβα.

    Την πληροφορία για την άσκηση ποινικής δίωξης κατά φυσικού προσώπου από τις ανακριτικές αρχές της Λειβαδιάς επιβεβαίωσαν χθες στο protothema.gr οι δικηγόροι φιλοζωικών οργανώσεων που έχουν δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής χωρίς όμως να έχει διαρρεύσει μέχρι στιγμής το όνομα του προσώπου που κατηγορείται για την κακοποίηση και τον θάνατο του άτυχου χάσκι

    Η υπόθεση πάντως έχει φτάσει στη πιο κρίσιμη καμπή της και το επόμενο βήμα είναι να κληθεί σε απολογία ο κατηγορούμενος. Μια τέτοια εξέλιξη αναμένεται να θέσει υπό αμφισβήτηση και το πόρισμα του πρώην πρύτανη του ΑΠΘ, Νίκου Παπαϊωάννου που καταλήγει στο συμπέρασμα ότι το χάσκι δεν κακοποιήθηκε από άνθρωπο «αλλά η φύση των τραυμάτων και των αλλοιώσεων παραπέμπει σε επίθεση άλλου/άλλων ζώων.

    Επιπλέον, ο κ. Παπαϊωάννου έχει επισημάνει μεταξύ άλλων στο πόρισμα του ότι η κτηνίατρος Κλεονίκη Τόλα, που εξέτασε πρώτη τον Όλιβερ, αναφέρει ότι «η νεκροψία έδειξε κακοποίηση από ανθρώπινο παράγοντα» ωστόσο «κάτι τέτοιο δεν αναφέρεται πουθενά στην έκθεση νεκροτομής».

    Να θυμίσουμε ότι στις 17.12.2023 το protothema.gr είχε δημοσιεύσει αυτούσια την αλληλογραφία της κτηνιάτρου Κλεονίκης Τόλα με κορυφαίο καθηγητή Κτηνιατρικής, με τον οποίο επικοινώνησε η κτηνίατρος για μια δεύτερη γνώμη. Ο καθηγητής παρατηρώντας τις δυο επισυναπτόμενες εικόνες που του έστειλε η κτηνίατρος, απάντησε ότι παραπέμπουν σε βίαιες κακώσεις περινεϊκής χώρας- τμήματος του πρωκτικού σωλήνα, που αφορούν σε περιπτώσεις ανάλογες με σεξουαλική κακοποίηση αρσενικού ζώου, προσθέτοντας ότι η θέση και η φύση αυτών των αλλοιώσεων δεν συνάδουν με τυχαία τραύματα ή ατύχημα.

    Την αλληλογραφία της κτηνιάτρου με τον καθηγητή κατέθεσε στην αστυνομία ο σύζυγος της, Νίκος Γιαννέτσος, ο οποίος εκτελεί χρέη βοηθού στο κτηνιατρείο και ήταν παρών και στη νεκροτομή του ζώου στη Λειβαδιά. Δεν αποκλείεται η παραπάνω γνωμάτευση να έπαιξε σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της υπόθεσης και να οδήγησε τις ανακριτικές αρχές μαζί με άλλα ευρήματα που δεν έχουν γίνει γνωστά στην άσκηση ποινικής δίωξης για τον θάνατο του Όλιβερ.

    Πηγή: protothema.gr

  • Αράχωβα: Ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά φυσικού προσώπου για την υπόθεση Όλιβερ, λένε οι δικηγόροι των φιλοζωικών
    Αράχωβα: Ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά φυσικού προσώπου για την υπόθεση Όλιβερ, λένε οι δικηγόροι των φιλοζωικών

    Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Πανελλήνιας Ένωσης Κατά της Κακοποίησης Ζώων απομακρύνθηκε οριστικά το σενάριο της αγέλης των σκύλων που υποτίθεται ευθύνονταν για τα τραύματα στο χάσκι

    Ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά φυσικού προσώπου για την υπόθεση του Όλιβερ στην Αράχωβα.

