Δευτέρα, 25 Δεκεμβρίου 2023 14:06

Μπαράζ ληστειών το βράδυ της Παραμονής Χριστουγέννων - Στόχος τρία καταστήματα και μία διανομέας

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Τέσσερις ληστείες με διαφορά λίγων ωρών σημειώθηκαν την Παραμονή Χριστουγέννων στην Αττική.

Ειδικότερα, στις 19:15 της Κυριακής, 24 Δεκεμβρίου, άγνωστοι δράστες λήστεψαν πρατήριο υγρών καυσίμων επί της Γρηγορίου Λαμπράκη στο Κερατσίνι. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ακινητοποίησαν τον 28χρονο υπάλληλο και, αφού άρπαξαν άγνωστο χρηματικό ποσό, εξαφανίστηκαν.

Ένα τέταρτο αργότερα, στις 19:00, θύμα ληστείας έπεσε ένας 19χρονος υπάλληλος σε μίνι μάρκετ επί της οδού Δημόκριτου στο Κολωνάκι. Οι ληστές με την απειλή μαχαιριού τον ακινητοποίησαν και άρπαξαν άγνωστο χρηματικό ποσό και το κινητό του τηλέφωνο.

Στις 00:35, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, τον απόλυτο εφιάλτη βίωσε γυναίκα - διανομέας, όταν επί της οδού Βορείου Ηπείρου στη Νίκαια. Δύο άνδρες που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα ανέκοψαν την πορεία της 25χρονης και την λήστεψαν με τη χρήση σωματικής βίας.

Τελευταίο θύμα έπεσε επίσης μια 25χρονη αυτή τη φορά σε ψιλικατζίδικο επί της συμβολής Π. Σταύρου και Γ. Μπάκου στο Ψυχικό. Δύο άγνωστοι δράστες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους μπήκαν μέσα στο κατάστημα γύρω στις 1:55 και λήστεψαν την άτυχη υπάλληλο με την απειλή μαχαιριού.

Πηγή: ethnos.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 25 Δεκεμβρίου 2023 12:40

Σχετικά Άρθρα

  • Πάτρα: Στον ανακριτή σήμερα ο πορτιέρης που διακινούσε ναρκωτικά και είχε πυροβολήσει τον κομμωτή Καλλίτση
    Πάτρα: Στον ανακριτή σήμερα ο πορτιέρης που διακινούσε ναρκωτικά και είχε πυροβολήσει τον κομμωτή Καλλίτση

    Ενώπιον του ανακριτή θα βρεθεί σήμερα το πρωΐ ο 50χρονος που συνελήφθη, προ ημερών, στην Πάτρα για διακίνηση ναρκωτικών, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε το πιστόλι με το οποίο πυροβόλησε τον κομμωτή Πάνο Καλλίτση το 2016 στο Λυκαβηττό.

    Η απολογία του επρόκειτο να γίνει την Τρίτη, ωστόσο, ζητήθηκε προθεσμία αναβολή εξαιτίας της αλλαγής δικηγόρου του.

    Οπως έγραψε το tempo24.news, το όπλο που βρέθηκε στην κατοχή του είναι το ίδιο με αυτό που είχε πυροβολήσει το 2016 στο στήθος τον Πάνο Καλλίτση στην είσοδο του πάρκινγκ του σπιτιού του στο Λυκαβηττό για να του αποσπάσει το χρηματικό ποσό που είχε μέσα στο αυτοκίνητό του. Το πιστόλι ταυτοποιήθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ όπου είχε σταλεί για βαλλιστικό έλεγχο

    Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών είχαν εδώ και καιρό πληροφορίες για τη δράση του 50χρονου άνδρα, ο οποίος φέρεται να διακινούσε ποσότητες ναρκωτικών σε κλαμπ της αχαϊκής πρωτεύουσας και συνελήφθη μαζί με ένα ακόμα άτομο ηλικίας 41 ετών.

    Εκτός από τον πυροβολισμό εναντίον του Πάνου Καλλίτση ο 50χρονος συμμετείχε και στη ληστεία της χρηματαποστολής των ΕΛΤΑ το 2009 με λεία 1.000.000 ευρώ.

    Όπως αποκάλυψε πρώτο το tempo24.news ο 50χρονος συλληφθείς στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν όπλα, σφαίρες και άλλα αντικείμενα, από τη ληστεία της χρηματαποστολής του 2009 είχε πάρει σύμφωνα με πληροφορίες μερίδιο 400.000 ευρώ. Το 2022 και μετά από συγχώνευση των ποινών του αποφυλακίστηκε για να συλληφθεί στις 12 Οκτωβρίου του 2024 για διακίνηση ροζ κοκαΐνης.

    Ο 50χρονος συνελήφθη όταν έβγαινε από το σπίτι του, ενώ σε έρευνες των αστυνομικών στο σπίτι του ίδιου αλλά και του 41χρονου εντοπίστηκαν 16,76 γραμμάρια κοκαΐνης, 1 γραμμάριο ΡΟΖ κοκαΐνης, τρεις ζυγαριές ακριβείας, 675 ευρώ, ένα πιστόλι των 32mm με σιγαστήρα και ένα γεμιστήρα με επτά φυσίγγια, μία συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης (tazer).

    Πηγή: Tempo24.news

  • Νέος Κόσμος: Δύο ληστείες τα ξημερώματα από μεγάλες συμμορίες - Τρία από τα θύματα διακομίστηκαν σε νοσοκομείο
    Νέος Κόσμος: Δύο ληστείες τα ξημερώματα από μεγάλες συμμορίες - Τρία από τα θύματα διακομίστηκαν σε νοσοκομείο

    Είκοσι άτομα επιτέθηκαν σε δύο διερχόμενους πολίτες για να τους πάρουν το πορτοφόλι - Αργότερα ομάδα 10 ατόμων ακινητοποίησαν τετραμελή παρέα και αφαίρεσαν ένα κινητό

    Δύο ληστείες, από άτομα που επέβαιναν σε μηχανές, σημειώθηκαν τα ξημερώματα, στην περιοχή του Νέου Κόσμου, ενώ τρία από τα θύματα διακομίστηκαν σε νοσοκομείο.
    Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, η πρώτη ληστεία διαπράχθηκε, λίγα λεπτά μετά τη 01:00, στη διασταύρωση των οδών Ηλία Ηλιού και Φραντζή. Περίπου είκοσι άτομα επιτέθηκαν σε δύο διερχόμενους πολίτες και αφού τους χτύπησαν, απέσπασαν το πορτοφόλι τους και το κινητό τηλέφωνό τους. Αμέσως μετά οι δράστες εξαφανίστηκαν, ενώ τα δύο θύματα διακομίστηκαν σε νοσοκομείο.
    Μισή ώρα αργότερα, στη συμβολή των οδών Ειρήνης και Βεργίνας, δέκα άτομα που, επίσης, επέβαιναν σε μηχανές, ακινητοποίησαν τετραμελή παρέα και αφαίρεσαν ένα κινητό τηλέφωνο.
    Παράλληλα, χτύπησαν ένα άτομο, το οποίο διακομίστηκε σε νοσοκομείο.
    Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες της ΕΛΑΣ για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Πάτρα: Βαριές ποινές σε 6 αντιεξουσιαστές για ληστείες με «άρωμα» τρομοκρατίας
    Πάτρα: Βαριές ποινές σε 6 αντιεξουσιαστές για ληστείες με «άρωμα» τρομοκρατίας

    Ανάμεσα στους αντιεξουσιαστές που δικάστηκαν στην Πάτρα και ο γιος του «Στέλιου» της 17Ν.

    Βαριές ποινές επέβαλλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Πάτρας σε έξι αντιεξουσιαστές, που κρίθηκαν ένοχοι γιά ληστείες με «άρωμα» τρομοκρατίας, καθώς ανάμεσα τους ήταν και ο γιος του καταδικασμένου για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη», του γνωστού ως «Στέλιου».

    Το δικαστήριο επέβαλλε ποινές κάθειρξης 26,5 και 22,5 χρόνια αντίστοιχα σε δύο από αυτούς, οι οποίοι οδηγήθηκαν στη φυλακή, καθώς εκτιτέα ποινή είναι τα 20 χρόνια.

    Οι άλλοι τέσσερεις καταδικάστηκαν σε ποινή κάθειρξης 4,5 ετών ο καθένας και αφέθηκαν ελεύθεροι.

    Συγκατηγορούμενη τους ήταν και μία γυναίκα, η οποία αθωώθηκε.

    Οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι, για επτά ληστείες σε καταστήματα τραπεζών, υποκαταστήματα των ΕΛΤΑ, market αλλά και κλοπές μοτοσυκλετών, ενώ για να μεγιστοποιήσουν το παράνομο κέρδος τους, φέρονται ότι, είχαν διαμορφώσει στις οικίες τους κατάλληλους χώρους με υδροπονικές καλλιέργειες κάνναβης, καθώς - σύμφωνα με το κατηγορητήριο κατασχέθηκαν περίπου 18 κιλά της ναρκωτικής ουσίας.

    Το δικαστήριο υιοθέτησε την καταδικαστική πρόταση του εισαγγελέα της έδρας Ηλία Κωνσταντακόπουλου, ο οποίος επικεντρώθηκε στις σχέσεις των κατηγορουμένων ευρύτερα με τον αναρχικό - αντιεξουασιαστικό χώρο και την πολυετή κατάληψη του παραρτήματος του Πανεπιστημίου στο κέντρο της Πάτρας.

    Ιδιαίτερο βάρος στην αγόρευση του εισαγγελέα δόθηκε στην ποσότητα του εκρηκτικού «C4», που βρέθηκε στην κατοχή των κατηγορουμένων και η οποία θεωρείται εξαιρετικά μεγάλη, καθώς εκτιμάται ότι αντιστοιχεί σε τέσσερις επιθετικές χειροβομβίδες του στρατού!

    Αντίθετα, η πρόταση του Εισαγγελέα ήταν αθωωτική για την 25χρονη γυναίκα από το Αγρίνιο, η οποία εξάλλου ήταν και η μοναδική εκ των κατηγορουμένων που δεν προφυλακίστηκε.

    Πηγή: iEidiseis.gr
  • iPhone: Η νέα λειτουργία του smartphone θα αυξήσει τις ληστείες στους δρόμους
    iPhone: Η νέα λειτουργία του smartphone θα αυξήσει τις ληστείες στους δρόμους

    Μία απλή κίνηση αρκεί

    Η τελευταία ενημέρωση του λογισμικού στα iPhone προσθέτει μία νέα λειτουργία στα δημοφιλή και αγαπημένα smartphone, η οποία όμως έχει προκαλέσει ιδιαίτερη ανησυχία, καθώς χρήστες λένε ότι θα αυξήσει τις ληστείες στον δρόμο.

    Το νέο χαρακτηριστικό επικεντρώνεται γύρω από τον τρόπο με τον οποίο πληρώνουμε για τις αγορές μας και προσθέτει μια επιπλέον δυνατότητα για τους κατόχους iPhone.

    Ο καθένας από εμάς έχει βρεθεί να πληρώνει ολόκληρο τον λογαριασμό της παρέας στο τέλος της εξόδου και έπειτα ο καθένας ξεχωριστά να στέλνει το ποσό που του αναλογεί. Συνήθως —ανάλογα την ημέρα και την ώρα— η διαδικασία αυτή μπορεί να πάρει αρκετές ώρες.

    Αυτό ακριβώς το ζήτημα θέλει να λύσει η Apple με την τελευταία ενημέρωση του iOS, επιτρέποντας στους χρήστες iPhone να στέλνουν χρήματα μεταξύ τους, απλά… τσουγκρίζοντας τις συσκευές τους.

    «Νέα μέθοδος κλοπής κυκλοφόρησε»

    Η περιγραφή στην ιστοσελίδα της Apple αναφέρει: «Οι χρήστες αποκτούν νέους τρόπους πληρωμής με το Apple Pay, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας εξαργύρωσης ανταμοιβών και πρόσβασης σε δόσεις από τις επιλέξιμες πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες τους».

    Υπήρχε όμως ένα πράγμα που ανησύχησε τους ανθρώπους, οι οποίοι βγήκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να μοιραστούν τις απόψεις τους.

    Ένας έγραψε: «Η απάτη θα είναι τόσο εύκολη σε λίγα χρόνια», ενώ ένας άλλος αστειεύτηκε: «Από εδώ και πέρα θα πέφτουμε επάνω στον καθένα έξω στους δρόμους».

    Εν τω μεταξύ, ένας τρίτος σχολίασε: «Νέα μέθοδος κλοπής πορτοφολιών μόλις κυκλοφόρησε».