    Την πληροφορία μεταφέρουν στο protothema.gr η μία εκ των δύο δικηγόρων της Πανελλήνιας Ένωσης Κατά της Κακοποίησης Ζώων Ανθούλα Ανάσογλου που έχει δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής, όπως και η δικηγόρος του ιδιοκτήτη του Όλιβερ, Έφη Γρανιτσιώτη.

    Σύμφωνα με την κυρία Ανάσογλου, απομακρύνθηκε οριστικά το σενάριο της αγέλης των σκύλων ή άγριων ζώων που υποτίθεται ευθύνονται για τα θανατηφόρα τραύματα στο σώμα του χάσκι.

    Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει σαφές κατά ποιου φυσικού προσώπου έχει ασκηθεί η δίωξη από τον Εισαγγελέα.

    Πριν από λίγες ημέρες κατατέθηκε μήνυση από την πλευρά του ιδιοκτήτη της ταβέρνας στην Αράχωβα εναντίον εκπροσώπων φιλοζωικών οργανώσεων για διασπορά ψευδών ειδήσεων, συκοφαντική δυσφήμηση, για αθέμιτη πίεση σε δικαστικούς λειτουργούς και απειλή.

    Η αίτηση για νέο πραγματογνώμονα στην υπόθεση Όλιβερ

    Η Πανελλήνια Ομάδα Κατά της Κακοποίησης των Ζώων διά των νομικών της εκπροσώπων, Ανθούλας Ανάσογλου και Δημήτρη Παπαδημητρίου, κατέθεσε αίτηση στις αρχές Ιανουαρίου για διορισμό νέου πραγματογνώμονα αλλά και περαιτέρω διερεύνησης της υπόθεσης που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο και συνεχίζει να απασχολεί τη κοινή γνώμη.

    Σύμφωνα με το περιεχόμενο της αίτησης που καταθέτει η φιλοζωϊκή οργάνωση, ο πραγματογνώμονας που ορίστηκε για τη διαλεύκανση της υπόθεσης, ο καθηγητής Κτηνιατρικής Νικόλαος Παπαϊωάννου δεν προέβη σε οποιαδήποτε επικοινωνία πριν από τη σύνταξη της έκθεσης πραγματογνωμοσύνης του με τη κτηνίατρο Κλεονίκη Τόλα, η οποία ήταν εκείνη που εξέτασε πρώτη το τραυματισμένο χάσκι όταν το ζώο ήταν ακόμη ζωντανό και είχε διαπιστώσει ιδίοις όμμασι τις κακώσεις που έφερε, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι η κακοποίηση του σκύλου οφείλεται σε ανθρώπινο παράγοντα.

    Η ανωτέρω διάγνωση της κτηνιάτρου Κλεονίκης Τόλα είναι σε πλήρη συμφωνία με την εκτίμηση κορυφαίου καθηγητή Κτηνιατρικής της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας του Τμήματος Κτηνιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με τον οποίο δεν ήρθε σε επαφή ο διορισμένος πραγματογνώμων, σημειώνουν στην αίτηση τους τα μέλη της φιλοζωϊκής ομάδας.

    Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής ιατρικά δεδομένα και τα συμπεράσματα που εξήχθησαν από τους κτηνιάτρους που εξέτασαν τον «Ολιβερ», το σκυλί εν ζωή δεν είχε αναιμικούς βλεννογόνους. Είχε καλή επαναπλήρωση τριχοειδών αγγείων ( μικρότερη από 2 δευτερόλεπτα) και δεν παρουσίασε ταχυκαρδία, ούτε ταχύπνοια. Το μοναδικό το οποίο παρατηρήθηκε, σύμφωνα με την κυρία Τόλα, ήταν οι αφόρητοι πόνοι.