    Πηγή: In.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-EPA/ APPLE INC. /HANDOUT
  • Αμαλιάδα: Ελεύθεροι μετά τις απολογίες τους τρεις κατηγορούμενοι για τις ληστείες στον Κάμπο
    Αμαλιάδα: Ελεύθεροι μετά τις απολογίες τους τρεις κατηγορούμενοι για τις ληστείες στον Κάμπο

    Ελεύθεροι με σύμφωνη γνώμη της κας Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών και του κου Ανακριτή Αμαλιάδος αφέθηκαν τρεις κατηγορούμενοι για την εμπλοκή τους σε ληστείες που διαπράχθηκαν τον περασμένο Δεκέμβριο στη Διασπορά της Κυλλήνης και στην περιοχή της Γαστούνης. Οι κατηγορούμενοι 19,20 και 22 ετών από την περιοχή της Γαστούνης και τα γύρω χωριά, κατηγορούνται για σύσταση Εγκληματικής Οργάνωσης, ληστεία από κοινού, παράνομη οπλοφορία κατ΄ εξακολούθηση, παράνομη πλοχρησία κατ΄ εξακολούθηση και επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συρροή.

    Ειδικότερα τα ξημερώματα της 13ης Δεκε,Βρίου 2023 στη 1:15 π.μ. από κοινού με άλλους εφτά δράστες, στο Νεοχώρι Ηλείας και στη περιοχή «Διασπορά» διέπραξαν ληστεία σε βάρος οκτώ ατόμων αλλοδαπών, υπηκόων Μπανγκλαντές, τους οποίους αρχικά απείλησαν με όπλα που κρατούσαν και συγκεκριμένα οι δύο εξ αυτών πυροβόλα όπλα (πιστόλια), κάποιοι άλλοι δύο κυνηγετικά όπλα (καραμπίνες), ένας εξ αυτών μαχαίρι και τρεις εξ αυτών σιδερολοστούς.

    Στη συνέχεια έσπασαν την πόρτα της κατοικίας όπου διέμεναν οι εν λόγω αλλοδαποί και ακινητοποίησαν αυτούς απειλώντας τους ότι θα τους σκοτώσουν, ενώ δεν δίστασαν να χτυπήσουν και κάποιους εκ των αλλοδαπών που επιχείρησαν να αντισταθούν, με το κοντάκι των όπλων που κρατούσαν καθώς και με γρονθοκοπήματα και λακτίσματα, προξενώντας τους σοβαρές σωματικές βλάβες.

    Δύο από τα θύματά τους τα είχαν πετάξει στο πάτωμα και τους πατούσαν με βία με τα πόδια τους στο λαιμό. Οι δράστες συνολικά αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 6.390 € καθώς και 7 κινητά τηλέφωνα από τα θύματά τους και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση. Τρεις από τους παθόντες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στη νοσηλευτική μονάδα Πύργου όπου και νοσηλευτήκαν.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι τα στοιχεία πέντε από τους δράστες ήδη απολογήθηκαν και οι τρεις εξ αυτών κρίθηκαν προφυλακιστέοι. Οι υπόλοιποι παραμένουν άγνωστοι μέχρι σήμερα και πρόκειται για ΡΟΜΑ και έναν αλλοδαπό υπήκοο Βουλγαρίας,

    Επίσης, όπως προέκυψε από την προανάκριση που διεξήγαγε το τμήμα Ασφαλείας Πύργου, οι ίδιοι ως άνω δράστες την ίδια ημερομηνία, στις 02:00 π.μ. στην περιοχή της Καθολικής στη Γαστούνη, λήστεψαν έναν υπήκοο Μπαγκλαντές, με την ίδια μεθοδολογία.

    Δηλαδή αφού πρώτα έσπασαν την πόρτα με σιδερολοστό, μπήκαν στο σπίτι ακινητοποίησαν το θύμα απειλώντας το ο ένας με κυνηγετικό όπλο, ο άλλος με πυροβόλο όπλο και τρίτος με μαχαίρι, το οποίο και έβαλε στο λαιμό του θύματος και του αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 300 € ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο μάρκας POCO.

    Στη συνέχεια αφού τον χτύπησαν με γροθιές σε όλο του το σώμα τον πέταξαν στο πάτωμα και του έδεσαν τα χέρια και τα πόδια με σεντόνι και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή εγκαταλείποντάς τον δεμένο. Επίσης την ίδια ημέρα τα ξημερώματα, κάποιοι από τους δράστες κινούμενοι πεζή κοντά στο καταυλισμό Ρομά στη Γαστούνη, επιτέθηκαν σε έναν 30χρονο κάτοικο Γαστούνης Ηλείας, ο οποίος κινούνταν πεζός προς το σπίτι του και με την απειλή μαχαιριών, του πήραντο ποσό 45 € και τράπηκαν σε φυγή.