    Επιπρόσθετα και σύμφωνα πάντα με το περιεχόμενο της αίτησης, στην έκθεση του πραγματογνώμονα δεν αναφέρονται πουθενά τα υποδόρια αιματώματα και στις δύο πλευρές του σώματος αλλά και το κάταγμα στη μία πλευρά. Αυτά τα τραύματα θα μπορούσαν να προκύψουν μετά από δυνατά χτυπήματα με κάποιο αντικείμενο και για αυτό το λόγο το ζώο υπέφερε από αφόρητους πόνους, κάτι που θα μπορούσε να προκαλέσει μόνο η παρέμβαση ανθρώπινου παράγοντα.

    Ακόμη σημειώνεται ότι δεν διαπιστώθηκε κανένα δάγκωμα στο σώμα του σκύλου παρά μόνον ένα τραύμα στο αριστερό του αυτί, μικρής σημασίας και κατά πάσα πιθανότητα παλαιότερης χρονικής στιγμής, για το οποίο υπάρχει σχετική μαρτυρία. Ούτε όμως διαπιστώθηκε κάποια εσωτερική αιμορραγία και η κατάσταση των οργάνων του ήταν ακέραιη. Ο θάνατος του «Όλιβερ» επήλθε από ανακοπή λόγω του βασανισμού που υπέστη το άτυχο ζώο, επισημαίνεται στην αίτηση.

    Πηγή: protothema.gr

  • Αράχωβα: Το πόρισμα για την κακοποίηση του Όλιβερ και οι αντιδράσεις των φιλοζωικών - Κατέθεσαν μήνυση
    Αράχωβα: Το πόρισμα για την κακοποίηση του Όλιβερ και οι αντιδράσεις των φιλοζωικών - Κατέθεσαν μήνυση

    Ο πρώην πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το χάσκι δεν κακοποιήθηκε από άνθρωπο - Επιμένει η Πανελλήνια Ομάδα κατά της κακοποίησης των ζώων ότι υπάρχει δράστης

    Μήνυση κατά του δράστη που κακοποίησε και βασάνισε το χάσκι κατέθεσαν τα μέλη της Πανελλήνιας Ομάδας Κατά της Κακοποίησης των ζώων, που δεν δέχονται το επίσημο πόρισμα για τον Όλιβερ που υπογράφει ο πρώην πρύτανης του ΑΠΘ Νίκος Παπαϊωάννου και αναφέρει ότι ο σκύλος δεν κακοποιήθηκε από ανθρώπινο παράγοντα.

    Το πόρισμα του καθηγητή Κτηνιατρικής καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος του χάσκι δεν οφείλεται σε ανθρώπινη παρέμβαση, «αλλά η φύση των τραυμάτων και των αλλοιώσεων παραπέμπει σε επίθεση άλλου/άλλων ζώων». Επιπλέον, ο κ. Παπαϊωάννου επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι, ενώ στην κατάθεσή της η κτηνίατρος Κλεονίκη Τόλα, που εξέτασε πρώτη τον Όλιβερ, αναφέρει ότι «η νεκροψία έδειξε κακοποίηση από ανθρώπινο παράγοντα», ωστόσο «κάτι τέτοιο δεν αναφέρεται πουθενά στην έκθεση νεκροτομής».

    Σημειώνεται ότι η νεκροτομή πραγματοποιήθηκε σε ιδιωτικό κτηνιατρείο της Λιβαδειάς, καθώς δεν υπήρχε κατάλληλος χώρος για να εξεταστεί το χάσκι από τους δύο κτηνιάτρους της Π.Ε. Βοιωτίας, ενώ στη διαδικασία ήταν παρόντες η κτηνίατρος Ιτέας, που εμμένει στην αρχική της γνωμάτευση και ο σύζυγός της, που εκτελεί χρέη βοηθού της.

    Ο κ. Παπαϊωάννου σημειώνει, επίσης, ότι, «όπως αναφέρεται στη Νεκροτομική Έκθεση, δεν διαπιστώθηκαν αλλοιώσεις στο κατιόν κόλο, στοιχείο που δεν συνάδει με βίαιη είσοδο ξένου σώματος. Επίσης, δεν αναφέρονται ούτε διαπιστώνονται από τις φωτογραφίες κλινικά σημεία και αλλοιώσεις στον πρωκτικό δακτύλιο».

    Αντιδράσεις των φιλοζωικών σωματείων

    Το συμπέρασμα του πορίσματος προκάλεσε τις αντιδράσεις των φιλοζωικών σωματείων. Η Μάρθα Πουλτίδου της Πανελλήνιας Ομάδας Κατά της Κακοποίησης των ζώων, μέσω των δικηγόρων της Δημήτρη Παπαδημητρίου και Ανθούλας Ανάσογλου δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής και κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου, ζητώντας τη νόμιμη τιμωρία του δράστη που κακοποίησε και βασάνισε δεσποζόμενο σκύλο, με το όνομα «Όλιβερ», ράτσας χάσκι.

    Η κυρία Πουλτίδου αναφέρει στη μήνυσή της ότι το χάσκι εξαφανίστηκε από το σπίτι του ιδιοκτήτη στο κέντρο της Αράχωβας το μεσημέρι στις 26.11.2023 και επέστρεψε σε πολύ κακή κατάσταση την επόμενη μέρα, ήτοι 27.11.2023. Διεκομίσθη αμέσως σε κτηνίατρο της ευρύτερης περιοχής και συγκεκριμένα στην κτηνίατρο κυρία Κλεονίκη Τόλα, η οποία και διέγνωσε τη σεξουαλική κακοποίηση του ζώου με αμβλύ όργανο και συγκεκριμένα στην πρωκτική περιοχή, «όπου υπήρχε αριστερά κάτω από τον σφιγκτήρα τομή μήκους περίπου 7cm και βάθους περίπου 0.5 cm που αιμορραγούσε και δεξιά τραύμα βάθους περίπου 4cm που επίσης αιμορραγούσε προκληθέν κατά την εκτίμηση μου από αμβλύ όργανο».

    Το εν λόγω ζώο συντροφιάς επέστρεψε στο σπίτι του ιδιοκτήτη και σε λίγες ώρες κατέληξε βασανιστικά.

    Πηγή: Protothema.gr

  • Υπόθεση Ολιβερ: Δεν εντοπίζει κακοποίηση από ανθρώπινο παράγοντα ο πραγματογνώμονας, βγήκε η έκθεση
    Υπόθεση Ολιβερ: Δεν εντοπίζει κακοποίηση από ανθρώπινο παράγοντα ο πραγματογνώμονας, βγήκε η έκθεση

    Δεν εντοπίζει ανθρώπινο παράγοντα στην κακοποίηση του χάσκι Όλιβερ στο πορισμά του ο καθηγητής Κτηνιατρικής και πρώην πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου, ο οποίος ορίστηκε πραγματόγνωμας από την ΕΛΑΣ για την διαλεύκανση της υπόθεσης που συγκλόνισε την Αράχωβα.

    To πόρισμα βρίσκεται στην υπηρεσία που έχει αναλάβει την προανάκριση, δηλαδή το ΑΤ Διστόμου και αναμένεται να κατατεθεί στην εισαγγελία η δικογραφία.

    Όπως είχε γράψει το iefimerida, ο εν λόγω καθηγητής είχε στα χέρια του όλο το υλικό που συγκεντρώθηκε και αφορά τόσο στην εξέταση του ζώου όταν αυτό βρισκόταν εν ζωή και βαριά τραυματισμένο από την ιδιώτη κτηνίατρο, όσο και από τους δυο κτηνιάτρους της Βοιωτίας, που ως διορισμένοι έκαναν τη νεκροψία-νεκροτομή.

    Υπενθυμίζεται πως από την πρώτη στιγμή η ιδιώτης κτηνίατρος που εξέτασε το χάσκι έκανε λόγο για κακοποίηση και διείσδυση με αιχμηρό αντικείμενο στο ζώο, κάτι το οποίο όπως ανέφεραν αστυνομικές πηγές, δεν διαπίστωσαν με τόση βεβαιότητα οι δυο κτηνίατροι της περιφέρειας που άφησαν ανοικτό το ενδεχόμενο να μην υπήρξε ανθρώπινος παράγοντας.

    Πηγή: Ιefimerida.gr

  • Αράχωβα: Νέα στοιχεία για το θρίλερ με τον Όλιβερ - Mάρτυρας προσδιόρισε το πού έλαβε χώρα η κακοποίηση του χάσκι
    Αράχωβα: Νέα στοιχεία για το θρίλερ με τον Όλιβερ - Mάρτυρας προσδιόρισε το πού έλαβε χώρα η κακοποίηση του χάσκι

    Όλα τα μέχρι σήμερα δεδομένα της υπόθεσης - Ο μάρτυρας κατέθεσε ότι το σκυλί κακοποιήθηκε πέριξ της οικίας που διέμενε, σε απόσταση όχι μεγαλύτερη των 100 μέτρων

    Συνεχίζεται το θρίλερ γύρω από τον μαρτυρικό θάνατο του Όλιβερ στην Αράχωβα. Την ίδια ώρα, μάρτυρας κατέθεσε για την υπόθεση.

    Ειδικότερα, ο μάρτυρας κατάθεσε χθες το απόγευμα και μέσα στην κατάθεσή του αναφέρει, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι το σκυλί κακοποιήθηκε πέριξ της οικίας που διέμενε, σε απόσταση όχι μεγαλύτερη των 100 μέτρων. Αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι η κατάσταση του σκύλου ήταν τέτοια, που δεν του επέτρεπε να διανύσει μεγαλύτερη απόσταση. Έφτασε στην εξώπορτα του σπιτιού του, σχεδόν σέρνοντας τα πόδια του και σε ημιλιπόθυμη κατάσταση.

    «Οι φιλοζωικές οργανώσεις προσφέρουν στην υπόθεση όλα τα κλειδιά που ανοίγουν την πόρτα της αλήθειας, με στοιχεία που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής και μελέτης. Γι’ αυτό και η αστυνομία δεν έκλεισε την υπόθεση και δεν προχώρησε σε ανακοινώσεις. Αντίθετα, συλλέγει όλα τα απαραίτητα στοιχεία για τη διαλεύκανση του εγκλήματος» λέει στο protothema.gr η δικηγόρος φιλοζωϊκών σωματείων, Ανθούλα Ανάσογλου.

    Υπάρχουν αρκετά σκοτεινά σημεία στην υπόθεση, τα οποία χρήζουν περαιτέρω έρευνας και σε αυτό το πλαίσιο εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα, με το σενάριο να δέχθηκε επίθεση ο Όλιβερ από αγέλη σκύλων ή άγριων ζώων, να απομακρύνεται. Τις επόμενες ημέρες οι έρευνες θα επικεντρωθούν σε συγκεκριμένα πρόσωπα και σημεία της Αράχωβας, για τα οποία υπάρχουν ενδείξεις ότι έχουν σχέση με τον άγριο βασανισμό του χάσκι.

    Τα μέχρι στιγμής δεδομένα για την υπόθεση του Όλιβερ

    Μέχρι στιγμής υπάρχουν τα εξής εξακριβωμένα και πιστοποιημένα γεγονότα:

    1) Τα βίντεο από τις κάμερες των καταστημάτων μέσα στο χωριό, αλλά και σε κοντινή απόσταση από το σπίτι του ιδιοκτήτη του σκύλου, δείχνουν τον Όλιβερ να κυκλοφορεί δίπλα σε άλλα σκυλιά, χωρίς όμως να του επιτίθενται. Σημειώνεται ότι η κτηνίατρος της Ιτέας, Κλεονίκη Τόλα, που εξέτασε πρώτη το χάσκι, δεν διαπίστωσε δαγκωματιές στο σώμα του. Αντίθετα, διαπίστωσε πολλά χτυπήματα, ενδεχομένως από το ίδιο αμβλύ αντικείμενο με το οποίο κακοποιήθηκε από τον πρωκτό του.

    2) Τον ιδιοκτήτη να τηλεφωνεί στη γιατρό και στην αστυνομία πριν φτάσει στην ίδια για να καταγγείλει το συμβάν, σίγουρος ότι πρόκειται για κακοποίηση. «Έφαγε πολύ ξύλο» ήταν τα χαρακτηριστικά του λόγια προς την κτηνίατρο της Ιτέας.

    3) Την κτηνίατρο που, σοκαρισμένη από τον τραυματισμό που διαπίστωσε και έκρινε ότι έπρεπε να τραβήξει φωτογραφίες, στη συνέχεια να παρεμβαίνει χειρουργικά και έπειτα να καλεί την αστυνομία, βέβαιη ότι πρόκειται για σοβαρότατη κακοποίηση.

    4) Στην εξέταση του ζώου δεν βρέθηκε η παραμικρή βλάβη στο δέρμα, μόνο που, όπου το ακουμπούσε η κτηνίατρος, εκείνο σφάδαζε από τους πόνους.

    5) Η κτηνίατρος επιμένει στην αρχική της γνωμάτευση.

    6) Επιπλέον, υπάρχει και η γνωμάτευση του αρμόδιου επικεφαλής καθηγητή του εργαστηρίου της Κτηνιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Καρδίτσας, που επιβεβαιώνει την κτηνίατρο.

    7) Κατά τη διάρκεια της νεκροτομής σε ιδιωτικό κτηνιατρείο για λογαριασμό της Π.Ε. Βοιωτίας, παρόντες ήταν και η κτηνίατρος της Ιτέας αλλά και ο σύζυγός της, που εκτελεί χρέη βοηθού της. Εκεί, σύμφωνα με πληροφορίες, η αρχική εκτίμηση της κυρίας Τόλα για τα αίτια που οδήγησαν στον θάνατο του Όλιβερ ενισχύθηκε, αφού εντοπίστηκαν ευρήματα, όπως εκτεταμένες εκχυμώσεις, υποδόρια τραύματα και κάταγμα πλευρού, που δεν θα μπορούσαν κατά την εκτίμηση της να προκληθούν από ζώα.

    Πηγή: Protothema.gr

  • Νέα στοιχεία για τον Όλιβερ: Μάρτυρας «κλειδί» θα προχωρήσει σε αποκαλύψεις για την κακοποίηση του χάσκι
    Νέα στοιχεία για τον Όλιβερ: Μάρτυρας «κλειδί» θα προχωρήσει σε αποκαλύψεις για την κακοποίηση του χάσκι

    Νέα στοιχεία φαίνεται πως θα έχουν σύντομα στα χέρια τους οι Αρχές για την υπόθεση θανάτου του χάσκι στην Αράχωβα, την ώρα που πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει ταυτοποιηθεί ο δράστης που κακοποίησε τον Όλιβερ.

    Σύμφωνα με όσα είπε στο Star η δικηγόρος Ανθούλα Ανάσογλου, που εκπροσωπεί τις φιλοζωικές οργανώσεις, υπάρχει μάρτυρας που θα καταθέσει σημαντικά στοιχεία για τον φερόμενο δράστη. Η ίδια εξήγησε ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος αποφάσισε να «σπάσει» τη σιωπή του και να δώσει στις αρχές πληροφορίες που γνωρίζει.

    «Κάθε άνθρωπος θέλει τον χρόνο του. Θέλει να δει με τι σοβαρότητα εξελίσσεται μια υπόθεση. Γιατί ακούει πολλά και διάφορα», ανέφερε η κ. Ανάσογλου και πρόσθεσε για τον μάρτυρα «κλειδι»: «Ας πούμε ότι είναι κάτοικος της περιοχής και ας πούμε ότι σε αυτόν εκμυστηρεύτηκαν... Ξέρετε, για να μιλήσει κάποιος πρέπει να νιώθει μία ασφάλεια. Δε μιλάει κανένας, ούτε θα επιτρέψω σε κανέναν να μιλάει και να λέει ονόματα».

    «Είπα ότι είμαστε κοντά και ότι γνωρίζουμε. Αυτό που λέμε είναι ότι υπάρχουν συγκεκριμένες καταγγελίες και ότι πρέπει να εξεταστούν... Δεν ξέρω αν είναι συγκάλυψη ή μια προσπάθεια να ξεχαστεί η υπόθεση», κατέληξε η γνωστή δικηγόρος.

    Τέλος, ξεκαθάρισε ότι δεν έχει γίνει ταυτοποίηση του δράστη, αλλά υπάρχουν στοιχεία που οδηγούν σε ένα συγκεκριμένο άτομο.

    Πηγή: Ethnos.gr

  • Νέα στοιχεία για την υπόθεση της Αράχωβας: «Ο κακοποιητής του Όλιβερ δεν είναι στο οικείο περιβάλλον του»
    Νέα στοιχεία για την υπόθεση της Αράχωβας: «Ο κακοποιητής του Όλιβερ δεν είναι στο οικείο περιβάλλον του»

    Κοντά στην εξιχνίαση της υπόθεση του θανάτου του Όλιβερ του χάσκι της Αράχωβας φαίνεται ότι βρίσκεται η αστυνομία. Αν και τις προηγούμενες εβδομάδες διακινούνταν έντονα από την πλευρά της ΕΛ.ΑΣ. ότι ο θάνατος του ζώου επήλθε από επίθεση από αγέλη σκύλων, φαίνεται πως το σενάριο της κακοποίησης από άνθρωπο έχει επανέλθει «στο τραπέζι».

    Η Μάρθα Πουλτίδου, επικεφαλής της ομάδας κατά της κακοποίησης ζώων, μιλώντας στο MEGA, δήλωσε ότι μαρτυρίες που έχει στα χέρια της η αστυνομία «φωτογραφίζουν» τον δράστη και υποστήριξε πως δεν είναι στον κύκλο του ιδιοκτήτη. «Δεν είναι ο συγκεκριμένος άνθρωπος που δείχνεται αυτή τη στιγμή», είπε και άφησε να εννοηθεί ότι είναι κάποιος επιφανής.

    Η ίδια κατηγόρησε την αστυνομία για αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης, χαρακτηρίζοντας τη στάση του υποτιμητική για τους φιλόζωους. «Ακούγαμε την ΕΛ.ΑΣ. να λέει ότι ήταν αγέλη σκύλων και όλες εκείνες τις ημέρες που χάθηκε ο Όλιβερ, δεν υπήρχε πουθενά σε κάποιο πλάνο με έναν άνθρωπο. Υπήρξε αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης, ώστε να πάει στο σενάριο της αγέλης σκύλων, το οποίο ήταν πραγματικά ντροπή η υποτίμηση της νοημοσύνης μας, ενώ υπήρχε το βίντεο αυτό στα χέρια τους», είπε.

    Αναφέρθηκε, επίσης, στη γνωμάτευση καθηγητή Κτηνιατρικής, ο οποίος έχει προσληφθεί ως τεχνικός σύμβουλος από την πλευρά των φιλοζωικών οργανώσεων και επιβεβαιώνει τη γνωμάτευση της πρώτης κτηνιάτρου που εξέτασε τον Όλιβερ, η οποία μιλούσε για τραύμα από αιχμηρό αντικείμενο και όχι δαγκωματιές από αγέλη σκύλων ή άλλων ζώων.

    «Από την πρώτη στιγμή βγαίνω και φωνάζω ότι υπάρχει ιατροδικαστής, γιατί ήδη είχα μιλήσει, είχα ήδη δει τις φωτογραφίες, ήξερα τι είχε γίνει και ποια ήταν η άποψη των καθηγητών. Βλέπουμε ότι μας κορόιδευαν μέσα στα μούτρα μας. Είναι υποτιμητικό αυτό. Δεν είμαστε ακοινώνητοι, ούτε ζούμε στο υπερπέραν», συμπλήρωσε η κα. Πουλτίδου.

    Πηγή: Ethnos.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Marma Touch