    Σημειωτέον ότι το θύμα εκ των υστέρων αναγνώρισε ανεπιφύλακτα και με απόλυτη βεβαιότητα τους δύο εκ των δραστών που τον λήστεψαν, οι οποίοι και προφυλακίστηκαν.

    Νωρίτερα στις 26-11-2023, περίπου στις 22:40 τέσσερις εκ των ως άνω δραστών πήγαν σε αγροικία στη Γαστούνη όπου διαμένει πήκοος Πακιστάν και αφού τον χτύπησαν με γροθιές και κλωτσιές στη συνέχεια με απειλή μαχαιριών κατάφεραν να του αφαιρέσουν το κινητό του τηλέφωνο αξίας 260 € καθώς και άγνωστο χρηματικό ποσό.

    Και ο αυτός ο παθόντας αναγνώρισε ως δράστες της σε βάρος του ληστείας τους δύο προαναφερόμενους κατηγορούμενους ενώ παρέδωσε στις αστυνομικές αρχές DVD με βιντεοληπτικό υλικό όπου φαίνονται οι κινήσεις των δραστών.

    Τέλος το ίδιο βράδυ στις 22:30 τέσσερις από τους παραπάνω δράστες μπήκαν με τη βία στην οικία 57χρονου, υπηκόου Ρουμανίας και ενώ αυτός κοιμόταν τον χτύπησαν στο κεφάλι με τη λαβή μαχαιριού και το κοντάκι όπλου και απειλώντας αυτόν ότι θα τον σκοτώσουν του αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό 160€ και μια συσκευή κινητού τηλεφώνου.

    Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις οι κατηγορούμενοι κατά τη δράση τους έφεραν γάντια και είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με κουκούλα και μαντήλια ώστε να αποτρέψουν την αναγνώρισή τους.

    Από την έρευνα των αστυνομικών αρχών προέκυψε ότι οι περισσότεροι από τους δράστες των ληστειών, έχουν απασχολήσει επανειλημμένα στο παρελθόν τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές.

    Ο τρόπος δράσης τους μαρτυρά αντικοινωνικότητα και σταθερή ροπή στη διάπραξη εγκλημάτων καθ’ όσον αποδεικνύεται ότι διέπρατταν ληστείες κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια έχοντας αναγάγει την συγκερικένη παραβατική συμπεριφορά ως κύριο βιοποριστικό επάγγελμα.

    Οι κατηγορούμενοι είχαν δημιουργήσει εγκληματική οργάνωση – συμμορία, πρόκειται δε για άτομα επικίνδυνα για την δημόσια τάξη και ασφάλεια.

    Η υπερασπιστική γραμμή του συνηγόρου και των τριών νεαρών κατηγορουμένων, Δημήτρη Καραγιάννη, δικηγόρου του Πρωτοδικείου Αμαλιάδος, βασίστηκε στο γεγονός ότι η εμπλοκή και των τριών κατηγορουμένων - εντολέων του προήλθε αποκλειστικά και μόνο από τις προανακριτικές καταθέσεις που έδωσαν στην Ασφάλεια Πύργου τρεις έτεροι εκ των δραστών, οι οποίοι απολογήθηκαν ενώπιον του κ. Ανακριτή Αμαλιάδος στις 18 Δεκεμβρίου 2023, δύο δε εξ αυτών (και συνολικά 3) κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι, οι οποίοι όμως κατά την απολογία τους στον κ. Ανακριτή Αμαλιάδος ανασκεύασαν την αρχική τους κατάθεση.

    karagiannis

    Επίσης, σημαντικό υπήρξε το γεγονός ότι κανένα από τα θύματα δεν αναγνώρισε, ούτε κατονόμασε με βεβαιότητα, κάποιον εκ των τριών νεαρών κατηγορουμένων ως έναν από τους δράστες της σε βάρος του ληστείας, καθώς και κανένα τρίτο πρόσωπο, γείτονας ή κάποιος άλλος, δεν αναγνώρισε κάποιον εκ των τριών κατηγορουμένων. Τέλος κανένα έτερο αποδεικτικό στοιχείο δεν προέκυψε από την προανάκριση που να συνδέει τους τρεις συγκεκριμένου κατηγορούμενους με τις ως άνω αναφερόμενες ληστείες. Κατόπιν της απολογίας τους και οι τρεις κατηγορούμενοι αφέθησαν ελεύθεροι, με την επιβολή μόνο των περιοριστικών όρων, της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και την εμφάνισή τους στο Α.Τ. του τόπου κατοικίας τους το πρώτο πενθήμερο εκάστου μηνός, δίχως την επιβολή χρηματικής εγγύησης.

  • Ηλεία: Τρεις μέσα δύο έξω για τις ληστείες στον κάμπο
    Ηλεία: Τρεις μέσα δύο έξω για τις ληστείες στον κάμπο

    Απολογήθηκαν μετά από μια πολύωρη διαδικασία οι πέντε συλληφθέντες που κατηγορούνται για τέσσερις ληστείες στην περιοχή της Διασποράς Κυλλήνης και της Γαστούνης, στις 26 Νοεμβρίου και στις 12-13 Δεκεμβρίου, σε βάρος έντεκα αλλοδαπών εργατών γης και ενός ημεδαπού κατοίκου Γαστούνης.

    Σύμφωνα με πληροφορίες από τους πέντε συλληφθέντες - καθώς έχουν ταυτοποιηθεί από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου ακόμα τρία άτομα για τα ίδια αδικήματα και διαφεύγουν της σύλληψης - οι τρεις κρίθηκαν προφυλακιστέοι μετά την απολογία τους στον Ανακριτή Αμαλιάδας.

    Πρόκειται για δύο ΡΟΜΑ και έναν υπήκοο Βουλγαρίας. Οι δύο ΡΟΜΑ φέρονται να εμπλέκονται και στις τέσσερις συλλήψεις, ενώ o Βούλγαρος κατηγορείται πως συμμετείχε στις τρεις ληστείες που διαπράχθησαν τη νύχτα της 12ης Δεκεμβρίου, ξημερώματα πως 13η.

    Τα δύο άτομα που αφέθησαν ελεύθερα με περιοριστικούς όρους είναι ένας ακόμα ενήλικος ΡΟΜΑ που και ένας ανήλικος.

  • “Ανοίξτε Αστυνομία…” - Πως οι ληστές παραπλάνησαν τους αλλοδαπούς εργάτες γης στην Κυλλήνη
    “Ανοίξτε Αστυνομία…” - Πως οι ληστές παραπλάνησαν τους αλλοδαπούς εργάτες γης στην Κυλλήνη

    Την Δευτέρα αναμένεται να απολογηθούν οι τέσσερις ΡΟΜΑ και ο ένας υπήκοος Βουλγαρίας που κατηγορούνται για τη διάπραξη ληστειών στις 26 Νοεμβρίου και στις 12 Δεκεμβρίου στις περιοχές της Γαστούνης και της Κυλλήνης. Τρία άτομα ακόμα αναζητούνται από τις Αρχές και εκτιμάται πως επέστρεψαν στον τόπο της μόνιμης διαμονής τους στην Κόρινθο, από όπου είχαν έρθει και προσωρινά κατοικούσαν στη Γαστούνη.

    Οι δύο από τους πέντε συλληφθέντες που είναι ΡΟΜΑ, φέρονται να εμπλέκονται και στις πέντε ληστείες που έχουν καταγραφεί (στην περίπτωση των δύο περιστατικών της 26ης Νοεμβρίου, καταγράφεται ως μια ληστεία σε δύο άτομα που διαμένουν σε κατάλυμα που τους χωρίζει μια μεσοτοιχία)

    Οι άλλοι τρεις φέρονται να εμπλέκονται - μαζί με τους δύο πρώτους - στις ληστείες που έγιναν τη νύχτα της 12ης προς τη 13η Δεκεμβρίου στην Διασπορά Κυλλήνης και τη Γαστούνη.

    Στην περίπτωση της Διασποράς έφτασαν έξω από το κατάλυμα των αλλοδαπών εργατών γης και άρχισαν να τους καλούν να ανοίξουν την πόρτα, λέγοντας πως είναι αστυνομικοί και πως πήγαν για έλεγχο. Οι αλλοδαποί εργάτες δεν περίμεναν πως θα γινόταν κάτι τέτοιο τα μεσάνυχτα, ξαφνιάστηκαν και όταν βρέθηκαν αντιμέτωποι με τους ληστές αντέδρασαν με αποτέλεσμα οι ληστές να τους χτυπήσουν και να στείλουν τους τρεις εξ αυτών στο νοσοκομείο.

    Η δεύτερη περίπτωση ληστείας ήταν ένας πεζός ημεδαπός που συνάντησαν τις πρώτες πρωινές ώρες στη Γαστούνη, ο οποίος επέστρεφε από επίσκεψη σε εορτάζοντα (ήταν η γιορτή του Αγ. Σπυρίδωνος) και τον απείλησαν με μαχαίρι για να του πάρουν το ποσό των 45 ευρώ που είχε στις τσέπες του .

    Η τρίτη το ίδιο βράδυ ήταν σε βάρος αλλοδαπού εργάτη γης που διέμενε στα περίχωρα της Γαστούνης. Του επιτέθηκαν με μαχαίρια μέσα στο σπίτι του, τον χτύπησαν και του πήραν το ποσό των 300 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.

    Οι πέντε συλληφθέντες όπου σε βάρος τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, κατηγορούνται για σύσταση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, ληστεία από κοινού και κατά συρροή, παράνομη οπλοφορία και κατ’ εξακολούθηση, παράνομη οπλοχρησία και κατ’ εξακολούθηση, καθώς και πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συρροή.

  • Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες στην Ηλεία - Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.
    Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες στην Ηλεία - Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

    Συνελήφθησαν πέντε μέλη της, ενώ εξιχνιάστηκαν τρεις ληστείες σε βάρος αλλοδαπών και μια σε βάρος πεζού άνδρα - Οι κατηγορούμενοι με την απειλή όπλων και μαχαιριών και την άσκηση σωματικής βίας αφαιρούσαν από τους παθόντες χρήματα και κινητά τηλέφωνα

    Εξαρθρώθηκε, μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες σε περιοχές της Ηλείας.

    Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν προχθές το βράδυ, σε περιοχές της Ηλείας, από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, με την συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Ειδικών Ελέγχων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας και του Αστυνομικού Τμήματος Ανδραβίδας Κυλλήνης, τέσσερις ημεδαποί άνδρες και ένας αλλοδαπός.

    Σε βάρος των μελών της συμμορίας σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για σύσταση συμμορίας, ληστεία και παράβαση του νόμου για τα όπλα, ενώ οι ιδιες κατηγορίες βαρύνουν τρεις ακόμα ημεδαπούς άνδρες, συνεργούς των συλληφθέντων, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.

    Από την ενδελεχή προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι:

    • στις 12/12/2023 αργά το βράδυ, σε περιοχή της Ανδραβίδας Κυλλήνης, έχοντας μερικώς καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους κρατώντας όπλα, μαχαίρια και σιδηρολοστούς, μετέβησαν σε ισόγεια οικία, στην οποία διαμένουν αλλοδαποί εργάτες γης και με την άσκηση σωματικής βίας και την απειλή των όπλων, αφαίρεσαν από οκτώ αλλοδαπούς το χρηματικό ποσό των 6.390 ευρώ, επτά κινητά τηλέφωνα και ενδύματα. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου, όπου μετά την παροχή πρώτων βοηθειών αποχώρησαν.
    • Στις 13/12/2023, τα ξημερώματα, σε περιοχή του Πηνειού, τα μέλη της συμμορίας, διέρρηξαν με λοστό οικία αλλοδαπού άνδρα, στον οποίο άσκησαν σωματική βία και με την απειλή όπλων και μαχαιριών, του αφαίρεσαν 300 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.

    Επιπλέον, οι από τους συλληφθέντες ενεργώντας από κοινού με άγνωστους συνεργούς τους, διέπραξαν ακόμη δυο ληστείες και πιο συγκεκριμένα :

    • Στις 13/12/2023 τα ξημερώματα, σε περιοχή της Ηλείας, προσέγγισαν ημεδαπό άνδρα που κινούταν πεζός και με την απειλή μαχαιριών, του αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 45 ευρώ

    • Στις 26/11/2023, σε περιοχή της Ηλείας, μετέβησαν σε αγροικία που διέμεναν δυο αλλοδαποί άνδρες και με την απειλή όπλων και την άσκηση σωματικής βίας τους αφαίρεσαν συνολικά 190 ευρώ και δυο κινητά τηλέφωνα.

    Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας.

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο